Velikost rukavic Specialized (nebo jiných)

11 nepřečtených
  • Hans999

    Ahoj, chci si koupit rukavice Specialized BG Ridge Glove , ale mám problém s výběrem velikosti. Délku ruky mám 19,5 cm, což vychází podle tabulky přesně na rozhraní velikosí M a L. Vždycky jsem si myslel že mám spíš menší ruku, takže mě to docela překvapilo (kdybych to neměřil, tak si automaticky koupím M).

    Jen pro orientaci, pokud bych si kupoval bezprstové rukavice od Specialized, tak obvod ruky mám 19,5 cm, což vychází na S.

    Máte s těmito rukavicemi (nebo i kterýmikoliv jinými) zkušenosti co se velikosti týče?

    Nikdy jsem prstové rukavice neměl, tak nevim, jak moc to vadí, když je rukavice krátká, nebo naopak kousek látky přes prst přesahuje. Nejlepší by bylo si je vyzkoušet, ale nenašel jsem kamenný obchod, kde by je měli v Ostravě a okolí skladem.

    Důvod koupě je brnění rukou (možná si kvůli tomu budu nucen koupit i rohy), klidně můžete doporučit i jinou rukavici :).

    0 0
    • martin_bakov  

      ja sem si objednal L protoze vetsinou mam rukavice velikosti L ale u Specialized sem skoncil na XL takze je sijou spis mensi (podle meho dojmu). Delku sve dlane nevim ;)

      0 0
    • mr.antik  

      prstový rukovace jsou celkem problém, ty musí sednout, ani krátká (zpravidla se roztrhaj na konci prstů) ani dlouhá (komfort na dvě věci), ani volné prsty. Takže jedině někam vyjet na výlet a zkusit, nebo od někoho v okolí.

      0 0
      • mr.antik  

        jinak brnění rukou bych asi primárně řešil jinak než rukavicema – jiné gripy, šířka nebo úhly řidítek, vlaštovky…

        0 0
    • siafu  

      od Specialized mám jen krátkoprsté – BG Gel, a to ve vel. S, ale už je to trochu starší model. Obvod dlaně asi 18.5–19 cm v závislosti na tom, jak to stáhnu, délka asi 17 cm. Co si ještě vzpomínám, tak dámské XS bylo moc úzké, dámské S mi přišlo taky takové užší a nakonec nejlépe sedlo pánské „S“, pánské „M“ už mělo moc dlouhý palec a myslím, že i dámské „S“ mělo o něco delší palec než pánské „S“ a já mám palce poměrně dost krátké a pokud konec rukavice na prstě zasahuje do kloubu nebo jde dokonce přes kloub, tak mi to vadí.

      Zimní mám Roeckl Kinyeti, vel. 6.5, ale celoprstové se mi vybírají hodně těžko kvůli těm krátkým palcům, kde i malé velikosti jako „S“ či „XS“ mají často ty palce moc dlouhé a je složité potom vůbec něco vybrat…

      0 0
    • Majkrosoft  

      jak to měříš? mám ty samé tak ti můžu říct až se dostanu k metru nebo pravítku :))

      0 0
      • siafu  

        máš tam Size Chart

        0 0
      • Hans999  

        Měřím to jak to je v té size chart, obvod volně přes klouby, délku od prostředníčku po první „kožní zářez“ na zápěstí. Nevím jestli to půjde pravítkem, chce to krejčovsklý metr, protože podle toho co tam mají napsané, tak se to musí zahnout až na špičku prstu (což něco přidá).

        0 0
    • Hans999  

      Tak jsem se rozhodl, že zkusim koupit nové gripy, je pravda, že ty, co mám teď, jsou tvrdší. Máte někdo zkušenosti s těmito ?

      0 0
      • KarY.1  

        Cauvec.

        U nas na krame mame tyto: http://www.specialized.com/…qProduct.jsp?… Delku ruky mam asi 18cm tak jestli si zitra zpomenu tak si je oblecu a zkusim to nejak porovnat a napisu ti tady ok?Jinak ohledne brneni, rukavice ti trochu pomuzou, ty od Speslu maji na konci dlane penovy, nebo gelovy polstar, ktery nejak nezabranuje krevnim zilkam a cevkam prutok krve a tim padem i mravenceni rukou. Ale spise bych to asi resil madlama, nebo zmenit drzeni,popripade nakup rohu.

        0 0
    • 11AA  

      Využiji toto téma pro svůj dotaz.

      Uvažuji, že si opět koupím zimní rukavice Polednik (nějaký čas je mám, ke spokojenosti jak na kole, tak na lyžích (když je hezky)). Jenže za ty roky jsem zapomněl velikost a štítek je již nečitelný. Nikde v obchodech jsem se s nimi nesetkal, jen na e-shopech. Nevíte jak je mají šité? Jestli v porovnání třeba se spešlama z ní jde vyjít. Vím že asi budou lepší rukavice než od Polednik, ale jak píšu, po zkušenosti s nimi bych do nich šel znova.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.