• Pablo

    Ahoj, mám Author Instinct 02 19" a časem jsem zjistil, že potřebuju trochu delší rám, představec mám 12cm (delší už moc nechci) a sedlo dozadu co to jde (blbý, dost se to staví na zadní). 21" už byly děsný štafle (necejtil jsem se na tom) a delší jen o cenťák, to nic neřešilo (viz. obr.) Letos jsem chtěl Cube 20" ale je delší jen o 1cm (můj Author měřený vodorovně střed hlavovky nahoře – střed sedlovky 605mm, Cube 20" 615 měřeno dnes na krámě (na jejich nákresu je trochu nejasný kam až to vzadu měřej www.cube-bikes.de/…d_10807_.htm ) No ale koukal jsem třeba na Superior 19" www.superior.cz/…fi/bike.html?… a tam píšou 615mm a to ani ne protažený až do středu trubky, takže by to mohlo být třeba 640mm což by bylo uplně super. Opravdu je tak dlouhej, nebo maj jen blbě udělanou kótu? Jaký jiný značky/rámy jsou delší? (výškově mě nejvíc sedí 19", max. 20") Jak to obecně řešit, když ty kóty mají často dost nepřesně naznačený a každej rám se mi nepovede před objednáním dostat do ruky abych to metrem přeměřil?

    0 0
    • Pablo  

      obrázek byl gif, takže se neuploadnul, pokus č.2

      0 0
      • Filltos  

        no treba muj Rock Machine v 19,5 ma dylku T/T 600 a tu vodorovnou od hlavovky po sedlovku 625, u tech Superioru se mi zda, ze to maj jen blbe nakresleny, ze to ma bejt po sedlovku a ne jen po svislici

        0 0
        • Filltos  

          kdyz se podivas na kola z roku 2005 superior­.bikefunint.com/ka­talog5.php , tak tam maj jinej obrazek, prave mereno az po sedlovku a nezda se mi, ze by tak hodne prodlouzili ramy

          0 0
          • Pablo  

            No ten rok 2005 celkem přesně vystihuje můj problém s dost rámama.. 19" je dlouhý 600 a 21,5" (což už je na mě moc vysoký) je delší jen o 5mm!, ty kola rostou jen do výšky a vůbec ne na délku, výšku zvětšovat nepotřebuju :( Těch 625 co máš na RM už docela jde, ale stejně bych rád našel něco k 640ti, jestli teda je.

            0 0
            • Filltos  

              no u 19ky to bude asi problem, ale treba se neco najde

              0 0
            • Filltos  

              kdyz uz hodne dlouhej GF ma u 19ky 627mm, tak to asi bude problem www.fisherbikes.com/…s/sizing.asp?…

              0 0
              • Pablo  

                GF je jeden z těch co by délkou šel, ale stejně jako Trek jsem zatím nenarazil na dodavatele, byl jsem v kameňáku co má GF na stránkách uvedenýho jako prodejce, někam volali a pak mi řekli že žádný GF nebude.. Leda Trek za dýl než měsíc bez možnosti výběru barvy (no dejme tomu), ale 11k už je na mě moc (nižší nenabízeli, nejradši bych v nějaký slevě :))

                0 0
    • Rychlej turista  

      A co tohle? 19,5" a 625 mmm :-)

      0 0
      • Pablo  

        co to je za firmu? nějak to z toho nevidím

        0 0
        • Rychlej turista  

          TREK

          0 0
          • Pablo  

            Ten Trek nevypadá špatně, kde jsi ho koupil? Musel by teda být ve slušný slevě, abych na něj měl, ofiko cena je tuším 11k, já počítal tak okolo 6ti že bych ještě dal..

            0 0
    • Lister  

      to je divný, to musíš mít nějak extradlouhý tělo…640mm rám v 19 neseženeš, to se 100% nedělá.

      Zkoušel si otočit představec směrem dolů a posunout sedlo třošku dopředu…třeba by to pomohlo?????

      0 0
      • Rychlej turista  

        Jo, nízká řídítka dělají hodně

        0 0
      • Pablo  

        Řídítka už mám dost nízko, představec víceméně rovnej, už bych je moc snižovat nechtěl – viz foto bajku. V podstatě teď jsem skoro spokojen, ale jak je sedlo narvaný maximálně dozadu (aby mě vyhovovala délka posedu), tak mám problém ve výjezdech. S těma 19"/640 jsem se nepřesně vyjádřil, 19"/625 už se mi zdá dobrý (teď mám ~605), myslel jsem to tak, že bych jako ideální viděl třeba 20"/635, nemusím to mít v 19ce. Jinak měřím 184 a proporce mám řekl bych normální, je fakt že jsem zvyklej spíš na natáhlejší posed než sedět rovně jak babka na skládačče.

        0 0
    • jonti  

      Superiory su fakt extremne dlhe, o dost viac nez ine bicykle.

      0 0
      • Pablo  

        Psal jsem do fabriky, jestli nemají chybu v tom obrázku geometrií na webu (ještě neodpověděli) ale asi mají, protože jsem jednu 19" stihnul přeměřit fyzicky dneska cestou domů v kameňáku a naměřil jsem těch 615mm až do středu sedlovky. To ale znamená, že Superior (aspoň letošní) je uplně průměrně dlouhej a bohužel mi vypadnul z výběru :(

        0 0
    • Gorgov  

      Superiory sou fakt hodně dlohý, ten by ti krátkej rozhodně bejt neměl, už ho nemam, ale vim že je fakt sakra dlouhej, dobrej třeba na maratony.

      0 0
    • Daf  

      GT Zaskar. v L-ku je delka horni ramove tribky 595mm. Neni to vodorovna delka ale delka trubky od stredu sedlovky po stred hlavovky.

      0 0
    • Jimmy137  

      Autory jsou sami dost dlouhy… Moc delsich kol ve stejne velikosti nesezenes… Resil jsem totez, ale v trochu mensi velikosti… Mam 174cm a authora jsem vozil 17" protoze mam ratky nohy… A kdyz author prasknul, tak jsem po delsim hledani zasel do Duratecu a nechal si ram udelat na miru :) takze mam 18 s delkou 19:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.