Dámské kolo do terénu - poraďte prosím ;)

132 nepřečtených
  • Wolfish

    Ahoj,

    přemýšlím nad svým prvním kolem do terénu, rozpočet do 25K (vím, že to není žádná sláva, ale…), výška 172 cm, váha 62, jezdit budu hlavně v lese (vesnická příroda, ne ty upravené městské lesy :).

    Zajímalo by mě, které z kol v této cenové relaci má ty nejlepší komponenty, jestli se to takto dá určit? Co je úplně shit a co je lepší, jestli něco? Původně jsem chtěla GT, bylo mi nějak sympatické, ale ty rámy prý nemají tu ženskou geometrii..

    https://www.kola-radotin.cz/…al-gloss-asb

    https://www.give.cz/…-expert-2018?…

    https://www.canyon.com/…-al-6-0.html

    Díky moc!

    P.S. stavbu asi nechci řešit, stejně tomu sama nerozumím..snad některé z těchto by stačilo mým požadavkům? Co myslíte?

    0 0
    • Jakobo  

      Z techto 3 jednoznacne Canyon. Cannondale je tezka bida, 50% ceny kola jde na konto znacky a prevody 1×10 budou nedostatecne. GT bude imho tezke jak prase a vybaveni taky des.

      Ten Canyon je slusne osazeny, brzdy mozna zadny zazrak, ale pri tve hmotnosti fungovat budou. Ma vzduchovou Alu vidlici, ten Cannon a GT ocelovou, dostanes k tomu i pumpu na vidlici, za me dobra volba.

      0 0
    • Nutribird  

      Určitě Canyon nebo stavba, zadej zde scalar a něco vyskočí. Nebo napiš lokalitu a někdo ti poradí stavitele.

      0 0
      • Jakobo  

        V tomto pripade bych nebyl pro stavitele. Bude to jeji prvni kolo, z vice duvodu bude jednodussi zajit do prodejny kolo vyzkouset a na miste jej i pak koupit.

        0 0
    • Pán z Dubu  

      Pro jízdu v terénu je třeba zvládat nadzvednutí předního kola třeba jen o 10 cm pro najetí na schůdek/kámen/ko­řen. Jedním z rozhodujících faktorů ke snadnému zvládnutí je délka zadní stavby. Pro 172 cm tělesné výšky to je cca 42,5 cm. Přes delší zadní stavbu to jde obtížně a každý 0,5 cm je velmi znát.

      Podívej na kola Kellys. Ročníky 2017 i 18 tu byly přijímány docela pozitivně.

      0 0
      • Wolfish  

        Mám terénní koloběžku, takže aspoň nějak v terénu jsem zvyklá jezdit, ale jasně, není to kolo…uvidíme (-:

        0 0
    • Wolfish  

      Tak už jsem se víceméně rozhodla pro ten Canyon.

      Netušíte prosím jestli se dá tak nějak „věřit“ těm tabulkám, aby člověk věděl jakou velikost? :) Když kola posílají a nedá se projet předem. Asi nemám možnost se na podobném typu kola tady projet :)

      0 0
      • novas752  

        Kolik měříš a jak dlouhé máš nohy (od paty po tříslo)?

        Ten jejich kalkulátor občas na pomezí velikostí úplně neví – stačí změnit jednu hodnotu o pár cm a už ukazuje velikost jinou.

        0 0
        • tromboonen  

          Záleží i na délce paží a horní půlky těla… dlouhej rám je svinstvo i na MTB, i když ne tolik, jako na silnici :)

          0 0
        • Wolfish  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
      • tromboonen  

        Stáhni si něco na IP adresu a jdi na competitivecy­clist.com, tam je kalkulátor, opatrně změřit, zadat do MTB a budeš mít ideální velikosti… rozhoduj se podle délky horní rámovky, plus ověřit drop sedlo/rodla, to vše stačí v mm-cm a tabulkách, výrobci bych moc nevěřil, na MTB to není taková kritika, člověk se často hejbe, ale délka a drop k rodlům by měly být OK, jinak budou bolet ruce nebo záda… na silničce je to mnohem víc omezeno, a o to víc záleží na tom to dobře udělat…

        Nechtělo se jim dělat GDPR verzi (Amíci), takže je třeba stáhnout nějakého falšovatele IP adresy, aby ses tvářila na venek jako Amícká bába, občas i jiné země, ale ne EU :( I tak to stojí za to, výsledky prověřit (měřit 3×) a postovat sem, odborníci budou vědět. Vyplatí se.

        0 0
      • palo7  

        Na jakou se díváš velikost? To Mko je hodně vysoký! Na mých 174cm nepoužitelný, i Sko mně přijde zbytečně vysoký

        0 0
      • michomin  

        Ségra je velká jako ty, toho Canyona má S a je to akorát. M je velký, XS bych se bál, že bude malý. Jsem skálopevně přesvědčen, že S je správná volba.

        0 0
        • Wolfish  

          Dííky, a jak je ségra spokojená? Na velikost bych se dívala na M, výška 172, změřili jsme teda od paty po tříslo a 86, paže po zápěstí 52. Takže Sko nebude malé, jo :). Ještě jsme teda pravda nezkoušela zadávat do toho co píše výrobce, radím se zatím tady s váma :). U jiných kol je to M.

          0 0
          • michomin  

            Ségra spokojená není. Za prvé, bydlí v 5. patře s prťavým výtahem, kam se kolo nevejde, za druhé, musí se šlapat. Ostatní je OK.

            0 0
          • oddie  

            No jestli máš nohy 86cm, tak ti Sko malé bude.

            0 0
            • Wolfish  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 0
            • Wolfish  

              Možná špatně změřeno, mám vymknutý kotník, tak jsem u toho mojemu sotva balancovala :D. Zkusila jsem se změřit sama a dát do do té jejich kalkulačky, ale je fakt, že když nevím, odkud kam co přesně měřit, jak tu někdo psal, může to být dost k ničemu. Podle jejich tabulky je to M

              0 0
              • Namtos  

                Asi tam budeš mít špatné rozměry. Já mám taky 172 a na svou postavu delší nohy a mám rozkrok 80cm. Délku paže 60cm. Z té nápovědy u některého rozměru není moc jasné kde je ten bod pro měření a místo vodováhy, abys nemusela hlídat vodorovnost můžeš použít větší knihu u zdi nebo polici ze skříně (tedy pokud jsou stěny alespoń drobet ve vodováze)

                0 0
              • oddie  

                Bosá stoupneš ke zdi, mezi nohy knihu, dorazit na … :) a změřit vzdálenost od země ;)

                86cm bys teda byla sakra módelka :D ale vyloučené to není.

                Každopádně asi tak, mám tu dvě ženské 169 a 170cm, první od pohledu delší nohy, druhá spíš normální, obě dámský rám 18" a je jim akorát. Ženy 15" kolo mám vyfocené v profilu, 163cm a nohy spíš kratší, ale stejně sedlovka 350mm na značce… Pro tebe, jestli máš 172 a spíš delší nohy, bych viděl tu 18" určitě taky. Na 16" by ti s delšíma nohama dost možná nemusela stačit ani 400mm sedlovka.

                0 0
                • Wolfish  

                  Já to svoje modelkovství :D :D ještě přeměřím a případně kontaktuju přímo prodejce tohoto kola, snad jsou tam od toho, aby přímo poradili než tu otravovat vás. Je fakt, že teď se mi měří blbě skrz tu zraněnou nohu, ale ještě to hecnu a pořádně pročtu ty nápovědy, které jsem včera už jaksi neviděla, asi už mi z toho hledání kola hrabe :D. Jo u normálních kol, kde dávají tu velikost 18 vím, že by to měla být aspoň podle výšky ta moje. Myslíš to asi tak, že Canyon má tady pod těma svýma M ty zhruba 18?

                  Snad to tady holkám taky pomůže, to naše řešení a kola, kt. jsme tu všichni probrali.

                  0 0
                  • oddie  

                    U toho Canyonu viz link výše je M-ko 17,5", to by ti mělo být akorát, S-ko je 16", to by ti podle mě bylo malé, pokud máš dlouhé nohy.

                    0 0
      • embi  

        Jednoznacne M…

        0 0
    • lendl  

      Ja nechapem co je take uzasne na tych damskych modeloch, ale podla mna tie zakrutene trubky vyuzeraju otrasne, vdaka geometrii aj zeny na tom vyzeraju otrasne a navyse aj farby byvaju otrasne. Pravdepodobne aj jazda nebude nic moc. Ja radim vzdy pansky model primeranej velkosti, na 172 kludne 29".

      0 0
      • tromboonen  

        Ženský maj většinou menší paže a kratší horní polovinu těla… já jsem sice chlap, ale mám to podobně, něco se nepovedlo :(

        0 0
      • Wolfish  

        nedokážu posoudit, jestli ty dámské rámy jsou jen nějak v kurzu a marketingový tah na holky, nebo je to fakt lepší, ale nějak hnusné mi to u toho canyonu nepřijde a barva normální..tak uvidím :))

        0 0
        • Doyle  

          Dívám se ale, že v „S“ jsou už všechny vyprodané a „M“ bych určitě nebral.

          0 0
          • Wolfish  

            Teď na to koukám :(. Zeptám se prodejce na dostupnost, ale jinak jsem teda zase na začátku s hledáním. Sakra práce

            0 0
          • Wolfish  

            Ještě možná blbý dotaz, ale pokud nebudou mít tu ženskou variantu, píšete, že ty dámské rámy jsou hnus a i holky můžou jezdit na „unisex“…no logiku by to dávalo, dřív asi tyto rámy pro holky nebyly. Bylo by možné to samé, liší se to moc? https://www.canyon.com/…-al-6-0.html V Sku mají

            0 0
            • Doyle  

              Klidně bych to bral. Jen ale pro upřesnění, vel.S je ale s koly 27,5".

              0 0
              • Wolfish  

                kola by mi ani nevadily, spíš jestli je tam nějak moc rozdíl, aby se mi na tom nejezdilo blbě. Ale z popisu tam moc rozdíl fakt nevidím, dokonce i na obrázku ty rámy vypadají na oko stejně. Usazení středového složení a délka představce se liší. Mně to popravdě nic neřekne :-x

                0 0
                • m9ra  

                  Rozdíl je jen v kratším představci a sedle. A ženské rámy mají obvykle i jiné barvy, jinak je vše stejné. Já mám tohle kolo v Sku model 2015. Tenkrát ještě dělali 29". Měřím 162 cm. Na 172 cm bych to viděl na pomezí S/M.

                  0 0
                  • Wolfish  

                    Vyšlo tabulkově M, ale straší mě tu, že je pro mě moc vysoké :)

                    0 0
                    • Fazzy  

                      Osobně bych radši „risknul“, že bude kolo o kousíček vyšší, než že mi bude krátký..

                      0 0
                      • Wolfish  

                        To jo :). Tak podle uživatele palo7 je pro mě toto kolo spíš nepoužitelné? Dle tabulky a mých měření co jsem dala níž :)

                        0 0
                        • Fazzy  

                          Ja osobně míň řeším, takže ani v tomhle případně bych moc neřešil. Dokud si na to nesedneš, tak to bude jen nekonečné teoretizování nad centimetrama. A podle mě to nemá od klávesnice řešení. Takže za mě bych věřil výrobci a řídil se jeho tabulkou. Může se stát, že ti nesedne a budeš ho muset vrátit, ale takový riziko je u nákupu po netu vždycky. Nebál bych se toho, že když ti bude kolo trošku vyšší nebo delší, tak se ti z toho zlomí nohy.. maximálně si to trochu doladíš délkou a úhlem představce, protože pokud výrobce doporučuje M, tak věřím, že nebude tak strašně daleko od pravdy.

                          0 0
                          • palo7  

                            Výrobce chce prodat a je celkem jasný že obsáhnout jednou velikosti rozdíl třeba 15cm je asi blbost. Proto se taky dělají velikosti po palcich. Ale některý výrobce má sudy a nektery zase lichá čísla. No a k tomu ještě geometrie. Každopádně se 172cm a nohama 82cm není třeba se bát ani pánského rámu, pokud nebude zrovna moc dlouhý.

                            0 0
                          • palo7  

                            Zrovna u 27,5 to bude s výškou 172cm skoro vždy M (mimo nestandardní označení např. Kellys) a tam to sedne. 29 jsou vyšší a tam se musí více pátrat

                            0 0
                        • palo7  

                          U 172cm vybrat 29 je celkem těžký, navíc při omezení cenou. Potřebuješ spíše rám s výrazným snížením ramove trubky. Když máš nohy 82cm a ram kde stojíš 82,5cm tak to nebude moc dobrý, spíše vůbec. Tedy pokud nechceš mít tvrdou trubku zarytou v rozkroku.

                          0 0
                          • Fazzy  

                            Tak rozkrok tu někde psala 85, navíc předpokládám měřeno na boso, takže tam pořád několik cm rezervy je.

                            0 0
                          • Wolfish  

                            Já to beru a ani netrvám na 29. Dala jsem sem všechna kola, co jsem našla a vešly se mi do peněz, nebylo jich úplně málo a všechny jsou na prd :-D, tak už nějak netuším......­...stavitele nechci.

                            0 0
                            • palo7  

                              Ve 27,5 by neměl být problém. Koukni po netu na výprodeje loňských a starších modelů. Velký výběr by mohl být v Giantu, v Cyklopointu a mojekolo.cz

                              Dobrý poměr cena výkon CTM, Kellys apod. Témat s výběrem kol do 25tis. je zde plno. Zkus znovu dát tak 3 až 5 favoritů

                              0 0
                              • Misha69  

                                Ahoj,

                                poradíte prosím i mě? Stále vybírám kolo a vůbec si nevím rady. Kolo chci horské 27,5. Rozkrok mám 79 cm, trup 61 cm, ramena 42 a paži 62 cm. V canyon tabulce mě vyšel rám S, ty teď mají vyprodané. V dámských kolech není moc výběr a pánské geometrie se obávám aby na mě nebylo dlouhé, mělo sníženou horní rámovou trubku atd. Měla bych koukat po kratším rámu? Vůbec se v těch technickejch věcech nevyznám, jakou délku by kolo na cmě mělo mít, podle přítele stačí když budu mít menší rám. :)

                                Jo a měřím 165 cm. Cenu za kolo cca 28 000.- Chci kvalitní kolo do terénu které mě nevysype :-D

                                0 0
                                • palo7  

                                  Když ty rozměry dáš do calculatoru, tak ti to vyhodí cca velikost rámu. Tipuju, že to bude délka tak okolo 560mm. Ale zadej si to tam a nastav si jak moc sportovní chceš posed a pak už víš co cca hledáš. Potom plus minus cm doladíš posedem.

                                  0 0
                                • palo7  

                                  Teda doufám že nechceš 29

                                  0 0
                                  • Misha69  

                                    Ahoj,

                                    29 určitě nechci, jouá nac mě moc velké a v terénu pro mě neobratné. Kalkulátor jsem zkoušela jen u Canyona, tam nebyla možnost nastavení sedla. Máš na mysli jiný kalkulátor? Posez asi tam spíš něco mězi, budeme jezdit i terén a nejen kochací výlety.

                                    0 0
                              • Wolfish  

                                Ok,

                                zkusím ještě:

                                Z těch Giant, pánské jestli jde (Liv pro holky mě nezaujalo): http://www.giantbrno.cz/…29-2-ge-2018

                                (otázka je dostupnost, musela bych si ověřit :) + vyšší cena).

                                CTM opět pro chlapy: https://www.ctm.sk/…jova-zelena/ (ale jak už tuším psals, od velikosti 18 :) )

                                Kellys: https://www.skiandbike.cz/…sire-70-2019

                                No a TREK, ten má i fajn cenu a líbí se mi: https://www.trekbikes.com/…r-8/p/23156/?…

                                0 0
                                • Jiří999  

                                  Co tak tady toto? Teleskop možnost 29 i 27,5. Cena by měla být kolem 25–26 zatím sem našel jen jednoho prodejce s cenama ale ještě tam nemá tu 7

                                  https://www.trekbikes.com/…ens/p/23447/

                                  Prodejce:

                                  https://www.juvacyklo.cz/?…

                                  0 0
                                  • palo7  

                                    To kolo je zaměřeno jen do terénu okolo komína. Pneu 2.8, převodník 28z a jen 1×10.

                                    0 0
                                • palo7  

                                  Co chceš slyšet? Napíšeš, že na 29 netrváš a že klidně 27,5 kde je pro tvou výšku mnohem lepší výběr. A pak pošleš odkaz opět na 29. A některý okolo 13,5kg. Navíc jedno za 20 a druhé za 28, když maximum je 27. Tobě se těžko radí…

                                  Na

                                  0 0
                                  • Wolfish  

                                    Kola jsem ani nezaregistrovala, divala jsem se prostě aby se mi to od nich libilo a veslo se do ceny a byla tam nejaka velikost přibližně pro me skladem

                                    0 0
                                  • Wolfish  

                                    To za 28 bych asi nekoupila.. píšu že cena. A že se mi líbí Trek. A kola vyšly velké asi i proto ze jsem sla do pánských :-)

                                    0 0
                                • palo7  

                                  Něco takového by se nelibilo? http://www.mojekolo.cz/…olive-green/

                                  0 0
                                  • palo7  

                                    Je to teda taky spíše delší rám, ale nizkej, mají výběr barev a dá se vyzkoušet skoro v každém větším městě. Výbava slušná a značka dobrá

                                    0 0
                                • palo7  

                                  Doporučil bych asi toto: https://www.bike-discount.de/…m-8.0-713510

                                  tady by to měla být podle geometrie dobre i ta 18 a to jak ve 27,5 tak ve 29

                                  A nebo tohle 1× 11, ale tady by to asi chtělo ještě dokoupit kazetu 11–46.

                                  https://www.bike-discount.de/…m-8.0-713510

                                  0 0
                                • Marushin  

                                  Z těchto uvedených bych šel do Gianta. Ten Trek už má docela slabý brzdy, ale pokud se ti líbí, zkusil bych uhádat slevu na ten vyšší model X caliber9. Třeba tady : https://www.kolasvorada.cz/…ver-2018-185

                                  0 0
                                  • palo7  

                                    Pěkný snížený, to by na výšku vyšlo krásně . Na délku max. 17,5

                                    0 0
                                  • palo7  

                                    Giant podle geometrie taky asi vyjde. Oba lehce delší, podobně jako Merida, ale to by měl kratší představec vyřešit

                                    0 0
                                  • Wolfish  

                                    Ty brzdy nějak víc vadí na mou váhu? A dají se časem vyměnit za lepší případně?

                                    0 0
                                    • palo7  

                                      Bzdy budou stačit

                                      0 0
                                    • Marushin  

                                      MT200 je tuším základní model, v prudších sjezdech budou rychle vadnout a hlavně asi bude potřeba použít i víc prstů na brždění. Vyměnit samozřejmě půjdou.

                                      0 0
                                    • oddie  

                                      Ty brzdy vůbec ničemu nevadí, stačit ti budou bohatě.

                                      0 0
            • palo7  

              Tak ty jsi zrovna asi typická představitelka pro ženskou geometrií ;-) Na 172cm máš pěkně dlouhý nohy. Zrovna ten Canyon je asi úplně stejný kolo v obou verzích, rám je stejný. Mko je dost vysoký a k tomu krátký (myšleno na moderni rám vel.M, tobě asi dobře, možná i delší) a Sko ti bude asi na délku ok, ale budeš mít moc vyváženou sedlovku. Asi bych ten Canyon nebral.

              Asi to nejdůležitější, výš že Sko je 27,5 a Mko je 29? Co vlastně chceš?

              0 0
              • Wolfish  

                Radši bych 29, kdybych si mohla vybrat, ale 27,5 bych taky přežila, zatím nejsem zvyklá na žádné horské kolo a rozdíl asi tolik neposoudím, terénní koloběžku mám 26 :-D. Nj, pokud ne Canyon, už tápu CO pro ženskou, aby to nebyla úplná tragédie za tyto prachy

                0 0
                • palo7  

                  Tak to je dost důležitá informace. Asi bych si prvně zašel zkusit nějaký kolo ve 27,5 (tam ti bude většinou sedět M) a pak 29 (a to na 172cm, bude spíše S). A podle toho se rozhodl a pak teprve hledal.

                  0 0
                • palo7  

                  https://www.bike-discount.de/…-mint-653294

                  Hledal bych třeba něco takového, ale potřebuješ rám 17. Zrovna od Cube by ti ty jejich 17 mohly sednout a výprodejů bývá dost

                  0 0
                  • Wolfish  

                    Mno a prosím jak kvalitní – v rámci těchto prašulí jsou ty od Cube? Na tuto značku jsem nekoukala, nějak jsem myslela, že to je taková ta běžná nic moc kt. vidím všude :-x.

                    https://www.bike-life.cz/…-mint/d33136#…

                    Ještě mě napadá, na čem jezdí ženy v okolí, tam je tato značka (jen 2× drahé kolo): https://www.mondrakercz.cz/…77-xc-pro-2/

                    A ještě kola Stevens, ty se tady mám dojem dají i vyzkoušet/koupit, ale velikost 18

                    http://www.stevens-bikes.cz/…ean41851.php

                    0 0
                    • Marushin  

                      A co třeba tenhle Trek. https://www.trekbikes.com/…r-9/p/23165/?…

                      pokud už ta cena není moc, u nás cca 29k.

                      0 0
                      • Wolfish  

                        Je..říkám si hranici 26 max 27K jako strop, i tak je to víc než jsem zamýšlela, ale to ještě nějak dám :)

                        0 0
                        • palo7  

                          Za 27 už může být fakt pěkný a funkční kolo. Neboj se zeptat na slevu, skoro vždy jde ze slevy ještě sleva :-)

                          Pokud netrváš na nápisu (což asi ne), tak hledej právě méně profláklé značky, dostaneš tam lepší osazení.

                          Pro mně by s tvou postavou byla priorita geometrie (něco se dá poladit představcem, sedlovkou a řídítky) a váha kola. To co vybíráš s 13 a více kg bych tedy nechtěl. Pokud chceš jezdit v pohodě a nebudeš drtit velké kopce, tak bych hledal 1× něco. Nebudeš muset seřizovat, nic nebude škrtat apod. Popřemýšlej, jestli by nebyla lepší volba zkusit poptat stavitele. Tam je totiž výhoda že si můžeš určovat priority a výbavu. Třeba brzdy na 62kg a ne divočinu stačí i obyčejný, ale zase kola a pneu to chce lehký

                          0 0
                    • palo7  

                      Cube jsou úplně v pohodě, jen ty levnější mívají těžší rámy. Značka je v zahraničí možná rozšířenější než Canyon apod. (aspoň v DE a AT jich jezdí plno). Zrovna Cube je z těch tří co píšeš nejvíc viděná a to i zde. Výhoda u dost Cubů je, že mají kratší rámy, takže sedí často ženám s delšíma nohama. Osobně jsem koupil manželce jejich 18 (ale 27,5) na 175cm, bral jsem tedy jen rám a zbytek stavěl.

                      Mondraker je zrovna spíše delší rám, a rozšíření menší. Kvalita bude taky v pohodě, ale osazení tady není nic moc. A váha dost vysoká. Stevens jsou také zatím méně rozšířené, a zde teda taky nic moc osazené.

                      Prvně se pořádně přeměř, sama to nedáš, najdi si návod na videu a někoho k sobě. Proveď aspoň dvě měření a dej do toho calculatoru. Pak se běž svézt na 27,5 a 29 a pak vybírej.

                      0 0
                      • Wolfish  

                        To máš pravdu, bohužel jsem prošla x stránek u nás českých prodejců a to tvé Cube kolo tu není, všechny za tyto prachy jen s těma těžšíma rámama přes 13 kg, takže Cube asi taky úplně nepůjde. Každopádně děkuju za rady, ještě se celá raz přeměřím a snad něco konečně najdu :-/. Vybírání kola je teda věda, pro holku řekla bych až opruz :-D

                        A Mondraker a Stevens teda taky vyřadím z výběru. Někde výš jsem ještě uváděla kola Amulet, jsou taky na prd? :)

                        0 0
                        • palo7  

                          Mondraker a Stevens jsou ok, ale ne tyhle. Z toho co jsi dala je nejlepší ten Canyon, ale pokud budeš mít 172cm a nohy 86cm, tak ti bude Mko asi dlouhý a pokud budeš mít nohy menší, tak ke Mko strašně vysoký.

                          Canyon se neprodává vůbec v ČR, tak co ti vadí na CUBE? Ale koukni i jinde, jen na ty míry co jsi psala, je Cube dobrá volba. Třeba nameriš něco jiného

                          0 0
                          • Wolfish  

                            Proto mě napadl i ten unisex v S :). Ale na měření jsem dnes neměla prostor, zítra. Ten Cube co jsem sem dávala je tak jediný co jsem našla, jinak byly buď dražší nebo levnější a říkals, že je těžké…proto jsem psala, že ta váha co tak koukám je asi u všech tak nějak podobná, takže je to asi i těma penězma, nevím :)

                            0 0
                            • Wolfish  

                              teď to nemyslím konkrétně na Cube, ale i ta ostatní kola se budou asi blížit, i ten Canyon píšou 12,6 v S.

                              0 0
                            • palo7  

                              Problem 29 pro lidi okolo 170cm a menší bývá že mají vysoký střed a řídítka. Takže vybrat dobrou 29 je horší a navíc v celkem malé ceně .....

                              Ale pokud máš opravdu nohy 86cm, tak výška je u tebe asi v pohodě.

                              0 0
                              • Wolfish  

                                Myslím že nemám, špatně změřeno, někde výš jsem to psala (už je tu chaos :)) ), ale možnost přeměřit bude až k večeru

                                A na 29 za kazdou cenu netrvám, ten Cube pokud je aspoň dobrý krom váhy co jsem dávala taky může být

                                0 0
                                • palo7  

                                  Vydrž a pak dej co nejpřesnější míry a co ti vyplivne fitcalculator. Podle toho můžeš hledat.

                                  Třeba dámský kola MMR jsou rámy pro dlouhé nohy a bývají pěkně osazený za dobrou cenu

                                  0 0
                                  • Wolfish  

                                    Už jsme to konečně ve dvou a podle nápověd změřili, tohle už by snad mohlo být správně (za předchozí chybu se omlouvám, jednou jsem měřila sama a jednou můj blbě, to jsme ještě neměli ani žádné nápovědy :-D jak to měření má vypadat. A ještě ke všemu s balancováním na zraněné noze :-D).

                                    0 0
                                    • tromboonen  

                                      No spočítá Ti to „jejich“ rám, ale není tam zahrnutá délka stehen, ta determinuje jak moc vzadu za středem by mělo být sedlo, u silničky, gravelu CX atd hodně klíčová věc, pak už ověříš jen o kolok budeš mít vepředu rodla a jak „hluboko“ pod sedlem, to je limitující, krátkým představcem (cca do 70 nebo 90 mm, ne kratší a rodly s malým reach a hloubkou to jde většinou u moderních rámů s vysokou hlavou řešit, ale musíš to vědět, postup na competitive cyclist), ale jen s mimoÉu IP na chvíli… u MTB by to nemuselo být až tak rozhodující, tam to sedlo nemusí být na mm přesně, protože se člověk víc hejbe v něm a nesedí hodiny stejně, jenže to bude zas jen na Canyon rámy, cca se poak dá dohledat něco s podobnou geo, ale záleží, jek seš rostlej, jestli náhodou nějaká anomálie, kratší vrch, nebo jedna kost v nohách, tak u silničního rámu, i morerního gravelu, může být problém, dokud si tohle nezjistíš, nemá cenu ani moc zkoušet, po méně než 3 hodinách v sedle není poznat, jak budou reagovat záda a ruce, jestlito bude řešitelné, to bych se fakt spočítal podrobně, nebo šel za fitterem, ale ne u prodejce a i ti nezávislí občas pracujou s nějakým omezením. Vše samo půjde časem zhubnutím a zpevněním svalů zlepšit, ale velké „nekonfekce v růstu postavy“, ty prostě vadí dokud to člověk nevychytá, a většinou musí jít pryč rám, jenom představec a rodla to sami nevyřeší. Mám takovou zkušenost sám.

                                      0 0
                                      • michomin  

                                        Měl bys trochu zbrzdit. A jestli chceš někomu pomoci a ne jenom podlehnout mánii, tak i zcela přepracovat způsob vyjadřování.

                                        0 0
                                        • tromboonen  

                                          Chci jen předat info co máým a co pracovalo pro mě, toť vše, jestli se jím bude řídit nebo ne a jakou mají postavu (jestli konfekční délky a poměry) je na nich posoudit, osobně bych to dělal před nákupem, vyplatí se.

                                          0 0
                                      • Wolfish  

                                        Díky za rady, ale já si z toho jako laik moc nevyberu a doufám, že nějaké velké nekonfekce v postavě nemám, nebo jsem je zatím nezaregistrovala, myslím, že ani hubnout moc nemám co, možná teď po marodění :-D, zpevnovat je vždycky co. On vtip je v tom, že vlastně teď nemám možnost si jet nějaká kola projet, ani vyzkoušet jestli mi sedí kola 27,5 nebo 29 a ani když si kolo teď objednám, tak ho nemůžu projet a případně vrátit. Doufám, že budu moct co nejdřív…na kolo se fakt těším, až budu moct vůbec jezdit nebo něco zkoušet.

                                        0 0
                                        • oddie  

                                          Odkud jsi?

                                          0 0
                                          • Wolfish  

                                            Zlínský kraj

                                            0 0
                                            • tromboonen  

                                              Změř se viz níže, nebo požádej někoho s okolí aby Ti s tím pomoh, jeden člověk sám sebe měřit jde blbě, i s tím přihlášením může pomoct, nebo přinýst svůj comp, pokud tam tu apku má. Pak to hodíš tady, vč, tělních rozměrů všech a výsledků, který si vyexportuješ, no a pak už máš doporučení, můžeš zkusit i najít někoho s podobnými parametry kdo má takové kolo, nebo rovnou objednávat místně třeba s projetím a domluvou o výměně představce a rodel pokud bude potřeba, nebo i dálkově na netu doporučený geometrie/kola, viz takt níže. To bude všechno, litovat nebudeš, slibuju.

                                              0 0
                                    • palo7  

                                      No, tak teď už víš že Canyon v Mku ve 29 s horni ramovkou ve výšce 824mm není pro tebe dobrý.

                                      0 0
                                      • Wolfish  

                                        Nevím, protože tomu stejně moc nerozumím jako vy, ale věřím, že máš pravdu. I kdybych ho vyzkoušela a poslala eventuálně zpátky – což teď nemůžu. Zatím jsem nenašla alternativu, z těch Cube vidím zatím fakt jen ten co jsem poslala (pokud není náhodou lepší nějaký levnější model, taky mám pocit, že se prodávají i tu někde, tak by možná šlo i vyzkoušet – až budu moct) a MMR jsem zatím koukala jen z rychlíku, ale ty kola jsem viděla někde na TS bohemia či kde, mám věřit tomu, že jsou dobré i když se prodávají na necyklistických stránkách?

                                        https://www.tsbohemia.cz/…d304397.html

                                        https://www.tsbohemia.cz/…d304391.html

                                        0 0
                                        • palo7  

                                          Teď když nemáš nohy 86cm, tak už to MMR není tak žhavý

                                          0 0
            • xtonda  

              Ženský mají delší nohy a tím pádem proporčně kratší ten zbytek, takže speciální geo by dávala smysl. Jestli ale konkrétní výrobce skutečně řeší extra rámy nebo to ošetří jen barvičkama je potřeba si pohlídat. Pro příklad uvedl si rozkrok 86 při výšce 172. Já těch 86 mám při výšce 182.

              0 0
              • tromboonen  

                á jsem jako ženská, nohy dlouhý, míval jsem extra dlouhý nohavice, když jsem byl štíhlej, pas 34, dýlka 36 I Levi's. Že mám k tomu i krátkej vršek těla a ani s relativně dlouhejma pažema je to dohromady málo, to jsem netušil, a potřebuju extra krátkej rám s vysokou hlavou, v podstatě to dělaj některý značky, ty, co obecně dělaj spíš gravel nebo endurový silničky, jakože s vysokou hlavou, ne aero a superzávoďáky bez slopingu. To je u silniček, plus jsou i dámský velikostě s pozměněnou geo, který ty vlastnosti maj taky, klidně bych nějakou vzal. MTB, o tom ani nikdo netuší, že může bejt někomu dlouhý a doporučujou výběr velikosti jen podle výšky v rozkroku (aby se sotva dotkly koule horní rámovky, když se postavíš obkročmo před sedlo). No, to pro mě rozhodně nefungovalo a dnes funguje ještě méně u novejch MTB s rodlama jako prase. Potřebuješ se změřit u těch Amíků (competitive cyclist), stačí to zvládnout s nějakou apkou staženou do Foxu atd, co Ti zařídí, abys byl podle IP adresy jakože mimo EU. Pak sem dáš ty výsledky i své naměřené rozměry (to si mužeš i vytisknout nebo exportovat v tu chvíli) a místňáci Ti poraděj. Pak se poptat, jestli někdo z BF kdo je v okolí, nemá kolo s podobnou délkou rámu a jestli by sis jej nemoj u něj projet, já bych to klidně udělal, za sucha a zajel s ním, ať může prohodit i za druhý kolo a vyzkoušet. No a pak jestli něco takového bude cca sedět (možná s otazníkem, jestli bys tam neměl mít kratší představec a užší rodla, nebo tak), no a klidně tu velikost koupit. Nebo pokud ses fakt pečlivě měřil (pomocník, 3× měřená a průměr z podobných výsledků doporučuju), místní Ti poraděj a můžeš klidně objednávat i po netu. S MTB to bude ještě složitější, málokdo má správnou velikost i s doplňky pokud není vyježděnej závodník, takže tam měřit ještě pečlivějc, výsledky z MTB kategorie co tam Amíci maj Ti místní taky zanalyzujou a můžeš rovnou objednávat i s dotazem u prodejce na určitou délku představce a rodel, pokud nebude ochoten vyměnit sám, prostě pak nahraď doporučeným a pokud to bude sedět uvidíš, asi to původní nabídnout na bazoši tady nebo jinde jako prokazatelně nové s dokladem.

                0 0
          • Wolfish  

            Ta geometrie tam působí až na bod L stejně, nedokážu posoudit v čem je pro mě ten rozdíl

            0 0
            • Misha69  

              Ahoj, také jsem ve fázi hledání kola a už z tohzo mám hlavu v pejru, zatím jsem nic kloudnéhé nenašla. :)

              0 0
    • KutnM  

      Ahoj, pokud by nevadila barva, velikost kol (27,5) a cena (29.000,–), tak můžu nabídnout zánovní karbonové kolo přítelkyně, která kvůli bolesti zad přechází na plavání :) Jedná se o Lectora 1lc 2017, vel. M(18,5), komplet na SLX, včetně brzd. Kupováno 6/2018, nájezd cca 600km, nebouráno :), stav nového. Aktuálně uskladněno a přikryto dekou v garáži. Kolo naprosto čisté (za fotku se omlouvám) a vše namazané. Přítelkyně má 174cm a byla spokojená. Příjemný univerzál, včetně geometrie. Ostatní k tomu možná řeknou více. Já jsem ve střetu zájmů :)

      0 0
      • Wolfish  

        Děkuju za nabídku, ale 29K za kolo dát momentálně nechci a asi půjdu úplně do nového, ať z toho mám větší radost, když si kupuju první kolo :)

        0 0
        •  

          potom hodně zdaru do výběru nové hlíny s pevnejma osama alespoň trochu slušně osázené

          0 0
          • palo7  

            Ty pevný osy až tak holka se 60kg nepotřebuje, ale za mne taky raději pěkný (zanovni) dobrý bazar, než třeba podstatně horší nové kolo.

            0 0
        • mirorek2  

          Neváhal bych ani deset minut! Je jak nové a naprosto jinde, než to co vybíráš :-)

          0 0
          • Wolfish  

            Nemám strach že se o něj už v tomto případě někdo nepřihlásil, 29K teď investovat nechci, ani neplánuju závodit a sportovní tvrdý rám asi taky nepotřebuju, sama semtam musím cvičit na záda ;-)..ale díky

            0 0
            • mirorek2  

              ve smyslu že hliník bude měkký? psala jsi tu že 27 dáš, to jsou dva litry…, když ho ukecáš tak méně.

              600 km není nic, vady by se ukázaly a záruku budeš mít podle všeho taky

              uživatele neznám, nemám s ním nic společného, ale je to velmi dobrá nabídka, nezapomeň, že kolo dělá rám v první řadě

              0 0
      • palo7  

        Kolo určitě dobrý, jen teda zrovna pro ženskou s bolavýma zádama vybrat snad nejtvrdší a sportovní rám není dobrá volba ;-)

        0 0
        •  

          a tak lector je celkem pohodlnej

          0 0
          •  

            Něco o tom vím :-)

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              To dělají ta Tubolita.

              0 0
              •  

                možná i latexky, lector s karb. sedlovkou a rodlama je celkem pohodlnej,leckerá hlína je na tom mnohem hůře

                0 0
        • RapMan  

          a jaký bys vybral pro ženskou s bolavýma zádama? (Ta moje teď jezdí už 15 let na kole Spyder v profilu s odpruženou sedlovkou…

          0 0
          • palo7  

            To máš fakt těžký, asi dost záleží taky jak a kde má bolavá záda. Ale spíš bych hledal nějaký full a asi i s vyšším zdvihem (kvůli posedu). Určitě by to nebylo na dlouhou turistiku, ale na záda by mohlo pomoct.

            0 0
          • mirorek2  

            fula

            0 0
            • RapMan  

              A jakýho na běžný xc? Cena tak 30–35kKč max, ne 29 palců. Vím že za takový ceny se toho moc nesežene.

              0 0
              • palo7  

                Bazar a ne úplný XC (zdvihy od 120mm). Zkusil bychj třeba Trance, velký výběr a dobrý ceny. Ve své třídě patří mezi to jezdivější.

                0 0
              • mirorek2  

                pošetřit

                0 0
    • scota  

      RB CRR 290 base, velikost M, cena cca 25 500 Kč.

      0 0
      • michomin  

        Na ženskou 172 cm vysokou docela dlouhý.

        0 0
        • palo7  

          Jenže to všechno co vybírá. Snad mimo ten Radon, ale k tomu se nevyjádřila

          0 0
          • Wolfish  

            jestli je to na mě viz odkazy výš, tak na ně jsem se snažila dívat už pro svého chlapa, ale tady v ČR nevidím kde koupit a na stránkách, které je mají (pře)prodávat vyskakuje chyba//nevidím je tam.

            0 0
            • palo7  

              Objednej klidně na bikediscount. Obchod má i zde dobré recenze. A až servis si pořešit nekde v okoli bydliště

              0 0
            • mirorek2  

              a to je problém objednat z DE?

              0 0
    • palo7  

      Nic lepšího než ty Radony co jsem dával odkaz asi nekoupíte.

      0 0
    • michomin  

      Čau, Wolfish, tak jsem znovu procházel vlákno a jako nejlepší mi vyšel Kellys z tvého výběru – Desire 70 https://www.kellysbike.com/…re-70-p57806

      Podle mě geo přesně na tvou postavu (to je základ), jak délkou tak výškou, a výbava není špatná. Když 29, tak Kellys. Určitě se najdou kola s lepším poměrem cena/výkon, ale nemají vhodnou geo. A když přiřadíme notnou část výkonu geometrii, ta ten Kellys je hóóódně vysoko.

      Desire 50 má stejnou geo, stojí míň. To už je ale na tobě.

      0 0
      • palo7  

        geo možná sedne, nevím jestli jsi někde našel i výšku? Tam bývá u lidí okolo 170cm u 29 problém. Ale výbava slabá, hlavový úhel 71st a k tomu bude dost vysoká váha. Pokud by nehleděla na váhu kola, tak může vzít lépe vybavený a levnější Cube v 17. Ty ženský kola bývají dost nevýhodný :-(

        0 0
    • Wolfish  

      Děkuju všem za rady, nechám si to projít hlavou, dozdravím nohu a něco vyberu :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.