• kacuskaaaa

    Zdravím,

    chtěla bych si koupit nové horské kolo. Jezdím po zpevněných i nezpevněných cestách. Baví mě jezdit v lese ( žádné extrémy). Měřím 165 cm a vážím 50 kg. Budou pro mě lepší kola 27,5 nebo 29? Líbí se mi kolo

    https://www.cyklo69.cz/…s-lilacblack .

    To má 29 kola a nevím jestli nejsou zbytečně velké.

    Pak mě zaujala kola : https://www.cyklo69.cz/…ty-lilacgray

    https://www.cyklo69.cz/…s-lilacblack

    https://www.cyklo69.cz/…y-lilacblack

    Vyplatí se nějaké z těchto kol koupit? Dopuručíte mi případně jiné kolo do cca 20 tisíc? Děkuji K.

    0 0
    • tigermoth  

      Zdar, čirou náhodou měříš a vážíš tolik, co moje přítelkyně, kde jsme tenhle problém teď dořešili.

      Z tvou vypsaných kol bych se vážněji zabýval jenom posledním – ostatní už kvůli nefunkčního těžkého „odpružení“ asi nebudou vážní kandidáti.

      Asi tu dostanu zdrba, ale hlavně u menších (rozuměj lehčích) lidí záleží zdaleka nejvíc na váze (zejména samotných kol) a na odladitelnosti pružení (tedy vzduchové), a samozřejmě na přijatelné geometrii rámu menším proporcím. Značka a model přehazky, rámu etc fakt nejsou priorita. Asi se mnou někdo nebude souhlasit, ale díval bych se asi jenom po 650b kolech (27,5). V tvé cenové hladině asi vychází nejlíp individuální stavba u stavitele kol, kterých je tu dost.

      My jsme to nakonec pořešili stavbou staromódního 26 HT, sada sram 1X11, vzduchová vidle (SR epicon), hliníkový rám (17"), bezduše a hodně lehké pláště – celkem se to vlezlo do 11.1 kg. Při své výšce na tom vypadá přirozeně a poskládá se na to pohodlně. Tož tak.

      0 0
    • adam1  

      Jestli 27,5 nebo 29 to si každý musí rozhodnout/zkusit sám ?:)Ale jak píše kolega lehčí kolo a 1×něco pro holku = fajn poježdění .Za spešla dáš dost peněz za málo muziky

      https://www.tsbohemia.cz/…d344003.html

      Dávám příklad je to 29 v M pěkně vybavená o +1k tam je s 1×12 ( 32 – 10–51) .Podle jejich tabulek asi cajk ,ale jsi na pomezí S/M no .

      0 0
    • R0bin  

      Ahoj ( využiju toto téma ohledně dámského kola , ať nezakládám nové )

      Na 90% jsem rozhodnutý složit kolo doma, tak se obracím na vás s prosbou o radu , kontrolu dílů . Při výběru zapletených 27.5 kol jsem narazil na problém – v plánu je 1×11 převod , ale ráfky jsem našel jen do 10sp.

      Rád bych funkční Low-end – 15tisíc± ( bez brzd , kotoučů ,řidítek ,představce , sedlovky a sedla – použiju ze starého kola )

      Dámské kolo, 173cm / 55. Použití z velké části na lesních , polních cestách. Asfalt velmi málo.(2× do roka sjet nějaký trail )

      Komponenty jsem víceméně okopíroval ze zdejších staveb O:) , ale pak sem narazil na problém. Stavby byly na 29 kolech a já bych rád 27.5( hravost , ovladatelnost).

      Poradil by někdo 27.5 zapletená kola na 11 převodů ? ( cena nejlépe do 3 tisíc za obě )

      Nebo bude lepší- varianta 1. = dát 29 kola / varianta 2. = převod 2×10 ? / varianta 3. = již hotové kolo které by za to stálo ( 15tisíc ±)

      "FORCE BELLONA MTB 27,5dámský černý mat

      „27,5“ Vidlice SR Suntour Raidon XC LO-R":https://www.kupkolo.cz/…lo-r_z96216/?…

      MTB kliky Shimano Alivio FC-MT300 170/40×30×22

      Středové Složení – Shimano Deore, SM-BB52

      Hlavové složení – Semi-integrované složení Force Fe 1 1/8

      Měnič – ??? Shimano SLX RD-M7000, 11s

      Řazení – Pravá řadící páčka Shimano SLX SL-M7000, objimka, 11s

      Převodník 32z SunRace CRMS00.32 1×11 4 díry OCEL

      Sram PC 1110, 11s

      KOLA ?

      Díky O:)

      0 0
    • stanik48  

      Ahoj, ozivim diskusi abych nezakládal nový téma, manželka uvažuje o nákupu nového kola. Jezdí rekreačně, převážně asfalt a polní cesty. Limit má 20 tis. Kč, měří 167 cm. Původně se rozhodovala mezi levným horským kolem a krosovým/trekovým kolem (to má teď). Koukal jsem po krosových kolech do 20 tis. a zdá se mi to všechno váhově stejně těžké jako XC kola. U XC jsem koukal po dámské geo a ve srovnání s domácí produkcí (rock machine, kellys, author,..) mě příjde poměr cena výkon dobrý tenhle silverback

      https://www.tsbohemia.cz/…d300229.html

      Možná je to na ni trošku overkill – boost, vidle, ráfky 25 mm… ale za ty peníze… a váha není větší než u konkurence v této ceně. Slibuji si od toho, že to bude v i v lehkém terénu více pohodlné než na krosu = bude chtít více jezdit mimo asfalt.

      Dotaz: má někdo zkušenosti s kazetou e-thirteen rozsah 9–46z – životnost, řazení, případná pozdější výměna za něco levnějšího, je to na XD ořechu, a taky s vidlicí X-fusion 32 – chod, servis

      Vzhledem ke geo bych pro ní volil vel S 16“. díky za názor, nebo za tip na jiný vhodnější kolo

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Mohu posloužit zkušenostmi s blízkou vidlicí, mám 2ks XC vidlic 27,5" X-Fusion Velvet RL2 (32 mm). Pokud je tahle uvnitř podobná a podobně naladěná (což bych i čekal), tak můžeš předpokládat: větší odtrh, menší celkovou citlivost, progresivní chování, zato naprosto bezproblémový chod, pěkné tlumení a v důsledku velmi snadný servis. Velvet byla vytvořena jako lehká XC vidlice spíš na rychlou jízdu, kdy po ní vlastně ani nechceš, aby se drobnostmi nějak zabývala, ty pobere obutí a technika/výběr sto­py.

        0 0
        • stanik48  

          Díky za info, samozřejmě nečekám výkon jako reba. Ale chtěl bych něco lepsiho a trochu lehčího, než SunTour xcm nebo xcr, což asi tak bude.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Ten rozdíl je znatelný. Hlavně, čím rychleji člověk jede, tím lepší pocit z vidlice má, od určité rychlosti začne fungovat lépe. Samozřejmě záleží, jak si ji nafouká a jak nastaví tlumení. Velvet 26/27,5" uváděli 1819g a přitom se nijak výrazně (v mezích 32 mm vidlic) nekroutí – mám na obou také pevné osy. (U XC32 uvádějí 1905 g.)

            A třeba má někdo jinou zkušenost.

            0 0
      • Alojs01  

        18" ram na 167cm? To nebude dobry…:-)

        0 0
        • stanik48  

          Rám budu brát 16" odkaz jsem omylem postnul na větší rám, ale komponentový je to stejné

          0 0
        • babkanakole  

          Jen tak na okraj, u mě je 18" při stejné výšce akorát. Mám dlouhé ruce a nohy, na menší rám se neposkládám.

          0 0
          • stanik48  

            No to asi náš případ nebude

            0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            To je zvláštní. S dlouhýma rukama a nohama je obvykle spojen krátký trup, tedy požadavek na spíš kratší rám. Ale není 18" jako 18", pak hraje roli spousta detailů (reach, délka klik …), které výsledek ovlivňují.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.