• rada09

Tak etapy jsou známy https://www.czechtour.com/cs/etapy

Můžeme diskutovat hlavně teda ten nelogickej přesun hned po 1.etapě KV-Pardubice možná i tam hledat proč bude startovka o tolik slabší jak loni, žádná pohoda celej týden na 1 hotelu.

1 0
    • myl4s  

Neměla ta první etapa končit v Liberci? Proč ta změna?

1 0
      • TomCZ46  

Jo ten Liberec mě mrzí. Mluvilo se o tom jako o hotové věci a teď nic.

0 0
    • Melvin  

Tak ten přesun si nemyslím, že by zrovna byl důvod, proč je tak málo týmů. Startují v Praze a po skončení etapy v KV se zase přesunou z5 do Prahy a nebo rovnou do Pardubic. Ale předpokládám, že 11 týmů asi není konečný stav, ne? To by byl docela malý peloton.

1 0
    • Aduldinho  

Tak tu první etapu rovnou mohli udělat po trati Praha-Vary-Praha a bylo by to bez přesunu?

Taky jsem někde zaznamenal ten Liberec, tak určitě bude ta první etapa zpestřením! ;-)

1 0
    • rada09  

Dlouhé stráně se pojedou opačně, přes Dolní nádrž!

0 0
    • rada09  

Tak dnes na stránkách aktualizace týmů, no to by mě zajímalo čím se teda posunul závod tím přesunem do Prahy a až k hranicím s Německem. Startovka zatím slaboučká 2WT+3 Pro Conti zbytek jenom kontinentální a to chce být na Eurosportu to bude spíš ostuda, Leo se věnuje evidentně spíš svýmu byznysu s pronájmem chatek nebo co a pochybuju, že sežene ještě nějakej ten WT, ten Eurosport by měli spíš odvolat. Loni sme se sice namlsali ale že bude takovej propad sem fakt nečekal. :(

2 3
      • brtníček  

Nevím čemu se věnuje Leo, ale ta startovní listina se vrátila hodně let zpět. Konkurence slabá

0 0
      • HoF  

Loni se to tak nějak sešlo a bylo jasné že se taková kvalita udržet nepodaří. Ale že by to měla být až taková slabota, to asi nečekal nikdo. Při vší úctě že bude ve startovce Tufo-Prostějov jsem si fakt nemyslel.

0 0
        • brtníček  

Ten přesun mezi cílem první etapy a startem druhé je dlouhý 250 km. To bude jenom cesta přes 3 hodiny.

0 0
    • andy97  

Praha si takový závod zaslouží, těší Königa start Czech Tour v metropoli

https://www.idnes.cz/…listika_ipet

2 0
      • Aduldinho  

Dík, tak tím je ten Liberec jasnej a věřím, že nějaký zajímavý týmy ještě přibudou, každý rok není holt posvícení a co je na Tufo špatného? Tak jasně není to UAE s ufonem v čele! :-)

0 0
        • brtníček  

Takže Trek, DSM ani Israel s našimi jezdci nedorazí, to je škoda.

1 0
        • gerrard  

Tak víš o něčem zajímavém co letos zajeli? Nejsou bohužel vidět ani v českém poháru. :(

0 0
    • jannk  

Tusite jaky program bude dneska pred startem v Praze? V kolik asi tak bude mit cenu tam vyrazit se podivat? (pokud vubec)

0 0
    • jannk  

tusite nekdo kudy vyjeli z Kulataku do Hostivice kde byl ostry start?

0 0
    • jihacv  

Záběry České televize na úrovni, bohužel čestina jednoho z moderátorů přenosu otřesná (s partnerama, vidíme český jezdce, apod.), pak jsem si raději ztlumil zvuk,…

0 0
      • jannk  

???

Jílek je perfektní, Benčík je … Benčík, ten tam není kvůli češtiny :) Tesaře mám raději, ale oba 100× raději než někoho kdo umí česky a neví o čem mluví

6 0
        • Robertilos  

kvůli češtině ;)

0 0
        • UHU  

Dnes byl Benčík docela dobrý (když je tam sám, tak to jde), mluvil o situaci u nás, kterou zná. Od Jílka bych čekal víc informací o místech, která projížděli, zřejmě nemá „roudbuk“ ve stylu TdF. Příští týden se jede „West Bohemia Tour“, která má týmově podstatně zajímavější obsazení.

1 0
      • rada09  

Tak on to hlavně není přenos České televize, ti jen přebírají signál a občas šoupnou nějakej rozhovor. Oproti loňsku si udělali teda studio s Jílkem jak při TdF.

0 0
    • Ter-exx  

Bylo to dobrý,i s par­tnerama a českejma klukama.

0 0
    • rada09  

No tak „Grand depárt“ za náma, na hradě míň lidí jak loni při představení týmů, start na kulaťáku taky míň lidí než loni v Prostějově no a o cíli se nemá cenu bavit vůbec to byla ostuda tam stal první člověk snad až u cedule 150m to go. Otázka na kolik to ovlivnila slabší startovka.

0 0
      • jIrI___  

Nulová reklama, nula startujících zvučných jmen a to vše v zemi, kde široká veřejnost nazývá cyklisty cyklozmrdy. Zástupy fanoušků u trati nelze čekat. Já se ale v sobotu k trati postavit půjdu, minimálně ze soucitu.

16 0
        • jannk  

my jsme proste mistri sveta ve srani si do vlastniho hnizda

1 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          3 1
        • jIrI___  

Úkol splněn. Jen se potvrdilo, že silniční cyklistika je sport, který je fakt lepší sledovat v TV. Člověk 20 min čeká na místě, závodníci kolem něj projedou ve třech vteřinách a jede se domů. Tak zítra znovu :). Překvapilo mě množství motocyklů jedoucích pár minut před závodníky, těch mi přišlo snad více než samotných cyklistů.

9 0
          • Melvin  

Proto je vždy nejlepší se postavit do kopce, kde jedou pomaleji a trochu se to natáhne. Zítra jedou 2× Pustevny, tak to bude trochu lepší.

2 0
          • gerrard  

Tak je potreba zastavit provoz a zabezpecit kazdou cestu, tak porad vali kolem baliku. Delaji dobrou praci. Jo proto chybi staromilcum Stenberk, tam kolem tebe jeli 3× a jeste se stihl cil. Taky jsem tam pravidelne jezdil. Kdyz chces videt nejaky zavod poradne a nejede se na okruhu, tak je to obcas logisticka vyzva, aby je clovk potkal nekolikrat.

0 0
          • UHU  

tak dnes bylo vidět, že se Czech Tour vrátila do cyklistice zaslíbených krajů. Oproti Varům jen v 300tisícové Ostravě a ke všemu ještě v sobotu odpoledne bylo už před mostem kolem 50 diváků, resp. fandů a v navazující cílové rovince ještě více :). Pro osobní sledování to není pro většinu diváků komfortní a zajímavé, pokud to není doplněno doprovodným programem a servisem. Motocykly – trať není dlouhodobě uzavřená, tak hlídají vjezdy, atd. a občas se někdo i rád sveze, kvůli zabezpečení OK.

0 0
            •  
              1 6
          •  
            5 0
          • KS2  

Jo, máš pravdu v telce toho vidíš mnohem víc, ale bez těch třívteřinových fanatiků by ten přenos vypadal dost uboze :-D

Naštěstí už existuje řešení – karavan s televizí :-)

2 0
    • tomcat5  

Chtěl jsem se podívat v tv, ale jakmile jsem zaslechl HeHeHe Benčíka raději si to odpustím.

Tak snad jindy.

1 0
    • KS2  

Přihazují pár fotek dnes z Maršíkova

7 0
    • FraVal  

live z Kroměříže: https://www.youtube.com/watch?…

1 0
    • Agent007  

Ten závod má sestupnou tendenci. Bez známých hvězd jako byli v minulosti froome nebo aláfilip to lidi nezajímá. Proč by chodili na nějaké noname závodníky?

Podle mě by bylo řešením ten závod zrušit, a spojit se s okolo Polska, aby se jeli 1–2 etapy na území Česka. Využili by pohraniční hory, Krkonoše, Orličky, Jeseníky, Beskydy. A, třeba jednou za čas časovka v Praze.

Czech Tour v současné podobě nedává smysl

0 23
      • BikerM  

Sic hloupy, ale taky nazor. :)

1 0
      • 123J  

Jsi asi sám hvězda, když tam žádnou nevidíš.

1 0
        • brtníček  

Škoda, že to nejel Kája Hartl, to je hvězda, kterou lidi poznávají, když běží v Tatrách při duatlonu, aspoň to píše na své Stravě. :-) sorry za trapnou vsuvka, ale pobavilo mě to. Dnes na Pustevnách to bylo fajn.. S mladým jsme si zakázali čuměl do mobilu a užívali atmosféru. Pustevny jsem teď několik let nejel a po tom novém asfaltu to jede nějak lépe.

5 0
          • Melvin  

Bych se vsadil, že Hartla by na Slovensku poznalo víc lidí než vítěze CCT. Já si myslím, že cyklistiku trochu sleduji a nebudu-li počítat české jezdce, tak těch co bych poznal bych spočítal na prstech jedné max dvou ruk. Je třeba být objektivní a uznat, že účast byla o proti jiným ročníkům slabší. Loni jsme se namlsali, ale tam to bylo dané tím, že hodně kvalitních jezdců mělo CCT jako přípravu na Olympiádu. Ale závodilo se stejně a aspoň dostali šanci se zviditelnit jezdci z nízkodivizních tý­mů.

2 0
            • brtníček  

Jo obsazení nebylo nic moc, ale ne každý rok se zadari. WT týmy na startu stojí dost peněz. Letos se zkoušel nový model trati. Ta etapa do Varů je jedna potencionální trasa pro případný start TDF. Tak se to muselo zkusit. Moravy se asi kvůli tradici a dobré spolupráci vzdag nemohli a tak došlo ke zbytečným dlouhým prejezdum mezi etapami. Teď když jsem viděl vývoj etapy v TV tak to byla paráda. Napínavé až do konce. Žádný Pogačar se letos u nás nevyskytl a tak to bylo parádní závodění až do konce.

1 0
          • Aduldinho  

JJ, jen tam nesmí dolů jet blázni na koloběžkách, ten rozmlátcenej asfalt měl alespoň v tomto výhodu! ;-)

0 0
            • Melvin  

Koloběžkáře na Pustevnách ani nepřipomínej. Jednou jsem se málem smotal, když jsem jednoho předjížděl cestou dolů a on najednou hodil kličku doleva. Tak tak jsem to ustál. Na brzdy musel i „místní“ profík Adam Hansen, který jel kousek za mnou a asi taky zrovna chtěl předjíždět.

edit: celkově nechápu co je to za nápad, posadit lidi na koloběžku, kterou nikdy neřídili a pustit je ze 7 km kopce dolů.

5 0
              • brtníček  

Hansen stále žije v Beskydech?

0 0
                • Melvin  

Nevím, tohle se mi stalo pár let zpátky, kdy tu ještě bydlel.

0 0
                • BikerM  

Ja myslim, ze stale zije. Nedavno jsem to nekde cetl.

0 0
                  • milan.v  

Přesně tak, bydlí stále a asi i bydlet bude… Nedávno s ním byl rozhovor, jak se angažuje v Unii jezdců, nebo jak se to jmenuje… Teď se mi to nechce hledat…

0 0
    • Melvin  

Dneska to teda ČT s přenosem vůbec nevychatala. Přenos měl začít zhruba v dobu kdy se najelo do prvního kopce. Přenos jede už víc jak 10 minut a zatím jen reklamy a kecy o tom jak se 2× pojedou Pustevny, místo aby pustili live obraz. No nic jdu běhat a pustím si posledních 20 minut.

1 0
      • Melvin  

Tak závěr teda neskutečné drama. Už to vypadalo, že to má UIJTDEBROEKS v kapse. A Tomáš Přidal jel skvěle.

10 0
        • Brus  

zase posunuli rekord na strave :-)

0 0
          • andre.marek  

No já chtěl posunout svůj. Jeli jsme neplánovaně nahoru asi 30 minut před pelotonem od Trojanovic (když jsme se přesunuli po průjezdu pelotonu v serpentinách nad Valašskou Bystřicí), diváci podél trati už byli a občas i fandili :) Pěkný zážitek, škoda že v posledních 100 metrech měřeného úseku už byly bariéry, kam nás pochopitelně již nepustili. Myslel jsem, že to objedu, ale nešlo to, musel bych přenášet po trávě a to už nemělo zase cenu.

Kousek před cílovou zatáčkou ale pěkná podívaná a super zážitek.

4 0
            • Aduldinho  

Něco za něco no, měl si zážitek a díky té uzavirce proti tobě nesvištěli blázni na koloběžkách viz výše! ;-)

0 0
              • andre.marek  

Jasně, však píšu že to chápu. Ale i tak fičelo dolů dost lidí na kolech. Koloběžky naštěstí výjimečně ne.

Jak tady výše někdo psal – tak po rekonstrukci asfaltu těch pádů, potažmo úrazů naštěstí spíše ubylo, proti době, kdy to byl tankodrom.

1 0
                • Aduldinho  

Jezdíval jsem to vždy jen nahoru, několikrát vrámci Beskyd Tour a to bylo opravdu ještě tankodromní, ale nahoru to opravdu nevadilo, co jsem tam byl s kámošem rekreačně naposled, tak jsme jeli opět jen nahoru, jako i nahoru se po tom samozřejmě jede líp! ;-)

0 0
        • Aduldinho  

Tomáš má slušně nakročeno, snad už letos přestup někam výše? ;-)

6 0
          • rada09  

No pojede teď Avenir a pokud zajede zase slušnej výsledek tak asi půjde, ta narážka na španělský seriál, no to sem zvědavej teda.

1 0
    • Polka  

Pár cvaků z třetí etapy u Kralic na Hané.

5 0
      • brtníček  

Vítěz Czech tour jede na Vueltu. Uvidíme jak se mu bude dařit tam. Ty kopce budou o dost těžší. A borec má teprve 22 let.

1 0
        • milan.v  

Však to je takový cucák, v profi pelotonu spíše cucínek..

0 5

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.