• keymaker

PŘÍŠTÍ TÝDEN SLAVNOSTNĚ ODHALÍME ZÁVODNÍ TRASY OBOU L'ETAPE 2026

Ačkoliv se může zdát, že podzim je pro naši organizaci pohodový, tak realita je „trochu“ odlišná. Jen v září a v říjnu jsme absolvovali desítky jednání na dopravní policii nebo se správci komunikací. Osobně jsme navštívili všechny obce, kterých jsou na trase obou závodů skoro čtyři desítky.

A s potěšením můžeme konstatovat, že trasy na rok 2026 máme!

Kopcovitá etapa se startem a cílem v Praze se uskuteční v sobotu

20. června.

Novinka v podobě Rovinaté etapy proběhne v neděli 4. října 2026.

Detaily obou závodů odhalíme v úterý 25. 11. od 18:00 nejprve off-line v rámci akce Odhalení závodních tras a následně zveřejníme na našem webu a sociálních sítích.

0 1
    • keymaker  

Dále nějaká novinka jako rovinatá trasa

EXKLUZIVNÍ REGISTRACE PRO FOUNDERS KLUB NA ROVINATOU ETAPU 2026 JIŽ BĚŽÍ!

Všichni členové klubu FOUNDERS od nás na e-mail obdrželi dva kódy na přednostní registraci sebe a jednoho kamaráda do novinky příští sezóny – Rovinaté L'Etape Czech Republic by Tour de France.

Informace k závodu jsou zatím jen kusé:

Termín: Neděle 4. 10. 2026

111 km délky, méně než 300 výškových metrů nastoupáno

start a cíl ve městě, které je cca 1 hodinu jízdy autem nebo vlakem z Prahy

Exkluzivní cena startovného v předprodeji: 1 990 Kč

Předprodej poběží do úterý 25. 11. 2026 do Odhalení tras obou závodů (cca do 19:30), následně se registrace otevře pro všechny a cena se zvedne na 3 690 Kč.

1 0
      • Vrci  

Začátek října, to může být hezky, ale taky pěkně hnusně. Čekal jsem něco trochu delšího.

2 0
        • keymaker  

Jestli to bude takhle placatý, musí to namotat někde v Polabí.

1 1
          • HonzaP9  

Cca hodinu jízdy autem nebo vlakem z Prahy, to bych si tipnul Pardubice. No uvidíme.

Na začátku října bude ještě nejspíš slušně, akorát bych se na té placce bál větru…

0 0
    • Zdenek45  

Rovina kód: bx1k8090lg

1 0
    • kerim  

Taky kód Rovina

v7nfh90ibq

0 0
    • Alojs01  

Kody rovina:

4e4dw6px1n

d4hgkmqah9

1 0
    • mmenphis  

Odrazujeme mně kapacita 2000 startující v kombinaci s rovinatým profilem, to bude minimálně do poloviny závodu jeden velký balík.

Asi tuhle LE vynechám.

2 0
      • Premek518  

Ahoj, tento argument si uvědomujeme. Proto se bude startovat po skupinách o 184 lidech s rozestupem 3 minuty. Info půjde ven zítra.

8 0
        • Vrci  

A jak se bude měřit čas?

0 0
          • milan.v  

Čipy?

3 0
            • Vrci  

Otázka spíš směřovala k tomu, jestli spuštění startu bude průjezdem startovní bránou, startem vlny v níž dotyčný bude nebo startem první vlny.

0 0
              • keymaker  

Čekal bych, že vždy pro vlnu, protože to bude cca deset vln, takže ti z poslední vlny bych chytli maňasa 30 minut už na startu :-) Spíš by mě celkem zajímalo, jak to budou do vln rozřazovat. Na poslední L´Etape jsem měl průměr cca 33 a nic takhle placatýho jsem asi v životě nejel :-)

0 0
                •  

I 200 lidi v baliku na rovine je fakt dost kdyz se to neumi…

1 0
                  • keymaker  

Souhlas

0 0
                  • Vrci  

Pokud by se z těch avizovaných 300 m nabralo hned po startu 80 – 100 na 10 km při výjezdu z nějakého údolíčka, mohlo by to dost vyřešit.

1 0
                    • mikub  

Nenabere, první a zároveň jediné stoupání, které má šanci balík trochu nadělit je odhadem tak na 70. km.

1 0
        • Vrci  

Jakou úvahou jste došli k počtu 184 účastníků ve vlně. Proč ne 180, 185 nebo 200?

0 0
          • JamesCZ  

„Zároveň myslíme i na bezpečnost, proto se bude startovat ve vlnách po 184 závodnících s tříminutovými rozestupy mezi jednotlivými vlnami. A proč 184? Jedná se o počet závodníků, kteří startují na skutečné Tour de France. “

https://www.letapeczech.cz/…ve-lokality/

3 0
    • P  

Ahoj, neměl byste ještě někdo kód navíc? Díky

0 0
      • roud  

Dneska to šlo zaregistrovat i bez kódu za ty 2k.

Naopak při zádání kúodu to vždy vyhodilo chybu :D Mají v tom trochu saigon :)

0 0
    • POC74  

Dva kódy k dispozici ještě do zítra.

4stnzszgxz

wot3c53ahy

0 0
    • Kos_CZ  

Teď jsem se koukal na trasu kopcovité a ten začátek se mi upřímně nelíbí – sjezd Jeremenkovou bude maso. Každý rok na začátku se najde dost magorů, co se musí za každou cenu prodrat dopředu a tady k tomu budou mít ještě skoro dvoukilometrovej sjezd… Tam bude držkopádů!

5 0
      •  

To budu mit z prvni ruky:) z okna… je tam kousek ode me krasna prava zatacka co vynasi a v tu dobu se pojede tak 50…

3 0
    • keymaker  

Ahoj do balíku!

Včera jsme odhalili trasy a lokality L'Etape Czech Republic by Tour de France 2026.

Jistě jsi zvědavý, tak to nebudeme dlouho zdržovat a rovnou se do toho pustíme.

Ale ještě, než se do toho dáme, Ti chceme sdělit jednu důležitou informaci. Aby nezapadla…

Do konce listopadu můžeš při registraci využít slevu 20 % na startovné. Stačí zadat slevový kód „letapefriday“.

1 0
    • Jason Voorhees  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • POC74  

Nechám za zvýhodněnou cenu startovné v první vlně na 20.6. střední etapa 100km. Kdyžtak pm.

0 0
    • Kos_CZ  

Včera jsme si většinu střední trasy projel (a tři kopce i prošel:D ) a potvrdilo se, že cokoliv se jmenuje Krámy, stojí za houby. Konkrétně tyhle mají hnusnou povrch silnice…

1 0
      • brtníček  

Kdo z vás jezdí s Romanem Zilvarem nebo v jeho týmu? :-))

11 0
        • Melvin  

Holt s cyklistiky se stává 2. golf, no.

0 0
        • th74  

Zřejmě slušnej oddíl, letos mají přihlášeno 19 riderů :)

0 0
          • Singlespeed  

Předpokládám nějaká smetánka – kmotři a jejich známí a příbuzní taky pod falešnými jmény.

3 0
        • Feďa  

Dokonce sponzoruje ATT…

https://www.seznamzpravy.cz/…menem-307302

0 0
          • vt  

Celkem ostuda pro ATT ;-)

4 0
          • th74  

A na tu L-etap jede za Zilvary i nějaký Radim Kijevský.

0 0
            • Singlespeed  

Generální ředitel a majitel ATT Investments.

0 0
            • Kos_CZ  

Jméno Příjmení Stát Trasa Klub

Dan Randýsek Krátká trasa 60 km ZILVAR TÝM

Jaroslav Drha Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Kamil Marvánek Krátká trasa 60 km ZILVAR TÝM

Karel Vacek Střední trasa 100 km Zilvar tým

Kateřina Drhová Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Lukáš Vavruška Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Marek Bilej Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Marek Paulíček Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Martin Šváb Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Martin Kermes Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Miloš Králík Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Mirko Grossmann Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Petr Sádlo Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Petr Žaluda Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Petr Tuček Krátká trasa 60 km ZILVAR TÝM

Radim Kijevský Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Roman Zilvar Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Vít Kučera Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

Vlastimil Fryč Střední trasa 100 km ZILVAR TÝM

0 0
      • ladys  

Horší jsou sjezdy do vesnic, snad se to rozpadne do menších skupin a dobře to dopadne… Na dvou místech byl štěrk. Kopce za mne hákové s rozumným sklonem, není tam žádný extrém. Poslední kopec jsou kostky, to bude hezké :D

0 0
        • Kos_CZ  

Občas jsou ty zatáčky nepěkně utažené. Čekám, že tam určitě někdo vycestuje mimo silnici… Taky nájezd na most přes Sázavu bude velká legrace, pokud se někdo zapomene. :D

A Krámy a jejich asfalt je taky príma! Ještě že je to jen pár set metrů!

Projel jsem si skoro celou trať a zkusím z toho udělat nějaký sestřih toho nejhoršího.

1 0
          • keymaker  

Jj, včera jsem též absolvoval a přesně jsem si říkal, kde to bude o hubu…

0 0
          • Vrci  

Mimo Krámů, které tu už padly mi přijde docela o ústa sjezd z Točný a některý kanály v Praze jsou jako pasti na mamuty.

0 0
            • JachymP  

Na Točný je výjezd

1 0
              • Vrci  

Ale pak se jede dolů přez vesnici plnou retardérů s jednou dost uraženou zatáčkou.

1 0
                • keymaker  

Ona to Točná asi trochu protřídí :-)

3 0
                  • jiriga  

rekl bych z v tech uzsich zatackach na Tocne se to trochu zaspuntuje…:-) a propo, jeden tam nejaka skupinka oficialnich „temparu“ na limit?:-)

0 0
                    • Kos_CZ  

Já – po šedesátém kilometru, až odpadnu, tak budu hypnotizovat průměrnou rychlost, abych to stihl… :D

1 0
                    • Vrci  

Sběrák? Pověsit za něj do háku a v cílových kostkách ho předjet.

2 0
                      • jiriga  

to by slo..nevim, jestli to moje koleno nakonec zvladne, tak abych vedel:-) ale verim, ze v nejakych skupinkach a setreni sil tak do 70km by se to dalo…

0 0
                        • Kos_CZ  

V klidu, jsem na tom podobně. Mám letos ze zdravotních důvodů najeto jen 1000 km a když jsem to jel před týdnem, tak jsem byl nucen čtyři kopce potupně vytlačit… :D

…a i tak jsem měl lepší půměr, než je limit. Ono to nějak půjde. Holt si člověk musí pomoci skupinkou a jízdou v háku.

2 0
                          • keymaker  

Ja po reconu dostal krece na zadni kopanine :-D a to jsem jel s prumerem 24 :-) na rovine z Davle jsem citil, jak krasne tuhnu :-)

2 0
                        • Vrci  

Letošní trasa mi přijde lehčí. Až na první kopec mají všechny cca 2 km nebo i méně.

0 0
                          • keymaker  

Mně přijde teda horši, ale jel jsem to včera a to mi foukalo z boku a od Neveklova proti, takže jsem si pěkně zanadával :-D. Chci si ji projet o víkendu ještě jednou, tak uvidim. Ale prostě ty kopce nejsou pro nás tlusťochy :-)

1 0
                            • PajkaPredseda  

Já byl včera projet dlouhou, celou dobu jsem byl na průměru cca 24 trochu jsem to nahnal až z Davle do Prahy…tak doufám, že ten limit 25 mě někde nedožene :-)

1 0
                              • jiriga  

tak fajn, ze v tom nejsem sam a kazdy nejezdi 30km prumer;-) aspon uz mam konecne pod kilo a dal se snazim zhubnout;-) Tento tyden si chci projet alespon Kamenny Privoz – Neveklov – Stranny, jenze muzu az po praci a trochu se bojim, ze tam bude vecer dost provoz…navic musim autem do KP a pak zpatky:-)

0 0
                              • jiriga  

tam uz se mi v ramci reconu jet nechce, nebyl provoz trase Davle – Praha? tam to bylo vzdycky na houby…Si to chci prite z Jiloveho do Davle a vratit se do Jiloveho. Tim pokryji vse dulezite:-)

0 1
                                • keymaker  

Jo, tam je provoz snad pořád… Jel jsem tam v neděli kolem poledne a celkem se to dalo. Nenarazil jsem na žádnýho idiota…

1 0
                                  • jiriga  

tak dostat se az sem v nejaky jeste dostatecny kondici, verim, ze v baliku uz to po te rovine clovek dojede:-)

0 0
                                    • keymaker  

mno to si právě nejsem jistej – tady jsem začal tuhnout a kopec na Pankrác už si nechci představovat :-D cestou domů mám ještě brdek cca 120 výškových a solidně mě braly křeče :-)

0 0
                                      • jiriga  

dneska jsem jel ten úsek z Jílového do Davle (a zpátky do Jílového k autu). kopec z Kamenyho Přívozu a později že Živohošti…to bude síto:-) řekl bych , že to pojedu ekonomický, jinak bych se taky nemusel dočkat cíle:-) mazec

2 0
                  • ladys  

Doufám, že tam budu najíždět se Zilvarem a jeho domestikem :D Již předtím se asi pojede peklo, jak se odbočí je to podstatně užší. Čekal jsem horší kopce, jel jsem to s kazetou 28, ale ty 60kg kluci mne tam rozbijí. Jestli vůbec z další plánované vyjížďky zregeneruji…

3 0
            • keymaker  

Ještě v Lečici mě překvapil zvlněnej asfalt v jednom místě ve sjezdu. Jsem se dost leknul. Ale asi to není přes celou silnici

0 0
          • ladys  

Pokud sem hodíš odkaz, předem děkuji. Vůbec to tam neznám a jednou si to projet je málo.

0 0
            • Krejza  

Najel jsem mto minulý týden (jedu jako motodoprovod). Jestlli ti pomůže následující Mapa 2026 kopcovitá

bod 8 – kruháč v Točné, špatný povrch, relativně úzké, předtím jsou retardéry, některé částečně vytrhané,

bod 9 – pravý vracák v Březanech ve sjezdu,

bod 12 – pravá táhlá a levá 90 na konci sjezdu v obci,

bod 13 – průjezd branou do pravé 90 na náměstí, začátek sjezdu, kostky,

bod 14 – levá 90 ve sjezdu,

bod 15 – nájezd na most, úzký, rozbitý, po sjezdu,

bod 17 – pravý vracák ve sjezdu, následná levá by měla být v pohodě,

bod 19 – pravá 90 a následně druhá ostřejší v křižovatce, konec sjezdu,

bod 23 – levá 90, před ní je sice malý výjezd na horizont, ale vše je ve sjezdu,

bod 25 – pravý vracák při vjezdu do lesa, následná levá 90, rozbitý asfalt,

bod 29 – pravá 90, nic moc sjezd, nic moc ostré, může být svižné,

bod 30 – Krámy

bod 31 – pravá 90, hezký asfalt,

bod 32 – přejezd úzkého mostu po předchozím sjezdu,

body 35 a 36 – nový asfalt, rychlý sjezd, dva vracáky, na konci nájezd na hlavní, levá 90 na kostky

Jde o Střední Čechy, sice už je dost opravují, ale počítej s náhlými změnami mezi novým asfaltem a hodně zničeným.

4 0
              • ms82  

Diky za mapku, aspon jsem se na to podival. Myslim, ze co se tyce profilu, tak je to spise mirne zvlnena etapa tour :-)

1 0
                • ladys  

Někde před 50km jsem měl nastoupáno přes 900m, deset km po rovině odečti. Celkem 1500m nastoupáno.

0 0
                  • ms82  

Kdyz mam po 30 km 1000 vyskovych, tak nadavam, jak je kopcovite :-) 2000m/100km je uz slusne, 2500 uz jsou hory. Tu trat bych nazval spise kopeckovitou :-)

0 0
                    • Dumbíček  

Hmm, zřejmě slušný oddíl.

Pro spoustu nás ostatních, to placka rozhodně není.

1 1
                      • ms82  

To neni o oddilu, ale ze se clovek podiva i mimo stredocesky kraj

1 0
                    • ladys  

Pro většinu lidí to je horská etapa. Uvědom jsi kolik hodin týdně odjezdíš a kolik máš W/kg…

2 1
                      • ms82  

Ale podle toho bych to nebral, jestli je to tezke nebo ne. Jasne, kdyz tam pujde nekdo, kdo ma najeto 500 km a vazi 90 kg ci vice, tak to pro nej bude hodne tezke. Mne to taky nejede, kdyz zafouka vitr a je to po rovine. Je to kopcovite, kdyz se omezime na okoli Prahy. Tak bych to nechal :-)

1 0
                        • ladys  

Pro ně jsou to velehory :) Zdá se mi, že jezdím jen proti větru :D Dobře to jede z kopce a po větru. Pro mne kopcovitá, 100/1000 je rovina, to je ale náš osobní pohled.

1 0
              • Kos_CZ  

Ještě bych doplnil kanály hned po startu v Modřanech – někde na úrovni bodu 40 – už jsou pěkně „zatlučené“ do povrchu = díra na mamuta.

0 0
                • ladys  

Tam je vpravo více pastí, ještě koleje. Plán je jet uprostřed, to snad budu ještě vepředu se Zilvarem :D

1 0
            • Kos_CZ  

Chceš to jako souvislý video, nebo jen ty blbý a nebezpečný místa?

0 0
              • Vrci  

Jen blbý a nebezpečný místa – to je skoro celá trasa s výjimkou Povltavský. Dívám se teda na to optikou člověka z jižních Čech, kde je asfalt v jiné kondici.

2 0
                • Kos_CZ  

OK – jdu to vyklikat – mám ale jen tu střední trasu, na kterou jsme přihlášený s tím, že mi tam kus chybí, protože jsem jel místo přes Ohrobec a Zvole přes Libeň a Okrouhlo. Chvilku mi to zabere – záznam má 190GB.

EDIT: Hodim to pak dolů jako čerstvý příspěvek v tomto vlákně, ne jako odpověď v této větvi…

1 0
          • KatanaKladno  

projel jsem to celé 2 týdny zpátky a za mě humus, jestli vloni byla 2 místa potenciálně o držku, tak tady mi přišlo že je jich tak 20… navíc teda počasí nás čeká parádní :-D

2 0
    • Kos_CZ  

Co máte za čísla? Já 1746

0 0
    • Rorejs74  

Kluci pls, vlezu se do Arkády s Travellerem ( stejný jako Spacetourer nebo Verso… přesně 1.9m) ? Není tam nějaká past ?

0 0
    • Trainman  

Nezatrhl si někdo vyzvednutí starter packetu v Decathlonu a přišly vám k tomu instrukce? Mně totiž ne.

0 0
    • Rorejs74  

Včera mi došly poštou samolepky a nekterý i s mým jménem. Líbí se mi že to udělali konkrétně a ne všichni stejný.

Potěšilo.

1 0
      • Kos_CZ  

To mně taky ale jedna v tom aršíku chyběla – třetí kulatá zleva. Proč, to nevím .

0 0
        • JerryRed  

Protože byla na obálce :) :)

3 0
          • keymaker  

Přesně, říkal jsem si to samý a pak se kouknul na obálku :-)

0 0
            • Kos_CZ  

Ahá! Tak to jo – já tu obálku roztrhnul a rovnou vyhodil a tohoto jsme si vůbec nevšiml! :D

1 0
              • JerryRed  

Přesně to samý měl sem jí zmuchlanou v ruce tak sem do ní mrknul jestlim se mi nepřilepila zevnitř a ona zvenku :) :)

1 0
                • Kos_CZ  

Ale přijde mi to trochu divný – pošlou Ti samolepky a jednu rovnou použijou.

Něco jako kdyby Ti v restauraci přinesli oběd, ale jeden knedlík byl nakousnutej a vedle toho lísteček od kuchaře s informací, že to chutná skvěle! :D

2 0
                  • keymaker  

Jo, zas na druhou stranu to nechaj vytisknout jen jednou a mají vyřešenou i obálku. To, že by to šlo udělat sofistikovaněji je věc druhá :-)

0 0
            • Dumbíček  

Já ji na obálce nemám a na aršíku chybí. ????

0 0
    • petryk  

Měl bych jednu otázku začátečníka. Odjel jsem spoustu závodů na MTB, ale na silnici jsem ještě nezávodil.

Delší švihy jezdím sám s průměrem mezi 24–26 km/h.

Pomůže ta skupina během závodu z hlediska průměrné rychlosti, když je na dlouhé limitní 25 km/h?

Řeším, zda se přihlásit na 100 nebo na 130. Nerad bych na dlouhé chytl limit.

Díky za názor.

0 0
      • Singlespeed  

Pokud jezdíš sám 24–26 km/h průměry, tak ve skupině dáš určitě kolem 28–30 km/h. Ono stačí jet obvykle už ve dvou a průměr letí nahoru o 2–3 km/h ani o tom nevíš..

7 0
        • Melvin  

Jen bych dodal, že hodně záleží na profilu. Čím kopcovitější, tím míň jízda ve skupině pomůže. Ale pokud jezdí sám 24–26km/h tak by ten limit měl dát v klidu. Přece jenom to rozpětí výkonnosti na takové akci bude široké, tak bude mít pořád s kým jet. Na závodě typu SPAC by jel od prvního brdku sám.

4 1
          • skaj  

No ja bych hlavne dodal, ze pokud nekdo v zivote nejel ve skupine a tohle bude poprve, tak to muze dopadnout se zrychlenim vselijak. Nemyslim to nijak zle, ale ono to jednoho prekvapi… Sam si pamatuji svoje poprve:)

1 0
            • petryk  

Ve skupině jsem už v minulosti odjezdil dost, vzhledem k aktuální kondici se nikam samozřejmě nepoženu. Vybral jsem dlouhou, tak se snad občas za někoho zahákuju ;)

Díky za názory!

1 0
          • rimuln  

Souhlas, loni jsem si zkusil za domem SPAC a stacil prvni stoupani na Zatisak a balik najednou fuc. Takze zbylych 60km tak nejak sam. prumer 30 byl o 2 km za posledni skupinkou. Jinak vykonnostne taky solo kolem 25–27km/h pri long ride. A 90min social ride napohodu 30–32 kolem Ovy. Roadclassic Klinovec 2025 pak prumer 23.3 podle stravy a se slusnou rezervou pred limitem

0 0
      • robb  

Záleží jak jsi na tom výkonnostně. Čím hůř, tím budeš ve skupině s horšími lidmi, kteří ve skupině jet neumí a spíš si nastupují a vyvážejí se.

2 0
        • Jáchym 1  

Ještě do toho může zásadně promluvit boční vítr.Když skupina neumí jet na bočáku,tak to může být horší než jet sám

0 0
      • Kos_CZ  

Už se asi nepřihlásíš, pokud jsi to dosud neudělal – je plno.

Jinak to pomůže HODNĚ – jet ve skupince kde se lidi střídají je naprosto neporovnatelné – sám můžeš točit po rovině třeba 200W, v závětří za jednim člověkem už ti stačí třeba jen 130W a pokud jsi třetí a víc, tak jedeš ± za polovinu a přitom pojedete přes třicet.

Do kopců je to víc a nebo úplně (dle sklonu) každý za své, ale po rovině je skupina která spolupracuje k nezaplacení.

5 0
    • Kos_CZ  

Ahoj,

tak tady máte video ze střední trasy: https://youtu.be/gEFvwxg6nIs

Pochopitelně tam není každý výmol, ale (podle mne) je tam vše podstatné – od Modřan až po Zbraslav.

A omlouvám se že to jednak dlouho trvalo a pak i že v tom videu dost flušu…

8 0
    • Kos_CZ  

No tak to podle předpovědi zatím vypadá na pěkný vodní sport!

0 0
      • POC74  

Věřím že se to vyhne Praze. :)

0 0
      • robb  

Stačí když bude na startu hezky. V průběhu už to nějak kousneš. V Prachaticích to bylo loni taky veselý.

1 0
      • jiriga  

uvidme, ale ma zacit prste skoro hned po startu..to se jeste muze ale zmenit..nicmene to vyapda na pekny parak a velkou vlhkost:-)

1 0
        • Aduldinho  

No mokro může znamenat další riziko pádu, takže vám všem přeji šťastné dojetí do cíle, ať si zachováte zdravý pud sebezáchovy před vlastním egem, je to sic závod, ale asi to těžko ze zdejší BF party někdo vyhraje, tak si to hlavně užijte a ať se vám vyhýbají karamboly! ;-)

8 1
          • jiriga  

..ja mam navic rafkovy brzdy a karbonovy kola…:-) ale na rozdil tady od vetsiny, moji ambice je dojet v limitu a s dobrou tepovkou;-)

4 0
            • Aduldinho  

No tak tam je to mokro vyloženě rizikové, na něčem podobném jezdím teď do a z práce a něštěstí se přívalovým dešťům úspěšně vyhýbám, ale kdysi jsem zažil buřinu, kdy jsem z kopce jel z téměř neustále sevřenýma čelistma a na závěr brousil plastový kufry o asfec, ale je fakt, že ty špalky byly čerstvě nasazený, tudíž vůbec „nezajetý“ ;-)

0 0
              •  

:)) já takhle jela z Glockneru… A šly z domu. Dostala od sponzora a pod 50–60 jsem nedobrzdila. V noci docela adrenalin:))

1 0
                • jiriga  

:-) no. ,když je mokro tak to prakticky nebrzdi…ale už jsem si zvykl..pokud bude prset ,tak stejne podle toho pojedu, nemíním se nikde zrakvit..od toho tam jsou jiní:-)

2 0
        • th74  

Který předpovědní model ukazuje déšť na start závodu? Všechny co znám ukazují déšť až někdy po 17 hod.

2 0
          • Vrci  

Když jsem ráno koukal k Norům do YR, tak tam byly 4 mm na 12:00. Teď už je to naštěstí pryč.

2 0
          • jiriga  

Tak třeba Aladin…

1 0
            • rasto  

aladin používá jako podklad nory (yr.no)

0 1
              • skaj  

Tohle je nepresny, pocita s vyrazne mensi velikosti predpovedni dlazdice. Tudiz spravne receno je, za pouziva stejny superpocitac a model jako norove (a desitky dalsich hydrometeorolo­gickych ustavu napric evropou) ale v CR to pocita jinak nez Norove (vyrazne presneji).

Edit.:Tohle je stav cca dva roky zpet, kdy jsem si to zjistoval.

1 0
                • jiriga  

ano, kdysi jsem cetl rozhovor s pani MIkovou ,ktere tvrdila ,ze pro mistni predpovedi je Aladin nejpresnejsi.

0 0
                  • Aduldinho  

No a mě doporučil kolega přejít z Aladina na Kláru, která teda občas dost střílí od boku, deště se vyskytují a mizí těsně před tím, než se tak skutečně stane! ;-)

0 0
                    •  

Mě sedí nejlíp Foreca. A ze dne na den samozřejmě Chmi.

2 0
                  • kerim  

Tohle mi u nás docela funguje a vypadá to celkem dobře..

1 0
                • ladys  

Oba modely vycházejí úplně z jiných globálních modelů. Aladin ARPEGE a YR ECMWF. Aladin má vlastní superpočítač, odkud jsi čerpal informace?

1 0
                  • skaj  

Pro neverici jsem si to ted overoval z oficialnich stranek sdruzeni kam patri oboje:

https://www.accord-nwp.org/?…

Vic toho v tomhle vlakne asi diskutovat nechci. Hlavni myslenka – ze Aladin neni z hlediska predpovedi Yr.no, ale neco jineho, tim asi byla dolozena.

1 1
                    • ladys  

To že jsou Norové ve sdružení neznamená, že z toho YR vychází, je to jak jsem psal, dokonce prvních 48h počítají úplně z jiného modelu Icon2. Tu poslední větu máš nějak zmatenou. Jedná se o jiný model a má často jinou předpověď. Meteorologické služby spolupracují na modelech i když je následně úplně nevyužívají.

0 1
                      • skaj  

Mozna kdybys chapal diskuzni vlakna, tak bys posledni vetu pochopil i ty:)

A ne, neni to jak jsi psal. Zjevne michas model a model a proto se v tom pak ztracis. Ale ve vlakne o L’etape asi nemam potrebu ti prekladat ten odkazany anglicky text, kde je vcelku jasne popsane, o jake modely se jedna a vysvetlovat, jak funguje programovani numerickych modelu… Sorry.

0 0
              • TheJD  

yr.no pouziva pro vetsinu sveta model ECMWF. Akorat pro kratkodobou predpoved v severskych zemich a arctickych oblastech pouziva specializovane modely.

ECMWF je mimochodem vychozi model na windy.com, kde uz maji i Aladin pro oblast Ceska a Slovenska. Tam je taky jasne videt, ze tyto dva modely predpovidaji jinak.

0 0
          •  

Foreca 12–13h

0 0
          • Kos_CZ  

KOukal jsme na Windy.com, kde to ukazoval ECMWF model, ale tím počasí je to dost nestabilní předpověď – citlivá na parametry. I malá změna dává výrazně odlišný výsledek. Bylo to tam, teď už je to zase zěpat na tom, že půjde o motivační průtrž – má začít pršet někdy okolo 15:00 = necheš moknout, tak mákni! Já, vzhledem k fyzičce a současnému nájezdu, budu mokrý.

Štve mne to jen proto, že jsem měl v plánu zase filmovat. Uplynulé ročníky jsem točil na GoPro s externí powerbankou. Loni na dvě kamery. Jenže tohle není vodotěsné řešení, takže budu muset přehazovat baterky a tím pádem vezmu jen jednu kameru (na řidítka). Snad to zvládnu někde na občerstvovačkách pod stanem…

PS: Ještě je šance, že se to změní… a nebo zhorší. :D

Co jsem koukal na vítr, tak bude nejřívě mírně proti a pak, v dešti, opět mírně proti.

2 0
            • jiriga  

..bych rekl ze jasno bude v sobotu rano:-) a to navic , pokud se bude jednat o mistni ci ojedinele prehanky, tak to bude i tak dost hadani z koule…:-)

4 0
              •  

Bouřky neví místo ani pánbůh. Odhaduje se kdy a oblast.

2 0
            • TomasTTT  

Ano, je stačí mírná změna vstupních parametrů a model ukáže úplně jiné výsledky. Tu je x běhů ECMF předpovědi pro přeháňky s mírně rozhozenými vstupy, je vidět, že je to velmi citlivé a jistota předpovědi je tedy dost mizerná. Prostě bude hezky až po průtrž.

https://meteologix.com/…recipitation

je možné si naklikat jiný model, jiné místo, jiný parametr

0 0
    • ladys  

Řeší se déšť, ale ne by spíše zajímalo jak to probíhá na startu. Jak dlouho tam budu muset stát a jestli možné někam odhodit přebytečné pet od pití a chlazení.

0 1
      • Kos_CZ  

Viz Harmonogram:

10:30 Otevření startovního koridoru Dlouhé trasy

10:50 Slavnostní otevření Dlouhé trasy

11:00 Start závodu na dlouhé trase

= otevřou zóny a lidi se tam začnou cpát, aby byly u pásky vepředu. Takže 20 minut. Pak „slavnostně otevřou trasu“, odstraní pásky a celý se to scukne dopředu. Ti co se cpali se cpou znovu.

V jedenáct to odstartuje, dav se pomalu rozjede a zezadu se začnou řítit idioti, co chtějí být vepředu za každou cenu. Letos to bud elibové, neboť těmto idiotům poslouží Jeremenkova dolů k dosažení rychlosti větší než malé, takže můžeme čekat, že tam někdo někoho sejme a nebude to vůbec pěkné. Teď jsem si byl pro startovní balíček, vzal to po trase závodu a Jeremenkovou to jelo 50 km/h i bez šlapání. Idioti šlapou, takže bych se nedivil, kdyby odtamtud někoho odvezla sanitka…

4 0
        • Krejza  

Začátek bývá na 25KM/H do ostrého startu, ten má být někde dole na Modřanské. pokud půjde o předjíždění, tak maximálně v této rychlosti.

0 0
          • MTesil  

No právě to ty ambiciózní ze zadních řad motivuje jet hlava nehlava, aby se dostali co nejvíc dopředu. Aby se zase následně mohli propadat dozadu.:)

Loni byly naprosto nesmyslné pády, když se tito jezdci snažili předjet balík po tramvajovém pásu ještě před ostrým startem.

2 0
          • Kos_CZ  

Tahle idiividua na omezení z vysoka prdí…A pak to podle toho vypadá. Jsou tam vždycky.

Edit: To že je něco v pravidlem neznamená nic, pokud se to nekontroluje a nevymáhá. Předloni jel v balíku borec s časovkářskou hrazdou. Je vysloveně zakázaná, ale to je tak vše.

3 0
            • ladys  

Dík za zprávu, snad se to za autem zašpuntuje a nebude kudy by předjížděli. Ale magoři se najdou na každé akci.

0 0
          • mmenphis  

Hodne zalezi jak rychle jede auto pred balikem. Letos na RoadStage to zvladnul ridic fakt dobre a ikdyz ze se startovalo z kopce bylo to v klidu.

0 0
        • robb  

Stejně pokud nestartuješ úplně z čela nebo nemáš fakt super výkonnost, tak to nemá moc cenu řešit. V druhé půlce trasy se to proseje a už budou trochu lepší skupiny, kde se to pojede líp.

1 0
    • Kos_CZ  

Startovní balíček vyzvednut. Vzal jsem to nahoru po trase dojezdu a je to tedy humus – dlažební kostky, silnice občas tankodrom. Watmetr mi ukazoval okolo 250W – díky netrénovanosti tam asi zhebnu, pokud ovšem vůbec dojedu. Jestli zaprší, tak to na kostkách bude hezky klouzat!

0 0
      • Rorejs74  

Je tam něco co stojí za vyzvednutí ? Myslím v tom od sponzorů.to

Edit : Musel bych se s tím vracet k autu, tak jak to zorganizovat :.)

0 0
        • Kos_CZ  

V podstatě ne – je to jen látková taštička Škoda (jako loni) a v ní lahev DrWitt a pytlíček nějakého nápoje. Jedině snad ty ponožky, které k tomu dostaneš. Cyklostary už holt nerozdávají, jako dřív…

2 0
          • Rorejs74  

Diky, takže fusekle můžu hodit do dresu a nemusím se vracet ;)

0 0
          • keymaker  

A tos vyzvednul kde? Ja v Dekaci dostal jen obalku :-)

1 0
            • robb  

V mailu by si měl mít riders guide, kde je všecno popsané

1 0
              • tulda  

Tak to vypada, ze v decathlonu vydavaji jenom jeden balicek misto dvou. O tom jsem nevidel napsane nikde nic

0 0
                • mmenphis  

Jezis Marija..Vvzdyt v Riders Guide se celkem jasne pise, ze sponzorsky balicek dostanes na miste. Dokonce na nej mas ve startovnim balicku kupon, stejne jako na jidlo a kafe.

2 0
                  • tulda  

Diky, jsem letape zacatecnik i konecnik. Na vsech zavodech co jsem dosud absolvoval jsem dostal vsechno najednou a riders guide jsem teda vubec nezaznamenal. Uz to ctu. Na muj vkus moc komplikovany a moc spamu okolo.

1 0
                    • robb  

Je to dělané tak, aby lidi měli zážitek co nejvíce podobný tomu, jak k závodu nastupují profící. Tam se taky pozná, jestli si závodník udělal domácí úkol a ví, ze které strany má který kruhák před cílem projet.

0 1
          • tulda  

Startovni balicek je neco jineho nez obalka s cislem? Ja dostal jen obalku, ani ponozky.

0 0
            • ladys  

Vlevo od startu si můžeš vyzvednout vedle výdeje obálek.

3 0
    • Kos_CZ  

Tak hodně štěstí všem! Vypadá to na déšť až později, hlavně od Živohoště a během návratu do Prahy.

1 0
      • robb  

Zatím největší problém dostat se na Arkády :-D

0 0
        • robb  

Jsem podle čísla myslel, že na dlouhé budu aspoň trochu vepředu. No a jsem až úplně na konci. Nebyl koridor :-D

0 0
          • Kos_CZ  

Já si vlezl na úplný konec startovního pole. Za mnou už moc lidí opravdu nebylo… :D

3 0
            • keymaker  

Tak jsi byl rychlejsi :-) od 40. km jsem mel krece a pod Pankracem mi doslo a musel jsem do hospy na colu. Vypil jsem osm bidonu 0,75 a sezral spoustu gelu a stejne to nestacilo… uplne uvarenej…

1 0
              • Kos_CZ  

Noooo, jak se to vezme. Mne chytaly křeče od nějakého 70. kilometru, kde jsem započal své chodecké vložky do kopců, prokládané zastávkami, kde mi ztvrdly nohy, naskočily křeče a já občas ani nemohl slézt z kola, Gelů jsem sežral deset, od Modřan jsme do sebe cpal hroznový cukr a poslední kopec komplet vyšel pěšky… :D

Vypil jsem jednu zmraženou kolu z domova, dva bidony ionťáku a dva vody. Po dojezdu jsem seděl 50 minut na chodníku a nemohl se pohnout. Domů jsem se pak vracel v podstatě pěšky. Takhle zrychtovanej jsme snad ještě po jednodenním závodě nebyl!

5 0
                • Rorejs74  

Tak nebylo to dneska zadarmo, měl jsem minimálně o 5 tepů víc proti wattum. Ale celkově to šlo a chytnul jsem je pár kapek na Modřanské.

Dlouhá za 4:46:34

Občerstvovačky mi přišly slabší. Žádný gely nebo ty isostar želé :(

1 1
                  • Kos_CZ  

Organizace kulhala. Pro příště by měli alespoň dát ceduli, kde je voda a kde ionťák.Gely byly v Neveklově a v Bratřínově. A pokud by je člověk sbíral z asfaltu, co komu v prvních cca 40 km vypadalo, tak by měl tak 15 kousků úplně zadara. :D

4 1
                  • KatanaKladno  

Já tak o 20 tepu víc. 166 průměr na 236w NP. To vedro bylo naprosto šílený.

1 0
                • mmenphis  

Fakt si sežral deset gelu? To mi i na dlouhou přijde strašně moc. Jestli máš navíc v bidonech ionták , tak v žaludku vytvoříš tak husté prostředí, že se voda vstřebává do krve pomalu. Na křeče víc trénovat a solné tablety. Iontáky, gely v sobě sůl často nemají a když mají tak v množství pro lidi, kteří se moc nepotí a do extrémně horkého počasí nestačí nikomu.

0 0
                  • Kos_CZ  

Trénování je super, ale já ze zdravotních důvodů proležel v posteli říjen a listopad, trénovat smysluplně začal v Dubnu a systematicky v květnu. Měl jsem ten závod jako motivaci. Najeto před závodem jsem měl jen nějakých 1300 km. Ty gely byla prostě zoufalost – nic jiného jsem neměl – tedy ještě jsem do sebe lupnul dvě ampule hořčíku, ale v podstatě bez efektu. Ono, taky už mám svoje roky, takže občas hlava chce jet a tělo už tolik ne… :)

1 0
                • ladys  

Ono i vepředu byli všichni již za Sázavou uvařený a jelo se rozumě. Když se to spojilo s dlouhou, tak dost jich bylo úplně popravených… Nediv se, že jsi měl problém. Bylo to těžké pro všechny. Někde na 70km jsem se dotáhl do druhé skupiny. Na občesrvovačce část lidí jela dál a někdo měnil jen bidony, tak zase stíhačka. Naštěstí mi jeden kluk prostřídal a dojeli jsme drolící skupinu. Za Davlí jedem a najednou jsme dva O:) Po přejezdu na pravou stranu se utvořila opět skupina. Čekal jsem poslední kopec šrot, nic se nekonalo. Zrychlili asi čtyři lidi, tak jsem jel také :) Nakonec moc nechybělo na první padesátku. Byl by jsem spokojený s podstatně horším umístěním. Šest bidonů, jeden jsem v součtu na sebe vylil, tři gely a 150g Maltodextrinu na začátek. Nakonec i sjezdy byli v pohodě. Celkově to hodnotím pozitivně bavilo mne to od prvního kopce :)

Máš palec za odvahu, já by jsme nejel ;)

7 0
                • robb  

Já DNF se zády. Nějakému borci jsem ještě pomohl snýtovat řetěz, pak chvilku ještě jel a pak nasedl do sběráku:-D

2 0
                  • ladys  

Je nějaký plný :)

1 0
                    • jiriga  

Jel jsem středni, dojel jsem po limitu , ale dojel:-) každopádně co jsem viděl sberak, tak byl tedy úplně plný .Jsem se díval a DNF bylo cca 130 lidí..

1 0
                      • keymaker  

DSQ+OTL+DNF – 147 lidí na střední trase. Nevíte za co může být DSQ?

0 0
                        • jiriga  

Já myslím, že to je DSQ

0 0
                          • keymaker  

Opakuji otázku Nevíte ZA co může být DSQ?

0 0
                            • HonzaP9  

No nevím, jak na střední trase, ale na krátké bych viděl jako žhavého kandidáta týpka na kole á la NextBike, v pantoflích, bez přilby a se sluchátkama v uších…

3 0
                              • keymaker  

Od Davle jsme udelali s par lidma skupinku a celkem se tocili a pridal se i chlapik, co mel triatlonove nastavce, to jsem si rikal, ze asi taky uplne nemi dovolene…

2 0
                                • ladys  

Zakázané to v propozicích není na rozdíl od sluchátek. Povinná byla přilba a startovní číslo. Nevyhazovat odpadky, to jsem viděl. Měl na zádech velký nápis Praha, hlavně nenápadně :D

0 0
                              • Blunderbuss  

Tak zrovna jeden týpek na Rekole bez helmy a v pantoflích závod dojel a je normálně kasifikovanej.

0 1
                            • jiriga  

Aha, já myslel,že píšete DSO:-) není třeba hned tak zhurta…:-) diskvalifikován, nepojel kontrolní bod, zkrácení trati, nepovolená pomoc, nebo třeba někde odhození odpadků…

1 0
                              • keymaker  

Spis mi jde o to, ze cokoliv z toho ma nekdo vedome zapotrebi. Vsichni vime, ze o bednu nejedem :-D

1 0
                                • Kos_CZ  

Protože lidská hloupost je nekonečná a všudypřítomná…

4 0
                                  • keymaker  

Asi mas pravdu…

0 0
                                    • jiriga  

Prostě hlupáci, asi jako ti, co se v nultém km cpou dopředu jak o zivot…taky to nechápu

3 0
                                      • ladys  

Ještě před řazením stál vedle kluk s maminkou a stěžoval si, že se dopředu nacpou manťáci a budou ho zdržovat :) Tak snad jsem ho nezdržoval :D Pokud chce někdo jet trochu na výsledek, tam musí být vepředu, vepředu se žádná zvěrtstva neodehrávala. Pokud by jsem pod první kopec dojel lépe, tak jsem nemusel druhou skupinu 70km nahánět.

0 0
                                        • robb  

Asi ideální, když můžeš jet s kamarády co jsou na stejné výkonnosti jako ty. Já jsem spíš mezi těmi podprůměrnými a tam táhneš skupinu, a když chceš vystřídat, tak ten za tebou ti nastoupí a musíš to zalepit. A takhle je to vzadu pořád :-D

2 0
                                          • ladys  

To se na delším závodě moc nesejde, viděl jsem to v reálu. Vždy je někdo slabší a jede se na něj.

On nenastoupí, vůbec neví jak se má chovat. Jak jsem psal, skupina na dohled a nikdo nechtěl střídat.

0 0
                                            • keymaker  

Od Davle jsme se sesli asi v peti. Jel jsem spic s pak ukazoval, ze je potreba se tocit a ten za mnou, ze nevi co ma delat :-D

1 0
                                              • ms82  

To mas stejne v profi pelotonu – kdyz nekomu ukazes, ze ma stridat, tak ten najednou nerozumi :D

2 1
                                              • ladys  

Ono by stačilo, aby se tam minutu protočili. Někdo nechce, někdo nemůže. Když nechtěli střídat, tak jsem přes horizont přihodil pár wattů a zůstal za mnou jenom ten co mi prostřídal.

3 0
                              • johnny_B1  

Byl jsem v zadní části startovního pole střední trasy a už ve druhém kopci jsem byl mezi těmi, které předjelo auto označující limit závodu a sběrák. S malou skupinkou jsme to pak vzali do cíle přes krátkou. Jen jsme v Davli počkali, až projedou ti rychlí z krátké trasy, abychom se jim nepletli pod kola. Takže logicky DSQ. A rozhodně v tom nebyl úmysl dělat něco mimo pravidla.

0 0
                                • keymaker  

Jo, tohle je presne ten duvod, proc se ptam.

0 1
                                • jiriga  

Pekny, já se jen díval jak to mají v definici při závodě..Každopádně palec nahoru za dojetí Já jsem byl taky takhle dost vzaduy ale nakonec jsme se rozhodl celou střední dojet.Je fakt, že řidič sberaku na mě vždy troubnul ,jestki eda už naskocim..:-))

0 0
                                  • Dumbíček  

Letos dost úřadovalo počasí, takže zadarmo to nebylo. Ale pokud vím, že nedám limit s rezervou, tak stojí za zvážení, proč se na podobnou akci hlásit.

Docela mě překvapilo, kolik lidí šlo „na autobus“ už v Neveklově.

2 0
                                    • robb  

Hele je to sport a nikdy nevíš. To horko udělalo asi dost. Pro mě to byl letos osmý závod a první DNF. Ty dlouhé na Křivoklátsku mi papírově přišly těžší a tady jsem skončil na 70 km.

1 0
                                      • Dumbíček  

Letos bylo podle mě víc kopců, nebyly tak těžké, jako minule roky, ale celkové převýšení bylo asi větší.

Já vím, bylo teplo, ale i tak mě překvapil ten „lazaret“ v Neveklově.

Přiznávám, kostky z Jeremenkové jsem jel taky už krokem.

0 0
                                        • ladys  

Loni 97km +1000m výškových, píší v propozicích. Spousta lidí přepálila tempo navíc to byl asi nejtěžší úsek, přes 800m nastoupáno.

0 0
                                    • jiriga  

To úplně nevím ,proč by se člověk takové akce absolvovat neměl.Ja bych to v limitu dal, ale včera už jsem na Točny jel o 20 tepu víc než normálně při tomhle výkonu jezdím:-)Bylo mi jasny,že to nestihnu.Každý má jiné motivace a pohnutky.Ono.pre­konat sám sebe a dojet, čistě pro svůj pocit a třeba i kvůli kamarádům,je mnohem cennější;-).A nebyl jsem sám…Je na každém jakou má toleranci bolesti a trápení se:-)

4 1
                                      • petryk  

Souhlas, já se po delší době zase vracím k pravidelnému ježdění, zkusil jsem dlouhou a na 40. km jsem se úplně uvařil.

Na cca 68. mne předjelo auto s limitem a všichni kolem poslušně nastoupili do sběráku.

Na neofiko občerstvovačce na 69. jsem si musel chvíli sednout do stínu, srovnat tepy a pak vyrazil na sólo jízdu směr cíl, takže jsem se moc s nikým nesvezl.

Po spojení tratí se to s tím sběrákem ještě jednou opakovalo, nemám ve zvyku věci vzdávat, tak jsem si to odtrpěl po své ose.

Jen závěr přes Prahu v provozu mne trochu sral, je na červené jsem nechal tak 10 minut :)

5 1
                                        • jiriga  

nejvesti armageddon mi prisel byt u paty kopce ze Zivohosti a v jeho prubehu, tam mel sberak hody:-)

0 0
                                          • petryk  

No, někde to vypadalo trochu jako po válce, lidi různě na zemi, moc mi to nepřidalo :)

3 0
                                        • Rorejs74  

A pršelo pak později cestou někde ?

Když jsem byl u Krchleb, tak se tam celkem kabonilo, ale chytnul jsem nakonec jen pár kapek na Modřanské,

0 0
                                          • petryk  

Vlastně jsem se celkem těšil, že začne, ale taky jen pár kapek. Ovšem i ty mraky dost pomohly.

Pršelo až na dálnici po cestě zpět.

1 0
                                            • jiriga  

trohu se zatahlo ,kdyz jsem jel ten kopec ze Zivohosti, coz bylo fajn…pak ovsem jen par kapek a opet zacalo parit…

1 0
                                        • ladys  

Bez urážky, pokud se vracíš, tak dát si dlouhou je blbost. Chce to vědět, že to dáš s rezervou v limitu. Proto jsem si byl trať i projet, aby jsem věděl co od sebe můžu čekat.

Plus za dojetí ;)

7 0
                                      • Dumbíček  

Je jasné, že tepy budou výš, to je dané teplem, stresem z jízdy v davu…

Jak říkám, díky počasí to bolelo, ale zvládly to v limitu i holky v kategoriích W 3 a vyšší číslo, tak mě překvapilo, kolik lidí šlo na autobus hned v Neveklově.

1 0
                                        • Melvin  

Tak ono jestli to nebude tím, že se nechali strhnout davem a jeli víc než na co měli natrénované a jednoduše jim došlo. To horko tomu taky určitě pomohlo.

4 0
                                          • cekanka  

Je to tak. Vedro dělá divy. Já takticky startoval až z úplného chvostu střední trasy, zvolil jsem si únosné tempo do kopců a prakticky v každém stoupání jsem předjížděl poměrně dost lidí. Ale jednak obecně snáším vedro dobře a jednak jsem byl před třemi týdny na Giru a rovněž ve vedrech jsem něco najezdil v okolí Clauzetta a asi se to zúročilo. Byla to pro mě první podobně velká akce, tak jsem jen sbíral zkušenosti, ale užil jsem si to.

2 0
                  • keymaker  

Mas bod za dlouhou. Tu bych z podstaty nejel. I na te prostredni je pro me jako tlustocha vyskovCh azaz :-)

1 0
    • Dvojan1  

Tady kompletní video 1.vlny na Točnou. https://youtu.be/_UyxgOzgbYk?…

1 0
    • Krejza  

Respekt za účast. Na motorkách to nebylo úplně super a vy an kolech, no, respekt.

7 0
      • Kos_CZ  

Dělal jsi doprovod?

0 0
        • Krejza  

jj, už pár let.

2 0
          • Kos_CZ  

Jak se k tomu člověk dostane? Ne, že bych to chtěl dělat – jen zvědavost…

A co máte vlastně za úkol? Dohlížíte na pravidla, nebo jste něco jako zdravotníci v pohybu?

0 0
            • Krejza  

Umět trochu jezdit :-D a být ve složkách (obrana, IZS).

Primární úkol je finální čištění, aby nedošlo k ohrožení závodníků. Ne vždy a ne všude fungují regulovčíci. Zdravotní pomoc samozřejmě, pokud se někomu něco stane v dosahu. Jinak má organizátor připravená auta RZS. Osobně jsem loni v Prachaticích pomohl i s defektem. Dnes jsme nedostali tablety s hroznovým cukrem, loni ano. Máme ale náhradní duši, tak si klidně můžete říci.

7 0
              • rasto  

jednomu motorkáři (vedl 2. balík 60 km trasy) jsem poděkoval. velice šikovně naváděl. machr.

2 0
    • mmenphis  

Jak se tu včera řešil ten hromadný start z Pankráce, tak za mně na dlouhé ( z pohledu bezpečnosti ) úplně v pohodě. Výrazné lepší než v předchozích letech Strahov.

5 0
      • Krejza  

Asi ano, jel jsem sice krátkou, ale bylo to celkově rychlejší a jak píšeš, přišlo mi to bezpečnější.

0 0
        • HonzaP9  

No, ty kužely uprostřed Komořanské při výjezdu ven z Prahy moc bezpečné nebyly. Třetina byla povalená a lidi mezi tím dost kličkovali. Ale nakonec se dalo.

Já jel letos krátkou s patnáctiletým synem, tak jsem si to zas až tak neužil. Loni furt prohlašoval, jak určitě chce jet a jak bude trénovat… No, natrénoval nakonec velký prd, spíš chodil (v lepším případě) s kámošema hrát fotbal. Takže dojezd v limitu a bez nějakých zásadních problémů je vlastně úspěch.

Klobouk dolů před borcem na handbiku, který dojel zhruba stejně s náma.

4 0
          • Krejza  

Ano, tohle úplně bezpečné nebylo, ale spíše z důvodu natěšení závodníků, kteří se rozjeli po celé šířce silnice, nedbaje na kužely, aby potom potkali oranžové auto SÚS v levém pruhu. Taky jsme čelo krátké cpali do pravého pruhu.

0 0
      • ladys  

Na střední auto ze startu vyrazilo rychle, pole se trhalo. Ve sjezdu vjelo auto do první skupiny, bylo sice nakraji,ale někdo tam padnul. Ještě tam byli zábrany uprostřed a nikde nikdo.

1 0
        • KatanaKladno  

Ten kreten tam fakt vjel jo? Zkusil to asi 50metru přede mnou (střední trasa, první vlna) měl otevřený okýnko, tak jsme mu dost vynadali, ale jestli tam vjel znova, tak to už fakt nepochopím…

0 0
          • ladys  

Byla to ženská s dětma, nadávali jste vedle mne. Možná ten pád ani s tím nesouvisel.

1 0
      • Kos_CZ  

Jel jsem někde ve třech čtvrtinách balíku a chlapík ležel na dělicím pásu, u něj asi pět pořadatelů a nevypadal vůbec dobře. Muselo se to stát někde na začátku skupiny.

0 1
        • ladys  

Byl tam pád, bylo to za mnou neviděl jsem. Asi na 40km jsme jeli v menší skupině, zrovna se to narovnalo a dva nebo tři lidi si tam lehlo. Největší problém jsem měl při vyjíždějí, když se auto rozhodlo couvat do silnice hlava nehlava. Hlavně, že se účastnili závodu, měli na nosiči dvě silničky…

0 0
        • keymaker  

Jo toho jsem taky videl…

1 0
        • jiriga  

Jo, to nevypadalo hezký prý otevřená zlomenina

0 1
    • Vrci  

Napadá mě jedna parafráze: „A ten meloun je teď s námi v místnosti / na Pankráci?“

0 0
      • tulda  

Mam pocit, ze zrovna melouny jsem tam opravdu videl. Ale jinak obcerstvovacky celkove mi prisly dost nedostatecny pro takovou masu lidi, dlouhy cekani. Ani jednou jsem nedostal iontak, nekde zase nebyla vubec voda. Za ty prachy bych cekal jinej level.

2 1
        • jiriga  

Já už viděl jen šlupky..:-) nicméně, vodu a iontak jsem naštěstí dostal všude

3 0
          • Vrci  

Já ani ty šlupky. Jel jsem stovku. První občerstvovačka nevím, tam jsem nestavěl. Druhá jen voda a tragicky podceněný personál, třetí voda i jonťak, ale málo a lidí znovu nedostatek. A v cíli jen voda v petkách.

Největší radost mi udělala jedna neoficiální občerstvovačka cca v polovině jednoho rovného delšího kopce, kde, pravděpodobně místní dobrovolní hasiči a hasičky, rozdávali vodu.

6 0
            • Aduldinho  

TVL, zlatý Králové Šumavy, Krušnotoni, Beskyďáci, Mamuťáci,......, tam byla vždy radost zastavit na občerstvovačce a klidně i chvilku pobýt. A hlavně to bylo proti této akci mnohem komornější a za „babku“! Jediné pozitivum tedy vidím v uzavřené trati! ;-)

4 0
              • Vrci  

Jo Beskyd Tour: melouny, pomeranče, nektarinky a samozřejmě banány a rozinky.

2 0
                •  

A kdyz byl ten horkej rocnik tak byly navic mezi obcerstvovackama auta s vodou…

1 0
                  • TomasTTT  

Tak to jsem poslední 4 roky jezdil jiný BT. Na 120km trati je občerstvovačka u Šancí (dřív Bílá) a pak Pustevny. Nikdy nic mezi nebylo a že bych to jeden ročník ocenil (vodu). Letos to vypadá na vodní strádání podle teplot opět.

0 0
                    •  

To bylo okolo roku 2000 :)). To byla 250tka ne ty detsky co se ted jezdej…

5 0
                      • Jáchym 1  

BT jsem jel v roce 1996(myslím ;-) )a to byl zařazenej do evropské maratonské série.Vedro jako v těchto dnech.1.občer­stvovacka už někde na 40.km.Prakticky nikdo nezastavoval.Všichni měli jestě plný bidony,ale 2.bufet byl až na 130km- Hovězí-Huslenky.Tam to vypadalo jak na svatbě.Hromada hladových a žíznivých lidí.Bylo tam teda k dispozici úplně všechno.

Pak klasický Pustevny atd.

Spousta lidí ,,krátilo,, v Prostřední Bečvě.

1 0
                        •  

Tohle bylo po roce 2000. 1996 jsem jela prvni maraton a to byl Kral. Cili tohle muselo bejt pozdejc.

0 0
                          • Jáchym 1  

Silniční KŠ 1.ročník 1993 a BT 1.ročník 1994.

0 0
                            • Aduldinho  

Tož vy jste úplný matadoři, já začal jezdit až od roku 2011, Krušnoton byl můj první cyklomaratón a před tím tentýž rok s kámošem první tréninkové dvoukilo Praha – Ještěd – Praha, takže jsem nevěděl vůbec, do čeho jdu, byl to masakrózní zážitek, pak mě to na několik let chytlo! ;-)

2 0
                              •  

Jela jsem všechny co existovaly a byly 200+. Pod 200 to není maratón:))

3 0
                                • Aduldinho  

Tak já jeden ročník i na Beskydu najel dvoukilo, když jsem nějako bloudil a dojel úplně poslední, už ani se mnou nepočítali na občerstvovačkách a balili je, dostal jsem vždy pití a trs banánů, jelikož borec, co jel poslední, myslel oprávněně, že za ním už nikdo není! :-)

PS: Ale to už jsme krapet OT.

1 1
                                  • TheJD  

Tak kdyz jsi byl pred nim a najednou ses objevil za nim, ani si nemohl myslet neco jineho :)

1 0
                              • Jáchym 1  

To byla mladická nerozvážnost.

V jednom roce oba maratony.BT totálních vedrech a KŠ se sněhem.9 hodin v mokru a zimě.

1 0
                        • Jáchym 1  

Edit:2.bufet na 90km.

0 0
              • Mustafa  

No uzavřená… protože jsem dlouhodobě ignoroval cedule po okolí, tak jsem se přimotal k trase nad Strnadicemi. Zbývalo 6 minut uzávěry a vracet se mi nechtělo, tak jsem dal cigárko a čekal. Za těch 6 min z té uzavřené trati vyjely tři osobáky a projel traktor s valníkem sena.

2 0
    •  

Jojo to sedí. Já začla až 1996 maratóny:)

0 0
    • Aduldinho  

Něco k věci, ten Jílas zajel teda moc pěkně! ;-)

0 0
      • andy97  

Vůbec mě to nepřekvapuje. Rychlobruslaři, lyžaři a tyto podobné sporty mají předpoklady, že budou i v cyklistice hodně dobří není úplně novinkou. I Vacek to dřív kombinoval s běžeckým lyžováním. Lipowitz třeba biatlon.

Kdyby chtěl a zaměřil se na to, tak by se prosadil i v profi pelotonu.

1 0
        • Aduldinho  

Však zářný příklad je Sáblica několikanásobná mistryně republiky a to si vždy jen tak odkočila od rychlobruslení bez zásadní přípravy! ;-)

1 0
          • UHU  

tak záleží na úrovni závodu a jeho charakteru. Vrcholově trenovaný vytrvalostní sportovec bez cílené přípravy těch 150km na úrovni zvládne(už proto, že má zcela jiné podmínky než dobrý cyklista nebo dokonce amater). V 80.letech jezdili dobře třeba Haiden a jeho sestra, Nakonec i Tour Transalp dobře zvládlo několik bývalých profi hokejistů z NHL se slušnou vahou.Prostě základ je kondice, horší technikou na silnici v úrovni těchto závodů tolik nestratí. Podobné je to např. i v delších bězích.

3 0
            • Aduldinho  

JJ, Jílas kdyby měl víc zkušeností a byl takticky vyzrálejší, tak těm borcům vepředu asi ještě víc zatopí, takhle z toho byla v uvozovkách jen brambora! ;-)

0 1
              • ladys  

Je to jen o výkonnosti. Na kole jezdí osm hodin týtdně k to mu má další tréninky.Trénuje na trochu něco jiného.

1 1
    • pedro44  

Zeptám se úplně jako laik. Jezdím jen na horáku.

Syn jel v sobotu poprvé v životě závod na silnici(krátkou). Dal čas 1,46 startoval z konce startovního pole. Čas se měřil od startovního výstřelu nebo po projetí startem nebo jak? Přišlo mě, že cca 5minut trvalo než jen projel startem ?

0 0
      • keymaker  

Je tam brana od ktere se zacina merit. Ti vzadu by dostali hendikep uz na startu…

2 0
        • pedro44  

Jj proto se na to ptám.

0 0
        • jkcz  

To je zajímavé. Měl bych k tomu doplňující, silně hypotetickou otázku.

Pokud někdo tedy odstartuje ze zadních pozic a má třeba 3 minuty odstup, než vůbec projede startovní branou a zajede tak svěle, že dojede 1 minutu za závodníkem, který proťal jako první cílovou pásku, tak kdo je vítězem závodu?

Něco jako v Le Mans, kde vítězem je ten, kdo ujede nejdelší vzdálenost, ne ten kdo první protne cílovou pásku?

Jako samozřejmě je to v reálu absolutní nesmysl, ale jen tak mě to zajímá, jak je to v pravidlech LEtape.

3 1
          • Melvin  

Nedávno to řešili v jednom běžeckém podcastu a říkali, že se jako vítěz vyhlásí ten co protne pásku první. Ono je to stejně jen teoretická šance, že by vyhrál někdo startující zezadu. Eliťáci snad vždy startují z první lajny.

1 0
      • cypys  

podle Riders' Guide „Startovní čas je pro všechny stejný a počíná běžet startovním výstřelem“

takže zadní řady mají manko třeba těch 5 minut hned od startu

6 0
        • keymaker  

Aha, tak to jsem si myslel špatně, ale vzhledem k tomu, že na bednu jsem nikdy nejel, je mi to asi celkem jedno :-D

0 0
        • Aduldinho  

A jak se to měří, prostejma stopkama nebo čipama? Pak mi to nedává moc smysl, podle čipu přece musím mít čas od startovní čáry po cílovou čáru? Právě proto je tam to rozdělení podle výkonnosti, ne? Aby nedošlo k tomu, že ty z 5ti minutovým zásekem by teoreticky mohli mít stejný čas jako vítěz, který do cíle třeba dorazí jen o 4:59 dřív! ;-)

0 0
          • andy97  

Na začátku by měla být neutrální část za autem, takže se peloton trochu poskládá dohromady. Tipnul bych si, že na startu mají všichni stejný čas, ale nevím jistě, nikdy jsem to nejel :D

2 0
          • Raf  

prostě čipem a měří se jen čas průjezdu cílem

3 0
          • keymaker  

Čip je ze zadní strany na startovním čísle. Ale odkud kam se měří tedy nevím :-)

1 0
            • cypys  

ve výsledcích je čas od startu k začátku měření vrchařského segmentu, pak v jeho konci, na začátku a konci sprintu, na začátku posledního vrchařského úseku a pak cílem. čas od výstřelu do průjezdu startu ve výsledcích není :(

0 0
              • JerryRed  

Jelikož sem byl hodně vzadu tak sem si garmina jen kvůli sobě pustil pod startovní bránou, čas plus mínus souhlasil +2min sem strávil na bufetech, těžko říct jak to vlastně měří, ale podle mé zkušenosti to vypadá že to chipne i na startu ale přít se teda nechci

0 0
                • Melvin  

Ve výsledcích je čipový čas. Tedy kdy projedeš startem a cílem. Ono by to nedávalo smysl, když třeba na některých běžeckých závodech trvá třeba 20 minut, než se dostaneš zezadu přes startovní bránu.

0 0
                  • Krov  

V masových bězích dřív platilo pořadí podle doběhu do cíle, ale každý měl uvedený i svůj čistý čipový čas. Bylo to logické, protože jsou to kontaktní závody a ne časovka, takže je nesmysl, aby jeden porazil druhého ve finiši, ale v pořadí byl až za ním. Na druhou stranu na atletickém mítinku na dráze se dá vyhrát i z B běhu lepším časem, pokud A běh příliš taktizuje.

0 0
          • Jason Voorhees  

Stačí čeknout čas na Stravě/Garminu a ofiko čas od pořadatele a porovnat. Pak budeš +/- vědět jak to je ;-).

1 0
    • Kos_CZ  

Pomalu se prohrabávám záznamem ze závodu, ale je to peklo, protože to má přes 100GB a komp to nějak nedává…

Tak jsem zatím jen sestříhl zrychlené "koloběžkové závody – od vyhlášení startu k průjezdu startovní branou.

https://youtube.com/…/KhDUaeORvz0

4 0
    • kerim  

Kdybyste někdo chtěl kód na přihlášení tak SZ

1 0
    • JirkaSedivy  

Dobrý, už mám. ;-)

0 0
    • eXtenZ  

Ahoj, nemáte niekto prosím ešte jeden registračný kód ? Keď tak SZ. Dík

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.