• Pijer

Letos trošku posunuté, ale už jsme se dočkali.......

.

MISTROVSTVÍ SVĚTA:

PÁ-NE 30.1–1.2.2026 Hulst (NED)

.

MISTROVSTVÍ EVROPY:

NE 8.-9.11.2025 Mid­delkerke (BEL)

.

SVĚTOVÝ POHÁR:

NE 23.11.2025 Tábor (CZE)

NE 30.11.2025 Fla­manville (FRA)

NE 7.12.2025 Cabras (IRL)

NE 14.12.2025 Namur (BEL)

SO 20.12.2025 An­twerpen (BEL)

NE 21.12.2025 Koksijde (BEL)

PÁ 26.12.2025 Gavere (BEL)

NE 28.12.2025 Den­dermonde (BEL)

NE 4.1.2026 Zonhoven (BEL)

NE 18.1.2026 Benidorm (ESP)

SO 24.1.2026 Maas­mechelen (BEL)

NE 25.1.2026 Hoo­gerheide (NED)

.

TELENET SUPERPRESTIGE:

NE 19.10.2025 Rud­dervoorde

NE 26.10.2025 Ove­rijse – Vlaamse Druivencross

ÚT 11.11.2025 Niel – Jaarmarktcross

SO 15.11.2025 Mer­ksplas

ÚT 23.12.2025 Heusden-Zolder

ÚT 30.12.2025 Diegem

SO 3.1.2026 Gullegem

SO 7.2.2026 Middel­kerke – Noordzeecross

.

X2O Badkamers Trofee (vše BEL):

SO 1.11.2025 Oude­naarde – Koppenbergcross

NE 2.11.2025 Lokeren – Rapencross

NE 16.11.2025 Hamme – Flandriencross

PO 22.12.2025 Hof­stade – Plage Cross

PO 29.12.2025 Lo­enhout – Azencross

ČT 1.1.2026 Baal – GP Sven Nys

PÁ 3.1.2026 Koksijde – Vlaamse Duinencross

NE 8.2.2026 Lille – Krawatencross

NE 15.2.2025 Brussels – Brussels Universities Cyclocross

.

ČESKÝ POHÁR HSF SYSTEM CUP:

SO 4.10.2025 Uničov C2

NE 5.10.2025 Rýmařov *

SO 18.10.2025 Mladá Boleslav C2

SO 25.10.2025 Hlinsko C2

SO 1.11.2025 Jičín C2

PO 17.11.2025 Veselí nad Lužnicí C2

SO 29.11.2025 Kolín C2

SO 6.12.2025 Chýnov *

SO 13.12.2025 Holé Vrchy C2

NE 14.12.2025 Holé Vrchy * MČR mládeže

SO 10.1.2026 Ostrava MČR

označeno * malý Toi Toi bez Elite

.

U nás ještě céčkový závod mimo pohár

NE 12.10.2025 Plzeň C2

Jako screeny přidávám kalendáře vybraných „pohárů“ TBCčko , Oderák a nově Cyklokrosový pohár JMK

5 0
    • Melvin  

Zrovna jsem přemýšlel jestli se jet o víkendu mrknout do Rýmařova teď vidím, že je to bez elity :-(

0 0
    • Cavendish  

Pecka! Jedu TBC 2.11 v Hůrce 8.11 v ČB a 30.11 v Chýnově. No a když vidím ty dvě středy v Brně, tak ještě popřemýšlím.

2 0
    • Pecer  

Já si sem přehodím svou předpověď, ať můžete podle toho sázet :D

2.4.2025 16:39

1. února to vidím: 1. Tibor Del Grosso, 2. MvDP, 3. Joris Nieuwenhuis

0 0
      • Brus  

MvDP ma jen dve varianty, bud tam nebude a nebo vyhraje.

2 0
    • Pijer  

Tady nějaké povídání před startem letošního poháru v Uničově. Úvodní závod by měl jít v přímém přenosu na ČT

https://www.roadcycling.cz/…je-v-unicove?…

2 0
    • Pijer  

Zítra v bedně v přímém přenosu od 14:20 otvírák sezóny z Uničova.

62 eliťáků na startu ČP nebylo, ani nepamatuju ;-)

6 0
    • robb  

Dnes Exactcross v Meulebeke

https://cyclocross24.com/race/meulebeke/

0 0
      • Brus  

nevidel jsem, ale zajimave vysledky. Prvnich 11 lidi v 19s

0 0
        • robb  

Sucho a tvrdý podklad. Zatím nikdo nevyčnívá a hlavně vítr, jak na jarních klasikách :-D

0 0
          • jonys  

Crelan ma brutalni cisla. A dokud se nevrati Eleitz, Tibor, Nys…muzou v takovych zavodech tezit.

Wyseure trade mark-domaci zavod, atak, vahajici stihaci…

1 0
    • Pijer  

Snaha o Olympiádu evidentně drhne, takže klukům přistála tahle výzva.

Takže kdo máte chuť.........

"Ahoj vsem, pan Balogh nas vsechny prosi, abychom podporili petici za cyklokros na olympiade 2030 v Parizi. Ta vyzva jde z Francie, ale k nam se to dostalo ze svazu. Vse je na tomto odkaze: https://chng.it/TQBFvDqqqL

Staci vyplnit jmeno a e-mail, na e-mail prijde potvrzeni. A jakmile potvrdite, jeste je moznost podporit petici financne, ale to neni povinne.

Diky"

0 0
    • Pijer  

18.10. Rožmitálský cyklokros

https://www.facebook.com/…/1RRmUy9G6S/

2 0
    • Pecer  

Tým SD Worx-Protime posiluje cyklokrosový tým jmenováním trenéra Sanne Cant.

Čekal jsem, že začne komentovat, ale tohle je lepší.

2 0
      • jonys  

Jak to myslis? Ze Sanne bude trenerka? Nebo jeji trener tam delat trenera?

1 0
        • Pecer  

Neumím anglicky, takže automatický překlad.

Strašně se ti omlouvám, že jsi to nepochopil (i když z druhé věty to bylo jasné) a já neopravil trenéra na trenérku.

Ach jo, máš to zapotřebí?

0 2
          • jonys  

Ja to ale vazne v sobotu v 9 vecer po par deckach vina nepochopil. Ta zamotana veta me dopletla, ano,ted uz jsem se chytl. Jsou i zabednenejsi lide, nez Ty, no…

0 0
      • Pijer  

Copak Essen, ale dneska se jede Bolka :-)

1 0
      • jonys  

Fuck!

0 0
        • andy97  

Vandeputte zase problém na konci závodu jak loni v Essenu. Sweeck trochu zbytečná chyba ho stála asi vítězství.

0 0
          • jonys  

Chybu udelal Niels. Zatacku mel zavrit. Sweeck sel all in, sice ho podjel, sundal, ale pichl gumu. Tyhle rychly takticky palby se v poslednim kole muzou vyvrbit jakkoliv.

0 0
    • robb  

19.10 Superprestige Ruddervoorde

https://cyclocross24.com/…uddervoorde/

0 0
    • robb  

Video od Camerona Masona

https://www.youtube.com/watch?…

2 0
      • Brus  

ten jeho knirek..

ale jinak ho mam rad, jsem kvuli jednomu jeho videu jel na zavody do spanelska :-)

2 0
    • standoslav  

Dnes :

1 0
    • standoslav  

Včera v Hlinsku krásné závody, perfektní trať, na Elite dokonce vyschla, takže chlapi letěli jak k ohni. Ježek super, je jen dobře, že ,,Bory" má u nás soupeře.

1 0
      • Aduldinho  

Měl moc pěknou kariéru, dost dlouho se pořád motal v popředí a jestli si to dobře vybavuji, tak byl jeden z prvních, co začal vozit v krosu kotouče a taky, co měl krapet problém se skákáním překážek, ale i to nakonec celkem zvládal narozdíl od Boryho! ;-)

1 2
        • Melvin  

Taky byl jeden z prvních (ne-li první) co se nechali postrašit, ne?

1 0
        • tomxxx  

Kotouče tlačil Giant jako jeden z prvních, proto je měl.

Zpětně je hrozně vtipný, jak se ty kotouče tenkrát řešily, že jsou hrozně špatný :)

2 0
          • Aduldinho  

Tak když si vemu, že jsem to jako staromilec nechtěl ani na silnici, tak si teď řikám, ku*va, proč? :-)

0 0
            • robb  

Tak na silničce ještě špalky pochopím. Ale na krosce ty Cantilever byly úplně o ničem. Největší problém byl, že ti mohlo bláto nebo tráva zablokovat kolo. S kotoučy je ta průchodnost úplně jiná.

1 0
              • tomxxx  

Já chápu, že plakali profíci, co se báli přeučit z čelistí a canti, protože byli zvyklí a měli to zažité za tisíce hodin a statísíce km od malička. Ale takový ten obecný hate na kotouče, to jsem nepochopil nikdy, protože kvůli čelistem byly problém karbon ráfky, širší ráfky a větší gumy. To jsou všechno věci, které byly evidentně lepší, ale silničkáři se k tomu propracovali až někdy „loni“ :)

2 0
            • tomxxx  

Já se tenkrát bavil, jak to lidi hatovali, zatímco já jsem se snažil sehnat první CX na kotoučích, udělat z toho silnici na, tenkrát obrovských, 28 pláštích.

2 0
    • Pijer  

Nominace našich na ME 8.-9.11.2025 Mid­delkerke

Muži elite: Michael Boroš.

Ženy elite: Kristýna Zemanová.

Muži do 23 let: Václav Ježek, Maximilian Kerl, Kryštof Bažant, František Hojka, Patrik Lienert.

Ženy do 23 let: Amálie Gottwaldová, Kateřina Douděrová, Kateřina Hladíková.

Junioři: Antonín John, David Svoboda, Tadeáš Pazourek, Jakub Panuš.

Juniorky: Barbora Bukovská, Lucie Grohová, Eva Drhová, Barbora Šíslová, Karolína Rothbauerová.

7 0
      • jonys  

Jel už někdo nějaký pořádný závod letos? Trať je písek, minulý týden byla ideální možnost si ho vyzkoušet. Teď se jedou 2 krosy v Belgii, čili cestování navíc nula. Budou tam Boroš a Zemanová aspoň v neděli (sobota je pravda dost extrém, to asi není nutný)?

0 0
        • Melvin  

Sobota nikdo z našich a neděle ještě není startlist.

0 0
          • Pijer  

V článku, co jsem dával odkaz, Bedna říká, že Kiki pojede v neděli v Lokerenu.

1 0
            • jonys  

Ja nevidel, ze to je odkaz :-)

2 0
            • jindrich  

Ahoj, dlouho jsem Hanku neviděl na ČP? Zranění?

0 0
              • Pijer  

Připravovala se na cyklokrosovou sezónu, poslali jí na gravelu jako přípravu na Pražskou 50, tam jí v závodě sestřelil borec a přerazil jí malíček na pravé ruce.

Šest neděl sádra a když ji to sundali, tak zjistili, že to ještě není pořádně srostlé. Takže minimálně ještě týden dlaha a pak se uvidí. K tomu se přihodila ještě nehoda s palcem v kuchyni, takže poslední měsíce jsou nějaké prokleté :-(

8 0
                • Aduldinho  

Držím pěst, ať je opět v topu! ;-)

3 0
                • jindrich  

Ok, Tak to je škoda.

Můj Denis si na tréninku ČP v Harrachově zlomil klíční kost, no táké dva měsíce aut.

Už jezdí a občas zavítáme i na ČP v cyklokrosu.

U něj je tedy výhoda že mu nevadí trenažer takže mohl po čase už vcelku brzy trénovat.

2 0
        • Kysky  

Zrovna dneska Zemanka trénovala s Bakusem písek :D

1 0
      • juricmir  

Věřím Bukovské, že má potenciál na medaili. Jsem ale zvědavý na výkon Zemanové, jestli změna do VIFu pomohla, či to byl krok zpět, stejně tak u Boryho. Mladý Ježek i Bukovská v posledních závodech tlačí na pilu a derou se vpřed. Ježek tuším poslední závod Českého poháru vyhrál.

2 0
        • Pijer  

Véna vyhrál poslední dva závody ČP – Bolku a Hlinsko, v Uničově byl druhý a také tam jel celý závod s nebo před Borym, který rozhodl až v posledním kole.

1 0
      • Pijer  

Tak mají splněno, Bára Bukovská vyjela titul a v desítce ještě Bára Šíslová 7. a Eva Drhová 10. Ještě že ty mladé holky máme :-)

14 0
    • jonys  

Zitra Tibo…

0 0
      • OZelinka87  

r ?

0 0
      • robb  

Přesně tak. X2O na Koppenbergu

https://cyclocross24.com/…/oudenaarde/

0 0
      • robb  

Thibau jim ukázal jak se sedá na lopatu. Škoda, že u nás nemáme někoho jako Cameron, který prostě šel do Belgie aby se naučil krosy. Jinak to asi nejde.

1 0
        • robb  

Krosy v Belgii :-D

https://www.instagram.com/…DQhgmTpDAoI/?…

0 0
        • jonys  

Hmm. Jak rikas. Potreboval bych, aby zlomil ram a 2× pichl. Pekny vstup do sezony, uvidime jak zvladne dvojvikend kterym se loni vyhybal.

0 0
          • jonys  

Nebo možná stačilo, aby mu dali v depu kolo s o 2mm jinak nastavenýma pákama…:-)))

Jsem dnes myslel, že tam jede Remco :-)

1 0
            • andy97  

Aha, on to nebyl Remco? :D

2 0
            • robb  

Pro nezasvěcené

https://www.instagram.com/…DQjra75ATsz/?…

3 0
            • Melvin  

Už v tom videu z tréninku jsem si říkal, jak je chováním podobný Remcovi. Takový macho perfekcionista. A pak jak něco není jak podle pravítka tak ho to rozhodí :-)

0 0
              • andy97  

A nebyl náhodou Sven podobný?

1 0
                • Melvin  

Perfekcionista je určitě. Jinak jaký byl, když byl mladé ucho těžko říct :-)

0 0
            • tomxxx  

Tak ho snad táta po závodě propleskl.

0 0
              • jonys  

Te se naopak omlouval, že to je jeho vina :-)

Měl by na tom mladej pracovat, takhle se nechat rozhodit je i nebezpečný – hodil pak pěkný kotoul v písku, ale taky by mohl udělat tu chybu jinde a dopadnout to hůř. Plus soupeři teď můžou zařadit nějaký rozhození do taktiky.

0 0
                • tomxxx  

Hlavně je to fakt vocaství, protože do depa s tím kolem dojet šlo úplně v klidu s minimální časovou ztrátou, navíc pochybuju, že to sám vůbec srovnal.

1 0
                  • jonys  

No.

Racionalni to nebylo urco. Uplne jak ten Remco, mohl ztratit 20s, radsi tam dela komedie a ztrati pul hodiny… Se to mozna v Belgii vyucuje na skolach :-)

Edit: Nys si dost zavaril v celkovym, mel luxus naskok a nema nic. Jejich sponzor X2O porada, chteji to vyhravat, ted jsou v kasi.

0 0
        • Brus  

je to tak, Boros to taky udelal a je(byl) dlouhodobe jednoznacne nejlepsi z nasich.

0 0
          • andy97  

Škoda, že Zemanová to nezkusila v cizině když měla možnost.

1 0
            • Brus  

taky si myslim, ale samozrejme je to jeji rozhodnuti a navic zeny to maji trochu jinak

1 0
    • robb  

Zítra Jíčín

https://www.cyklokros.cz/…-system-cupu?…

0 0
      • andy97  

Ježek zase porazil Boroše. Tak snad mu to půjde i v mezinárodní konkurenci.

https://cyclocross24.com/race/17655/

3 0
        • Aduldinho  

Je na čase, aby Bory tak nedominoval, už je tak trošku čas to předat mladším! ;-)

0 0
          • Sulka  

Nevim jestli na case. Ale je dobre ze soupere konecne ma. Jen skoda ze Jezek a nikde nikdo dalsi.

Uvidime jeste co predvedou ve svetaku. Jetli to bude stacit kdyz ne na deset patnact, tak alespon do dvaceti.

1 0
            • andy97  

Jinak Ježek přestupuje do Elkovu od nové sezóny. Určitě dobrý krok. Borošovi to prospělo když přestoupil do Elkovu a začal jezdit lepší závody na silnici tak i výkonnost se mu zlepšila v cyklokrosu.

2 0
        • Pijer  

Oni hlavně už celý závod kromě posledních dvou kol jeli jako týmoví parťáci, spolupracovali aby odjeli, střídali se a až pak si to rozdali. ;-)

1 0
    • robb  

Zítra X2O v Lokeren. Na startu i Kerl, Zemanová,..

https://cyclocross24.com/race/lokeren/

0 0
    • standoslav  

Tak ženy už odstartovaly a Zemanová zatím 7.

0 0
    • robb  

Archiv HSF závodů:

https://www.ceskatelevize.cz/…-system-cup/?…

4 0
    • Cavendish  

Trochu mimo závody. Nemáte někdo plonkovou CX galdu? Cubus, Primus? Moje utíká, tmel nezabral a pod vodou nejsem skopen najít kde :(

0 0
      • Pijer  

Nějakou sundanou tu mám. Před chvílí jsem jí nafouknul a zítra uvidím, jak drží tlak.

0 0
        • Cavendish  

Už sem ji dal dohromady. Byla cvakla a lezlo to ve vodě pomalu ven pod páskou. Vylil sem nefunkční Hutchinson tmel, dal nějaký randon od M-Wave co sem koupil v prvním krámě a v sobotu na závodech úplně v pohodě. Ale klidně pak písni SZ, díky

1 0
    • Jamesf  

U HSF cystem cupu nejsou záznamy celého závodu, nebo lze někde sledovat? Našel jsem jen první v Uničově a pak už jen sestřihy.. díky

0 0
      • Pijer  

Celé záznamy budou jen ze závodů, které šly v přímém přenosu, zbytek jsou jen sestříhané reportáže.

0 0
    • robb  

Eli má hodně smůlu :-(

https://www.cyclingnews.com/…mplications/?…

0 0
      • jonys  

To už je podle mě konec. Bohužel.

0 0
        • robb  

Uvidíme. Tahle sezóna asi definitivně ano.

1 0
          • keymaker  

Místo kola bude připrcávat :-)

0 0
            • tomxxx  

Tuhle sezónu nebude moct nikoho oprasit na cyklokrose? To je škoda.

Samozřejmě bych byl raději, kdyby byl v pohodě a jezdil, ale vyloženě chybět mi nebude.

0 0
      • Pijer  

Držím klukům z Ly:Ko palce. Dělají to srdíčkem a dobře a určitě si na jihu zaslouží Český pohár.

3 0
    • robb  

Program ME

3 0
      • jonys  

Zatim zadny video z okruhu?

0 0
        • Pijer  

Jestli pořadatelé dodrží stejný metr pro všechny, tak je ještě brzo – „Do dějiště mistrovství odcestuje početná česká výprava ve čtvrtek ráno, ale na trať se závodníci dostanou až v pátek. „Od pořadatele máme příkaz, že na trať se může nejdříve v pátek na oficiální trénink, který začíná od 14:00,“ dodává reprezentační trenér.“

1 0
          • jonys  

Aha. Mas pravdu. Absence stafet, takze az dnes. Tak snad Cameron zastoupi Puck a neco vecer pusti…

1 0
              • Pijer  

Prý se to jede jako triatlon, příliv jim kromě běhu a jízdy na kole přidal další úsek ;-)

4 0
                • robb  

Doufám, že trasa vede kolem těch kolíků až do moře :-D

1 0
                  • Pijer  

No jasně, proto teď v treninku přelézají mlíko dprava mimo trať.

Ale v 11 hodin na juniorky už to bude průjezdné. Jen to pořadatelům úplněk asi trošku víc zdramatizoval ;-)

3 0
                    • jonys  

Chlapi slezou z kola 2×. Třetí brdek – písečná delší stěna a pak výběh od moře.

Nevíš, ty pozice v řadě na startu si vybírají podle postavení v rankingu, nebo jsou přidělený?

0 0
                      • Pijer  

Máš dané pořadí podle rankingu a podle toho tě vyvolávají na start. Paradoxně se může stát, že když jsi vyvolávaný šestnáctý, tak na tebe zbyde poslední místo v druhé řadě, které je na straně, kam nechceš a třeba i za nějakým „kopitem“ (aktuálně třeba za Bárou fakt stát nechceš ;-) ) a když jdeš jako sedmnáctý, tak si volíš jako první místo v třetí řadě, takže si stoupneš za někoho kdo startuje dobře a ještě stojí na výhodné straně startovního pole.

4 0
                        • jonys  

Jasny. Brand si dnes teda stoupla hloupe. Mela jit vic doprostred aby rychlou Heijden mela zvenku. Ze zmastila start uplne je jina. Jsem zvedavy na Nyse, asi na nej zbyde kraj, tak ktery vybere.

2 0
                          • jonys  

Holandani to udelali chytre. Vedeli, ze se vsichni pohrnou doleva kvuli zatacce, tak stoupli doprava a Lars tam udelal misto Ronhaarovi s Hendrixem.

1 0
      • robb  

Technika našich

https://mtbs.cz/…ie/tech-news?…

2 0
    • ladys  

Veselí :)

8 0
      • robb  

Slušný Koksijde :-D

0 0
        • ladys  

Vyčistili kus břehu, tam to bude celkem vlhké a jetelné.

0 0
          • ladys  

Ještě pár fotek z projetí trasy. Pár lidí to projelo, v zadní čtvrtině je hluboký písek, tam většina lidí slezla. Je tam i pár dalších technických úseků. S diváky se asi moc nepočítá, dostat se od startu dozadu asi vůbec nepůjde.

4 0
    • Jakub333  

Yes

2 0
      • keymaker  

Super, ale ty hubeny rucicky…

1 0
        • jIrI___  

Svalnaté ruce ji na kole moc nepomůžou, spíše naopak…

0 0
          • keymaker  

Ja tomu rozumim… jen to u tak mlady holky proste vypada nedobre.

2 0
        • Pijer  

Myslím, že teď trošku přibrala.

Jen na okraj, jestli jela na tomhle kole, tak jí stejně asi ještě disknou ;-)

3 0
          • plzakj  

:D

0 0
          • Aduldinho  

Se nedivím, že jim pláclha! :-D

0 0
          • jindrich  

Nepřibrala, vídám jí na crossech i v sezoně na MTB.

Každopádně neskutečný progres výkonosti za poslední tři roky, pochvala pro ní i trenéry.

Když vidím kde jsou některé holky co s ní byli před třemi lety nastejno, některé i skončili.

Asi jí i pomohlo že má i přítele který je též nadějí českého sportu, táhnou se navzájem.

0 0
        • tomxxx  

Garantuju vám, že za dva roky o ní už neuslyšíme, ale teď se páprdové trenéři plácají po zádech, jak hezky připravili juniorku na ME.

1 2
          • andy97  

Pokud se nepletu tak její otec byl taky závodník. Tak si myslím, že v juniorech to teprve začíná a je potřeba pořád makat. Tvrdit, že oni za dva roky neuslyšíme, je trochu zbrklý.

2 0
            • gerrard  

V juniorech by to melo teprv zacinat, ale spousta decek se junioru ani nedozije a nebo v nich konci. Snad to nebude ten pripad a jeste o ni uslysime.

1 0
              • andy97  

Je to tak. V těch mladistvých letech by to měla být hlavně zábava a ne snažit se do toho nutit a tlačit to na sílu a pak ten přerod do elity už nezvládnou. Ale poslední dobou se všechno urychlilo, co můžeme vidět hlavně v silničním profi pelotonu. Před pár lety jsme neviděli, že by vyhrávají Grand Tour v tak mladém věku jako teď.

0 0
            • tomxxx  

Spíš narážím na tu anorektickou postavu. To prostě v juniorech není dobrý, je lepší nevyhrávat, ale mít normální kila. Už tolik holek se povyživilo, vyleťelo a pak zhasly jak svíčka.

1 2
              • jonys  

Jenze nevyhravat=konec nadeji na profi karieru. To je krutost vrcholovy cyklistiky. Rozumim ti, souhlasim, ze to muze dopadnout blbe, no ale kdyby do toho risku nesla PFP, tak dnes nevis, kdo to je.

1 0
                • tomxxx  

Až si čeští trenéři uvědomí, že nevyhrávat v juniorech může třeba jen znamenat horší biologický věk a klidně úspěšnou a dlouhou kariéru v dospělých, možná naše terénní cyklistika bude vypadat lépe než několik strhaných anorektiček mezi ženskými a Cink před důchodem mezi chlapama. Nezlob se na mě, ale je to už roky jak přes kopírák. Hlavně že se páprdové na svazu poplácají po zádech, jak to ti juniorky hezky zajely.

0 1
                  • jonys  

A jde o nase trenery? Fotbalovy velkokluby skautuji 12, 14 lety kluky. Kdyz neumis fotbal v 17, nemas top angazma a s tim spojeny vyhody pro dalsi rust-zazemi, podminky, zapasy s nejlepsima… Jasne, muzes se vypracovat i v Blsanech, ale ta pravdepodobnost…

V cyklistice totez: kdyz budes mit 2 mlady juhany a jednoho podepise UAE a druhyho Favorit Brno, kdo se spis stane hvezdou? Stybar sel v 15 do Belgie, kdyby rekl, ze ma cas, nevime, kdo to je.

Takze kdyz holka nebude ted top, profi tymy si rozeberou ty, co jsou.

Ze to neni idealni a muze byt nebezpecny, s tim souhlasim.

0 0
                    • tomaschek  

Bára má to zázemí, systém především v rodině. Jen jí vděčí za to, kde je.

Teď už do toho musel vstoupit i externí trenér vzhledem k úrovni výkonnosti.

0 0
                      • jonys  

Hele, pri vsi ucte… Visma je ted ve Spanelsku. Fem, dalsi hvezdy, a taky jista Immogen Wolff, ktera tam podepsala v 17. Kdy leti do Spanelska s takovou sestavou Bara?

Tim vubec nerikam, ze jednou nebude lepsi nez Wolffova, ale snad si rozumime…

0 0
                        • tomaschek  

Bára měla 17 před týdnem, kdo ví, co ji čeká.

Wolff neznám, zas takový přehled v mládeži nemám. Jen vím, že Bára na na ME a MS, ve světovém poháru v CX i XCO nezajela za poslední tři sezony nikdy hůř než třetí flek. Takže v ní asi něco bude.

1 0
                          • jonys  

No vsak ja ji verim :-)

Ale vedem debatu, ze prave uz takto brzo musis mit ty vysledky (coz v cyklistice=byt vysekanej, hubenej), protoze jinak te predbehnou jini. Takova je doba.

Zoe, Gery, Bentveld, Schreijber…Empel uz ma 3 zlatky z Elite. Ve 23 letech. A proto je ve Visma. Ne ze si rekla v 17 ze je cas… proste smlouvy od utlyho mladi. Diky vysoke vykonnosti. A nakonec: MVDP, WVA…ti byli takovi prukopnici a ta doba jde dal.

1 0
                            • gerrard  

To je pořád ten stejný princip. Ty vidíš těch pár extrémů co jim to vyšlo a nechceš vidět ty co to spolehlivě poslalo ještě v mládežnících do sportovního důchodu. Na každém hloupém školení pro trenéry 3 třídy se probírá úskalí předčasné specializace a vysokého zatížení mládeže. A stejně se tu najde dost „trenérů“ co si jede svoje. Znám starší žačky co najíždějí kolem 10 000 km ročně, mají tepáky a watmetry, trénink jim řídí trainingpeaks. A teď jim to možná jezdí, ale jak dlouho jim to vydrží a jak dlouho tu pakárnu zvládnou mentálně. Vidím kolik mládežníků projde přes Duklu Brno a kolik se jich dožije kategorie U23.

Pořád si můžeš vybrat jestli trénuješ rozvojově nebo výsledkově. A to že to občas někomu vyjde, protože je tak extrémní talent, že to dá, tak neznamená, že to je dobrá cesta pro všechny.

Jo a tuto dobu dělají lidi co jim jde jen o výsledky už do dětí a nějaký jejich harmonický rozvoj je jim úplně ukradený.

3 0
                              • jonys  

Jo, jenže když si poslechneš něco na školení a pak si prohlídneš rankingy a vidíš, že GT vyhrávají 20 letí kluci, jejich vrstevnice jsou top krosařky…který podle těch rad měly ještě jezdit KPŽ…tak spíš jako trenér možná víc vzhlížíš k těm, co vychovaly tyhle hvězdy a k jejich metodám, než k těm, jejichž svěřenci jezdili sice velmi dlouho, ale taky velmi průměrně.

Ta sofistikovaná doba umožňuje dostat na top level čím dál mladší, a že je kolem spousta „mrtvol“ se divák neptá, neví.

Ono zase když tě v 17 podepíše top tým, tak tam už nebudou dementi co tě za rok zničí, podívej se že třeba Nysovi ten program dělají citlivě, i další-Grosso, Zoe, i tu Gery nepošlou všude…a naopak mají ideální podmínky, dohled, zajištění… Akorát je potřeba se tam dostat a na to musíš mít ty výsledky. Ale že pro zdraví je 100× lepší ten harmonický rozvoj, to podepíšu :-)

0 0
                                • Pijer  

Divák se neptá a neví, ambiciózní trenér ví a neptá se, ambiciózní rodič se vůbec neptá a pak jsou rodiče co vědí a tu další „mrtvolu“ doma mít nechtějí, protože už jich kolem sebe dost zažili......a klidně si o nich mysli, že jsou staří a připosr*ní ;-)

5 0
                                  • tomxxx  

Slib mi, že jestli mi dítě řekne, že chce jezdit profi na kole, že bude moct zajít za strejdou Pijerem, aby mu to vymluvil :)

4 0
                                    • cubista  

Jako každý sport, pro zábavu pro zdraví, jako profi k trvalé invaliditě:-)

0 0
                                  • jonys  

Jaký je téma té debaty?

1. „Hledá se další Štybar“ nebo
                                    2. „Sportem ke zdraví“?
                                    0 0
                                    • skaj  

Rekl bych, ze jestli v ramci hledani Stybara mas obetovat dalsich X a podelat jim zivot…

1 0
                                      • jonys  

No já ne…

Pár let zpátky se tu vedla debata o tom, proč je naší suverénně nejlepší cyklistkou jistá Martina Sáblíková, která ten sport má jako ryzí letní bokovku. No, nechce se mi to hledat, ale schválně: čím to bylo?

0 0
                                        • skaj  

Sorry vubec nerozumi tomu, co jsi chtel rict. Ptal ses na tema diskuze a ja ti ho dal.

Obecne se mezi trenery resi, jestli talent typu Sablikova, Neumannova a Stybar neni nahodou tak velky a snadno rozpoznatelny (popr. jak ho poznat), ze ho vychovas bezohledu na to, ze pri tom znicis X dalsich lidi. Zaroven se resi, jak je to s biologickym vekem a zda timhle neznicis dalsiho Stybara, ktery je jen o par let biologicky mladsi a bude mit peak pozdeji. A ty mu ho timhle uriznes… Jsou o tom stohy odborne literatury na VS urovni napric sporty, selskym rozumem a existujicimi priklady se to resit fakt neda.

5 0
                    • gerrard  

Fotbal není cyklistika. Srovnávat sport je je hlavní dovednost se sportem, kde je hlavní výkonnost dost dobře nejde.

0 0
                    • tomxxx  

Fotbal je jinej. To není tvrdě vytrvalostní sport. Navíc z tebe nemusí být anorktik, abys byl nejlepší. Ta cyklistika je prostě hrozně nebezpečná.

Pleteš dvě věci – zkušenost v zahraničí v nízkém věku, angažmá ve velkém týmu a „umělé“ vyhnání výkonu na úkor fyzického zdraví.

Ale nutný říct, že na tom cyklokrose Bára vypadala, že se vyžrala a vlastně vypadala z celých stupňů vítězů nejlépe.

2 0
                  • Jakub333  

Bukovska má úplně normální postavu 17 letéholky která dělá sport na profesionální úrovni, pro její zdraví je skvělý že ve svém věku nevypadá jako většina jejích vrstevnic které vypadají jak nebinarní stvoření Bílí Ajliš a neudejchaj ani tělocvik ve škole.

1 3
              • tomaschek  

Aktuálně už má tak 2–3 kila navíc, šlo to vidět na posledních CX pohárech.

Každopádně tah má na svůj věk neskutečný. V maratonu jí se 4 watty na kilo uvisím sotva minutu po startu, a ty má zatím hodně špatné.

2 0
            • tomaschek  

Otec je ve své masters kategorii česká jednička v CX a XCM a mladší bratr má taky solidně našlápnuto.

1 0
          • jindrich  

Její brácha je nejlepší kadet v republice, kluk jezdí s ním takže jí vídám pravidelně.

Tátá výborný amatér a oba sourozenci jdou takovou klidnou stoupající cestou.

Tady naděje je.

2 0
          • jindrich  

.

0 0
      • andy97  

A Ježek nádherný 5. místo. Jen 3 vteřiny od medaile. Formu má pěknou. Tak snad mu vydrží co nejdéle.

https://cyclocross24.com/race/17711/

9 0
    • Pijer  

Pro mě celkem překvapivě jedou borci v půlce závodu dost pohromadě. Jinak by to byla celkem čurina, když by za sebou všechny nechal Ronhaar a Belgáni byli doma bez jediného titulu ;-)

1 0
      • andy97  

Moc nádherný závod. Jeden z nejlepších, co jsem za poslední dobu viděl. Jsem rád, že to vyhrál Aerts.

8 0
        • Pijer  

Když už to byl Belgán, tak zaplať pánbůh za Aertse ;-)

Škoda Ronhaar a Mason, bylo to o chlup.

Jinak fakt pěkný závod.

4 0
          • andy97  

Čekal jsem to vice selektivní v tom písku. Ale nikdo tam úplně jasně nedominoval.

0 0
          • jonys  

Závod jak řemen! Toon si smázl asi 20s a nakonec vyhrál i headwind sprint. Nys vzhledem k zablokovanýmu žebru a nepřátelské trati taky dobrý, Boroš skalp Nieuwenhiuse a Vandeputteho :-)

Belgičani jeli takticky příšerně, čekal jsem, kde je Ronhaar nechá, no on taky není nejmazanější závodník a útokama do protivětru se nakonec odrovnal.

3 0
        • keymaker  

Odhodil po prujezdu cilem bryle. Bude pokutka? :-) krasnej zavod na pekne hnusnou nedeli :-)

0 0
      • oberleutnant Weiss  

Tak je to přesně naopak – tři Belgáni nechali za sebou Ronhaara…

0 0
    • jonys  

Boros i Jezek na startovce pro Niel. Chvalim! Ale Zemanova ne… :-(

3 0
      • polo  

Budou tam startovat i naši junioři, což je taky potřebný pro získávání zkušeností!

0 0
        • jonys  

Supr. Jedou kluci i holky tady. Jako kdy uz kdyz ne 2 dny po ME, ktery se jelo kousek odtam. „Nulovy“ naklady… Mohli by zustat i na vikend, pro Tabor neni lepsi priprava!

0 0
    • Cen da H  

Mam dotaz na zkusene ohledne svetaku v Tabore kam bych se rad konecne podival. Ten areal Komora vim kde je, ale byl jsem tam jen kdyz se nic nekonalo. Jak je to tam s navstevnickym parkingem? Musim to dat nekam k tem obchodnim centrum na hlavni silnici na Sezimovo Usti, nebo je tam nejake parkoviste pro navstevniky a divaky? Na mapce zavodu jsou zobrazena jen teamova parkoviste… diky za rady.

1 0
      • robb  

Určitě nespoléhej, že zaparkuješ hned někde na Komoře. Ten areál je hned na okraji sídliště. Nechal bych auto někde dal. Pořadatelé myslím dávají i instrukce v mailu ke vstupenkám, kde ty parkoviště jsou.

1 0
      • Cavendish  

Byl sem v Táboře na světáku i MS a vždy se mi podařilo zaparkovat nahoře u nákupního centra. Odtamtud je to kousek.

1 0
        • gemini  

Na MS 2010 si vybavuju, že se parkovalo úplně mimo Tábor a z parkoviště jezdily kyvadlově autobusy k trati…:-)

1 0
          • Aduldinho  

Též si to pamatuju, já tam byl sic vlakem, ale ta kyvadlovka právě jezdila i na nádraží a já po skončení omylem šel s davem do té kyvadlovky na parkál a pak nestihl férově vlak a jel až nějakým nočním, naštěstí byla možnost přespat u kamaráda v Praze a nemusel jsem přečkat noc v Sherwoodu! :-)

0 0
            • gemini  

No vidíš to a budeš si ten zážitek pamatovat do konce života:-)

1 0
      • gemini  

Když jsme byli na svěťáku naposledy, tak bylo parkování možné na louce nad vrchní části trati – parkovali jsme prakticky 3 minuty chůze od trati v těsné blízkosti kemperů závodníků…

0 0
    • standoslav  

Vždy parkuju u Kauflandu, dalo se, a teď v neděli ráno na MS jsem měl auto kousek od KFC.

1 0
    • Pecer  

Z obou stran té silnice na Sezimák jsou parkoviště a místo tam najdeš.

0 0
    • Cen da H  

Diky vsem za reakce, uvidim co mi da za info ke vstupence poradatel a dle toho se zaridim.

0 0
    • robb  

Zítra Superprestige v Niulu

https://cyclocross24.com/race/niel/

1 0
      • jonys  

Tam bývá strašlivý bahno, ale teď bylo sucho, tak uvidíme.

0 0
      • cubista  

Už se ví program Matěje, Wouta a Piditoma? Teď jsem si uvědomil, že Wouta nebylo celej podzim kromě Kanady vidět. To bylo cílené nebo zase nějaké zranění?

1 0
        • andy97  

Pidcock pravděpodobně nepojede krosy. Wout a MVDP do toho určitě naskočí předpokládám v druhé půlce prosince. Wout měl těžkou první půlku roku. Odjel klasiky, Giro a Tour. MS a ME nebylo pro něho stavěné tak neměl už ani moc motivaci. Myslím, že mu to může jen prospět ten větší oddech na podzim. MVDP už trénuje ve Španělsku poctivě.

2 0
        • robb  

Wout zatím nic konkrétního neřekl, zatím jen zmínil, že se musí domluvit jak to poskládat směrem k jaru. Ale během sezóny říkal, že by toho chtěl letos odjezdit více a naskočit dříve. Tak uvidíme.

1 0
          • tomxxx  

Náskok dřív už dementoval. Teď právě říkal, že chce být dobrej na klasiky a cyklokros jde stranou.

1 0
          • Kysky  

Omyl, minimálně týden zpátky Wout v rozhovoru potvrdil 6 startů

2 0
        • kalimer0  

A kdy to zkusí Pogačar?

0 0
    • Jakub333  

Matěj pravidelné vyhrává díky tomu že má neskutečný cx skills v jakýmkoliv terénu sucho, mokro, bláto, písek parádně se kouká na to jak kolo ovládá, jestli někoho nebaví tak je to jeho problém

6 1
      • jonys  

Takhle: ideální by bylo, kdyby jel exhibici, sám, tak na 2 kola, před hlavním závodem. Pokochali bychom se, zatleskali, no a pak si dali hodinu pořádnýho dramatu, kde by závodili ti ostatní :-)

1 0
        • Lochy13  

Takze stavajici stav, jen teda tech kol odjede v ramci exhibice vic :)

1 0
    • standoslav  

SuperPrestige právě odstartovala.

0 0
      • andy97  

Ježek se teda pěkně posunul oproti loňsku výkonnostně a každý závod to potvrzuje. Dnes 13. místo v elitě, místo před Borym.

8 0
        • robb  

Jo byly s Kerlem hned na začátku pěkně vidět…Kerlovi tam asi spadl řetěz v tom výjezdu a pak tam měl ještě jeden malér.

3 0
          • gerrard  

Straka ani netusil, ze tam jezdi na spici. :( Jezka jeste dal, ale Kerla dal az podle cisla pri problemech. Jako mohl by aspon poznat nase.

2 0
          • Pijer  

Tři naši borci jsou vidět vepředu v závodu SuperPrestige a v cíli dva na bodech, junioři 3., 6., 14., 28. Na ME 5. Jéža v U23 a Bory 14. v Elite ani nemluvím – zarámujme si to tu, až zas přiběhne někdo hlásat, jak náš cyklokros stojí za ho*no, že ČP pohár nemá žádnou úroveň a že kdysi dávno........ ;-)

7 0
            • Brus  

kdysi davno takove zavody vyhravali.. Boros jel tu svoji slusnou uroven, ale navic uz to nikdy nebude a mladym drzim palce, vystartovali oba jak kanci z bedny, ale nemeli na to se na uplne spici udrzet. To neni kritika, to je muj pohled na prubeh zavodu. Videt na konci prvniho kola 2.Jezek, 4.Kerl je super a prislib do budoucna.

1 0
              • polo  

Závody Superprestige dokázal vyhrávat snad jen Štybar. A ten vyhrál i celou sérii. Nikdo jiný, myslím, ne.

1 0
                • tomaschek  

Dobu amatéři/profe­sionálové ještě pamatuju, byla už tehdy Superprestige?

0 0
                • polo  

Vlastně ještě určitě Radek Šimůnek starší Superprestige vyhrál. Ale dalšímu českému jezdci se to nepovedlo.

0 0
                  • Pijer  

Aspoň jeden závod Superprestige od sezóny 82/83, co se to jezdí, vyhráli z našich

Šimůnek st.

Elsnic

Pospíšil

Dlask

a Štybar – ten jí vyhrál 09/10 i celkově. Poslední jeho vítězství je z roku 2012.

Nejlepší výsledky kluci zajížděli (když nepočítám Štybyho) na přelomu století, takže je to vážně už dost vousaté. Skoro nikdo z kluků, co aktuálně závodí u nás v Elite ještě nebyl na světě, nebo minimálně na kole ještě neseděl :-)

2 0
                • gerrard  

Radomír Šimůnek taky občas něco vyhrál. ;)

1 0
        • tomaschek  

Místo před Borym, jako v každém závodě :-)

0 0
      • jonys  

Zajímavý, jak ti 3 vepředu byli o parník silnější, nikdo další nedokázal vyjet ty 2 rampy a asi ani projet písek.

0 0
        • robb  

Písek myslím projel Toon Aerts, aspoň co bylo vidět na kamerách.

0 0
          • polo  

I Wyseure a někteří další to aspoň někdy projeli, ale jen ta špička v písku dokázala udržet solidní rychlost a získávali náskok. Ti ostatní většinou nebyli o moc rychlejší než ti co běželi.

Ale jak ten písek, tak ten výjezd byla lahůdka sledovat v podání těch nejlepších.

1 0
    • robb  

Cameron Mason – Koppenberg

https://youtu.be/FZZBLRwRjVE?…

1 0
    • robb  

Slušný tempo…asi se tam nefláká

https://www.strava.com/…/16443479344

0 0
    • robb  

Nabitý cyklokrosový prodloužený víkend:

Sobota – Superprestige Merksplas

https://cyclocross24.com/race/merksplas/

Neděle – X2O v Hamme

https://cyclocross24.com/race/hamme/

Pondělí – HSF Cup ve Veselí

https://cyclocross24.com/…nad-luznici/

0 0
      • ladys  

V pondělí to vypadá na déšt, to bude hodně těžké.

0 0
        • Pijer  

V mokrém písku se jezdí líp, než v suchém. Ale jak to bude konkrétně ve Veselí, můžu napsat nejdřív v pondělí večer, Matěj pojede zítra i v pondělí.

2 0
          • ladys  

Když jsem to projížděl, bylo po dešti a plášť byl úplně obalený pískem. Na videu to vypadalo lépe. Je možné, že se vyjedou stopy a bude to OK.

0 0
            • robb  

Je to trochu vlhké, ale svítí do toho sluníčko. První kolo čekám hodně běžecké. Az se to roztrhá, tak to bude lepší. Otázka je jestli ty koleje vydrží. Asi budu většinu běhat, písek moc neumím. Ale hezká trať.

0 0
      • Brus  

a dnes taky Slovacky Kros ve Vracove :-)

0 0
      • jonys  

Navraty zajimavych jmen. Worst, Schreiber, Moors, Lockxx. Zoe, Alvarado stale zraneny, Puck odpociva. Ona, Grosso a Anrooij by mohli nskocit v Tabore.

0 0
      • polo  

Z našich jezdců startuje v sobotu i neděli junior Svoboda.

0 0
      • robb  

.

0 0
      • Kysky  

Dnes hezký závod u chlapů až do posledního kola a vyzdvihl bych výkon Larse van der Haara, v prvních kolech atakoval pozici kolem 30 a vytáhl to na konečný šestý místo, paráda! :-)

1 0
        • polo  

Jj, závod pěknej. I Nieuwenhuis se tam propracovával odněkud zezadu. Opět byl zajímavej průjezd pískem. Nys tam proti ostatním vždy hodně ztratil, což mě u tak technicky zdatného jezdce překvapilo. V tom písku poztrácel šance na vítězství.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
VIP CZ Promo

Extra slevy jen pro bikeforisty

Jěšte větší slevy až o 15 % na kola i vybavení. Využij do 23.11. na mtbiker.cz