Cyklo Němčík - kvalita rámů

28 nepřečtených
  • Annies

    Ahoj,

    sháním bika pro 14 letou holku, sportovkyně, 170 cm, kolo má jako doplňkovku, víc než 1000 km/rok asi nenajede.

    Mám budget 15 – 20 000, zvažuji 26" / 27,5", v Deore, s nějakou slušnou vidlí. Dívala jsem se, co se prodává za továrny a je to docela bída, Našla jsem všude jen samé mizerné osazení.

    Zaujal mě Cyklo Němčík a ty jejich skládačky. Osazení kol v dané kategorii se mi líbí, ale nevím, co si mám myslet o těch rámech. Značky Force, Heavy Tools, Maxbike, Ghost mi prostě moc nezní a trochu se toho bojím.

    Máte s tím nějakou zkušenost? Díky ;-)

    0 0
    • alinceb  

      Teď jsem nechával stavět kolo pro kolegova syna (cca. 155cm). Rám je Force Virtus s vidlí Raidon, výbava Alivio 9s, kola Deore s ráfky RMX XCO Rio. Váží to asi 11,5kg a vyšlo na 16.500,–. Rám mi přišel celkem v pohodě. Ještě byl v úvaze Spyder Rio, ale tam se nestíhalo dodání. Ten je imho taky celkem slušný. Co se týká volby 26"/650b, tak rozhodně 26" – vyjde to levněji (ze stejné peníze lepší výbava), budou lehčí kola a bude to obratnější (pro dítě je oboje důležité).

      Do 20k by kolo bylo imho kus pod 11kg úplně v pohodě…

      0 0
      • Annies  

        Mně se docela líbilo tohle:

        Force Bellona 27.5

        Přišlo mi to jako docela dobře osazené. Jen prostě nevím, jestli je Force dobrá volba, asi už neporoste, takže kolo by jí mělo pár let s přiměřeným servisem vydržet. Pak si taky říkám jakou vidli, jestli Raidona, Epicona, nebo něco jiného. Četla jsem, že v tom základním sestavení ty kola od Němčíka až taková výhra nejsou :-(

        Byla jsem dnes u chlapíka, co má u nás na vsi krám a nabízel mi Gianta 26", komplet Deore s pružinou Rock Shoxem, za 19 000.-

        Mám šanci u Němčíka postavit něco obdobného za lepší prachy?

        0 0
        • ThOOmi  

          Force Bellona je nadhernej ram. Mam ho doma pro pritelkyni a je z nej unesena. :-)

          Jinak co se tyka jestli 26 nebo 27,5, tak bych sel do 27,5. Cenovy rozdil uz neni tak dramaticky, v podstate par stovek…

          Zalezi co slecna jezdi-pokud spis silnici a lehci teren, tak se muzou dat do 27,5 ramu trekingova kola.

          Do rozpoctu 15–20 tis. se toho vejde mraky…

          0 0
          • Annies  

            Přiznám se, že s Force nemám sebemenší zkušenosti, trochu se bojím, aby to provedení nebyla fušeřina (ono kolečko může být sebehezčí, ale…).

            Dotaz tedy: Slušně osazeného Gianta, od člověka, o kterém vím, že mi neprodá šmejd na starých komponentech a když s tím bude problém, tak jsem u něj za 2 minuty a hodím mu to na hlavu, nebo XY kolo od Němčíka z Třebové? B-)

            Pokud Třebovou, byl by někdo erudovaný schopný poradit, které komponenty si dát od něj rovnou jiné, než co má v základní specifikaci?

            0 0
            • mr.nikdo  

              Force ramy jsou moc pekne a pekne udelane. Neboj se jich.

              0 0
            • Dunde.e1  

              Případně u Němčíka u daného kola bacha na pár průserovek:

              Preferovat brzdy schimano ne tectro.

              Zkontrolovat si jak jsou vedeny lanka pod středem, zda tam není malý kluzák a lanka pak neřežou do rámu.

              Pokud se ti nebude něco zdát, pak nevěřit řečem pana Němčíka, typu „to vlastně ničemu nevadí“ atd…

              Zkontrolovat si, zda je kolo sestavené, tak jak jsi ho specifikovala.

              Jinak, jestli je holka sportovkyně tak trochu bacha na ty dámské rámy. Dámský rám mívá většinou více vzpřímený posed, rám je většinou trochu kratší a má vyšší krk řidítek, někomu to může sedět, pro někoho to může být až moc pohodlné/nespor­tovní, neumožní to takovou dynamiku. Takže by bylo vhodné tam např místo řidítek typu vlaštovky dát, rovné a né příliš zdvihlý představec. Když jsem byl u Němčíka, tak tam měl sestavených jen pár kol (má tam hodně kol, ale jen takové polotovary, tj. rám s kolama a řidítkama, bez pedálů atd…) takže nebyla možnost se svézt na konkrétním kole a vyzkoušet si geometrii, což je u kola určitě velký risk.

              Preferoval bych spíše koupi kola od blízkého člověka. Máš větší jistotu, že ti to seřídí už při prodeji a budeš mít garančku zdarma (teda aspoň tak je to běžné). Když koupíš kolo na dálku, tak tu garančku většinou nevyužiješ a kolo nemusí být ani moc seřízené, protože se jim už nevrátí, tak to mohou odfláknout.

              Anebo koupi z blízké kamenné prodejny, kde tě nechají povozit na různých kolech a třeba se nechají taky ukecat na ceně.

              Nebo možná nejlepší, některého z místních stavitelů, jsou dost chváleni, pokud bys to měla blízko, tak by to bylo plus. Umí dělat prý dobré kola za super cenu.

              Deore je určitě slušná řada, vidlici jsi uplně nespecifikovala, ale stejně ji nebudu znát, takže nedovedu posoudit. Pouze Raidona znám a tam bacha jaký je to typ XC, X1, X2 …ať to není nějaký ležák, který bude navíc těžký. Mám pocit, že ta nejnovější má označení XC a měla by být i nejlehčí.

              0 0
      • roman 3D  

        asi 11,5 kg může být i 12,5 kg:-), ukaž na váze kecko

        0 0
        • Erknold  

          to je úplně jednoduchý, sundám pedály, rohy, košík, duše (stejně to kolo bude pověšené) a podobné triky :)

          Váha kola je fakt hrozně blbě stanovený pojem. Není jasná metodika na její měření. To je lepší si jí odhadnout dle hlavních komponent.

          Příslušenství mého kola tvoří bajvočko poloviny váhy holého kola. Takže sice můžu tvrdit, že má kolo 12kg, ale to mělo jen pár chvil :)

          0 0
    • praivo  

      V říjnu jsem od něj koupil 27,5" Maxbike s SLX (http://www.cyklonemcik.cz/…-raidon-27–5) s nějakou příplatkovou výbavou (lepší brzdy, náboje a pedály) a zatím (po cca. 1.100 km, vím, flákal jsem se :-)) jsem vcelku spokojený. Jenom lituji že jsem si tam nenechal dát přehazovačku se Shadow Plus a Epicona. A taky jiné sedlo, to Force začalo dost otravně vrzat…

      0 0
    • mr.nikdo  

      Za 20 uz jde i nejaky Spyder s vlastni barevnym schema anebo Force na vzduchove vidlici.

      14 let a 170? Jake jsou geny v rodine – ma sanci jeste rust anebo spis uz konci?

      U 170 holky bych se vubec nebal 26'' kola.

      Vidlici minimalne SR Raidon.

      0 0
      • Fran-tic  

        taky bych se nebál, ale do budoucna kdyby něco lépe prodá 27,5 a ten rozdíl tam není nijak razantní

        0 0
        • mr.nikdo  

          U 170 cm holky to je sporne.

          170 mam ja a muzu rict, ze jsem ted sel znovu do 26 a nelituji :-).

          Navic holka a u 26 v teto cenove kategorii bude to kolo o fous lehci, coz taky pozna (hlavne 14 leta divcina).

          0 0
    • Thomas  

      Minulý týden jsme ženě kupovali rám Force Amelia. Provední rámu mě velice mile překvapilo.

      0 0
    • Erknold  

      Osobně bych se těch značek rámů až tak nebál. Ty svařil nějaký automat někde na Taiwanu. To větší vliv bude mít jeho příprava na montáž a montáž.

      Asi je rozdíl, když stavitel má na kolo celý den, Němčík třeba půl dne a ve fabrice nějaký mizerně zaplacený dělník, hodinu. Toho asi nenechají hrát si s frézováním různých plošek. By ho další rám co mu jede po pásu vytlačil z místa :)

      0 0
    • goofy  

      Možná bych zkusil zkontaktovat ještě zdejší stavitelé kol…

      0 0
    • Smazaný účet  

      ahoj, shanim kolo pro pritelkyni, ma 175 cm a dost uvayuji o 29ce…dam tam nejake uzke jezdive plaste, v terenu prilis jezdit nebude ale kdyz uz tak at to bude min drncat.

      proc ty nechces 29ku?

      0 0
      • Singlespeed  

        Jak známo už mnoho let, základní vlastností 29-er je lepší prostupnost v obtížnějším terénu. Pokud přítelkyně do obtížnějšího terénu nezavítá, je pro ni vhodnější crossové kolo. Proč sedlat tank a pak řezat řídítka, měnit pláště, když lépe vyhoví lehčí kalibr :-)

        0 0
      • Mountain_biker  

        Nevím, těžko radit od stolu, přítelkyni asi neznám :-), ale: myslím že na její výšku 175 cm bude 29 zbytečně veliká. Vůbec bych se nezříkal šestadvacítky, pokud fakt trváš na větších kolech, tak ta 27,5 max… Ale jak říkám, to chce vyzkoušet v reálu.

        0 0
    • docctor  

      Skládačku z cyklo němčík jsem objednal. Při hledání mě zaujal na jejich stránce popis, že každé jejich kolo projde v terénu zajetím a následně ho mechanik seřídí, aby nemuselo k tomuto dojít u konečného zákazníka. K tomuto jsem jim na jejich požadavek dal písemný souhlas. Po obdržení kola jsem zjistil, že ke zmíněnému seřízení nedošlo ani ve stojanu po montáži, protože přehazovačka brnkala o špice a vůbec nechodila dobře. Na dotaz proč k tomuto došlo resp. nedošlo mě p.Němčík bez vyjádření poslal odkaz na anglicky mluvící video kde je návod jak přehazovačku seřídit. Takže jsem se chtě nechtě dostal do situace, že budu muset navštívit někoho kdo kolo seřídí a bohužel si vyslechnout slova, že jsem to koupil jinde a teď co o ni s tím. Tento přístup www.cyklonemcik.cz mě velice zklamal.

      0 0
    • milan.v  

      Ach jo, zase Němčík, protože vypadl na prvním místě kvůli ceně… :o/

      0 0
      • Vilém  

        Lidi jsou nepoucitelni a navic zdechli se podivat do zdejsi historie.

        Pristup teto firmy se tu resi asi 15 roku.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ale tak, zas je to dobrodružství, do posl. chvíle nevíš, jaké vylosuješ komponenty:)

          0 0
          • Martin  

            Zajímavé, kamarád si u Němčíka kupoval kolo, sestavu jsme na místě revidovali a vyzvedl si přesně to, co objednal.

            0 0
            • Filippo  

              Taky mám vesměs pozitivní zkušenost s Cyklo Němčík. Často ale nesedí fotky a specifikace a obecně osazuje rámy zvláštní kombinací komponent, či nabízí různé ne úplně jednoznačné a srozumitelné slevy a bonusy. Zde je důležité komunikovat osobně s Němčíkem a vše si vyjasnit. Nicméně nejdůležitější je se dobře orientovat v komponentech a jejich specifikacích…ale takový zákazníci si kola skládají vesměs sami :-)

              0 0
    • Davidakta  

      Nemá cenu chodit kolem horké kaše, prostě to dělaj na *****

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mam taky kolo od cyklonemcik 26" spyder. Reba, slx, deore. Jedine minus bylo to ze mi poslal trochu jinou barvu(melo byt vic černé) . Jinak vse sedelo. Tak sem spokojený

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.