• Rckap

    Ahoj všem, měl bych prosím takový skromný dotaz, se kterým si úplně nevím rady. Syn (9let) by se chtěl věnovat silniční cyklistice systematicky. Jsme z Prahy, ale nejsem moc moudrý z toho, jak probíhají tréninky v oddíle pro děti a hlavně se mi moc informací nedaří dohledat. Mohli byste mi prosím poradit nejlepší cestu, kterou bychom se měli vydat?

    0 0
    • milan.v  

      V Praze Kovo, dříve podporované středisko, dnes už bohužel trochu na ústupu, snad se to ale jednou změní…


      https://www.bike-forum.cz/…csc-ukoncena

      0 0
    • gerrard  

      V Praze Rexonix Kovo, Dukla Praha mládež a dřív CK Bítovská. Nejlíp asi funguje Kovo na Třebešíně, kde jedou spoustu různých úrovní a tak by neměl být problém se začlenit. Mají vlastní velodrom, vlastní MTB trať. Jinak začínat vážně s cyklistikou v 9 letech je zbytečně brzo. Z cyklistiky bych v tomto věku bral bikros a do toho v rámci zábavy zkoušet další disciplíny jako dráha, silnice, MTB, cyklokros. Problém je, že dnes jsou lidi zaměření na výsledky a měří všechno výsledkem. Přitom v cyklistice jde spíš o pokroky a do určitého věku o všestranný rozvoj bez specializace na kolo.

      3 0
    • zderes  

      Rada za mě – moc dobře si to rozmysli. Rád bych věřil tomu, že je to zbožné přání devítiletého kluka. Bude tě to stát hromadu času a peněz. Bylo by fajn vidět statistiku, kolik dětí u cyklistiky vydrželo. Bohužel taková statistika neexistuje.

      0 0
      • halfbikert  

        Z našeho mládežnického týmu jezdíme po 20 letech všichni. Z toho možná polovina i na různých úrovních závodíme.

        0 0
    • enjoy  

      Tvůj devítiletý syn se „zítra“ bude chtít věnovat třeba parkouru, skateboardu, případně Playstationu..

      Ale jestli je vážně v 9 letech tak uvědomělý, tak všechna čest.

      0 0
      • Breakpain  

        Ja mel problem se rozhodnout “co delat” i v 15ti :)

        0 0
        • vaclaw  

          No já se rozhodl ve 20 a dneska ve 40 přemejšlim, jestli to nebyla blbost :)

          0 0
      • halfbikert  

        Za mě ideálně ať jde jezdit do nějakého kroužku, ne přímo týmu. Zaměření třeba na traily, ať je tam co nejvíc zábavné formy. Moji synové 6 a 7 let v něčem podobném jsou a jsou nadšení. Výsledky nikdo neřeší. Ani jestli závodí. Prostě jezdí pro radost v lese na kole. učí se techniku a přiměřeně trénují fyzičku. Po tréninku často ještě jezdí na kole na ulici před domem, nejsou nijak zničení. Začít dřít stačí v 15…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.