• camlost

    Nevíte někdo o nějakém kurzu pro trenéra dětí / mládeže?

    Sám jsem cyklistickým oddílem neprošel, takže ani nemám od koho opisovat tréninkové metody. V okolí se to taky zrovna nehemží trenéry… a já bych rád věděl, jak dítě správně nebo aspoň lépe trénovat.

    Zvažujeme, že bychom u nás otevřeli… „cyklistický kroužek“ (nechci psát oddíl, protože nevěřím na specializaci malých dětí na jednu sportovní disciplínu a na výkon). A prostě by bylo dobré mít aspoň jednoho člověka, který o tréninku dětí něco ví.

    Díky za tipy.

    0 0
    • Biker jak Pes  

      Napiš tady:

      http://www.cyklisprint.wz.cz/

      Je to jeden z místních uživatelů, myslím, že nick: Toman. Mohl by ti v tomhle ohledu poradit.

      0 0
    • Toman  

      Zdar camlost,

      Biker jak Pes zmínil mou maličkost a tak reaguji a pokusím se ti pomoci.

      Pokud hodláš získat trenérské osvědčení se specializací na cyklistiku, informuj se na Českém svazu cyklistiky. Na jejich webovce najdi v sekci Informace odkaz " Trenéři ".

      http://www.ceskysvazcyklistiky.cz/home/2_treneri

      V první fázi projdeš kurzem Trenér 3. ( C ) třídy. Po nějakém ( před lety vyžadovali dvouletou praxi ) čase můžeš pokračovat kurzem Vědecké základy sportovního tréninku, který je zaměřený na všechny aspekty sportovního tréninku a je to sport všeobecně. Ten vedl doktor Perič na FTSV UK v Praze. A teprve po té jsem si u pana Sváti Henkeho rozšířil tento všeobecný kurz o cyklistickou specializaci a získal Trenérskou licenci 2. třídy ( B ). Na dvojku lze pak vystavit i živnostenský lis­t.

      Budeš potřebovat zapálení, odhodlání, spoustu času ježděním, posloucháním, psaním prací, získáváním zkušeností atd. Držím ti palce.

      Jestli bych ti v tomto mohl ještě nějak poradit, či pomoci, nestyď se a napiš mi email.

      Bláža

      0 0
      • camlost  

        Díky. Přesně tohle jsem hledal. :-)

        0 0
        • Toman  

          Fajn, díky, přeji ti mnoho zdaru. Určitě budou ( pod hlavičkou cyklistického svazu ) někdy v zimním období pořádat nějaký trenérský kurz, přihlas se tam, jeď tam. Není to zbytečné, člověk se tam spoustu věcí dozví, navážeš styky s ostatními trenéry, pak si kup nějakou literaturu o tréninku dětí, o všeobecném sportovním tréninku, o stravě atd.

          Já jsem byl před lety na trenérské trojce u pana Jehličky v Pardubicích. Byl to třídeení seminář i s praktickou výukou. Dvojku – cyklistiku jsem pak dělal u pana Henkeho přímo na cyklistickém svazu v Praze – Motole. Bylo to vcelku poučné.

          Ostatní vědomosti a zkušenosti získáš dlouholetou prací. Prošel jsem několika oddíly ( jedny zanikaly, nové vznikaly, ne že bych jen tak migroval ) a věnoval jsem se tréninku dětí, dospívajících i dospělých ve všech cyklistických disciplínách kromě dráhy, kterou jsme u nás neměli. Tedy silnice, bajky, cyklokros, pak 4X, BMX, dnes spolupracuji i se sjezdaři a Enduristy. Vedu svěřence v oddíle, mám inernetovou praxi, v zimním období vedu cvičení se zaměřením na potřeby cyklistů ( spinn sál a tělocvična ) a s tím souvisí vše co ke sportu a cyklistice patří – tedy cvičení všeho druhu, dýchání, běhání, strava, výběr kola, nastavení posedů, výuka techniky jízdy, servis atd.

          Bláža

          Bláža

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.