• Spící kníže :-)

    Rád bych dostal tip na cyklistickou 24 hodinovku, která se jezdí na silničním kole. Zajimalo by mne od těch co to jeli, mají to vícekrát za sebou. Zdali je reálná hranice 500 km pro méně trénovaného cyklistu jako já. Případně kde je hranice kde se to láme a už to většinou nejde dál. Co jsem ujel nejvíc je 350 km, když se však zpětně ohlédnu těch zbylých 50 bych už taky umotal. Ale přeci jen do 500 je to ještě kus.

    0 0
    • Spící kníže :-)  

      Že by to nikdo nejezdil nevěřím :-)

      0 0
    • ¨MZ  

      „Uvezu to?“

      „Ne“

      „A teď?“

      „Teď jo“

      0 0
      • Spící kníže :-)  

        Zlatý slova.. krásnej film.

        Mělo by tam být

        „Ujedu to?“

        „Ne“

        „A teď?“

        „Teď jo“

        0 0
    • pelhrimov  

      Nejvíce 24h se jezdí kolem 21.6., silniční budeš mít po ruce asi tuto se startem 14.-15.9. v Šaraticích, viz. http://24lemans.webnode.cz/

      0 0
      • Spící kníže :-)  

        Ok fajn díky. A tvoje zkušenost? Zajel jsi něco dlouhého? Od kolika kilometrů si myslíš že je to zlomové? A poznají se trénovaní od netrénovaných?

        0 0
        • Smazaný účet  

          od prvnich..netre­novani vyrazi, trenovani (a chytri) si celou dobu smrdlaji svoje a po par hodinach zacnou sjizdet utavene plasany:)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Na silnici se jede jinak, než na bajku. Pokud to protaktizuješ, tak na silnici při stejném úsilí nabíráš jen zbytečnou ztrátu. Chce to zůstat v balíku a najít si tam klidné místečko, nejlépe někde v kuřáku :-)

            0 0
        • karelH  

          Le Mans jezdím a je to můj jediný závod. Do konce června najedu tak 1 tis.km, v červenci a srpnu cca po 1 tis. km, tzn. žádný zázrak. Celkem bez problémů jsem dal vloni 400 a ta 500 je jen o hlavě to v noci nezabalit a nejít si lehnout. Jinak souhlas s Turistou, dobré místo v balíku je základ :-)

          0 0
          • Spící kníže :-)  

            Zkusím ještě vyškrábnout dovolenou na toto, za tu srandu by to stálo. Hnát se dopředu nikam nebudu. Těch 500 je lákávých. :-)

            0 0
            • Mikikuba  

              500 da každej kdo vydrží sedět na kole.těžký to začíná být když jedeš průměrem přes 30. a většinou se to pak v balíku nejede…protože to dá pár lidí

              0 0
              • Spící kníže :-)  

                No tak těch 500 je můj krásný cíl. :-) Myslím že je to reálné. Ale asi bude pro netrénované hraniční to co je uvedno níž tomu věřím hodně. 10 hodin v sedle pro někoho kdo nejezdí je dost. Sám vím že okolo 10 hodiny už se projevuje únava i když se jede průměr třeba 24/25 v hodině. A pro mne je zatím hranice 15 hodin v sedle a to už jen motám nohama. S tempem už to nemá nic společného.

                0 0
                • Vilém  

                  Prumer 33km/h, to v klidu das.

                  0 0
                  • Spící kníže :-)  

                    Jo dám ale tak hodinu, možná dvě pak se vyvylím na zem a umřu. Hele tam jde o to vytrvat ne se odrovnat. Zrovna mne to nakládání s tempem moc nejde. :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      jo..prumerka se pocita z celku…to bych tak mohl psat, ze jezidm na EN fulla prumery 40kmh…(tri minuty z kopce)

                      0 0
                • Mikikuba  

                  tak 24h bolí a to fyzicky i psychicky a o tom to právě je…každý na to nemá stejně jako na ultra .a není to jen o fyzickém tréninku.spíš naopak platí, že musíš mít fááákt hodně natrénováno ale rozhodne hlava.doprovázela jsem pár super fyzicky připravenejch cyklistů ať už na 24h či ultra, kteří na to prostě nemají psychicky. neumí většinou překonávat bolest či krize.

                  0 0
                  • Spící kníže :-)  

                    Já to většinou právě dám tou hlavou a tělo jde za ní. A to je asi to zásadní. Je to už dobrý výsledek 15 hodin v kuse šlapat, nebo je to ještě na 24 málo?

                    0 0
                    • Mikikuba  

                      na první 24 určitě dobrý.budeš teprve poznávat svoje tělo. na první jsem dala 432km:)ale v kopcích.jmenovala se 3studně

                      0 0
                      • Spící kníže :-)  

                        Hlavní pro mne bylo že za těch 15 hodin jízdy nic nebolelo. Jen lehce svaly. Nebyla nějaká krize. Jen mi bylo blivno z těch litrů jontáku. A kosmické stravy. Gelů apod. Nic pevného krom banánů.

                        0 0
                        • Mikikuba  

                          krize bývá po noci nad ránem.nevím jestli jsi jel přes noc.láme se to po -+18h jízdy

                          0 0
                          • Spící kníže :-)  

                            Taky se mi už taková akce povedla. Já jsezdím dost často po 12 hodinách v práci. Takže i 27 hodin vzhůru. Ale jak říká Standa tělo se rozpumpuje, to šlapání tě nakopne. Mluvili jsme o tom na tom závodě ZKV když jsem jel vedle něj. Přemýšlel jsem co to se mnou udělá. To nevyspání, unava byla velká ale odšlapal jsem to i po tom nevyspání. Asi bych byl víc unavený, ale dal bych to taky jen je otázka kolik km.

                            0 0
                            • Mikikuba  

                              sice te nakopne ale útlum vždy ráno přijde.řešíme to se standou každý závod jak ho z něj dostat aby co nejmíň ztratil.něco jinýho je být 27h vzhůru a 24 h závodit:)tomu fakt věř

                              0 0
                              • Mikikuba  

                                fakt nevěřím že ti standa říkal že nad ránem nemá krizi…na to s ním jezdím už dost dlouho.neříkám že slezeš z kola ale výrazně zpomalíš. je to normální biorytmus.a je právě to umění to ukočírovat a neztratit a tu krizi co nejlépe překonat

                                0 0
                                • Spící kníže :-)  

                                  Neříkal že nemá krizi. Já zmínil to že jsem vzhůru asi 27 hodin. A on mi řekl že tělo se k tomu nějak postaví, bud se rozproudí rozjede a půjde to. Nebo to dopadne opačně. Rozhodně je to zkouška. A to taky byla. Mluvili jsme o 24 a on říkal ať zkusím. Tak zkusím.

                                  0 0
                                  • Mikikuba  

                                    ok:)zkus

                                    0 0
                                    • Spící kníže :-)  

                                      Jen si myslím že tak dlouhé šlapání bez normálního jídla asi nepůjde. Pít celých 24 hodin jonták to by můj žaludek asi neunesl. A kosmická strava taky ne. Gely to asi potřebovat bude. Dal bych i pár banánů, ale to je pořád pro žaludek málo. Co jíš ty stravitelného aby tě to nezavalilo v žaludku a dalo se po tom nasednout na kolo znovu.?

                                      0 0
                                      • Honzis  

                                        vánočka, houska se salámem, buchta, sušenky, střídat to. Hlavně to, na co jsi zvyklý – při 24h se nejede taková kudal, abys nestrávil 20dkg vysočiny

                                        0 0
                                        • Spící kníže :-)  

                                          Tu vánočku bych nepřežil, rohlík se salámem v klidu. Kurecí maso s těstovinama asi taky. A něco sladkýho na závěr. Cukry jsou třeba. :-) A jak to řešíte s pitím čistá voda? Neb jonták se nedá pít celých 24 hodin.

                                          0 0
                                          • Canyon325  

                                            ja som to riešil tak že do 5L bandasky som si zarobil vodu s maltodextrínom (hypotonicky) a potom mi otec len následne prelieval do bidonu a vymieňal ich počas jazdy aby som stratil čo najmenej :) samozrejme neskôr som to obmieňal (napr. samotná voda 1 okruh, ďalší kofola, ďalej minerálka…) nech mi nieje zle od žalúdka (čo nakoniec aj medzi 1 – 3h v noci bolo, ale keďže zrovna pršalo stratili aj ostatní)… proste striedať to neisť stále na ionťák, ale naopak, na čistú vodu bez cukru už vôbec nie (v čísle 53×11 o jarných klasikách bol o stravovaní a pití počas pretekov zaujímavý článok…)

                                            so stravou je to rovnako, tiež to obmieňať, napr. sa osvedčil slepačí vývar (aj keď to už chce doprovodný tím) po ňom som mal posledné 2 okruhy po 400km v nohách lepší priemer ako 1 okruh :) (asi sliepka s tesca nasypaná hormónmi :D)

                                            0 0
                                            • Spící kníže :-)  

                                              Hezký děkuji. Jestli ta slépka nebude vysypaná jako někteří na tom TDF. Ale to je jen humor. A snad to odlehčí, někdy napjaté příspěvky. I když v tom Tesku si myslím že slépka bude řádně sypat nebo (jí budou sypat) aby měla váhu, z 1/4 doby co normálně krmená slépka. Ale to je bohužel dnešní trend levných potravin. A cílem je vyrobit rychle maso za nejnižší peníz.

                                              0 0
                                          • pelhrimov  

                                            Ionťák prvních pár hodin, pokud by jsi ho pil přes noc, tak se z něj můžeš po… a nebo po… a nebo obojí.

                                            0 0
                                            • Spící kníže :-)  

                                              Je vyzkoušeno že víc jak 10 hodin už jonták nesnesu. Pak už to musím proložit vodou, kofolou a nevím čím ještě. Jako ne že bych se z toho po…l ale prostě, už mi to nedela dobře od žaludku.

                                              Já myslím, že zkusím klasiku víc bánánů, nějaké tyčky, zařadím i ten řízek s chlebem, rohlík s máslem a salám. Těstoviny s nějakým masem. To by mohlo jako zásobárna stačit.

                                              Chce to zkusit co to s člověkem udělá. Každý je jiný.

                                              0 0
                                              • Mikikuba  

                                                jde o to hlavně jakej! ionťák.my pijeme CYTOMAX po celou dobu jkéhokoli ultra a nikomu špatně není…samozřejmě střídáš s čajem-pozor jen zeleným-colou a vodou

                                                0 0
                                                • JSt  

                                                  pokud v tom vyctu nemas skopky, normalni clovek na to nic neujede. ty sou zaklad!

                                                  0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    nepiju bych se pob…:)a hlavně kvůli alkoholu bych nedoporučovala­.maximálně nějaký nealko pro chuť

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    pivo doporučuje 99 bikerů ze sta. Ten jeden je Jiri__

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    +1 :)

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    kdyz si ale das nealko, tak to pak musis prokladat rumunskem. to je lepsi pit rovnou plnohodnotny pivo. ;-)

                                                    0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    :)říkám vadí tam ten alkohol když teda jedeš na výkon.pokud jedeš jdu to zkusit a nezávodíš asi je to jedno

                                                    0 0
                                                  • Spící kníže :-)  

                                                    U mne chlast působí tak že se mi nechce točit nohama čili uplně špatně. Jedno pivo se snese ale další už je smrt.

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    alkohol je v tomhle úplně mimo. Pokud chceš podat nějaký výkon, tak rady těch co ho doporučují jsou k smíchu. On si to může dovolit Kopka nebo Kříž na ultra typu Míle, když jsou v čele a jedou pohodu a stejně na ně nikdo nemá. Ale když jedeš doraz desítky hodin a jde ti o co nejlepší výkon, tak ti i jedno blbý pivo zasekne metabolismus na pár hodin. Respektive ani ne to pivo to je ok, ale ten alkohol v něm. Celkem dobrý je třeba 0,5l nealka a do toho 2–3deci sprite, když už nemůžeš pořád iontáky.

                                                    0 0
                                                  • Spící kníže :-)  

                                                    Tak u mne jasná věc. Já si to jedno alko dám tak 3× do roka když jedu k přehradě se vykoupat. Žádný výkon jen svezení na kole. A i tak už je to citít a je to problém, nechce se člověku točit nohama. Jinak, si dám nealko a i to už je zázrak. Chlast prostě nepiju, víceméně v žádné podobě. A dělám dobře.

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    to by mě asi nebavilo jezdit na kole tolik co ty a nedávat si pivka, naopak dost často je kvalitní pivko z malého pivovaru cílem švihu :)

                                                    0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    Nevím, jestli to je věkem, ale nikdy v životě jsem ještě nedostal chuť na pivo. Na kole už vůbec ne. Občas si ho dám, když jdeme ven nebo teďka na dovolené jsem pil birelly, ale že bych po nich nějak toužil, to opravdu ne. :)

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Je to věkem:) Jestli máš věk v profilu správně, tak já na tom tehdy byl úplně stejně, poslední rok až dva mám občas takovou chuť na pivo, že se až sám sobě divim.

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    věkem to nebude,spíš jde o zvyk. Kdo si prošel pár let kalícím obdobím, už se toho nezbaví :)

                                                    0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    Nějaké kalby jsem na koleji zažil, ale nikdy jsem nebyl žádný masochista, který by to vyhledával. :)

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    kalicim obdobim jsem si prosel, vekem to taky nebude, na pivo stale chut nemivam, ne ze si ho obcas nedam, ale to spis tak nejak protoze…nevim proc, chut mam vetsinou na neco jinyho

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Asi budu ta výjimka potvrzující pravidlo, páč nějaký to kalící období mě úplně minulo :)

                                                    0 0
                                                  • blaf  

                                                    no nevim, na vejsce v hospode porad, ted mi alkohol spis vadi, bude to vekem, uz jsem z toho vyrost :)

                                                    0 0
                                        • pelhrimov  

                                          Cokoliv normálního a doplním sýr, já to často jezdil na sýr v noci.

                                          0 0
                                      • Adar77  

                                        Co jsem cet turistovu 24h, tak to odjel na pravidelne rohliky do dresu a obcas k nim pri zastavce natlacil vysocinu.

                                        Kupodivu vyhral… )

                                        0 0
                                        • JSt  

                                          tak ono to je logicke. kdyz budes jeden den zrat rohliky se salame, budes uplne vpohode. ale zkus se jeden den zivit nejakyma tema srackama chemickyma. :-P

                                          0 0
                                      • fousac  

                                        Jen takovej nápad, i když nevim, jestli to k nečeu může bejt na takovýhle šílenosti. Jelikož na delších trasách (řekněme nad 100km v mém případě), tak ty všelijaký sladký (tyčinky) a chemický (gely, ionťák) věci se mi fakt eklujou, tak si dělam normální tousty.. S vysočinkou, čalamádou, bbq omáčkou, mňam.. A proložit to pivečkem, klidně i nealkem.. Člověk si aspoň spraví chuť..

                                        0 0
                          • Honzis  

                            Souhlas, já taky měl krizi před rozedněním a pak vlastně už celé dopo, na poslední hodinu se člověk už zas nabudí :-)

                            jináč 552km / 6100m a za svý se dá na tomhle : http://img8.rajce.idnes.cz/…CIMG0110.jpg?… – každá 24ka není stejná, někde jezdí „balíky“, na placce se leží na hrazdě a jinde si to dáš pěkně jako časovku, což třeba mmě vyhovuje! Otázka taky zní, zda má cenu zkoušet 24hod hnedka letos (každopádně bych nešel přes hranu a radši to zapích pokud by to nešlo než se zničit a otrávit si kolo) – což se právě u drobet labilních jedinců (jako já), může stát.

                            0 0
                            • Spící kníže :-)  

                              Čoveče to je dobrej výkon na takovým kole. Já bych to na tom nedal. Ale jak se říká každýmu sedí něco jinýho..:-)

                              0 0
                            • Mikikuba  

                              se vší úctou ty mu s jídlem fakt neraď:)podle mě v tom máš velké ale opravdu velké rezervy:)my aspoň jíme jinak…myslím standu či mě.hodně je o vyzkoušení

                              0 0
                              • Honzis  

                                jasně, ale taky záleží jestli pojede na výkon nebo vyzkoušení – teď v Dolomitech jsem dal před passo Giau 150g Pikao a úplně v poho, někdo by se z toho možná poblil … U tebe na webu má myslím dost návodů

                                0 0
                                • Spící kníže :-)  

                                  Jo jasná na vyzkoušení, jestli se k té 500 přiblížím, a jestli to dám ale když ne nic si z toho dělat nebudu. Jsou na to další roky.

                                  0 0
                                  • pelhrimov  

                                    500 km na silnici na rovinatém okruhu je výkonnostní cíl pro holky a prohrát v Čechách s holkou je pro třicátníka, který to závodění „dost žere“ trošku ostuda :) 500 km už letos minimálně jedna holka dala, v Újezdě. Chybí Ti pokora a úcta k soupeřům.

                                    0 0
                                    • Mikikuba  

                                      no holky přes 500 zas tak často nedávaj a co vím tak 600 a více prozatím mám jen já:)takže zase prrrr:)holka má většinou problém že celou dobu jede sama.zvlášť v újezdě.a ono je třeba holt na začátku jezdit přes 35 průměr

                                      0 0
                                      • pelhrimov  

                                        Nemluvíme o 600, ale o 500 km.

                                        0 0
                                      • Honzis  

                                        proto já bych dal povinně bezhák, ať si jede každej za svý a žádný vláčky – jenže to jde jen na okruhu, kde je alespoň trochu „likvidační“ stoupání. Kolikrát jsem chtěl zkusit 24hod někde v Krkonoších dolu-nahoru, ale nikdy na to nedešlo

                                        0 0
                                      • Spící kníže :-)  

                                        Taky si myslím, ženskou co je dobrá na silnici znám jednu Petru Ptáčkovou z Eurofoamu, co jela Zlaté kolo vysočiny za mnou. A na poslední občerstvovačce co já si dával buchtičky kafíčko, a nechal se fotit holkama, to orvala a já už neřešil. Povídali jsme. Ta bych řekl že to utočí, o jiných krom H. Ebertové nevím.

                                        0 0
                                        • Mikikuba  

                                          dobrejch holek je plno, ale já myslím teď 24 h nonstop a déle.

                                          0 0
                                        • Honzis  

                                          ony by třeba i existovaly, ale každá asi nemá zrovna chuť zkoušet 24hod na výkon, pokud její zaměření je primárně jiné a ví, že by se zbytečně „zrušila“ a stejně by výsledek asi nebyl odpovídající její výkonnosti. Myslíš, že by kluci z čela výsledků maratonů neujeli 650km na 24hod? Asi jo, ale proč by to dělali … když maj nabitou sezónu a chtějí „závodit“ a ne jezdit do zblbnutí – na to musí bejt i hlava, jak psala Hanka.

                                          0 0
                                          • Mikikuba  

                                            650 neni nic moc..a nevěř že by dali chlapci klíďo 800 nedali…a holky přes 600 taky ne…to jen tak plácáš…

                                            0 0
                                            • Mikikuba  

                                              kromě toho kvalita je u chlapa minimálně 750 a u holky přes 650.minimálně.a to sory tady teda moc holek nedá.ultra není jen šlapání na výkon ale musíš umět plno věcí okolo a to ty normální lidi neuměj.takže ani vabrouch by podle mne 800 nedal.ultra je souhrn mnoha vlastností a výkon je jen jedna základní ale ne nejdůlěžitější podmínka.ono psát na pc je jedna věc a někdy zajet špičkovej výkon druhá .a ne kdyby a kdoby.to jsou jen kecy!

                                              0 0
                                              • JSt  

                                                zas se podivej na celou problematiku realne. ty jsi hodne sva a naslas diru na trhu. na to, abys vyhrala nejaky ultra zavod ti staci vlezt se do limitu, pac zpravidla na startu stojis ve sve kategorii sama. :-)

                                                bezne cyklistky jezdi bezne zavody, na ty se pripravuji a nestoji jim za to, odpiskat zbytek sezony kvuli nejakemu ultrapocinu. dyt se podivej, ze ty dlouhy streky jezdi zpravidla hobbici pro radost a aby si neco dokazali. zavodi se na uplne jinacich akcich. ;-)

                                                0 0
                                                • Biker jak Pes  

                                                  No, docela ostrá kritika nebo spíš pohled na skutečnost, ale v podstatě máš pravdu. :P

                                                  0 0
                                                  • JSt  

                                                    to neni kritika. to je jen pojmenovani skutecneho stavu, jak to vidim ja. vykony hanky jsou kazdopadne obdivuhodne. ;-)

                                                    0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    Tak to každopádně.

                                                    0 0
                                                • Mikikuba  

                                                  24 h je ultra sprint dostupnej každýmu kdo na to má.vůbec neodepíše sezónu.já ultra vůbec nedělám kvuli výsledkům to je velký omyl…já chci ukázat cestu těm lidem, kteří mají stejné poměrně vážné postižení kyčlí jako já, že vše jde.a překonávat sama sebe.to ale asi nepochopí zdravej člověk.kdo jde na ultra vyhrávat spláče nad výsledkem…asi tak cíl musí být někde jinde.může mně mrzet jen to že vy to u mně chápete jako že chci vyhrávat…to jepro mne vedlější produkt a vrácení důvěry a malinké poděkování všem mým sponzorům,kteří chtěji být vidět.a oprávněně.tím tuto debatu končím, prootže jsme každej jinde

                                                  0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    nicméně jsem strašně ráda že mám kolem sebe i lidi,kteří moje pohnutky pochopili a hlavně mám plno lidí, kteří mi děkují po mailu za ukázanou cestu či případně rady.asi tak chlapci…ale opravdu nesnáším ty kydy jak by to každej zajel…to jsou prostě kecy!!!není to pravda a není pravda že na ultra nemusíš mít top výkonost silovou anaerobmí i ostatní…jediný co mě tak napadá co není jsou nástupy natvrdo,ale i to jsem zažila apo 800tech kilometrech…vůbec jaksi nevíte co říkate

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    tak potom nedelej machry ;-P kromě toho kvalita je u chlapa minimálně 750 a u holky přes 650.minimálně.a to sory tady teda moc holek nedá.ultra není jen šlapání na výkon ale musíš umět plno věcí okolo a to ty normální lidi neuměj.

                                                    0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    je vidět že furt nechápeš..teda podle mne spíš nechceš!prostě moje prvotní pohnutka je cesta a že chci pak dát maximum které motivuje podobné jako jsem já snad na závadu není.ale jaksi tu plácá plno lidí co vidělo ultra jen z rychlíku blbosti a nevydržela jsem to.tak sory …čau

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    abys rozumela memu pohledu na vec…

                                                    nejaky rok zpet jsem dal na festce bez brzd 400km za cca 22hodin solo bez supportu. kdyz to nekomu reknu, tak otevre hubu, ze jako dobry. ale realita je trosku jinde. at se postavim na start jakehokoliv normalneji obsazeneho zavodu, jedno jestli silnicniho nebo bajkoveho, koncim hluboko, hluboko v poli porazenych. co tim chcu rict?

                                                    ze neco takovyho by dala strasna spousta lidi a urcite jeste mnohem lepe, akorat je to takovy nesmysl, ze nikoho nenapadne se do podobnych akci poustet. :-)

                                                    ja si naopak myslim, ze ti docela rozumim. ;-)

                                                    0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    teď si právě přesně napsal v čem jsme oba jiní.já mám pohnutku jinou a pak jsem se zúčastnila regulerních závodů a ne někdo si někde vymyslel.myslím, že porovnáváš neporovnatelný­.pokud vím žádnou vymyšlenost jsem nikdy nejela teda ji nikdy nprezentovala jako svoje nějaké vítězství.jediný co mě napadá je praha-glockner a to jsem prezentovala pouze jako zážitek a zajímavost.

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    to je snad kazdymu jasny, ze ty jezdis na kole na vazno a ja pro srandu a zizen. ;-)

                                                    0 0
                                                • McBlacky  

                                                  netuším kam se to zařadí – je to na JST a odvaření po 24h.

                                                  Podle mě, kdo je trénovaný dokáže zajet už týden po 24h solidní výkon, do 14dnů úplná pohoda bez následků. To v případě, že si neužene zánět šlach, natažený vazy a podobný radosti, které často tyto i byť krátké ultra provází.

                                                  A věř mi, že ne každý dá ´blbý pětikilo´, respektive top závodníci by na kolech co používají na závody a trénink dřív umřeli na bolesti. A pak tady je otázka tempa, jídla a pití a vůbec věcí okolo. Kdo to nemá naučené a vyzkoušení, dojede na to. A i když víš, může se ti stát, že ti tělo začně stávkovat a končíš.

                                                  Není to zas až tak ložený, to je pointa.

                                                  0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    S tím by se dalo i souhlasit. Skoro bych řekl, žes to napsal vcelku vyčerpávajícím způsobem :-)

                                                    0 0
                                              • jecnak  

                                                Chudaci vsichni Cesi na vlonske Saratici. Ani jeden nedal pres 750km. Zda se, ze v CR je to spatny.

                                                0 0
                                                • JSt  

                                                  pozor, vitez dal 752.2km. ;-)

                                                  0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Jenze to neni Cech ;-) Berte to jako takovy popichnuti oba dva. Podle me Hanka nema zapotrebi tyhle ramenaty reci a ty zas tohle rejpani. 400km na festce opravdu neni srovnatelne s zadnym 24hours zavodem natoz ultra, to se na me nezlob.

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    vykonove bych si to samozrejme srovnavat nedovolil ani nahodou. uz jen proto, ze na to moje neni treba nijak trenovat. :-)

                                                    spolecneho jmenovatele vidim akorat v tom, ze objektivne je oboji nesmysl – zbytecne nadmerny huntovani tela vykoupeny akorat dobrym pocitem, kdyz to objedes. ale najdou se lide, kterym to za to stoji, ze. ;-)

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Kazdymu neco za neco stoji. Jde jen o uhel pohledu. Mne ty nase sranda akce k Baltu, Praded, Glockner prijdou taky jako celkem magorina, ale bavi me to a nejde o zdravi kdyz clovek dodrzuje zakladni pravidla. Stejne tak me bavi bikovy 24ky, kde si clovek navic jistojiste huntuje zapesti, kolena a zada. Nekoho bavi ultramaratony. Nekoho zas akce typu Loudani ci 1ooomil, kde si clovek huntuje vsechno. Tebe zas bavi jezdit na festce. Myslim ale, ze neni potreba do toho nikomu rejt a ani nad tim machrovat. To ze nekdo jiny ty vykony obdivuje snad neni nikomu na skodu.

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    me bavi jezdit na vsem. ;-P

                                                    a k tomu memu „rypani“… nemam rad namistrovany lidi, byt i za nema neco stoji a teoreticky by na zvednuty nos mohli mit pravo.

                                                    0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    Z téhle diskuze mám pocit, že namistrovaný jsi akorát ty. A není to poprvé. ;)

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    O:-)

                                                    0 0
                                                  • Vilém  

                                                    Tak to se musim zastat JSt. Jeji prezentace mi prijde taky hodne Jájovská, at je dobra jak chce.

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Chci krev :-D

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    to si udělej výlet do Brna :)

                                                    0 0
                                              • Honzis  

                                                právě, na 750 by už pro to kluci něco museli udělat a když by zajeli 650 a měli třeba „jen bednu“ tak je to „vo ničem“, sponzoři chtějí vyhrát Masters, být vidět v únicích každej tejden a ne mít fotku z bedny – cyklista XY byl 3.na závodě 24hod kde bylo 50účastníků a už dvacátej zajel 400, plácnu. Asi jako když jsem byl 15tej při kvalifikaci na MS v běhu do vrchu – to se mi na kole nikdy nepovede, protože na to běžecký 15tý místo mi stačí relativně „málo“. Ty máš i top výsledky, na které místní „prudiči“ nemaj, tohle musí respektovat. Já zajel 620, nic slavnýho, ale byl jsem docela spokojen a víc než nic pro další zlepšení dělat nebudu, třeba 24 už ani nepojedu (asi jedině zas Hradešín), prostě jsem to „vodškrtnul“ jako ironmana před lety a zjistil, že na to nemám hlavu ani výkonnost, v běhu naopak ještě chci něco zkusit (ale taky pro to nic nedělám).

                                                0 0
                                                • McBlacky  

                                                  běh ukládám do škatulky ´až budou děti´ to nebude čas na kolo, nebo ne tak, aby mělo smysl stát na startu :)

                                                  0 0
                                • Mikikuba  

                                  jasný jen tě hecuju:)

                                  0 0
                            • pelhrimov  

                              Přesně svítání je těžké přežít a tam se rozhoduje, do půlnoci jezdí každý jako drak, pak lidí na trati ubývá a mezi 4–6 ranní tam jezdí jen Ti vysoko v pořadí. Já se docela při svítání nabudil tím, že jsem začal předjíždět soupeře a dostával jsem se v kategorii na bednu, takže jsem měl rychlý úsek třeba mezi 7 až 10 ranní.

                              0 0
    • AussigBiker  

      Lame se to po 10:45 hodinach nebo po 236,5 km (kazdej jezdi jinak rychle, zalezi jestli najedes ty km driv nez za 10:45 h), nekde jsem videl rekreologickou studii na toto tema. Zdroj uz nevim.

      0 0
    • strtom  

      http://lichnov24.cz/

      je to pro trojice nebo dvojice, ale sem tam se najde blázen co jede i solo.

      0 0
      • Spící kníže :-)  

        Já jsem ten co by jel sólo. Když tak jedu při závodě protože si to zmastím, tak proč ne solo na 24. Vydržel jsem v kuse točit 15 hodin, takže šance na to točit 24 je slušná.

        0 0
        • Smazaný účet  

          hmmm…to je stejně naivní, jako myslet si, že když uběhneš 1/2maraton, uběhneš i celej…

          0 0
          • Mikikuba  

            ja nejvíc jela 23:54 :) a bylo to šílený.jediná pauza na wc.upřímně neznám nikoho kdo jel dýl:))ale chlapi můžou čůrat na kole tak možná existuje

            0 0
          • Spící kníže :-)  

            No když dáš půlmaraton tak celej dáš taky akorát nepoběžíš celej, ale chvilkama půjdeš. Ono na kole se dá zpomalit taky, i si na chvíli dáchnout. Jde o to vyzkoušet, ne vyhrát. Na to jsou jiní favoriti.

            0 0
            • Smazaný účet  

              no, říkám, že nevíš, o čem mluvíš…potvrdí asi každý zde, kdo maraton běžel, případně šel něco delšího (například loni ty noční BF 50)…

              pokud nejsi dostatečně připravenej,tak se velice rychle dostaneš do stavu, kdy nejsi schopnej ani jít…proto já se třeba do delších vyjížděk nepouštím, protože vím, že mám max tak na nějakej 250…

              0 0
              • Spící kníže :-)  

                Já když jsem na kole začínal. Tak jsem taky nevěřil že ujedu víc jak 250 a, zkusil jsem a ujel. To jsem neměl najeto skoro nic.

                0 0
          • pelhrimov  

            To závisí na trénovanosti, já jsem před maratonem asi 4× běžel závod na cca 10 km a pak jsem jej dal napoprvé za 2:43 bez nějaké krize. Takže klidně, kdo umí rychle zaběhnout třeba 3 km, tak v pohodě může dát maraton pokud ho nepřepálí. Kníže je limitovaný tím, že začíná a má kila navíc.

            0 0
            • Smazaný účet  

              no právě…a když to vytáhne na 1/2m (nebo 250km na kole), je naivní si myslet, že dá dvojnásobek…

              0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Pokud Ti jde jen o to vyzkoušet něco s příchutí ultra tak brňáci se chystají že pojedou něco delšího, tuším Špičák.

      http://www.bike-forum.cz/…-spicak.html#…

      0 0
      • JSt  

        ja nechcu nikoho, kdo mne bude hned po ranu nastupovat do kopcu. by me to sralo, nechal bych se strhnout a pak bych se trapil. :-D

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce