• petryk

    Co říkáte na Sosenkův pokus? Zatím to vypadá celkem nadějně…

    http://www.sosenka.cz/rozpis.html

    0 0
    • Zdenal^ZUX  

      JE TO TAM!!!!!

      0 0
    • cmelak  

      Ten magor to dal!!! Klobouk dolů…

      0 0
    • pegal  

      Tak kolik nakonec ujel?

      0 0
    • Vojtíšek  

      Docela jsem zvědav na jeho dojmy z týhle hodinky „pravdy“ 60 min na maximum bez jídla, bez pití …

      0 0
      • J.A.V.  

        Bakalář s ním teď telefonoval na Ejrošportu a Sosna říkal že celkem jako prvních půl hodiny šlo, ale pak že to začalo bejt krutý. A že posledních 10 minut jel tak nějak jako z podstaty. Prý se rozhodně nechystá to brzy opakovat :) Každopádně jsem velmi zvědavý zda díky tomuhle super výkonu dostane laso od nějaké protour stáje.

        0 0
        • Volf  

          Kdo je Sosenka. Já to jméno mám spojený s neustálejma potížema s materiálem, se zázemím v týmu a podobně. A rekord v hodinovce asi nebude ta nejvíc super kvalifikace do nějaký prvodivizní stáje. No, ale můžu se plíst.

          0 0
          • J.A.V.  

            Sosnovo vystupování je pravda někdy takové zvláštní, komentovat to nehodlám, to je jeho problém. Ale k té kvalifikaci – hodinovka je hrozně těžká a hodně respektovaná záležitost, stačí když se podíváš na soupis předchozích držitelů rekordu (je jich teď všude plno :-) ). Spousta etapových závodů se rozhoduje právě v časovkách (i když na druhou stranu ze spousty malých etapáků časovky mizí a obecně jsou na ústupu – speciální „kosmické“ vybavení je moc drahé i pro velké týmy) – a už třeba jen pro časovku družstev na Tour by byl Sosna určitě platnej hráč pro jakoukoliv stáj. Sice je značnej přetlak výbornejch závoďáků, ale podle mě nějaký zajímavý laso dostane. Pokud si teda odpustí svoje obvyklé povídání o tom, že domestika nikam dělat nepude. Což bych řekl že v posledních letech pochopil, že každej chvilku tahá pilku – tedy že nikdo není lídr po celou sezónu. Viz Discovery to je přímo učebnicový příklad.

            0 0
            • hydrant  

              na Sosenkovi mi vždycky vadilo, že je takovej velkohubej. Kdyby místo věčnýho žvanění víc trénoval, možná mohl být teď v deseti na Tour. Jinak samozřejmě rekord je super a gratuluju, jen a? vydrží takhle dál.

              0 0
              • J.A.V.  

                Být do 10 ti na Tour není vůbec o tom jak moc trénuješ. K tomu jsou potřeba jiný věci, zejména členství ve stáji která se vůbec na tour dostane a dostatečně silná pozice v té stáji aby ti to taktické pokyny vůbec dovolili o tu desítku jet – to znamená být lídr, nebo superdomestik který zůstává po boku lídra jako poslední a z toho pak těží. Na to musíš mít jednak výsledky a pak taky trochu kliku na správný závod. Troufám si tvrdit, že každý profesionál trénuje tak tvrdě jak to jen jde, o tom to fakt není, to se rozumí tak nějak samosebou. Jinak se to hrozně rychle pozná. To jen kopačky můžou být talentovaní ochlastové a brát za to peníze.

                0 0
                • orca  

                  je vidět že máš o silnicích přehled. Mám dotaz kde jsou vypsané regule pro Hodinovku na dráze . Pouze jsem útržkovitě četl co smí a nesmí a rád bych si to přečetl (teda pokud možno v češtině…)přesněji co povoluje UCI . né že bych se chtěl inspirovat…

                  0 0
                  • pegal  

                    To ja mam taky. Akorat kazdej na to mame jinej pohled .. :)

                    0 0
                  • J.A.V.  

                    V čestině toho asi moc nebude. Něco má Sosna na svejch stránkách (kupodivu), ale jinak nevím. V angličtině je toho fůra stačí vygooglit něco jako „UCI one hour record“. Ve stručnosti musí to být úplně klasický kolo tzn: klasický rámový trojůhelník, neprofilované trubky, kola s normálním drátovým výpletem (není povolen ani disk ani loukotě), normální řidítka (není povolená časovkářská hrazda). Asi bude i omezená minimální hmotnost, ale S. použil spíš opačnou metodu – těžké zadní kolo (9,8 kg na dráhovku která nemá brzdy, řazení, jen jeden převod je sakra váha).

                    0 0
                    • orca  

                      Dovolim si podat vysvětlení proč to zadní kolo tak těžké. Informace jsou z dílny kde se to kolo kompletovalo. Bylo tak relativně těžké nebo? mělo plnit funkci „setrvačníku“ . Dále rám byl z dílny Itálie díky sponzorům a jejich reklamě (daň chudých čechů)

                      0 0
                      • J.A.V.  

                        No jasně. Vždy? to je psaný přímo na Sosenkových stránkách. Že horší akceleraci vyvažuje potom snažší udržení té vysoké rychlosti. A je tam i o tom rámu, proč nejel na Pellsu (mimochodem jestli je pan Petřvaldský jakožto majitel Pellsu chudý čech, tak já chci být taky chudý :-) ). Rám na kterém jel byl Moser, což je jednak dodavatel kol pro Sosenkův tým, druhak velká legenda a tře?ak UCI bafík, což mohlo hrát svou roli při schvalování kola komisaři UCI. Kdo teď koukal na zprávy ČT tak tam to kolo bylo a úplně klasickej rám to tedy nebyl. Ve 23:10 v druhých BBS bude ještě jednou, třeba tam o tom i něco povědí.

                        0 0
                        • orca  

                          Jasně , neměl jsem na mysli Pells . Ale celé okolnosti , nechci to tady rozebírat pokud to sám Sosna nezveřejní. Ale komletní seřízení a doladění se ale stejně dělalo v čechách – zlaté české ručičky :-)

                          0 0
                • hydrant  

                  hohó, to je sakra o tom jak trénujš. Píšeš o nutnosti mít výsledky a ty bez tréninku nejsou. Pak se dostaneš do dobrý stáje, můžeš v ní být superdomestikem a pak tě někdy nechaj i plácnout. A pak se můžeš stát i lídrem. Samozřejmě to chce mít i kliku, kontakty, taky z Čech je to dál než z F, I nebo USA. Ale bez výkonnosti máš smůlu. A tvrdě jistě všichni trénujou, ale někteří tvrdějc. Armstrong je jako stroj, profík na 150%, nemá žádný diskotékový a fe?ácký excesy jako Ullrich. A ti další jsou taky lidi, právě jako Ullrich. Sosna určitě dělá co se dá, ale rezervy tam možná drobný jsou, možná míň talentu, určitě míň vlivnejch známejch, je holt „jenom“ Čech atd. Nakonec smolík v tom, že se Aqua nedostala těsně na Giro… Trochu mi jen na Sosnovi vadí ta jeho uřvanost, mám raději skromnější lidi. S poslední větou naprostej souhlas.

                  0 0
                  • J.A.V.  

                    Je to takový slovíčkaření. Vyjděme z předpokladu že profík najezdí každej rok 30 tisíc a víc, navíc samozřejmě dobře strukturovanejch. To je podle mě základ a bez takovéhleho tréninku to prostě není možné se v profi stáji vůbec udržet – přetlak kvalitních italů, španělů a dalších je obrovskej. Čili proto tvrdím že na tréninku ‚nezáleží‘. Pak nastupujou ty další faktory – kvalita toho tréninku. Méně může být někdy více – sám Sosenka třeba si stěžoval že v zimě trénoval tvrději než obvykle a že už to tělo nebere. Tím se dostáváme k druhému důležitému faktoru – genetický základ nebo chceš li talent. L.A. konkrétně je generační talent který se nemusí vyskytnou dalších 20 let (Merckx je taky jen jeden). Pak přichází další faktor a to je zdraví – tady je to občas skoro o štěstí, aby se ti vyhla zranění, nemoci, hromadné pády apod. Dobré kontakty, či prostě jen klika že si tě všimnou jsou určitě taky potřeba, ale myslím, že talentovaných si prostě dneska už všimnou všude, nemusíš být ital či frantík. Prostě můžeš si o Sosnovi myslet co chceš, ale nepodsouval bych mu, že nevyhrál Tour protože málo trénuje, to fakt ne.

                    0 0
                    • Volf  

                      Ono v 29 letech se už ale dost těžko mluví o talentu nebo o nadělném závodníkovi. U Sosenky je problém, že si myslí o sobě mnohem víc než co ve skutečnosti je. Je to úplmě stejný jako s Konečným. Jen výmluvy já nevím na co. Jinak naprosto souhlasím s genetickou výbavou. Mezi těma nejlepšíma budou tak malý rozdíly, že rozhoduje i to, jak je kdo třeba schopnej dobře spát před závodem, nebo jak rychle rgeneruje, což je dneska možná to nejdůležitější co rozhoduje, protože dobu tréningu už nenatáhneš jinak než zkrácením doby regenerace.

                      0 0
                      • J.A.V.  

                        Souhlasím – taky mi přijde že Sosna občas moc fňuká pro média atd. atd. Ale na to abych ho nějak hodnotil bych ho musel znát trochu lépe – ono mediální obraz je jedna věc, a pak to bejvá velmi často jinak. U něj si nemyslím že by ho někdo bral jako mladý nadějný talent. Na druhou stranu 29 let – to má před sebou minimálně ještě 5 let možná i více. Spíš si myslím že by si ho mohl vybrat tým, kterýmu by se hodil dobrej časovkář – třeba i s výhledem na časovku družstev na TDF. Uvidíme co uvidíme :)

                        0 0
                        • hydrant  

                          Ta skutečnost v případě O.S. bude asi dost odpovídat mediálnímu obrazu. Protože cyklistika nemá v médiích moc místa ( moc novinářů jí nerozumí ) a protože jsem četl nějaké ty rozhovory s O.S., sleduju jeho web atd., tak soudím, že je jeho mediální obraz vytvářen zejména na základě právě těch jeho nářků a povzdechů, dál křivd na něm páchaných a dalších stížností na všechno a všechny možné a nemožné okolo. O.S. ten obraz vytváří sám. Přes tenhle svě?ák si nemyslím, že O.S. má na přestup a uplatnění se v lepší stáji než je, přitom bych to jemu a české cyklistice moc přál. A 29 letech je pro to nejvyšší čas.

                          0 0
                          • Uža  

                            Jojo, taky jsem diky vyse uvedene Sosenkove velkohubosti a medialnimu obrazu moc neveril, ze ten rekord prekona. Takze klobouk dolu a blahopreji!

                            0 0
                          • J.A.V.  

                            Jak říkám, osobně ho neznám, potkal jsem ho 2× v Casri u Martinka a to je tak všechno, tak ho soudit nebudu. Sem ale rád, že se mu to povedlo – je děsně super že alespoň pár dnů začínají sportovní zprávy cyklistikou a né tím která kopačka si zase udělala bebíčko :)

                            0 0
    • mspalek  

      Podle MF Dnes to bylo přesně 49,700 km.

      0 0
        • Lance  

          takze dostane body jako kdyby skoncil treti na TdF

          0 0
          • Mamut  

            A ma to za hodku z krku.

            Mohol prejst menej, a o tyzdne to zopaknut. Nahrabal by sa.

            0 0
            • biker007  

              jj, takhle to dela ta ruska vyskarka, ne? vzdy zlepsi rekord jen o 1cm..

              0 0
              • J.A.V.  

                Akorát že pro ní je to sranda :) V tréninku dává běžně 5 metrů – tak co by si nězarobila – 50 tisíc dolarů je 50 tisíc dolarů. Aíkají že Bubka v top formě mohl skočit 6.15 i víc, ale dělal to samé. Krom toho že hodinovka je o něčem trochu jiném, tak myslím že UCI na rozdíl od IAAF stejně žádný prémie za světový rekordy nedává.

                0 0
              • pegal  

                Uz ji to asi bylo trapny tak ted to dala o 2 centimetry :)

                0 0
    • PT  

      To se mu to jezdi,kdyz na jedno slapnuti ujede vic a ma delsi oval:))

      0 0
    • miťo  

      Je to bomba!!!! Pokorit Boardmana!

      0 0
      • hydrant  

        Boardman pro mě není moc jméno, ale pokořit Eddy Merckxe !

        0 0
    • zirecek  

      Gratuluju, jsem hrozně rád, že to klaplo, :o).

      0 0
    • Daf  

      Precet jsem si na jeho strankach ze jeho zadni kolo vazilo 3kg a celej stroj pak 9.8kg Docela zajimave.

      0 0
      • Mamutt  

        Setrvačník :)

        0 0
      • hydrant  

        to by mě zajímalo, kde ty tři kila byly, to snad musel mít místo ráfku ocelovou obruč…

        0 0
      • JIRA  

        „Můj bicykl připravený pro pokus o světový rekord (a v této chvíli už i schválený komisaři UCI) má zadní kolo, které samo o sobě váží 3,2 kg! Celková hmotnost stroje se tak dostává na 8,9 kg! Přemýšlel jsem i o těžkém kole předním. Ale nejde to. Je neuvěřitelné, jakou dřinu představuje uřídit takové zařízení v padesátce pomocí oblouků řídítek o šířce pouhých 36 cm.“

        0 0
        • hydrant  

          ty klandry jsou brutálně úzký, to bylo vidět i z fotky. Dřív byly asi 38 cm na některých favoritech. Měl jsem to tenkrát zkusit…

          0 0
    • JFB  

      akorat dost riskoval, ze mu to kolo dodali az 30h pred tim pokusem (jak nekde psali)…

      0 0
      • ememem1  

        len tak mimochodom nedostal nahodou dozivotny distanc za dva preukazene dopingy? ci si to pletiem s niekym inym?

        0 0
        • BikerM  

          Ano, taky si nejsem jistý. Ale myslím si, že dostal. Možná, že se jen pleteme, protože to by poté neměl startovat ani na lopatárně a údajně tam jezdí..

          0 0
          • Kalic  

            dostal 2 roky

            0 0
            • BikerM  

              Zajímavé, že dostal jen dva roky a byl už to druhý pozitivní nález…

              První měl v roce 1999 pozitivní nález na efedrin. Slyšel jsem, že efedrin se dřív používal jako krycí látka pro epo. Respektive si ho závoďáci dopřáli, když věděli, že jdou na dopingovou kontrolu a kvůli epu neprojdou. Údajně se dřív za efedrin dávali nižší tresty než za epo… :-)

              0 0
          • Biker jak Pes  

            Lopatárna je závod, který spadá pod svaz? Jsem myslel, že to je prostě jenom závod, kde může jezdit každý i bez licence.

            Podobná situace, jak když Dlask startoval v trestu na silničním Beskyd Tour.

            0 0
            • BikerM  

              Ano, na lopatárně po tobě chtějí licenci.

              0 0
              • mrozu  

                Na Lopatu licence potřeba určitě není, stačí i například registrace ŠUAC, myslím, že je to hlavně kvůli pojištění.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Mě zajímá hlavně to, jestli tam může jezdit cyklista, který je v trestu. Pokud po tobě chtějí ČSC licenci, tak by tam snad měli být i nějací funkcionáři a mělo by to být v kalendáři ČSC, pokud se nepletu. Kalendář však neznám z hlavy, ale zdá se mi, že to tam nikde není.

                  0 0
                  • kubad  

                    není už dávno po trestu?

                    0 0
                  • jecnak  

                    Není náhodou součástí ČSC licence pojisteni? Pokud ano, treba se proste snazi usetrit.

                    0 0
                • BikerM  

                  Ano, je pravda, že berou licence ŠUAC I SAL.

                  Ale stalo se mi, že jsem byl na středeční lopatárně (nějaké dva roky zpátky) a chtěli po mě licenci ČSC. Blbec jsem jí zrovna neměl u sebe, ale pamatoval jsem si své číslo, ale pořadatelé mě za ty roky co jsem se tam najezdil už znají a tak mi to prošlo. Ale vím, že tam ten den odmítli závodníky s ŠUAC licencí i SAl.

                  Nevím jak to tam chodí teď, nějaký pátek jsem lopatu nejel. Ale jeden čas tam chtěli doopravdy jen ČSC licenci. A taky jsem byl svědkem, že tam přijela dopingovka. Takže předpokládám, že by tam měli být jen závodníci s licencí. Ale nevím, je to můj názor a jak říkám, nějakou tu dobu jsem tam nebyl… Fakt netuším zda lopata je v kalendáři ČSC a jak jsou tyhle závody vedené.

                  Ale co vím, tak závod, který se řídí pravidly ČSC by neměl mít na svém startu závodníky, kteří jsou v době trestu. ČSC spadá pod UCI a všichni potrestaní závodníci nesmí startovat na závodech spadající pod organizace, které jsou pod hlavičkou UCI. Dále jsou závody, které nemají statut pod hlavičkou národních federací ani UCI, ale mají ve svých pravidlech stejné ustanovení jako UCI a ani tam závodníci v trestu nesmějí startovat. I na takové závody chodí dopingová kontrola a závodníky může čekat postih. Je tedy důležité aby si závodníci v trestu hlídali kde doopravdy smějí startovat a kde ne. Ale u nás je to taková šaškárna, že se nedivím ničemu.

                  0 0
    • Tina  

      Ještě se rozhodneme, jestli zvolíme kliky dlouhé 200mm nebo 210mm. Wow!!! :O

      0 0
      • JSt  

        nakonec to jel na 190mm, jestli se nepletu :-)

        0 0
        • Tina  

          Ale toto je citát z rozhovoru o novom kole a novom pokuse ;)

          0 0
        • Ruprt2  

          Musíš se podívat na koho reaguješ.

          Je to Tina, neumí moc řadit příspěvky.

          0 0
    • Delkim  

      Překoná Matthias Brändle rekord v hodinovce?

      Na rekordu v hodinovce Jense Voigta se ještě nestačil usadit prach a světová cyklistika má nového vyzývatele. Je jím nejlepší rakouský časovkář Matthias Brändle a jeho pokus o světový rekord mohou cyklističtí fandové sledovat ve čtvrtek 30. října na Eurosportu.

      www.roadcycling.cz

      btw na GCN bylo info, že to má jet na nějaké ultra krátké dráze, bude mít častější zatáčky tj. těžší podmínky

      0 0
      • McBlacky  

        podle mě si to dělá jen těžší tou kratší dráhou. I tak šanci překonat Jensiho má.

        0 0
        • JSt  

          na kolika velodromech jsi jel? ;-)

          0 0
          • McBlacky  

            kdybys místo prudy zkusil alespon chabě přednést argumenty, proč je krátká výhodnější, bral bych to a zkusil o tom s tebou diskutovat.

            takhle to máš za Sašu…

            0 0
            • JSt  

              rozumim, na zadne a sam jsi argumenty primo zasrsel. ;-)

              kazdopadne jako prvni argument muzes brat, ze urcite volba 200m drahy nepadla proto, aby pak mohl machrovat, ze to mel tezsi a presto zajel rekord. ;-)

              mne spis prijde zajimavy, ze chce zajet rekord na 200m draze, pac jsem mel za to, ze aby uci uznala rekord, musi byt zajety na krytem drevenem 250m ovalu.

              0 0
              • karliner  

                Přidávám se ke kverulantovi Blackymu s názorem, že kratší dráha = těžší podmínky. Přiznávám, že jsem na žádné dráze nejel a k tíži si přidávám třeba to, že tuhle jsem si dovolil zkritizovat rohlíky, které prodávají v Tescu jako hnusné, přestože jsem v životě žádný rohlík neupekl.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  při 51 km/h dá jedno kolečko za 14 vteřin. a celkem jich natočí přes 250. to je jak trénink kosmonautů na centrifuze. :-)

                  0 0
              • JakeF  

                Já jezdil na 150m a nenapadá mě, proč by kratší měla být výhoda… Jako jo, je to větší zábava, protože ty zatáčky jsou super, ale o to jim při rekordu asi nepůjde :).

                0 0
                • JSt  

                  motol je uz moc. tam neni uplne jednoduchy udrzet se v klopkach furt na cerne pri vetsim poctu okruhu. :-)

                  na velodromu vyhnijes vzdycky na rovince – cim je kratsi, tim lip pro tebe. zas to ale chce nejaky kompromis, aby to nekopalo jako ta motol a nenajizdel sis zbytecne metry navic. a myslim si, ze takovy kompromisni oval brandle zvolil. pak samozrejme zalezi i na povrchu, jak je rychly. urcite netahali z klobouku velodrom, na kterem se pokusi o rekord. ;-)

                  0 0
              • McBlacky  

                takže stále bez argumentů od tebe. ok…

                ve volbě dráhy hrála roli jeho národnost a to, že je to blízko Aigle.

                Na kratší dráze je větší riziko, že najedeš víc, a taky častější frekvence zatáček má negativní vliv na zásobení svalů krví – místo rejpání si o tom zkus něco přečíst nejdřív.

                0 0
                • JSt  

                  vlastni zkusenost je lepsi nez nacteny tisice stran. ;-)

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    No, ale ty papíry píšou ti, kteří si to vyzkoušeli. :)

                    0 0
                    • JSt  

                      sak kdyby to sem napsal nekdo se zkusenostma z drahy na nejake vyssi urovni a treba to i podlozil konkretnim prikladem, byl bych potichu nebo bych mu spis podekoval. interpretovat nactene muze kdokoliv, aniz by na kole vubec kdy sedel. ;-)

                      0 0
                  • McBlacky  

                    jistě, jezdíš rychlosti a vzdálenosti jako oni ;-)

                    0 0
                    • JSt  

                      samozrejme, ze jedu pomalej a dojde mi driv nez jim. nerikej mne, ze tobe ne. ;-) na rozdil od tebe mam ovsem par amaterskych drahovych zavodu odjetych a celkove dost pres 1000km na velodromech nakrouzeno. pravda, ze jen na 400m, 333m a 154m ovalech, takze v porovnani 250m vs. 200m tez teoretizuju. ovsem na zaklade praktickych zkusenosti, nikoliv nactenych mouder.

                      a jak jsem uz psal vys. kdyby to melo byt na hovno, nezvoli 200m oval, jen protoze ho ma za humnama. chce prekonat rekord, jestli se nepletu. ;-)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        chápu, ale pro průmerky kolem 50 to proste bude hrát roli v neprospech.

                        Dokud se do toho neopřou velcí časovkáři, tak jsou pokusy jen materiál na PR a tam pak výběr dráhy dělá dost…

                        0 0
                        • Hroch obojzhivelnyj  

                          Hale vy teoretici praktici, Brandle nekde psal ze si samozrejme zkusil obe a na te kratsi se mu jezdilo lip.

                          0 0
                          • McBlacky  

                            ve finále mě Brandle je ukradenej. zajímá mě za kolik to dá Wiggo

                            0 0
                            • Hroch obojzhivelnyj  

                              Tak jasne ze to je hlavne PR Scottu. A jako bonus bude v tabulkach.

                              Jenze jak to odjede Wiggo, tak bude vymalovano na kolik let. Ono to asi neni tak ze by se mohli pretahovat s Panzerwagenem co ctrnact dni.

                              0 0
                              • Internaut  

                                Třeba, cesta je cíl…

                                Inspirace:

                                4.82 m Jelena Isinbajevová, RUS, 13. června 2003, Gateshead

                                4.83 m Stacy Dragilaová USA, 8. ledna 2004, Ostrava

                                4.83 m Jelena Isinbajevová, RUS, 15. února 2004, Doněck

                                4.85 m Světlana Feofanovová RUS, 22. února 2004, Athens

                                4.86 m Jelena Isinbajevová, RUS, 6. března 2004, Budapešť

                                4.87 m Jelena Isinbajevová, RUS, 27. června 2004, Gateshead

                                4.88 m Světlana Feofanovová RUS, 4. července 2004, Heraklion

                                4.89 m Jelena Isinbajevová, RUS, 25. července 2004, Birminham

                                4.90 m Jelena Isinbajevová, RUS, 30. července 2004, Londýn

                                4.91 m Jelena Isinbajevová, RUS, 24. srpna 2004, Athény

                                4.92 m Jelena Isinbajevová, RUS, 03. září 2004, Brusel

                                4.93 m Jelena Isinbajevová, RUS, 06. července 2005, Lausanne

                                4.95 m Jelena Isinbajevová, RUS, 16. července 2005, Madrid

                                4.96 m Jelena Isinbajevová, RUS, 22. července 2005, Londýn

                                5.00 m Jelena Isinbajevová, RUS, 22. července 2005, Londýn

                                5.01 m Jelena Isinbajevová, RUS, 12. srpna 2005, Helsinky

                                5.03 m Jelena Isinbajevová, RUS, 11. července 2008, Řím

                                5.05 m Jelena Isinbajevová, RUS, 18. srpna 2008, Peking

                                5.06 m Jelena Isinbajevová, RUS, 28. srpna 2009, Curych

                                0 0
                                • Biker jak Pes  

                                  No, ale tohle se dávkuje úplně jinak, než hodinovka na kole.

                                  0 0
                                  • vitan  

                                    hlavně za každé překonání světového rekordu máš prachy…tak proč by tam rovnou lupla maximum?:)

                                    0 0
                                    • Delkim  

                                      poslední rekordy byly myslím vždy za 100 tisíc koláčů

                                      ten skok na 5 metrů zbytečně uspěchala, to bylo zadarmo na OH, ne? :)

                                      0 0
                                      • vitan  

                                        tak za zlato dostala od Putina majlant:) To se možná rentovalo:)

                                        0 0
                                    • Biker jak Pes  

                                      Přesně tak, ta ví moc dobře, proč to tak dělá. :)

                                      0 0
                                  • Internaut  

                                    IMHO věc komunikace…

                                    0 0
                                    • Biker jak Pes  

                                      No to jo, i tak si to moc dobře nedokážu představit. Asi jsem ještě nenajezdil dost časovek. :)

                                      0 0
                                  • Kalic  

                                    a hlavně atletických meetingů je hafo a pokus o rekord v jejich rámci nic nestojí.

                                    Pokus o hodinovku naopak příjde na pěkný prachy a někdo (sponzor) ho musí zaplatit. Pak taky borec musejí ukrojit část sezóny na přípravu, nejde to zajet jen tak odbočkou ze silnice.

                                    0 0
                            • tromboonen  

                              Ja bych si tipnul, ze to da za hodinu :)

                              0 0
                          • karliner  

                            Pak ale nechápu, proč se o ten rekord nepokusí na stěně smrti.

                            0 0
                            • JSt  

                              to si myslim, ze nikoho nijak zasadne neprekvapuje. ;-)

                              0 0
        • bagr84  

          na kratke draze ma vetsi sanci uviset si v haku.

          0 0
    • Amoondre  

      Rohan Dennis to attempt the Hour Record in 2015

      http://www.cyclingnews.com/…cord-in-2015

      0 0
    • Amoondre  

      Wiggins: I could break the Hour Record tomorrow

      Briton targets 55 kilometres on June 7

      http://www.cyclingnews.com/…ord-tomorrow

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Up- tak co, bude se psat od nedele Sir Wi55ins?

      Pekny design kola , jeste meli dat do barvy ty riditka.

      0 0
      • karliner  

        55? Imho ani náhodou. Dokonce bych ani nevsadil, že překoná stávající rekord.

        0 0
        • jakub_kencl  

          Dowsetta asi skočí, ale taky si myslím, že najet o 2,1 km více je asi nereálné.

          0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Ja bych ho nepodcenoval. Na draze jezdit umi.

          0 0
        • Pebe  

          já bych si tipnul, že to o kilometr překoná, 55 mi už přijde docela dost

          na druhou stranu by měl vědět o čem mluví a mít to natrénované

          0 0
        • obda  

          Tak 54.526 neni spatny :)

          0 0
          • karliner  

            Tak to bych vsadil pěkně blbě. Osobně mne překvapil, že kromě velkých úst a zmáknutého PR má i top výkonnost.

            0 0
    • Tanabe  

      Ja si myslim ze to da on do vetru nikdy nemluvi a co si zamane tak vetsinou i udela i kdyz to bude brutal:-) ale da to

      0 0
    • JSt  

      Troufám si tvrdit, že je v mých schopnostech vzít si rekord zpět. Otázkou pochopitelně je, jak do světového rekordu promluví další cyklisté jako Wiggins nebo Cancellara, s nimiž bych se zřejmě měřit nemohl…

      Pokus bych absolvoval zřejmě na konci jara nebo v létě ještě před startem Tour de France.

      asi to byl zas jen reklamni tah festky. :-)

      0 0
    • Delkim  

      Sir Bradley to bere evidentně vážně, hladce se oholil :) to neudělal ani na MS v časovce, pokud se nepletu

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Taky sem na nej cumel jak pero z dyvanu

        0 0
        • Delkim  

          zatím

          15:08 – 55 kol = cca. 222 kol = cca. 56 km/h

          0 0
          • Delkim  

            54,526 teď se o to asi chvíli nikdo nepokusí :)

            0 0
            • tromboonen  

              Skoda toho vysokeho tlaku, to mu asi trochu lezelo v hlave a taky tlacilo proti celu, ale i tak super, Wiggo je fajn..

              0 0
              • Delkim  

                nevím jak přesné info z Eurosportu to je, ale prý u něj ta hodinovka je kolem 450w

                0 0
                • Tencovozikmin  

                  Skoda te krize mohlo to byt pres 55 ale i tak smekam

                  0 0
                • biker jura  

                  to si nemyslím, na olympiádě při časovce měl na hodinu 470–480W a teď je určitě trochu těžší…

                  0 0
                • Amoondre  

                  V rozhovoru pro cycling-podcast me zaujalo, ze tlak vzduchu udela az 10%, konkretne rikal o 450W a druhy den pri nizsim tlaku 409W. Vcera byl tlak vysoky, takze docela „smolik“ pro nej

                  0 0
                  • treatt  

                    No tak mohl si zajet někam na velodrom s vyšší nadmořskou výškou :)

                    0 0
                    • bagr84  

                      Ta n. vyska je ale v pravidlech ne?

                      0 0
                      • tromboonen  

                        No to je taky loterie, i ve vyssi nadmorske muze byt vyssi nebo nizsi tlak podle pocasi, plus zase se tam o to hur dycha, respektive telo dostane mene kysliku.. on to chtel pred domacim publikem, dokonce snad v Manchesteru by to bylo lepsi, plus udajne je tam rychlejsi draha, ale Wiggo ze to musi byt v Londyne, alespon to psali.. ale prekvapuje me, ze si proste nepockal na lepsi tlak, ti lidi co meli listky by to snad pochopili, bylo by to narocne, ale za ten vysledek to mozna stalo, i kdyz takhle je o to vetsi frajer..

                        0 0
                      • tromboonen  

                        A v tech pravidlech to myslim neni, kazdy si zvoli co chce.. je tam ten trade of s kyslikem, spis by tam mel byt nejaky preposcet na standardni tlak, ale to by pak bylo jen o cislech..

                        0 0
    • tromboonen  

      Treba pocitaj s tim, ze to nekdo prekona o min nez tech 26 metru a pak jen vymenej jmeno-team a bude to :(

      0 0
      • Spící kníže :-)  

        :-) Tak ono se vetšinou při výrobě něčeho tak nějak počítá se vším asi. Neví někdo, kdo se chystá další na hodinovou masáž. Přeci jen, pár lidí by to ještě zkusit mohlo. A hlavně nějak se vytratil ten festkař od nás co na to asi i trénoval.

        0 0
        • USPS  

          Řekl bych, že zbytku světa po výkonu BW spadla čelist a přešla je chuť… :-7

          0 0
          • Spící kníže :-)  

            Tak on je špičkový což o to ale pár jedinců se mu dokáže priblížit nebo být minimálně stejně dobří. Třeba letošní vítěž MS v časovce. Pak je tu ještě ital a francouz. Švýcar o kterém se tvrdí že už není uplná špička a chystá se ukončit. Proto by mohl mít prostor se rozloučit nějakým pěkným výsledkem.

            0 0
            • USPS  

              Ale jo, jenom ať se kluci předvedou – já si akorát myslím, že např. TM ani FC do toho nepůjdou a to hned z několika důvodů. Výkon BW je jedním z nich… :-)

              0 0
              • Smazaný účet  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • Spící kníže :-)  

                Tak třeba tady na videu má FC docela zajímavé výkony. Po kostkách do kopce a po rovince super zrychlení. Bych řekl jako motorka.

                https://www.youtube.com/watch?…

                0 0
                • USPS  

                  jj, to by se mu fakt při hodinovce na dráze moc hodilo a rozhodlo to jeho souboj s výkonem BW…

                  0 0
                  • Spící kníže :-)  

                    Já bych ho zas nezatracoval je ještě rozjetej a mohl by to zužitkovat. Zpětně už se k tomu asi vracet nebude.

                    0 0
                    • USPS  

                      Ale já vůbec nikoho nezatracuju – před rokem jsem napsal svůj tip a zatím je to tak. Cokoli jiného by mě velmi překvapilo…

                      0 0
    • Delkim  

      Alex Dowsett se pokusí získat zpět hodinový rekord někdy počátkem příštího roku!

      Alex Dowsett to try and reclaim UCI Hour Record from Sir Bradley Wiggins

      0 0
      • Spící kníže :-)  

        No ale pořád čekáme odpověd mistra co říkal že rekord bude zpět jeho. Taky mu postavili to nej kolo. Zkušenosti má takže se dá předpokládat že by to nebylo uplný fiasko.

        0 0
    •  

      kde je vůbec konec tomu sypačovi?

      0 0
      • Spící kníže :-)  

        No před časem jsem slyšel že prodával nějaké dřevostavby. Jestli vlastní firma nebo rodiny nevím. Než to velký sir napálil na tu hodnotu tak ho pravidelně cpali do všeho možnýho teď ticho. Tak třeba někdo bude vědět víc. :-)

        0 0
        • Delkim  

          dřevostavby? a nevyrábí je ručně? že by taková ta totální fyzická příprava ála Rocky, než sundal toho Rusáka? :)

          0 0
          • Spící kníže :-)  

            Nevím. Jedno je však zajímavý. Ten pokus o rekord by stál slušný peníze. A proto to asi není pro každýho.

            0 0
            • McBlacky  

              reálně si nikdo nemohl myslet, že v 41letech překoná o více než 10% svůj top čas. Zvlášť když dneska je daleko přísnější pohled na „suplementy“ než před 11ti lety.

              Kdyby o tom vážně uvažoval, tak by musel zpátky do Adamsu a další srandičky. Celý to byl jen pokus o PR.

              0 0
              • Spící kníže :-)  

                Podle toho co vidím může mít člověk v 41 top výkon jako před lety. Ale musel by jezdit jako před lety, tedy být aktivní závodník což Sosenka asi nejezdí. To je první věc. Vetšina pokusitelů do toho šla z plného výkonu kde si odskočili z WT týmu. Kdy měli ještě váhu a formu. Jens má dnes taky jinačí váhu než když atakoval rekord. Návrat zpět by mu nějaký čas zabral. Překonání top výkonu o 10% je sice z pohledu procent dost. Ale kolik by mu dnes dal usporu nový matreriál. To je věc druhá. Někdo to tu někde počítal že by to mohlo vyjít na desetitisíce EUR a to je docela velká sranda kdyby to nevyšlo.

                0 0
              • Spící kníže :-)  

                Na druhou stranu pořád to bude sledovaný at se o to pokusí kdokoliv. Udělá to dobrou reklamu. Pořád tam bude ten červík hlodat kouknu jak pojede překoná Wiga nebo ne?. Pro reklamu jak dělaný. Jisté značky to myslím rády zaplatí. Ale s platným členem který má šanci se aspon přiblížit. A pořád těch pár lidí co by na to mělo je. Jen nemají asi tu pravou motivaci teď.

                0 0
              • Spící kníže :-)  

                Ještě co proběhlo ve více komunikacích tak odborníci tvrdí, že rozdíl těch pravidel, tedy klasický výplet kol , ne speciál na časovku, standart rám atd. Oproti dnešku kdy je možno použít TT stroj,disková kola dá právě těch cca 2–2,5 km navíc. Což se pak ukázalo že zajelo víc lidí. Proto asi Sosna věděl že by ten rekord Jense mohl dát. Pak se rozhýbali ostatní posunovači protože viděli šanci se na chvilku zapsat. A že to ještě půjde. Ale pokud se nepletu tak Jens jezdil v českém týmu takže mohl jeho možnosti dobře znat.

                0 0
                • McBlacky  

                  já myslel rozdíl na Wigga, což je 4,8km. Zkusit to dohnat matrošem by mohl max Rico nebo DiLuca ;)

                  0 0
    • Delkim  

      dneska nový rekord v hodinovce!

      22.547 km

      na první pohled třeba nic moc, ale tomu frajerovi je 105 let!!!!!

      http://road.cc/…cord-age-105

      0 0
      • treatt  

        Pan Marchand je neskutečný! Co jsem zahlédl, tak udržel kadenci 65, masakr..

        Jinak mě dneska pobavil jeden FR recesistický web, který přinesl článek, že bývalý velký francouzský šampion v judu (chlap jak hora) musel být ošetřen po prohraném přátelském souboji s Robertem Marchandem :))

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Borec.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.