CUBE LTD Pro snížení řídítek

10 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Ahojte,

    chtěl bych Vás poprosit o radu pánové. Mám tohle kolo, je super, ale přece jen by se mi jezdilo líp, kdybych měl sportovnější posed. Pokud by se s kolem v budoucnu nedej bože něco stalo, může mi prodejce zamítnout záruku s nějakým smyšleným tvrzením, že jsem negativně ovlivnil vlastnosti kola nebo něco podobného? Pokud je to v pořádku, co je v mém případě lepší? Vyměnit představec nebo bude stačit snížit řídítka.

    Foto kola:

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Nastavení výšky řídítek je asi stejný zásah, jako nastavení výšky volantu a zpětných zrcátek v autě. Pokud víš jak a co, tak to udělej a přehoď tu jednu válcovou podložku nad představec. Stačí k tomu imbusy a chvíle času, bowdeny a hadičky to chvíli vydrží, zkracovat hned je není potřeba.

      Výměna za představec s větším negativním sklonem je až další krok, ale před ním je potřeba prověřit celkový posed a jeho délku, změnou sklonu a výšky se mění délka S_H.

      No a nakonec ještě tvar a šířka řídítek.

      0 0
    • ALLforBIKE  

      Záruku ti nikdo nezamítne. Pro začátek opravdu dej pryč tu cca 15–20mm podložku…to by možná mohlo stačit, řidítka pudou dosti dolů.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ať snížím jakkoliv, řídítka můžu nechat stávající? Jako myslím to tak, jestli obyčejné řídítka budou vyhovovat při sportovním stylu jízdu. Chtěl bych se dostat tak nízko, jako tomu bývá u XC strojů, ale na druhou stranu nevím, jestli je na to moje kolo vhodné. Přece jen je to pouze střední třída.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Jaká Ti řídítka vyhovují, taková si tam dej. Na XC bývala typicky rovnější a ne tak široká, ale to už také úplně neplatí. Sportovní styl jízdy představuje co? Proč by na něj ‚střední třída‘ neměla být dost dobrá? Sportovní styl jízdy je dán hlavně výkonem a dovednostmi jezdce a dá se (s trochou licence) provozovat i na supermarketové plečce.

          0 0
        • 777rada  

          Nejde o to jestli je to střední nebo vyšší nebo jaká třída. Řídítka lehce pod úroveň sedla (na způsob XC strojů) dostaneš celkem snadno přehozením podložek pod představcem případně dále výměnou představce. Otázkou je velikost, tedy hlavně délka rámu. Jestli to není moc krátké na sportovní Cross Country.

          0 0
    • Vilém  

      Ono je tezky chtit od tohoto kola nejaky sportovni posed. Nejsi asi extra vysokej, to kolo je 29" a neni nijak dlouhy. To proste nejde dohromady.

      Trochu me zarazi, ze resis sportovni posed a jak budes na tom vypadat a pritom jezdis na ohradkovejch pedalech?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mám nášlapy M520

        To fotka byla pořízena hned po koupi kola :-)

        0 0
    • ALLforBIKE  

      řidítka nechej pro začátek tyto, sundej podložky a uvidíš. Představec už v negativu je, řidítka jsou podle popisu 720mm… pokud nebude ani tak vyhovovat, pak už bych snad volil jen delší představec s větším úhlem, ale bude to na úkor ovladatelnosti… delší než 110mm bych na to kolo nedával.

      Jak píše Vilém, kola CUBE jsou obecně krátké s geoškou spíše do komfortu, tudíž z toho položený posed moc neuděláš nikdy.

      0 0
    • Gustaf 81  

      ještě by mohlo pomoct místo vlaštovek dat rovna řidítka…já dával od speslu 700mm a vyhovujou paradne. tím se zas dostaneš o trochu níž

      edit: teď koukam, že tam rovný mas, tak nic…tak jen to, co bylo psáno výše :)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce