• Kubick

    Mám předběžně objednán rám Cube LTD Race ve vel. 20" a chtěl bych se jen ubezpečit v jeho velikosti :) Po konzultaci s prodejcem (bohužel jen po telefonu) jsme došli k závěru, že 20" na 188cm postavu bude stačit a že 22" už by byly štafle. Máte někdo v mé velikosti od Cube rám? Díky za rady

    0 0
    • katan  

      Mám nový Cube AMS PRO K24 18" a je mi akurát. Na tvoju výšku bude tá 20 asi primeraná

      0 0
    • katan  

      Ešte som zabudol moju výšku – 181 cm.

      0 0
    • Trojci  

      Já mám 20, měřím 186 a je mi maličko velkej – takže pro tebe bude akorát :))

      0 0
      • kali222  

        covece, to jsem rad, ze to uznavas:D ja ti nedavno chtel psat, jak mas krasnyho cubika(bilyho):D,a­le co ta velikost… pak jsem si rikal, ze ja jsme zas pako, co si kupuje vzdycky maly kola:-), tak jsem se na to vykaslal:D ale je paradni

        0 0
        • Trojci  

          No, za tu cenu co jsem ho koupil jsem si velikost vybírat nemohl :))

          0 0
          • Kubick  

            Super, tak jsem se jen utvrdil ve své volbě :) už aby byl doma . Přes Vánoce postavím, vyladím a samozřejmě nafotím.

            0 0
          • pitos  

            zajímavý přístup ke koupi kola mám zato že toto může udělat jen někdo kdo kolu vůbec nerozumí:)

            0 0
            • Trojci  

              A nebo někdo, kdo si za velikost 18 nemůže dovolit připlatit 15.000,–

              0 0
              • pitos  

                chápu,ale já bych si to prostě nekoupil i kdybych měl ušetřit třeba těch ticíc 30. Velikost je úplný základ a jak 100% nesedí tak už to nebude nikdy ono. Taká jsem kdysi koupil o kapku větší kolo,naštěstí mi ho ukradli:)

                0 0
      • poiko  

        takže 18" je na 175 cm akurát? platí to i pro fully?

        0 0
        • poiko  

          myslim fully od Cube

          0 0
          • Kubick  

            Zajímavý přístup ano, ale pokud jsi v životě vyzkoušel pár rámů, dokázal si dát do souvislostí jejich parametry – geometrii, tak můžeš určit, co ti vyhovuje a co ne. Ano, není to stoprocentní, ale v nejbližší době zkrátka nemám možnost výletovat po krámech a shánět tento konkrétní model v této konkrétní velikosti. Navíc velkou roli hraje i dostupnost, která se zmenšuje každou chvíli :)

            0 0
            • MlokCZ  

              S tím přístupem reagoval pitos na Trojciho, to nebylo na tebe. A ty si to asi taky špatně zařadi, chtěl si asi reagovat na pitose.

              U Cubu sedí udávané rozměry, takže pokud víš, jakou geometrii potřebuješ, tak velikost vybereš i bez vyzkoušení bez problémů.

              A pravděpodobně bude ta 20ka tak akorát, i když samozřejmě opět záleží na konkrétních mírách, nejen na výšce.

              0 0
          • MlokCZ  

            To se takhle nedá říct bez znalosti přesných rozměrů (délka nohou do rozkroku, délka trupu, délka rukou) a preferovaného posezu.

            Já mám třeba 182cm a mám všechny 3 fully od Cubu v 18ce. Na dvou 105mm představec, na posledním Stereu 90mm představec a všechny jsou mi přesně akorát. Ale mám krátké ruce i trup.

            Manželka měří téměř stejně (možná o 1cm méně), má delší ruce i nohy a AMS Pro, který teď jezdí ona je jí také přesně akorát a to se 120mm představcem (a ještě dostala 40cm sedlovku, 35cm sedlovka byla o 1–1,5cm kratší než bylo třeba).

            20ka by ti ale byla velká téměř jistě a 16ka zase už skoro určitě malá, takže 18ka pravděpodobně bude ok nebo minimálně blízko ideální velikosti. Taky se může stát, že ti geometriee Cubů nesedne vůbec.

            0 0
            • Kubick  

              Jj, sorry. Taky jsem si měřil délku paže, délku nohou do rozkroku,všechno jsem bral v potaz. Ale jak jsem postupně procházel příspěvky na BF, tak většinou (nebo vlastně pořád) chvála na Cube, velká spokojenost. Takže pokud budou jízdní vlastnosti a chování rámu stejně tak dobrý jako design.. Kurňa, už aby byl doma :)

              0 0
    • F3nd3r  

      Trochu OT ale máte nějaký typy na prodejce?

      0 0
    • brble  

      Mám Cube Ltd 20",187cm,dlouhý nohy ruce,představec 120mm,sedí přesně.

      0 0
      • claid  

        hmmm tak to já to mám jinak..měřím 181 a mám Cube LTD 20" a 90 mm představec a jsem přesvědčen, že mi sedí dobře, dobře se na něm cítím, žádný bolesto zad nebo břícha, nebo rukou..a měl jsem právě menší rám 19" Amulet 10,3 a byl mi malej po výměně za CUBE super, teď mám objednanýho CUBE AMS 125 a taky 20"…tedy jestli mi nebude…tak mě snad trefí!!!:-(

        0 0
        • kubad  

          chtělo by to foto kola, ale z těch zadaných parametrů si nemyslím že velikost je ideální, a u fulla bude ještě hůř.

          0 0
          • MlokCZ  

            Těžko říct, oni Cuby jsou docela krátký. Já mám 182cm a AMS 125ku mám v 18ce se 105mm představcem a je mi přesně akorát. AMS Pro to samé. Přitom mám krátké ruce i trup. Manželka, která měří cca stejně nebo možná o 1cm méně, která má delší ruce i nohy, tak na té 18ce AMS Pro těď jezdí a je jí dobře se 120mm představcem a ještě musela dostat 40cm sedlovku (35ka byla o 1cm kratší než bylo třeba).

            Takže pokud má někdo trošku dešlí ruce, tak mu při stejné výšce může být 20ka úplně ok, i já bych ji s 9cm představcem mít mohl (a manželka úplně v pohodě), ale byla by na mě už zbytečně vysoká. A zvlášť pokud nechce 120mm představec (což bych na 125ku už taky nechtěl).

            0 0
            • kubad  

              jak píšeš, může a nemusí, chtělo by to vydět fotku toho HT s nastaveným posezem a pak by se dalo hodnotit.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ale v každém případě u AMS 125ky čím menší velikost na výšku, tím lepší, protože má poměrně malý sloping díky konstrukci.

                0 0
          • claid  

            no to jsou tedy vyhlídky…ale délky horní trubky jsou na LTD i AMS s rozdílem 1mm a když mi to teď vyhovuje..tak mi bude muset vyhovovat i 20" AMS 125!!!jinak začnu chodit jen pěšky..:-)) ale je mi to fakt divný, že zrovna já tady dělám vyjimku a ostatní by brali tu 18" no proč zrovna já??ale fakt se na té 20" cítím dobře, ovladatelnost super, šlape se mi taky dobře a nic mě ani po celodaní jízdě nebolí www.cube-bikes.de/…d_21017_.htm#geo3 tady je geo LTD 20"

            0 0
            • mireks  

              Buď v klidu, nejsi jediná výjimka. Taky měřím cca 182 cm a mám 20" Cube AMS a rozhodně mi není velký. Hodně záleží na tom jak máš dlouhé ruce a nohy, ale jestli jezdíš LTD (hoď si něco do profilu), tak bych se nebál. Teda určitě ti nebude dlouhý, s tou výškou je to zrádné – když máš kolo s trošku větším zdvihem a odlehčíš ho (např. při zastavení), tak ti nad horní trubkou nemusí zbýt dost místa ;) Jestli už máš objednáno, tak to neřeš a těš se :)

              0 0
              • claid  

                jo díky za útěchu, pořád to chodím poměřovat, ale ani teď bych asi tu 18" nebral..jak se jezdí na malém kole vlastně vím, ale jak by to vypadalo na velkém rámu…to nevím..doufám, že příští týden už by mi mohla ta AMS 125 přijít a tak se uvidí…a jaký máš ty na kole představec?

                0 0
                • mireks  

                  Představec je podle všeho 90mm/-5 st. (obrácený originál představec z GT Avalanche 0.5 2004, vel. L). Na GT mi přišel krátký, ale nějak jsem se pořád nemohl dokopat k výměně. Tady mi sedí mnohem líp. Až někdy zbydou prachy na řešení estetických záležitostí, asi budu shánět obdobný.

                  0 0
                  • claid  

                    taky mám na CUBE LTD 20" 90mm představec a je to OK..jsem zvedavý, jaký přijde na té AMS 125 ale jestli tam bude jiný, tak ho hned vyměním za 90 mm a doufám, že to bude taky OK..i jsem hledal nějaké fota, na kterých by byl vidět můj posez, ale moc toho nemám..většinou fotím já..jednu jsem dal do infa, ale tou kvalitou tam toho stejně není moc vidět..

                    0 0
                    • ravic  

                      mam 188 cm a poridil jsem cuba ltd race vel.20. model 08 chvili jsem spekuloval i 22, ale nakonec s 20 max. spokojenost… chce to kazdopadne vyzkouset – zkousel jsem nejaky treky a proste nesedely, naopak cube a spesly byly ok…

                      0 0
    • voytaa  

      Táta má ltd pro v osmnáctce, mám asi 180 a zdál se mi na mě maličko kratší..

      0 0
    • mimino  

      Ahoj Mam v plane zakupit Cube LTD Race a riesim velkost 20"alebo 22" na vysku 190cm Vidim podla BF ze ta 20" bude stacit Sa pochvalte ako ste spokojny s tymto cubikom a ci je to dobra volba Vyberal som mezi Pells Razzer race D,Supom XP920D a Duratecom Career-ten je uz na mna drahy

      0 0
      • pegas  

        duratec je sice drazsi ale za to kvalitni ram kde mas veskery servis (volba designu,barvy,atd)…

        0 0
        • vinnca  

          je nekde na ramu cube napsana jeho velikost, jest-li je to 18 nebo 20ka? co jsem tak koukal,tak jsem nic nevidel.

          0 0
          • Singlespeed  

            Není. Musíš vzít metr a změřit v cm vzdálenost od osy šlapacího středu po vrch sedlové rámové trubky a vydělit 2,54. Vyjde ti velikost rámu v palcích.

            0 0
          • MichalF  

            Take sem hledal a nenasel :/

            0 0
      • zdenyk  

        Mam 191 a Cube LTD RACE 22" mensi bych nechtel… urcite nekde vyzkouset.

        0 0
        • Frost  

          Vyzkoušet Cube je téměř nemožné, nikde to nemajá skladem…chci si pořídit Cube HPC Team (když to pujde tak jen rám) a nikde jsem ho nesehnal na osedlání… Mám 181cm takže to bude na 99% 18" ale v téhle cenovce bych si to rači opravdu testnul. Cube je jeden z mála výrobců co má 18" rámy…všichni dělají 17 a 19..nechápu proč, když každej má tech 180cm :-)

          0 0
          • jezura  

            Mám 190 cm a rám Cube ,,22,,.Pokud máš 181cm,tak bych to viděl spíš na 20 rám.Rám je dle mne trochu kratší než ostatní rámy stejné velikosti jiných výrobců.

            0 0
            • Frost  

              Řekl bych že krátká horní rámová trubka u Cube je pouze a jen fáma. 18" má na délku 595mm od hl.složení k sedlovce ve vodorovné přímce. Tuto samou hodnotu mají i Meridy (nebo dokonce mají 590mm) a například Scott Scale ve velikosti L ---- tedy 19" má 600mm.

              0 0
              • MlokCZ  

                Fáma to určitě není. Ono se to jednak u Cubu liší model od modelu, většina modelů má v 18tce kolem 580–585mm (což krátké je, když třeba dlouhý Supy mají to samé v 16,5 velikosti), Reaction má 588mm. 595mm má pouze HPC model (to už tak krátký rám samozřejmě není).

                0 0
                • Frost  

                  Tak to jó…na jiné modely jsem moc nekoukal…jen HPC mám prolezlý skrz na skrz.

                  0 0
                  • goboloco  

                    Je na letošním HPC hl.složení press-fit nebo nějaké oversize provedení?

                    0 0
          • goboloco  

            Také přidám svou trošku do mlýna. Cube HPC se mi také zamlová. Co jsem sledoval geometrii tak mi bude sedět 16". Hl.trubka bude asi oproto loňsku na klasický press-fit nebo se pletu?Sedlovla je 34,9mm (Syntace, Ritchey) bohužel Thomson 34,9mm zatím v nabídce nemá. Středové složení je také press-fit na systém Hollowtech. Já mám zatím ISIS 2×9 kliky. Přesmyk jde pouze na strředovou osu. No zkrátka další investice okolo…

            0 0
            • siafu  

              podobnou geometrii jako Cube 16" má kdyžtak Merida 16" – jak karbon, tak HFS – to možná seženeš na vyzkoušení spíš:) délka je v obou případech 570 mm. Meridu 16" mám, měřím tak 165 cm a s představcem 10 cm se mi to zdá myslím vcelku dobré…

              Jinak ten Cube HPC má snad nějake semi-integrované hlavko ne? to se mi zatím osvědčilo třeba obyčejné FSA ACB (alu misky a k dostání i náhradní ložiska), jinak sedlovku by člověk bral spíš průměr 27.2 mm (ritchey wcs carbon) a k tomu redukci do rámu

              0 0
              • goboloco  

                A ještě se mi líbí Reaction v 16".Sedlovka je 31,6mm. Jediné co je trochu jiné je střed press-fit.Ta anodizace je moc pěkná a vydrží na dlouho.

                0 0
                • siafu  

                  jo Reaction taky nevypadá zle, no bohužel pro mě už ani jeden model 09 nemá čepy na véčka, který tak nějak ještě chci s příštím rámem zachovat a modely na rok 10 na tom budou zřejmě stejně

                  no takže pokud nový rám, tak dost možná opět Merida (ještě si potřebuju otestovat současný posed) – jako kdyby se něco stalo se současným rámem, tak by díru zacelila jen ekonomická verze HFS a pokud se bude jednat o více plánovanou výměnu, tak na rám asi něco přišetřím a bude buď karbonová FLX Merida (pokud tedy bude za cca 20 tis.) a nebo „levnější“ Progress Team SL ze scandia – zřejmě. Ale za každou cenu teď měnit rám naštěstí nepotřebuju. A co se tak dívám, tak po stránce geometrie pro mě nevypadá špatně ani ehm karbonové Ravo Ultimate, ale bůhví co to je za rám, asi nějaký „Axman“ s delší geometrií aspoň v nejmenší velikosti

                  no a karbonovej GT Zaskar, o kterým taky uvažuješ, už je tedy přes můj cenový limit a co víc, tak chci ke své výšce asi opět ideálně rám 16"

                  0 0
    • The_Trooper  

      Já 186 cm 20 rám 120mm představec a paráda..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.