CTM Charisma - zvládne 110 kg ?

9 nepřečtených
  • Anne

    Dobré odpoledne, předem se omlouvám za možná pro někoho hloupý dotaz, pročítala jsem forum, ale pokud bude někdo tak hodný a poradí, budu moc ráda.

    Potřebovala bych dámské kolo na občasné ježdění, polní cesty, někdy cesta lesem, okresky, žádné těžké terény. Primárně na hubnutí.

    S tím souvisí moje další otázka. Dle prodejce by mělo mít toto kolo nosnost 100 kg. Já mám 110 kg – nebudu z něj mít dvě jednokolky? (váha jde dolů, začínala jsem na 120 kg, předpokládám, že bych se brzy měla dostat pod stovku).

    Vzhledem k rozpočtu (max. 11 tisíc) padl výběr na toto kolo – https://www.bikero.cz/…019-p410226/#…

    Mohli byste mi říct prosím svůj názor, proč bych si toto kolo rozhodně neměla kupovat ?

    Případně doporučit lepší v této cenové relaci ? Pokud mi ho schválíte, budu jedině ráda :) Děkuji mnohokrát předem

    An.

    0 0
    • Vilém  

      Toto bych, pri tve vaze, neriskoval. Kdyz vidim ty mechanicky brzdy, rafky se slovem „lite“ v nazvu atd.

      0 0
    • Rowdy  

      Většina kol má nosnost do cca 100kg. To ale neznamená, že při 101kg se rozpadne. S 110kg to sice bude trochu trpět, ale pokud s tím nebudeš jezdit terény, tak to zvládne. I zde na BF je sbírka uživatelů různých kol, kteří mají přes 100kg nebo dokonce výrazně přes 100 a nedělají z toho příliš vědu. Stejně asi plánuješ jen celkem opatrné použití.

      Jinak samozřejmě že když ti to prodávají jako kolo do 100kg a ty máš víc, bereš na sebe riziko, že u případného problému odmítnou reklamaci s tím, že to bylo přetěžované. No ale to bys nemohla skoro nic. Kdybys hledala kolo s oficiální nosností 110kg, asi bys hledala dlouho a dost možná by to stálo o dost víc peněz. Tedy … já bych to neřešil a jezdil. Když se do toho dáš skutečně pořádně, za chvíli budeš mít pod 100.

      0 0
      • Davidakta  

        Mám stejný názor, jestli se ti líbí tak jdi do něj. A pokud to s hubnutím myslíš vážně, tak máš během chvilky 90

        0 0
      • Vilém  

        Zas tak dramaticky to neni. Treba Trek ma udavanou nosnost jejich kol 136kg (kolo. jezdec, naklad).

        0 0
        • novas752  

          Ten je asi tak jedinej. Ale s opatrnym provozem (lehounky teren, odsedavat nerovnosti a nesedet na tom jak pytel brambor) to to kolo nijak nerozlozi ze by se to rozpadlo za jizdy.

          Akorat brzdy budou jeste horsi nez by byly normalne, vidlice se vyvakla trochu rychleji nez normalne a hnedka po nasednuti zajede hodne do zdvihu (pruzina uvnitr je na hmotnost cca 70–80kg) a naboje odejdou o nejaky kilometry driv nez s mensi vahou pri stejnem pouziti.

          0 0
        • luciash  

          Souhlas, třeba https://www.trekbikes.com/…n-5/p/23133/?… by se mohl líbit… sice je to lehce přes rozpočet, ale nevypadá vůbec špatně.

          Akorát nevím, jestli je kolo ten nejlepší nástroj na hubnutí ;)

          0 0
          • Anne  

            Moc děkuji všem za názory, asi ho nakonec koupím, zatím tu váhu sundávám doma na rotopedu, plaváním v bazénu a rychlou chůzí v přírodě. Takže nové kolo doufám nebude mou vahou trpět moc dlouho. ;)

            Bohužel mám nevýhodu, že jako ženská vybírám i očima a to trekové se mi moc nelíbí, každopádně jsem si vědoma, že je určitě po technické stránce mnohem lepší. Začnu postupně tímto, za pár let se třeba dopracuji k tomu, že zainvestuji do lepšího kola. Ještě jednou moc děkuji za váš čas a rady :)

            0 0
    • puffbodie  

      Decathlon? Obecne se udava do 120kg v sestave jezdec + kolo. To ti dava cca 107kg k dispozici, 3kg se nestrili. Jasne, ze pri te cene se bude nekde setrit a to na mistech, ktera vice minimalne zpocatku opotrebujes. Ale kdyz by ti nahodou odesel naboj v kole, tak se holt koupi lepsi, ale moc bych se toho nebal, ze to treba 2 roky nevydrzi.

      https://www.decathlon.cz/…8405264.html

      https://www.decathlon.cz/…8379537.html

      https://www.decathlon.cz/…8553362.html (primo damske, ale 2000 nad limit no)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.