• Featherbed

    Zdravim,

    mám menší trable s oblečením, celkově se v současné nabídce moc neorientuju a vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce a množí se dotazy rodinných příslušníků na vhodný dárek, rozhodl jsem se nechat si nadělit nějaké oblečení na kolo…

    Doted jsem jezdil prakticky jen když bylo hezky… z ryze cyklistického oblečení jsem měl dres a pak jsem si akorát přikoupil návleky na nohy, mixoval jsem to s první a druhou vrstvou na lyže od Sensoru a teplejma ponožkama a jakžtakž to šlo, ale nebylo to ideální… doma mám tak 3 spodní trika moira/sensor, 2 spodní kalhoty, letní dres s kalhotama, návleky na nohy, mikinu sensor co jsem nosil na lyže pod bundu co už mi je teda dost malá, tak bych ji taky obměnil a několik párů teplých ponožek…

    Tak bych se chtěl zeptat, čim bych to měl doplnit? Jezdit chci když nebude vyloženě hnusně, počítám většinou tak nad 10 stupnů, pod 5 si myslím že se ven nevykopu… požadavky jsou co nejvyšší užitná hodnota za co nejnižší cenu… určitě potřebuju nějakou vrchní vrstvu, takže nějakou pokud možno neprofoukavou a nepromokavou, ideálně i do malého balíčku složitelnou bundu a nahradit tu Sensor mikinu nějakou druhou vrstvou, co využiju jak na lyže tak na kolo, trochu jsem přemýšlel o roláku, protože když je mi na kole zima na krk tak mě to jednak sere a taky jsem hnedka nemocnej… nevím, jestli jinak je to v pohodě nebo by se hodilo ještě něco, možná ještě přikoupim návleky na ruce, ty nic nezaberou a občas se můžou hodit… ted jsem neměl, protože jak začla být trochu víc zima, vozil jsem sebou tu mikinu, jak byla zima i v mikině tak jsem klepal kosu a nebo nejezdil, v extrémních případech jsem přes ni dával ještě normální civilní mikinu, vzhledem k tomu že mi pak už dost často mrznuly nohy, přemýšlím i o návlecích na tretry.

    Vůbec nemám tušení, jaký typ bundy si koupit, jestli nějakou softshellku, nebo spíš něco s membránou, nebo jen lehkou šustákovku a dohánět to vrstvama pod ní… v tomhle se vůbec nevyznám… nejde mi až zas tak o konkrétní typ, chtěl bych si udělat představu, jakou chci a pak s tím oběhnout okolní krámy a poptat se, zkouknout slevy a tak… a stejně tak bych chtěl vědět, jaké vrstvy chci přikoupit, řikám si že na to moje ježdění a vzhledem k tomu, že v mrazu jezdit nebudu by nějakej rolák+bunda stačil, ale kdo ví…

    Takže jaký typ bundy je podle Vás nejlepší? Je lepší pod něj koupit normální mikinu nebo rolák? V těch teplotách co budu jezdit stačí na nohy spodní moira, kalhoty od dresu a návleky? Na vršek stačí moira, dres, mikina/rolák a bunda? Mají cenu návleky na tretry?

    Co jsem tak zatím přemýšlel, tak bych vzal nějaký termorolák a nějakou bundu na způsob této ; ale říkal jsem si, že se radši zeptám, moc tomu nerozumím a třeba je nějaké lepší/levnější řešení…

    Za odpovědi předem děkuju…

    0 0
    • jIrI___  

      Každopádně si pořiď neprofuk vestu. To je strašně univerzální a užitečný kousek oblečení, který použíješ celoročně.

      0 0
    • drtyc  

      kdyz ctu otazku v nazvu vlakna, tak to zni tak babsky, ze by se skoro chtelo rict „koule“. Teda vytrzena z kontextu.

      0 0
    • clun  

      Teplota kolem 10°C je ještě celkem teplo, měla by ti stačit neprofuk bunda třeba tato která má odepínací rukávy – využitelná i jako vesta http://www.craft.cz/index.php… koupil jsem si ve výprodeji za 900Kč.

      Pod ni dres s dlouhým rukávem (nebo tenká flíska) a pod to termotriko.

      Na nohy by ti měly stačit zateplené 3/4 kalohty.

      Ještě je fajn mít něco na hlavě, buď klasickou cykločepici s kšiltem (na kterou nedám dopustit) nebo takovou tu „plaveckou“ pod helmu.

      0 0
    • McBlacky  

      nechci to číst, ale jestli nemáš zimní tretry, kup si ty.

      oblečení se dá kombinovat s běžeckým a lyžařským/běh/

      0 0
      • Blade  

        Tak pak si to možná přečti:) Pro ježdění v ±10stupních jsou IMHO zimní tretry vyhozený peníze, postačí návleky.

        0 0
        • McBlacky  

          tvůj názor. Já bych v letních do 10st kromě závodu nevyjel.

          Navíc návleky jsou pruda a akorát je na MTB roztrháš.

          0 0
          • mr.antik  

            Nemám sice závodní tretry ale poctivý Lake a pokud jde o MTB jízdu v kopcích, tak s nima vydržim i v mínus pěti, se dvěma ponožkama. Nejvíc trpí achylovky.

            0 0
        • OLy  

          ja nevim ja okolo 10 stupnu navleky vubec nenosim jen mam torksu teplejši bajkobý ponožky a v pohodě:)

          0 0
    • Rychlej turista  

      mno, přečetl jsem první dva odstavce, ale pak mi padly do oka ještě ty dvě čísla z třetího odstavce, ale na víc jsem fakt neměl sílu :-)

      Co jsem pochopil, tak nemáš vestičku. To považuji za nejužitečnější kus oblečení, za pár kaček a je to na věky. Ale jen takovou tu lehoučkou, žádné zateplení a se síťovanými zády. Pokud hodláš jezdit pod 10°C, tak bych přidal ještě zimní tretry, já je beru pod 15°C a jezdím v nich více, než půl roku, takže se to opravdu vyplatí. Návleky nic nevydrží a nikdy to nebude ono, i když se snimi do nuly taky dá chvíli jet.

      0 0
      • Blade  

        Nj, návleky nic nevydrží.. Moje návleky přežily už jedny tretry:) Chce to na tom kole jezdit a ne furt tlačit;-)

        0 0
        • OLy  

          jak je máš tak neslezat pokud neni venku sníh:) ja si ale mylsim že do 10 stupnu je nepotrebujes

          0 0
    • jan 2  

      Počasí nad 10 není hnus, to je ideální poježdění, není vedro ani zima. Na to stačí letní tretry, dlouhé no wind kalhoty, dabl fejs a neprofuk bunda.

      0 0
      • Ricci  

        No wind bundu nad 10C nepotrebujes,staci vetrovka na zatepleny dres

        0 0
        • jan 2  

          já to beru pro mtb, nejdříve jedu nahoru, no a potom dolůa pocitově je lepší při 10 stupních mít neprofuk

          0 0
    • siafu  

      Nad 10 st. mi stačí funkční triko (Craft ProCool), dres kr. rukáv, lehčí vesta (síťovaná záda), návleky na ruce (ideálně superroubaix), 3/4 kraťasy (opět superroubaix), středně teplý ponožky (Sensor Hiking), Nowind návleky na tretry a lehká čepička pod helmu (něco jako Moira Ultralight). Bohužel nějaké zimní tretry i návleky na tretry č. 38 se shání doopravdy velmi dobře, takže zatím beru za vděk těmi návleky, které musím volit drahé Sidi, protože v menší velikosti nemůžu žádné jiné sehnat :((

      Takže asi hlavně vesta, návleky na ruce a na letní tretry. Bundu a dlouhé kalhoty mám až s membránou (Isowind, Nowind apod.) určené primárně na zimní období.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Na 38 jsou v pohodě nejmenší návleky od Kalaše.

        0 0
      • Eva  

        V Hobby sportu na Veveri maji za cca 500–600Kc,nevim znacku,neoprenove na zimu,dokonce v mensich velikostech nez 38,ono totiz psana 38 absolutne neodpovidala a menila jsem je.

        Pruser jsou spis zimni tretry,sehnat je v damskych velikostech je problem,potrebuji je vyzkouset,takze e-shop nehrozi.

        0 0
        • siafu  

          jo tam se musím stavit, potřebuju sehnat náhradní přezku M-Lock na Specialized tretru, tak kouknu, co tam dál mají… jinak ty Sidi návleky už mám dost odrbaný, ale pořád to jde – pokud vydrží ještě tuto zimu, tak by přes chladnější počasí odjezdily asi 3 sezóny

          0 0
          • Eva  

            Tak jsem je nasla,znacka BBB,velikost 39/40,ale neodpovida,mam botu 38 a kdyz jsem bez zkouseni vzala 38 navleky tak to proste neslo.Takze tretru s sebou a vyzkouset :-).

            0 0
    • martin7  

      no ono je to různý, každý má jinou teplotní odolnost. třeba letos to bylo vidět na královi úplně nádherně. Někdo jel na lehko, někdo v zimní bundě. A to bylo jestli mě paměť neklame okolo 10 stupňů.

      Jak psal rychlej turista, tak zásadní i podle mě je vesta, dále pak termoprádlo a zateplený dlouhý nebo 3/4 kalhoty.

      Co se u mě týče treter používám návleky, dám za ně 400 CZK a sezónu (od cca listopadu do března) mi vydrží, ale to jezdím s nimi tak až pod pět stupňů.

      Poslední věc je taky, kolik toho v zimě najedeš. Pokud budeš na kole delší dobu nezapomeň i na kvalitní zimní rukavice. Loni jsem jel v prosinci z Rakovníka do Prachatic a bylo okolo 0. Měj jsem blbý rukavice a myslel jsem, že porodím ježky proti srsti. Ze Strakonic jsem jel tím stylem, že jsem střídavě jednu ruku zahříval pod bundou a druhou řídil.

      0 0
    • Featherbed  

      Díky všem, zítra projdu obchody a uvidím jak to dopadne.

      Přednost bych dal spíš návlekům než zimním tretrám – jezdit budu jen tak nějak okrajově, ne X hodin každej den aby se mi vyplatily tretry… a zajímalo by mě, jak s nohama? Myslel jsem si, že termoprádlo, teplý podkolenky, normální kalhoty od dresu a návleky by mohly stačit, je to tak nebo se vyplatí připlatit si za zateplený kalhoty?

      Co jsem to tak četl, tak asi koupím nějakou tu mikinu nebo rolák jako druhou vestvu, na to vestu/bundu a návleky na tretry a budu spokojenej… zateplenou čepičku jsem dostal někde na závodech, ale s hlavou jsem nikdy problém neměl :)

      0 0
      • OLy  

        no záleží jak komu. já použivam nowind kalhoty asi od axonu ale je to takové rozmazlení když jeden okolo 10° Jeidnému mistu kteremu by vadil chlad sou kolena takže to bezproblemu prežiješ i s návleky na koleny ale pokud chceš jezdit ve vetěí zime zateplene kalhoty budou asi nutnost

        0 0
        • Featherbed  

          Mám návleky na celé nohy od Kalasu, ne jen na kolena… do 10 stupnů bych jen s návleky na kolena nevyjel, ale říkám si, že s termoprádlem a návleky by to mohlo být ok…

          0 0
    • The_Trooper  

      Moje ježdění

      Rozmezí 10 až 15°C

      Vršek: Lehká Bunda KALAS MISSION + nějaké funkční prádlo

      Nohy: Kraťasy + elastan čapáky

      Boty: tretry + teplejší ponožka

      5 až 10°C

      Vršek: Lehká Bunda KALAS MISSION + funkční prádlo teplejší nebo 2 lehké vrstvy

      Nohy: Roubaix čapáky nebo čapáky s isowindem

      Boty: tretry + teplejší ponožka

      0 až 5°C

      Vršek: Zateplená bunda KALAS WIND&WATER

      Nohy: čapáky s isowindem

      Boty: tretry + neopren návlek

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.