Poraďte tlouštíkovi co na sebe

34 nepřečtených
  • Petr_67

    Jaro se nezadržitelně bíží a rotoped mě už nebaví, chtěl bych začít co nejdříve jezdit venku na kole a shazovat kila. Problém je, že jsem přibral 30 kg a všechny věci jsou mi samozřejmě malé. Takže musím koupit všechno znovu, ale chtěl bych minimalizovat náklady, protože by se jednalo o období relativně nízkých teplot, tak okolo 13 stupňů. Pod touto teplotou prakticky nevyjíždím. Zkrátka překlenout zima-jaro a přitom neinvestovat velké peníze za oblečení, ze kterého do konce roku (doufám) zhubnu. Takže jako naprostý základ jsem objednal zateplený dres Rogelli Salerno http://www.sportovni-obleceni.cz/…y-rukav.html a Moiru Mono krátký rukáv. S tím bych vystačil při teplotách okolo 18 stupňů, ale co když bude chladněji (10–13 stupňů?) Tedy ke konci zimy a začátku jara? Nechce se mi kupovat zimní bundu, ceny jsou příliš vysoké a plánuji zhubnout a to radikálně. Nebo zvolit nějakou větrovku na ten dres a s tím uvedenou dobu přežít? Nebo se vydat cestou teplého funkčního prádla pod dres (Moira Duo)? Toto řešení je mi nejsympatičtější z hlediska nákladů, ale nebude v tom zima?

    Díky za jakoukoliv radu a přivítám Vaše tipy :-)

    0 0
    • borda  

      moira duo (nobo neco podobnyho s dlouhym rukavem), zatepleny dres + vetrovka. to by melo byt v pohode. to samy na nohy.

      0 0
    • Smazaný účet  

      A vejdeš se do toho dresu, když, jak čtu jinde, nezapneš pás od Polaru?

      0 0
      • Petr_67  

        Díky za tu tabulku, no měl bych se do toho vejít, mám objenaný 3XL a doma mám ten samý ale ve velikosti 2XL, ten však sotva zapnu a celkově jsem v tom utažený. Takhle se jezdit nedá. Takže doufám, že 3XL bude OK.

        0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • JSt  

      jednoducha rada. na jezdeni na kole nutne nepotrebujes specialni cyklisticky obleceni ;-). kdyz chces jako minimalizovat ty naklady.

      0 0
    • MlokCZ  

      Nevim jak je ten dlouhý dres teplý co si koupil. Pokud není úplně tenký, tak mně by k tomu do nějakých 11–12st. stačilo vzít jakékoliv funční prádlo s dlouhým rukávem (místo krátkého), což se dá za cca 400Kč pořídit + vestička, třeba Kalas.

      A pokud by to nestačilo, tak bych případně koupil ještě jeden dlouhý zateplený dres o něco teplejší než si už máš. Pak to totiž můžeš s vestičkou různě kombinovat a případně si vzít nouzově na sebe i oba současně, když by se ochladilo.

      A nebo místo druhého dlouhého dresu koupit spíše teplejší krátký dres + teplé návleky na ruce. Opět to půjde velmi dobře kombinovat s vestičkou a tím dlouhým dresem, co už máš. A navíc až se trošku oteplý, tak ho využiješ ještě taky, pokud do té doby nestihneš ještě dost zhubnout.

      Pořádnou dražší bundu bych v tomto případě nekupoval. To je investice mnohem větší a navíc bundy (i když nejsou extra teplé) jsou tak akorát do max kolem 10st., nad 10st. už bundu pořádně nevyužiješ.

      0 0
      • Petr_67  

        Ta vesta Kalas vypadá dobře, je relativně drahá. A když budu mít dres 3 XL a koupím vestu taky 3 XL, narvu to na sebe? Ta vesta totiž není elastická. A nevadí, že Moiru Mono budu mít jen s krátkým rukávem, nebo musím přikoupit s dlouhým? Ty rukávy na dresu vypadají celkem teple..

        0 0
        • Smazaný účet  

          Kalaš.

          0 0
          • Petr_67  

            Tak to bude malé. Obvod hrudníku 112–118, já mám 125. Kdybyste někdo věděl o větší větrovce, dejte prosím vědět. Díky.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Noviny.

              0 0
              • Petr_67  

                Po delším hledání na netu jsem našel jedinou větrovku o velikosti 4XL

                http://pcshop.pells.cz/…/default.asp?…

                Mám dojem, že nemá síťovaná záda a taky není z nylonu, jako obyč. vesty, ale z No-Windu. Tak nevím, zda to bude dostatečná ochrana proti větru, jestli bude dokonale neprofoukavá. A navíc tam píšou, že je to letní vesta. Tak nevím. A ta cena :-(

                0 0
                • Petrando  

                  Hele, nic ve zlem, ale mam pocit, ze nez si neco vyberes a nez vyjedes na kole, tak uz bude bud leto, nebo zjistis, ze potrebujes neco ve velikosti 5XL

                  0 0
            • nobody  

              koukni na Sykoru, šijí na zakázku, věci ti přizpůsobí a ceny dobré

              0 0
    • siafu  

      nad 10 stupňů už bundu nenosím – mám jen jednu na zimu s membránou a už dnes v tom bylo přeci jen tepleji… takže vemu funkční triko (Craft Pro), na to obyč. dres z coolmaxu a neprofuk vestu (vzadu má síťovaná záda), na ruce hodím návleky (chce to s jemným chloupkem, Supperroubaix) a na nohy kalhoty bez membrány s nějakým chloupkem

      no mít na sobe zateplený dres a Moira Mono při 18 st., tak se uvařím. Moira Mono dl. rukáv nosím až tak když je fakt pod nulou. Nad těch 10 st. si vystačím s tím Craftem, letním dresem, vestou a s návleky na ruce

      0 0
    • mr.antik  

      z duvodu pocení nesnášim větrovky, pokud nejezdíš teda nějakej půlhodinovej sjezd v alpách. Na naše podmínky stačí nějaka fleecka, mikina, případně ta vesta

      0 0
      • mr.antik  

        když je zima, stačí přibrat nějaký moira tílko nebo triko navíc.

        0 0
        • Petr_67  

          Tak už mám skoro vybranou tuto vestu: http://www.sportovni-obleceni.cz/…tewe-08.html Mnoho lidí si neprofuk vesty pochvaluje, sice nevím, zda se do ní vejdu (3XL), ale mohl bych na jaře nosit kombinaci (postupně od těla) Moira Mono krátký, dres Rogelli Salerno dlouhý zateplený a navrch tu vestu. Nebo je jiná varianta koupit Moiru Mono a na ni ten dres. Ale nevím, zda by mi nebyla ve sjezdech zima. Které variantě dát přednost?

          1/ Moira Mono, dres, vesta.

          2/ Moira Duo dlouhý, dres.

          0 0
          • Petr_67  

            Oprava:

            Nebo je jiná varianta koupit Moiru DUO a na ni ten dres.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Jak jsem psal, v tvém případě bude nejjednodušší i nejlevnější se oblíknout do těch novin.

              0 0
            • MARIN  

              ten dres rozhodne neni nejteplejsi mam ze stejneho materialu dres Paris.

              Bez vesty(neprofuk) se neobejdes.

              0 0
    • drtyc  

      walmart velikost 48 nebo 50?

      0 0
    • dancing dog  

      cycloscheinu mají velký velikosti a kdyžtak Ti ušijou na tělo…slušná kvalita za příznivý ceny. Mám od nich většinu věcí a kámoš, co je do výšky i šířky ještě o dost větší než já, si tam pořídil fakt velký věci. Mají vše od mrazu po horko…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.