• tak nějak by jsme v rodině v rámci zlepšování kondice a zdraví možná využily tzv. chytrou váhu. Vůbec se v tom nevyznám ale rád bych aby měla aplikaci v telefonu (nejlépe v češtině), Wifi / Bluethoot. předběžně mě zaujala tahle UMAX https://www.alza.cz/…d5092826.htm

    Kdyby měl někdo nějaký ozkoušený jiný tip tak předem dík za názor.

    0 0
    • Šaffy  

      Ahoj,

      Z alzy pozor, jsou to podvodníci na popisky a fotky.

      My jsme si objednali váhu z alzy, která v popisku měla měření vody v těle, kosterní svalovinu a když nám přišla tak nic z toho neměla. Takže jsme jí vracely, než objednáš z Alzy, tak mrkni i jinde na stejnou váhu a popřípadě si zjisti u výrobce, co doopravdy umí. A ani fotky nesedí.

      Mají tam suunto spartan sport za cenu asi 7990,– ale na fotce mají suunto spartan ultra model za 13990,–

      Alza je jeden velký podvod.

      Jinak máme nokia full body a jsme spokojený.

      0 0
      • gollum  

        Napsal jsi, že tam mají chybu, aby si ji opravili? Obvykle, když najdu takhle někde chybu v nějakom obchodě u popisu (nebo nějaké doplnění), tak jim napíšu a oni si to opraví/doplní to…

        0 0
    • JendaH  

      To měření objemu tuku, vody a svalů bych ignoroval, podle mě to pouze přes nohy není možné rozumně provést. Zkoušel jsem dvě takové váhy, jedna OBI Lux a jedna nějaká značková (bohužel tu si už nepamatuju) a když jsem se změřil třeba po čtvrt hodině znova, tak to ukázalo hodnoty lišící se o desítky procent. A navíc to u mě ukazovalo zjevně nesmyslně mnoho svalů a málo tuku, což je asi způsobené tím, že jaksi jezdím na kole, ale na břiše jsem obézní a ruce mám slabé, ale to váha měřící přes nohy nemá jak zjistit. A výrobce samozřejmě nějaké hodnoty typu očekávaný rozptyl neuvádí.

      Pozor, obě váhy používaly softwarový podvod, kdy si to zapamatovalo na daném profilu první „naměřenou“ (uhádnutou) hodnotu a tu to potom ukazovalo pořád dokola. Pro testování si musíte vytvořit nový profil, ideálně trošku odlišný (typicky to chce věk a výšku, tak třeba nastavte o rok a centimetr jinou) a tam uvidíte, co to doopravdy změří.

      No a pak ti z toho zbude „obyčejná“ váha, kde si myslím, že to bluetooth a aplikace nemá moc přidanou hodnotu, protože to jedno číslo si můžeš opsat…

      0 0
      • ememem1  

        tak, a teraz si mu rozbil iluzie.....a navyse mas samozrejme pravdu.

        0 0
    • jIrI___  

      Pokud používáš Garmin Connect, pak je chytrá váha od Garminu jasná volba.

      0 0
      •  

        právě že jsem od garminu utekl k Samsung gear sport, navíc se mi až tolik peněz dávat nechce, chceme to vyloženě jako takou novou motivační orientační hračku:-)

        0 0
      • Petr L2  

        Máš s tou Garmin váhou zkušenost?

        0 0
      • Janek33  

        Take mam Garmin,ale zapomen,ze bude spravne merit procento tuku, mnozstvi vody,svalu. Jedina vyhoda, ze ti udaje prenasi do Garmin Connectu.

        0 0
    • Delkim  

      Co tahle? Mám už pár let a spojuji do PC přes USB. Možná umí i BT, mrkni.

      https://www.mall.cz/…beurer-bf100

      0 0
      •  

        asi bt nemá, tohle či wifi podmínkou

        0 0
    •  

      Koupil jsem na zaklade testu z dtestu a jsem spokojenej

      https://www.dtest.cz/…-pt718/41635

      0 0
    • black.horse  

      Já už roky jedu na tom prvním modelu od Withings, dneska tu firmu vlasní Nokie. Beru si z toho jen křivku a porovnání vývoje hmotnosti v čase a fázi sportovní či nesportovní sezóny, na přesnost bioimpedance moc nevěřím, to řeší zrcadlo a pásek u kalhot, ale jako grafovou retrospektivu to oceňuji, u mě růst svalů se nijak nekoná, takže váha je v drtivé většině ovlivněna tukem a mohu aspoň porovnávat ročníky proti sobě… Zase narovinu, musíš si na to vzpomenout si na tu váhu v nějakém rozumném intervalu stoupnout, já to mám jako ranní rituál, kvalitně se ******, pak nanesu antiperspirant do podpaží a než zaschne se mezitím zvážím a pak se jdu oblékat a hurá do práce:-) no a když mám (jako teďka) období kdy dlozhodbě nesportuji, tak si na to váhu nevzpomenu a dokonce ani nemám odvahu to číslo vidět :-)

      0 0
      • macomb  

        Umí importovat do Garmin connect? Přece jen je výrazně levnější než Garmin váha. Dík

        0 0
        • jecnak  

          Ne, ale spolupracuje treba s aplikaci Zdravi v IOS. Meri dobre, hodnoty jsou konzistentni, umi vic uzivatelu. Mame i dvoje smartwatch od stejne firmy a spokojenost.

          Co se tyce vahy, je potreba se vazit za co nejpodobnejsich podminek – kazde rano, ci kazdy vecer po ci pred jidle. Zvlast kdyz clovek resi drobne zmeny v mnozstvi vody, tuku a svalu.

          0 0
          • macomb  

            Tak já se tak vážím (pravidelně ráno na stejném místě), jen to do Garmin connectu vkládám ručně. Ale dávat 4,5tkč jen za to, že se mi to bude nahrávat samo se mi zrovna nechce ;) proto hledám alternativu ;)

            0 0
            • jecnak  

              Naposled jsem za ni dal 99EUR – mame dve. Obcas maji nejake akce – primo vyrobce.

              0 0
            • Breakpain  

              .

              0 0
            • Joe_Pike  

              Já jsem přesně z těchhle důvodů koupil váhu od Xiaomi a do Garminu to importuji přes apku Weight logger. Je to trochu přes ruku, ale jednou za měsíc to přežiju…

              0 0
              • macomb  

                Jen někde seznam, na které xiaomi váhy to funguje? Jakou máš ty?

                0 0
              • petyn  

                A tu appku máš sparovanou s vahou xiaomi nebo to tam musiš zadávat ručně po každém vážení?

                Díky

                0 0
                • macomb  

                  Apku jsem si teď nainstaloval a nezdá se mi, že by ji bylo možné spárovat s váhou :(. Ale export do garminu funguje. Takže zase jen poloviční řešení

                  0 0
      • Charles2k  

        Tak Nokia mě nedávno těžce nasrala. Koupil jsem váhu Body Cardio, která umí asi jako jediná měřit rychlost šíření pulsní vlny v cévách (o tuhle funkci mi především šlo). A najednou cca před měsícem přišla od Nokie zpráva, že funkce bude v únoru deaktivována, protože prý blabla… Přitom co jsem srovnával výsledky s měřením v Alphega lékárnách, tak měřilo stejně přesně. Takže buď mám možnost váhu vrátit, nebo již nepřipojovat k netu a mobilu, čímž nedojde k aktualizaci software – jenže pak musím všechny hodnoty zapisovat ručně.

        Tohle je strašná nevýhoda všech zařízení co potřebují net a jsou napojeny někam na cloud do řiti. Pak je člověk zcela odkázán na libovůli výrobce.

        https://support.health.nokia.com/…360000004227?…

        0 0
        • jecnak  

          Taky mi to přislo docela drsný. Takhle sleduju ty jejich nový hodiky, co umí ekg, zda s tím nebudou nějaké problémy.

          0 0
    • mivan  

      Co něco takového? s Xiaomi mám více jak dobře zkušenosti.

      Váha Xiaomi

      0 0
      • rasto  

        mám ji asi 1/2 roku, spokojenost. jinou bych nekupoval

        0 0
      • macomb  

        Umí importovat do Garmin connect? Přece jen je výrazně levnější než Garmin váha. Díky

        0 0
        • rasto  

          Ne napřímo. Váha sa ovládá přes appku MiFit. V appce MiFit se dají připojit 4 účty – z toho 3 čínské. 4. je Google Fit. Z něj bys mohl ručně vyexportovat data do Garminu?

          0 0
        • vladacr  

          Apka MiFit se synchronizuje s GoogleFit. Z něj potom synchonizuji data o váze do dalších aplikací pomocí SyncMyTracks, což je placená aplikace pro Android. Její cena ale není nijak závratná a apka funguje zcela spolehlivě.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Taky sem nad tím kdysi uvažoval, ale nyní mě to již přešlo. Raději si zajdu někam k výživovému specialistovi, který mě změří na profi přístroji. Je to sice jen takové jednorázové, ale k váze za 1500,– což je vlastně to nejlevnější, nemám moc důvěry. A dávat za váhu bůra se mi taky dvakrát nechce. Protože přesně vím jak by to dopadlo – bavilo by mě si s tím hrát tak dva měsíce.

      0 0
      • ememem1  

        ja mam tiez jeden profi pristroj, vola sa to opasok, zistil som, ze jedna dierka = 1 kg a to pomerne dost presne.

        0 0
        •  

          Tak zalezi od jake firmy mas opasek a jakymi rozestupy direk je nakalibrovany. U me dela jedna dirka 2kg, mereno po ranu. Kozeny opasek ma jednu spatnou vlastnost a tou je její postupne meknuti, nasledne natahovani a tim se meni puvodni kalibrace tak pozor na to.

          Chtelo by to nejaky jiny matroš na ten opasek ale vyber nic moc. Snad karbon …

          :).

          0 0
          •  

            asi jsem to měl nazvat chytrej slovenskej opasek:-)

            0 0
        • mastihuba  

          presne tenhle mne tak sral ze sem ppridil dostatecne dlouhej pasek bez direk a jen kupuju vetsi kalhoty :-)

          0 0
    • Šaffy  

      Lidl, diagnostická váha za 299,–

      Vodu, kosti, svalovinu, váhu, bmi.

      Akorát nemá bluetooth

      0 0
    • Roxteedy  

      Dalsi kram do chalupy…

      https://youtu.be/1LrHvX4Ul-I

      Co jsem zkousel, meri to nesmysly.

      Bodystat, kterej meri cca nejak stoji statisice… kdyz mne merili, mel.jsem elektrody po celym tele. El proud tece nejkratsi cestou. Takze jen prez nohy ti zmeri tak maximalne haxny a pindoura :)

      0 0
    • ladias  

      Beurer BF 700. Ukazuje bez výkyvů i když si myslím že naměřené hodnoty má asi smysl porovnávat jen v rámci výsledku na konkrétním přístroji. Reporty přes bluetooth na mě fungujou dost motivačne ;-)

      0 0
    • scalar  

      Chytrá váha, chytré hodinky, náramky, telefony…co všechno si „chytří“ lidé nekoupí, aby zjistili, že jsou tlustí a nemají fyzičku :-)

      Za mně takováto „chytrá“ váha jen chytře zpracovává nepřesné a irelevantní údaje.

      0 0
      • Smazaný účet  

        +1…nepotrebuju chytrou vahu séparovanou s telefonem abych zjistil, ze jsem line tluste prase:D

        0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
        • jIrI___  

          Tak někteří jsou na tom třeba trochu jinak a potřebují údaje z chytré váhy pro další zlepšování své výkonnosti. Předpokládám, že 110 kg řízek s věncem kolem pasu po chytré váze toužit nebude :D

          0 0
          • ememem1  

            precitaj si este raz vetu -Za mně takováto „chytrá“ váha jen chytře zpracovává nepřesné a irelevantní údaje.

            dokazat to sice neviem,ale ked sa zo svojimi ako takymi znalostami fyziky nad tym zamyslim, povedal by som ze ma pravdu.

            jako tiez by ma docela zaujimalo, ze ked mam furt 95 kg ale opticky mam pocit ze som schudol ci sa mi to len sniva alebo som naozaj nabral trocha masa namiesto tuku ale podobne jak scalar silne pochybujem, ze na to smart vaha da relevantnu odpoved. inak by som tu stovku kludne investoval.

            0 0
            • jecnak  

              Ma. Variace nekolik procent svalu navic za rok udela nekolik kilo navic pri stejnem obvodu bricha. Speky vazi min nez stejny objem svalu.

              0 0
              • ememem1  

                jasne, len ci ta vaha je ozaj schopna relevantnych merani. ja u som nad tym garminom aj rozmyslal, aspon v ramci jedneho zariadenia by to snad aj dake vzajomne porovnatelne cisla vyplulo, lenze potom som si precital toto http://www.cyclingweekly.com/…-smart-scale

                a povedal si, ze jeden garmin co uz mam na moje nervy staci.

                0 0
                • jecnak  

                  To je otazka. Dulezite je hlavne mit moznost sledovat ten trend a porovnavat a sam byt schopen ty relevantni vysledky dodat – vazit se ve stejnou hodinu, ve stejne situaci (vzdy po ci pred veceri/snidani po ci pred sprchou). Ve finale si mnozstvi tuku muzes merit klestickama, ale neverim, ze to nekdo dela dlohodobe.

                  0 0
                  • macomb  

                    Právě kvůli tomu sledování, je to velká motivace, abych pokračoval. Já mám měření tuku a vody v těle (Beurer) , nedělám si iluze o přesnosti tohoto měření, ale tím že vidím celkový trend ( i když zatím v krátkém období) je dost motivační. I když časem znovu třeba trend obrátím, uvidím v rámci historie co jsem schopen se sebou udělat a může mě to motivovat i v budoucnu.

                    0 0
            • LM  

              Místo obyčejné váhy jsem si před rokem koupil „chytrou“ Tanita BC-730, která stála zhruba stejně jak normální váhy které se mi líbily a měla dobré recenze.

              Něco to měří ale poté co jsem zjistil že po vysrání mi ubude „Svalová hmota“ už ji používám jenom jako normální váhu :-)

              0 0
      • ladias  

        Mě třeba právě to že vidím přesné výsledky (váha) které jsou každé tři dny vidět motivuje se ovládat. Před lety jsem míval závodní váhu 90/187cm. Od doby co dřepim v práci s váhou permanentně bojuju (nebo spíš někdy ne). Letos jsem se zařek, že ty si ty hobby závody víc užiju a něco pro to udělám a přesná váha mě v tom pomáhá. Ty ostatní údaje beru spíš než nějaké měřítko jako zajímavost navíc.

        0 0
        • ememem1  

          pokial ta ale tie ostatne hodnoty moc netrapia,

          tak ale ziadnu smart nepotrebujes

          0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
            • ladias  

              Potřebuju. Protože mě to nutí i když nemám zrovna chuť sednou večer na trenazer, aby to tam ráno bylo vidět ;-) Ale je to jako se spoustou jiných věcí který v podstatě nepotřebujeme ;-)

              Ale jako souhlas v tom, že nákup jakýkoliv pičoviny sám o sobě za žádnej výsledek neručí.

              0 0
    • studenak  

      já mám starší model téhle váhy a jsem spokojený. Sice to teumi asi nahravátat do GC ale má to svojí jednoduchou appku,

      https://www.gearbest.com/…_332023.html?…

      0 0
    • tigermoth  

      No, ve fyzilogii jsme v labu řešili trochu přesnost těchhle vah, realitě se (podstatně) víc blížily váhy s přídavnýma ručníma elektrodama, tzn. poohlížel bych se jenom po tomhle, jestli chceš použitelný výsledek.

      0 0
    • capo  

      Pro info – koupil jsem si před časem starší TANITA BC-1000. Ona sice nemá display a z Garmin zařízení ji oficiálně podporujou jen nějaký prastarý hodinky… Ale existuje placená appka do mobilu a ta umí všechno vyčíst a automaticky uploadnout na Connect i Stravu. Takže stačí ANT+ k mobilu a nebo telefon co ANT+ rovnou má (Samsungy, Sony…)

      0 0
    • MavasH  

      Mám „obyčejnou“ Nokiu (withings) a beru to jen jako váhu, která hodnoty zaznamená sama od sebe. A jako bonus beru propojení se Zwiftem, takže jezdím s aktuálnější hmotností, než kdybych to musel měnit ručně … a teda trochu podvádím, protože se vážím ráno a jezdím většinou až večer O:-)

      0 0
    • Foja  

      Ahoj, taky přemýšlím o nějaké „chytré“ váze. Mám hodinky Polar, tak přemýšlím o Polar balance. Jen se mi zdá dost peněz za to, že váha umí jen vážit a komunikovat s telefonem / hodinkami. Máte s ní někdo nějaké zkušenosti? Díky.

      0 0
    •  

      tak s váhou prozatím svádím nevyrovnaný boj a stále tak nějak prohrávám:-), víceméně funguje slušně a stala se roztomilou kratochvílí rodiny.

      Ještě mě pobavil tenhle požadavek na chytrou váhu https://www.vinted.cz/…si-nez-tynus

      0 0
      • JendaH  

        víceméně funguje slušně

        Když si měříš poměr tuku/vody/sva­lů/kostí několik dní po sobě (pozor na výše zmíněný podbod), jaký je tam rozptyl?

        0 0
        • Roxteedy  

          A já ještě dodám: s jakými hodnotami porovnáváš?

          Pač podle mně jen přes haxny to prostě fungovat nemůže

          0 0
    • ememem1  

      napriek vsetkym vyhradam a tomu co si o tom myslim, rozmyslam ze jednu domov kupim starej a detom na hranie ako taky globalny darcek ku kumulovanym narodkam. som ale cital volaku recenziu, ze ta garmin vaha funguje len ak ma wifi konekciu? cize neni schpna preniest data do mobilu cez ant ani bloototh?

      moze mi to daky vlastnik potvrdit alebo vyvratit?

      0 0
    • l-e-t-o  

      Obnovim téma.

      Pročetl jsem si to tady a došel jsem k závěru. Když mi jde hlavně o kontinuální záznam váhy (tuk, svalstvo apod by byl jen bonus) a mám Fénixy 5, tak nejlepší by byla váha Garmin. Bohužel tahle se už nedá nikde koupit.

      A jelikož žádná zde uváděná alternativní váha nepodporuje přímou synchronizaci s Garmin Connect, tak to znamená, že je možné koupit úplně jakoukoliv váhu a poté ručně zadávat hodnoty do appky GC.

      Je moje uvažování správné? Nebo je snad na trhu nějaká nová váha, která by byla schopná se spárovat s hodinkami nebo Garminem Connect v telefonu?

      Díky

      0 0
      • zahr  

        Momentálně se dá sehnat Garmin Index S2, ručně se dá do GC zadat pouze váha bez ostatních hodnot (pokud se nemýlím, dělám to tak), uvažuji o koupi této Garmin váhy.

        0 0
        • AussigBiker  

          Tak tak, nastupce je Garmin Index S2. Da sehnat… mela bejt nekdy v listopadu, ale furt neni.

          https://www.garmin.cz/…a-barv/81429

          Docasne nedostupne pisou uz dlouhu.

          Pujdu do ni, az bude dostupna. Mam Edge a Fenixy, takze nema cenu resit neco jinyho. Nedelam si iluze, ze krome hmotnosti bude ostatni merit totalne presne, ale pri pouzivani dlouhodobe stejnyho zarizeni je to jedno.

          Pred casem jsem hledal na Amazonu a googloval, nikde neni. Vsude je na ceste. Alza ji stahla mezitim z nabidky. Asi ji daj do eshopu zase az opravdu bude k sehnani.

          Edit: koukam, ze nektery eshopy se tvari, ze je skladem. Otazke je, jestli lzou jak bva zvytekm nebo jestli je to pravda.

          0 0
          • zahr  

            S tou dostupnosti, to je otazka, par obchodu se tvari, ze ji muzou dodat: https://m.heureka.cz/…in-index-s2/

            0 0
            • jmaselnik  

              Z těch obchodů bych věřil jedině Mironetu, ale ten ji má zase o 7 kil dráž, než je doporučená cena.

              0 0
              • l-e-t-o  

                Asi zkusím tu s2 a podělím se o informace, kdy dojde. Nějaká jiná s Garmin Connect asi fungovat nebude.

                0 0
                • capo  

                  Tak co, už máš nějaké postřehy?

                  0 0
                  • l-e-t-o  

                    jsem tady zapomněl napsat :)

                    Zkoušel jsem před silvestrem objednat u českého eshopu, kde uváděli Skladem. Po týdnu stále žádný mejl o tom, že byla dána do přepravy, tak jsem začal mejlovat. Skladem ji samozřejmě neměli a já tak tedy objednávku zrušil a vrátili mi peníze. Obrátil jsem se na ofiko Garmin CZ, kde mi napsali, že u těchto vah S2 vyřizují přednostně předobjednávky, kterých je přes 200 a netuší kolik vah jim vůbec dojde. Nakonec jsem to vyřešil nákupem z Bike24. Ze srandy jsem se mrknul jestli ji tam mají a ono jo. Tak jsem objednal, zaplatil a za 3 dny byla váha doma.

                    Jinak váha váží spolehlivě, nemá žádné ústřely v naměřených hodnotách. Vážím se každé ráno po vzbuzení. Synchronizace s Connetem probíhá přes Wifi, ke které je tato váha připojená a je to otázka pár vřetin. Už i přítelkyně má Connect a váhu používá. I když váha není levná, tak za mne spokojenost.

                    0 0
                    • AussigBiker  

                      Sem se rozhoupal, zdá se, že pár shopů jí má nárazově po pár kusech. Mám objednáno na Exasoft, tvářej se, že ji příští tejden pošlou, tak uvidim. Garmin.cz měl vloni dostupnost listopad, teď maj na stránkách první čtvrtletí.

                      Koukal jsem pouze na německej Amazon, německý bike shopy mě nenapadloly. Nijak nespěchám, je mi jedno kdy bude, když bude letos :-)

                      0 0
                      • l-e-t-o  

                        Zrovna exasoft jsem zkoušel i já a nepochodil jsem.

                        0 0
                      • capo  

                        Digiboss/patro – objednáno v pátek, akorát přišla :).

                        0 0
                      • l-e-t-o  

                        Jinak ještě dodám, že nákup váhy pomohl a za poslední 4 týdny jsem dole o skoro 6 kg, o 1% níže u tělesného tuku, BMI taky kleslo a voda v těle stoupla o pár procent. V jídle jsem změnil jen to, že jím menší porce. Naproti tomu jsem zároveň více v pohybu (poslední dobou hodně svižná chůze). Až bude teplo, tak přidám kolo a doufám, že už konečně otevřou sportoviště, abych mohl hrát basket..

                        0 0
                        • ememem1  

                          za poslední 4 týdny jsem dole o skoro 6 kg, o 1% níže u tělesného tuku – ????? mas lepru alebo akutnu intenzivnu osteroporezu? pripadne to ukazuje, jake blbosti tie „inteligentne vahy“ co sa tyka telesneho tuku ukazuju.

                          0 0
                          • l-e-t-o  

                            Nic takového nemám. Ono dle mého 1% tuku je u člověka, který má 60 kg úplně jiné než už mne, kde jsem začínal na váze 112 kg. A ano, rád piju pivo, rád jím nezdravá a smažená jídla, takže tuku mám na svém těle dost :)

                            0 0
                            • AussigBiker  

                              Tak to jsme dva :-) Mě snad pomůže nákup veslařskýho trenažéru, kterej dorazil min. tejden.

                              0 0
                              • l-e-t-o  

                                doma cvičit mě fakt nebaví. K tomu se nedokopu snad nikdy :-D Takže máš můj obdiv, že sis pořídil domů veslařský trenažer

                                0 0
                                • AussigBiker  

                                  Chtěl jsem chodit do klubu, ale byl otevřenej asi jenom 14 dní, tak je to takový zoufalství :-) Na fyzičku a hubnutí je to dobrý.

                                  0 0
                            • ememem1  

                              keby si mal 112kg tak 1% hmotnosti je 1.12kg. ak schudnes 6kg a ukaze ti ze si ubral 1% telesneho tuku tak potom

                              a. mas lepru

                              b. tazku a intenzivnu osteroporezu

                              c. vaha ukazuje kokotiny

                              tipol by som ze je „c“ je spravne :-)

                              0 0
                              • l-e-t-o  

                                Chápeš, že nemám na těle tělesného tuku 112 kg, aby odpovídalo jedno procento cca jednomu kilu?

                                0 0
                                • ememem1  

                                  povedzme ze si mal odhadom tak 30% hmotnosti tuk pri vahe 112kg t.j. cca 33.5 kg. vravis ze z celkoveho telesneho tuku si ubral 1% cize ho mas radovo pri hmotnosti 106 kg asi 31kg.

                                  jak sa z tohoto da dosta k cislici 6kg ubytku hmotnosti ? co dalsei tenubytok tvori? voda? poedzem dalej? furt tam minim. 2 az 3 kila chybaju.

                                  alebo jak hovorim je to 1% jaksi slusne povedane ne celkom pravda.

                                  0 0
                                  • l-e-t-o  

                                    počítáš správně, protože dle váhy jsem ubral i na kosterní svalové hmotě 1,5 kg a to už dohromady všechno udělá těch cca 6 kg. Tuk jsem začal na 31,5 teď jsem na 30,5. Kostní hmotu neberu, protože ta mi osciluje mezi 6,5 až 6,8 kg

                                    0 0
                                    • LM  

                                      Takže 4 týdny více pohybu a „dle váhy jsem ubral i na kosterní svalové hmotě 1,5 kg“ – to mi nějak nesedí :-).

                                      0 0
                                • Kubajsu  

                                  A chápeš, že %tuku udávají kolik procent tvojí váhy tvoří tuk? Pokud si myslel, že si shodil setinu (1%) své hmotnosti špeků, tak by to bylo něco kolem 350g… Takže ještě horší lepra ;-)

                                  0 0
                              • jmaselnik  

                                zapomněl jsi na tu nejpravděpodobnější možnost, totiž že při takovém úbytku došlo k uvolnění vody vázané v organismu.

                                0 0
                    • JendaH  

                      Jinak váha váží spolehlivě, nemá žádné ústřely v naměřených hodnotách.

                      I pokud si vytvoříš několik nových, nepatrně odlišných, profilů, jak píšu v #comment4028598 ?

                      0 0
          • capo  

            Já jsem zvědav jak bude měřit množství tuku. U S1 to byla slabina a podmerovala hodně a nešlo to nijak kalibrovat nebo ovlivnit parametry nastavení jako třeba u Tannity.

            0 0
    • Dirty M  

      Čau,tak tuhle mám UMAX… 2×eklamace..nes­pojuje se s mobilem…jen někdy a jen s nejakym…a při vážení musíš mít v aplikaci zaplou GPS…???? Nechápu proč?nakonec skončila v elektroodpadu…

      0 0
      • Roxteedy  

        UMAX = nejvetsi smejdy ve vsem

        0 0
      • Smazaný účet  

        Xiaomi za 800 a spokojenost.

        0 0
        • jarouš2  

          na vážení možná.. tuky a ostatní věci totálně mimo..

          0 0
          • Pikaču  

            Xiaomi jsem vrátil a vzal z Lidlu. To ukazovanu tuku v kg misto % me sralo. Appka od lidlu je fajn dokud nevymenis telefon.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Měrit tuky váhou je totálně mimo.

            0 0
            • jmaselnik  

              to se samozřejmě nedá takto paušálně tvrdit. Těžko získáš stejně přesné hodnoty jako třeba na InBody, ale jsou váhy které měří celkem slušně. Akorát jsi prostě vybral levnou váhu v třídě, kde to je opravdu spíše zavádějící.

              0 0
              • capo  

                Budu mít na prodej Tanitta BC-1000 se kterou jsem se dostal při měření na stejné hodnoty jako InBody. Chci tím jen říci, že to jde. Pokud tedy někdo věří hodnotám z InBody :).

                0 0
                • jarouš2  

                  To máte jak s wattmetrem, pokud ukazuje pořád stejně blbě, tak se podle toho dá měřit, trénovat…

                  0 0
                  • ememem1  

                    lenze to neukazuje porad stejne blbe, a votomtoje.

                    0 0
                    • Pikaču  

                      ale ukazuje. ja mel navic i drazssi beurer s takovym hajzlikem do ruky na mereni tuku a ta vaha z lidlu byla presnejsi v porovnani s inbody.

                      0 0
                      • ememem1  

                        neukazuje lebo nemoze a je uplne jedno ci je to tanita za 1000E alebo volaco z lidla za 20E. aby to tak bolo, musel by si mat obsah vody v tele vzdy pocas vazenia rovnaky co je zhola nemozne. preto sa tam pouzivaju rozne sw vylepsenia s profilmi a pod. si ich urob 2 zmen trebar o par cm vysku a uvidis tie cisla. alebo sa skus odvazit rano ked vstanes a trebars o hodinu dve. rozdiely v oboch pripadoch idu nie ze do percent ale deisatok percent.

                        0 0
                        • Pikaču  

                          O jakych desitksch procent mluvis? Jako ze rano mam 13% a za hodinu 60% tuku. :)))

                          Šmarja rozdil je do procenta, max 1.5 v prubehu dne v zavislosti na stravu a sport.

                          A snerodatne beru vážení na lačno po ránu a vic krát za tyden. Prubeh a progres vidim ale rozhodne ne zadny rozdil v desitkach procent.

                          Lidl vaha za 500 vcetne aplikace.

                          0 0
                          • ememem1  

                            desiatkach myslim radovo okolo 20%.

                            a ked to ukazuje "lepsie"tak len vdaka tym sw fintam s profilmi.schvalne si urob druhy s trebars o par cm vacsou vyskou alebo inym pohlavim a uvidis jek budes mat medzi nimi rozdiely.

                            proste je to picovina.

                            0 0
                            • mm  

                              +1

                              0 0
                              • Pikaču  

                                Minus 2

                                Vaha neukazuje žádné ochylky okolo 20% ale 0–1,5% a taky si na váze neprenastavuju vysku tela ci jine prepocitavani jako je cetnost sportovani. Proste vse zustava stejne od prvniho nastaveni.

                                A procento tuku sedi skoro stejne jako na inbody.

                                Ale dobře už nebudu psát jelikož me to unavuje.

                                0 0
                                • matbiker  

                                  Ale tys nepochopil, čo ti brat zo Slovenska napsal. Udělej si další profil, kde bude jen změněná výška, třeba o 1cm víc a věk, třeba o rok míň a zvaž se s tvým původním profilem a hned potom s tímto novým fiktivním a tyto rozdíly porovnej.

                                  0 0
                                  • Pikaču  

                                    Ale proč bych to delal když vim ze ji mam s nastavenyma parametrama zkalibrovanou na inbody. Když si zmenim v nastaveni uzivatele aktivitu tak se změní procento tuku o řekněme 4% razem. Ale nemenim ani to. Prostě sleduju posun a je jedno jak je vedle ( v mem pripade ani zas tolik ne jelikoz ji mam zkalibrovanou) a o tom mluvil. Na zacataku mi ukáže cislo a od toho cisla vychazim.

                                    0 0
                                    • ememem1  

                                      ok, tak tomu ver.

                                      0 0
                                    • JendaH  

                                      když vim ze ji mam s nastavenyma parametrama zkalibrovanou na inbody.

                                      Abys zjistil, jestli to tak zrovna jenom náhodou nevyšlo (co znamená „zkalibrovanou“?) a ve skutečností není rozptyl měření v desítkách procent, takže na jakékoli hlídání změn o pár procent naprosto k ničemu.

                                      Když si zmenim v nastaveni uzivatele aktivitu tak se změní procento tuku o řekněme 4% razem.

                                      Takže i taková nepatrná úprava („aktivita“ by přece neměla mít žádný vliv na to, kolik tuku zrovna teď v těle máš, že?) s tím zamává násobně víc než je softwarem zfalšovaná odchylka („ale 0–1,5%“). O kolik s tím tedy zamává jiný profil, případně factory reset paměti, pokud ho to umí?

                                      „Prostě sleduju posun a je jedno jak je vedle“

                                      Bohužel pokud je rozptyl měření o řád a víc větší než sledovaná veličina, tak se pravděpodobně nebude možné dobrat k pravdě ani počítáním dlouhých průměrů.

                                      0 0
                                      • Pikaču  

                                        No ale ja nemluvím o faktory resetu, nemluvim o dalších profilech ani o snížení výšky ci pridani roku.

                                        Proste sleduju hrusky po celou dobu a jejich vyvoj. Jestli mam nyni v realitě jina procenta me ani nezáleží. Vidim progres a vyvoj. Za svoje hubnoucí období ( 110 az na nynější 85 ) jsem pozoroval udaje, a videl se v zrcadle a i měřil přes pupek metrem.

                                        Treba ted nejstarsi mereni na teto vaze je 98 kg a 20% tuku. Nyní jsem na 85 kg a 13%. Vědu v tom nehledam a laboratorni mereni taky ne. Proste váha za petikilo.

                                        Jestli někdo řeší při rozdilu kila/dvou rozdil procenta tuků tak chapu ze je depresivni vůči takovemu měření/nemereni.

                                        0 0
                                        • JendaH  

                                          Proste sleduju hrusky po celou dobu a jejich vyvoj.

                                          A já ti říkám, že tímhle postupem nejsi schopný odlišit skutečné měření a situaci, kdy si ta váha hodnoty úplně vymýšlí (případně tam má nějaký softwarový podvod ve stylu „pokud se mu snižuje hmotnost, tak budu od prvního měření adekvátně snižovat ukazovanou hodnotu tuku“). A podle zkušeností mých i ostatních s těmito zařízeními je dost pravděpodobné, že neměří.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Mám to jako Pikaču, taky sleduju jen hrušky. Jakým způsobem to ta váha dělá je mi vcelku jedno ;-) Podstatný pro mě je, že kdy jednou ročně přijdu k doktorovi na sportovní prohlídku, tak ty čísla +/- nějaká desetinka odpovídají. Víc energie do toho neinvestuju :-)

                                            0 0
                                • mm  

                                  K laboratorním analýzám jsem několik let techniku impedanční spektroskopie využíval. Pro jasně definované vzorky, jasně popsané podmínky. Lidské tělo stojící na váze má veliké množství nejasných parametrů. Měření nedává smysl, pokud nerozlišuješ mezi hodnotou zobrazenou a hodnotou pravou.

                                  0 0
              • ememem1  

                to sa samozrejme da takto pauslane tvrdit lebo je to nezmysel. sa zamysli nad fyzikalnou podstatou jak to funguje a musi ti to byt jasne.

                0 0
                • jmaselnik  

                  no s ohledem na to, že všechna zařízení, ať už profi in body nebo tyhle váhy využívají v zásadě stejný impedanční princip, není žádný důvod, proč bych měl jedny výsledky odmítat paušálně a druhé ne.

                  Že jedno každé měření je zatíženo nějakou chybou a rovněž změnou okolností, třeba když jsi dehydrovaný po závodech, je fakt, stejně je ale fakt, že to měření má smysl zejména v dlouhodobém horizontu.

                  Pochopitelně pokud se vážíš v ponožkách, jsou výsledky zcela nerelevantní.

                  0 0
                  • ememem1  

                    neviem co je profi in body ale pokial vyuziva impedacny princip tak je to rovnaka blbost jak vaha z lidla za 20E. pokial to chces naozaj vediet tak ti moc ine ja dexa scaner neostava.

                    mohol by si este skusit podvodne vazenie alebo skin pinch ale to sam a bez skusenosti asi nedas. takze ak ti na tom nejako extra zalezi tak ozaj raz za cas ten dexa scaner.

                    0 0
                    • jmaselnik  

                      BIA měření je úplně v pohodě už hodně let s vyhovující přesností. Nevím, jestli je pro Tebe odchylka 0,2% od DXA metody už v kategorii „rovnaká blbost“, mně taková přesnost naprosto postačuje.

                      https://hygiena.szu.cz/…12/03/08.pdf

                      0 0
                      • vik  

                        Tohle je asi jedinej možnej způsob argumentace, na kterej soudnej člověk už moc říct nemůže. A jestli řekne, tak…:-)

                        0 0
                        • ememem1  

                          problem neni jedno meranie kde to moze sediet zhodou okolnosti aj celkom lresne ale opakovatelnost vzhladom na x neurcitosti ktore do toho vstupuju.

                          0 0
                          • jmaselnik  

                            tak se do té práce podívej, kolik vzorků v kolika měřeních porovnávali. Speciálně kvůli Tobě jsem sem tu práci dal, abys mohl argumentovat trochu konkrétně.

                            0 0
                            • ememem1  

                              ja tam vidim korelacne odchylky medzi dexa a bia az vyse 20%. navyse je tam uveden v zavere presne to co tvrdim, ze bez korelacnych rovnic t.j. tych profiloviek na vahach je to o nicom.

                              0 0
                              • l-e-t-o  

                                řekl bych na to, že to nějak moc žereš ;)

                                Uzavřel bych to asi tím, že někomu stačí váha z lidlu, která má nějakou odchylku, někomu jinému váha od Garminu. Stejně nejsem žádný profisportovec, který by musel řešit každou desetinku u naměřených hodnot a to jestli si dám večer 2 nebo 5 piv :)

                                0 0
                                • ememem1  

                                  ale ne, len nechapem naco cumiet na cisla.kde neviem urcit rozdiel.medzi tym co vidim a skutocnostou.

                                  inak teda ak to beres takto tak cca cm na obvode pasu = 1kg, kupodivu je to pomerne presne aj bez impedacnej vahy. ako naozaj. a tym by sme to mohli uzavriet.

                                  0 0
                              • jmaselnik  

                                Korelační faktor mezi BIA a referenčním DXA je v té práci naměřen na 0,929, BIA je doporučená jako klinicky nejvhodnější metoda měření, ale podle Tebe je to stejně o ničem. Nemá cenu se dál bavit.

                                0 0
                                • ememem1  

                                  presne tak, nema lebo si vyberas len hrozienka z celku. ale ver comu chces. ja tvrdim ze ak to chces ozaj seriozne sledovat tak jedina moznost je obcas zajst na dexa skenner, inak uplne postacuje dierka na opasku (bez ironie)

                                  ako k ti nevadi ze nevies rozlisit medzi zobrazenym cislom a skutocnou hodnotou tak ok.

                                  prirovnal by som to k skutocnemu wattmetru a urcovaniu wattow z tepu.

                                  ale kazdeho volba.

                                  0 0
                                  • jmaselnik  

                                    tak tím příkladem jsi to definitivně zabil :-)

                                    0 0
                                    • ememem1  

                                      ani ne, len ty tomu proste nerozumies. ver si comu chces. ak si presvedceny o tom, ze pri istom pocte prakticky neovplynitelnych varijujucich vstupnych parametroch dostavas konzistentne vysledky tak ok. zjavne tu nejsom sam co si mysli ze ne ale je to tvoj boj.

                                      0 0
                                      • vik  

                                        Když dodržíš pár zásad: ráno, před snídaní, dobře hydratovanej, stejný čas a stejný přístroj, nemusí to být úplný průšvih, jak to líčíš. Procenta nemusí sedět, ale vývoj vidět bude. DEXA je tak jednou za rok, skinfold s odborníkem, takže BIA pro nás obyčejný lidi je na doma a na pravidelný měření, navíc za ty prachy, jediný možný řešení. A ten obvod pasu taky není špatnej údaj, s tím s tebou souhlasím.

                                        0 0
                                        • Pikaču  

                                          A zrcadlo. Obvod pasu, stehna.....ale kdo ma furt plus minus autobus tak asi zbytečné řešit a stačí klasicka váha.

                                          0 0
                                        • ememem1  

                                          suhlas.

                                          0 0
                                        • JendaH  

                                          Když dodržíš pár zásad: ráno, před snídaní, dobře hydratovanej, stejný čas a stejný přístroj, nemusí to být úplný průšvih, jak to líčíš. Procenta nemusí sedět, ale vývoj vidět bude.

                                          No a když tohle uděláš s několika různými profily, tak jaký rozptyl měření teda dostaneš?

                                          0 0
                                          • vik  

                                            Proč bych blbnul s profilama? Jestli teda myslíme oba profilem to stejné… Každý se váží sám za sebe, ne?:-) Prostě když chce člověk doma, jednoduše a pravidelně sledovat poměrové složení svého těla, je pro to BIA nejlepší metoda. To, že to nesedí třeba oproti DEXA, je jasný, ale ten růst či pokles tam bude, když budeš držet ty zásady, dobře vidět.

                                            0 0
                                            • JendaH  

                                              Proč bych blbnul s profilama?

                                              Abys zjistil skutečné hodnoty, které váha naměřila (a jejich rozptyl), nikoli výmysly, které vyrobil její software, aby to vypadalo, jako že to měří dobře. (to je jak do dubu, píšu to už potřetí)

                                              Prostě když chce člověk doma, jednoduše a pravidelně sledovat poměrové složení svého těla, je pro to BIA nejlepší metoda.

                                              To je pravda, ale pravděpodobně váhy pro tohle nebudou vhodný hardware – jednak to chce měřit víc než přes nohy, jednak to chce definovanější kontakt než „dotyk nerezové elektrody náhodné části nohy“.

                                              ale ten růst či pokles tam bude, když budeš držet ty zásady, dobře vidět

                                              Bohužel ten nárůst či pokles bude pravděpodobně také vymyšlený softwarem váhy („když se snížila hmotnost, tak mu naškáluju tuky a svaly konstantami, které odpovídají obvyklému vývoji lidí s touto aktivitou (tu tam taky zadáváš – i když pro složení je přece úplně irelevantní, že?)“) – pokud je skutečně rozptyl měření desítky procent, tak neexistuje způsob, jak z toho takto jemný vývoj určit. (no a nebo třeba zjistíš, že tvoje váha opravdu měří dobře, a pak ji můžeš poradit ostatním a všechno bude super!)

                                              0 0
                                              • vik  

                                                No, takže asi nejlepší závěr je, že všechny metody jsou více či méně nepřesné a jediná nejpřesnější cesta je, a teď cituji, „cadaver analysis“ při pitvě :-)

                                                0 0
                                              • ememem1  

                                                mi to pripomina ked sa sa v debate o vidlach mlok a zopar dalaich snazili dokola asi v 50tich prispevkoch vysvetlit jakefovi co je to ohybova tuhost, vkladali tam dokola obrazky, skusali to sprava zlava a nic, stale si mlel svoje a popieral fyziku.

                                                0 0
                                                • Pikaču  

                                                  Ale ty si meles furt to svoje o 20% rozdilu, o změnách uzivatelu ve výšce a případně jak jsem zmínil tu aktivitu. A ani jednou si na to nedal adekvatni argument. Nemenim uzivatele. Nemenim vysku. Mam neco nastavene a sleduju nějaký posun. To ze to neni vedecke prsne, jak by proboha mohlo na vaze za 500.

                                                  0 0
                                                  • matbiker  

                                                    On se vám ale snaží vysvětlit, že ten posun vůbec nemusí být pravdivý, ani ty hrušky, jak píše Dolomiti. Že zadaný software to prostě přepočítá tak, aby se ti to líbilo. A ten jiný profil ti řekne, jak moc ty přepočítané hodnoty kecají.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    A místo jinýho profilu jiná váha? Hele ono to stejně není podstatný, teda aspoň pro mě :-) Když nebudu mít žádnou váhu, tak jednou za rok na sportovní prohlídce váha ukáže nějaký číslo s kterým ten doktor pracuje. To že mám doma nějakou váhu, která mi ukáže nějaký trend a to číslo u doktora je plus mínus to co očekávám, tak jde nějaká laboratorní přesnost mimo mě.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Blbě jsem to zařadil, mělo to být pod „matbiker“

                                                    0 0
                                                  • Pikaču  

                                                    Ale vždyť jo, s tim prece souhlasíme. Neumi to ani zdaleka přesně, počítá to nějak ale alespoň neřekne jeden den 15% a dalsi 35%.

                                                    0 0
                                                  • JendaH  

                                                    Neřekne to jeden den 15% a druhý den 35% pouze kvůli tomu, že si software pamatuje, co to řeklo včera, a pokud naměří o hodně jinak, tak si hodnotu vymyslí velmi blízko tomu, co to naměřilo včera.

                                                    A ani jednou si na to nedal adekvatni argument.

                                                    Já jsem tu psal experimenty, které jsem provedl na dvou váhách, které uvedené odhalily. Samozřejmě nemůžu dát argument na přesně tvoji váhu – leda že bys mě pozval na návštěvu a já to tak mohl vyzkoušet. Proto jsem ten experiment pro ověření popsal, a každý si ho může na své váze snadno vykonat.

                                                    0 0
                                                  • ememem1  

                                                    kasli na to, nema to zmysel, ked je niekto spokojny tak ok.

                                                    0 0
                                      • jmaselnik  

                                        „prakticky neovplyvnitelne varijujuce vstupne parametry“ jsou jádro pudla a svědčí spíše o Tvém nepochopení principu měření obecně. Při BIA ty vstupní parametry nejsou nijak zásadně proměnlivé a zejména v případě profilu je to pořád jedno tělo, při zachování srovnatelných podmínek jako neměřit se mokrej, dehydrovanej atp. jsou ty výsledky i naprosto dostatečně konzistentní.

                                        Ostatně je to i výstup té práce, která teda mimochodem není zdaleka jediná se stejným závěrem, tahle je první, kterou google vyhodí na dotaz. Akorát Ty z ní vytáhneš jeden největší rozdíl a v klidu pomineš všechno ostatní včetně závěru, který je dost jednoznačně doložen čísly.

                                        Na rozdíl od Tvých tvrzení zde.

                                        0 0
                                        • ememem1  

                                          Při BIA ty vstupní parametry nejsou nijak zásadně proměnlivé :-DDDDDD

                                          0 0
                                        • JendaH  

                                          atp. jsou ty výsledky i naprosto dostatečně konzistentní.

                                          A můžeš sem konečně nějaké výsledky prsknout, ať se teda podíváme, jak jsou konzistentní? Já už jsem tu psal, že jsem se dozvěděl jednou 20% tuku, za pět minut 30% tuku – ale třeba jsem měl blbou váhu a ta tvoje je opravdu lepší.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            To bude blbou váhou ;-) Má sklerozu a nepamatuje si :-D

                                            „…že si software pamatuje, co to řeklo včera, a pokud naměří o hodně jinak, tak si hodnotu vymyslí velmi blízko tomu, co to naměřilo včera.“

                                            0 0
                                • mm  

                                  Selský rozum a schopnost interpretovat výsledky měření fyzikálních veličin jsou dvě sobě vzdálené entity.

                                  0 0
              • Smazaný účet  

                Nepřesnost měření 10% procent je slušné. A zrovna ta levná od Xiaomi mi scale 2 dopadla ještě dobře.

                0 0
            • ememem1  

              suhlas, ale tak to si si potom mohol kupit obycajnu za 6–7E ne? :-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.