• Gooorila

    Zdar Letos jsem koupil celoodpružené kolo a doslova mě nadchla jízda na něm. Chtěl bych malinko postrčit i manželku, aby se mnou jezdila, takže jí chci koupit nové kolo a díky tomu, že jsem si odpružení oblíbil, přemýšlel jsem také o celoodpruženém rámu a protože je kolo pro ženu, vzhled kola je velmi důležitý (praktický více, než jestli bude výbava deore, nebo alivio). Manželka je oproti mě lehká (cca 65kg), takže nemusí shánět kolo se zvýšenou odolností. Bohužel vyjela manželka za minulý rok 3× a tk je to značně nejistá investice, takže maximální částka do které půjdu je cca 22 000,– (znám to, když se někdo zeptá na kolo za 10k, je tam deset přízpěvků, ať si připlatí tolik a tolik tisíc. Chci kolo kolem 20k, 22k je opravdu maximum). Čekal jsem na výprodeje a nikde nic a našel jsem jednoho favorita www.mojekolo.cz/…0-race-black.. Poradíte jiné kolo? Dá se ještě něco sehnat, aby to bylo pod stromečkem? Vím že chci za málo peněz hodně muziky, ale jestli neseženu, půjdu do nějakého levnějšího (cca 15k) pevného. Gooorila

    0 0
    • Misiak  

      ja som cital ze „celé péro pro manželku“. prepac za ot, ale nemohol som si odpustit. poslednou dobou vidim taketo preludy na bf celkom casto :D

      0 0
      • Gooorila  

        no, ten Giant je vzhledově hezčí než GT, čímž pádem bych měl jasný úspěch u manželky. Nedošla mi ale jedna věc a to že nechci kupovat kolo z eshopu. Vím, je to levnější, ale s ježděním jsem začal minulé léto, neumím skládat a hlavně seřizovat kola a jakékoliv seřízení bych musel u kola koupeného na netu dělat sám. Mám obrovskou výhodu, že prodejce mého kola nepatří mezi ty, kteří prodají a pak na kupujícího kašlou. Byl jsem u něj vícekrát, vždy seřídil co jsem potřeboval a nebudu měnit. Takže tohle má ještě druhou fázi, já bych jej pak musel poprosit, jestli by nesehnal to kolo, které bych zde našel (prodává Meridu, ale snad mže sehnat i jiné značky). Sorry že jsem to neupřesnil

        0 0
        • Lenka.05  

          No to se ho pozeptej co nejdřív…já když sháněla kolo, tak jsem si vybrala a obrátila se na svého prodejce kol, jestli by mi ho nesehnal. Říkala jsem si, že je nechám vydělat, budu tam mít servis bez keců a se slevou…bylo mi ale řečeno, že jinou značku než jaké vedou neseženou a nazdar:-) Tak jsem koupila jinde a jinde servisuju – a bez problémů. Namontují i z přinesených věcí, já tam zas utratím za jiný věci (hadry, boty, pláště…). Tak třeba by ti vyšli vstříc i v tvém servisu i kdyby sis u nich kolo nekoupil.

          0 0
          • pepino  

            Koukam jak blázen, i podle jiný dlouhý debaty, voni snad někde nevezmou do servisu kolo, nekoupený u nich (za prachy, samozřejmě)? To teda mam štěstí, ještě se mi to nestalo.

            0 0
            • Bully  

              Tohle se ti muze prihodit hlavne v sezone, kdyz je servis komplet zavalenej kvuli opravam, je potom i trochu logicky, ze daji prednost svym zakaznikum.

              0 0
          • Bully  

            Vetsinou to funguje (aspon tady) tak, ze prodejce s predstihem a jeste dlouho pred sezonou objedna urcity pocet kusu urcitych typu kol. Takze pokud prijdes behem roku s pranim sehnat neco specialniho, obchod ti ho sice s trochou namahy sehnat muze, ale za cenu, pri ktere si nic nevydela, byli by sami proti sobe. Proto v jednom obchode najdes nektery znacky a v druhym zase jiny.

            0 0
    • marapara  

      V kategorii full do 22000 se opravdu velmi těžko bude vybírat něco přijatelného. Jinak co se týče systému pružení GT, tak ten chodí dost dobře, řekl bych, že bude chodit a žehlit lépe, než tvoje Merida. To samé by se dalo říct i o tom Giantu. Ale nejlépe by bylo zkusit ho projet, ne každému bude všechno vyhovovat.

      0 0
    • marapara  

      Když se tak na ty 2 biky dívám na výbavu, tak se spíš klonil k GT. Výbava je o třídu vyšší, Vidlice ± stejná, ale na Giantu jsou kotoučovky. Ty budou docela bídné, řekl bych, že nebudou brzdit lépe, než véčka na GT. Nehledě k tomu, že docela spolehlivě dají vidlici s tenkýma nohama jako Dart jebo J3 co proto a vidle bude mít vakl. Osazení GT je taky lepší, X7 a Deore proti Alivio, X4. Taky váha bude u GT někde jinde, píšou 13,4 kg, Giant bude mít minimálně o 1,5 kg určitě víc. Tady bych asi na trochu lepší design nehleděl … ale vysvětluj to ženské ;) :))))

      0 0
      • Gooorila  

        no na GT jsou také kotoučovky. Nejde ani tak o technologii brždění, ale o to že u kotoučových brzd je celý ráfek černý :o). Ale jak bylo poznamenáno:„vys­větluj to ženské“. Manželka mi na můj dotaz, jaké kolo si představuje odeslala po půl hodině hledání Specialized hardrock comp. Při dotazu proč mi bylo odpovězeno, že je hezky červené…

        0 0
        • jirka-s1  

          nejsem sice ženská,ale vzhled je pro mně taky důležitý,při výběru nového kola…to GT vypadá hrozně,a výbava není tak hrozná,snad ani důležitá,pokud vyjede 3× za rok :-) časem můžeš dle potřeby něco vyměnit…ale asi nebudeš měnit rám :-)

          0 0
          • marapara  

            Hrozně … tak každý má jiný vkus. Podle mě celkem v pohodě. Sice Giant je možná líbivější, ale dost pokulhává výbavou a taky váhou. Já nejsem rozhodně člověk, který si vybírá kolo podle toho jak vypadá a jakou má barvu. Neříkám, že bych si koupil kolo, které se mi vyloženě nelíbí, třeba Canondale s letfy nebo Headshockem, ale preferuji především 100% funkčnost a dobrý poměr cena/výkon. Vzhled je u mě až na druhém místě. Navíc každý má jiný vkus, co se týče vzhledu.

            0 0
          • marapara  

            To že vyjede teďka 3× za rok, nemůžeš brát jako bernou minci. Sám zakladatel threadu předpokládá, že se to časem změní.

            0 0
        • marapara  

          Pokud se dobře dívám, teda pokud se dívám na ten správný stroj, tak chceš koupit předváděcí GT za 19000 a o má tektro véčka. S ženskýma je to těžký, ty si fakt vybírají podle barvy.

          0 0
          • Jenda  

            to je lehky – kdyz podle barvy tak jedine cerveny:-) – www.bradsky.cz/index.php?… co jsem tak slysel tak to tam bradskymu stoji uz hooodne dlouho takze by to dal i levneji nez inzeruje.

            0 0
            • marapara  

              No tak tady asi není co řešit :). Kotouče BB5 už na něco stojí, celkově výbava je o 2 třídy výš, než na Giantu. Vzhled nevzhled, zdravý rozum je přednější :)

              0 0
            • Gooorila  

              taky jsem na něj koukal. Maj ho za 24k www.mojekolo.cz/…ive-4-30-red , což je ale za hranicí rozpočtu (zase musíme brát, že to není jen kolo. Musím se pak koupit dres, cyklokalhoty, nějaké boty a případně i spd pedály, tachometr, nějaký baťůžek…a jsem na 30k :o)

              0 0
              • marapara  

                2 tisíce není moc nad limit, zkusil bych se ještě telefonicky domluvit, jak někdo psal, možná to ukecáš ještě o litr dolů. Na dres a kalhoty se zatím vykašli, raději lepší základ. Hadry a takové věci můžeš dokoupit kdykoliv, kdežto lepší rám, tlumič, brzdy, vybavení … budeš kupovat později těžko.

                0 0
              • pepino  

                Tak vezmu to za 21.999 a 2 litry mam do alelujá ne servis.

                0 0
          • Gooorila  

            ta k to jsem asi špatně vložil odkaz. Jedná se o tenhle: www.mojekolo.cz/…0-race-black

            0 0
            • jirka-s1  

              no tenhle vypadá podstatně lépe,nešla mi přes oči ta rovná horní rámová trubka,je fakt že za 20 000 moc na výběr není,ještě třeba červenou barvu a je to o.k.

              0 0
            • pepino  

              No vypadá líp, tak se domluvit, ať na to hodí za doplatek BB-5.

              0 0
            • ota  

              za ty peníze dobře vybavené kolo

              0 0
    • Eila  

      z zenskeho pohledu je Giant proste hezci:-)

      0 0
    • jajan  

      Manželke som kúpil pred rokom Merida Mission Speed 2005/myslím, že sa dá ešte kúpiť/ za 18OOO kč, je to skôr kratšia geometria, výbava si myslím slušná, brzdy síce V-čka, ale brzdia dostatočne. Manželka je maximálne spokojná, farba modrá.

      0 0
      • Gooorila  

        jj, minulý rok jsem o něm také uvažoval. Vůbec jsem nechtěl hodně drahé kolo, šel jsem jen po odpruženém rámu, protože záda mi nic jiného nedovolí. A stejný typ byl pro mě nejdostupnější, přesvědčili mě, že to není kolo pro mě a tak jsem šel do AM 500D

        0 0
    • jakub  

      Ahoj nechci si tu dělat nějakou reklamu, ale prodávám kolo své manželky… důvod prodeje je ten, že ji už prostě neba… Jinak kolo je v naprosto super stavu a myslím si že vzhledem k tomu že píšeš, že je to značně nejistá investice… ušetříš a uvidís jak bude tvoje spokojená s fullem… v případě zájmu o bližší info mi napš na meila nebo na ICQ 322813081, jsem si jistej, že by jsi byl spokojenej…

      0 0
      • jakub  

        jo eště, jeto Merida XC Mission Speed uplně přestavěná, takže vidle RECON, osazení Sram atd… fakt dobré…

        0 0
    • Gooorila  

      tak jsem se stavil za mým prodejcem, dost jsme to probírali a od celopéra jsem ustoupil. Budu jí kupovat www.merida-bike.cz/…tfs-500-d-08 . Snad mě s tí,m nevyhodí, že chtěla fulla

      0 0
      • mar_tin1  

        a čím ťa presvedčil? ja by som ht nebral…

        0 0
      • Andrzej  

        ale no fuj, nevidim zadnou vyhodu proti tomu gt, navic to snad ani neni o moc levnejsi

        0 0
      • Lišák  

        Neblázni, kup fulla! HT je cesta zpět. To je Od tebe pěkný-sám si žehlit terén, manželku nechat vytřásat a chtít, aby ji jezdění začalo bavit… Nechápu.

        0 0
        • Lenka.05  

          A co se ti nelíbí na tomhle? www.mojekolo.cz/…0-race-black Mně přijde pro začátek a holku co moc nejezdí dost fajn! Z HT bude zklamaná, když čeká něco jinýho… černá je supr, fajn a elegantní, velikost by mohla odpovídat…co?;)

          0 0
          • Lišák  

            Tak se mrkni, co jí chce koupit. Full to není!

            0 0
            • Bully  

              A neni to ani cerveny :o/

              0 0
              • Lišák  

                Mojí ženě bych se červeným rozhodně nezavděčil! Zato já bych si mlaskal. Vždycky jsem chtěl červený kolo a nikdy jsem ho neměl :,( :-)

                0 0
          • Lišák  

            Asi jsi špatně zařadila příspěvek ;-)

            0 0
      • Karlos009  

        Přidávám se k ostatním. Je to blbost. Tvoje manželka, pokud bude jezdit, tak určitě úplně na pohodu a ocení pohodlí fula. Na co jí bude ta „rádobyzávodnička“ od Meridy? Bude na tom natažená a po lese bude drncat a držkovat. Nechápu radu toho obchodníka a tvoje rozhodnutí, když sám máš fulla a píšeš, že jsi z něho nadšený. Má přítelkyně je z fulla unesená a objevila krásu lesních cest, dříve pořád chtěla jenom brousit asfalt.

        0 0
        •  

          Tahle se Ti stane,že manželka příští rok vyjede zase 3×.Pokud se Ti naskytl full v odpovídající velikosti a ještě na Deore, já bejt Tvoje manželka, čekat celopéro,já bych Ti dala-spíš nedala.Zdar ve výběru.

          0 0
      • marapara  

        Ty jo, na tu Meridu bych raději zapoměl. Meridy jsou celkem nepohodlné kola, kór pro ženskou. Bude natažená, drncat … Výbava té Meridy stojí celkem za prd. Hlavně vidle je celkem šrot. Za ty prachy můžeš mít lepší HT. Pomalu ten full od GT za 22000 je lépe vybaven.

        0 0
    • Gooorila  

      no, jsem moc rád, že se k tomu vyjadřujete, každé rady si vážím, proto tedy napíšu o co jde:

      • I prodejce, tak nezávisle na něm i manželka kolegy z práce mi řekli zkušenosti z celoodpruženého kola. Manželka kolegy si stěžovala na vyšší váhu celoodpruženého kola (což se vzhledem k její váze už vyplatí sledovat. Má žena má 65kg a rozdíl 2,5kg na kole asi pozná), spožděné reakci při šlápnutí do pedálů, větší fyzická námaha při jízdě, a hlavně se zaměřila na na trasy které jezdí a jednalo se vždy o cyklostezky, kde tlumič nevyužila. V některých bodech se prakticky shodla s tím, co mi o tom řekl prodejce, takže na tom asi něco bude.
      • Černé GT co zde byl odkaz před chvílí již je vyprodán a je tam jen verze s V brzdami (už vidím ty názory, že kolo se nekupuje kvůli vzhledu, ale tímto by byla manželka určitě zklamána), nebo tam mají www.mojekolo.cz/…ive-4-30-red , které je super, je červené má kotouče…, ale cena je 24000,–, což je prostě částka, kterou již nemohu za kolo dát. Maximum je prostě 22000,– a více to nejde. Je to to maximum, co jsem schopen vyčlenit na tuto věc. Nabídka na Meridu byla 17 000,– a je to docela rozdíl 17 000 – 24 000,– (sakra, teď nesmím nikde napsat o jakého prodejce jde, protože mu kazím ceny :o).
      • Když jsme u prodejce, když jsem začal uvažovat o kole, myslel jsem si na Meridu AM 400D a trochu o Mission. Oba typy jsou o několik tisíc dražší a kolo které mi nabídl je levnější, takže na něm „vydělá“ méně a nemá důvod mi doporučovat něco, o čem by nebyl přesvědčen, že to je to pravé.
      • Možná hloupý argument, ale pro mě dost podstatný. Prodejce prodává Meridy a Specialized. GT ne, takže mi výše zmíněné nesežene (myslel jsem si že jo, ale dnes jsem se dozvěděl že ne). A proč chci mermomoci nakupovat u něj? Kupoval jsem si již 3 kola. Jednou u velkého prodejce značkových kol (seřízení přesmykovče sem musel objednat dopředu, pak jsem kolo odvezl a na tuto věc jsem čekal 4 dny. Celkově mi to připadalo jako že to chtějí znepříjemnit, abych si to dělal sám. A nepiště že jsem to měl udělat sám, pokoušeli jsme se o to 3 téměř celé jedno odpoledne a nepovedlo se nám to), podruhé jsem vybral malý krámek, kde jsem čekal osobní přístup. Tam jsem narazil hned na garanční prohlídce po ujetí 200km. Prodejce mi kolo proste do servisu nevzal s tím, že má moc práce (doslova a do písmene. Ani kolo tam nechtěl nechat, ře nemá místo). U třetího prodejce změna o 180 stupňů. Kdykoli přijedu,, ihned se na to koukli a nastavili, vyměnili, opravili a vše zdarma. Pro ty, kteří si vše dělají sami je to možná nesmysl, já se to pokoušel dělat a nepovedlo se mi to a potřebuji někoho, kdo mi v tom pomůže.

      Před chvílí jsem byl již rozhodnut pro HT, teď už zase nevím :o(. Asi se na to vykašlu a budu jezdit sám :o/

      0 0
      • Karlos009  

        Já teda u té Meridy vidím váhu 13,7kg a u toho červeného GT 14kg, to je rozdíl zcela minimální, to nepozná ani Huříková. :-) Ta Merida je fakt takové rádoby závodní kolo, pujč si takové pevné od někoho, běž se s ním svézt do lesa a pak si řekni, jestli by jsi ho na pohodové vyjíždky vyměnil za svého fulla. Vsadím se že ne, tak proč do toho ženeš manželku? Pravda je, že investice je to značně nejistá, jestli bude ženská jezdit je většinou ve hvězdách, ale cena toho červeného GT je super a neříkej, že ti 2000 navíc zlomí vaz. Další věc je ale ta, že největší a zaručený úspěch bys měl určitě za ty prach s nějakým šperkem. :-) Tak přeju na štědrý den hodně štěstí. :-)

        0 0
        • Karlos009  

          Hm, koukám, že to GT mají zřejmě jenom ve dvacítce, takže asi nakonec přece jenom ty šperky. :-)

          0 0
        • kolin  

          a to, že se se v tlumiči bude strácet trochu energie bych vůbec neřešil…při zdvihu 80 – 100 mm je to i s obyčejným tlumičem minimum… mnohem víc jí unaví když bude neustále nadlehčovat zadek a tlumit nárazy tělem … A navíc po vyjíždce na ht se vrátí domu zničená, kdežto na fullu pouze unavená a to je taky znát:-) Pokud narazíš na nějakého cenově přijatelného fulla bylo by lepší to lepší řešení než HT…

          0 0
      • Lišák  

        Šlapání do tlumiče se dá vyřešit postupným vylepšením o inteligentní tlumič. A váha kola se hooodně srazí na pláštích a duších. Věř, že vím, o čem mluvím. To AC, co mám v profilu vážilo v katalogové výbavě přes 16kg. Je fakt, že tam ze těch komponent už moc nezbylo, ale výměnou plášťů a duší jsem váhu srazil na nejcitlivějším místě. Taky, jak sám víš a máš zkušenost, je potřeba dát nějaký jezdivý vzorek a ne drapák, který se špatně odvaluje.

        0 0
        • MlokCZ  

          Ono navíc u 100 zdvihu se bát šlapání do tlumiče je vůbec přehnané (zvlášť když nejde o závody). Otázka je jestli dokonce ten tlumič nemá propedal, ale nevim jak to přesně je u Floatu verze bez Rka. To je nějaká úplně ošizená verze samostatně neprodejná a nevim jestli stejně jako Rková verze má natvrdo nevypinatelný propedal.

          0 0
          • kolin  

            na FLOATU bez eRka nenastavíš vůbec nic…jen tlak vzduchu. Ale je to v pohodě tlumák…sice jak ho má přítelkyně na malej tlak, je na můj vkuz trochu přetlumenej(mám to ráději kopavější), ale na XC turistiku maximální luxus.

            0 0
            • kolin  

              propedal nemá žádnej…alespoň se tak chová.

              0 0
            • MlokCZ  

              Že nejde nastavit nic je jasné, jen ten propedal jsem nevěděl. S tím přetlumením je to ale docela problém, protože ještě pro nižší váhu a menší tlaky v tlumiči je třeba ještě snížit tlumení než se zdá tobě. Ale to by mělo jít aspoň při servisování uvnitř nechat trošku snížit.

              0 0
              • kolin  

                tím chceš říct, že když je SAG tlumáku nastavenej na ní (56 kg) a houpu se na tom kole já (90 kg) a zdá se mi přetlumenej, tak ve skutečnosti při užívání přítelkyní je situace s přetlumením ještě horší?

                0 0
                • kolin  

                  tlak tlumák je nastavenej na SAG pro 56 kg jezdce(aby to bylo srozumitelný)

                  0 0
                  • v POHODÌ klokan  

                    Tím přetlumenej myslíš moc měkkej?Jestli jo,tak pak to je na váhu 56kg asi v pořádku,ne?

                    0 0
                    • kolin  

                      ne…přetlumenej myslím to, že se po stlačení vrací do roztažený polohy pmaleji než by měl…

                      0 0
                • MlokCZ  

                  Ne, tak jsem to původně nemyslel. Myslel jsem, že jsi to měl nastavený na sebe a tedy na větší tlak než jezdí ona. Ale i tak jak jsi to zkoušel to není pro porovnání objektivní, tobě půjde tlumič víc do zdvihu za stejný situace a tedy na větší tlak a už i tak se bude tlumení chovat jinak. Takže vlastně i když jsi to zkoušel při jejím nastavení, tak to asi pro ni bude ještě horší.

                  0 0
                  • kolin  

                    dyt jsem psal, že tím jak ho má na malej tlak je přetlumenej:-) Když ho nafoukám na moji váhu je to v normě…

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Jasně, ale já chtěl říct, že i na tom malém tlaku ještě bude rozdíl, jestli ho zkoušíš ty nebo ona a pro ní že to bude ještě horší.

                      0 0
      • kolin  

        na tom taky něco je…jezdit sám:-) Jestli Ti to pomůže v rozhodování , řeknu Ti jak to je u nás doma: Přítelkyně taky pořád chtěla jen brousit asfalt…a když jsem jí náhodou vytáhnul do lesa, tak po mě ječela :-) Na jaře jsem jí koupil fulla ve stejný cenový hladině co jsi si stanovil ty…(Stálo asi 21.000 – Jamis dakar- je v profilu) a od té doby jí je celkem jedno kudy jedem a docela si i užívá a jezdí se mnou ráda…Občas i sama navrhne aby jsme jeli na kole- to dřív vůbec neexistovalo… Ženský nejsou na ty otřesy stavěný…nechápou proč jet z bodu A do bodu B po rozsekaný kopcovitý cestě 25 Km, když to jde po rovinatý asfaltce 15 km…nehrajou si s kolem v terénu a nepokouší svoje možnosti…(samoz­řejmě se najdou i vyjímky) Rozhodně nemá full aby si posunovala svoje hranice jízdy- ty cesty co spolu jezdíme by projela i na HT s pevnou vidlí… A to kiko navíc na rámu nepozná…z toho neměj strach…koupíš lehký jezdivý pláště a máš to zpět…

        0 0
        • stan.zak  

          Moje přítelkyně na mně tedy neječela, spíš jsem měl čer. svěd. že se vozím a ona drncá. Jinak ale analogie skoro ve všech bodech. A tak už nedrncá, jezdí se mnou přes kořeny apod. a vůbec, jsem rád, že jsem se nenechal „udělat“ do HT, a koupil fulla. Samozř. limit jsem nakonec přešvihl, ale rozhodně nelituju. www.bike-forum.cz/…ponenty.html?…

          0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Já nevim. Ale fakt bejt tebou, tak bych fakt šel do fulla. Pro ženskou je na prvním místě na kole pohodlí, na druhým vzhled,a pak nějaká hmotnost apod. To GT (www.bradsky.cz/index.php?…) nevypadá vůbec špatně. Je to sice v Liberci, ale to bych risknul. Taky mám kolo z Brna :) Nebo si připlatil něco málo na nějaký v Ostravě. Určitě jí tak uděláš velkou radost :) Ale do HT bych v tvý situaci nešel

        0 0
        • Lišák  

          Stejně si myslím, že ten jeho prodejce by mu po domluvě servisoval i kolo koupený jinde. Gooorila psal, že už u něj koupil tři kola, tak by snad měl pochopení.

          0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Servisoval,ale ne v rámci záruky,žejo

            0 0
          • kolin  

            jestli je dobrej obchodník, tak musí pochopit, že když nedokáže naplnit požadavky zákazníka, že zákazník půjde jinam…A jesli je vážně tak dobrej ,jak gorila píše, bude mu rád servisovat i to 4. kolo kopené u jiného obchodníka.

            0 0
      • v POHODÌ klokan  

        A myslím si, že tlumič rozhodně využije-kdekoliv. Nějakého zpoždění při šlapání do pedálů bych se nebál, bude to chtít zvyk, ale to je vše. A větší námaha při jízdě? Na cyklostezkách asi trochu jo, ale potom v terénu! :-) Tam si to vynahradí. Musíš jí častějc vytahovat do terénu!

        0 0
      • Smazaný účet  

        Pokud se rozhodneš pro to HT, tak tam nech hned dát odpruženou sedlovku (nejlépe paralelogramovou Suntour) a nějaké dámské gelové sedlo. Pro pohodové ježdění to bude stačit. Moje žena má FS Spešla FSR XC a HT postavené na rámu Egoist s touto sedlovkou a gelovým sedlem. Pokud nejedeme vyloženě někam do terénu, tak na běžné turistické vyjížďky dává přednost tomuto HT. Má tam možnost připevnění větší brašničky, košíku na láhev a další pro mě těžko pochopitelné důvody.

        0 0
      • jirka-s1  

        rozhodně kup fulla,ikdyž seženeš ht s lepší výbavou,stejně jí bude jedno jestli to má rychlostí 24,nebo 27,protože je všechny nevyužije,stejně jako rozdíl mezi hydr.kotoučema a véčkama,ale to odpružení ocení určitě!

        0 0
      • marapara  

        Já bych to řekl asi tak. Nejdřív si uvědom kde budete jezdit. Jestli jen po šotolinových cyklostezkách a asfaltkách nebo budete chtít občas zabrousit i na polňačky a do lesa do terénu. Pokud budete jezdit jen po zpevněných cyklostezkách a asfaltkách, tak bych vzal s klidným svědomím i HT. Pokud počítáš s tím, že občas a časem třeba i častěji budete chtít zajet do lesa na výlet, tak full je jasná volba. To pohodlí a i větší bezpečnost jízdy na fullu prostě HT nenahradí. Ne málo ženských odradilo od ježdění to, že je z jízdy bolí záda. Asi bych neváhal s tím GT od Bradského, cenově je to přesně tvůj limit 21990. Co se týče té věrnosti obchodu … já mám taky kamaráda z cykla, u kterého jsem koupil 2 kola a ročně u něj utratím spoustu peněz za doplňky oblečení a dělá mi servis. Fulla jsem ale kupoval v Brně u Hanáka za velmi výhodnou cenu. Pochopil to, protože mi takovou cenu nebo třeba o několik tisíc vyšší nemohl nabídnout. Tady to prostě v dannou situaci byla jasná volba a nebylo o čem přemýšlet. Být tebou zavolám na dostupnost bika, sednu s manželkou do auta a jedu si jej vyzkoušet. Vyšší váha u celoodpruženého kola bohužel je, ale míra pohodlí a komfortu při jízdě v terénu ji bez problémů vykompenzuje. Když se tak dívám na tu Meridu tak váha je celkem vysoká, výbava za ty peníze nic moc. Ten full od GT je jen o 300 gr. těžší, než HT od Meridy. Ten rozdíl fakt nepoznáš, ani manželka. Docela těžké budou pláště. Když si je necháš vyměnit za dejme tomu Kendy Karmy, tak to GT pojede dobře a váha bude tak o 200 gr. nižší určitě a jsi na stejné váze. Ať vybereš, co vybereš, přeji šťastnou ruku.

        0 0
      • fousek  

        Neni full jako full, jestli manzelka kolegy z prace nema fulla treba z makra, to bych se pak reakci nedivil, ale konkretne i-drive od GT se pri slapani ve vetsine rezimu ani nehne. Ale jestli potrebujes kolo od sveho prodejce tak ti asi nic jineho nezbyde nez ta Merida, protoze i kdyby sehnal to GT tak urcite nebude za tu cenu. O to ze by tvuj prodejce na tom nejak prodelal bych se nebal. No ja to vidim tak jestli chces potesit prodejce kup Meridu, jestli chces potesit manzelku kup to GT

        0 0
        • marapara  

          S tím závěrečným dodatkem souhlasím :).

          0 0
        • Gooorila  

          no, já se na to asi vykašlu a nekoupím jí nic. Myslel jsem že jsem rozhodnutý pro full, pak jsem se rozhodl pro HT a teď už zase nevím. Ono nejde jen o doporučení prodejce, ale v mém okolí mám lidi kteří jezdí a také mi již při myšlence o fullu doporučovali popřemýšlet nad HT. Tady jsem na fóru, kde jsou zase vyznavači fullů (včetně mě), takže to asi nechám na ní. Myslel jsem že to bude jednodušší a jen vyberu typ, ale boj mezi konstrukcemi jsem nečekal :o). Trošku mi to tady připadá, jako by každý srovnával jen ty kola a nekoukal na parametry kolem, protože rozdíl mezi nimi je v ceně 7000,– :o)

          0 0
          • burnout/syndrome1  

            Mrkni na ten Ravo marathon 2, to by mohlo býti rozumným řešením,když jí to chytne pořídíš časem další AMD

            0 0
          • Lenka.05  

            No a nebo jí dej pod strom obálku a vybírat pak půjdete spolu…třeba ještě něco došetříte, když se jí bude líbit něco lepšího. Nebo naopak uzná, že nějaký pěkný HT jí úplně stačí, vybere si ho sama, k tomu pár hadříků na kolo…a bude spokojená:) Joo výběry k Ježíšku, to není žádná sranda. Já takhle s věcma na kolo pohořela, i když se v tom jakž takž vyznám a vím co přítulák chtěl, stejně to nebylo úplně ono;)

            0 0
    • burnout/syndrome1  

      Myslím,že právě takovéto kolo by mohlo být pro tvou ženu ideální,jen jestli je ještě k sehnání

      www.cykloexpert.cz/…tail/5309034

      Jednička je už dražší, ale možná by se dala sehnat jen něco přes 20

      www.x-bikes.cz/?…

      0 0
    • Matony  

      Letos v Brně na výstavě jsme objevili možná právě co hledáš. MONGOOSE OTERO SUPER , katalogová cena 22990,–v předu Tora s U-Turnem vzadu Rock Shox Pearl www.mongoose.com/…Details.html?…|6

      Cituji: Prestižní ocenění pro Mongoose a Schwinn | 10.05.2007

      Již čtvrtý rok v řadě dostává největší cyklistická kampeny na světě Pacific Cycles prestižní ocenění za kola Schwinn nebo Mongoose, která udílí jeden z předních cyklistických časopisů Bicycling Magazine – Editor's Choice Award. Letos však získali ocenění hned dvě – za Mongoose Otero Super (nejlepší horské kolo pod 1000 US dolarů) a Schwinn Aerosport (nejlepší cruiser).

      0 0
    • Jenda  

      tak dalsi moznost www.phenix.cz/index.php?… jestli teda tu 17 fakt maji

      0 0
      • Jenda  

        jo a mas to i s dresem za 1 Kc :-)

        0 0
      • dancing dog  

        na ženskou dost těžký…

        0 0
        • Jenda  

          no katalogovy vahy jsou vzdycky tak nejak divny – nechce se mi verit ze by ten ram mel o kilo vic nez treba i-drive a ty co se tu probiraly rozhodne nebudou mit hmotnost ktera je u nich udavana.

          0 0
          • mar_tin1  

            je tam pružinový tlmič, to je hneď 300g navyše a aj tá splajska bude mať cez 2kg… každopádne si myslím, že 14 kg nie je pre ženu príliš…

            0 0
    • Jiří999  

      Ahoj chtěl bych obnovit.

      Shanim pro manželku celoodpružené kolo do 140 mm zdvihu do cca 45 000,– velikost XS, S.

      Mám už jednoho favorita Canyon neuron AL 6.0 Než budou skaldem tak kdyby věďel někdo o jiném lepším ( nejspíš cenově ) kole tak budu rad za každou radu. Klidně i Vaše postřehy co manželky/přítel­kyně/milenky jezdí a jak sou spokojené. 

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.