Canyon XC - rada k demontáži horního oka tlumiče

5 nepřečtených
  • AdeptRendl

    Poraďte fígl nebo nástroj, kterým podržet tu matici na horním čepu. Povoluju-li imbus šroub na tom čepu, protáčí se mi i s tou speciální maticí. Ostrýma kleštěma to nejde udržet, kleště na segrovky mám na ty dírky příliš velké.

    viz na obrázku

    0 0
    • paulovic  

      do každého otvoru zasunieš vrták (jeho hladkú časť) a za použitia velkého skrutkovača (tyčky, ideálna je pásovina) zaprieš (vzpriečiš) čo najbližšie k vahadlu. Druhou stranou povolíš imbus.

      0 0
      • mar_tin1  

        šikovné… inak ak si dobre pamätám, na 2k6 to bolo riešené inak. resp pri demontáži tlmiča som žiadne náradie okrem imbusákov nepotreboval…

        0 0
      • AdeptRendl  

        Tak to gratuluju jestli si to dokázal takhle povolit. Pro mne tahle část kola zůstane zakletá. Neporadil jsem si s tim sám(rozpouštědla, nahřát), vyhledal jsem pomoc jinde a stejně bezúspěšne. Do třetice jsem zkoušel i tvůj trik s pásovinou (=dvě dláta mezi nima vrtáky do těch malejch otvorů, ale prostě jsem s tím nehnul – nedá se to udržet tak aby si to odtrhnul v závitu od lepidla)

        Přijde mi že to Canyonu montujou fakt nejaky zaškodníci a dávaj tam 3×tolik Loctite než by tam mělo patřit.

        Takže pro mne vysvobození – vrtačka a ten čep jsem musel o 2–3 milimetry odvrtat, ale asi jediné východisko. Snad se to nepodepíše na pevnosti toho spojení(čepu).

        Ale rozhodně už to nechci po opravě tlumiče a znovu použití Loctite to znova demontovat.

        0 0
        • paulovic  

          tak znovu. Posup ako si robil, len si musíš vyrobiť protikus do ktorého ukotvíš vrtáčiky, lebo ked sú len vo vzduchu, tak majú snahu uskakovať a zle sa to drží. vrtáky musia byť čo najvädšie aby tam boli pevne a protikus treba spraviť taktiež čo najpresnejšie. Medzera nesmie byť velká max 5mm V takomto zapojení vyvinieš podstatne vyššiu silu na páke ako bez prípravku. Ak toto nepomôže tak potom už naozaj neviem. Týmto systémom som zatial povolil všetko. Pri použití dlátka by si mal dosiahnúť silu, ktorá bude vyššia ako na opačnom imbuse, takže na imbus treba trubku. (treba kúpiť kvalitný imbus aby si nestrhol hrany!!! PS: obe strany sa povolujú proti hodinovým ručičkám !!! … to ja len tak :o)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.