• Pepa1968

    Mám na novém kole 2011 hydr.brzdy SLX centrlock i náboje SLX.Najeto 800km a při stisknutý brzd.páce můžu s kolem tak o 5cm otočit a takovej divnej praskot…Dělá to na předním i zadním kole.Kotouč se v destičkách ani nehne.Ze začátku to nedělalo.Kotouče jsem sundal,všechno vyčistil a znova dotáhnul-bez ňákýho zlepšení.

    0 0
    • kubad  

      destičky v brzdiči, nebo máš povolený kotouč

      0 0
      • Pepa1968  

        Kotouč víc dotáhnout nejde.Připadne mi že se hejbe tisícihran na kterým je kotouč a náboj stojí.A taky ty zvuky dou asi z toho.

        0 0
    • BigKarel2  

      budou se hejbat desky, ale 5cm trochu přeháníš…né?…

      0 0
      • Pepa1968  

        No,teď už to je víc než 5 cm.Hejbe se to fakt mezi kotoučem a nábojem.Destičky se nehnou.Tak nevím jestli mám rozdělat i tu osičku.Ještě jsem se s tímhle systémem nesetkal.Je to na vidlici FOX 32 F29.

        0 0
    • ouzo  

      nemáš povolený akorát třmen brzdy?

      0 0
    • iron.hide  

      plis help. mam problem s divnym vibrovanim prednej brzdy slx. deje sa to iba pri miernom zjazde, kde netreba brzdit – vzdy mi zacne bez dotyku packy vibrovat/vrzgat predna brzda, prenasa sa to cez vidlu na cely ram.

      najprv som si myslel ze to je len slabou pruzinkou medzi dostickami, ktora uvolnuje jednu z tych dosticiek. ale potom som vymenil cele dosky aj s tou pruzinou a stale sa to opakuje. ten zvuk trva az kym parkrat nezmacknem packu, ale niekedy treba uplne zastavit :(

      nic ine som za poslednu dobu nemenil. vsetky sroby su poriadne utiahnute, aj disk, a disk je presne v strede prasata.

      problem suvisi zjavne s rychlejsim pohybom kotuca pri tych miernych zjazdoch, ale ako, tak to nemam ani najmensiu sajnu. nemam ani kamerku, ktoru by som tam umiestnil. nemate nejake typy?

      0 0
      • KubaBajk  

        No já být Tebou, tak pokud máš vše v cajku (dosedací plochy adaptérů rovné, vše utaženo), zkusil bych vyměnit přední plášť, jen na zkoušku vyhodit.

        Píšeš, že jsi delší dobu nic neměnil, takže plášť se asi sjel do stavu, kdy se jeho frekvence „bije“ s materiálem dalších dílů kola. Tohle mi kdysi dělal WTB Velociraptor u DRM525, ale hned jako nový, až se trochu zajel, tak to přestalo.

        Ony ty frekvence pohybu atomů materiálu (snad to říkám dobře) se někdy „bijou“ a začne to vibrovat bez zjevné přířiny.

        Jo a taky bych zkontroloval vakl vidlice.

        0 0
        • iron.hide  

          ok diky.

          ten plast by mal byt ok, nemam ho dlho a vzorek je este ok.

          ten vakl by to mohol byt skor, pozrem sa doma na to. diky

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.