brzdy avid bb7 180mm kotouč na vidlici post mount

20 nepřečtených
  • Endy6

    Ahoj, prosím potřeboval bych zjistit jestli mi půjdou namontovat brzdy avid bb7 s 180mm kotoučem na tuhle vidlici http://www.kupkolo.cz/…rl-r_z92056/ která má uchycení brzd post mount, bez adaptéru nebo budo potřebavat ještě nějaký adaptér, nějaký adaptér by měl být u brzd přiložen, ale podle obrázku to vypadalo na uchycení IS, díky moc za odpověď

    0 0
    • krykra81  

      Určitě že jde, jen musíš mít adaptér na 180mm PM, třeba se dělají takové podložky, viz obr.

      0 0
    • couffy  

      Potřebuješ adapter PM-PM ze 160mm na 180mm.Něco takového ale je víc výrobců.http://www­.kupkolo.cz/a­dapter-kot-brzdy-avid-20mm-post_z90761/

      0 0
    • Murray  

      Prosím o radu,

      chtěl bych namontovat brzdu avid bb7 http://www.kupkolo.cz/…uc-g2_z3410/ na vidlici epicon http://www.kupkolo.cz/…disc_z89829/

      Můžu se zeptat co je k tomu vše potřeba? Nějak mi nejsou jasný ty adaptéry. Vidlice má uchycení IS, takže tuhle brzdu tam namontuju zdá se mi (dle videa na kupkolu) bezproblémů. A pak co průměr kotouče. Výše se řeší nějaký adaptéry na 180mm kotouč? To nechápu, kotouč 160mm je bez problémů?

      A pak ještě druhá část otázky… Doteď byly na kole V-čka a jiná vidlice. Bude k tomu přechodu na BB7 potřeba ještě nějaký detail ohledně té brzdy? Napadá mě delší lanko brzdy, bowden, úchytka bowdenu k vidlici? Omlouvám se, asi vám to bude připadat stupidní ale pořád nad tím dopředu přemýšlím, co mám všechno koupit k montáži, aby mi pak něco nechybělo:-)

      Díky.

      0 0
      • Vilém  

        Pokud koupis brzdu s patricnym adapterem, tak nic vic nemusis resit.

        K druhe casti, budes jeste potrebovat kola s kotoucovejma nabama.

        0 0
        • Murray  

          Díky za odpověď, s tim nábojem počítám.

          no ještě k těm adaptérům… ta tvoje věta je taková dost univerzální:-) zpetám se jinak a naprosto konkrétně, je potřeba nějakej adaptér, když chci namontovat avid bb7 (odkaz výše) na epicon (odkaz výše) se 160 kotoučem a nebo 180 kotoučem? ještě zvažuju který…

          dík.

          0 0
          • Vilém  

            Ano je treba patricny adapter, ktery je predpokladam soucasti dodavky. Tzn. objednas treba 180mm verzi, tak ti dojde brzda se 180mm kotoucem a adapterem.

            Jen netusim, jak rozlisuji predni a zadni brzdu, protoze treba ten 180mm adapter je rozdilnej pro predek a zadek a nikde tam v nabidce nevidim vyber predni/zadni.

            0 0
            • Murray  

              aha, ok díky, už je mi to jasnější, no píšou tam že dodaj adaptéry jak na přední tak i zadní brdzu daného průměru,

              takže si člověk asi může vybrat a ten druhej mu zbyde, to neni špatný

              0 0
              • Vilém  

                Prave ten popis me mate, nevim jak si jej vylozit, ale pokud je to jak rikas, tak to by bylo jen dobre. I kdyz u kombinace 180/160 bys mel 4 stejny adaptery, coz asi nedodaji a spis to prodaji samostatne:) Adapter pro 180mm predek je totiz zamenitelny za 160mm zadek.

                Ale ted me napada, ze bys je mohl prechcat tim, ze bys jim rekl, ze ten 180mm chces dozadu a 160 dopredu a at ti teda dodaji vsechny kombinace adapteru:)

                0 0
                • Murray  

                  do pytla teď jsi mi pomoh:-))

                  no já chci na předek zřejmě 160 kotouč, takže prostě objednám brzdu, zakšrtnu 160 a ono by to mělo být cajk

                  0 0
                  • Vilém  

                    Chces ji jen dopredu?

                    Tak pripadne muzes vznest dotaz, nebo se nechat prekvapit, co vubec dojde. Kotouc dojde dobrej, jediny v cem muze nastat zmatek budou ty adaptery. Pokud poslou adaptery pro predek i zadek, tak dobry.

                    0 0
                    • Murray  

                      jen dopředu

                      cituji: „Avid Ball Bearing Seven, přední/zadní – kotuč G2 balení obsahuje adaptery jak na přední tak zadní brzdu daného průměru“

                      tady vlastně výslovně píšou, že přijdou oba adaptéry, tak na to spoléhám, budu to montovat o víkendu a chci rozhodně vyjet tak to by mě naštvali, jedině v sobotu dpoledne běžet narychlo do nějakýho cykloservisu.-)

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.