Borci je tu nekdo kdo pije denne nebo skoro denne nejaky chlast? myslim neco co obsahuje alkohol

328 nepřečtených
  • Lance

    A nemyslim tim pralinky

    Anketa: Piju

    25x
    10%
    109x
    43%
    47x
    19%
    71x
    28%
    0 0
    • Lance  

      chci vedet jestli se mi to nevymyka z rukou :)

      0 0
      • Manas  

        Jestli o tom takhle premyslis, tak se ti to urcite nevymyka :-)

        0 0
        • Lance  

          :-))))))))))))

          0 0
        • Radek Broz  

          To si jen nalháváš;-)

          0 0
        • Rychlej turista  

          Já bych řekl, že je to přesně obráceně – když o tom takhle přemýšlí, že se mu to už vymklo :-D

          0 0
        • shark.A  

          … já mám trošinku jiný názor … když takto přemýšlí, tak je právě na oné tenké hranici od normálu k počínající závislosti … vím to z praxe :o) né však ze své osobní … ;o)

          0 0
      • Johny5 OSHA  

        pokud pijes pravidelne i treba kazdy patek tzn kazdy tyden tak jsi zavisly. proste to tak je i kdyz je to delsi perioda P.S.:…ne ze bych byl lepsiii x8)

        0 0
        • Lance  

          takze podle tebe kdyz kazdy tyden vynecham jeden den bez chlastu,tak to neni pravidelne, protoze perioda bude vzdy jina

          0 0
          • wroum  

            …tak to nebude perioda :-)

            0 0
          • Johny5 OSHA  

            v dlouhodobem horizontu ..(treba zivot)…by se nejaka matematicka poslupnost dala najit takze to zvaz…chlast jen s Mirou nebo z ruk lekare x8)

            0 0
      • Volf  

        Podívej se na Rok ďábla a na Nohavicovu teorii alkoholického kopce. Jestli jdeš ještě nahoru tak to neřeš:-))

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak ve svejch třinácti by ses měl ještě krotit.

        0 0
    • fousac  

      .-)

      0 0
    • pos3k  

      jsme se uklikl :) (obcas jo)

      0 0
    • Peslezedirou  

      Máš ženskou?

      0 0
      • Lance  

        prece nebudu pit sam

        0 0
        • Peslezedirou  

          Jsem o něčem přemýšlel a chtěl to pak napsat ale zapomněl jsem to. Tam mělo být: jestli piješ a nemáš ženskou tak pořid ženskou budeš pít mín a nebo taky víc. Ale jestli pijete spolu tak bych to neřešil.

          0 0
          • kyl  

            U mě kdyby to šlo a dal sem to s kámoškou dohromady(už se o tom i mluvilo)tak bych byl už mrtvej.Ta byla vínem snad i kojená,za týden to počítá na litry,to co sem s ní vypil za poslední 3 měsíce sem nevypil za celej život.:-)

            0 0
      • speedy gonzales  

        flaska je zenskeho rodu

        0 0
    • fousac  

      no chtel sem napsat, ze jako jo..

      ale 12 piv denne, to nejni zadnej alkohol.. to je jen tak na chut..

      takze ne.. ;)

      0 0
      • Lance  

        LOL: a ja se trapim s jednim pivem denne a dvema decky vinka takze jsem vlastne abstinent

        0 0
        • Lišák  

          Jedno pivo po obědě, nebo po večeři piju pravidelně asi dvacet let. Nepřijde mi ovšem, že bych s tím byl zralý na léčebnu :-)

          0 0
        • wendak  

          no abstinent asi nejsi, ale tim se netrap, protože piješ jako ostatní nebo míň ;-)

          0 0
    • Krys  

      www.alkoholik.cz/ Odporucam rubriku „Varovne fotografie“ :)))))

      0 0
    • Hynas  

      Tak to já znám jednoho cyklistu, který opravdu pije každý den…a 10 piv pro něho není problém…radši nebudu ale jmenovat :o)

      0 0
    • HonzaV  

      no pokud se do do chlastu pocita i pivo, tak asi patrim podle nazoru nejakych divnych lidi do skupiny alkoholiku

      0 0
    • smith22  

      A jejej,to je zas téma.Já pořád říkám že dneska si každej může dělat co chce.A navíc je to tvoje tělo.Ale divím se že když jezdíš na kole tak že tak chlastáš.Nejseš potom moc dehydrovanej?Když tak budeš pokračovat dál tak budeš za chvíli potřebovat další játra jak ten ,,Džejár,, z toho blbýho seriálu Dallas,ten už má myslim třetí :-))

      0 0
    • Pá-dlista1  

      kdyz se k nemu dostanu.

      0 0
    • Daan  

      Ja vlastne mam kolo jenom abych mohl vyjedzit ty strasny kocoviny…

      0 0
    • mastihuba  

      no příležitostně :) a pak ještě někdy v práci, ale to jen jako prevenci proti nachlazení.

      0 0
      • rb  

        řikala mati,že za bolševika platilo.„alkoholik je ten,kdo pije i mimo zaměstnani“ :o)

        0 0
    • kovar  

      já chlast pouze vyrábím a prodávám ho pražákům. Nejsem blázen, abych to pil.

      0 0
      • wroum  

        to vyrabis takovou sracku ze to sam ani nepijes? njn, Morava je divnej kraj :-/

        0 0
        • Lance  

          presne tak a prazak to nepozna:)

          0 0
          • mastihuba  

            jj prej už jste se zlepšili a někteří poznáte druhák :)

            0 0
            • Lance  

              tak ted jsi me urazil, nazval jsi me prazakem

              0 0
              • mastihuba  

                z toho si nic nedělej, netýká se to jen pražáků. Celej sever republiky je na tom podobně :)

                0 0
          • kovar  

            tak tak

            0 0
            • wroum  

              to ale neni hezka vizitka. ale nejak tak mi to k tobe sedi.

              0 0
              • kovar  

                dokonce ten patok vyhrál i jakýsi košt. A to nebyl ani pančovaný cukrem.

                0 0
                • wroum  

                  hmmm, to musela bejt silna konkurence. predpokladam ze to vyhralo nejvetsi patok.

                  0 0
                  • kovar  

                    předpokládáš špatně, nic neobvyklého u tebe

                    0 0
                    • wroum  

                      sam si to nazval patokem, pouze sem dedukoval z tebou dodanych informaci. fakt netusim jakou sragoru to vyrabis a je mi to fuk. pochybuju ze bych nekdy mel moznost to ochutnat.

                      0 0
                    • Corbett  

                      Tak to musím přijet někdy na ochutnávku:(

                      0 0
      • Smazaný účet  

        hmmm já jako pražák když vyrábim chlast tak ho dávám jen nejbližším přátelům…

        0 0
        • pos3k  

          typicky dealer :-D

          0 0
          • Smazaný účet  

            :o)) si je pěkně vychovám a až budou závislí, začnu je tvrdě kasírovat… už vidim Šelmíru jak vykrádá auta, aby měla na hlt medoviny. :o)))

            0 0
    • Vevoda  

      Co by to bylo za pátek večer bez točenýho, 1–10 záleží na situaci??.-)

      0 0
    • MlokCZ  

      Sem se nějak nemoh zařadit. Přes zimu jednozančně občas (to klidně 14 dní ani kapka alkoholu). Přes léto ovšem zase jednoznačně téměř denně. To si to jedno pivko na švihu nebo po něm dám prakticky vždycky (v zimě mi pivo na kolo moc nechutná a hlavně při omezeném čase při vyjížďkách po práci na to není čas). A mimo pivo v podstatě nic nepiju (nebo tak 2× do roka).

      0 0
    • Misiak  

      alkohol je metla ludstva :o)

      0 0
    • pitos  

      Alkohol a bike zabijácká kombinace.tak jsem testoval při jedný rodinný oslavě stabilitu na biku.půl litru jakési whisky a druhý půl litřík jakási rakie(ani nevím jak se to píše) druhý den totalní okno,fotila Pussynka a prej mě na to bez přilby nepustí. Ale prej byla zábava:)

      0 0
    • Shaddy  

      Ajéje, překliknul jsem se. Chtěl jsem se podívat, jak kdo hlasoval a omylem jsem se zařadil mezi každodenní nasávače :o) Správně je občas…

      0 0
    • Páník  

      Kazdy vyznamny umelec chlasta, bere drogy nebo si reze usi. Je to proste dan za genialitu…nesnaz se menit svuj osud a radeji ho prijmi, mistre:)

      0 0
    • Francy  

      Piju denně 1,5 dl vína. Občas mi taky vrtá hlavou, jestli nejsem alkoholik, ale je to na radu kamaráda doktora. Doktor ale chlastá mnohem víc, jak jinak.

      0 0
      • Krys  

        Kdesi som cital, ze pravidelne pitie maleho mnozstva alkoholu je tiez nebezpecne. Tykalo sa to ale, skor takych tych vineckarov, ktori maju sice malinke, ale permanentne promile v krvy. Cirhoza jater sa casto vyskytuje prave u tohoto sposobu pitia. Ked sa raz za cas poriadne resetnes, tak to az tak neodrovnava jatra, ale zas to odrovnava mozog. Tak si vyber. ;)

        0 0
    • gándhí  

      Zdar, zatím jsem nepřišel na to, proč bych měl pít…

      0 0
    • Excel  

      Tak…jsem se překlik a je ze mě notor…to už mi nikdo neodpáře..asi přilnu k flašce.

      0 0
    • Ice-goofy  

      Konecne tema ;) , ja denne teda ne , ale prilezitostne casto si jedno nekdy vice piv i dam .. mam kamarada co dela v protialkoholni a podle jejich tabulek, kdo je alkoholik? Tak to jsme kazdej druhej…;)

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Fuj 3× fuj2!!! Nechápu jaxe o tom vůbec můžete bavit? Já bych se toho bohdá netknul.

      0 0
      • cabbage  

        ještě aby sis do piva hmatal..

        0 0
      • Krys  

        Ju hele. Si planoval nejake posedenie pri samovare tento vikend, ze? Ak ano, tak so mnou nepocitaj. :( Po niekolkych rokoch som znova na antibiotikach. A studeny oroseny „cajik“ som nepil uz dva tyzdne. :(_( Ide to so mnou dolu vodou.

        0 0
        • kurýr na bajku  

          No, ty woe… Já sem na tom úplně stejně, takže goofyho asi neuvidim.

          0 0
          • Krys  

            Najhorsie je, ze je este len pol jedenastej a uz sa mi chce spat. Idem si zobnut a pelasim do pelechu. Uzdrav sa skoro, nech to mozme oslavit. ;)

            0 0
            • goofy  

              Jej chlapi.. No to ste me moc nepotesili. Tak to se zrubu uz pred koncertem. Muzete doporucit nejakou levnou nalivarnu, kde maji pokud mozno neco jineho nez Staropramen? :-)

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Mám pocit, že staropramen v praze začíná nepříjemně převládat… Gambáč má totiž neuvěřitelně laxní přístup k věci.

                Jsi hospoda s výtočí XY a dostáváš od tvého pivovaru Gambáče Xy sklenic popelníků atd… Přijde dealer Staropramen a slíbí ti všeho 3× tolik a navíc levnější pivo. Ty voláš do „G“ že tady máš konkurenci a že bys u nich rád zůstal, jenže bys potřeboval nějaký sklenice navíc. Chlapík v „G“ se podívá do tabulek a zjistí že na to nemáš výtoč a řekne: bohužel více skla dostat nemůžete, běžte ke konkurenci. Velmi sebevědomý přístup.

                0 0
                • hawrda  

                  Zaplať pánbuh,Gámbáč je taky nalezlej všude,přitom jsou to nechutný rychlokvašky.Ve středních čechách navíc vařeno ve Velkých Popovících(-:

                  0 0
                • goofy  

                  No tak to je skvely pristup…

                  0 0
              • kurýr na bajku  

                Jinak v Nekázance se najdou i další non-stopáče. Některý maj „G“

                0 0
                • goofy  

                  Jo a dostal jsem tip na hospodu, kde maji Radegast za 18 prej, toz jsem zvedav…

                  0 0
                  • fousek  

                    To bude bolehlav:-)

                    0 0
                    • goofy  

                      Proc by byl Radegast bolehlav prosimte? Rozhodne lepsi nez srackoidni Staropramen a Gambac ala kysele rybicky… Imho uz ten nostop byl bohuzel zruseny. :-(

                      0 0
      • reidy  

        Ó nešťastný člověče, ani nevíš o co přicházíš…

        0 0
      • Krys  

        Pocuj zalude. Sa mi narodila nedavno dcera a zaroven sa moje zdravie normalizovalo v rozumnych medziach. Zajtra vecer sa budem pri tej prilezitosti oficialne dezinfikovat. Miesto cinu: www.carculcah.net Tak sa doval alebo si zozen omluvenku. A zober aj Manasa, nech si ma uz poriadne zapamata. ;)

        0 0
    • Vojtíšek  

      Piju denně – pivo a nebo víno podle chuti. Jo a taky i sám vyrábím – pivo. Poslední příjemný pivní zážitek viz. foto Takové pivo kdyby Jihoafričani z Plzně produkovali, tak si můžeme gratulovat. Ty jejich současné pivní sodovky se nedají vůbec pít.

      0 0
    • RomanH  

      Jen pivo, slivovici a cervene vino.

      0 0
    • Sarnafil  

      Tak tato otázka je velice zajímavá s jedním známým plánujeme dovolenou u Apolináře v protialkoholním pokusím se sehnat nějaké informace kdyžtak bychom mohli udělat zájezd.

      0 0
    • dada  

      VČERA sem neměl ani KAPKU! Dokonce ani pivo k večeři (možná to má nějakou souvislost s tím že sem nevečeřel vůbec). Důrazně tedy žádám o přeřazení do kategorie „skoro denně“! Nebo už to patří do „občas“? :)))

      0 0
    • oxyaction  

      Mam silně vyvinutou slabou vůly a tak si to pivko prostě dam.

      0 0
    • Lance  

      ZACAL NEKDO ABSTINOVAT NEBO ZVYSIL DAVKY?

       

      k tomu me privedl pegas a jeho vcerejsi burcak

      0 0
      • Jenda  

        poslusne hlasim ze slunna italie ze me vychovava pravidelneho konzumenta mistniho vina a uz se tesim na narazovou konzumaci pivniho moku v cechach (bastardi vyprodali v supermerkadu jediny pitelny pivo San Miguel)

        0 0
        • heretik  

          Birra Moretti a Peroni jsou taky dobrý, doporučuju :-)

          0 0
          • Jenda  

            Peroni mi prisel jak Radegast Klasik:-( Morettiho tedy zkusim. Sice jsem pochopil ze je skoda si tu kazit chut pivem kdyz je dobre vino ale po vejletu ve vedru proste pivo nahradit nejde:-(

            0 0
            • heretik  

              Radegast Klasik nepiju, ale po cyklovýletu Peroni bodlo i poloteplý, když jsme byli v Livignu v kempu a nebylo kde to chladit.

              0 0
              • Jenda  

                No jak pravi mistr „Teply pivo je horsi nez studena Nemka“, nicmene i teply pivo je o neco malo lepsi nez zadny.

                0 0
                • Honza729  

                  Ja bych si dovolil nesouhlasit. To radsi studenou kofolu nez teply pivo.....

                  0 0
      • mastihuba  

        mne to už přestalo bavit, tak si to ani neužívám tak jako dřív :) krom toho člověk furt musí někam popojíždět autem a tam jsem docela zásadovej takže se u mne zvýšila spotřeba neaklkoholický­ho piva.

        0 0
        • Lance  

          tak v tom sem taky zasadovej a hodne, proste chlast za volant nepatri, proto je na aute vrstva prachu a ja jezdim do prace na kole :), ale u nas je to ted zpusobene i tim, ze je objizdka a ja tak nejak zjistil, ze me fakt nebavi travit cas za volantem

          0 0
          • mastihuba  

            ani nevíš jakou mám radost že už dnes konečně jedu z práce na kole :)

            0 0
            • kcvalin  

              Ty vado, dneska mi kolega z partnersky firmy rek, ze jim platej za dojizdeni do prace na kole 13pi za mili.

              0 0
              • Jenda  

                by ti stacilo se prestehovat dostatecne daleko a muzes jenom profesionalne dojizdet do prace:-)

                0 0
      • Mirek1  

        Já zvyšuju dávky :-) Bude taky k tomu anketa jako před dvěma roky? :-)

        0 0
    • Honza729  

      Tak především je potřeba znát klasiky, z nichž jeden řekl, že:

       

      Alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství.

      :)

      0 0
    • jIrI___  

      Alkohol je zlo a metla lidstva!

      0 0
    • daymaker  

      Sedmička i více vína za týden s přítelkyní. Jenže ona si dá 2d a zbytek dopíjím, neb jsem zásadový a zkazilo by se to. :-) Jinak po vyjížďce, či jiné příležitosti s kamarádama točené. Sám zatím nee, to je moje jediná zásada!

      0 0
      • daymaker  

        Myšleno více sedmiček… :-) BTW : zrovna výborné André r. 05… .-)

        0 0
        • Lance  

          tak ja delal vcera poradek a dopijel jsem, proste nemam rad chlast „na dne“, ty skoro prazdne flasky zbytecne zabiraj misto, ale doktore, na kole sem byl :)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Sem tam si vecer dam „panaka“ absinthu. Sam, po praci k filmu:)

      0 0
    • McBlacky  

      kdybych se dokázal vykovat na kolo každej den tak by to bylo denně :)

      jinak 6 ze 7 dnů alespon jedno k jídlu určitě.

      0 0
    • Lance  

      ***** to už piju 11 let?

      0 0
    • Lance  

      Tak to obnovime

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak jsem se dočet, že jsem prý nepil vůbec. to je celkem depresivní, že jsem to dopracoval ke skleničce vína nebo panáka denně. naposled žena koupila tři lahve rumu a pravila, že nám to na 14 dnů snad vystačí. no ale do prezidenta mam eště rezervu. nepořizujte si děti, začnete z toho pít.

        0 0
        • arny71  

          Hm, mám to podobně. Děti jsou akcelerátor, zvlášť, když vstupují do puberty.

          V poslední době mám podobné pocity, jako Lance, když zakládal téma. Kapku to omezím. Sice nechlastám kvanta, ale pořád ucucávám: 1–2 sklenky vína, nebo 1–2 panáky v podstatě denně… V poslední době mám radost, když v posteli zjistím, že ten den jsem si nic nedal. :/

          0 0
          • Smazaný účet  

            jestli se to v pubertě zhorší, tak přejdu na drogy.

            0 0
            • zdenal8  

              No koukám že nejsem jedinej, kdo teď zjistil, co ho v nejbližší době čeká :-)

              0 0
            •  

              LSD je fajn tě celkem uvolní

              0 0
          • Lance  

            To je přesně ono. Nejsme příbuzní?

            0 0
          • Lance  

            Jinak vydržím už i 2 dny nepit. 3 je kritický a musim

            0 0
          • zdenal8  

            A nebo si večer řekneš, od zítra nepiju.

            Ale je to lež. Podobně jako jdeme na dvě nebo dopijem a půjdem.

            0 0
          • arny71  

            Ha, 4. den bez. V neděli bude šáňo, pak plánovaná další free šňůra do čtvrteční závěrečné na pinčesu.

            0 0
        • jIrI___  

          Chudáci děti, to vypadá jako by měli za rodiče alkoholiky :)

          0 0
        • Manas  

          Ja se docetl ze jsem pouzival ICQ a taky ze sem pil. Bejvavalo … oboje :D

          0 0
    • Salavic  

      Alkoholik se pozná tím že nevydrží 3 dny bez chlastu. Pokuď vydržíš nepít alkohol tři dny tak nejsi, ale pokuď to nedáš,tak to je jasné

      0 0
      • canyon72  

        Musím oponovat alkoholik nejsi ,když vydržíš měsíc bez alkoholu.Zdá se to pohoda,ale teprve,až to zkusíš poznáš kolik je za měsíc příležtosti si dát sklenku a všichni okolo dej si pivko,skleničku jsi nemocný?

        0 0
        • RomanH  

          Ja Ti nevim. Jsme relativne velka rodina, ja jsem ze tri sourozencu, zena ze ctyr. Kazdy mame 2–3 deti, a celkem pravidelne se setkavame. Vymyslet celej mesic bez alkoholu da fusku (zvlaste kdyz do toho nej obdobi mimo narozky padnou treba plesy/zabijacky). Paradoxne si treba nejake to pivo dam, i kdyz na nej nemam vylozene chut, a naopak, pokud se rozhodnu treba tyden abstinovat, nikdo me nenuti, mam na pivo / koralku chut, prijde mi to tezsi.A hlavne – proc ? Pokud nekdo leje, aby byl schopen fungovat, je zavislej, jinak v tom problem nevidim.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • canyon72  

        0 0
      • canyon72  

        0 0
      • onuce  

        Výborně, nejsem alkoholik! Když držím pohotovost nepiju i týden! Děkuji.

        0 0
    • va-bo  

      U lidí nad 60 let je naopak jistá denní dávka alkoholu doporučována, jako prevence cévních problémů.

      0 0
      • old rak  

        Já jsem si tu jistou denní dávku doporučil už daleko dříve. Asi proto cévní problémy zatím nemám.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • black.horse  

      Hehe, jsem si myslel, že jsem nikdy nic moc nepil a pak jsem si všiml, že jsem dokonce i založil tohle vlákno tak nevím no:-D

      0 0
    • André Vebr  

      Já popíjím denně, hlavně víno a jen večer. Jednou za rok si dám 2měsíce detox s nulovou tolerancí alkoholu (max.1 nealko) a pak zase zvesela leju dál :)

      0 0
    • platypus  

      Dneska si tu čtvrtku dám, na bajkforum:-)

      0 0
    • mastihuba  

      u mne dobrý, kdo chce slopat mosi kopat

      0 0
      • Smazaný účet  

        +1 :-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        to mam tak nějak taky v plánu, ale není na to čas. tak letos pofrčim na svařáku z višňovýho čůča.

        0 0
      • ememem1  

        jo jo, to hovorieval uz moj dedo. nicmenej musim uznat, ze jak som teraz na to sam (deti su na chlastanie este male, zena to volako nechuti a pribuzni su rozlietani rovnako ako ja), tak je toho chlastania uz docela dost. asi sa z vekom zvysuje aj intolerancia, pred rokmi mi liter vina denne nerobil problem, dnes to uz na druhy den obcas aj citim, ani ne tak v robote jak ked idem vykonavat nejaku trocha cielenu fyziku aktivitu. ne ze by som bol po opici ale proste to neni ono. lenze co stym? vylievat to nebudem......

        0 0
        • mastihuba  

          redukovat, počet oček i násadu :) sem to letos nějak nestihl a je toho tolik že to asi vyleju do kanálu. Kolikrát už du raději do vinohradu než do sklepa. :)

          0 0
          • ememem1  

            je to neuveritelne ale ja to mam rovnako. schvlane som to strihol dost nakratko, sucho bolo jak svina a ono to ***** nasadilo jak nikdy. sa mi uz dakedy v juli aj zdalo ze je toho pomerne dost, ale sa mi s tym nechcelo nic robit, a ked som potom obral prve tri -styri rady uz som videl ze bude zle :-).....a este je to navyse tento rok celkom dobre.

            asi z toho zas budem musiet nechat vypalit konak. lenze aj to je chlast.....

            0 0
            • mastihuba  

              jj byl sem na tom stejně, ale nakonec jsem rád že je plnej sklep…

              0 0
            • Tencovozikmin  

              A jak se pálí koňak? Z vína vypálíš vínovicu bez chuti a zápachu a pak naložit do něčeho,nebo se pletu?

              0 0
              • mastihuba  

                naleješ vínovicu do sudu :)

                0 0
              • nitraq  

                Domácí pivovarníci používají dubový štěpky (myslím, že i zauzený) k dodání chuti ze sudu, to by šlo použít asi i v tomhle případě.

                0 0
                • mastihuba  

                  s těma hoblinama se musí opatrně, když se to tam nechá dlouho tak to může byt nakyslé.

                  0 0
                • Tencovozikmin  

                  No nevím chlapci jestli je koňak jen o štěpkách a načuchlém sudu.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    :) tak jistě … kamarádi používají vinovicu především na ořechovku a na višňovku, důchodci v tom luhují konopí a rozpoštějí med co zbyde na plástvích z úlů, já pak do toho strouhám med a citron. :) využití všestrané

                    0 0
                    • Tencovozikmin  

                      Ano souhlasím,ale…vy­pálit koňak z vína je pitchovina. Z vínovice,ktera je bez chuti a zápachu jde pak udělat vše. Neboli použití všestrané.

                      0 0
                  • ememem1  

                    a jak sa podla teba robi konak?

                    0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Iron Maiden Man  

      To jsem rád, že podle ankety nejsem sám, co si dá ob den pár kousků :-D

      0 0
      • mastihuba  

        tak statistyky sou neuprosny :-)

        0 0
      • kejda  

        Nejsi, buď v klidu. Když je cyklosezóna a jsem obden na kole, tak si obden dám 5+ piv. Každý pátek potom v hospodě 10+. Považuji se za závislého na pivě, tvrdýmu se vyhýbám, jak můžu. Od 21.10. jsem to nicméně omezil na max 5 piv týdně, zhubl jsem 6 kilo a přestávám mít na pivo chuť. Což teda není vůbec dobrý…rád bych našel kompromis :))

        0 0
        • Lišák  

          Nechuť se dá přepít.

          0 0
          • kejda  

            To mi povídej. Takový dvoudenní fičák, ráno je blbě, tak to zkusím srovnat pivem a hle, ono to funguje.

            0 0
            • mastihuba  

              vždy to fungovalo :-) jen se to nesmi nasadit pozdě a nesmí se toho nasadit moc :-)

              0 0
    • Smazaný účet  

      Jen tématicky :-D Včera španělský den ;-)

      0 0
      • Iron Maiden Man  

        Tu šunku jsem měl předloni, to je žrádlo :-D

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jojo…romantika…se­dis na gauci, okrajujes a popijis:)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Je potřeba víc lidí a sežrat to hned, mně už se pak z ní navalovalo.

          0 0
          • kejda  

            Sám to nedáš. Po měsíci jsem ji už rozdával pomalu na potkání a jenom pohled na ni mně vyvolával zvláštní pocit v hltanu…

            0 0
          • Smazaný účet  

            kolega to kdysi vyhrál na večírku a dýl jak měsíc to vozil po kouskách do práce. párkrát zobnout k něčemu jo, ale moc se toho najednou sníst nedá.

            0 0
            • mastihuba  

              sem zbytky namled do sekane a doladil buckem aby to nebylo suchy :-) ale ve sklepě k vinu v 10 lidech cajk. :-)

              0 0
          • Smazaný účet  

            Není třeba spěchat ;-)

            0 0
            • arny71  

              Přesně tak, není spěch.

              Žena dostala takovouhle kýtu na narozky a jedli jsme to v klidu cca 2 měsíce. Akorát jednou jsme z toho odřízli kousek plísně. (Viz popis na šunce – může se utvořit není to na závadu. Odřízneš a vše pod ní je ok.) Jinak po celou dobu v pohodě. Visela na šňůrce ve špajzu, kde je pološero a teplota byla kolem 20° C.

              0 0
          • Iron Maiden Man  

            Je to tak, já udělal žranici v putyce, kam chodíme a doma zbyla jen troška na večerní žvékání.

            0 0
    • snas89  

      Starobrno.

      To je pivo pro znalce. Kdo ho zna, ten ho nepije:)

      0 0
    • -b-n-x-  

      Hele, jak jsem si to tady četl, tak mě příjde, že tady jsou maximální výkony tak 10 piv za den. Jako, už je to hodně, ale co si pamatuju z mladších let, pár mých kamarádů občas dávalo přes 20. A jeden obzvlášť výkonný, měl snad i denní průměr nad 10. Se mi trochu zdá, že se již nechlastá jako před časem (alespoň teda pivo). Je to možné?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Před dvaceti lety jsem dal 33 desítek a dva velký rumy na cestu během dvanácti hodin a odjel na kole domů. Druhé den zcela v pohodě. Dnes bych to množství nevypil ani jako vodu

        0 0
        • dědek mohy  

          Osobní rekord máme vypití celé bečky ve 4 lidech, kdy se nikdo neflákal a pili jsme rovnoměrně, tzn zhruba 25 piv na osobu. Za odpoledne a večer. A k tomu litr rumu. Ale to jsme byli ještě mladí a nezhuntovaní. Dneska dávám s tatou a bráchou na oslavě našich narozenin taky jednu bečku za den a večer. Ale je to štěňátko, 15l. A máme co dělat aby jsme to zvládli vypít. (jsou k tomu i nějaké panáky)

          0 0
        • Morchella  

          Pamatuji, když v desítce bylo 2,1% a ve dvanáctce 2,8% alkoholu, nebo tak nějak. To se dalo klopit, aniž by byl člověk po celém dni odrovnanej.

          0 0
          • nitraq  

            To byla spíš tak šestka a osmička, ne?

            0 0
            • Morchella  

              Stupňovitovitost nemá až tak s obsahem alkoholu souvislost, ale spíš kolik se do vody nasypalo pevných surovin.

              Něco z webu:

              V dlouhých dobách socialismu se u nás pivo označovalo tzv. stupňovitostí. Neznalost způsobu označování vedla k mnohým pověrám a nepravdivým představám konzumentů, které přetrvávají dodnes. Například k tomu, že se většina pivařů domnívala, že 10-tistupňové pivo obsahuje 10% alkoholu a 12-tistupňové 12% alkoholu. To by bylo ovšem opravdu silné pivo !! I to byl jeden z důvodů, proč bylo od tohoto způsobu označování piva upuštěno a dnes se piva označují slovními výrazy, což paradoxně vede k ještě větší zmatenosti uživatelů piva.

              Označení piva ve stupních znamená ve skutečnosti obsah cukrů ve sladině, měřenou během výrobního procesu piva cukroměrem. Neznamená tedy obsah alkoholu.

              0 0
              • nitraq  

                Tohle samozřejmě znám. Pivovarské kvasnice mají míru prokvašení obvykle okolo 75 %, z toho pro tebou uvedená procenta alkoholu pak vychází právě ta šestka a osmička.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Sedmička měla jen stopový prvky alkoholu :-) V dětství se na vesnici nic jinýho nepilo :-D

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Kdyz jsem delal v zelezarnach, tak osmicka byla normalne legal…cepovali v kantyne

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Pamatuju, že za komoušů se dělala nějaká osmička, která se vyvážela do Švédska jako nealko :-) To k nám na vesnici, ale nedorazilo :-D

                      0 0
                      • Morchella  

                        Místo vojny jsem dělal taky ve slévárnách (Menet) a dostal jsem tam na starost pro tu osmičku jezdit jako závozník do Benešova (Ferdinand) Jedna na žízeň dobrá, ale víc se jich vypít nedalo. to byly žáby v žaludku. :-)

                        0 0
                • Morchella  

                  Nevím jak se pivo vařilo v osmdesátkách, ale u nás zhruba všude stejně a navíc ve značení byl vždy zmatek. Proto jsem to i citoval. Každopádně se to pivo dalo VÍC pít a bylo dobré i bez tolika alkoholu, jen expirace byla pouze několik týdnů u lahváčů a snad jen několik dnů u sudového. Kvůli trvanlivosti se také podle mě začal obsah alkoholu zvyšovat, mě už ale ty 4% kroutí jazyk.

                  0 0
                  • goofy  

                    Je to jednoduché… Alkohol v pivu vzniká štěpením cukrů. Čili ta rovnice je jednoduchá – čím více se nechají ty piva prokvasit, tím více se v pivu vytvoří alkoholu (do jisté mír samozřejmě). Negativum ale je, že se z piva ztrácí ta plnost, kterou právě ty cukry vytvářejí a pivo je pak takové plytké//řídké… Uměním pak je najít tu hranici, kde zastavit kvašení. Ve velkých pivovarech se to mnohdy beztak ředí, a prokvašuje se to déle. V malých pivovarech si s tím sládci můžou pohrát, a pak mají mnohdy 10 či jedenáctky, které jsou mnohem hutnější než jinde 12, ale zase s menším množstvím alkoholu v pivu.

                    0 0
                    • sodek  

                      Suché pivo se dá přisladit. Třeba Němci to umí dávkou sirupu. Nebo lecjaký našinec se nerozpakuje obohatit to panákem zelené.

                      0 0
      • Barak  

        Ono je rozdíl, jestli počítáš piva za den nebo za večer. Většina lidí tu psala o tom počtu za večer.

        Pokud ale dojde jednou ročně na akci, kdy je soudek nebo dva, což znamená, že snídaně obnášející klobásku na grilu a k tomu hned první ranní pivko, pozvolna přechází do oběda (steaky) a tak dále až do pozdních nočních hodin, nemyslím, že 20 kousků je nějaký extra výkon.:-)

        0 0
        • kejda  

          Není vůbec problém…

          0 0
          • antt  

            v lístku aby se prase vyznalo, ale jak k tomu bylo i brko, tak asi dobré! :D

            0 0
            • kejda  

              To je 5 chlebů, 3 karbenátky a zbytek Plzně. Oktoberfest na Bláhovce :)

              0 0
    • Smazaný účet  

      Leju skoro pořád.

      Jenom ne před jízdou autem a v práci.

      0 0
    • mikš  

      chlast je slast,na na nanana…https://w­ww.youtube.com/wat­ch?v=aK7hyWkyX­Ks

      0 0
    • mastihuba  

      důležité je ty degustace zbytečně neprotahovat :-)

      0 0
    • plevka  

      pozor na démony

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.