A nemyslim tim pralinky
A nemyslim tim pralinky
chci vedet jestli se mi to nevymyka z rukou :)
Jestli o tom takhle premyslis, tak se ti to urcite nevymyka :-)
:-))))))))))))
je to pravda a není to k smíchu
To si jen nalháváš;-)
Ze sem ti neco na ICQ psal :-)
:D
Kdybych nebyl kamarád, tak jsem to tu hned otevřeně prásknul:o)
Já bych řekl, že je to přesně obráceně – když o tom takhle přemýšlí, že se mu to už vymklo :-D
… já mám trošinku jiný názor … když takto přemýšlí, tak je právě na oné tenké hranici od normálu k počínající závislosti … vím to z praxe :o) né však ze své osobní … ;o)
pokud pijes pravidelne i treba kazdy patek tzn kazdy tyden tak jsi zavisly. proste to tak je i kdyz je to delsi perioda P.S.:…ne ze bych byl lepsiii x8)
takze podle tebe kdyz kazdy tyden vynecham jeden den bez chlastu,tak to neni pravidelne, protoze perioda bude vzdy jina
…tak to nebude perioda :-)
v dlouhodobem horizontu ..(treba zivot)…by se nejaka matematicka poslupnost dala najit takze to zvaz…chlast jen s Mirou nebo z ruk lekare x8)
Podívej se na Rok ďábla a na Nohavicovu teorii alkoholického kopce. Jestli jdeš ještě nahoru tak to neřeš:-))
Tak ve svejch třinácti by ses měl ještě krotit.
co se v mládí naučí…až se ucho utrhne :-)
.-)
jsme se uklikl :) (obcas jo)
No dle pluralis majestatus s tim přestaň :-)
Máš ženskou?
prece nebudu pit sam
Jsem o něčem přemýšlel a chtěl to pak napsat ale zapomněl jsem to. Tam mělo být: jestli piješ a nemáš ženskou tak pořid ženskou budeš pít mín a nebo taky víc. Ale jestli pijete spolu tak bych to neřešil.
U mě kdyby to šlo a dal sem to s kámoškou dohromady(už se o tom i mluvilo)tak bych byl už mrtvej.Ta byla vínem snad i kojená,za týden to počítá na litry,to co sem s ní vypil za poslední 3 měsíce sem nevypil za celej život.:-)
flaska je zenskeho rodu
Tak to mam nekdy i vic zenskejch…
no chtel sem napsat, ze jako jo..
ale 12 piv denne, to nejni zadnej alkohol.. to je jen tak na chut..
takze ne.. ;)
LOL: a ja se trapim s jednim pivem denne a dvema decky vinka takze jsem vlastne abstinent
Jedno pivo po obědě, nebo po večeři piju pravidelně asi dvacet let. Nepřijde mi ovšem, že bych s tím byl zralý na léčebnu :-)
no abstinent asi nejsi, ale tim se netrap, protože piješ jako ostatní nebo míň ;-)
www.alkoholik.cz/ Odporucam rubriku „Varovne fotografie“ :)))))
blba stranka same kecy, piju, ne z nudy, ale protoze mi to chutna:)
:) přesně 4–6 kusů na chuť …
a proc ti to chutna? mam to rad protoze se me potom mota hlava :)))))
WoW, pekna sbirka a docela sem se pobavil :-D
Paráda. Tak to neznám včetně sebe jedinýho alespoň nepijáka. A začínající alkoholismus u sebe pozoruju tak od šestnácti let :-)
ty brdo.. tak to fakt nejsem alkoholik.. nesplnuju ani jeden bod ze ctyriceti..
to se musi zapit.. ;)
a co 3, 7, 17, 28, 29, 35, 38?;) jo a 40("nesplnuju ani jeden bod ze ctyriceti.. "). :-P
tak takovéhle pózy už jsem někde viděl
Jako toto?
A poloha ala „hvězdář“. :-))
Jo a ten druhe, poloha „superman/umakartový čelo“
Ne, ne, to je hodinar. ;)
Tohle je zas pít na Lolitku…
Tfuj to sem se lek!
:))))) je libo kurbicku? nebo analni vejprask?
:-DDD
Tak to já znám jednoho cyklistu, který opravdu pije každý den…a 10 piv pro něho není problém…radši nebudu ale jmenovat :o)
Myslim, ze ho znam taky :-)
S té vaší party mě také jeden napadá.
a přesto mu to jezdí!dovažuje tu chybějící nohu,no:)
my se zname? :)
no pokud se do do chlastu pocita i pivo, tak asi patrim podle nazoru nejakych divnych lidi do skupiny alkoholiku
A jejej,to je zas téma.Já pořád říkám že dneska si každej může dělat co chce.A navíc je to tvoje tělo.Ale divím se že když jezdíš na kole tak že tak chlastáš.Nejseš potom moc dehydrovanej?Když tak budeš pokračovat dál tak budeš za chvíli potřebovat další játra jak ten ,,Džejár,, z toho blbýho seriálu Dallas,ten už má myslim třetí :-))
kdyz se k nemu dostanu.
Ja vlastne mam kolo jenom abych mohl vyjedzit ty strasny kocoviny…
no příležitostně :) a pak ještě někdy v práci, ale to jen jako prevenci proti nachlazení.
řikala mati,že za bolševika platilo.„alkoholik je ten,kdo pije i mimo zaměstnani“ :o)
já chlast pouze vyrábím a prodávám ho pražákům. Nejsem blázen, abych to pil.
to vyrabis takovou sracku ze to sam ani nepijes? njn, Morava je divnej kraj :-/
presne tak a prazak to nepozna:)
jj prej už jste se zlepšili a někteří poznáte druhák :)
tak ted jsi me urazil, nazval jsi me prazakem
z toho si nic nedělej, netýká se to jen pražáků. Celej sever republiky je na tom podobně :)
tak tak
to ale neni hezka vizitka. ale nejak tak mi to k tobe sedi.
dokonce ten patok vyhrál i jakýsi košt. A to nebyl ani pančovaný cukrem.
hmmm, to musela bejt silna konkurence. predpokladam ze to vyhralo nejvetsi patok.
předpokládáš špatně, nic neobvyklého u tebe
sam si to nazval patokem, pouze sem dedukoval z tebou dodanych informaci. fakt netusim jakou sragoru to vyrabis a je mi to fuk. pochybuju ze bych nekdy mel moznost to ochutnat.
říká se tomu bioethanol a přidává se to za pomoci dotací do benzínu…
„Rychle pij, uz se stmiva.“
:-D
Tak to musím přijet někdy na ochutnávku:(
hmmm já jako pražák když vyrábim chlast tak ho dávám jen nejbližším přátelům…
typicky dealer :-D
:o)) si je pěkně vychovám a až budou závislí, začnu je tvrdě kasírovat… už vidim Šelmíru jak vykrádá auta, aby měla na hlt medoviny. :o)))
Co by to bylo za pátek večer bez točenýho, 1–10 záleží na situaci??.-)
taak nejak, u me 5–15 :)
taky tak, ale někdy pro jistotu i v sobotu :-)
Někdy i vyjmečne v nedělu.
a do stredy se klepu jak ratl :)
:-D, zrovna prožívám nějaký podobný stav…
Sem se nějak nemoh zařadit. Přes zimu jednozančně občas (to klidně 14 dní ani kapka alkoholu). Přes léto ovšem zase jednoznačně téměř denně. To si to jedno pivko na švihu nebo po něm dám prakticky vždycky (v zimě mi pivo na kolo moc nechutná a hlavně při omezeném čase při vyjížďkách po práci na to není čas). A mimo pivo v podstatě nic nepiju (nebo tak 2× do roka).
Sem se taky nemoh zařadit. Tomu mýmu ucucávání se nedá řikat ani občasný pití…
alkohol je metla ludstva :o)
zametat je potreba!
blboost, lepsie je povysavat-neprasi sa tolko :)
Drogy jsou vysavač lidstva.
Tak už zbejvá jenom vytřít.
Zhasnout, zavrit a odejit. A zacit jinde znova :-)
To je. Otazka je, na ci stranu se pridame:)))
voe, Olin Pena vraci uder :)
Alkohol a bike zabijácká kombinace.tak jsem testoval při jedný rodinný oslavě stabilitu na biku.půl litru jakési whisky a druhý půl litřík jakási rakie(ani nevím jak se to píše) druhý den totalní okno,fotila Pussynka a prej mě na to bez přilby nepustí. Ale prej byla zábava:)
Ajéje, překliknul jsem se. Chtěl jsem se podívat, jak kdo hlasoval a omylem jsem se zařadil mezi každodenní nasávače :o) Správně je občas…
Kazdy vyznamny umelec chlasta, bere drogy nebo si reze usi. Je to proste dan za genialitu…nesnaz se menit svuj osud a radeji ho prijmi, mistre:)
Piju denně 1,5 dl vína. Občas mi taky vrtá hlavou, jestli nejsem alkoholik, ale je to na radu kamaráda doktora. Doktor ale chlastá mnohem víc, jak jinak.
Kdesi som cital, ze pravidelne pitie maleho mnozstva alkoholu je tiez nebezpecne. Tykalo sa to ale, skor takych tych vineckarov, ktori maju sice malinke, ale permanentne promile v krvy. Cirhoza jater sa casto vyskytuje prave u tohoto sposobu pitia. Ked sa raz za cas poriadne resetnes, tak to az tak neodrovnava jatra, ale zas to odrovnava mozog. Tak si vyber. ;)
Zdar, zatím jsem nepřišel na to, proč bych měl pít…
, abys přežil.
pockej .. na to prijdes ..
podle mě, to přesně vystihuje toto
souhlasím s ním, i když teda nejsem padlý anděl, mám jen kolo Padlý anděl :)
Jaaaaaaaaaaa :-DDD Nj, celá ty.
Tak…jsem se překlik a je ze mě notor…to už mi nikdo neodpáře..asi přilnu k flašce.
Konecne tema ;) , ja denne teda ne , ale prilezitostne casto si jedno nekdy vice piv i dam .. mam kamarada co dela v protialkoholni a podle jejich tabulek, kdo je alkoholik? Tak to jsme kazdej druhej…;)
Ja si myslim, ze kazdy, kto pije alkohol je alkoholik. Akurat ze kazdy v inom stadiu.
I tak se to da chapat ;)
Fuj 3× fuj2!!! Nechápu jaxe o tom vůbec můžete bavit? Já bych se toho bohdá netknul.
ještě aby sis do piva hmatal..
Ju hele. Si planoval nejake posedenie pri samovare tento vikend, ze? Ak ano, tak so mnou nepocitaj. :( Po niekolkych rokoch som znova na antibiotikach. A studeny oroseny „cajik“ som nepil uz dva tyzdne. :(_( Ide to so mnou dolu vodou.
No, ty woe… Já sem na tom úplně stejně, takže goofyho asi neuvidim.
Najhorsie je, ze je este len pol jedenastej a uz sa mi chce spat. Idem si zobnut a pelasim do pelechu. Uzdrav sa skoro, nech to mozme oslavit. ;)
Jej chlapi.. No to ste me moc nepotesili. Tak to se zrubu uz pred koncertem. Muzete doporucit nejakou levnou nalivarnu, kde maji pokud mozno neco jineho nez Staropramen? :-)
Mám pocit, že staropramen v praze začíná nepříjemně převládat… Gambáč má totiž neuvěřitelně laxní přístup k věci.
Jsi hospoda s výtočí XY a dostáváš od tvého pivovaru Gambáče Xy sklenic popelníků atd… Přijde dealer Staropramen a slíbí ti všeho 3× tolik a navíc levnější pivo. Ty voláš do „G“ že tady máš konkurenci a že bys u nich rád zůstal, jenže bys potřeboval nějaký sklenice navíc. Chlapík v „G“ se podívá do tabulek a zjistí že na to nemáš výtoč a řekne: bohužel více skla dostat nemůžete, běžte ke konkurenci. Velmi sebevědomý přístup.
Zaplať pánbuh,Gámbáč je taky nalezlej všude,přitom jsou to nechutný rychlokvašky.Ve středních čechách navíc vařeno ve Velkých Popovících(-:
Taky si myslím…
No tak to je skvely pristup…
Jinak v Nekázance se najdou i další non-stopáče. Některý maj „G“
Jo a dostal jsem tip na hospodu, kde maji Radegast za 18 prej, toz jsem zvedav…
To bude bolehlav:-)
Proc by byl Radegast bolehlav prosimte? Rozhodne lepsi nez srackoidni Staropramen a Gambac ala kysele rybicky… Imho uz ten nostop byl bohuzel zruseny. :-(
Ó nešťastný člověče, ani nevíš o co přicházíš…
Pocuj zalude. Sa mi narodila nedavno dcera a zaroven sa moje zdravie normalizovalo v rozumnych medziach. Zajtra vecer sa budem pri tej prilezitosti oficialne dezinfikovat. Miesto cinu: www.carculcah.net Tak sa doval alebo si zozen omluvenku. A zober aj Manasa, nech si ma uz poriadne zapamata. ;)
Tak uvidíme…
Piju denně – pivo a nebo víno podle chuti. Jo a taky i sám vyrábím – pivo. Poslední příjemný pivní zážitek viz. foto Takové pivo kdyby Jihoafričani z Plzně produkovali, tak si můžeme gratulovat. Ty jejich současné pivní sodovky se nedají vůbec pít.
Osobně mám slabost pro Svijany.
tak slabosti mam 2 (momentalni) jednak svijany 13 stupnovy a pak opileckou v podobe trutnovskeho pana krakonose 12
srací pivo,pán krakonoš
To musis pit casteji aby si na nej telo zvyklo:)
takze s tebou sdilim
Svijanský baron 15% je taky luxus.
Jakýkoliv Svijany jsou luxus! Mimo Vozky-ten je stejně nechutnej jako ostatní „piva bez piva“.
Ale ty blahodarne ucinky na zazivani :)
U mě naprosto pohoda ;-)
Vzhledem k novému způsobu vaření ve Svijanech jsem je téměř úplně přestal pít. Jen výjimečně někdy Rytíře 12%, ten je více chmelený a hořká piva mně chutnají.
No ja tedka mam basu svijan a musim rano opatrne zvedat deku, at mne to nepolozi…mordor…
Už je nekupuju ani jako lahváče v akci. Fakt mně přestaly chutnat. A to byly kdysi jedny z nejlepších piv!
Mám to stejně – chutná to jinak, už je beru jen sem tam na zkoušku, jestli se to náhodou nelepší.
Nelepší. :/
Bohužel…piju už jen točenou 450 v Žehrově u rybníku…
Taky jsem ji v sobě objevil. :)
Voni Jihoafričani najeli na nějakej novej recept?
Jen pivo, slivovici a cervene vino.
Koukam, ze se i po jedenacti letech nic nezmenilo. Jo, clovek by mel byt zasadovej.
samozřejmě :-) jen to jatro neni co dřív :-)
samozřejmě :-) jen to jatro neni co dřív :-)
jo tak proto už nedosáhnu na zem
jo tak proto už nedosáhnu na zem
samozřejmě :-) jen to jatro neni co dřív :-)
To nic, já po víně zas občas vidím dvakrát.
jo tak proto už nedosáhnu na zem
je to tady nějaké pokažené, 3 ztvrdlé játra rozhodně nevlastním! :)
Hosi, nepiste sem ty prispevky naliti! :-)
to bych si po noční takhle po ránu nikdy nedovolil! :)
Tak tato otázka je velice zajímavá s jedním známým plánujeme dovolenou u Apolináře v protialkoholním pokusím se sehnat nějaké informace kdyžtak bychom mohli udělat zájezd.
.. do Plzne.
VČERA sem neměl ani KAPKU! Dokonce ani pivo k večeři (možná to má nějakou souvislost s tím že sem nevečeřel vůbec). Důrazně tedy žádám o přeřazení do kategorie „skoro denně“! Nebo už to patří do „občas“? :)))
Mam silně vyvinutou slabou vůly a tak si to pivko prostě dam.
ZACAL NEKDO ABSTINOVAT NEBO ZVYSIL DAVKY?
k tomu me privedl pegas a jeho vcerejsi burcak
poslusne hlasim ze slunna italie ze me vychovava pravidelneho konzumenta mistniho vina a uz se tesim na narazovou konzumaci pivniho moku v cechach (bastardi vyprodali v supermerkadu jediny pitelny pivo San Miguel)
Birra Moretti a Peroni jsou taky dobrý, doporučuju :-)
Peroni mi prisel jak Radegast Klasik:-( Morettiho tedy zkusim. Sice jsem pochopil ze je skoda si tu kazit chut pivem kdyz je dobre vino ale po vejletu ve vedru proste pivo nahradit nejde:-(
Radegast Klasik nepiju, ale po cyklovýletu Peroni bodlo i poloteplý, když jsme byli v Livignu v kempu a nebylo kde to chladit.
No jak pravi mistr „Teply pivo je horsi nez studena Nemka“, nicmene i teply pivo je o neco malo lepsi nez zadny.
Ja bych si dovolil nesouhlasit. To radsi studenou kofolu nez teply pivo.....
mne to už přestalo bavit, tak si to ani neužívám tak jako dřív :) krom toho člověk furt musí někam popojíždět autem a tam jsem docela zásadovej takže se u mne zvýšila spotřeba neaklkoholickýho piva.
tak v tom sem taky zasadovej a hodne, proste chlast za volant nepatri, proto je na aute vrstva prachu a ja jezdim do prace na kole :), ale u nas je to ted zpusobene i tim, ze je objizdka a ja tak nejak zjistil, ze me fakt nebavi travit cas za volantem
ani nevíš jakou mám radost že už dnes konečně jedu z práce na kole :)
Ty vado, dneska mi kolega z partnersky firmy rek, ze jim platej za dojizdeni do prace na kole 13pi za mili.
by ti stacilo se prestehovat dostatecne daleko a muzes jenom profesionalne dojizdet do prace:-)
Já zvyšuju dávky :-) Bude taky k tomu anketa jako před dvěma roky? :-)
Tak především je potřeba znát klasiky, z nichž jeden řekl, že:
Alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství.
:)
Alkohol je zlo a metla lidstva!
Sedmička i více vína za týden s přítelkyní. Jenže ona si dá 2d a zbytek dopíjím, neb jsem zásadový a zkazilo by se to. :-) Jinak po vyjížďce, či jiné příležitosti s kamarádama točené. Sám zatím nee, to je moje jediná zásada!
Myšleno více sedmiček… :-) BTW : zrovna výborné André r. 05… .-)
tak ja delal vcera poradek a dopijel jsem, proste nemam rad chlast „na dne“, ty skoro prazdne flasky zbytecne zabiraj misto, ale doktore, na kole sem byl :)
Sem tam si vecer dam „panaka“ absinthu. Sam, po praci k filmu:)
kdybych se dokázal vykovat na kolo každej den tak by to bylo denně :)
jinak 6 ze 7 dnů alespon jedno k jídlu určitě.
***** to už piju 11 let?
Smutné, co?
Velmi
Tech prachu co jsi vychcal do trubek…
nějak se zabavit musí :)
Co je na tom smutneho,nekdo si vypije,nekdo chlemta enerdzaky,colu a sezere kybl hrancli.
Tak to obnovime
tak jsem se dočet, že jsem prý nepil vůbec. to je celkem depresivní, že jsem to dopracoval ke skleničce vína nebo panáka denně. naposled žena koupila tři lahve rumu a pravila, že nám to na 14 dnů snad vystačí. no ale do prezidenta mam eště rezervu. nepořizujte si děti, začnete z toho pít.
Hm, mám to podobně. Děti jsou akcelerátor, zvlášť, když vstupují do puberty.
V poslední době mám podobné pocity, jako Lance, když zakládal téma. Kapku to omezím. Sice nechlastám kvanta, ale pořád ucucávám: 1–2 sklenky vína, nebo 1–2 panáky v podstatě denně… V poslední době mám radost, když v posteli zjistím, že ten den jsem si nic nedal. :/
jestli se to v pubertě zhorší, tak přejdu na drogy.
No koukám že nejsem jedinej, kdo teď zjistil, co ho v nejbližší době čeká :-)
LSD je fajn tě celkem uvolní
To je přesně ono. Nejsme příbuzní?
Jinak vydržím už i 2 dny nepit. 3 je kritický a musim
A nebo si večer řekneš, od zítra nepiju.
Ale je to lež. Podobně jako jdeme na dvě nebo dopijem a půjdem.
Ha, 4. den bez. V neděli bude šáňo, pak plánovaná další free šňůra do čtvrteční závěrečné na pinčesu.
Chudáci děti, to vypadá jako by měli za rodiče alkoholiky :)
Tom Hodgkinson říká, že s rodiči je největší zábava, když se trochu líznou.
Asi nevi, ze jeste vetsi zabava je, kdyz si daji lsd :-)
Dej tomu nějaký ten rok, pak už to ten spisovatel bude mít v knihách zaimplementované, bo ho to jeho syn naučí.
bohužel překážkou je škola, tam do těch dětí furt hustěj, že drogy jsou špatné. kdybysme na zahrádku vysadili pár rostlin konopí, tak nás děti snad pudou naprášit.
Aber ordnung muss sein!
Tak je dejte k psychiatrovi a pak nekam na prazdniny k mori.
Odvezt do Norska…
No ty woe. Vidis, tohle melo napadnout pana premiera! :D
To by byla podobna afera, jako tenkrat ten 12.lety klucik, co vlastne byla 30.leta pani :-)
Ja se docetl ze jsem pouzival ICQ a taky ze sem pil. Bejvavalo … oboje :D
Alkoholik se pozná tím že nevydrží 3 dny bez chlastu. Pokuď vydržíš nepít alkohol tři dny tak nejsi, ale pokuď to nedáš,tak to je jasné
Musím oponovat alkoholik nejsi ,když vydržíš měsíc bez alkoholu.Zdá se to pohoda,ale teprve,až to zkusíš poznáš kolik je za měsíc příležtosti si dát sklenku a všichni okolo dej si pivko,skleničku jsi nemocný?
Ja Ti nevim. Jsme relativne velka rodina, ja jsem ze tri sourozencu, zena ze ctyr. Kazdy mame 2–3 deti, a celkem pravidelne se setkavame. Vymyslet celej mesic bez alkoholu da fusku (zvlaste kdyz do toho nej obdobi mimo narozky padnou treba plesy/zabijacky). Paradoxne si treba nejake to pivo dam, i kdyz na nej nemam vylozene chut, a naopak, pokud se rozhodnu treba tyden abstinovat, nikdo me nenuti, mam na pivo / koralku chut, prijde mi to tezsi.A hlavne – proc ? Pokud nekdo leje, aby byl schopen fungovat, je zavislej, jinak v tom problem nevidim.
Výborně, nejsem alkoholik! Když držím pohotovost nepiju i týden! Děkuji.
U lidí nad 60 let je naopak jistá denní dávka alkoholu doporučována, jako prevence cévních problémů.
Já jsem si tu jistou denní dávku doporučil už daleko dříve. Asi proto cévní problémy zatím nemám.
Hehe, jsem si myslel, že jsem nikdy nic moc nepil a pak jsem si všiml, že jsem dokonce i založil tohle vlákno tak nevím no:-D
Vlákno bylo za +100 :-D
Já popíjím denně, hlavně víno a jen večer. Jednou za rok si dám 2měsíce detox s nulovou tolerancí alkoholu (max.1 nealko) a pak zase zvesela leju dál :)
Dneska si tu čtvrtku dám, na bajkforum:-)
u mne dobrý, kdo chce slopat mosi kopat
+1 :-)
to mam tak nějak taky v plánu, ale není na to čas. tak letos pofrčim na svařáku z višňovýho čůča.
a když se nechce na kolo, tak se člověk má na co vymluvit :)
jo jo, to hovorieval uz moj dedo. nicmenej musim uznat, ze jak som teraz na to sam (deti su na chlastanie este male, zena to volako nechuti a pribuzni su rozlietani rovnako ako ja), tak je toho chlastania uz docela dost. asi sa z vekom zvysuje aj intolerancia, pred rokmi mi liter vina denne nerobil problem, dnes to uz na druhy den obcas aj citim, ani ne tak v robote jak ked idem vykonavat nejaku trocha cielenu fyziku aktivitu. ne ze by som bol po opici ale proste to neni ono. lenze co stym? vylievat to nebudem......
redukovat, počet oček i násadu :) sem to letos nějak nestihl a je toho tolik že to asi vyleju do kanálu. Kolikrát už du raději do vinohradu než do sklepa. :)
je to neuveritelne ale ja to mam rovnako. schvlane som to strihol dost nakratko, sucho bolo jak svina a ono to ***** nasadilo jak nikdy. sa mi uz dakedy v juli aj zdalo ze je toho pomerne dost, ale sa mi s tym nechcelo nic robit, a ked som potom obral prve tri -styri rady uz som videl ze bude zle :-).....a este je to navyse tento rok celkom dobre.
asi z toho zas budem musiet nechat vypalit konak. lenze aj to je chlast.....
jj byl sem na tom stejně, ale nakonec jsem rád že je plnej sklep…
A jak se pálí koňak? Z vína vypálíš vínovicu bez chuti a zápachu a pak naložit do něčeho,nebo se pletu?
naleješ vínovicu do sudu :)
Domácí pivovarníci používají dubový štěpky (myslím, že i zauzený) k dodání chuti ze sudu, to by šlo použít asi i v tomhle případě.
s těma hoblinama se musí opatrně, když se to tam nechá dlouho tak to může byt nakyslé.
No nevím chlapci jestli je koňak jen o štěpkách a načuchlém sudu.
:) tak jistě … kamarádi používají vinovicu především na ořechovku a na višňovku, důchodci v tom luhují konopí a rozpoštějí med co zbyde na plástvích z úlů, já pak do toho strouhám med a citron. :) využití všestrané
Ano souhlasím,ale…vypálit koňak z vína je pitchovina. Z vínovice,ktera je bez chuti a zápachu jde pak udělat vše. Neboli použití všestrané.
a jak sa podla teba robi konak?
To jsem rád, že podle ankety nejsem sám, co si dá ob den pár kousků :-D
tak statistyky sou neuprosny :-)
Nejsi, buď v klidu. Když je cyklosezóna a jsem obden na kole, tak si obden dám 5+ piv. Každý pátek potom v hospodě 10+. Považuji se za závislého na pivě, tvrdýmu se vyhýbám, jak můžu. Od 21.10. jsem to nicméně omezil na max 5 piv týdně, zhubl jsem 6 kilo a přestávám mít na pivo chuť. Což teda není vůbec dobrý…rád bych našel kompromis :))
Nechuť se dá přepít.
To mi povídej. Takový dvoudenní fičák, ráno je blbě, tak to zkusím srovnat pivem a hle, ono to funguje.
vždy to fungovalo :-) jen se to nesmi nasadit pozdě a nesmí se toho nasadit moc :-)
Jen tématicky :-D Včera španělský den ;-)
Tu šunku jsem měl předloni, to je žrádlo :-D
Jojo…romantika…sedis na gauci, okrajujes a popijis:)
Romantika je krásná věc :-D
Je potřeba víc lidí a sežrat to hned, mně už se pak z ní navalovalo.
Sám to nedáš. Po měsíci jsem ji už rozdával pomalu na potkání a jenom pohled na ni mně vyvolával zvláštní pocit v hltanu…
kolega to kdysi vyhrál na večírku a dýl jak měsíc to vozil po kouskách do práce. párkrát zobnout k něčemu jo, ale moc se toho najednou sníst nedá.
sem zbytky namled do sekane a doladil buckem aby to nebylo suchy :-) ale ve sklepě k vinu v 10 lidech cajk. :-)
Není třeba spěchat ;-)
Přesně tak, není spěch.
Žena dostala takovouhle kýtu na narozky a jedli jsme to v klidu cca 2 měsíce. Akorát jednou jsme z toho odřízli kousek plísně. (Viz popis na šunce – může se utvořit není to na závadu. Odřízneš a vše pod ní je ok.) Jinak po celou dobu v pohodě. Visela na šňůrce ve špajzu, kde je pološero a teplota byla kolem 20° C.
Plísně tomu dávají tu pravou chuť :-D
Je to tak, já udělal žranici v putyce, kam chodíme a doma zbyla jen troška na večerní žvékání.
Starobrno.
To je pivo pro znalce. Kdo ho zna, ten ho nepije:)
Hele, jak jsem si to tady četl, tak mě příjde, že tady jsou maximální výkony tak 10 piv za den. Jako, už je to hodně, ale co si pamatuju z mladších let, pár mých kamarádů občas dávalo přes 20. A jeden obzvlášť výkonný, měl snad i denní průměr nad 10. Se mi trochu zdá, že se již nechlastá jako před časem (alespoň teda pivo). Je to možné?
Před dvaceti lety jsem dal 33 desítek a dva velký rumy na cestu během dvanácti hodin a odjel na kole domů. Druhé den zcela v pohodě. Dnes bych to množství nevypil ani jako vodu
Osobní rekord máme vypití celé bečky ve 4 lidech, kdy se nikdo neflákal a pili jsme rovnoměrně, tzn zhruba 25 piv na osobu. Za odpoledne a večer. A k tomu litr rumu. Ale to jsme byli ještě mladí a nezhuntovaní. Dneska dávám s tatou a bráchou na oslavě našich narozenin taky jednu bečku za den a večer. Ale je to štěňátko, 15l. A máme co dělat aby jsme to zvládli vypít. (jsou k tomu i nějaké panáky)
Pamatuji, když v desítce bylo 2,1% a ve dvanáctce 2,8% alkoholu, nebo tak nějak. To se dalo klopit, aniž by byl člověk po celém dni odrovnanej.
To byla spíš tak šestka a osmička, ne?
Stupňovitovitost nemá až tak s obsahem alkoholu souvislost, ale spíš kolik se do vody nasypalo pevných surovin.
Něco z webu:
V dlouhých dobách socialismu se u nás pivo označovalo tzv. stupňovitostí. Neznalost způsobu označování vedla k mnohým pověrám a nepravdivým představám konzumentů, které přetrvávají dodnes. Například k tomu, že se většina pivařů domnívala, že 10-tistupňové pivo obsahuje 10% alkoholu a 12-tistupňové 12% alkoholu. To by bylo ovšem opravdu silné pivo !! I to byl jeden z důvodů, proč bylo od tohoto způsobu označování piva upuštěno a dnes se piva označují slovními výrazy, což paradoxně vede k ještě větší zmatenosti uživatelů piva.
Označení piva ve stupních znamená ve skutečnosti obsah cukrů ve sladině, měřenou během výrobního procesu piva cukroměrem. Neznamená tedy obsah alkoholu.
Tohle samozřejmě znám. Pivovarské kvasnice mají míru prokvašení obvykle okolo 75 %, z toho pro tebou uvedená procenta alkoholu pak vychází právě ta šestka a osmička.
Sedmička měla jen stopový prvky alkoholu :-) V dětství se na vesnici nic jinýho nepilo :-D
Kdyz jsem delal v zelezarnach, tak osmicka byla normalne legal…cepovali v kantyne
Pamatuju, že za komoušů se dělala nějaká osmička, která se vyvážela do Švédska jako nealko :-) To k nám na vesnici, ale nedorazilo :-D
Místo vojny jsem dělal taky ve slévárnách (Menet) a dostal jsem tam na starost pro tu osmičku jezdit jako závozník do Benešova (Ferdinand) Jedna na žízeň dobrá, ale víc se jich vypít nedalo. to byly žáby v žaludku. :-)
Nevím jak se pivo vařilo v osmdesátkách, ale u nás zhruba všude stejně a navíc ve značení byl vždy zmatek. Proto jsem to i citoval. Každopádně se to pivo dalo VÍC pít a bylo dobré i bez tolika alkoholu, jen expirace byla pouze několik týdnů u lahváčů a snad jen několik dnů u sudového. Kvůli trvanlivosti se také podle mě začal obsah alkoholu zvyšovat, mě už ale ty 4% kroutí jazyk.
Je to jednoduché… Alkohol v pivu vzniká štěpením cukrů. Čili ta rovnice je jednoduchá – čím více se nechají ty piva prokvasit, tím více se v pivu vytvoří alkoholu (do jisté mír samozřejmě). Negativum ale je, že se z piva ztrácí ta plnost, kterou právě ty cukry vytvářejí a pivo je pak takové plytké//řídké… Uměním pak je najít tu hranici, kde zastavit kvašení. Ve velkých pivovarech se to mnohdy beztak ředí, a prokvašuje se to déle. V malých pivovarech si s tím sládci můžou pohrát, a pak mají mnohdy 10 či jedenáctky, které jsou mnohem hutnější než jinde 12, ale zase s menším množstvím alkoholu v pivu.
Suché pivo se dá přisladit. Třeba Němci to umí dávkou sirupu. Nebo lecjaký našinec se nerozpakuje obohatit to panákem zelené.
Ono je rozdíl, jestli počítáš piva za den nebo za večer. Většina lidí tu psala o tom počtu za večer.
Pokud ale dojde jednou ročně na akci, kdy je soudek nebo dva, což znamená, že snídaně obnášející klobásku na grilu a k tomu hned první ranní pivko, pozvolna přechází do oběda (steaky) a tak dále až do pozdních nočních hodin, nemyslím, že 20 kousků je nějaký extra výkon.:-)
Není vůbec problém…
v lístku aby se prase vyznalo, ale jak k tomu bylo i brko, tak asi dobré! :D
To je 5 chlebů, 3 karbenátky a zbytek Plzně. Oktoberfest na Bláhovce :)
Leju skoro pořád.
Jenom ne před jízdou autem a v práci.
chlast je slast,na na nanana…https://www.youtube.com/watch?v=aK7hyWkyXKs
důležité je ty degustace zbytečně neprotahovat :-)
pozor na démony
Na démony zcela určitě.
To jo: „Těla se mezitím zmocní temná entita, která je vezme na divokou projížďku včetně hedonistického, nelogického řádění.“
Treba na koncert Lucky Vondrackovy…
Ať je jak víííítr.. A už to sviští :-D