• mudla

    už jsem se jednou ptal ale thread nějak zmizel – nejde na něj ragovat tak to zkusim ještě jednou.. !-)

    Prosím o jakoukoliv radu. už asi 4 měsíce nejezdím, protože nasledující dny po vyjížďce mě bolí přední strana stehen tak že stěží vyjdu schody :-( po větší záteži jsem bolestí nespal.doktoři tvrdí, že je to jen namožený sval, chodil jsem měsíc na rehabilitace, užíval masti, léky..ale více méně je stav stále stejný! pokud máte s něčím podobným zkušenosti, tak prosím napište! neznáte někdo nějakého sprtovního lékaře v okolí ostravy? už nevím co mám ještě zkusit abych mohl co nejdřív začít jezdit. díky za radu.

    0 0
    • Termix  

      Jednou sem mel neco podobnyho, vubec sem nemoh ohnout nohy v kolenou, nekolik dni sem chodil jak robot, ale pak to samo zmizelo…Nastesti… Asi staci bejt chvili v klidu a nejak to nenamahat. Jinak zkus kdyztak glutamin nebo neco podobnyho co urychluje regeneraci, treba to pomuze.

      0 0
      • saab  

        glutamin, bcaa, vitaminy B, C, dostatek sacharidů a hlavně hořčík!!!! Podle mě máš přepracovaný sval, který potřebuje regenerovat a ty mu nedáváš jednak čas, jednak živiny… Temto sval (na kole jeden z nejvíc namáhaných) pak začne při námaze spalovat sám sebe, protože nemá jak jinak brát energii – navíc spotřeba hořčíku je obrovská – to vede ke vzniku křečím, bolestí a stuhlosti svalu. Zajdi si do prodejny s potravinovými doplňky, kup si Bcaa v tekuté formě, glutamin (jsou to kapsle), hořčík – nejlépe tekutý roztok a jez dost zeleniny. Nebál bych se ani gainerů, nebo proteinových koktailů…

        0 0
        • mudla  

          hořčík užívám ( tablety ) – i když křeč jsem do těch svalů nikdy nechytil..ale chci se zeptat cos myslel tim , že svalu nedávám čas na regeneraci?? dyť říkám, že už 3–4 měsíce nijak nesportuju :-( to mám ležet v posteli??

          každopádně dík za radu! zkusím si koupit to BCCA atd.. i když to není zrovna nejlevnější.:-(

          0 0
    • tom8848  

      Ahoj este by som uvazoval o zlom nastaveny posedu vo vztahu k slapani o pretazeny sval sa bude jednat urcite ale je potrebne odstranit vyvolavajucu pricinu takze asi hlavne mat v poriadku posed! Potom sa kontaktovat s nejakym dobrym fyzosom na tvojom mieste v OV zajdem na Sylabovu ulicu stara nemocnica teraz areal OU ZSF je tam katedra rehabilitace, nejaka magistra by ti s tym mohla pomoct a urcite nejaku adekvatnu terappiu, nexem urazat MUDr co sa specializuju na rehabilitaciu ale ver ze magistra rehabilitacie ma znacne vyssie odborne vzdelanie! Ak si dalej budes moct vyberat tak Mgr su naj s Olomouckej FTVS! ;-) Tak hodne zdaru neramahaj, nechaj tomu klud a uvidis… caf

      0 0
      • mudla  

        diky , určitě něco zkusím – někam zajdu.. třeba mi řeknou něco jiného než ti „MUDŘI“ u kterých jsem byl..a tim posedem to asi nebude..mám stejný bike jako loni a loni uplně pohoda..jediná změna jsou nové SPD ale myslim, že kufry jsem si nastavil stejně jak jsem měl na starých…

        0 0
        • saab  

          je to dlouhodobá záležitost, sval jsi přetěžoval tak extrémně (i když se ti to třeba nezdá – každý máme jiný práh vnímání), že teď chce totální volno… Až zase budeš fpoho, určitě se nejdříve rozcvič, než skočíš na bike, nauč se pořádnej 20ti minutovej strečink…

          0 0
          • mudla  

            nj ale já myslím, že jsem letos nejezdil víc než loni..a když to svaly vydržely loni tak proč ne letos??..já spíš mám strach, že mi třeba chybí nějaká látka potřebná pro regeneraci..ale doktoři mi ani nevzali krev.:-(

            0 0
            • saab  

              nene, dlouhodobě jsi sval přetěžoval, on to po určitou dobu zvládal a pak rup… To je tak na rok… a ty doplňky si určitě kup…

              0 0
              • mudla  

                no dobře, ted už mi nezbyde nic jiného dělat než čekat, ale co mám dělat až budu zdravý aby se mi to nestalo znovu ? nejezdil jsem nijak intenzivně prostě jsem zjara najížděl objemy v klidku aerobně! letos jsem stihl nejdelši trasu cca 70 km, loni jsem jel např. drtiče což je cca 115km po horách..

                ale asi to bude tím, že sem jezdil o dost častěji než loni…

                chtěl jsem zlepšovat fyzičku – fyzička to zvladla, ale svaly šly do sraček :-(

                takže říkáš..že to vidíš až na příští sezonu jo? to bude absťak :-(

                0 0
              • mudla  

                jo a ještě jsem se chtěl zeptat, jaktože o tom tolik víš? vlastní zkušenost, nebo jsi to někde vyčet? jestli jsi to vyčet tak pls napiš kde..rad bych věděl o svem problemu co nejvic.dik !-)

                0 0
                • saab  

                  je to tak trochu moje profese – dá-li se to tak říct..

                  A aby se ti to nevracelo – tak to už jsem ti psal – doplňky a navíc rozcvička – když jsme u ní – roztahuj ty svaly i po výkonu..

                  0 0
              • mudla  

                jo a neznate nějaky obchod s doplňky stravy ?? já znám jen vitaland ..ale slyšel jsem že jich je víc.

                0 0
                • Vrci  

                  v každým fitcentru

                  0 0
                • chodec  

                  prodejna ENERGUS – www.energus.cz

                  specializují se na kvalitnější záležitosti (doplňky pro sportovce – já tam občas kupuji nějaké tyčinky a jonťáky, ale mají toho tam přehršel i z doplňků). Z levnějších vedou i levnější Nutrend. Zajdi k nim, umí i celkem kvalifikovaně poradit podle toho, co ti schází a jak nakombinovat alternativy – mají obchůdek v Praze na Andělu u metra – viz stránky.

                  0 0
    • Brzdič  

      3–4 měsíce nijak nesportuješ a přesto tě bolí přední strana stehen?

      Kolik hodin trvala tvoje vyjížďka v době kdy si jezdil, v jaký intenzitě, jak často?

      Jezdils jenom na jednom kole, nebo jich střídaš víc?

      Jíš všechno, nebo jseš vybíravej, máš na nějaký jídlo alergii?

      0 0
      • Brzdič  

        A ještě podotázku

        Používáš nášlapy, nebo obyč. pedály?

        0 0
      • mudla  

        ano, 3–4 měsíce nesportuju a např při chůzi do schodů mě bolí stehna

        v době kdy přišly problémy ( duben ) jsem sportoval většinou 5–6× týdně ( 2× týdně volejbalový trénink, 3–4× týdně bike ). intenzita: průměrný tep 125–135 + nějaké výšlapy okolo cca 160 tepů za minutu. a vyjíždka travala 2–3 hodiny většinou.

        jezdím na jednom kole, mám SPD

        myslím si, že jím vše: jím dost zeleniny, ovoce, masa, vajíček a i ryby mám rád.

        tak jestli ti to řekne víc tak dej vědět dik!

        0 0
        • Brzdič  

          Z toho co píšeš je jasný, že nejde o běžnou únavu. Bolest přední strany stehen u cyklistů je spojována s nesprávnou technikou šlapání, ale ani to není tvůj případ.

          Asi bych vyloučil svalový revmatismus. Něco málo je zde www.lekarna.cz/text.php?…

          Nejpravděpodobnější se mi zdá zánět svalů. www.chripka.cz/…kace-chripky . U tebe ale nemusí jít o následek chřipky! Pokud by se dalším lékařským vyšetřením potvrdil zánět svalů, měl by ses vyvarovat fyzické aktivity, zakázán je střečink i masáže.

          V každém případě bych trval na komplexním vyšetření – min. rozboru krve. Zánět svalů nepovažuj za konečnou diagnozu, i když pravěpodobnost je dost vysoká. Přesnou diagnozu by ti měl stanovit a sdělit lékař! Nenech se odbýt, požádej třeba rodiče, aby s tebou k doktorovi šli. Nebo pokud to jde změň doktora.

          0 0
          • mudla  

            a ty jsi taky doktor?? nebo jak to všechno víš?

            0 0
            • Brzdič  

              Občas tahám rozumy z jedný doktorky, ta mě nasměruje a já si na netu ověřím jestli nekecá ;-)

              Chřipka je jen jedna z možností, jak si přivodit zánět svalů, navíc i přes velkou pravděpodobnost že jde o zánět nebyly vyloučeny jiné příčiny. Proto trvej na rozboru krve a podle výsledků na dalších vyšetřeních. Neboj se doktora zeptat co ti je, nebo může být. Pokud neví a neprovede ti žádná vyšetření jdi jinam.

              0 0
          • mudla  

            jo a chřipku jsem měl asi 1,5 měsíce před prvními problémy.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Tak to opravdu může být ten zánět. Pokud jsi to pořádně nedoléčil a začal si nakládat, tak zánět vždy vznikne v narušené součástce v těle nebo v té nejvíce zatěžované.

              0 0
          • mudla  

            tak zítra jdu na kontrolu..doufám, že už se mi podaří toho „doktora“ překecat aby mi vzal krev a stanovil nějakou určitou diagnózu !! xD

            0 0
    • kolobrnda  

      UZIVEJ VITAMINY…C, HORCIK, A PRAVIDELNY PRISUN TEKUTIN. PROTAHOVAT SVAL PO VYJIZDCE I PRED…ROZCVICIT SE…STRECING, UZIVAT GLUKOPUR..GLUKOZA, A UVIDIS ZE TO PREJDE. JE TO ZALEZITOST NEKOLIKA MESICU…

      0 0
      • saab  

        Tak mě napadá, kup si MagnesLIFE od nutrendu – místo kapslí hořčíku. Co se týče prodejen, tak mi připadá, že ve fitku nemáš takový výběr – většinou se tam zaměřují na jednu firmu, což je dost naprd..

        0 0
    • Standa  

      Kamarád měl před lety stejný problém.Bolest stehen a při výkonu vyschlo v ústech.Po půl roce šel k doktorovi,který zjistil přemnoženýho streptokoka.Po přeléčení antibiotiky vše zmizelo.

      0 0
    • pos3k  

      trosku odpovim mimo tema: :) ale snad ti to nekdy pomuze

      ..už jsem se jednou ptal ale thread nějak zmizel – nejde na něj raegovat..

      …b-f ma takove vychytavky :)

      Tve prispevky, resp zalozena temata (pokud si je nedas primo do oblibenych), tak se zobrazi kliknutim na odkaz:

      Zobrazit: moje ,pripadne oblibene (bookmarky) a blokovane.

      ,ktery je v liste mezi seznamem prispevku a oknem pro vyhledavani.

      Na tvuj prvni prispevek nelze odpovidat, protoze si ho, patrne omylem, uzamkl. Viz symbol zamecku pred kazdym nadpisem temat v jejich prehledu. Vetsina je odemcena, zamcene „sede“ znaci uzamcene (muze pouze zakladatel). Tve zalozene a uzamcene topicy jsou se zlutym zamkem. K odemknuti/zam­knuti staci na tento zamecek kliknou.

      0 0
    • Beeda  

      hmm, tak na to tady koukam:-) prosim te, co ti tady nekteri radi radoby fundovane rady, tak s tim nesouhlasim, vyjmenuje se tu pulka mineralu a aminokyselin, ale pricina neni vubec zrejma… paklize nejezdis 4 mesice a ani predtim jsi nijak extreme sval nezatezoval, tak to musi byt v necem jinem nez ve spatne vyzive/pretenovani…

      strecink pokud sval boli tak ho vubec neprovadej! grr:-)

      takze opravdu vyhledej nejakeho odbornika, prober minula nachlazeni, chripky, klistata, rozhodne rozbor krve…

      cus a dej se do kupy..

      0 0
    • hasbro  

      Tak to je docela vtipny, protoze ja mam uplne opacny problem. Nedokazu dosahnout stav, ze me aspon trochu boli stehna, a pri jizde na silnicce temer necitim nohy od kolen dolu, jakoby jsem mel dreveny chudy. Nikdy jsem to nemel, az teprv letos na silnicce. A zajimavy je, ze se to projevuje predevsim v jizde v sede a do kopce, pricemz se mi jede pekne blbe, ale kdyz se postavim do pedalu, tak se mi jede o 100% lip, posed mam stejnej jako na horskym, na tom se mi to ale neobjevuje.Po­dotykam, ze uvedeny pocit mam treba jiz od 20–30 km a ten se nemeni az do konce jizdy takze treba i dalsich 100 km. Muzu jet porad stejne, unava neprichazi, driv jsem proste na zacatku citil silny nohy a postupne ta sila mizela, az na konci jizdy jsem byl dost unavenej, ted nic takovyho.Kdyby nahodou neco nekoho napadlo, tak me informujte, cim to je, me teda uz nic nenapada.

      0 0
    • hasbro  

      Tak to je docela vtipny, protoze ja mam uplne opacny problem. Nedokazu dosahnout stav, ze me aspon trochu boli stehna, a pri jizde na silnicce temer necitim nohy od kolen dolu, jakoby jsem mel dreveny chudy. Nikdy jsem to nemel, az teprv letos na silnicce. A zajimavy je, ze se to projevuje predevsim v jizde v sede a do kopce, pricemz se mi jede pekne blbe, ale kdyz se postavim do pedalu, tak se mi jede o 100% lip, posed mam stejnej jako na horskym, na tom se mi to ale neobjevuje.Po­dotykam, ze uvedeny pocit mam treba jiz od 20–30 km a ten se nemeni az do konce jizdy takze treba i dalsich 100 km. Muzu jet porad stejne, unava neprichazi, driv jsem proste na zacatku citil silny nohy a postupne ta sila mizela, az na konci jizdy jsem byl dost unavenej, ted nic takovyho.Kdyby nahodou neco nekoho napadlo, tak me informujte, cim to je, me teda uz nic nenapada.

      0 0
      • saab  

        špatný posez…

        A ohledně těch minerálů – vsadil bych se, že to má z namožení svalu, každý jsme jiný a podle mě dával svalu zabrat víc, než sval zvládl, aniž by to nějak extra bylo cítit…

        0 0
    • Stanislav  

      Když už mluvíte o problémech s nohy,tak se taky přidám..Můj problém spočívá v chůzi z kopce nebo ze schodů..Klidně můžu běhat,na kole ujedu bez problému 100km,ale jakmile mám sejít pár schodů,tak dostanu křeče do obou stehen.Máte s tím někdo také zkušenosti,anebo neznáte příčinu? Budu rád za jakoukoli radu..

      0 0
      • Jacques  

        Ahoj,

        mě na kole stehna nebolí, ale začal jsem běhat, do kopce nebo na rovině je to v pohodě, ale cca po 100m běhu z kopce, mě začne hrozně bolet levé stehno (přední sval) a po dalších cca 100m i druhé a potom už nemůžu běžet a bolí to pořád (celý zbytek dne), přes noc to přestane.

        Má někdo nějaký nápad co s tím…?

        0 0
        • saddik  

          Mohlo by to být otřesy při běhu, zkusil bych si experimentálně stehna, potažmo kolena něčím elastickým stáhnout. Kdyby to pomohlo, pátral bych po vhodné měkké ortéze a / nebo kompresním oblečení.

          Jinak to může být špatná obuv, technika…

          0 0
          • metelesku  

            nebo treba liny maso navykly na jiny zpusob zateze. chybi jak silova vytrvalost a poradny obeh. takze to neprezije brzdit bez odpocinku delsi dobu. tak chybi presny rychly intenzivni ovladani svalu, aby si dokazal pri kazdym kroku na zlomek casu povolit a odpocinout. obuv a technika uz pak jen dokona dilo zkazy.

            0 0
    • cukerko  

      kup si elektrobike;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.