• marekmaue

    mám, takovou otázku , jezdil sem tenhle tejden v Podunajskej nížině , samá rovina , najel sem asi 10 km a chitla mně taková hrozná bolest v obouch kolenech , čím to je ?

    0 0
    • saab  

      páč už seš starej pardál a rozpadáš se!!! a od teď už to bude jen horší!! za chvíli tě chytnou záda, pak nohy a takhle až do smrti…

      Ale vážně, po 10km po rovině není normální, aby tě chytla kolena sama od sebe, zajdi k doktorovi, než aby na tobě tady páni alchymisti z B-F dělali své pokusy..

      0 0
    • littlebiker  

      to mas divne,od te doby co sem spadl na lyzach mam problemy s kolenama,hlavne s levym,po 5 minutach behu musim prestat,neda se to vydrzet,ale na kole me to dycky prestane,holt ani ja ti neporadim

      0 0
      • saab  

        vidíš, já si zranil koleno na biku, nesmějte se mi, ale o představec, to bolelo tak, že sem myslel, že vyplivnu hlasivky.. Je tomu skoro rok a ještě není úplně ready, takže ho stahuju. Co je ale zvláštní, tak mě víc pobolívá z kola, než z běžek. Na sjezdovkách jsem letos nestál, tak nevim..

        0 0
        • littlebiker  

          jak si muzes zranit koleno o predstavec?me se kusla vnityrni hrana,bratil se a letel po zadoch,chytl se konec leve lyze a otocil sem nohu v kolene(!?)o 90 s­tupnu,tyden sem nemohl poradne chodit a koleno obcas vyskocilo,od te doby nebeham

          0 0
          • saab  

            jsem jel do kopce v docela slušnym terénu (šutry, písek..) na dost nízkym převodu, zabral jsem, zadní kolo prohráblo a zbytek už jen vim, že jsem málem letěl, taxem to nějak reflexivně škubnul a koleno přímo do představce. Bolest strašná, přímo ukrutná..

            0 0
            • Jakub92  

              Chápal bych zranění v rozkroku ale koleno!!???

              0 0
              • Comp4X  

                co na tom nechápeš? :O

                mě se to taky několikrát stalo, ale ne tak moc..proklouzne ti kolo a to koleno je v představci že si toho ani nevšimneš :D

                0 0
    • Budko  

      Vzhledem k věku by bylo nejlepší zajít k ortopedovi a ten by Ti měl říct co s tím. Jinak mám taky poslední dobou problém s pravým kolenem ale pouze při jízdě na kole. Prozatím zkouším terapii Colafitem, který by mněl doplnit nedostatek kolagenu v kloubech.

      0 0
      • marekmaue  

        to sou prášky .. jo a u toho doktora sem byl asi před 6 mněsíci a řekl mi že to je z růstu , pak sem přestal růst , odeznělo to a ted to dělá jen na kole a při dřepu … atd

        0 0
        • Beeda  

          jasne ve 14 prestanes rust:-) hele telo povyroste, odpocine a pak zase roste… jinak nejlip zkontrolovat posed,nekym kdo tomu rozumi, a u tebe pravidelne!!,kufry atd.. nepretezovat extra dardama…

          0 0
        • acc  

          Ono by to trochu chtelo defonovat „bolest v kolenou“ ..

          0 0
    • Frostty  

      sér na to, vypadá to že máš dva dny před pohřbem, ted už s tím nic neuděláš.. ja sem hrál xlet basket a kolena cejtím už dobrejch 8 let :o) časem si na to zvykneš.. PS: seš čech nebo hotentot?

      0 0
    • scret  

      urcite zajdi k doktorovi,muze to bejt milion vecma… kazdopadne tim ze ti je 14 bych to nepodcenoval…

      me je 26 a myslim ze uz asi kolena mam slusne receno v haji…proste pri sportu bolej a nic nezabira…

      0 0
    • Lister  

      přidám se k dotazu.

      Bolí mě koleno vepředu je to buď v oblasti předních křížových vazů nebo je to úpon čéšky.

      Něměl někdo něco podobného, jde mi o to jestli je v takovém případě lepší mít sedlo trošku níž nebo ho posunout trochu výš. Co jsem zkoušel, tak to snad bylo lepší, když jsem ho měl nízko, ale jistý si moc nejsem :o)

      0 0
      • Luka  

        no, mam velmi podobny problem… boli me koleno jakoby pod ceskou (z vnitrni strany kolene). nastalo to po te, co mi zajelo trochu sedlo a ja si toho nevsimla. Pak za dva dny to prestalo bolet. Po tydnu klidu jsem si vyslapla do hor. Pri ceste z kopce do obcas pichlo, ale ok, sotva jsem sesla az k auto, nebyla jsem schopna na nohu doslapnout. opet klid.. drtic… no.. jak to rict?… namaha tomu nesvedci, a bolest se stupnuje. Odhaduju to na nejakou unavovou vec. Pry borzitida, jakmile se budu moct utrhnout z prace, zabehnu k ortopedovi. S kuframa jsem nehejbala (tam by problem byt nemel)

        k tomu: existuje nejaka presna hodnota, jak vysoko mam mit sedlo?.. protoze olovnice moc nefunguje (to me kolena boli jeste vic),… jsem radsi trochu vejs se sedlem, mirne pokrceny nohy v dolni uvrati mi zpusobi takovou „unavenou“ bolest kolen…

        0 0
        • Lister  

          no je zvláštní že tu olovnici zmiňuješ.

          Jsem to te´d taky zkoušel právě na popud těch bolestí kolen a zjistil jsem že sedím víc vepředu než bych měl.

          Na HT mám kolenoi asi o 1,5cm před pedálem a na fullu to je tak 1cm. A to mám hokejku a sedlo posunutý ližinama víc dozadu než dopředu, takže třeba s přímým zámkem, bych na tom byl mnohem hůř – ještě víc dopředu.

          Pokud jde o výšku tak se říká, že když dáš patu na pedál v dolní úvrati, tak má být koleno ještě lehce pokrčené, ale já se podle toho neřídím, beru to pocitově, protože když je sedlo vysoko, tak to člověk už prostě pozná. Oproti tobě dávám přednost trošku nižší poloze.

          Teď jsem cca 14 dní nejezdil, tak uvidím co to udělá. Asi zkusím nadasit nějaké chondroprotektiva ( no takový ty sračky na výživu chrupavek), protože podobný potíže jsem měl už cca 5 roků zpátky a to bylo od chrupavek. Tenkát to bylo ale ještě mnohem horší. Když jsem měl chvíli pokrčenou nohu tak jsem si pak nemohl stoupnout, třeba jízda v autě nebo sezení v kině, kde si člověk nemohl nerovnat nohy, bylo pro mě teror – děsně to bolelo a postavit se bylo skoro nemožné. V okamžiku kdy se to rozchodilo tak pak celkem OK.

          Tenkrát jsem si to způsobil špatným oblíkáním, letos to asi bude podobné, protože jsem na jaře absolvoval pár vyjížděk, kdy jsem nepředpokládaně prochladl :o(

          0 0
          • Luka  

            presne jak to popisujes, v aute je to uplne nejhorsi, a pri chuzi z kopce nebo ze schodu taky. Stoupnout si za drepu je skoro nemozne. Takze chrupavka. hm… no, vzhledem k tomu ze jsem chroupal chrupavek a slach, coz mam od mala desne moc rada, tak si rikam, ze klouby musi byt vyzivene az az… ale mozna ne :( No, zajdu si tam… jeste najit nejakyho dobryho doktora (v posledni dobe je v mode davat ortezy a diagnozu meniskus vs. krizovy vaz, a to nechci)

            0 0
          • Manas  

            Prochladnuti je nejcastejsi pricina. Jinak perlicka: Pred 3 rokama jsem jel zavod v Bystrici, sjezd, a ustlal jsem si. Nejak to hned nebolelo, tak jsem to neresil. Kdyz jsem pak mesic pote ridil auto tak me koleno dost bolelo, blbe se rozhejbavalo, ale kdyz sem chodil tak nebolelo. Po dalsich dvou mesicich bolelo furt (ale ne tolik), tak jsem si dosel na RTG. Vysledek – mel jsem castecne zhojenou zlomeninu kosti v koleni :-)

            0 0
        • Manas  

          Tak me bolelo presne stejne, a dokonce i pak i to druhy. A loni na Drtici mi prochladly obe kolena a dokonce druhej den me docela hraly a malinko otekly. Pak jsem skoro pul roku vubec nejezdil a ono se to uklidnilo. Zrejme me taky nekde zazlobila sedlovka. Byl jsem u dvou lekaru a dle nich mam kolena funkcne ok, jen je mozne ze pri tom prochladnuti a treba pri narazu se ti upony malinko zajizvi, tudiz jejich drivejsi ohybnost je tatam. Nicmene, jak rikam, pokud jezdim do pohody, neslapu extremne silove a mam stale kolena v teple tak vubec neboli. Se sedlem sem taky hodne laboroval, ale nakonec stejne sedim tak jak mi po dvou/trech vyjizdkach vyhovovalo.

          0 0
    • orca  

      a co tady se poptat : www.ondrej-vojtechovsky.cz/…/view/122/1/

      0 0
    • kámen úrazu1  

      10km, 28,5 průměr, to je něco málo přes dvacet minut jízdy.

      Prvních 15, 20 minut by ses měl jen velmi klidně rozjíždět nebo v horším případě jet jen svou běžnou „cestovní“ (tj. tou kterou vydržíš v pohodě hodiny a hodiny) rychlostí. pak teprve začít pomalu a postupně zrychlovat. Ty si jel své maximum, tělo na zátěž nebylo připravený a vzhledem k tomu, že tímhle stylem nepochybně jezdíš častěji, nevydrželo to a prvně se ozvalo. Pokud to budeš praktikovat dál, počítej s tím, že do pěti, šesti let máš s koleny chronický problémy.

      Rozjížděj se pomalu, pomalu a ještě jednou pomalu! Nejezdi pokaždé na maximum, střídej opravdu pomalé (tak rychlé aby si necítil po dojezdu ani další dny únavu) delší výlety s rychlejšími kratšími. Maximální možnou rychlostí jezdi jen vyjímečně a krátkou dobu. Nevynechávej po intenzivnějším dni den volna. Zkus jezdit vyšší frekvencí, pravděpodobně tlačíš těžký převody.

      Dávej si bacha na své tělo, zatím Ti to nepřipadá, ale už teď si můžeš nastřádávat na budoucí trvalé bolesti. Možná je pro tebe 20, 25 let stáří, ale nebude trvat tak dlouho a najednou Ti tolik let bude. Byla by škoda nemoci v tý době jezdit..

      0 0
      • marekmaue  

        cece , naka chitra , dík za to .. nechceš jet někdy semnou trénink ?

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Já nejezdím na tréninky, jen na výlety v klidným tempu, abych se náhodou neunavila. :-)

          Pokud by Tě kolena bolela i při klidné jízdě tak radši běž k doktorovi.

          0 0
          • marekmaue  

            jo tak kldně dáme klidnou vyjíždku .. dit sez z Chrudimska tak se někde sejdem ,koukal sem máš silničku tak dáme silnici a pohoda …

            0 0
    • lutte\'  

      nj , me trochu taky boli po dlouhy strece, ale myslim se ze je dulezite pred jizdou vse zahrat , proste naky cviky na zahrati svalu … a po jizde tak 10–20 minut srecingu … ja to tak delam , pokud je cas a enegie a docela mi to pomaha , mel sem ztuhly vazy a po mesici je videt rozdil :)) … ale to co mas ty je asi jinyho razu :( hodne zdaru ;-)

      0 0
    • Vrci  

      pokud to začalo teď a předtím bylo vše v pořádku, je možný že je to v posedu. Zkontroluj jestli se ti neposunuly kufry na tretrách, nebo jestli si neupravoval něco jiného co ovlivňuje posed (představec, řidítka, sedlo, sedlovka), pokud ano vrať to zpět.

      0 0
      • marekmaue  

        nn je to už dýl ale bylo to mírnější , ted se to nedá skoro ani vydržet!

        0 0
        • Rychlej turista  

          Jestli tě bolí kolena jenom tak, pro nic za nic, tak s ničím nelaboruj a mazej k doktorovi. Ve tvém věku je to hodně divné.

          0 0
    • vlk  

      Mám taky problém s levým kolenem. Když chodím v horách, tak většinou po cestě zpět mě začne dost hodně bolet(asi z těch nárazů, jak jde člověk dolů po kamenech). Tak se chystám k lékaři.

      No brácha(horolezec) mi doporučil prášky mobilin. Že prý, když člověk sportuje, kde je zátěž na klouby, tak se o ně musí i preventivně starat. U nich v oddíle to na klouby berou skoro všichni. U mne to asi bude trochu jiný problém, před pár lety jsem měl tu nohu po bouračce s autem zlomenou. Nicméně zkusil bych to.

      0 0
      • scota  

        Většinou je to přetížení kolene vlivem pohybu v těžkém terénu s baťohem. Doporučuji hůlky. Nepíchá tě v koleni jakoby z boku? To jsou křížové vazy. Krátkodobě pomůže ibuprofen.

        0 0
    • Luka  

      nema nekdo v Praze schopneho ortopeda? Dik.

      0 0
      • marekmaue  

        no tak sem byl u maséra , co mi napravuje zablokovanou páteř a ten mi řek že mně pošle do Prahy na Bulovku ke specialnímu doktoroj na kosti , ale že prej to bude něco stát .. jestli pak chceš tak ti napíšu , jak to dopadlo…

        0 0
        • Luka  

          jdu dneska (za 2hodiny) na ortopedicko fyzioterapeutickou kliniku… tak uvidime. pojistovny to hradi plne, takze zatim se to jevi jako dobra a pohodova instituce (uz jen objednavani po emailech a termin navstevy na pul sestou vecer, to se jentak nevidi :) Poreferuju zitra

          0 0
          • Luka  

            no, tak.. ja nevim… pry mam dost povoleny klouby, uz od prirody, a ze nevedi… takze rtg a v pondeli definitivni diagnoza…

            0 0
      • Manas  

        Ja byl na Malvazinkach (doporuceni od Medunky) a pak na Budejarne (to mi doporucil Darkson). Oboji byli dost dobri.

        0 0
    • marco  

      Pravíš po deseti kilometrech. To je jasný nebyl rozehřátej a mášm asi blbě seřízené sedlo to je častý důvod proč někoho bolí kolena. Ve 14 letech toho bych se nebál je to normální jen to trénuj čím větší bolest zažiješ tim ta další bude míň bolet

      0 0
    • Budko  

      Byl jsem u ortopeda s tím mým pravým kolenem a po vyšetření říkal, že to mám přetížené. Předepsal mi Aulin a k tomu beru Colafit(čisý kolagen). Trochu jsem si dal s ježděním pauzu. Nechrtím tolik a dávám si jen kratší trasy co 2 dny a je to lepší

      0 0
      • prjan  

        Většinou je problém v nerovnováze levá-pravám jedna strana je silnější a přetahuje tu druhou. Protahování před a po taky nemůže uškodit. Ve 20 v pohodě, ale s postupem času už taky nejezdím bez rozcvičky rovnou ze vrat :D

        Spíš preventivně používám Geladrink, jiní zase doporučujou Colafit a další podobné kloubní výživy. Funguje i jezení chrupavek a vepřových kolen, ale to jaksi nepozřu :D Nakupuju radši online, lékárny mají docela solidní „horskou“ přirážku. http://onlinelekarna.com/geladrink/

        0 0
        • Rychlej turista  

          A nakonec skončíš u tohohle :-)

          0 0
          • ddan  

            zázračná medicína…jj. :-)

            Měl jsem při jízdě v prudkých kopcích ve stoje občas problémy s pravým kolenem. Před rokem na operaci s podezřením na meniskus, ale ok – „jen“ potrhaný vazy. Někdy to tak pychne od kolene až do stehna, že to opravdu nešlo ustát – skoro se ti podlomí noha. Většinou jsem to překonal ještě větší silou dokud to nepřešlo…

            Podle specialisty na kolena – perfektní ortopéd p.HUSTÁK, prý je to problém mých vazů a dávám prý kolenu víc než snese. Prý mám ubrat nebo změnit techniku… a snažit se jej posilnit, koleno je prý dobré. Zkoušel jsem vše a pomohlo, když při záběru dám špičku boty více dolů – téměř to přejde a můžu skoro natvrdo zabrat. Začal jsem opět chodit i do posilky, opatrně s ním cvičím a lepší se to.

            Ale co si ten zázračný lék ordinuju už třetí týden, tak koleno začíná být úplně v poho.

            0 0
            • ddan  

              Jen když sem to vzpomenul při nedávné konzultaci u zmíněného pana ortopeda, že bych na „doporučené“ závodníků – zamlčel jsem ale BikeFora, chtěl zkusit výživu pro závodní koně, tak se na mě nějak tak „divně“ podíval a řek:

              CO VÁM NA TO JAKO MÁM ŘÍCT…? CO CHCETE ODE MĚ SLYŠET ?

              Tak sem to zakecal a řek sem si, že když si to ordinujou místní BF profíci, tak přece ví co dělají, néé? A ještě ten den sem to objednal.

              Na chuť sem si zvykl už tak, že mi to ani nepřijde… ýýýhááá

              0 0
            • Pavel  

              Obsahuje to stejnou účinnou látku, jako Condrosulf…

              0 0
    • Tom Skladec  

      Určitě bych se na to zeptal ortopeda, tím nic nezkazíš a budeš mít klid a od bolesti je nejlepší aulin.

      0 0
      • marco  

        Myslím, že dotyčný už problémy s koleny nemá. Opět někdo vytáhl fousatý příspěvek a pravda aulin je dobrý na bolest

        0 0
        • weekend warrior  

          to nevytah jen tak někdo, ale přímo tom skladac, což mi tak trohu není jasné. možná obchodní či pr ředitel fy Medicom International? :))))

          0 0
    • Reed  

      Přetížené šlachy, klouby, chlad. Máš dvě možnosti, buď to přetížit znovu a tím to sic k nepochopení odezní. Ale musíš trochu vydržet :-) Pokud toto nepomůže, pak teprve klid ! Doporučuji taky koupit v lékárně Kapsicínovou náplast. Nástříhej si cca 3cm dlouhé proužky a tím si koleno zatejpuj. Nalepeno vydrží cca 3 dny, krásně prohřeje / pálí. Tato náplast stojí cca 19 kč a účinek je fantastik. Kloub se sám „maže“ jedině pohybem :-)a i opětovné přetížení šlach a kloubů má opravdu zázračné účinky. Pokud tě to ale bolí už 5 let :-) pak jedině uříznout celou nohu :-) :-) :-)

      0 0
    • Georrge  

      zajdi k doktorovi, těch příčin může být milion a na každou platí něco jiného.

      Mě taky bolí kolena, ale to proto protože mi pomaleji narostly, byla v nich vůle a velmi rychle se unavily, a pak začly bolet. Už je to lepší, vůle je pryč, ale zůstaly mi slabé šlachy a úpony, takže kolena při velké zátěži pořád bolí jako první, tady platí jen přiměřená zátěž a postupně jak šlachy sílí, tak kolena bolí míň. Třeba budeš mít něco podobného, v mladém věku je to častá vada (zvlášť pokud ses v pubertě hodně vytáhl). Taky často pomáhá jezdit s ortézama, zase je ale lepší když ti je doktor předepíše, takže šup k němu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.