• Lucke

    Zdravim lidicky, mam takovy problem, mozna nezvykly, mozna znate. Je to bolest prstu kdyz jedu na kole. Dam si nejaky drsnejsi teren a potom si musim narovnavat prsty. Pri sjezdy katastrofa. Hraji uzavodne volejbal, ale nevim, tam bych pricinu moc nehledal, vidlu myslim, ze mam docela dobrou. Ta knevim cim to je. Mate nekdo takovy problem? Nejake pataky na Klouby?.. Jestli to tak bude pokracovat rozbiju si pusinu, nebot budu muset poustet radla nolesti. RAdy pripominky? dekuji moc, mejte se 

    0 0
    • RedAce  

      to sem zažíval po většině sjezdech na Sudetech (nemohl sem narovnat prsty), osobně so myslim, že to bylo z těch ran, když šel Skareb nadoraz :-D

      0 0
      • Lucke  

        mno tak to mi foxak nechodi ale  ten jeste  taky nejak poseruzejm..at je ot lepsi:)

        0 0
    • kankrlicek  

      Na horáka jsem přestouil z lezení a nikdy mě prsty nebolely. Teď jsem úspěšně 3–4 roky vyhníval a jakmile vjedu do něčeho, kde musím řidítka poctivě držet déle jak 30 minut, tak ty prsty, to je hrůza! :) Jde to skoro až do křeče, musím procvičovat, abych byl vůbec schopen pokračovat.

      Takže si myslím, že problém bude v síle prstů. Gumové kroužky, nebo ta vymyšlenost s gyroskopem :) Po pravidelném a POMALU narůstajícím zatížení bys mohl být po 3 měsících cvičení bez problémů.

      Víceméně tento můj slint je řešením pro mně :), ale třeba ti to taky pomůže. Držme si palce!

      0 0
      • Lucke  

        hezky, tak asi neco zkusim, ale obavam se, nebot  ve volejbale cvicime hodne na prsty a nikdy jsem s tim problem nemel:( ale ta bolest to je neco silenohyho:(.. a nejhorsi je to narovnavani prostu potom..

        0 0
    • Medvjedok  

      Nemas nejake tvrde sportove gripy? Vymena by mohla pomoct – ja som menil jeden hnusny typ bontrager za iny makulinky tej istej znacky a rozdiel v pohodli zasadny, ale zas nemal som problemy s bolestou a pod ani predtym. Inac neviem ci volejbal nemoze donicit prsty, tipoval by som ze aj moze.

      0 0
      • Lucke  

        ted jsme si daval novy Scotty gripy..jsou mekucky tim by to byt nemohlo..mas pravdu asi, nakonec budu hleat pricinu u jine hry..u volisu:(

        0 0
        • mountaineer  

          A co rukavice?Ja vozim gelovy spesly a spokojenost.

          0 0
          • Ricci  

            Vacsinou tieto problemy prichadzaju od chrbtice, mam podobny problem s hroznym trpnutim prstov na rukach

            0 0
          • Lucke  

            no ja vozim celoprstaky, mam spesly, foxy, lake..pravda ty nejsou gelovy…ale dorby napad, zkusim si pujcit u nas v shopu a zkusim gely:) dekuji:)

            0 0
      • lacco  

        No neviem, mne sa mäkké gripy neosvedčili. Po nahodení tvrdších-pevnejších mám omnoho lepší pocit z ovládania a ruky nie sú tak unavené ako predtým. Ja preferujem pevnejšie gripy,

        Žiaľ, značky neviem .

        0 0
        • juice  

          mám stejnou zkušenost. měkké mi neseděly – ritchey wcs. měly být pohodlné, ale dojížděl jsem „v křečích“. vyměnil je za „nepohodlné“ odi a problém je pryč.

          už jsem myslel, že su sám…:-)

          0 0
        • Medvjedok  

          nemyslim ultramakke penove, ale proste tie prve mali take stuple co mi drali dlane aj cez rukavice. No a nasiel som namiesto nich zase gumove, ale ta guma ma taky zvlasty dezen ze je akoby prezvdusnena a fajn sa to drzi. Penove by som tiez nechcel.

          0 0
    • JSt  

      dovolim si predpokladat, ze ve sjezdech i brzdis :-). posteluj si poradne brzdovy paky. jak natoceni, tak delku chodu. aby ti neumiraly prsty v delsich sjezdech, tak to chce, aby ti paky zabiraly bliz u riditek.

      0 0
      • Lucke  

        no mam tam marty a mam je nastelovany tak aby byla paka co nejlepe..tahat k sobe:) posunout to asi neposunu:)

        0 0
    • jan 2  

      Klasický problém na začátku sezony, v dlouhých sjezdech přichází palčivá bolest rukou, která pozvolna přechází do prstů. Bolest je natolik intenzivní, že je nutno zastavit a ruce protřepat. Toto pozvolna odeznívá v závislosti na intenzitě tréninku ( cca měsíc a půl ).

      Ovšem je dobré poradit se i s doktorem, BF na to vzdělání urřitě nemá.

      0 0
      • Lucke  

        dekuju za nazor pane, ale zacatek sezony jsem uz nejak promeskal:)a jezdit jezdim:) pravda ze jsme preferoval silnici, ale jezdim

        0 0
        • hribik A1  

          no tak na cestaku aj mne trpli ruky vzdy trochu vyse nez na hajtre, o chutovkach typu prejazd vasou dedinou (a inymi jej podobnymi) ani nehovoriac. ked som na tom jazdil cely den (200 km a viac – sice nic ine som na tom ani nikdy nejazdil nez taketo, to je pravda) tak som prsty hlavne na druhy den rano docela citil (nez som ich rozhybal)

          0 0
    • Nerd  

      Ahoj, měl jsem něco podobnýho. Když nepočítám výše zmiňované křeče předloktí a prstů po intenzivní námaze, (to mě bere na sjezďáku když to rvu dlouho do krve na dlouhý v mlátič­ce v kamení) tak by mohl být problém v tloušťce (průměru) gripů. Na obou kolech co mám, mě přesně v těchhle situacích bolely prsty. Na lehčí freeride a ježdění to ještě šlo ustát, ale jak šlo do tuhýho… konec. Pak mě napadlo, zkusit sehnat tlustší gripy. Na třetí pokus se povedlo, křeče jen při silný námaze, jinak nic.  A jak mě to napadlo??? Stavěl jsem trail a měl jsem tam blbou lopatu s úzkou násadou :-) a ejhle, stejná křeč jako na kole :-D

      0 0
    • prvniodkonce  

      V tom volejbale bych příčinu možná i viděl. Já „hraju“ volejbal jenom nuceně nasazeně ve škole asi 2 měsíce v roce a vždycky mám podobné příznaky jenom tehdy. Ty dva měsíce vždycky hledám řešení a nemůžu ho najít, vyřeší to vždycky příchod jara a konec volejbalu.

      Asi bych zkoušel laborovat s rukavicemi, gripy apod. Na zimáku mám pogumované brzdové páky (tektro) a tam se mi to stává málokdy.

      0 0
    • dedasurovec  

      vždy jsem jezdil na crossu a teď jsem si koupil MTB a taky mě ze začátku hoodně bolely prsty při hodně rozbité cestě ale změna zdvihu na 100mm a nastavení reby mi pomohlo a teď už jsou prsty v pohodě

      0 0
    • fousek  

      Tohle taky znam a netusim co s tim, protoze si myslim ze to neni slabejma svalama (mozna castecne jo), ale spis kloubama.

      0 0
      • vlasof  

        Podle mě je to určitě kloubama. Ale jedna věc je jistá. když je teplo tak se mi to tolik nestává. čili doporučuju dobrý rukavice a samozřejmě když budou odtlumený otřesy tak je po problému.

        ale já už si s tim asi fakt zajdu k MUDr.ovi páč se mi zdá že se mi ty klouby zvětšujou a bolí to jaxviň. asi podágra:D

        0 0
      • Radek Broz  

        Když zesílej ty svaly, klouby přestanou.

        0 0
        • Bender382  

          to by ale na prstech nejdřív musely nějaký být…

          0 0
          • Lacker  

            Měl jsem podobné problémy – výrazně se to omezilo, když jsem začal posilovat svaly předloktí. Ale je fakt, že tady může být mnoho příčin. U mě to prostě bylo tímhle.

            0 0
          • Běžec  

            Ale šlachy tam jsou a posílit jdou.

            0 0
        • fousek  

          To doufam, protoze po letu se to vyrazne zhorsilo

          0 0
    • baboon  

      Přidám se se svou troškou – také hraju volejbal ale nikdy nebyl problém..Až do té chvíle co jsem si koupil gripy WTB..V krámě jsem si ríkal bezva,zámky na obou stranách,pekně měkký,ale měkký teda už nikdy..Zaprvé se desně rychle ošoupaly,špiní ruce/rukavice, sem tam se už začínají trhat a hlavně..A za druhé ta bolest při delším sjezdu je ukrutná.. Předtím jsem měl nejaký obyč z tvrdé gumy a nic takového se nekonalo..Měnil jsem je,protože byly bez zámků a vytahaly se..:(

      0 0
    • Blind  

      taky se přidávam : v rozbitých pasážích mě po chvíli taky začínají bolet prsty, jakoby po celé délce, bolest ukrutná… Jen mam pocit že se mi to nestává pokaždý, prostě jakoby ty prsty byly náladový…ale když to b­olí tak je to p­eklo…volejbal taky hraju

      0 0
      • jan 2  

        To je prostě normální. ta bolest se objevuje protože na zátěž prsty nejsou zvyklé. Někdy se stává, že bolest v kloubech prstů má jiné příčiny ( revma – ale na to snad máte čas :) ).

        Četl jsem že někteří sjezdaři i dokonce cvičí tyto partie v posilovně, aby vůbec snesli zátěž, která je velká – pomůže dobrá volba gripů a rukavic.

        Já taky pokud jedu hodně technický sjezd, kterému by slušela jiná vidle, než moje stovková Reba, tak cítím bolest v prstech a to jezdím fest – tak jako zakladatel vlákna, který se jistě nemusí urážet :).

        0 0
        • Blind  

          no ale jak řikam, mě bolí jen občas, ve stejnym úseku trailu někdy jo, někdy ne…to je mi divný…

          0 0
          • jan 2  

            Tohle je v cyklistice obecné pravidlo a né verdikt. Jak píšu nahoře tak diagnozu určuje doktor :)

            0 0
            • Blind  

              jasný tak já si od babči pučim nejdřív ten gumovej kroužek a budu posilovat :-D

              0 0
    • MITY  

      Mám ten samej problém a prostě to ignoruju-jsem chlap, musim něco vydržet. Zas tak hrozný to neni. :)

      0 0
      • Medvjedok  

        jsem chlap, musim něco vydržet

        Vsetkym hrdinom co vyznavaju tento pristup odporucam poridit si nejaku stedru zdravotnu poistku – po 40ke sa to velmi velmi velmi moze hodit – transplantacie srdca, obliciek, pecene, endoprotezy velkych klbov noh, upravy medzistavcovych platniciek a zvysny tuning a body modification- tam si budete iste chciet priplatit za nadstandard, tak aby pak bylo z ceho…

        0 0
        • jIrI___  

          Aspoň pak člověk může machrovat, kolik má v sobě titanu a o kolik je díky tomu lehčí :-))

          0 0
    • milan1  

      Tak, jestli je ten sjezd míněn na vidlicích s tera logic, tak můžeš přestat hledat zbytečně problémy po doktorech.

       
      0 0
      • milan1  

        Ještě dodám, tohle je zcela jednoznačně projev jakékoliv necitlivé vidlice, té, kterou prý někteří chtějí.

        Systém Tera  logic je jakýmkoliv seřízením i na nejlepší citlivost přímo předurčen k takovémuto projevu a je to prostě daň za to, že závodník nepozoruje žádné pohupování při šlapání.

        Tohle je zcela jednoznačně realita a výsledek.

        0 0
        • prasík  

          Čau, no mě prsty bolívaj jen někdy, když jedu delší trasu, není to ani tak bolest, ale křeč, prostě hnus no, ale myslím že se to dá v pohodě omezit dobrejma rukavicema a gripama, ale taky klikama na prstech, hrál jsem jak tady už pár lidí zmiňovalo voleybal a při každém tréninku/zápa­se/rozcvičce jsme museli dělat kliky na prstech, pro spevnění prstů/úchopu!

          0 0
        • fousek  

          Vim ze nereagujes primo na me, ale i me bolej prsty. No nekdy se stavim s Totemem aby si se na nej podival, ale myslim ze v citlivosti problem nebude, mozna by moh bejt problem v blbe nastaveny kompresi. Nicmene nejvetsi zahul sem prstum dal na 66 pred upravou.

          0 0
          • milan1  

            U tebe jde díky tvé zkušenosti popsat,jaký vliv má citlivost vidlice.

            Obecně jde potom říct, že každý, kdo jede delší trasu, tak pro něho není na konci nikdy nic dost citlivého, únava vše znásobí a jde jednoznačně  rozeznat i vliv vibrací, které neunavený a nevyklepaný jezdec neregistruje.

            Zde je krásně vidět, že ani dnešní a špičková citlivost ještě není dosat dobrá a je stále co zlepšovat. Když se jedná navíc o nějaký z „inteligentních“ systémů, je zcela jasné, že tento jev nastane daleko dřívea zcela neodiskutovatelně. Tady není třeba nějakého většího zkoumání pro potvrzení faktu.

            Takže únava a s tím spojené vlivy zvláště drobných a tvrdých nárazů a vibrací jsou jednoznačně za takovýmito zde popisovanými projevy.

            Tohle je i důvod, proč si zkušenější závodník troufne a jde do citlivější vidlice, protože poznal, jak mu v terénu vlastně nakonec dokáže šetřit síly.

            K bolestem v rukou bych přidal ještě trochu jinou a tou je jiný projev bolesti, na zápěstí, které jsou však odlišné a jsou způsobeny tlakem na vnější část dlaně a tyhle bolesti také zajisté mnoho lidí zná. Tahle bolest je zase dána špatnou geometrií držení a pro optimalizování a omezení tohoto vlivu se objevují yvcpávky rukavic, které tuším první zavedl Specialized a přesně v tomhle ducchu, pro optimalizaci tohoto efektu a lepšího držení jsou konstruovány různě na konci zplošťované a rozšiřované gripy. Tohle uvádím jako jinou bolest a jinou příčinu proto aby bylo upřesněno, že existuje více příčin ale popsanou bolest prstů vidím jako hlavní příčinu jednoznačne ve vibracích s různou mírou křečovitého svírání prstů.

            Potvrdíš jistě, že čato bývá tento jev spojován po průjezdech, kdy sis říkal že to bylo na hraně a že toho bylo už moc.

            0 0
            • fousek  

              souhlas, jeste se to vetsinou stava ve sjezdech kde se musi brzdit, takze vidle je vic zanorena a riditka drzej jen 3–4 prsty, takze jeste jedno reseni me napada, nebrzdit ve sjezdech:-) Jinak na rovine se mi to jeste nestalo.

              0 0
              • milan1  

                Je to tak samozřejmě tomu „pomáhá“ i to brždění ale když jsi opravdu unavený, tak to potom už vnímáš i na rovině.

                A k tvým zkušenostem dodám, že ti chybí právě zkušenost s něčím horším. Tera logic systémem takový je již svojí podstatou a to tak, že to překonává tvojí zkušenost. Po takové praktické  jízdě s tera logicem by tě ani nenapadlo hledat problém někde jinde, než právě v projevu vidlice. To, co jsi poznal na všem svém, je totiž ještě jenom odvar toho, co ti připravý takový inteligentní systém.

                Ty máš vypěstované a vyzkoušené pocity z daleko citlivějších vidlica  a přitom zcela evidentně, jev zde popisovaný, dokážeš rozeznat i u sebe. Tvůj dojem je ovšem o řád někde jinde. A právě takovéhle bližší rozlišování zde chybí. Když někdo použije termín citlivost, je vidět, že to mívá zcela odlišný význam. Co je pro tebe necitlivé, někdo jiná nazve třeba supercitlivým.

                Právě z takovýchto diskuzí se krásně rozeznává zkušenost a vlastní praxe. tady začínají nabývat slova o citlivosti zcela konkrétní význam. A citlivost, kterou máš již poznanou a zakódovanou ty, jako špičkovou, bývá pro někoho zatím nedostižná a nepoznaná.

                0 0
                • Medvjedok  

                  Tomuto hovorim PR. Ochladilo sa, sezona konci, vidlokseft ustava, ale peniazky na darceky treba a stale vice, tak treba nejaku masaz BF :D

                  0 0
                  • milan1  

                    Omyl, tohle je zcela jednoznačnějezdecká zkušenost a zkušenost s vidlicemi ve velkém průřezu jejich vlastností a skutečném a reálném jízdním projevu.

                    Umožňuje mě to hovořit s lidmi a k lidem, kteří mají dosattek zkušeností a popsat jim, kde by měli hledat problém.

                    Jako vždy ale  tohle téma přitáhne jednoho neznalého který je zcela jasně i bez větších jízdních zkušeností.

                    Tento zde nejprve ( viz výše)  blouzní o jediném, co kdy vyzkoušel a o čem má zřejmě jakési povědomí.  Tou pozitivní zkušeností jsou, jiné gripy.

                    Až pozná, že opět nedosáhl svého, začne sprostě napadat a nastane průběh již všem známý.

                      
                    0 0
                    • Medvjedok  

                      jake sproste napadani? (teda ak si vobec mna myslel…) Sproste tam nic nevidim, napadanie tiez nie. Len proste pomenovanie faktu.

                      Ze mi vyhadzujes na oci ze radim uvazovat aj o gripoch, to len ilustruje tvoju obmedzenost v ramci vnimania vidlice ako jedineho prvku konstrukcie mtb kola ktore ma byt schopne riesit otrasy vibracie a pod. A tam asi aj bude chyba, lebo prehnane a neustale akce­novanie parametru „citlivost“ v tvojich prispevkoch nie je vobec v poriadku. Ale necham ta v tom.

                      Len ti ostatni by mali vediet, ze ked si kupia vidlicu od teba napriklad tak asi nie je optimalne ked ju zasadnu cast doby pouzivania musia vozit uzamknutu aby sa na tom kole dajo normalne ject, a ked niekomu naslubujes ze epikonek od milanka je vlastne simulator hladkeho asfaltoveho povrchu pod prednim kolem, tak to ti zozere asi len somar. Alebo este nejaki jedinci sa asi teda nasli. :)) No je dobre nemat prehnane ocakavania od prednej vidlice co do komfortu jazdy v terene, lebo sportova xc vidlica je predovsetkum prvok bezpecnosti a nie komfortu. Je na kole na to, aby ti necakana prehliadnuta diera nevyrazila riadidla z ruk, nie na to aby si pri prejazde lesnym porastom nic nespozoroval a neroztriasol sa ti displej komputera so sipkou ukazujucou ze ides nad dosavadni prumer a pojedes stale rychleji. (Ti to radsej takto ozrejmim ked uz na to nemozes dojst sam, nech si nerobis furt tu hanbu miesto reklamy…)

                      btw milane ty jezdis na kole? Fakt jako? :D

                      0 0
                      • milan1  

                        Marku, tvůj projev i tvé faktické zkušenosti jsou již dávno známé a nedokážeš vůbec ničím překvapit.

                        Jak by vše probíhalo dále už všichni vědí a tak se tě zeptám já.

                        Jistě jsi zaregistroval i ty, že ve Finsku došlo k masakru na škole a tomu mohlo být možná  zabráněno, protže dotyčný se již dostatečně podezřele projevoval na internetu a byl předtím vyšetřován.

                        Marku, zeptám se tě přesně, jsi pro to aby byla normální společnost chráněna před individui, které jsou zřejmě nešťastní ale kteří se vše snaží řešit agresí navenek?

                        Ono to zprvu začíná slovní, především u slabých a zbabělých jedinců ale může být jenom otázkou času, kdy vše přejde z roviny verbální i do skutků.

                        Marku, nemyslíš, že by bylo dobré taková individua shromažďovat třeba na jedno místo aby si spolu navzájem užili plodů své činnosti a zaměstnávali se navzájem tak aby neobtěžovali ostatní?

                        0 0
                        • Medvjedok  

                          A ty si na tom ako ked si taky prestastny, xanax 4×2 denne ? Doporucujes? Zaroven ke svemu poladenemu epikonku? :DD

                          (skoda ze si sa zas tej odpovedi o svojom vlastnom mtb jazdeni vyhol, ale tak to uz je pravidlo. Aspon je jasne, odkial prisiel know-how u tuning-lest.cz)

                          0 0
                          • Medvjedok  

                            PS: O tom masakre ve Finsku fakt nic neviem, ja som poslednou dobou nevytiahol paty z republiky. Fakt naozaj prisaham! To ja nie.

                            :DD

                            0 0
                        • Kubiczech  

                          Panove, co si takhle predat e-maily a resit si tyhle spory mezi sebou, exhibice bylo uz presprilis a nevim, jestli jsem sam komu to uz zacina vadit. Vim, sice to cist nemusim, ale spousta vlaken, ve kterych se rad poucim je diky vasemu tlachani znehodnocena. Ja na foru odpocivam a cist si o masakrech ve finskych skolach i zde nehodlam. Nic proti vam, ale takhle to bude bezbolestne pro nas vsechny.

                          0 0
                          • Medvjedok  

                            V pohode, ja som za. Ak milan1 prenesie bremeno propa­gacnych aktivit svojej garazovej tunarne z BF do e-mailovej korespondencie, nebudem mat absolutne ziadnu potrebu reagovat na jeho zavadzanie :D

                            Ked to tebe nic nedava, neznamena ze to nie je k teme a ze z toho nedokaze vyvodit urcite zavery niekto iny.

                            Inac v tomto mas jednu velku pravdu: „Vim, sice to cist nemusim“

                            0 0
                            • Kubiczech  

                              Mas pravdu, strelba ve finske skole muze vzdalene souviset s Luckeho bolesti prstu v Nivnici a kdyz si precte vase tlachani o reklame/nere­klame, tak mu to stoprocentne od te bolesti pomuze. Ostatne myslim, ze je to i reseni krize v USA, hladomoru v Africe…

                               

                              Pochopil jsem, uz se neobtezuj reagovat.

                              0 0
                              • Medvjedok  

                                pozri, ja som o tom finsku nezacal, snazim sa drzat temy. Ale ked poukazem na to ze niekto ti podsuva zamerne skreslene informacie, tak to s temou suvisi dost znacne a predovsetkym by si mohol byt za to aj vdacny, pretoze zariadit sa na zaklade nepravdivych podkladov moze byt drahe/neefektiv­ne/nebezpecne a pod.

                                0 0
                              • milan1  

                                Přiznám se, že tvůj první příspěvek oslovující jako prvního mě vnímám, jako pořádnou ránu pod pás. Tím, že byl zařazen pode mne, jsem označen za někoho, kdo zde ničí kvalitní a řešící diskuze svými vstupy.

                                Nevím, jak moc dobře vnímáš řazení příspěvků zde ale tímhle jsi mě takto obvinil.

                                Zřejmě ti uniklo, že prvotní můj vstup  je řešení problému a následně mám na vybranou nechat tlachat medviedka řádit a  jako přídavek si nechat nadávat a nebo ho zkusit usměrnit.Protože je medvidek opravdu primitivní hlupáček je třeba použít příměrů dostatečně silných aby na něho dokázaly zapůsobit.

                                Jestli jsi už dávno nepochopil, tak z reakcí na tebe samotného ti mohlo dojít, že medviedok se ukájí tím, že prudí a i ty sám jsi mu poskytl dostatek prostoru pro jeho projev, takže odsoudit už můžeš i sebe a požádat se abys korespondenci s medvídkem odsunul na osobní maily. Zda to půjde, posuď sám.

                                Třeba už v tomhle poznáš, že takhle se tyto problémy řešit nedají, on zde má totiž svůj prostor a řádně ho využívá.

                                A ty, kdybys chtěl opravdu něco řešit, tak bys mohl k věci napsat to, zda na vidlici ode mne pociťuješ příznaky zde popisované.

                                0 0
                                • Kubiczech  

                                  Priznam se, ze presne jsem tuhle reakci cekal.

                                   

                                  Omlouvam se, jestli to nebylo z meho prispevku mozne pochopit. Je mi jasne, ze svymi prispevky od tematu neodbihas, snazis se poradit a tve prispevky jsou mi prospesne. Ja vsak reagoval na ten prispevek, kde k tematu nebyla ani pid, byl podle me naprosto zbytecny a nepatri na tohle forum (tim nerikam, ze sem patri nazory tveho oponenta, kategoricky ne, ale jemu to tezko nekdo vysvetli). Nelibil se mi jeho obsah a ani to, jak se z meho pohledu povysenecky domlouvas Medvidkovi (to jestli si to zaslouzi ted neresim). Z tve reakce na muj prispevek vidim, ze pohled na Medvidka mame zcela totozny. Dve vety jsou ale v totalni opozici – „Protože je medvidek opravdu primitivní hlupáček je třeba použít příměrů dostatečně silných aby na něho dokázaly zapůsobit.“ versus „Jestli jsi už dávno nepochopil, tak z reakcí na tebe samotného ti mohlo dojít, že medviedok se ukájí tím, že prudí a i ty sám jsi mu poskytl dostatek prostoru pro jeho projev, takže odsoudit už můžeš i sebe.“ Od cloveka, ktery napise prvni vetu ocekavam, ze sam Medvidkovi takovy prostor davat nebude, protoze ho pomerne slusne odhadl. V tomhle pripade nechapu tve pocinani a tenhle boj prosty jakychkoli veci k tematu si reste jinde, me nezajima a pochybujum, ze nekoho ano.

                                  To, ze jsem reagoval na tebe nevyzniva tak, ze „kopu za Medvidka“ - to mi pripada uz lehce paranoidni predstava – a ani nejakym zpusobem neutoci na jine tve dle meho prospesne prispevky. Reaguji na konkretni nazor, jestli ty razeni prispevku chapes, tak ti to musi byt jasne. V podstate bylo v tomto pripade jedno, jestli reaguji na tebe nebo na nej, jestli jsem se te tim nejak dotkl, tak se omlouvam.

                                  To, ze ja neprispeji k tematu bude tim, ze jsem toho na vidlici od tebe zatim moc nenajel, uz vubec nejaky dlouhe tezke sjezdy ci sta kilometru na jeden zatah a moje odborne znalosti maji stale jeste velke mezery. Najel jsem radove 300 km polabskou nizinou, vyzkousel i nekolik jinych vidlic a jsem rad, ze mam tu vidlici od tebe.

                                  Snad jsem vyjasnil svuj postoj k teto pseudokauze a doufam, ze ho beres.

                                  Hezky den.

                                  0 0
                                  • milan1  

                                    Myslím, že medvídek má obrovskou radost jak se to pěkně rozvíjí :-(

                                    Když já vidím nešvar pojmenuju ho a označím přesně viníka z mého pohledu. Jak mnoho se pletu? Posuď sám.

                                    Kdo rozvrtává diskuze je zcela jednoznačně vidět, kdo se přiklání na kterou stranu také a tys mě opravdu vyděsil.

                                    Neboj se nikdy psát sám za sebe a k problémům které znáš.

                                    Tady je problém, který bych dokázal řešit s Fouskem a jemu podobnými. Problém za sebe jsem popsal i s dostatečným odlišením příčin a můžeš si přečíst, že snaha nečíst a vše účelově púřekroutit tady už nese své ovoce v podobě takového BB.

                                    Tady nabývají na převaze lidé, prudiči, kterí doslova vytrhávají věci z kontextu a tvoří problémy, tam, kde nejsou. Potom lidi méně zkušení tápou a přitom ten zmatek a to hrdinství „zkušených“ zde tvoří často tlachálkové zcela bez zkušeností. Mnoho slov nedává ještě mnoho zkušeností. Posuď si sám, kolik toho k problému napsal každý z prudičů.

                                    Takže jesdtli se chceš příště něco dozvědět, tak zkus rozeznat kdo se snaží o objasnění a kdo se pase na tom, ajk prudí.

                                    Když napřeš aktivitu správným směrem, tak se třeba někdy v budoucnu dočkáš i jednoho threadu, kde se bude opravdu něco řešit.

                                    0 0
                                    • Medvjedok  

                                      Milane, chapem ze mas dojem, ze tato tema nic nevyriesila, ale to mas len preto, ze neskoncila doporucenim tvojej vidle ako riesenia. Tvoja vidla totiz neni vselek. Sucitim s tymto tvojim sklamanim :D

                                      Viem si aj predstavit ze sa ti zda ze cely svet je proti tebe. Alebo aspon cele BF. Tak nie je, nejaky mlok vzdy ochotne prida svoj obvykly marketingovy prispevok v tvoj prospech :D

                                      0 0
                                    • JSt  

                                      medvjedok (a nejen on ;-) ) tady z toho musi mit vazne srandu. jeste kdyz napises „Tady je problém, který bych dokázal řešit s Fouskem a jemu podobnými.“. je pravda, ze jsi schopen neco resit jen s nekym, kdo ti pritakava ;-).

                                      takovi medvjedci, olkyci a jim podobni jsou zpestreni fora a slouzi i jako takova cesta do hlubin prispevovatelovy duse. nechapu, jak nekdo muze brat kecy na foru smrtelne vazne a bit se do krve za svou pravdu. nebo ma medvjedok s tebou pravdu, blizi se vanoce… pak bych to chapal ;-).

                                      user JSt was automatically added to milan1's black list :-D

                                      0 0
                            • BB  

                              dík, mluvil jsi mi z duše, akorát jsem nenašel odvahu, se ozvat. Chtěl bych vědět, jak by mi ti ladiči vidlic vysvětlili, že mě bolí prsty a zápěstí i po dvou hodinách na trenažéru a tam mám vidli opravdu vyladěnou na supežehličku.

                              0 0
                              • Radek Broz  

                                A máš to vyladěný od Milana? Nemáš! :D

                                0 0
                              • milan1  

                                A našel jsi odvahu si alespoň přečíst o čem se tady už psalo, nevím proč bych měl opakovat ve stejném textu už jednou popsané, ale prosím, výšše v textu narazíš na tohle.

                                „K bolestem v rukou bych přidal ještě trochu jinou a tou je jiný projev bolesti, na zápěstí, které jsou však odlišné a jsou způsobeny tlakem na vnější část dlaně a tyhle bolesti také zajisté mnoho lidí zná. Tahle bolest je zase dána špatnou geometrií držení a pro optimalizování a omezení tohoto vlivu se objevují yvcpávky rukavic, které tuším první zavedl Specialized a přesně v tomhle ducchu, pro optimalizaci tohoto efektu a lepšího držení jsou konstruovány různě na konci zplošťované a rozšiřované gripy. Tohle uvádím jako jinou bolest a jinou příčinu proto aby bylo upřesněno, že existuje více příčin ale popsanou bolest prstů vidím jako hlavní příčinu jednoznačne ve vibracích s různou mírou křečovitého svírání prstů.“

                                 
                                0 0
                              • Medvjedok  

                                Ak to bolo na mna, tak dik. Pokial mas fakt problem s tou bolestou prstov, nie som zial v tomto vsemohuci a vseznaly – ak by sa to objavovalo castejsie, zajdi radsej vcas k lekarovi, lebo hrozia komplikacie, a skus to vyriesit prevenciou – nejake cvicenia a tak. Inac vcera som za gelove rukavice minul 3nasobok toho co som povodne mal v umysle – takze nie si sam s tymto problemom :)) (Ak ta bolest bol len recnicky obrat, tak blahozelam, si stastny clovek ;)

                                0 0
                                • BB  

                                  bolo, bolo, mám totiž rád lidi, kteří mají nadhled a smysl pro humor a neberou se zas až tak vážně a to všechno z toho tvého „rozbuškového“ příspěvku čišelo.

                                  0 0
                                  • Medvjedok  

                                    ;) Robim co mozem.

                                    Medvjedok vzdy verne k Vasim sluzbaaam! :))

                                    0 0
          • milan1  

            A ktobě ještě speciální dodatek.

            Samozřejmě, že jakékoliv omezení komprese vede i k takovýmto projevům.

            To platí pro jakékoliv hrátky s kompresemi. Sjezdové vidlice nejsou výjimkou.

            0 0
        • Blind  

          když jsme při tom tak bys mi mohl poradit s tlakama do reby :-) mam cca 77kilo

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Tohle se mi stává u jednoho prstu. Prostředníčku na levé ruce. Před pár lety jsem si ho zlomil a od té doby mě ve sjezdech bolí. Jediná možnost je vykašlat se na MTB a dát se na silnici. Věř mi, fakt tě to začne bavit… jako mě :)

      0 0
      • raceman  

        :-)

        0 0
      • fousek  

        Na silnicce sem jezdil a ver mi fakt me to prestalo bavit, navic nebolej z ni prsty, ale zada a zadek, coz radsi preziju ty prsty pri vydatnym sjezdu, nez bolest zad od prvnich 10 km

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Musíš jezdit taky na závody :) Zadek si časem zvykne, kdyžtak koupíš lepší sedlo a na záda stači posilovat … :)

          0 0
          • fousek  

            Tak to se mi zda jednodusi posilovat jen prsty, silnicka proste drnca a to tak ze ukrutne.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              zato DH je rovina, co ? :)

              0 0
              • hribik A1  

                zjednodusene by sa to dalo prirovnat k ceste 2. alebo 3. triedy s pevnou vidlou :-D

                0 0
              • fousek  

                Pri DH nikde neni tak tvrdej naraz  (jedine snad doraz vidle nebo zadni stavby) jako je na silnicce, kdyz po dlouhy dobe presednu na silnicku tak mi nektery diry v silnici malem vyrazej riditka z ruky

                0 0
    • mařena  

      Cus, ja jezdim motokros a myslim ze krome klasickych tipu, je asi nejdulezitejsi nedrzet riditka tak krecovite, myslim ze bolest prstu je zpusobena jedine tim. Pri sjezdu je dobre soustredit se na ruce tak, aby si riditka nedrzela tak pevne, ale zaroven mela ruce ve strehu a mohla zareagovat na problem. Tim se da „zivotnost“ rukou prodlouzit uplne nejvic, navic tim predchazis ztuhlym prackam (predlokti). Jiny gripy mozna taky pomuzou, ja mel na motorce na levy strane mensi grip nez na ty pravy a po kazdym jezdeni jsem mel na levy ruce puchyre. Ja mel vzdycky spis problemy s bolestmi dlani (a trochu prstu) od kopancu do riditek to se proste musi rozjezdit.

      Jinak posilovat krouzkama asi nema moc smysl, nejlepsi je jezdit a jezdit

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce