Bolest kolene a stehen, nové nášlapy

17 nepřečtených
  • KoloBr

    Ahoj, dneska jsem měl poprvé na kole nášlapy, jel jsem asi 60 km dopoledne a potom ještě 40 odpoledne, dopoledne se nic nedělo, jenom jsem si zvykal na to, že zabiram jinak a byla to trasa po rovině, odpoledne to bylo vcelku po rovině, ale sem tam nějaký kopec a začalo se mi těžce jezdit, do kopce mě nehorázně bolely stehna přední a pod kolenem až po holeň, po chvilce to začalo i na rovince a jel jsem jako šnek, jinak bych asi nikam nedojel, nevite jaka muze byt pricina? asi to urcite bude tema naslapama, ale jestli to mám blbě nastavený nebo to tak má hodne lidi, kdyz jede poprve s naslapama, dekuju za odpoved

    0 0
    • novas752  

      Nejspíš špatně nastavená poloha kufru. Osa kufru v nejširšim místě chodidla nebo několik mm za ním.

      0 0
    • Gwaihir  

      Moje první nášlapy znamenaly bolest asi 500km. Vždy jsem měl střed pedálu uprostřed nohy a s SPD to nejde. Teď jsem úplně v klidu. Nezapomeň si dobře seštelovat výšku sedla. S nášlapy potřebuješ výš. Pár jízd a zvykneš si na správnou polohu.

      0 0
      • KoloBr  

        Diky moc!

        0 0
      • roman 3D  

        no možná i nezvykne a bude muset vyměnit nášlapy za některý s větěí stranovou vůlí

        0 0
        • KoloBr  

          Kde je lepsi mit ty kufry? Vepredu nebo az v tech druhych zarazkach? Myslim vzhledem k bolesti stehen..

          0 0
          • Namtos  

            Bolest stehen nesouvisí s nastavením, ale s tím, že jinak zapojuješ svaly, proto i ta bolest. Než to doladíš, měl by jsi ubrat na objemu, ať se to neprojeví na nějakém zranění (sval anebo podkolení šlacha) Šlacha bude nejspíš to co tě bolí až ke kolenu a je to ta šlacha, která jde od špičky přes celou nohu až k hýždi – zánět (měl jsem) tě vyřadí na zbytek sezóny, protože pak už to nebudeš moc plně zatížit dost dlouho se to vrací k normálu.

            Asi by bylo fajn, napsat co máš za nášlapy a boty…

            Když se v nášlapech postavíš a šlapeš jako ze sedla, tak by jsi měl cítit osu nášlapu těsně za kloubem palce nohy a bude ti v ose protínat kloub malíčku. Když šlapeš, měl by jsi cítit, jak se ti zapojují svaly od holeně přes koleno a do stehna. pokud ti zůstává bolest v koleni a horní svaly se nazapojují obvykle chce hýbnout se sedlem stačí 1mm nebo 2 (u mě většinou dolů). Pokud cítíš i tahání kotníků ze stran, tak to chce taky upravit sklon kufru (koukni se jak stojíš nebo chodíš normálně a asi tak nastavit)

            Jak jsem psal aktuálně máš asi den nebo dva volno na rehabilitaci…

            0 0
            • KoloBr  

              Dnes jsem si dal sedlo vys, prijde mi ze to krapet pomohlo, ale jezdim i na rovine s tema naslapama strasne pomalu a kdyz chci zrychlit tak to proste nejde a boli me vrchni stehenni svaly, takze jezdim tak 20 km/h..boty mam force mtb free a naslapy shimana m520…

              0 0
          • milan.v  

            K nastavení kufrů je zde celkem dost vláken, obecně se ale upouští od dávání kufrů více vpřed, naopak se posouvají osou až za kloub palce.

            Je také důležité, abys měl v počátku větší stranovou vůli, tzn. povolil pružinu a případně postupně dotahoval.

            A jak už zde padlo, pozor na výšku sedla.

            0 0
    • Vrci  

      Pokud máš při stání nebo chůzi špičky nohou od sebe nebo k sobě, měl bys mít kufry nastavené na stejný úhel.

      0 0
      • HonzaP9  

        No, to bych dal spíš jako startovní pozici a pak doladit podle pocitu po nějaké kratší jízdě, třeba 10km. Když jsem si nastavil kufry tak, aby mi přišly ok na začátku vyjížďky, tak jsem vždycky po chvíli začal mít pocit, že by to potřebovalo upravit. Po odpočinku zase ok a pak zase. Tak jsem ten kufr schválně trochu pootočil a od té doby ok – na začátku je sice vždycky chvilku divný pocit, ale po chvíli je to pryč a kolena jsou v pohodě.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          JJ. A možná, zvlášť pro příležitostné jezdce a při střídání sportů, po nasednutí na kolo chvíli (pár km) jet na lehčí převod a soustředit se na pozici chodidel a hlavně na kolena, aby neopisovala prapodivné křivky s maximem v horní úvrati 25 cm od rámové trubky, ale šla nahoru i dolů pěkně v rovině s rámem.

          0 0
    • kyl  

      Jezdil jsem pedály CB a koleno mě bolelo i když noha doslova na pedálu plavala.Teď mám spd a koleno je v cajku.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Také mi vaklání v kufru spíš vadí. Jezdil jsem několik let CB (trekové kolo, krátce silnice), naštěstí měly mé tretry takové figury na podrážce, že si s pedály Candy rozuměly a přirozené vůle tím trochu omezovaly.

        Teď už dlouho SH na trekovém i MTB, jakmile se kufry oklemzají a začnou mít vůli, tak je měním. Na silnici Keo2 a kufry jsou mi celkem jedno, buď malá (6°), nebo daleko častěji 0° vůle.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.