blackberry Z1O zkušenosti a tak...

21 nepřečtených
  • vasado

    Ahoj,

    chtěl sem se zeptat, jestli někdo z Vás nepoužívá mobil Blackberry Z10. popřípadě jestli máte nějaké postřehy k telefonu nebo Blackberry OS. Shlédnul sem hodně recenzí ale nejsem rozhodnutej jestli ho vzít nebo ne.

    Díky

    0 0
    • kolda  

      moje zkušenost s BB – je to kurvítko soukromýho života :)

      0 0
    • alinceb  

      Pokud to nemáš jako firemní telefon, tak bych vzal asi radši jinej smradfón. Hlavní výhodou BB je Enterprise server a ten jako soukromý uživatel mít nejspíš nebudeš…

      0 0
      • borda  

        +1. Platit dobrovolne nejaky 3 kila mesicne za bis mi prijde pakarna. A bez BES/BIS nevidim suvod, proc mit BB.

        0 0
    • vasado  

      no já vůbec nechci androida… ( naskakuje mi z něho husí kůže ) jinak rozhoduju se mezi lumií 820, iPhone 4S , a berry z10… hlavně se mi líbí protože za 9k je stejně našláplá jako iPhone 5 nebo podobné ve své kategorii…+ není to mainstreem, a berry OS je mi dost sympatickej…

      0 0
      • alinceb  

        Hele u nás jede na BB celá firma krom šéfa, kterej má jabko (mimochodem se mu vys*alo už asi 3. za poslední 2 měsíce). Je pravda, že máme jen Bold 9000, Bold 9900, Bold 9790 nebo Curve 9320, takže žádný čistokrevný dotykáč, takže nevím, jak fungují.

        Každopádně kombinace Touchpadu a dotyku se u BB docela se*e. Já mám ještě starší Bold 9000 s kuličkou bez dotyku. Na psaní mailů a práci je to super, ale jako telefon pro sebe bych si o asi nekoupil.

        JabkoOS i Win Phone 8 budou imho intuitivnější na ovládání (co sem si hrál s kamarádovou Lumií 620, tak tam je prostě propojené všechno se vším) a taky na ně je diametrálně větší výběr aplikací. BB je přecijen vyvinutý pro specifický okruh zákazníků…třeba oroginální BB browser, co je na mém Boldu, je hotová tragedie. Naštěstí se pro BB dělá Opera…:)

        0 0
        • vasado  

          já právě spoléham na berry OS 10, kterej se mi jeví jako docela intuitivní a má vychytané právě to sociální propojení… no a ten browser co má Z10 má zvládat i flash – což apple ani win 8 neumí ( nevim jak to maj androidí prohlížeče )

          0 0
          • alinceb  

            Ideálně si ho před koupí někde osahej…jinak bych do toho asi nešel…

            0 0
      • mr.nikdo  

        Na Win je porad malo aplikaci a hodne jich je placenych…

        Na iOS je to podobne – existuje uz kotel aplikaci, ale hromada jich je placenych…

        Na Droid – asi nejvice aplikacia nejvice jich je zadarmo, protoze se tam nejvice pirati.

        Ted jsem se rozhodoval o telefonu a premyslel jsem mezi Droidem a iOS… Nakonec vyhral Droid, kvuli poctu aplikaci. Ale teda mam 5'' displej…

        0 0
    • jecnak  

      Kratce jsem mel prvni dotykac od BB a po par mesich sel pryc, protoze to byla tragedie. Jednak dilenske zpracovani bylo ubohe, dal pak ovladani jako takove nepohodlne a neintuitivni. O nedostupnosti jakychkoli aplikaci v te dobe ani nemluve. Od te doby mam uz asi 7 let postupne ruzne iPhone.

      BB na nasazeni v korporatnim prostredi, kde chci mit vse svazane pravidly a nastavenou bezpecnost proc ne, ale jinak v zadnem pripadne.

      0 0
    • vasado  

      a někdo máte zkušenosti konkrétně s modelem Z10?

      0 0
      • marYn  

        Zkušenosti mám, jelikož ho používám.

        Je to jiný systém, než předchozí BB, postavený úplně znovu, jelikož starý JAVA-based systém nebyl schopen dalšího rozvoje. Zkušenosti se staršími BB s OS 4–7 tady mícháte dohromady s novým OS 10!

        BB10 platforma funguje bez BIS nebo BES – stačí jen připojení do Internetu, protokol pro synchronizaci je ActiveSync, takže můžeš používat i Gmail nebo cokoli co chceš.

        Aplikací zatím není tolik jak pro iOS, ale dá se to. Telefon je svižný, má multitasking, net jede bez problémů.

        Zatím jediný problém je výdrž baterie, dá stěží tak jeden den.

        Čírs.

        0 0
        • vasado  

          to jsem rád, že to čtu – já byl docela z toho co všichni psali o starších BB rozladěnej… a tento se mi jevil jako moderní phone se vším všudy…

          0 0
    • Kami  

      za 9kkč? Pravděpodobně bez české distribuce, že? Zbytečně předraženej na to co umí nebo spíš neumí. Mám zkušenost z vodafonu :D Po 10min jsem přišel na to, jak se odemyká…

      0 0
      • vasado  

        a s tím odemykáním? to je dobře nebo špatně? mě se ten systém fakt líbí… :-D

        0 0
    • Docent  

      Podívej se na recenzi:

      http://www.mobilmania.cz/…default.aspx

      Jinak taky jsem jeho koupi zvažoval jakožto nástupce po starém 9520 Curve.Nakonec jsem šel do Androida.Sice se mě na něm oproti BB OS pár věcí nezamlouvá,ale dá se s tím žít.

      0 0
    • oldaka  

      nekde si to vyzkousej nebo poslouchej recenze od lidi, kteri maji nektery z novych modelu (Q10, Z10, Q5). Zkousenosti se starymi modely jsou ti uplne k nicemu. Ty novy jsou nekde jinde.

      0 0
    • Bish0p  

      Smartphone nutě k životu nepotřebuju, tak zatím nemám, protože mě u všech něco vadí. Ale BB10 mě osobně fakt nadchlo, srovnávat se starším BB OS vůbec nemá smysl. Samozřejmě chápu, že když je někdo odchovanej na Androidu a pak si na půl hodiny vezme do ruky BB, tak bude asi zmatenej. Ale po hlubšim prozkoumání toho nového systému, podle mě nemá zatím konkurenci. Mimochodem kde se dá sehnat za 9?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.