Bike v dubnu, v teple a na kontinentě - TIP

8 nepřečtených
  • smallbrother

    Chtěli bysme s přítelkyní v dubnu někam na biky. Mysleli jsme třeba Apeniny, ale mám strach jaký tam je v druhý polovině dubna počasí. Má někdo zkušenost?

    Nebo doporučte nějakou destinaci (v Evropě, do 1800 km od Prahy) kde bude zaručeně teplo a sucho i ve vyšších výškách a je tam dobrý bikování (ve stylu L. di Garda – tam ale ne).

    Díky

    0 0
    • Singlespeed  

      Před třemi lety jsem byl v dubnu v kalábrijských Apeninách. Počasí docela dobré, jen jednou v týdnu pršelo a byla bouřka, jinak polojasno. U moře +20 stupňů, v horách ve výšce 1600 m +5 stupňů, takže nic moc. V nejvyšších polohách nad 2000 metrů bývá ještě sněhová pokrývka. Po silnicích se dá jezdit v pohodě, ty jsou obvykle po pravidelném plužení skoro suché. Ve výškách do 1500 metrů by to mělo být v pohodě. Na obrázku je Monte Petinascura (1708m) a silnice ve výšce 1600 m začátkem dubna 2006.

      0 0
      • smallbrother  

        hmmm, to je asi dost podobný jako v dubnu u nás. Já myslel teplo jako je tou dobou na Gardě.

        Ještě nějaký typ? :)

        0 0
        • Darkson  

          se obávám, že touhle dobou to ve vyšších nadmořských výškách v Evropě o moc lepší nebude. osobně bych zkusil jižní nebo centrální Španělsko(Pyreneje asi ne), tam by mohlo být teplejc

          0 0
          • smallbrother  

            to asi bude řešení, je to ale na můj vkus už dost daleko. Ještě jsme uvažovali o Řecku, to je skoro stejný, plus mizerná doprava na Balkáně.

            0 0
            • Bumerangista  

              V Řecku už budou třicítky, nahoře v nepříznivém počasí tak 5, jinak tak 25. Byli jsem i na ostrovu Andros. Není tam moc singltrackovek v terénu, spíše rozbité cesty a šotolina… ale kopců fůra. Ukázka trasy pro silničku, moc pěkné vyhlídky.

              Minulý rok jsme tam byli letecky. Za kolo chce ČSA/Click4Sky jen asi 300–400 kč příplatek, jde to zabalit do krabice od nového kola. Ubytko jsme asi za 5 minut domluvili za 18€ na osobu v apartmá pro 4. Nikde žádný logistický problém až na to, že kola bere jen loď (ale zase zdarma), takže to chce na letišti rovnou nasednout na kolo i s báglem na zádech a doplazit to do nějaké základnovky, nebo si tam pronajmout auto (ale to už je dražší).

                
              0 0
              • jezevec2  

                Chystam se nekam do tepla v Evrope od 4. dubna cca do 20. dubna. Pokud mozno na kontinente bez trajektu. Odhadoval jsem nejakou Italii nebo Spanelsko. Spis bych nechal svyho staryho HT Treka tady a neco si pujcil tam. Idealne fulla s moznosti nejakych kopcu – nepotebuju nic brutalniho. V klido zacit sezonu. Pocasi je treba v Andaliusii uz ted fajn: napr. Sevilla 20st. Rad ridim takze bych si asi pucil auto uz tady. Ma nekdo konkretni zkusenost. Dik

                0 0
    • biker007  

      letos muzes na nejakej vyssi vysky bez snehu tak do cevna zapomenout…tedy tak s vyjimkou jizni italie nebo sierra nevady. v alpach (vsude) je nejvetsi mnozstvi snehu za poslednich 30 let… viz tyhle fotky z gardy. jeste ted je v 1800m pres 2m snehu… http://www.mtb-news.de/…owthread.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.