• OCG

    Občas tu čtu, jak jsou ti chodci (a obzvláště důchodci) hrozný bezohledný svině. Tohlencto se stalo tenhle víkend.

    Sobota: kámoš jede se svým známým z Prahy na vyjížďku. Kdesi za Křížovou toho Pražáka sestřelil nějakej blbeček v červenym dresu. Jeli proti sobe na polnačce, každej svoji stranu, najednou borec vystřelil doleva, hlavu skloněnou, bušil do toho, co to šlo (asi chtěl střídat nebo co); kámoš to zvládl vybrat, ale ten jeho kámoš už ne. Následoval čelní střet, takže večer jel Pražák ke sv. Anně na CT, byla to hlava na hlavu. Ten caban v červeném mu zničil přilbu.

    Neděle: jedu se známým žlutou do Mar. údolí, pak modrou směrem na Hostěnické propadání, v údolí Říčky. V jednom místě je krátký sjezd, dost rozbitý, končí u pumpy a následuje přejezd přes potůček. Je to docela krpál (posledně sem se tam vytlamil). Situace je taková, že nahoru tlačí maník kolo, za ním jeho baba, najednou se přiřítí tři „chrti“ a pustí to rovnou dolů. Poslední to moc nedává a maníka (který se pro jistotu zastavil) mine o cca 10 cm.

    A tak se vás ptám, kdo je vlastně bezohledný…

    0 0
    • maxtor  

      Bezohlední jsou někteří bikeři, někteří chodci a někteří motoristé. Jestli to někdo vystihne lépe, prosím.

      0 0
      • coyot  

        jj, blbci a bezohledny hovada se najdou vsude, po cely planete, ve vsech oborech a pohybuji se taky ruzne… To neni o bezohlednosti bajkeru, ale o lidske bezohlednosti, egu a tak…

        0 0
      • pepek  

        Nejhorší jsou takoví ti skalní psíčkaři a jejich družky. A pak takoví ti otcové rodiny, kteří ji chtějí jakoby bránit před zlými cyklisty, zařil jsem toto: matka uhnula, děcka uhnuly, pes uhnul, ale fotr si stoupnul vyzývyvě doprostřed stezky a nadával. Jo a myslivci, to je kapitola sama pro sebe.

        0 0
    • vlk  

      Jsem místní od Olomouce.Ale prosím Tě kde se tomu říká Hoštěnické propadání

      0 0
      • radek16  

        hostěnické propadání je kousek od brna… v moravském krasu…

        0 0
        • vlk  

          Aha tak to sem se nachal zblbnout stejnými názvy-u nás je totiž také mar.(mariánské) údolí a do něj vede myslím žlutá :o)

          0 0
    • Krys  

      Ako som uz bol byval spominal v threade o bezohladnych fajciaroch: To, ze niekto zacne fajcit (a doplnim: jazdit na bajku, strikovat svetre atd.) nesposobi zasadnu zmenu jeho povahy.

      0 0
      • OCG  

        to mi je jasný; já to psal spíš kvůli tomu, že mi chvílema přišlo, že všichni jsou ku*vy, jenom bajkeři sou svatí. A když sem to včera viděl… A přitom zrovna o víkendu počasí přímo vybízelo k tomu, aby člověk zařadil lehkej převod, zvednul hlavu a kochal se.

        0 0
        • maxtor  

          Pokud by ses dostal do nějaké motoristické diskuse, tak se zase dozvíš, že cesty jsou pro auta a ne pro cyklisty, chápeš?? Je to na úhlu pohledu. Každé fórum je nějak zaujaté. Tohle ve prospěch cyklistů.

          0 0
          • OCG  

            to by právě být nemělo. Nechci kázat – samotnýho mě kolikrát ti chodci na přehradě serou, když si nehlídají psa a ten mi vběhne pod kola – ale myslím, že právě tohle je špatnej úhel pohledu. Nikde nejsi sám. Ani když jsi v lese sám. „Tohle ve prospěch cyklistů“ je kravina: ty nadáváš na to, že sou motoristi bezohlední, ale pak jsi ty bezohledný vůči chodcům. Dává to smysl???

            0 0
            • maxtor  

              Píšeš o fóru nebo o faktickém stavu?? Máš pochopitelně pravdu, já to vidím stejně, ale to, cos popsal, je bohužel utopie.

              0 0
              • OCG  

                píšeš, že tohle je fórum jisté zájmové skupiny, která bude logicky preferovat a upřednostňovat sebe samu (tak jak ti na motofóru). To si myslím, že není úplně dobře…

                0 0
                • maxtor  

                  To bych neřešil. S tím nic nenaděláš. Důležité je, jak je to ve skutečnosti. V poslední době mám pocit, že jsem asi jediný biker v okolí, protože téměř nikoho nepotkávám. Alespoň mám cestu sám pro sebe:-)

                  0 0
                  • BH  

                    se ani nedivim ze jsi jediny. Okoli Uh.Ostrohu je rovina a na kolach tam jezdi hlavne babky s nosou na pola a pak v nedelu na msu s sirokych suknach. Co by tam proboha bajkeri delali?

                    0 0
                    • maxtor  

                      Tak pokud tvá vyjížďka vypadá tak, že jedeš 5 km tam a 5 zpět, tak tvůj pšíspěvek chápu.

                      Jinak fakt nevím, jak bych ti odpověděl. Snad jen: vem si mapu, polož na stůl vem kružítko, naměř vzdálenost, která odpovídá tak 50 km na té mapě. Zapíchni do Uh Ostrohu a udělej kružnici. Budeš se divit, co tam všechno je. Stačí??

                      0 0
                      • BH  

                        neboj, znam to tam dobre,ale uznej , ze to zrovna bikersky kraj neni, ne? nejblizsi les 20 km? Mimo ty zminovane babky tam vetsinou narazis na streca, jak jede na kostitrasu na vinicu, tech je tam plno. Ja jen komentuji to, ze se divis, ze zadne bikery nepotkvas. je se tedy nedivim.

                        0 0
                        • maxtor  

                          Tak ono Chřiby jsou na ježdění na biku super. Fakt se mi ale nestalo, že bych nepotkal ale vůbec nikoho jako tento víkend. Říkal jsem si, jestli nejsem poslední blázen. A ještě něco: napatřím mezi ty, kdo si myslí, že jezdit na biku = dupat do kopce, pak zase rychle dolů a pak zase nahoru. Já se dokážu vyblbnout i na klikaté lestní pěšině, byť je to po rovince a těch je kolem dost a dost.

                          0 0
                          • BH  

                            tak me to tedy na tech rovinach na biku moc nebavi.Ale proti gustu …Chriby jsou fakt super, jako Otrokovicak o tom neco vim. Jinak nemas to preci jen bliz do Bilých karpat(dolni nemci apod.)?Da se bikovat i v okoli Babi hory?

                            0 0
                            • Medunka  

                              Kolem Babi hory jeste nic moc, je lepsi jet az dal do Karpat

                              0 0
                            • Medunka  

                              K tem bajkerum tam kolem, kdyz uz tam teda nejaky je – nezdravi

                              0 0
                            • maxtor  

                              Právě že Bíké Karpaty moc projeté nemám. Ne moc často se utrhnu na jeden celý den. Je to dál a hlavně jedeš pořád po silnici. Když chci do Chřibů, tak to střihnu lesem do Nedakonic a pak to mám už na Smraďavku kousek. TO mi vyhovuje. Teď jsem objevil Prákšickou vrchovinu v prostoru mezi Hradištěm a pak dál směrem na Luhačovice. Je to tam paráda. Příští rok se to chystám projet i dál. Na biku jezdím posledních pár let a pořád je co se učit a co zdokolalovat. Víc než 10 let na žiletce se prostě na stylu jízdy podepíše a některé „zlozvyky“ se těžko odvykají, takže nějaká divočina střemhlav dolů na mě moc není.

                              0 0
                              • zubatec  

                                A jaký zlozvyky máš na mysli? Taky jsem bývalý „žiletkář“ (v době kdy jsem závodil žádný bajky neexistovaly) a tu průpravu beru jako plus.

                                0 0
                                • rarášek1  

                                  Já taky, jen ty zatáčky furt jezdím jak s autobusem :-)

                                  0 0
                                • maxtor  

                                  No, napsal jsem to trochu dramatičtěji, než to ve skutečnosti je. Prostě obecně na silnici rozhodně není tak důležitá práce s těžištěm jako na biku. Prostě sedíš na sedle a šlapeš. Na biku je to o něčem jiném. Kdo to má v krvi, je v klidu, ale mě ta technika občas stále dělá problémy. Toď vše.

                                  0 0
                                  • marapara  

                                    To chce nežiletkařit, ale jen bikovat ;). Já jsem silničku nikdy neokusil, tak jsem spíš technický typ. Silničáře docela bez problémů poznám i bikovém maratonu. Protože mají naježděné velké objemy km, tak do kopce mě přejdedou, ale jak je nějaký sjezd, tak se situace otočí :). Se mi tak stalo na dubnickém maratonu, před několika lety. Výjezd z lesa, na krásnou asi 500 m dlouhou louku, prudký padák do dědiny, cca 20% klesání. Vyfičím z lesa na širokou cestu pro auto (2 stopy), přede mnou 4 maníci na fullech, jedoucí asi 30 km/h neustále brzdící. Já na HT, jsem přeskočil do druhé stopy, kde nikdo nejel, ale byla kapku horší, vzal jsem se asi 60 km/h, možná víc. Bylo mi jasné, žo to byli silničáři jedoucí MTB maraton.

                                    0 0
                                    • zubatec  

                                      Nebo to byli bajkeři kterým prostě nikdy nikdo neřek o práci s brzdama, s těžištěm, používání převodů, volbě stopy, správném posedu atd… On si taky kdekdo myslí že když si koupí fulla 100/100 mm, že bude hned jezdit jako pámbůh. Taky už jsem předjel spoustu daleko namakanějších týpků na daleko dražších kolech jenom proto, že jim chyběla technika (a to nejen ve sjezdu, ale i ve výjezdu nebo po rovině přes šutry, bláto, kořeny).

                                      0 0
                                      • marapara  

                                        … takové politováníhodné nedopatření se jim může stát max. jednou za 10 let :)

                                        0 0
                                      • orca  

                                        někdy je to jenom o tom že někdo se prostě bojí a nemá potřebu riskovat .. a jede pro radost a tu radot i při pomalém sjezdu kopce má… (jako třeba já :-)

                                        0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Jak už jsem napsal níže o kole to není.

                                        Je to především o technice, pak dokážeš být rychlý i na HT a to klidně i mizerným a pak je to o tom, jak moc chceš riskovat a jezdíš na hrani svojich možností.

                                        0 0
                                    • maxtor  

                                      Tak ty jsi ovšem extra třída:-) (nemyslím to zle). Do nové sezóny chci bika trochu přestavět k obrazu svému a pak ti dám na prdel i ve sjezdu:-)!!!

                                      0 0
                                      • marapara  

                                        Hehe, tož to su zvědavý :) … ale upřímně, myslíš, že je to jen bikem? ;) PS: A to jsem to všechno sjížděl jen na docela dost sjetých Nanoraptorech ;). To jsem neměl obutý plášť s pořádným vzorkem. Mít tam třeba Mutanoraptora, tak mám ve sjezdu daleko větší jistotu. S tím sjetým Nanošem je to chvílemi tak na hraně pádu.

                                        0 0
                                        • maxtor  

                                          To vůbec ne – pocopitelně je to o technice a hlavně o umu a vzručnosti. Kolo ti zázraky neudělá, nicméně to, že mám těžiště víc dopředu než většina jiných jsem si nevymyslel – měřil jsem si geometrie jiných rámů. Stejně jako to, že v prudším sjezdu se mi to prostě staví na přední ať dělám co dělám – stačí vzít zadním kolem nějaký kořen. Neboj, budu dál cvičit.

                                          0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Myslim, že to se silničáři moc nesouvisí.

                                      Prostě někdo techniku má a bude jezdit rychle sjezdy i na HT. Někdo ji nemá a není tak šikovný a nikdy ji mít nebude a bude jezdit pomaleji i na fullu. A kdo je šikovný a snaží se, tak získá techniku po přechodu ze silnice velmi rychle (aspoň základní věci) a kdo tak šikovný není (třeba já), jezdí na biku už hodně moc let (víc než 10) a stejně techniku nic moc nemá a mít nebude.

                                      A pak jak psal Orca je to dost o míře riskování. Někdo jezdí až téměř ke svojí hranici svojich schopností a někdo s velkou rezervou (rychleji by dokázal, ale raději jezdí co nejbezpečněji).

                                      0 0
                                      • marapara  

                                        Tak to já jsem ten co jezdí na hranici, řekl bych, že někdy až na hranici pádu. Zatím se mi ji ale až na vyjímky vždy podařilo dodržet.

                                        0 0
                • jonys  

                  Myslím,že většina lidí tady jsou zároveň bikeři,motoristé i chodci.Takže víme,co vadí bikerům na chování chodců i motoristů,chodcům na chování bikerů i motoristů a konečně motoristům na chování bikerů i chodců.No a samozřejmě nesmím zapomenout na vazby biker-biker,motorista-motorista popř.chodec-chodec :-). Pak je jen o míře ohleduplnosti,jes­tli dodržujeme okřídlené „co nechceš aby bylo činěno tobě,nečiň druhým“… Konkrétně mě u bikerů(některých) vadí právě to bezhlavé sjíždění sjezdů tak,že nemá šanci reagovat na vzniklou situaci-že za zatáčkou pojede někdo proti,nebo hůře-že tam půjdou babičky,kterým asi budeš těžko vysvětlovat,že si mají držet stranu… Proto z kopců,kde nemám dobrý přehled,jedu jen tak,abych dokázal tyto situace vyřešit-vzniklou ztrátu doženu ve stoupání :-)

                  0 0
            • Vymi  

              je tezke se o tom prit kdo je vetsi magor… bezohlednost nekterych lidi at uz na kole, brusli, pesky ci v aute je velmi smutna… to je jak kdyz potkas vikendaka za volantem radeji se mu vyhnout… je totiz schopen na tebe vsechno co on provede svest dale je mozne ze se bude chovat agresivne a tak… co se tyka bikeru minulej tyden jsem byl na sviho a Tyna vedle sebe jednou nejaci bikeri uz dalky bylo videt ze to nejsou zadni sportovci a spise se jednalo o takovy vikendaky na kole… jakmile jsem je zacal dojizdet zacli delat prominte mi ten vyraz picoviny na kole, floky, ruzne akrobaticke kousky co z jsem vubec nechapal ze v tu chvili muzou udelat… me to bylo vsechno jedno co mi chteji ukazat ja chtel jen predjet a pokracovat dal ale ne oni jakoby ta cesta jim patrila… nic jakmile jsem videl ze je moznost hupsnout na pole udelal jsem to a zmizel jsem jim z dosahu… nikdy driv jsem takovy silence nepotkal.. a nebyl jsem jedinej kdo je potkal…

              0 0
              • maxtor  

                Moje zkušenost. Jedu a přede mnou magor na čtyřkolce. Jel celkem pomalu a za ním smrad jak sviňa – dojel jsem jej a když jsem jej předjížděl a on si mě všiml, tak přidal. Sice pořád nic moc, ale předjet jej nešlo. V tom smradu se taky jet nedalo. Vzdal jsem – zastavil, chvíli počkal a pak pokračoval.

                0 0
                • coyot  

                  S blbcem neudelas nic..... (pokud ho nechas na zivu) – jestli jel na sever, jel bych na jih… Ale vyresil's to taky salamounsky ;-)

                  0 0
                • coyot  

                  A zabijet se mi fakt nikoho nechce! A navrch by ze me byl brzo masovej vrah…

                  0 0
        • Krys  

          Svaty som samozrejme iba ja, ostatni su bezohladne svine, pretoze mi neuvolnia cestu. A je jedno ci idem na bajku, aute alebo peso. Svatou povinnostou vsetkych v sirokom okoli, postarat sa o moj pohodlny a bezpecny prechod. mam predsa svoje prava. Uz to, ze som zaujmovymi skupinami, ktore nas tajne ovladaju nuteny stat na cervenu, je hrubym porusenim ludskych prav. Ja by som to vsetko strielal, pan doktor. :)

          0 0
    • Meesha  

      na ****** muzes narazit kdekoliv – i mezi bikerama.

      Taky se mi to nekolikrat stalo a docela jsem se tomu divil, kdyz treba i nekteri lide tady na foru kazou o ohleduplnosti, toleranci atd a pak o vikendu na vyjizdce predvadej nepochopitelny veci bez jakyhokoliv zajmu o okoli…

      0 0
    • Radek Broz  

      Ad 2. pripad: Bacha ma davat predevsim ten, kdo tlaci – jako biker by si mohl narozdil od pesaku uvedomit, ze taky nekdo muze jet dolu.

      Jinak souhlas s Maxtorem – tohle se neda zevseobecnovat.

      0 0
      • OCG  

        nenapsal jsem jedno: je to mírné stoupání a modrá odbočuje dolů doleva. Na odbočce do toho sjezdu se ti borci ani nepodívali, ani nezvolnili. A přes horizont samozřejmě nemohli vidět, jestli někdo pod nima není. Ale byli to kanóni, jeli metr za sebou…

        0 0
    • BB  

      Jaký si chodce uděláme, takový je máme. Vždy když zpomalím, pozdravím a poděkuji, tak nemít uši, tak se na mě usmívají kolem celé hlavy. Když borec včera na navigaci Řež – Včelí Dol, nezpomalil a na úzké pěšině vytlačil dva chodce do křoví, tak po něm málem házeli šutry. Stejný chodci, které jsme míjel ve vzájemné pohodě, protože jsem dokonce vycvak, abychom se bezpečně na navigaci srovnali.

      0 0
      • OCG  

        jak málo stačí, že? ;)

        0 0
      • Krys  

        A naopak. Ja som raz slapal ja blbec na Cukrak po tej hnusnej modrej, na konci som este musel aj tlacit. Tesil som sa ako to rozpalim po tej rovnej dlhej ceste dolu kopcom. Avsak, akurat tam mali hromadnu akciu nejaki dochodci a boli rozlezeni po celej dlzke tej cesty. Takze som siel dole pomaly na brzdach. Ti dochodci a hlavne dochodkyne mi s usmevom uvolnovali cestu a hulakali na cely les na tych ostatnych aby ma pustili. Usmievali sme sa jeden na druheho no proste pohoda. Aj tak som to nemohol pustit rychlo, je dam dost strku, ktory by mohol strielat od kolies. Ale mal som z toho celeho dobry pocit. Skoro som sa udakoval k smrti :))

        0 0
        • maxtor  

          Jo jo, tohle důchodci umějí. Já jsem zase nedávno chytl křeš do lítka, tak jsem slezl, lehl vedle cesty a natahoval, když v tom kde se vzal, tu se vzal, starší manželský pár a hned mi chtěli pomoct. Snažil jsem se jim vysvětlit, že je to v pohodě, marně. Málem mi zavolali sanitku.

          0 0
          • Krys  

            Vzdy je lepsie, ked clovek vekom ziskava skusenosti (napr. ze usmevom sa da dosiahnut vela), a nerozsiruje si miesto toho zbierku frustracii.

            0 0
            • coyot  

              Evidentne existuji i ohleduplni bajkeri :-))) diky za napravovani reputace!!

              0 0
            • OCG  

              já bych chtěl taky Velo za úsměv! Kde ho dávají? :o)

              0 0
        • OCG  

          mně přijde, že stačí jen mírně přibrzdit, dát jim najevo, že o nich víš a když se netváříš zavile jak bys jel 20. kilometr stoupání někde na TdF, tak ti lidi uhnou i třeba na mostku, kam se sotva vlezeš sám (a když ho seskočíš, tak ti ještě zatleskají – to se stalo mně) a ještě se smějou. Mně ta bezohlednost prostě sere…

          0 0
          • Stancek  

            Vic Ti zatleskaji, kdyz ho seskocis a hodis poradnou drzku :-D

            Jinak „s dovolenim“ a „diky“ funuje skoro vzdy a vsude…

            0 0
            • marapara  

              No, dycky nefunguje. Když trefíš na blbce, který má jen své ego, tak nefunguje ani tohle.

              0 0
            • OCG  

              až tam bude nějaká hezká slečna, tak zkusím hodit nějakou neškodnou, ovšem hrozivě vypadající tlamu, třeba se v ní probudí mateřské city, pak už je jen věcí umu, kam se to nasměruje. Ale já bych měl ve směru jasno :o)

              0 0
              • maxtor  

                Hlavně si dávej pozor, aby sis při pádu neublížil o horní rámovou trubku. To by byla v tomto případě velká škoda. Teď mě ale napadá, že tys měl na mysli jistě mnohem vznešenější cíl – např. pozvat ji do kina nebo ji doprovodit domů, že??

                0 0
                • OCG  

                  muhehe, nemel… Leda že by to sloužilo jako usnadnění cíle zmíněného již dříve :o)

                  0 0
              • Stancek  

                Tak prez drzku jsem se jednou seznamil… ficim na silnicce prez dedinu z kopce… tak krasne to svistelo a zpoza zivyho plotu mi do cesty skocila takova sikovna kocena. Jsem se lekl a tak hamtnul na brzdy, ze z toho byl paradni polet prez riditka… auauaua sedreny zada a mirne podreny kolo. Jeste ze jsem ji jeste v letu nestihl oradne vynadat, holka bydlela hned naproti, tak me vzala dom at se dam trochu do pucu… no a nejak jsme se zakeali a dal to kazdej zna… :-)

                0 0
                • fousek  

                  hmm, tak ja sem se seznamil jen se stromem nevim jestli on chtel pokecat, ale ja sem moc naladu na pokec nemel:-)

                  0 0
                • maxtor  

                  Pokračuj, začíná to zajímavě:-)

                  0 0
                  • Stancek  

                    Zadna divocina… jsem se zeptal jestli bude i zitra sakkat pod kola, ze bych se stavil… pak to bylo asi dva nebo tri mesice zajimavy a pak min a min, az to prestalo…

                    0 0
                    • maxtor  

                      Tak takové příběhy znám bohužel taky:-(((( Aspoň vím, že nejsem sám:-)))

                      0 0
                    • Lance  

                      jak moc zajimavy? nebo jak hluboko zajimavy? pokracuj, krasny pribeh.......

                      0 0
                      • Stancek  

                        Muzu o tom napsat povidku, ale jedine s Tvymi ilustracemi…

                        0 0
        • Martin  

          no já zas tuhle sjížděl praděd. lidi roztáhaní po celé silnici, přitom na cestě jsou nápisy „chodte vlevo“. moh sem si vyřvat hlasivky, jak jsem ječel „pozoooor“ a lidi na mě ještě čuměli jak na vraha. a to jsem je ještě zdravil a děkoval. ono je to asi dané geografickou polohou, na pradědu málokdy někdo uhne cyklistovi z cesty.

          0 0
    • maxtor  

      Sice to sem moc nepatří, ale nechci zakládat nový thread: jel jsem vlakem a kolo (toho XC Gianta, co mám v profilu) sebou. Přisedl si ke mě kluk s holkou (kolo bylo v oddělní pro kola za plexisklem). Já jsem byl v „civilu“ takže nepochopili, že kolo je moje. Pak ten borec začal vést „zasvěcené“ kecy o tom, jak to sjezdové kolo, co tam stojí, je naprosto na nic, že je to jen na jízdu z kopce, jinak naprosto nepoužitelné. Jak on na své favoritce, což je nejlepší kolo, předjede kohokoliv a sjede cokoliv. Málem jsem padl smíchy:-)

      0 0
      • marapara  

        … to ještě nesjížděl na fovoritovi Velký Lopeník po zelené ;) :) … to bych chtěl vidět, jak by tam řádil :)

        0 0
        • maxtor  

          Co víš, třeba by dal na prdel i tobě:-) Podle keců, které vedl, bych tomu málem i věřil. To je tak, když chce někdo zamachrovat a přitom mluví o něčem, čemu evidentně nerozumí.

          0 0
      • pedrod  

        citace olkyc (13.10.2006 01:29:51) 89.24.4.xxx 3×> Kralicky sneznik – Allmountain (^ odpověď na 2× ^) Tam jsem vyjel (vyjel) kdysi na silničce ze Stříbrnice (myslím po žluté), samý kámen a kořen, ale vyjel..

        0 0
        • maxtor  

          Divil jsem se, ale taky jsem potkal borce na esce v místě, kde je problém vyjet na biku (cesta, kde původní asfalt zmizel v propadlišti dějin a zůstaly na povrchu jen ty kameny jako pěst, které tvořily podloží). Hleděl jsem jak puk a hned jsem se ho zeptal, jestli to vážně vyjel. Málem se urazil… Třeba to byl zrovna Olkyc…

          0 0
          • Krys  

            Niekedy je dobre nevediet, ze sa to neda. potom ide vsetko ako po masle. :)

            0 0
            • maxtor  

              Já jsem vyjel někdy před deseti roky na silničce Javořinu. Dnes nechápu… Možná ta cesta byla méně rozbytá než je dnes, ale stejně… Kdybych neměl z té akce fotky, tak bych si myslel, že se mi to jen zdálo.

              0 0
              • MlokCZ  

                Všechno je to především o technice jezdce a jeho fyzičce (když je to extra prudký výjezd). Pokud má techniku vynikající a k tomu ještě dobrou fyzičku, že může v těžkých úsecích pořádně zrychlit, tak se dá projet opravdu hodně na sebehorším kole.

                0 0
    • Mamut  

      „A nejhorsi jsou trpaslici!“

      0 0
    • Ice-goofy  

      Ja si myslim, ze jak uz to tu padlo zalezi na kazdem z nas…Pokud jsi hulvat je jedno pokud jsi na kole ci v aute ci jen chodec… A myslim si , ze do budoucna to jine nebude..

      0 0
    • oxyaction  

      Já měl vošklivej zážitek letos v létě na jedný hnusný križovatce v Brně.Jedu si to s mladou od nádraží,kola naložený na dovču,takže docela těžký.Chcem projet tu křižovatku,jsme na vedlejsí,auta nikde,tak jedem.Najednou z prava pod mostem se vzřítila tramvaj.Co teď,to nestihnem!!!Brzdim­,ta moje do mě vráží ze zadu,prední kolo na koleji,navazuju oční kontakt s řídičem tramvaje,ale ten naopak zrychlí.Na poslední chvíli sem stačil couvnout.Jasně,měl př.,nemoh uhnout,ale moh přibrzdit!Sem od Plzně a v Brně sme drobet bloudili.Myslim si,kdybych zaváhal,asi by to bolelo.Prej nemusí mít ani řidičák a může jezdit po městě s takovim kolosem.

      brně

      0 0
    • marapara  

      Myslím, že bezohlední lidé a blbci jsou ve všech skupinách lidí. Ať to jsou bikeři, chodci, turisté, motoristé, důchodci ..... V létě jsem se takto setkal s bezohlednými lidmi, když jsem trénoval v červenci na trati karpatského maratonu. Bylo to na Velké Javořině, kousek od vysílače. Jedu k vysílači na otočku po široké (pro auto), šotolinovo/kamenité cestě (cyklostezka), cca 100 m od vysílače jsem předjížděl 3 starší lidi vedle sebe jdoucí přes celou cestu. Najel jsem si do jedné stopy a blížil se k nim a neustále jsem zvonil na zvonek. Nic. Až jsem byl pár metrů za nimi, tak mi nezbylo nic jiného, než na sebe upozornit smykem zadním kolem po kamenech. Oni se jen tak nechápevě otočili a hleděli na mě asi tak, jako že co si to dovoluju je otravovat. Říkám jim, zvoním, neuhnete. My jsme neslyšeli. Zakroutil jsem hlavou a objel je, přijel jsem k vysílači, kde se točí závod a jel jsem zpět. Opět jsem narazil na tyhle lidi. Jel jsem v jedné stopě, oni mě viděli, jak k nim přijíždím, šli přes celou cestu, ale opět se neodhodlali uhnout ani omylem. Tohle mě už opravdu docela vytočilo. Tak kdo teda je ten blbec? Takže asi tak.

      0 0
      • maxtor  

        Tuhle zkušenost má asi každý. Já jsem to zažil i s jiné strany. Jel jsem v Jeseníkách na Paprsek na běžkách – je to tam hodně frekventované. Zrovna tam asi bylo nějaké soustředění běžkařů – co chvilku jsem musel vyskočit ze stopy a pustit rychlejšího závodníka. To mi problémy ani tak nedělalo, ale spíš mě vadilo to, že ani jeden jediný mi třeba neřekl díky nebo aspoň nekývl hlavou – jen funěli a čuměli před sebe. Bohužel, pokud se pár takovýk „profíků“ přežene takovým způsobem kolem nějakých „výletníků“ tak pak se není co divit tomu, že nás všechny hážou do jednoho pytel a chovají se tak. Nevím, jak z toho ven – pokud budou v každé skupině stejně zapálených lidi idioti, tak se na stávající situaci nic nezmění.

        0 0
      • Martin  

        no blbci jsou ti co tě viděli a neuhnuli… zcela jednoznačně. chápu že tě možná neslyšeli zespoda, starší lidi můžou blbě slyšet (ale jak to že slyšeli ten smyk?). na pradědu, při výjezdu i sjezdu to bejvá stejný. někteří lidi prostě jdou jak vofce roztažení přes celou cestu a cyklisto ty se třebas zblázni.

        0 0
        • Krys  

          Neurazaj tie nebohe zvierata. :) S ovcami to sice nepoznam, ale uz som raz stretol na jednej hradzi, z ktorej sa nedalo uhnut, obrovske stado krav. Pastier na mna krical, nech idem kludne dalej, tak som siel. Slo to ako noz do masla. Predo mnou sa kravy rozostupili a za mnou sa to uzavrelo. Ale ziadna mi nenadavala do bezohladnych bajkerov. :D

          0 0
          • marapara  

            :) tak z toho by si měli lidé vzít příklad.

            0 0
          • Martin  

            já napsal vofce, né ovce :-)

            0 0
          • Andrzej  

            tak ovce jsou uplne vynikajici, na stezkach se motaji minimalne, kdyz tam jsou a vidi te tak klidne uhnou nebo popobehnou stranou a kdyz te nevidi a zaregistrujou az kdyz jsi tesne za ni tak nejak automaticky a v klidu ustoupi a pritom se ohlizi, kam az ma uhnout… proste v pohode

            0 0
        • marapara  

          No nebyl to nijak dramatický smyk. Jen jsem kontroloval situaci a brzdil, když jsem přijížděl k nim zvoníce, oni stále neregovali, tak jsem polechtal páku a škrkl kolem o šutry. To už se otočili. Kdyby mi jednu stopu uvolnili, poděkoval bych, o tom žádná, ale oni se na mě ještě dívali jako kdybych jel po cestě, která jim patří. A dorazilo mě to, když jsem jel proti nim, tak se nehodlali nějak uhýbat. Asi si mysleli, že snad pojedu škarpou nebo co.

          0 0
          • maxtor  

            Já jsem tě pochopitelně z ničeho neobviňoval. Já sám navíc zvonek nevozím – slyšel jsem, že si o něj někdo zranil nohu či co:-) – tak mi zbývá to flokování a nemám s tím problém. Když někdo jede v protisměru (dělám to taky, když nás jede několik vedle sebe) tak by si měl všímat více nejen toho, co se děje před ním, ale taky co se děje za ním, protože na té straně cesty prostě nemá co dělat. Když si mě všimne a uhne, rád poděkuji. Pokud si mě nevšimne, ale omluví se, taky v pohodě – řeknu mu, že se nic nestalo a jedu dál. Trotly kteří ti teda nakonec uhnou a tváří se jak kdybys jim nějak ublížil, když sis je dovolil předjet a ještě nutil, aby ti uhli, bych ale nejraději nakopal.

            0 0
            • marapara  

              :) Ten co urazil zvonek, když si po dlouhé době udělal letecký den přes řídítka jsem byl já :) Jsem zapoměl, že mám Wormy, když jsem řezal zatáčku v lese :). Lehce jsem polehtal přední brzdu a v náklonu mi podjelo přední kolo, až jsem z toho letěl přes řídítka a cestou urazil packu zvonku :). Ještě fčíl mám jizvu na koleni.

              0 0
              • maxtor  

                Já vím. Tahle historka mě utkvěla v paměti:-)

                0 0
              • orca  

                z toho plyne ponaučení že na bika nepatří zvonek…

                0 0
      • maxtor  

        JO a ještě jedna zkušenost. Znám jednoho magora, se kterým jsem jezdil dřív na žiletce. Liboval si v tom, že se připlížil na žiletce za někoho, tak metr za ním zazvolil jak o život, že se ten nešťastník před ním lekl jak prase. Další jeho kousek spočíval v tom, že někoho předjel a zařadil se před něj tak, že jej málem vzal zadním kolem. Když jsem jel za ním, tak jsem to byl vždycký já, co schytal nádávky těch lidí, kterým tohle udělal. Jednou to ale přehnal, protože tohle udělal mě, když jsem jel na biku po cyklostezce a on mě zezadu nepoznal… Málem jsem ho zabil.

        0 0
        • marapara  

          :) Mně se něco podobného stalo, kdysi dávno, když jsem měl ještě Favorita (cca 15 let zpět). Jel jsem k bráchovi do Boršova, cca 2 km, jel jsem kolem koupaliště, kde stáli nějací kluci k favoritama taky. Jak uviděli, jak jsem přejel, tak se jede za mnou pustil a vzal mě přesně, jak popisuješ. Těsně přede mnou to smýkl doprava. Jeho přehazka mi drbla do motýlku na předním kole a rozletěla se na kusy. Málem jsem spadl z kola smíchy, jak se parádně vytrestal ten borec sám.

          0 0
    • kolobrnda  

      nekteri jsou opravdu magori. nejhorsi jsou rodinky a nektery starsi zensky…sotva na tom udrzej rovnovahu a vubec nejhorsi je ze nevis co udelaj…ale i sam jsem nekdy trosku bezohlednej a co si budem vypravet..

      0 0
      • kolobrnda  

        a to co se stalo tvemu kamosi..to je k zamysleni. ten parek v cervenym dresu at se stydi a radsi sedi na prdely doma u televize…

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Vytočilo mě chování několika kolařů tuhle neděli. Ještě teď mně stoupá žluč a to se nenechám snadno vykolejit.

      Jela jsem terénem od rodičů ke mně domů, bohužel jsem ale vyrazila později a tak jsem musela v jedný obci opustit terén (nemám supr výkonný světla) a zbytek cesty strávit na silnicích třetí třídy a širokých lesních cestách. Abych se na ně ale dostala, musela jsem v té samé obci ujet asi třicet metrů po silnici první třídy s velkým provozem.

      Dojížděla jsem skupinku kolařů (pár kol, jeden vozík, v něm další kluk) věkem asi něco málo přes osmnáct. V jednu chvíli kolo s vozíkem trochu vybočilo stranou, pak se srovnalo a jelo dál. Když jsem dojela na stejné místo, všimla jsem si, že těsně před předním kolem něco doutná. Jen tak tak jsem se tomu vyhnula, tělo zareagovalo dřív, než hlava začla přemýšlet, o co by se mohlo jednat. Na úrovni přední vidlice to bouchlo. Ti kokoti na mě nastražili na silnici s hustým provozem petardu! Lekla jsem se, vybočila ke středu jízdního pruhu. Měl jsem štěstí, že za mnou zrovna nejelo auto. Kluci se dobře bavili, asi jim nic nedošlo. Co všem jsem jim řekla, tu nebudu ani naznačovat, takhle rozčilená a naštvaná jsem byla snad jen jednou (čirou náhodou taky letos a taky kvůli „bikerovi“, přímo na závodech).

      0 0
      • maxtor  

        Tak to je síla. Připomíná mě to pitomou spolujezdkyni, která jela v autě, co mě předjíždělo na žiletce asi stovkou. Vyhnula se z okénka a chtěla mě plácnout po zádech – což se jí podařilo, ale když jede člověk nějakou třicítkou a auto stovkou, dá to pěknou ránu. Málem jsem spadl a modřinu jsem měl na ruce jak prase. Slečínka ale dopadla hůř. Na nejbližší benzince (asi po kilometru) jsem to auto viděl stát, ta kráva seděla vedle na patníku držela se za ruku a brečela. Vedle ní asi 100 kg borec a někam volal. Neodpustil jsem si aspoň projet kolem a hlasitě se smát (ikdyž mi moc do smíchu nebylo, protože jsem se stále třepal jako ratlík).

        0 0
        • Martin  

          tak to musela bejt prda… mě jednou pleskl kamoš, co mě předjížděl, po prdeli… delta vé asi 10 k/h a já se tak lekl… rána taky slušná.

          hovada jsou bohužel rozptýlena rovnoměrně po celé populaci, nevybereš si, možná tak mezi šachisty jsou slušňáci :-(

          0 0
          • Lance  

            nejsou, slusnak by nechodil po kazdem tahu chcat:)

            0 0
          • Krys  

            Spominam si, ze nejaky ten rok dozadu na nejakej vyznamnej sutazi vyskocil jeden sachista do druheho a bola z toho bitka. Davali to aj v telke. :))

            0 0
      • kolobrnda  

        ukaz mne toho smejda a ja mu dam petardu do ******…debil…to jsi mne pripomela jednu pani stredniho veku co jela predmnou od bilovic…bylo tam par kaluzi a vcelku sucho. tudle jedou proti nam nejaci mladi smrkaci a jeden to rozjel a jak jela ta zenska a byla vedle ni ta kaluz, tak do ni skocil s tim kolem a celou tu zenskou nahodil. zarval jsem na nej a dohanel ho, jenze jsem mel 3tydny po operaci kolene, tak jsem ho nedal…proste to neslo, byl jsem steklej jak nikdy… vubec nejhorsi je jak to tady bude za par let vypadat…

        0 0
        • Lance  

          kripla potkas na kazdem rohu – bohuzel, nejhorsi je ta bezmoc

          0 0
        • maxtor  

          Čerstvý zážitek: jedu na žiletce po cyklostezce do kopce a proti mě rodiče s dvěma parchanty tak 5–6let. Jeli 2×2 vedle sebe. Dalo se jim v pohodě uhnot, takže v klidu. Když jsem však tuto rodinku předjížděl, tak ten jeden harant na mě zařval: ŠLAPEJPYČO!! Schválně jsem se otočil, jestli mu aspoň rodiče něco řeknou – vůbec nic. Možná bude ten prcek za pár let dělat to, co popisuješ. Ani bych se nedivil.

          0 0
          • kolobrnda  

            to je sila…nedavno jsem udelal mensi prestupek. jel jsem s kamaradkou vedle sebe v male ulicce…samo ze kdyz bych slysel auto, tak hned uhnu…jenze ten jezedak se tam prihrnul s tim autem snad rychlosti svetla a troubil jak magor. tak jsem uhnul a smal se. jenze typek si to zaparkoval u sveho baraku a zacal na mne rvat ty hnupe…tak jsem se do nej tak pustil ze nenasel slov. no, proc to pisu?? Myslite ze ma smysl vubec reagovat?? Jsem bohuzel cholerickej a vytoci mne kreten s pi.. ve znaku /omlouvam se tem co vlastni toto vozidlo/ jenze potvrdil co ma ve znaku…ze je jen pi..

            0 0
            • orca  

              základní pravidlo zní : Nerozčilovat se pro blbost druhých, ty si škodíš a on je v pohodě…

              0 0
              • kolobrnda  

                ja vim, jenze on se hrne v ulici kde ma znacku 30km/h snad 80km/h kdyz bych se na nej nerozcilil, tak priste srazi nejake dite a snad mu to nebude ani vadit. co si kdo z nej pak veme??

                0 0
            • OCG  

              Tohle mě už přestalo vzrušovat… Někteří řidiči si holt myslí, že jim ta silnice patří. Když troubí, většinou si toho nevšímám, když gestikulují a něco říkají, ukážu jim prostředníček a šlapu dál. Spíš mě štvou přehradoví chodci. Jsou na cestě, která je nejen pro pěší, ale i cyklostezkou (chodce na cyklostezce bych pokutoval – když už se pokutují cyklisti na chodníku), roztažení od kraje ke kraji. Když je vidím, z důvodu absence zvonku pískám (někdo klape pákama, ale to jde tuším jen u véček, aspoň moje páky neklapou) Onehdá se mi stalo, že ve sjezdu takhle hvízdnu na rodinku s malým děckem, oni se rozestoupí, nalevo ode mně hlava rodiny napravo krky rodin s dítětem. Dítě hned napravo ode mne, nikdo ho nedržel za ruku… Zvolnil jsem, bo fakt nevím, co to děcko udělá. No a co tatík? Začal na mě hulákat, ať jedu ještě rychlejš. Ignoroval jsem to. No ale o kilometr dál, v místě, kde je tradičně hromada lidí, stojí blonďatá pipena s dvouma jorkšírama a telefonuje, na psy nedává bacha. Jeden mi málem vlítne do cesty, mám co dělat, abych ho nezabil. Nic neřeknu, jen po pipeně loupnu očima. O kousek dál ovšem stojí maník, drahý hadry, evidentní výletník a začne mi krásnou pražštinou nadávat, ať jedu pomaleji (a že sem nejel víc než 16 km/h), že sem mu mohl zabít psa. Odpověděl jsem mu, že nejedu rychle, že jestli mu tohle přijde jako rychlost, tak nechápu, jak může jezdit autem. No a boreček na mě tou pražštinou: „Helé, dávej si na mně bachá, jóó? Ty psi sou totiž mý!“ Jenom to, že jsem docela spěchal, mi zabránilo v tom, abych nezastavil a něco tomu cajzlovi neřekl…

              0 0
      • marapara  

        To žo sú fakt kokoti, to je mazec

        0 0
    • TinkTink  

      Je to v lidech.

      0 0
    • kajulka2  

      Po přečtení tohohle vlákna sem i docela rád, že se tu moc bikerů a turistů po lesích nepohybuje a podobný problémy tedy nemohou nastat…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.