• Palos

    Zdar a sílu , hoďte pls nějakej typ na běžkování v Praze a okolí na víkend, je někde upravená trasa i na skejt, minulý týden jsem prubnul Točnou, ale je to jenom do stopy, nevíte jak to vypadá na Strahově nebo ve Stromovce.. ještě jsem tam nebyl dík.

    0 0
    • hawrda  

      V Praze asi bude sotva něco upravené.Leda by přivezli od někud rolbu.Já jezdím na Monínec(Cunkov) směr Tábor.Je to asi 80km od Prahy a je tam kolem 60km upravených tras.Dá se jet i vlakem ráno do Střezimíře a odtud již vedou stopy,ale první 4km jsou šláplé jen od lidí než se dostaneš na strojovou stopu.Dá se to.

      0 0
    • McBlacky  

      na skate by ted šlo docela v Hostivaři, po cestách a možná i na zamrzlý vodě. Otázka co s tím udelal ted sníh. ve čt to ještě bylo ok. – teda na lyže co nemrzí

      Strahov už je špatnej

      nejblíž kde se mi to líbilo a přišlo mi to dobrý je Beroun – golfový hřiště. 2,5 a 4,5km okruh.

      0 0
    • Twister  

      Ve Hvězdě by to mohlo docela vypadat, byl jsem tam sice už před dvouma týdnama, ale je to tam neprotahovaný, jen uježděný, takže sněhovej základ dobrej. Na skate i klasiku.

      V Krčáku pár lesních stop a úseky na skate, ale pokud by člověk chtěl vymyslet nějaký kolečko, musí se smířit s poškrábanou skluznicí. Na kolo ale super. :)Podobně asi v Milíčáku.

      0 0
      • hawrda  

        Neprotahujou Hvězdu=nedělaj strojový stopy?Trochu mimo lať ne?Přeci je to Praha a ne meka běžeckého lyžování.Tak bych se tomu moc nedivil,že je to trochu víc HC:-))).Na pořádnou stopu to opravdu chce vytáhnout nohy(lyže) z Prahy(Hvězdy)

        Tak to vemte za správný konec lyže pokud si chcete dobře zalyžovat

        Buřt

        0 0
        • Twister  

          Právě jsem to myslel jako plus. Normálně v lesoparku to prohrnou traktorem, aby babky nezapadly a pak z toho koukaj šutry. Ve Hvězdě je to nechaný, takže je tam solidních 10 cm ušlapanýho sněhu do základu. :)

          0 0
          • hawrda  

            Aha.Tak to máš pravdu.Tady je opravdu asi lepší ,když si to lidi prošlápnou sami.Ono vůbec je nestandart,že je tady(a to všude mimo hory)tolik sněhu po tak dluhou dobu.Tak si ho užijme každý po svém.

            Hoj

            0 0
    • jecnak  

      V Kokorine je mistama pul metru, dneska rano se dalo i po silnicich, nesype se nesoli se. Pod Capem je projeta stopa 4.5km spodem dolu.

      0 0
    • Greyhound  

      Na Ladronce šlo v pondělí a ve středu celkem slušně bruslit bez újmy na materiálu, dneska ráno jsem tam běžel a bohužel už to bylo protažený moc, místama až na afalt, škoda. Na klasiku jsou tam prošláplý stopy a vypadaj celkem slušně.

      0 0
    • oddie  

      V lednu jsem na tomhle fóru ještě nebyl, jinak bych ti napsal, že jsem projezdil a protáhl kus na skate okolo Divoké Šárky, na pláni od Nebušic ke Kopanině. Jezdil jsem tam každý den a večer to uvláčel prknem, takže to na skate bylo dost slušné. Vedle toho tam byla spousta stop na klasiku.

      Tuhle zimu je to horší, zatím na běžky nemůžu, ale po novém roce, až budu smět, udělám to zas, pokud bude dost sněhu a vhodné podmínky.

      0 0
      • jecnak  

        V Klanovickem lese budou asi klasicky projete stopy na klasiku. Byval mozny nastup uz kousek od metra Cerny Most jak je podjezd pod dalnici z Globusu do Hornich Pocernic, kde navazuje cyklostezka az do Klanovickeho lesa.

        Zitra to pribnu a uvidime. V pondeli to jeste stalo za prd, malo snehu, teplo. Zalezi taky jak ohleduplni budou pesaci ke stopam.

        0 0
        • mr.kokos  

          Ano, je to tak. Sice jezdím jen Horní Počernice – Klánovice, ale sněhu je dost, stopy prošláplé také jsou. Myslím že by to mělo být v okolí všude podobné.

          0 0
        • jecnak  

          Tak zatim zadnej med. Sice jsem dal pres 20km, ale par sramu na skluznici pribylo. Stopy jsou od skvelych az po uplne rozdupadne pesaky. Bohuzel mistni samospravy neleni a protahuji jak se da a navic sypou kaminky, takze jsem vicekrat sundaval lyze.

          0 0
      • JakeF  

        A nevíš náhodou, jak to tam (na sever Prahy) vypadá teď? Respektive odhad, jak to tam bude vypadat příští víkend? Chtěl bych to na běžkách taky zkusit a když bych si půjčoval běžky, tak je zase moc nezrasit :).

        0 0
        • oddie  

          Na terase jsem měl asi 35 cm, na poli budou určitě stopy, ale jestli nepřipadne, bude to hodně na hraně, přeci jen to je pole a ne posekaná louka. Zkusím se o víkendu projít s foťákem, když nezapomenu.

          0 0
          • Greyhound  

            můžeš zkusit tu Ladronku a Hvězdu – tam je podklad posekaná louka a stop tam bude spousta, o lyže bych se tam nebál

            0 0
            • oddie  

              Já nemůžu nic, leda si nechat zajít chuť, mám zákaz po operaci… Doufám že v lednu, únoru bude něco taky. Ta Šárka je lepší, větší prostor, míň lidí.

              0 0
              • Greyhound  

                Já reagoval na JakeF, blbě jsem to zařadil. V Šárce jsem na běžkách nikdy nebyl, určitě je větší, ale nejsem si jistej jestli tam jsou tak velký rovný travnatý pláně jako na Ladronce a v Šárce – tam je velká výhoda ten úplně rovnej travnatej podklad.

                0 0
                • oddie  

                  Ne, tam je (až za Šárkou) úplně normální pole. O moc větší to nebude, ale výhoda je podstatně méně lidí.

                  0 0
    • op  

      nevite, jestli uz zas funguje trat na Berounskym golfovym hristi?

      0 0
      • McBlacky  

        pry ano, zatím lepší na klasiku

        0 0
      • Honzas  

        dneska jsem tam byl a funguje to, stopy na klasiku nic moc, spis proslaply okolo. pas na brusleni vypadal docela slusne

        0 0
        • hawrda  

          Krásná lyžovačka na Cukově.Včera byly trochu obavy z oblevy a vzápětí totálního umrznutí sněhu,ale napadlo na to pár čísel čerstvého sněhu a ještě jsme v podstatě jeli za rolbou,takže nádhera.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.