• johny.h

    Jaký běžky jsou lepší pro zimní tréning? Vím, že je to hlavně o vytrvalosti, ale část lidí tvrdí, že lepší příprava je bruslení a část že klasika. Tak Jak to vidíte?

    0 0
    • Páník  

      taky to ted resim…asi ale pudu do kombiku,abych se neosidil ani o jedno

      0 0
      • george.n  

        Nez kombiky, tak radsi dobry klasicky. Odbruslis to na nich taky a byvaj to mnohem kvalitnejsi lyze nez combi.

        0 0
      • mosquito  

        combi nejsou marny, ale musis opravdu dobre trefit typ a svoji vysku / vahu (a vahu mit pak ± konstatni) .. nejlip oslapat v obchode s papirkem obdobne jako kdyz nevis kde mas mazat vosk, taky je idealni mit pak dvoje hulky (jedny univerzalne dlouhy a jedny podle toho jestli radeji skate nebo classic .. pokud si neumis vybrat ber delsi)

        0 0
        • Maadaf  

          Pokud projde „papirkovym“ testem a domeris komoru, pak uz je to vlastne klasicka lyze, ne? ;-)

          0 0
    • piskot  

      ideální je jezdit oboje – na klasickejch lyžích se ti bude blbě bruslit opačně mi to zas tak nevadilo

      na kombíkách jsem nikdy nestál, tak nemůžu radit

      0 0
      • Darkson  

        to mě zajímá, když namažu bruslařský běžky na klasiku, dá se s tí jezdit?

        0 0
        • piskot  

          no každej kovanej lyžař ti řekne že ne, protože ta skluznice má jinou strukturu, konstrukci, tuhost a pod.

          Já jsem s tím problém neměl (Rossignol Skate Cobra, Atomic asi ARC Skate) – přiznám se, že klasicky to moc neumim, ale když jsem překonal psychický odpor a na skejtovky to máznul, tak se mi s tím jelo dobře

          0 0
          • george.n  

            To je pak ale musis peklene vycistit ty skate lyze, aby ti to zase jelo pri brusleni. Ja ted sehnal jety RCSka s pilotem za 6000,– a opravdu bych je nikdy nenamazal. Premyslim o levnejsich lyzich k tomu na klasiku.

            0 0
            • Cryzyy  

              i kdyz je „pekne“ vycistis, tak uz nikdy poradne nepojedou

              0 0
        • jonti  

          Když máš boty na bruslení, tak ne, s kombi botama ano, ale proste to není ono. Nedrží to a špička se občas zakousne. Taky na bruslení potřebuješ delší hulky, ale de to. Lepší je asi dát +cca 3000Kč za lyže na klasiku navíc.

          0 0
        • Daf  

          Myslim si ze ne. Hlavni duvod bude asi tvrdost tech lyzi. Proste se poradne neodrazis.

          0 0
        • Darkson  

          ptám se teda proto, že plánuju koupit běžky a rozmýšlím se mezi skateovými a kombi. mám strach hlavně z toho, že dřív nebývalo moc tratí upravených na bruslení, ale třeba je to dneska jinak. poslední zimy jsem na běžkách moc nebyl

          0 0
          • MARIN  

            Na skate lyzich je klasika nanic Na kombikach to jde ale nejede to takze je to vetsi drina ale o to snad v treninku jde(vlastni zkusenost) ale stejne si chci poridit skate protoze ta rychlost a lehkost je nesrovnatelna.

            0 0
            • PePu  

              Přesně tak – stačilo jedno svezení na vypůjčených RS11 a bylo rozhodnuto. Kombíky jsou na klasiku moc tvrdé (zase se dá zlepšovat technika odrazu) a skate to také není ono (když už má člověk srovnání s dobrými skate lyžemi).

              Darkson: S tratěmi na bruslení v okolí Prahy nemám zkušenost. Ale např. v Jizerkách se dá zabruslit takřka všude. Určitě i v jiných koutech republiky – vzpomínám, že v nějakém vlákně tu tato, alespoň kusá informace byla.

              0 0
        • Cllaude  

          absolutně ne – skatová lyže je na skluz a klasika na odraz. přirovnal bych to jízdě na trekingu terénom na MTB. Taky to dáš, ale bude to stát za prd.

          C.

          0 0
        • Maadaf  

          Jestli je to opravdu kvalitni skate lyze (ne Sporten, ktery seka tvrdosti jak se mu zachce, nebo nejakej kombi hybrid) tak se na skate lyzi klasika jet neda (pokud teda nevazis 180kg :-)

          0 0
    • maxtor  

      Ono taky záleží na tom, jaké podmínky na běžkování máš. Já mám klasiky, protože taky většinou ve stopě jezdím. A pokud se náhodou stane, že jsem někde v horách, kde je vedle sebe jak klasická stopa tak plocha pro bruslení, rád si zabruslím. Jde to i na klasikách. Z celkového počku Km najetých na běžkách připadá u mě na bruslení ale minimum, tak mi klasika vyhovuje.

      0 0
    • sadre  

      Bezky na skate jsou tvrde a nedaji se uplne narovnat,coz na klasicu potrebujes.

      0 0
    • MI5  

      Pokud to s běháním myslíš alespoň trochu vážně a chceš jen jedny lyže, tak určitě kombinované. Sám mám a jsem spokojen, klasika i bruslení ok.

      0 0
      • Darkson  

        právě že např. v historii BF skoro všichni kombi lyže strhali. a pak, babo, raď :-/

        0 0
        • Rolei  

          Stejně letos nebude na čem jezdit tak je to fuk nač se doma budem koukat jestli na klasiky opřené o zeď nebo na skejty pod postelí nebo… K věci: řeším letos totéž a rozhodl jsem se pro čistou klasiku (zatím mám jen boty :-)) a když mě to chytne a bude mě to bavit koupím příští rok na jaře nebo podzim skate a bude.

          0 0
    • dada  

      letos mam konecne oboje…este by to chtelo ten snih…

      0 0
    • navikin  

      Nejlepší je koupit si lyže podle toho jaké stopy jsou tam kde budeš jezdit nejvíce a jakým stylem jezdí ti, s kterými budeš jezdit. Pokud většina kompliců preferuje a bude preferovat jeden ze stylů – zařiď se stejně. Když stále nevíš – tak kombi a dvoje hůlky!

      0 0
    • Lone1  

      Před pár lety jsem musel tohle dilema řešit také.Nejdříve jsem zašel k ortopedovi,nechal se prohlédnout.Řekl jsem mu,že chci běžky,jako součást tréninku.Které?Jeho rada byla jednoznačná,kla­sické.U brusle­ní jsou pro cyklistu nevhodně namáhané klouby a úpony.Pak jsem zašel za kamarádem,který trénoval běžkaře,jinak výborným bikerem.Radil jednoznačně klasiku.Hlavní důvod,jsou namáhány podobné svaly,jako na kole.Netrpí kolena,jako u skatu. Ale ta nejcennější rada,za kterou mu jsem vděčný,se mně zeptal,kam na ty běžky chci jezdit?Nejdříve jsem nechápal smysl takové otázky,ale pak mi to došlo.Můj rajon je Šumava a Český les,přejíždíme i na druhou stranu k sousedům.Naprostá a drtivá převaha tratí je jen na klasiku.

      0 0
      • Mirooo  

        Mno já mám běžky na klasiku. Minulej rok jsem na nich obden nabruslil svých 15 km a domů .-)) žádný problém. Jedou perfektně, rozhodně bych neměnil…všechno je o zvyku. Jen musíš mít delší hůlky, jinak si zničíš záda (u skate). Samozřejmě, že když jezdíš závodně tak je to oněčem jiném, ale jak říkám, nemám problém a měnit nebudu.

        0 0
      • filipes  

        Presne tak, po operaci kolene mi pan rotoped vyslovne zakazal skate na celou sezonu, klasa byla povolena. Stejne je ale nejlepsi mi a umet oboje, stridat to podle chuti a podminek. Na takovym firnu sk8tovky proste letej ;-)

        0 0
        • ziki007  

          Jj, letěly taq, až sem si z toho urval meniskus :-P… Na klouby rozhodně lepší klasika…

          0 0
      • McBlacky  

        jj taky říkám klukům že klasika je pro bikera lepší… neposlouchaj :)

        0 0
    • Pytlik  

      Z me zkusenosti je na fyzicku daleko lepsi klasika. (Jezdim prevazne skate). Na skatu ti zesili ruce, zada a stehna, ale o fyzicce to zas tak neni. A pokud chces fakt vyrazne zlepsit fyzicku, tak mam jednoduchy recept – nezastavovat. Nemusis se cely den hnat do posledniho dechu, ale nesmis zastavovat. Vubec. Jidlo, piti v pohybu. Takhle jsem jezdil pred cca 4–6?? lety v Jizerkach (pres vanoce, jak nebylo moc snehu) a byl jsem prekvapenej, co to se mnou udelalo. Do a od te doby uz jsem takhle moc klasiky nikdy nedal a fakt to melo na fyzicku neuveritelnej vliv.

      0 0
      • johny.h  

        Před nedávnem jsem dostal odpověď od trenéra. „Při bruslení sezapojuje víc zadní strana stehen a zadek, což jsou svaly které nejvíc pracují i při šlapání. Klasika se víc podobá běhu – takže hodně pracuje předek stehna a lýtko. Takže pro sportovní ježdění jednoznačně doporučuju bruslení.“

        0 0
        • filipes  

          To je docela pravda, na klasice makaj hodne ramena a ruce, coz cyklista jako hlavo-nozec nepotrebuje. Porid si taky spis kratsi hulky, at se o ne moc neopiras ale radsi bruslis nohama…

          0 0
      • filipes  

        Kdy uz si Pytliku koupis poradny klasicky, co? BTW, jedna z nejlepsich veci na klasice je podjizdet bruslare ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.