• kámen úrazu1

    Prosím vás o radu s výběrem barvy skel.

    Kupuju nové brýle. Automaticky jsou k nim dodávána šedá skla, ty mně nevyhovují, tak dokupuju další dvoje folie.

    Jasnou volbou jsou modrá skla, a to pro svoji univerzálnost a příjemné podání okolí. Mám s nimi dobrou zkušenost, připadají mně lepší než čirá skla, oproti nim trochu ztrácí za šera v lese.

    Dále pro zlepšení kontrastu v lese při horších světelných podmínkách přemýšlím i o pořízení žlutého nebo oranžového skla. Budu líná měnit skla podle počasí tak by určitě nastala situace, kdy bych vyjela v rozjasňovacím skle i pod blankytně modrou oblohu bez mráčku.

    Tím se konečně dostávám k prvnímu z dotazů: Jak moc jsou za krásnýho počasí žlutá či oranžová skla nepříjemná? Dá se to nebo jste si kvůli tomu pořídili jinou barvu zornic?

    Dále mě zajmá, jaké máte zkušenosti s další barvou skel. Co třeba s červenou, je tu někdo, kdo může tuhle barvu porovnat s jinou? A další barvy?

    Nejideálnější pro bikování by mohla být růžová, trochu rozjasňuje, přitom za slunce nepálí oči, jen ta barva… sice nejezdí, ale i přes mé optimistické ladění se nechci dívat na svět skrz růžové brýle.:-)

    Děkuju vám všem za radu či poznámku k tématu. Katka

    0 0
    • Lucke  

      mno ja mam od BBB..brylky..a spokojensot..dali mne modra zrcadlova skla..na slunicko..potom oranzova do sera..zluta na vecer..nebo tak nejak..a cira pro jizdu budto v lese a nebo v noci..:)…a super.....enom prehazovat uz mna to nebavi:D..

      0 0
    • Lister  

      žlutá skla jsou pro moje oči za jesného počasí nepříjemné, ale je pravda že zkoušeno většinou na sněhu :)

      Pokud jde o bjak tak tam mám pořád jen čirá skla, právě proto, že jsem líný to měnit :)

      0 0
    • Daf  

      Naprosto uzasny skla jsou se zabarvenim do hneda, nebo hnedocervena. U Rudy Project je to Racing Red. Krasne zvyrazni kontrast. A pokud nejsou zrcadlova da se s nima jezdit po lese i kdyz nesviti slunicko. Jsou to skvely univezaly. Zluty a asi i oranzovy skla jsou pri svitu slunicka dost neprijemny, do sera jsou podle me nejlepsi cira skla nekdy se delaji i lehce zrcadlova. Treti skla do sbirky by byla nejaka tmava modra a nebo zase hneda zrcadlova idealni na hory na bezky za krasneho pocasi. To jsou me zkusenosti.

      0 0
      • lootza  

        já mám tyto: www.bbbparts.cz/?… akorát ten popis tam – „kouřově modrá“ nějak nepasuje, možná před pár lety se dělaly trochu jiné, prostě barva skel mých brýlí je hnědá, po stranách se mění lehce do žluta, zvenku je modré zrcadlení. hnědá je hrozně univerzální barva, tyto brýle používám když je jasno, polojasno i zataženo, nouzově jsem s nimi byla i na ledovci a kupodivu to mé citlivé oči nerozhodilo. jediný problém mám, když je slunce hodně nízko – zrcadlení je v tomto případě nevýhoda, protože dochází k totální reflexi (aspoň myslím že se tomu tak říká) a já vidím jen žlutomodrou světelnou plochu pžes kterou občas probleskne terén :( takže napříště asi půjdu do hnědých skel bez zrcadlení a tohle se snad stávat nebude. pak to budou geniální brýle na široké použití, akorát nebudou do extrémního jasu (bez těch zrcadel) a do lesa když je zataženo nebo když se stmívá. k tomu pak tedy ještě kouřová skla cat.3, možná 4, a nějaká čirá popř. žlutá skla do tmavých podmínek.. tak bych to viděla já

        0 0
        • jecnak  

          Je to stale stejne skla jsou do hneda, navrchu je modra zrcadlova vrstva.

          0 0
      • Lenka.05  

        Souhlas, „racing“ odstín je čupr:-) Na slunce i do mraků:-)

        0 0
      • Garyk  

        S Racing Red souhlas. Dokonce i za šera nebo při pouličním osvětlení se s nimi dá.

        0 0
      • Hanysek  

        Potvrzuji vyse napsane. Mam racing red a nosim je furt.Jenom za tmy to neni ono:)Nejhorsi jsou za tmy lampy.

        0 0
    • mr.antik  

      Já jezdim hodně v lese, takže na bajka jedině čirá, pokud nejezdíš někde na čárou lesa…

      0 0
    • Omen  

      jezdím jen se žlutýma pěkně rozjasnují překážky jako kořeny kameny atd jsou zdá se lépe vidět a na slunci přece jen ztmavují i když se šedýma se to nedá srovnat mám bbb za 650 a troje skla už tam byli jsem s nima moc spokojený

      0 0
      • Misiak  

        kvoli zltym bbb som sa raz skoro vyje*al v 50km rychlosti, ked skreslili vysku jednej prekazky. odvtedy len cire. ked nie je nejak strasne teplo a mam ciste skla tak ani neviem ze nejake bryle mam.

        0 0
        • mr.antik  

          Jaktože žlutá zkresluje? Dneska byla bouřka, tak jsem je poprvé nasadil a hned bylo líp. Ale když jsem je po dvou hodinách sundal, tak jsem musel doma trošku ostřit, všechno bylo jak z jinýho světa. Ale že by zkreslovaly díky barvě, to jsem enpozoroval. Jinak taky do terénu preferuju čirý.

          0 0
        • acc  

          Tvary nezkresluje barva ale sklo (v lepsim pripade sklo..) Takze zkreslovat muzou i čirý..třeba dioptrický, že?:)

          0 0
          • Misiak  

            ano, preto som napisal ze zlte a zaroven BBB ;) konkretne navigator 2. s cirymi sklami su ale vyborne.

            0 0
    • prtavec  

      Lenost pri prendavani skel podle pocasi me vedla k porizeni samozabarvoacich brili. Mam nejake spesly (myslim ze san remo). V „klidovem“ stavu jsou lehce do ruzova. Idealni barva. Jezdim s tim i v noci po meste i neosvetlene ceste. Dokazou menit nejen intenzitu zatmaveni, ale kupodivu i barvu (jen sem neprisel na zakonitost), takze neni problem mit najednou na nose modre skla. Jezdim s nima porad, neresim jake je pocasi, proste pres ne vidim.

      0 0
      • RUSH  

        O samozatmavovacích Spešlech jsem taky uvažoval, teď ale už zase nejsou. Můžeš mi říct, jak rychle reagují v přechodu z přímého slunce do stínu (vjezd do lesa)? Byly u mne na seznamu číslo 1. Na druhém místě byla lehce rozjasňovací hnědá skla (např. Rudy P.). Teď mám na přechodnou dobu Blizardy z Giga sportu (350,–) s oranžovým sklem a musím říct – není to špatné. Klasické sluneční brýle (UV filtr 3 – šedé) nejsou do lesa vhodné ani náhodou.

        0 0
        • prtavec  

          nikdy sem to nemeril. Myslim ze v reklamnich informacich bylo neco o max 10s. ale ja ty brejle nesundavam a problem s prechodem z primeho slunce do stinu sem nezaznamenal.

          Jedine na co trochu trpi je zamlcovani. Pokud se clovek nehejbe dostatecne „rychle“ (napr pri slapani do prudkeho kopce), tak se zacnou zamlzovat a musim je drobet posunout smerem ke spicce nosu. Duvodem je to, ze horni hrana se mi opira o celo, tudiz tam nevetraji. Ale zalezi dost na tvaru hlavy…

          0 0
          • civetta  

            Taky mam spesly (Chicane) a libuju si. Driv jsem vzdycky jeden zornik od jedny barvy ztratil a vubec – je s tema vymenama opruz a kdyz jedes treba na jare na pul dne, nemas sanci odhadnout ktery budou potreba, takze jsem pak jezdil jenom s cirejma. A k tomu mlzeni – jen kdyz treba na chvili zastavim. Kdyz se pak rozjedu, je to okamzite cisty. Fakt doporucuju…

            0 0
        • kubad  

          Rudy mají taky samozatmavovací skla

          0 0
      • Otisaq  

        kolik takova vychytavka stoji ? :-)

        0 0
    • fíha  

      Zacinam pouzivat zrkadlove modre (inac je to na dojem nejake nasedlo/hnedo/cer­venomzlte a to vsetko tak nejak plynule- dioptricke BBB) a okrem noci to funguje v pohode. A aj v noci sa v tom pod lampami taknejak da..

      0 0
    • Otisaq  

      Bezne pouzivam oranzove bryle, jak na kolo, tak pro bezny „zivot“ :-). Jsou v poho, krasne projasnuji, zvyraznuji, jak si je sundam, prijde mi svet strasne sedy a fadni :-) A da se s nima v pohode jezdit za jasneho pocasi. Jen za sera a pod mrakem je zkresleni oranzovou uz velmi vyrazne.

      Prave na pocasi pod mrakem a v temnem lese pouzivam zlute bryle. Ty cele okoli projasnuji a pri zamracene obloze to dela dojem, jako by bylo polojasno :-) Ale pri jasnem pocasi to dost vypaluje, ale da se to prezit ;)

      Osobne vozim vzdy dvoje bryle, oranzove a zlute, mam totiz spatne zkusenosti s vymenymy skly, temer vzdy mi po case obrucky praskly :(

      Ono je to hodne o zvyku a o nazoru, kazdemu vyhovuje neco jine. Dlouho sem jezdil tmavym, po te co sem „pricichl“ k oranzovym, nemenil nemenil bych :-)

      0 0
    • smallbrother  

      celoročně oranžová a bez problémů.

      0 0
    • eXcream  

      mati dela v optice takze jsem toho mel na nose docela dost a ted mam pujcene adidas s fialovou folii ktera je navic gradientni (ztmavena smerem nahoru) a muzu rict ze je to zatim nejlepsi sklo jake jsem mel moznost vyzkouset! vrele doporucuju vyzkouset! skoda jen ze mi ta obroucka moc nesedi :( … bral bych je z fleku

      nejdriv jsem myslel ze si na tu fialovou nezvyknu, ale kupodivu to clovek brzy nevnima …

      0 0
    • grafik  

      dost dlouho jsem vozil jen tmava, ale po prechodu na oranzove na nej nedam dopustit, za jasneho slunce rozjasnuji do „teplych“ barev, stejne tak zmekcuji tvrde stiny a prechody tma/svetlo. Vozim je z 90% a stridam pouze oranzova/cira. Italske brile zn. BRIZZA. cca 1200, s kvalitnim pouzdrem, skla lehce vymenitelna, perfektne decentni design …

      0 0
    • Luka  

      tak: zkusenosti s oranzovou, modrou, cernou a cervenou a zlutou

      oranzova: prijemne teple tony me uklidnovaly, rozjasnovaly i barvu travy, v lese mi to prislo trochu moc vsechno oranzovy

      modra: dobra barva, ale studena. Melo to vliv na moji naladu a na pocit chladu :)

      cerna: klasika, ze

      zluta: neprirozeny nadech. Ale zase na prkno bych bez zlutych skel nevylezla (az na difuzi :)) ). Kdyz je zamraceno, tak je zluta bezkonkurencni, ale chybi mi zivost barev, to mi oranzova prisla lepsi na pocit, ale zase v lese na cteni terenu lepsi zluta.

      cervena: ja si je nemuzu vynachvalit, mam uz druhy, a ac maji vymenna skla, nemenim (jen kdyz je vazne velky slunicko, ale i tak spis mam radsi tu cervenou – ruzovou). V seru funguje podobne jako zluta, a na slunicku krasne vybarvuje okoli. Kdyz vjedes do sera, oci se rychle prizpusobi (s cernejma brylema mam trochu problem ve stinu, pri prudkym prechodu ze slunicka do tmy).

      snad ti to trochu pomuze. Ale kdo jiny by mel byt odbornik na brüle nez ty? :) PS: Habib strida jen cerne a zlute.. uvidis, urco pojede drtice se zlutejma :)

      0 0
    • šlapatko  

      Taky patřím mezi zdechlouny:)Proto se mi nejvíce osvědčily čiré.Žluté mám taky a jsou super,jako přežiju s nima i při sluníčku ale není to ono.Na podzim do lesa žlutá nej barva.Slabá modř je v klidu,jak vlastně píšeš.Každému nejspíš sedne něco jiného,já kupuju i troje za rok:)Né že bych rozhazoval peníze ale jsem nepořádný,buď je stratím,nebo poškrábu, popřípadě rozsednu.

      0 0
    • tachmude  

      Já mám tyhle.Jezdím s lehce modrýma.Někdy nandám oranž a někdy zase tmavé.Záleží na mnoha faktorech,ale nejvíce s modrýma.plus ještě dioptrický adaptér.Po ( čase cca 2 roky ) se odloupla guma nanosníku ( pot,pot a zase pot ),ale bez něj se to dá taky.

      0 0
    • motylekmodry  

      zluta je dobra kdyz jedu ze sera na prudke slunce, tak obracene neztracim viditelnost…zluta muzu jen doporucit

      0 0
    • pajasimi  

      mám brýle pells x change. černý zorníky nepoužívám vůbec, v 95% případů vozim čirý, a když sluníčko svítí opravdu moc, nasadim červený 

      0 0
    • kalimoco  

      Vozím pouze oranžový skla a jsem s nima spokojen.V lese se vše zvýrazní.

      0 0
    • cabbage  

      Jedině „Racing Red“ – dá se s nima jezdit od jasného slunečného počasí do noci… Jen do hor je měním za šedé „Laser“

      0 0
    • Gad  

      Já má tyhle. Stály 49,– , takže mám dvoje, v jedněch žlutý skla a ve druhejch tmavý a když jedu na kratší dobu, tak si je vyberu podle počáska. Ale když vyleze sluníčko, tak ty žlutý nic moc :-(

      0 0
      • Gorgov  

        no bodejt vyhazovat prachy za brejle, ja mam asi za 110, ani nevim uz.

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Děkuju vám všem za podělení se se svými zkušenostmi.

      Místo modrý folie (…jasnou volbou jsou modrá skla…) jsem vzala růžové polarizační (…i přes mé optimistické ladění se nechci dívat na svět skrz růžové brýle…). :-)) Až tak mocné je BF. :-)

      Další kolo výběru vyhrál žlutý zorník. Zdá se, že na podzimní plískanice a v zimě na běžky bude ideální.

      Katka

      0 0
    • Volf  

      Tmavě šedá do hodně slunka světle kouřová na bezslunečný dny oranžová na zažezo, slizko, hnusno. Je fakt, že je přes ně krásný koukání a svět je hned hezčí:-))ale pokud je sluníčko tak bych je nesnesl

      0 0
      • Volf  

        na zataženo!!!!!

        0 0
      • lootza  

        říká se kouřová hnědé nebo šedé? mě to evokuje hnědou barvu, ale myslím že se tak označují právě šedá skla, tak se mi to pořád plete..

        0 0
    • Jogador  

      Mám červená skla, vozim je po celý rok, i na sněhu, a je to v poho, jen doporučuji, jen v Mnichovické 50 jsem je v tunelu musel sundat:)

      0 0
    • bikerp1  

      Jelikož jsem taky zrovna vybíral brýle na MTB, tak se mi toto vlákno docela hodilo. Vybral jsem si tyto: www.bbbparts.com/…_crysil.html.. Včera večer jsem je zkusil se žlutými skly a účinek mě mile překvapil. Ač už bylo dosti šero, tak přes ty skla to byla jako v poledne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.