Fotochromatická skla - brýle R2 Peak

54 nepřečtených
  • Lukster

    Máte někdo zkušenosti s brýlemi s fotochromatickými skly, tj. se samozatmavujícími? Líbí se mi R2 Peak ( http://www.maniashop.cz/…a-2-254.html ), píšou tam, že zatmavení trvá 8 sekund a zesvětlení 35 sekund – je to v terénu dostačující? Mátě někdo konkrétně tyto brýle? Díky za postřehy! Lukáš

    0 0
    • kubad  

      fotochromatické skla – dobrá věc

      brýle R2 za mě – NE

      0 0
      • Lukster  

        Důvod proč ne R2? Dosud jsem jezdil Rudy Projecty Kerosene, ale nechce se mi do brýlí opět dávat tolik peněz…

        0 0
    • Krys  

      Podľa mňa tie časy treba vnímať skôr ako marketingovú záležitosť. Či to bude 10 sekúnd alebo 30 je úplne jedno. Za jazdy to aj tak nevnímaš. Skôr by som si všímal, aké svetlé sú, keď sú najsvetlejšie, a aké tmavé sú, keď sú najtmavšie. Farba skiel je tiež dosť dôležitá. Vo všeobecnosti modrá, zelená a hnedá nemenia farebné vnímanie. Ale niektoré iné farby zvyšujú kontrast pri rôznych situáciach so sníženou viditeľnosťou. O tom sa tu už kdesi písalo.

      Inak mám Specialized Chicane – MTB verziu – uvádza sa hodnota 15 sekúnd. Majú takú zvláštnu hnedú farbu, v lesnom prítmi na nezaplatenie. Som s nimi spokojný.

      0 0
      • djano  

        Specialized som sice uvazoval, ale moje oci potrebuju viac svetla. Nakoniec som kupil BBB Attacker (17–85%).

        0 0
    • tom8848  

      No ja neviem 35 sek na rozvidnenie je dost dlha doba… to mi uz pride celkom zbytocne,… aku vzdialenost si schopny urobit napr pri zjazde a vjazde do lesa??? ja mam uvexy s vymenitelnymi slami das co momentalne potrebujes a neviem si vynachvalit…

      0 0
      • Lukster  

        Právě proto se ptám, jestli těch 35 vteřin není moc… Ale podle mně by nemělo… Vymenitelná skla nevyměníš za jízdy a vozit náhradní skla na vyjížďce nebudeš:-).

        0 0
        • Krys  

          Keď sa naučíš vymeniť sklá za jazdy a zvládneš to pod 30 sekúnd, tak fotochromatické brýle nepotrebuješ. :)))

          0 0
          • jama  

            Nevěř těm 35 sekundám, to možná platí v „laboratorních“ podmínkách. Moje zkušenost se samozabarvovacími skly je taková, že zůstávají tmavé, když to zrovna není potřeba a naopak.

            0 0
    • borda  

      Pouzival jsem RP Ekynox, byl jsem s nimi velmi spokojenej. Musim ale priznat, ze hlavne proto, ze mely zorniky pomerne svetle. A ja to mam tak, ze cim svetlejsi zorniky, tim jsem spokojenejsi :-) Nejlepsi jsou stejne ciry :-)

      0 0
      • Honza z H  

        To sice jsou, ale když jedeš delší úsek v otevřeném terénu za plného slunečního svitu, tak to zatmavení oceníš. Na silnici v létě je to pak nutnost. Mám dvoje brýle, jedny čiré a jedny fotochrom. a podle situace si beru jedny nebo druhé. Ty fotochrom. bych už ráád konečně nasadil.

        0 0
    • gargamel  

      Čau Peaky mám a jsem spokojenej. Časy zatmavení skel nijak nezkoumám, ani jsem neměřil, jestli je to 20, nebo 30 sec.:-)

      Pro mě jsou příjemné i v šeru. Navíc skla nejsou zas až tak tmavá, že bys nezvládl náhlý přejezd ze slunce do šera lesa. Zpracování se mi zdá taky dobrý.

      Navíc mi pžijde zbytečný dát za brýle např. 3000, takže za tu cenu jsou bezva.

      0 0
      • Lukster  

        Ahoj, a jak moc tmavé jsou maximálně – nemůžeš třeba udělat fotku? To bych ti byl moc a moc vděčný! Bylo u těch brýlích napsané % tmavosti – rozsah? Díky!

        Lukáš

        0 0
        • gargamel  

          Navečer doma vyfotím, podívám a vložím…

          0 0
          • Lukster  

            Supr, díky!

            0 0
            • gargamel  

              Takže…tady jsem udělal pár ilustračních fotek, snad ti to pomůže…Je to foceno doma, bez umělého osvětlení.

              Ta třetí je pohled skrz brýle.

              0 0
              • Lukster  

                Ahoj, díky. Dotaz – toto je maximální zatmavení? Jestli jo, tak teda nicmoc… Sice jsem dosud jezdil brýle Rudy Project s červenými skly Racing Red a ty nebyly nikdy moc tmavé, ale proti slunku stačili… Jenže když investuju do zatmavovacích, tak bych čekal, že se zatmaví mnohem více, jinak to celkem nemá smysl…

                0 0
                • gargamel  

                  Max. zatmavený nebyly, bylo to foceno v obýváku, tak na slunci se zatmaví víc…nevim, jak jsem je měl zatmavit:-)

                  0 0
                  • Lukster  

                    a nemáš nějakou starší fotku z léta, kde by šly vidět maximálně zatmavené? Je to fakt důležité…  Moc díky!

                    0 0
                    • gargamel  

                      Je to ještě aktuální, nebo jsi už něco koupil? Mám nějaké to foto, tak bych ho sem kdyžtak potom vložil..

                      0 0
                  • zdenek  

                    Jestli to bylo foceno uvnitř (nazáleží jestli bez umělého světla), tak to moc nevypovídá. Tyhle brýle reagují na UV záření a to filtruje sklo v oknech. Proto taky nefungují v autě.

                    0 0
    • vlk  

      Spíše bacha do jakého odstínu jdou při maximálním ztmavení. Mám Uvexy a jsou Ok, ale na horách když hodně svítí v zimě slunce, tak se ztmaví skla tak moc až zfialoví. Zajímavé ovšem je, že si toho oko nai nepovšimne-přizpůsobí se a když je pak člověk sundá, tak vidí hodně dozelena.

      0 0
    • Smazaný účet  

      tyhle R2 jsem zkoušel, já bych je nebral, ve stínu to šlo, ale na slunci byli na mě pořád málo zatmavené, já jsem dost citlivý na sluneční světlo a i na max zatmavení jsem musel přivírat oči.

      0 0
    • keo  

      mám julba,světlejší skla,oni udávají stupně z jakého minimalního ztmavnutí do jakého maximálního jsou schopné jít,ale už si nepamatuji kolik to bylo,přechod za jízdy nevnímám,jízda lesem s místy na slunci a místy ve stínu je místo kde to člověk nejlíp využije,max spokojenost.

      0 0
    • Forester  

      mám BBB a jsem spokojený. čas neřeším, protože oko to stejně nepozná. u těch svých to odhaduju tak na minutu, ale to je jen hrubý odhad.

      jak jsem psal v jiném threadu, mám trošku pocit, že maličko mění prostorovou vnímavost, ale zatím jen nepotvrzený pocit. Jinak spokojenej, uvidíme, jak to bude v létě.

      0 0
      • jIrI___  

        Nedávno jsem si pořídil fotochromatické Spešly a s tou prostorovou vnímavostí se mi to zdá přesně naopak. Předtím jsem měl obyčejné Axony a nikdy bych neřekl, že mezi brýlemi, resp. skly může být takový rozdíl. Spešlovské na moje oči působí tak nějak příjemněji, nevím jak to popsat :)

        0 0
        • Forester  

          nevím, já jsem teď poslední dva roky jezdil pouze s čirými skly a neměl jsem problém. teď mám místy pocit maličkého zkreslení, třeba na hodně rozbité cestě. ale jak jsem psal výše, jde o pocit, nedokážu to přesně specifikovat

          0 0
      • Honza z H  

        Ty BBB mají jednu výhodu. Když rozbiješ obroučky, tak koupíš za 800,– základní model a skla pasujou, akorát se pak hromadí ty skla :-) Kdyby někdo sháněl náhradní zorníky k BSG-23, tak mám navíc snad všechny odstíny :-)

        0 0
    • MaxMB  

      Zdravím. Mám tyhle a maximální spokojenost. Jinak to bylo foceno na podzim, v létě skla ztmavnou ještě o trochu víc.

      0 0
    • flegmaa  

      Mám přesně ty brýle co máš na ně odkaz (R2 Peak AT031A). Dostal jsem je na tyto vánoce a v sobotu byly poprvé v terénu (41 km) k mé plné spokojenosti - stupeň zatmavení, přizpůsobení se nosu, provedení, lehkost, rychlost přechodů (slunko kolem Brna často měnilo jas). Poměr výkon/cena podle mně vinikající.

      0 0
    • alaks  

      Koupil jsem také ( R2 Leader – AT024 ), skla mají nahoře větrací otvory. Nemám je dlouho, takže jsem je nemohl ještě pořádně vyzkoušet. Slunka bylo málo. Zatím jsem spokojený.

      0 0
    • gamster  

      Trochu to tady obnovím, chci si nyní kupovat R2 Peak, teda ještě stále rozmýšlím, zda ta „fotochromatizace“ má pro mě nějaký plus, přece jenom slyšel jsem že po cca 2 letech je tento efekt samoztmavování skoro fuč,ale pořád mě to láka a ta cena těchto Peaků není nejhorší (1300).

      Proto mám dotaz na majitele těchto R2, jak jsou spokojení či nespokojeni, co konstrukce,kva­lita,atp…

      Díky

      0 0
      • radek.g7  

        Mam model Peak, ale s vymenitelnyma sklama, sedi naprosto perfektne, bohuzel stacilo par vymen a ramecek to poznamenalo tak, ze uz nic nevymenim, tak jsem to vyresil fotochromatickyma od Specialized :-)

        0 0
      • stenli  

        Ahoj, mám Peak asi rok a půl, pořád fungují bezva. Oceňuji nastavitelné packy na nos (oproti R2 Leader) a vynikající zesvětlení za šera.

        Je pravda, že v ostrém slunci neztmaví zcela jako klasické sluneční, ale to bych chtěl asi moc. Nejsem citlivý na slunce, takže mi to nevadí. Pak se ještě v zimě při zastavení zamlžují, jak ventiluji, ale to asi každé brýle. Pokud se dnes ukáže sluníčko, dám sem fotku rozdílného odstínu na slunci/ ve tmě.

        Maximálně mi vyhovují, polarizační Polaroidy mi zkreslovaly detaily, sluneční byly moc tmavé v lese, takže pro mne jedině fotochromatické. Za tu cenou jsou Peak dle mého velmi dobrou volbou.

        0 0
        • eeelll  

          Ahoj ¨Chci se zeptat na brýle R2 vůbec tu značku neznám ale zaujala mě chtěla bych se zeptat jestli jsou brýle vhodné také na lyžování a běžkování. Děkuju moc za odpověd

          0 0
          • stenli  

            Zdar, stránky dovozce tady

            Na lyže je používám jen nouzově, ochrana očí je O.K., ale v zimě se dost mlží při zastavení jak na kole tak na lyžích.

            0 0
    • mároš1  

      Dobrý den, R2 nabízí ještě model CINCH fotochromic, na rozdíl od modelu PEAK se skla barví do šeda. cena 1700,– – můžete vyzkoušet v prodejně SportOptik, Nuselská 24, Praha 4. Předvedu zabvavení na UV lampě, možno vyzkoušet přímo venku.

      0 0
    • iX.tlan  

      ahoj, mam Tifosi Slip Fototec (T-V140) asi pul roku a za tuhle cenu absolutni spokojenost. Do uplne tmy sice nejsou, ale v seru se s nima da jezdit vpohode.

      http://www.tifosioptics.com/…port=Cycling

      0 0
    • Pa.T2  

      Zdravíčko,

      taky uvažuji o fotochromatic­kých, výsledek ankety hovoří jasně:D.

      Má je někdo tady tytook? Popřípadě jestli by mi je doporučil nebo naopak ne, líbí se mi i nabídky výměnných skel v cenně :)

      http://www.kupkolo.cz/…ox_3776.html

      0 0
    • Lord_de_Wolf  

      Vykopu tuhle mrtvolu… :D

      Koupil jsem si včera R2 Peak… Krásně mi sedí na nose a jsou lehounké…

      Ale … mám pocit, že se ztmavují sakra málo… na přímém slunci to bylo dost nepříjemné… Foto mám jen z interiéru… dneska oskar nesvítí, tak to cvaknu jindy… :)

      Nemáte někdo porovnání? Min / max?

      0 0
      • McBlacky  

        mám dvoje R2 a oboje zatmavují ± stejně. Jedny jsou ve tmě čiré úplně, druhé malinko mají odstín. Mě to vyhovuje na kolo, na přímé koukání do slunce to není. Už jsem si na to tam zvykl, že to nějak nevnímám a vyhovují mi.

        Manželka má rudyny a ty z úplně čirých zatmavují o dost více – až není vidět oči skrz. ale taky cena skla do rudyn je víc než dvoje celý R2…

        0 0
      • pierogross  

        Ahoj. Já minulý měsíc koupil R2 Racer, ale nevím, co to je za model… na vnitřku mají AT063 Cat.3, a dokud úplně nepálí, moc nezatmavujou, na plném slunci ale jo. Chtěl jsem ať je to kat.3, ostatní měly 0–2, což je možná tvůj model, ten úplně neztmavne. Příště ale půjdu do něčeho dražšího, buď od Uvexu, nebo velké O, pro mě jsou ty přechody pomalé.

        0 0
        • McBlacky  

          abys nebyl zklamaný, že dáš za Očka osmičku a bude to skoro to samé

          0 0
          • pierogross  

            Ahoj, no to bych potřeboval ujasnit, kdyby to měl někdo porovnané, nebylo by na škodu.

            0 0
      • Lord_de_Wolf  

        Díky za reakci chlapi!

        Tyhle jsou právě taky 1–3… každopádně je ještě nezatracuji… na „azuro“ to nebude… spíš jaro / podzim… „sednou“ mi luxusně… takže těch 1500,– snad nebylo vyhozených… :)

        0 0
    • Kelib  

      Tak po dvou letech od koupě R2 Hunter jsem potřeboval náhradní čočky. Bohužel se již prý nevyrábí. Takže za mě R2 / Relax už nikdy, u brýlí za 1500 bych čekal trochu delší dostupnost náhradních dílů.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Taková je doba, stejně jsou to čínské katalogovky…

        0 0
      • McBlacky  

        po 2–3 letech to nekoupíš i na další značky ve stejný ceně. Shánel jsem BBB před lety a nakonec dostupnost měsíc a víc a cena za sklo 1*3 brýlí (nový se prodávaly s klipem a 3× sklo)

        0 0
      • plzakj  

        Zkus tu https://www.revantoptics.com

        Bral jsem ta. Skla na 7 stary Oakley. Ty nejvyssi rady delaj v usa.

        0 0
      • tomxxx  

        A 1500 je na bryle moc nebo malo? U ocek, ruby project atd. za to nekoupis ani ty novy skla.

        0 0
    • Stingray  

      koupil jsem tyhle Brika ve výprodeji a jsou super. Navíc ještě polarizační filtr…

      https://www.planetx.co.uk/…area-glasses

      0 0
      • Pan.Fazole  

        dík za tip, ta cena fakt super. jelikož mam úplně debilní nos … mohl bys mi změřit tuhle vzdálenost prosím? jestli jsem tedy našel správnou fotku a opravdu tohle jsou ony

        0 0
    • jirpl  

      Zdar borci, obnovím vlákno, nějaké tipy na solidni fotochromatické brýle za rozumný peníz? Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.