• Hejdik

    Zdarec kutilové. Chtel jsem se zeptat,zada nemáte někdo zkušenost s úpravou vidlice Manitou axel super 80mm TPC a to konkrétně s konstrukční úpravou zdvihu na 100mm. Rád bych věděl ,jestli je tato změna možná. díky za názory,rady připomínky.

    0 0
    • revish  

      cau, je to mozne, ale bez rozebrani vidle to nepujde, je to popsano v servisnim navodu, ktery stahnes z www.answerproducts.com, uvnitr vidle se jen prehodi jeden valecek v noze s pruzinou. mel jsem axela rocnik 2004 a taky jsem to delal.

      0 0
    • Scully  

      Sorry že ti, moc nepomužu spíš naopak.

      Ale nedá mi-to abych nenasál trochu vědomostí. Mám taky Axela ročník 06 typ Platinum Air LO. ale potřeboval bych trochu poradit co všechno na týdle vidly muže lajk doma změnit. Respektive, při změně mazání na olej musím měnit i vnitřnosti aby to lépe těsnilo, a co ty vrchní stíráky, mužu je bez obav shodit?? Popřípadě nějaké praktické zkušenosti aby to hned ne***vil. Dík moc.

      0 0
      • Lišák  

        Něco k tomu jsem psal tady:

        www.bike-forum.cz/…9/forum.html#…

        0 0
        • Lišák  

          Aj sorry… Tohle není to, co jsem chtěl poslat! Pošlu Ti to večer mailem, v praci ho mam bloknuty.

          0 0
          • Scully  

            Sakra sem poděkoval nesprávnýmu, takže znovu. :-) Díky za mejl předem.

            0 0
            • Lišák  

              Máš to v mailu.

              0 0
              • Scully  

                JJ dík moc. Jen tak uplně nechápu ty části s tím molitanem. Chápu to dobře když myslím, že ten molitan budu cpát do míst kde zde: www.ivelo.cz/…dlic/manitou davají na obr. 37 tu vazelinu. (tedy pod ty kluzný pouzdra)

                A ještě jedna věc. Co s těma prachovkama, dávat na zpět nebo nedávat?? Najednu stranu určitě ulehčují práci stírákům, ale zas je to další tření navíc.

                0 0
                • Lišák  

                  Molitanový kroužek patří mezi stírák a horní kluzné pouzdro. Já tam prachovky nechal, ale napadlo mě, že by se pod ně (mezi prachovku a stírák mohl dát ještě jeden molitanový kroužek namočený v oleji. Pak by mazání bylo dokonalé :-) Jenom by asi byly horní části vnitřních nohou stále mastné a tudíž by chytaly hodně prach. Ovšem za zkoušku nic nedáš. V Blackovi 2003 takový kroužky v prachovkách jsou.

                  0 0
                  • revish  

                    takhle jsem to v axelovi mel taky dokud jsem nedal ty evily,prach to moc nechytalo, ta prachovka tesnila celkem dobre, s evilama uz ten krouzek v prachovce nema moc smysl.

                    0 0
                • mara53  

                  mel jsem Axla – myslim model 2004, jeste ty cerny vnitrni nohy a priznam se, ze ty prevleceny prachovky jsem sundal ihned pri prvni kontrole vidlice – zaroven jsem si poridil ze Skareba (stejny prumer vnitrnich nohou) tesneni Evil Genius (to jsou ty molitanove olejem napustene krouzky s jinym koncovym guferem-samotne molitany koupit nejdou a navic by ani do puvodniho gufera nesly), nohy cerne moc dlouho nevydrzely, ale to neni vina novych gufer s Geniusem,nebo sundanim prachovek, ale nekvalitni povrchovou upravou, a co se tyce mastnoty nebo nemastnoty vnitrnich nohou pri pouziti teto varianty jsem schvalne povrch srovnal s vidlici Black a vse bylo stejny, temer ani stopa po mastnote, pokud by tam nejaka byla, neco by bylo spatne-treba krive usazene kryci gufero, ktere by se mohlo propevit nerovnomernym odiranim vnitrni nohy, treba… Takze tak, to jsou me postrehy a ma praktikovana zlepseni .. Axel ale nebyl na mou vahu staveny a tak sel z domu ..

                  0 0
                  • scret  

                    kolik te stal ten Evil?

                    0 0
                    • revish  

                      ja je kupoval u progresscycle za ±600kc. kupoval jsem je dvakrat. poprve mi k evilum vnutili i kluzna pouzdra, prej, ze bez nich mi ty gufera neposlou, takze mne to poprve stalo litr :o(.podruhe mi poslali uz jen gufera a molitanove krouzky za 600,–

                      0 0
                    • mara53  

                      jak pise skret. cca. 600,– plus postovny, ale pouzdra mi nenutili ..

                      0 0
    • Ladap  

      Já nejsem moc zručnej, takže jsem si to nechal udělat za 400,– i s výměnou oleje v servisu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.