Avid Juicy Three a Juicy Seven odvzdusneni

18 nepřečtených
  • Kol.ista

    Cau vseci. Tak mam za sebou prvno podomacku udelany odvzdusneni… A hned je vec na kterou se chci zeptat. Kdyz sem odvzdusnil juicy 7 tak chod paky byl takovej ze brzda zabirala skoro hned v chodu paky, ale kdyz sem uplne stejne odvzdusnil ty trojky, tak paka zabirala az v polovine rekl sem si ze to bude blbe udelany tak sem to udelal znovu a porad stejny… Cim myslite ze to je? Ma to tak byt ze ma proste delsi chod paky? Dik za postrehy. Jediny co me nasr… pri tom odvzdusnovani bylo to ze me DOTka potekla paku na tech trojkach a napul me slezl napis :( Ale co se da delat… Snad priste zalepit nebo byt cistotnejsi…

    0 0
    • Kol.ista  

      Nikdo nic?

      0 0
      • Garyk  

        jj, páka u trojek má dlouhý krok. U sedmiček se dá krok nastavit tím červeným točítkem.

        0 0
        • MlokCZ  

          Trojky sem v ruce neměl, ale u sedmiček už se to tu rozebíral velmi podrobně víckrát. Tedy u sedmiček sice jde nastavit, ale jen prodloužit a pětky ve srovnání se sedmičkami mají krok jako sedmičky nastavené na nejkratší nebo dokonce ještě kratší. Takže kolečko u sedmiček neřeší vůbec nic, pouze umí přidat mrtvý krok páky bez pohybu desek.

          0 0
          • Garyk  

            Kolečko u sedmiček řeší přesně to, co má – tedy délku mrtvého kroku páky. Ne každému vyhovuje krátký krok, jako mají pětky nebo dlouhý, jako mají trojky.

            0 0
            • MlokCZ  

              Jak se to vezme, pár lidem to kolečko pomůže u J7 (co chtějí dlouhý chod), to je pravda, ale většina lidí by chtěl krok naopak kratší než je nejkratší u J7, tedy kolečko nic neřeší, když se díky němu nedá dostat ani na krok J5tek (tedy naopak situaci oproti J5 zhoršuje).

              0 0
              • Garyk  

                Máš pravdu, ale aspoň to kolečko nějak funguje, narozdíl od stavěcího šroubku na XT '08. Tím můžeš točit, jak chceš, a nic se neděje. A není to problém jen těch mých brzd…

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak jasně, na ostatních brzdách to není lepší. Na ORO K24 to sice také funguje (tam je takový bazmek který umožňuje půl otočku), ale je to úplně stejný případ, co J7, tedy opět umožní jen prodloužit chod páky (a oproti J7 ještě v menším rozsahu).

                  Ale je fakt, že u ORO by to opačně ani nijak nešlo, tam není prostor pro zkrácení chodu před dosednutím destiček (pokud by to nemělo narušit chod páky po dosednutí desek, který je ok). U J7 je ale větší vzdálenost desek od kotouče v klidu, takže tam by si klidně mohli dovolit nastavovacím mechanismem zkrátit chod při současném přiblížení desek (tedy simulovat trvalé předzmáčknutí pá­ky).

                  0 0
    • Kol.ista  

      No me u tech 7 chodi paka tak kratkym chodem ze aji prodluzuju ale u tech 3 to de docela daleko nez zabere… Tak proto sem se ptal jestli to chodi vam co mate 3 jestli mate taky docela dlouhy chod :)

      0 0
    • mastihuba  

      bych se přifařil s dotazem, jak často měnit kapalinu, když všecko funguje tak jak má. Začínám třetí sezonu takže kapalina už má životnost asi za sebou.

      0 0
      • MlokCZ  

        Mám doma jedny J7, které jsou také lehce přes dva roky staré bez výměny brzdovky a prdim na ně, když všechno funguje jak má.

        Možná po sezoně, když to budou tři roky nechám preventivně vyměnit (tedy pokud by se dříve neobjevil problém).

        0 0
    • jimiAJ7  

      z vnitrni strany trojek je maly imbus tim si to nasteluj…muze byt i chyba v odvzdusneni…je treba postupovat presne…jiste a pomalu…muze byt i malo kapaliny…u trojek byl tento problem spekulativni odvzdusnil jsem je posteloval s imbusem a je to…

      0 0
      • MlokCZ  

        Imbusem se u všech verzí Juicy šteluje vzdálenost páky od řídítek, s délkou chodu páky (jeho problém) to nijak nesouvisí.

        0 0
        • jimiAJ7  

          delku chodu paky jsem vyresil takto…mozna to bylo i tim odvzdusneni..­...nebo spis odvzdusnenim…jo urcite odvzdusneni…protoze pak jsem to jen dostelovaval…

          0 0
          • MlokCZ  

            Odvzdušnění a množství oleje je na to samozřejmě zcela zásadní. Tím štelovátkem bys ale jen přiblížil nebo oddáleli páku od řídítek, chod by byl pořád stejný.

            0 0
    • AleZ80  

      Čau, všichni kdo brzdíte s J3. Jak často odvzdušňujete ?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pokud mozno vubec, jinak jenom pri vymene kapaliny jednou za rok/dva podle jezdenych sracek…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.