• x-mass

    Zdravim, potreboval bych poradit s instalaci tehle brzd (Avid Juicy 7). Cetl jsem si navod a nevypada to jako nejaka slozitost, ale na prvni pohled se zaludnosti neobjevi, takze bych o nich potreboval vedet jeste nez se do toho pustim. V servisu po mne chteli 1000,– za to ze mi je nasadi. Trochu prehnana cena. Prej mi udelaj nejake frezkovani vidlice a ramu, aby ten trmen dobre sedel. Nestaci, kdyz jenom sundam lak z kontaknich ploch? Predem diky za odpovedi a napady. x-Mass

    0 0
    • Bleda tvar  

      jo to frezovani je v podstate sundani toho laku… A tam by zadny zaludnosti bejt nemeli.

      0 0
      • x-mass  

        Kdyz jsem jim oznamil, ze o sundavani laku vim, tak mi rekli, ze nejde jen o to. Pry tim frezkovanim vyrovnaji nerovnost ploch, tak aby desticky na kotouc dosedali rovnomerne a obe ve stejny cas. Myslim ze se ze mne snazili vytahnout prachy.

        0 0
        • PePu  

          Nevim, v kterem shopu jsi byl, ale 1000 je celkem kotel. Zajdi si do Widebiku, za 100kc ti ty patky ofrezuji – doporucuju, abys predesel pozdejsim problemum s vibracemi, houkanim apod.

          0 0
          • x-mass  

            Tam jsem prave byl. Mozna z nich delam nedopatrenim vydriduchy. Museji se mermomoci zkracovat ty hadicky, kdyz mam pomerne velky ram (Scott Boulder vel. XL)? Prave, ze se mi vysmali s tim, ze jedno frezkovani stoji 600, ale ze to jako udelaji levneji.

            0 0
            • PePu  

              Ajtakrajta! Tak to jsem mel asi cenu (za ram i vidlici) z lehke znamosti (par penez jsem tam uz nechal). Hadicky bych zkracoval az po vyzkouseni, jak padnou na ram/vidlici.

              0 0
        • Tomcat  

          Podle toho co je v té montáži.

          Pokud zafrézují dosedací plochy , brzdy namontují ,vymezí podložkami aby přesně seděly, zkrátí hadičky , brzdy odvzdušní. Není to za dvě brzdy zas tak moc.

          To zafrézování přesně bez přípravku doma určitě neuděláš.

          0 0
        • hot.shot  

          taky si myslim ze z tebe chteli vytahnout prachy… jinak od ceho to ma asi CPS system???

          0 0
          • Tomcat  

            abyse to líp rodávalo ne? achjo tady někdo věří pohátkám , pověstem a reklamě

            0 0
            • Pebe  

              Nejenom „rodávalo“ ?, ale hlavně aby destičky stejně dosedaly :-) Stejně to s tím CPS až tak super není, chce to trochu doladit „ručně“

              0 0
              • Tomcat  

                …rodávalo… no tiskařském šotek má zase asi vycházky :-/ ééé k věci. Jo mělo by to usnadnit lepšímu dosedání,ale řeší to je otáčení jen v jedné ose. Zato frézka by měla řešit problém v třech osách. Stejně se ručnímu doladění člověk nevyhne. A to by mohlo být po shlédnutí diskuze na téma povolující se šroubek v páce, pro některé jedince neřešitelný problém.

                0 0
    • Pebe  

      Mám sice Juicy 5, ale to je to samé. Instalace ve sklepě, frézování netřeba. Díky CPS uchycení maj třmeny dobře 3–4mm stranovou vůli, takže bych se nebál, že se dostaneš do krajní polohy. Mám náboj Shimano 475 a vidlici Suntour, bez problému. Akorát mi na 160 kotouči škrtal jeden drát o prasátko. Po utažení výpletu a přechodu na 185 neškrtá :-)

      0 0
      • x-mass  

        Mnooo… ja to mam v kombinaci s Mavic Crossmax Enduro Disc. Doufam, ze to bude v pohode, protoze to jinak bude porod.

        0 0
        • Pebe  

          Řekl bych, že to bude v pohodě, na servis bych se vyprd, namontoval doma a vyzkoušel. Když to bude špatný, do servisu můžeš vždycky :-)

          0 0
          • x-mass  

            Asi to tak udelam. Jo-o jeste mne napada jedna vec. Tady (v navodu) porad neco blekotaji o momentovem klici a momentech na ktere se to ma utahovat. Jenze investice je minimalne 1700,– (nejlevnejsi klic co jsem nasel). Prdim na to a udelam to podle citu.

            0 0
            • MartinXC  

              Utahovací momenty si můžeš s trochou citu nacvičit:

              • většinou jsou potřeba kolem 5–6 Nm
              • 5 Nm odpovídá cca 2kg závaží na 25cm páce
              • pověs 2kg činku na provázek, dej 25cm trubku na imbus.klíč a zkus si takhle dotáhnout třeba imbus na brzd.čepech a pak si jeho dotažení vyzkoušej rukou
              0 0
            • Pebe  

              Přesně tak, podle citu. Kotouč jsem utáhnul tím dodaným klíčem, co to šlo(ono to tím moc nešlo:-)) a třmen jsme utáhnul na můj vkus lehce(stejně tam nic moc síly nepůsoběj do stran, největší síla je proti šroubům. Adaptér jsem dotáhnul docela dost. Prostě podle citu.

              0 0
    • davidak  

      Jen by mě zajímalo, ve kterym servisu po tobě toho litra chtěli.. Kerda?

      0 0
      • x-mass  

        Cha cha. Jsou srvisy kam bych nikdy v zivote nevlez. Mezi ne patri Kerda, Bradsky, Bak. Ale pak jsou srvisy do kterych chodim rad: Wide Bike, Drbohlav, Budina. Bohuzel v tom Wide Biku po mne chteli litr. Ale jak rikam, mozna z nich delam nedopatrenim vydriduchy. Tomcat psal, ze za kompletni servis by to zase nebylo tak moc. Tim myslim i zkraceni hadicek a odvzdusneni. Takze se necham prekvapit. Jestli nejsem tak levej, jak se o mne rika, tak to asi zvladnu sam:). Kdyz tak jeste napisu jak to dopadlo a kolik jsem za to zaplatil.

        0 0
    • croscountry  

      Myslím, že to v pohode zvládneš. A frézovanie stačí vtedy, ak by si mal problémy s vibrovaním kotúča. Aliter je vo vrecku. PS: ale počul som, že polygónové kotúče často vibrujú a končí to až ivh výmenou za okrúhle.

      0 0
      • Alesh  

        Bohuzel mohu potvrdit – vlastnim tez vibrujici polygon. Ale neni to nic, co by nejak extremne rusilo. Navic kdyz flekujes, po vibraci ni pamatky.

        Ad montage – doma v garsonce behem 20 minut za pouziti jedineho imbusu, a to c. 5 (jestli teda neni na pakach ctyrka :-)) Hadice jsem radeji nechal delsi – se zkracovanim je pry obcas peklo. CPS rulezzz – frezka neni dle me zkusenosti potreba vubec!

        0 0
        • Pebe  

          Na pákách č.4 a nastavení vzdálenosti páky od řidítek tuším 2 imbus.

          0 0
    • Pá-dlista1  

      Zarovnani dosedacich ploch je zaklad. Jasne, ze to jde i bez toho. Na ukrajine se taky dalo nejak jezdit.

      0 0
    • x-mass  

      Takze konecne info ohledne ceny. Prislo mne to na 600,– Kc. Abych pravdu rek, tak to je asi v klidu cena, pac bych se s tim doma jen tak nevyporadal. Bylo to bez zkracovani hadicek a odvzdusnovani, tzn. ze jsem zapltil za frezkovani kontaktnich ploch a nasazeni jak kotoucu tak brzd. Zatim to vse funguje bez problemu. Doufam, ze to tak bude i nadale:).

      0 0
    • Stancek  

      Vytahnu taky neco z historie… :-) Bubu montovat avid J7, jak moc je dulezity to ofrezovani dosedacich ploch na ramu a vidli, kdyz avidy maji ten CPS system podlozek nebo jak se tomu nadava? Na ramu neresim, oskrabnul jsem lak a lehce dorovnal pilnickem, ale jak na vidli? Mam takhle „ofrezovat“ aji fungl novou rebu? Kdyz se do toho pustim, bude prinos aspon lepsi odvod tepla od brzdy?

      0 0
      • navikin  

        Není potřeba, sám jsem to nepotřeboval, pustil bych se do toho jen v případě kdybych měl nějaké problémy se seřizováním, nebo nespecifickými problémy při brždění.

        0 0
      • marapara  

        Asi bych to nefrézoval. Pokud by se objevily vibrace nebo něco takového, tak teprv bych to zkusil ofrézovat.

        0 0
      • Patar  

        CPS system velmi pomůže seřizování brzdy, přesto zafrézovánm nic nepokazíš, spíše naopak. Vyhneš se všem vibracím . Podmínkou je ale, že čepy frézovacího přípravku (který mimochodem stojí 7.400,– Kč) jsou rozměrově totožné s rozměrem nábojů v toleranci +/- 0,05mm.(Při jmenovitých rozměrech 100 a 135mm v tomto případě). Pro "doladění"tolerance používám planžety.

        0 0
        • Stancek  

          Oukej, zatim to necham tak, nechal bych to nekde frezovat az kdyby to delalo nejakou neplechu, nechce se mi drasat nova vidla. Diky vsem co poradili, casem budu mit jest dalsi otazky, kotouce jsem nikdy nemel.

          0 0
      • Patar  

        CPS system velmi pomůže seřizování brzdy, přesto zafrézovánm nic nepokazíš, spíše naopak. Vyhneš se všem vibracím . Podmínkou je ale, že čepy frézovacího přípravku (který mimochodem stojí 7.400,– Kč) jsou rozměrově totožné s rozměrem nábojů v toleranci +/- 0,05mm.(Při jmenovitých rozměrech 100 a 135mm v tomto případě). Pro "doladění"tolerance používám planžety.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.