• Pablo

    Ahoj,

    dosud jsem cestoval na těžko na starém HT, ale byla příležitost ho prodat a stejně jsem chtěl už dlouho zkusit zase něco jiného (ať mám kola více rozdílná, normálně jezdím na fullu). Padl mi do oka Ronin, který bych okolo komína používal jako „silničku“/gravel (Jizerky, takže kromě asfaltu i panelky a štěrkopískové cesty), a na delších cestách jako pohodlnější (posedem) náhrada HT s tím, že to má všechny návarky např. na plnohodnotné blatníky, nosiče na vidlici atd. Díky 42mm gumám by to (doufám) naložené zvládlo i trošku horší cesty, nemuselo by se to foukat tak na beton. Je to ocelák, teoreticky by šel na cestách svařit, i když nevím, nakolik to je reálné. U HT hliníku jsem se bál, že když praskne někde v tramtárii, je to konečná.

    Ale na bikepacking.cz jsem četl, že Ronin je spíše zábavné kolo na cesty do práce a že na dlouhou cestu by si ho nevzali. Bohužel ho nikde v okolí nemají, abych ho mohl aspoň chvíli projet a stejně nevím, jestli bych něco během chvíle poznal.

    Takže dotaz na majitele, jestli s ním naloženým někde dál byli, nebo jestli by volili jiné kolo (primární je to cestování, ne to lítání po Jizerkách). Postupně přecházím od nosičů na bikepacking setup (viz přední část kola), takže taková nálož, jak je vzadu na fotce, by na Roninovi nebyla.

    0 0
    • Luwa  

      Já měl loňský model , na cestování je super. Ale ta zábava je na něm lepší než to cestování geometrii rámu . Taky jsem jezdil hlavně jizerky a česky ráj .

      0 0
    • sparrow_cz  

      Tak tomu recenzentovi vadily hlavně silniční převody. Jezdím na něčem velmi podobném a nejlehčí převod mám 34–32. Kdybych měl tahat třeba 20kg nákladu, tak bych velké kopce možná ani nevyjel. Vyzkoušené to ale nemám, jezdím většinou nalehko.

      0 0
      • Pablo  

        Mně přijde, že mu vadila hlavně ta celkově krátká stavba, že si vepředu kopal koleny do feedbagů a vzadu patami škrtal o brašny. Ale měl nohu 47 a já s nohou 42–3 měl mezi patou a brašnou na HT taky jen 1/2cm. A že ho z toho sportovního posedu po dvou hodinách bolelo za krkem.

        0 0
        • Jezevec70  

          A co brašny posunout víc dozadu, aby jsi do nich nekopal a měl dost místa?

          0 0
          • Pablo  

            Já do nich nekopu, píšu, že tam mám 1/2cm a protože jezdím SPD, noha se pohnout dozadu nemůže a proto těch 1/2cm mezery stačí. Spíš jsem to myslel tak, že zrovna tuto věc nepovažuji za mínus, že na současném bych se s 47 botou taky nevešel a hlavně přecházím od brašen na nosiči k podsedlovce, nebo minimálně jiným brašnám, takže to si pohlídám.

            0 0
        • JohnnyDynamit  

          u mě to samé ta stavba je moc krátká,já chtěl koupit ten novější Ronin SL 2018 -je tam rozdíl jen v barvě a 1*11 sadě pro mě +…nemám rád přesmykač(něco mám najeto a krom rozcentrování,de­fektu jsem řešil jen přesmykač)

          • jinak je to dobré a rychlé kolo a vůbec bych se nebál na něm naložený na pár týdnů někam vyjet
          • posed a vzdálenost brašen určitě jde vyladit tř. delší ?nosič? velké + je taky ta vidlice s navářky
          • za tu chvilku co jsem ho zkoušel na mě udělal docela dojem

          jinak zkus mrknout tady tento týpek na něho dělal recenzi a na FB má zdokumentovanou cca 2 měsíční cestu

          https://cyklotoulkyevropou.wordpress.com/

          https://www.facebook.com/…ulkyevropou/

          0 0
    • Jezevec70  

      Při ježdění na těžko ti mohou chybět lehké převody.

      Zkus na současném HT nepoužívat nejmenší převodník a uvidíš, jak ti to bude vyhovovat.

      0 0
      • Pablo  

        Chybět by měly jen výjimečně, teď jsem projel docela slušné hory a kašpárka jsem řadil jen asi 3× a to ještě spíš kvůli vyšší nadmořské výšce, že to bylo spojené trochu s úbytkem výkonu/kyslíku. S tím převodem 1:1 a ideálně mírně lehčím kolem budu s nejlehčím převodem na hraně, ale teoreticky bych to měl dávat.

        0 0
    • Pablo  

      Nepředělával někdo Authora 2018, tj. ráfky JALCO CR25D a pláště RITCHEY SpeedMax kevlar 700 × 40c na bezduše? Je to problematická kombinace, nebo ok? Případně jaké ventilky do těch ráfků?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.