• Kalderon

    Dovolil jsem si založit téma o tomto nejmasovějším silničním závodě. Kdo z nás žiletkářů se chystá, z čeho máte největší respekt, na co se těšíte, taktika atd atd atd. Já se letos chystám opět na tu dětskou 160, i tak to pro mě bude letos záhul. Těším se ale na všecko, hlavně na ty pekelný stoupáky.

    0 0
    • marios  

      Díky za vlákno, zrovna jsem ho chtěl založit. Včera jsem se přihlásil na 250+, letos bych to po zdárném absolvování Saltz snad mohl dát se ctí. 2× už jsme jel 200, vloni jsem chtěl zkusit rychlejšíjízdu tak 150. Ale v letošním plánu dlouhé jsou snad včechny zásadní kopce, tak mi to nedalo. Těším se na všechny výjezdy, nejvíce Shimanov a potom na poslední vetší-Špičák, kde mám druhé bydliště. A potom na párádní sjezd z Hojsovky, tam by mohla padnout i 90km/h.

      Jen jsem zvědav na kterým kopci se začne jet a kdy mi odpářou z 1.skupiny. Rád bych to dotáhl aspoň v nějaké skupince k Šimanouvu, ale Velhartice budou přísný, Hartmanice jsou zase hákovej kopec až skoro pod vrchol. Na závěrečný stojce za Šimanovem se to už celý rozpadne a dál už ani nepřemýšlím.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      No, mám to v plánu, ale teďka jsem si oddělal koleno, takže mi nejspíš sezóna skončila. Jsem ********. Dva roky zpátky mi o kousek utekla bedna na dvoustovce, letos jsem přihlášený na dvoustovku znovu a stopro tam chci bednu… uvidíme no…

      0 0
    • karliner  

      Je to jediný český silniční maraton, který mne láká, letos však je v plánu Ötztaler…

      0 0
    • marios  

      Tak jsem si včera připomenul Svojše, není to tak hrozný kopec, není ani moc prudký( jen nástup je děsivej, naštěstí se to nad vesnicí zvolní a potom se utahuje až tak 500m pod vrchol), ani moc dlouhý ( jen 8km, proti Rossalmu jednohubka).

      V každým případě se pojede vlastní tempo, za svý, nohoře bude třeba chytit nějaké grupeto. Nejhorší budou asi ty zvlněnky od Srní do Rudy a pak poslední výjezd nad Běšiny.

      0 0
      • martin7  

        no já si myslím, že Javorník taky hodně napoví.

        0 0
        • ¨MZ  

          já si myslím, že hodně napoví už úvod, na 25.km budeme skoro 1000m.n.m. vysoko a za námi budou už tři stoupání :-)

          0 0
          • karliner  

            Peklo. Ještě, že jedu na Ötziho, tam na 25. km budu taky v 1000 m.n.m. a před sebou budu mít ještě dalších skoro 15 km z kopce :-)

            0 0
          • marios  

            Ty první 2 jsou ale jen brdky. Záležet bude na tom, jaký se pojede tempo za Velharticema, každý rok se začíná závodit od jiného km, taky jestli pojede celá Sparta, nebo borci z KK.

            0 0
            • ¨MZ  

              no ten druhej brdek mezi Malonicema a Velharticema už je docela výživnej, sice asi jenom kilometr, ale průměr bych tipnul 10%, to bude první síto. Když se tudy před lety jezdilo, tak jsem ho nikdy nepřežil (nutno podotknout, že nejsem žádný jezdec, co pomýšlí na bednu :-) Ti nejlepší na to mají jiný pohled :-)

              0 0
              • marios  

                Já ho tehdy přežil díky tomu, že jsem na něj vjížděl ze 4 fleku a ve sjezdu jsem zase čelo docvaknul. Ale v serpentýnách do Kunkovic už jsem šel definitivně. To jsem ale moc nejezdil, další roky jsem vydržel až za Hamry.

                0 0
        • marios  

          Jo , podle profilu je to druhej největší výšlap.

          0 0
          • martin7  

            já ty kopce mám najetý všechny. Javorník je dlouhej ale „jezdivej“. Největší soupání je na začátku cca po 1 km v Podzuklíně, pak se přejede můstek v serpetýnách, ještě kousek to je víc nahoru a pak se to narovnává. Blbý asi bude, že přijedete od Nezdic, tzn po dlouhým sjezdu a nožičkám se potom moc nechce. Já bych to jel ,ale v neděli jedu taky Oetziho.

            0 0
            • Greyhound  

              Souhlas, já si to teď o víkendu projížděl a Javorník z této strany mi přijde celkem v pohodě, příjemná cesta lesem a utíká to, akorát je tam celkem špatnej asfalt a nahoře ke všemu celkem dlouhý kostky. Každopádně jsem se nejen na Šimanovu opět utvrdil v tom, že jsem se při výběru nového kola na jaře rozhod dobře a kompakty s kazetou 11–27 celkem slušně využiju :-)

              0 0
              • marios  

                Já Šimanov při závodě jel, tehdy byl na nějakým 120km, dal jsem ho na 42/28, na železným kole. Teď sázím na to, že na 63km bude ještě síla, na větší formu, lepší kolo a 39/25 bude stačit. Tento převod tam bude mít premiéru- kazetu 11–25 vozím už 3 roky, ale ještě jsem tento nejlehčí převod nepoužil. Na nejprudší kopce co jezdím(Hojsovka, Pancíř, Běřín atd.) není třeba.

                0 0
                • ¨MZ  

                  no tak pro mně je na Běřín 39/25 nezbytný převod a stejně přemýšlím, jestli nejít pěšky, dobrovolně bych ho na 23 nelámal ani náhodou. Ten sklon bude podobný jako Šimanov.

                  Na 39/25 jsem dával v klídku Šimanov i před deseti lety a to jsem na tom byl výkonostně podstatně hůž než teď, lehčí převod tam není potřeba.

                  Největší masakr byl před 2–3 lety, když se jel na 200.km Kochánov, co má maximum 25%, to už bylo s dvěstě kilometrama v nohách opravdu na hraně, ale nikdy jsem neslezl a na tu 25 jsem ho zdolal.

                  0 0
                  • marios  

                    Kochánov už jsem nestih zakusit. Taky se mi zdá, že Běřín je +/- jako šimanov. Na Běřín jsem na železným zimáku vyjel na 42/21, ale málem jsem si ulomil nohy.

                    0 0
                  • marios  

                    Projel jsem znovu ten Shimanov a musím říci,že Běřín je horší- vetší sklon a delší dobu, v Shim je akorát vysokoprocentní ten nájezd na hlavní -cca 30m.

                    0 0
              • marios  

                Já si tuhle sobotu Javorník taky objel, první 2km pohoda snad v háku, potom tak další 2,5km utahovačka, pokud tam někdo rozjede peklo tak to bude buď bolet, nebo klasický výstup s tím, že se to ve sjezdu dá dojet. Jenže za dalších pár km Svojše a to bude stejně konečná. Závěrečné 2km na Javorník už zase pohoda, tady začíná ta špatná silnice, ale ty kostky nejsou tak strašný, jako za Prášilama – tam jsou někde hodně proti srsti (bolí i na biku). Celkové převýšení Javorníku cca 380m.

                0 0
                • Greyhound  

                  Tak sám o sobě žádnej ten kopec není tak strašnej, ale v rychlym sledu po sobě Šimanov, Javorník, Svojše a pak ten odpornej (široká rovná silnice) kopec ze Zdíkova nahoru a pak až nad Nové Hutě, to je musím říci celkem slušný peklo.

                  0 0
                  • martin7  

                    to máš pravdu, ten kopec ze Zdíkova je flustrující a ještě v tom očekávaným vedru to bude psychická i fyzická ona*nie

                    0 0
                    • marios  

                      Tak vedro už snad nebude, ale ten Zdíkov je hodně krutej, v zimě mi to auto na 4ku nevyjede. Jinak teď jsme se dočetl, že bufet na H Kvildě je ve sjezdu,což je pěknej nesmysl.

                      0 0
                      • Greyhound  

                        Heh, to je přesný, si pamatuju ze svýho dětství jak tam škodárna 120 buď šíleně řvala na vytočenou trojku nebo pomalu umírala na čtyřku:-) Ten kopec je mi tak odpornej, že ač tam jezdím na kole od nepaměti tak jsem ho poprvé jel až před 14dny kvůli KŠ, jinak ho vždycky někudy objíždím. Každopádně jestli bude takový vedro jako teď tak dlouhou nejedu, už jsem byl na kapačku zralej letos dvakrát a stačilo mi.

                        0 0
                        • marios  

                          Nebude vedro, takže jedeš dlouhou? Já letos poprvé, předtím 200,200,150, ale už mám za sebou 3× Saltz, tak se délky nebojím. Spíš tý rychlosti.

                          0 0
                          • Greyhound  

                            jo, chci jet dlouhou, byť letos nemám na kolo moc čas takže budu rád když to nějak cykloturisticky došmrdlám do cíle, ambice nemám letos žádný.

                            0 0
                      • sudovec  

                        J.j., Zdíkov – Nový Dvůr – U Křížku je pěkný maso. Na tý silničce vám to vůbec nezávidím.

                        0 0
                      • martin7  

                        kde, u Rankla nebo ještě pod ním?

                        0 0
                        • marios  

                          Prej U Rankla, já doufá, že mi klapne support ve Svojších.

                          0 0
                          • Greyhound  

                            Umístění té občerstvovačky jsem si všiml až teď a nechápu, to je úplně dementní místo. Za prvý je to strašně daleko od té první v Sušici, to mi stačit nebude (vždyť jen Svojše jsou na nějakých 40min…), a ještě je to ve sjezdu takže pokud někdo pojede ve skupině kde budou mít všichni support už v tom kopci což je logická volba tak má smůlu a vypadne z ní.

                            0 0
                            • martin7  

                              no částečně máš pravdu, ale ze Sušice se pod kopec poletí, tam je nutný bejt ve skupině. No ale že by dojela skupina až na Svojše nahoru, to asi nehrozí. Ale pokud někoho sjedeš mezi Svojšema a Ranklem a on nezastaví, a ty jo a pojedeš ten zbytek na křižovatku do Vimperka sám, pak ztratíš dost. Jinak mezi Ranklem a Vimperskou křižovatkou občas pěkně fouká většinou proti.

                              A nakonec jestli to pod Svojše neuvisíš a do kopce to nedojedeš, pak můžeš u Rankla v klidu zastavit:-))

                              0 0
                              • Greyhound  

                                Tak já rozhodně mezi Sušicí a Horskou Kvildou přes Šimanov, Javorník, pak nahoru na Nicov a pak hlavne na Zhuri nepoletím a obávám se proto, že mi to bude trvat tak dlouho, že mi dojde pití. Takže na tu občerstvovačku dorazím ze Sušice pěkně vysušenej a pokud náhodou budu ve skupině tak mi tam třeba ještě kvuli umiseni ujede. Třeba na Sudetech co jsou časově podstatně kratší je občerstvovaček spousta a tady jen čtyři, to se mi zdá strasne malo.

                                0 0
                                • Greyhound  

                                  …myslel jsem kvuli delsimu casu bajkovy Sudety, ne silnicni. Asi jsem z bajku rozmazlenej :-)

                                  0 0
                                • ¨MZ  

                                  těch bufetů je dost, na prvním bufetu za Sušicí se nestaví, na dva bidony a zásoby po kapsách se musí dojet až na Horskou Kvildu. Tam když se poštěstí a budou všichni stavět, tak si v klidu doplníme pití a jídlo, když většina lidí pojede, tak tento úkon musím zvládnout do 30s a skupinu doskočit. Když se to podaří, tak na protest následujích 15km nestřídám :-)

                                  Pak musím doufat, že pojedu s rozumnýma lidma a zastavíme na třetím bufetu na Srní, protože na tom posledním někde za Nýrskem už rozhodně nikdo stavět nebude :-)

                                  0 0
                                  • marios  

                                    Já na protest nestřídám už od startu :-), dnes se přihlásila Sparta, oni si to odtahají sami, i když tyhle týpky naposledy uvidím přinejlepším naposledy ve Velharticích. Jinak s těma bufetama máš pravdu, já si jednou na posledním (Zámyšl) zastavil a dal jsem si pak TT až do cíle.

                                    0 0
                                  • marios  

                                    Jinak je vůbec škoda, že se nepodávají láhve, na horským na posledním dávaj a to je úžasný.

                                    0 0
                                  • Greyhound  

                                    Tak jet 250 v kopcich jen se dvema zastavkama na doplneni pití, to uz si vůbec nedovedu predstavit… :-O

                                    btw. nemáte někdo tip na ubytko v Klatovech, vsechno bude pocitam uz dávno plny, ale kdybyste náhodou o necem vedeli…

                                    0 0
                                    • marios  

                                      Tohle nejsou biky, 3×1,5l=4,5 l na 8 h, když nebude vedro musí stačit. Vloni 150 na 1,5l v pohodě, ale to byla kosa.

                                      0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      Tělocvična naproti hotelu Rozvoj za stovku nebo Hotel Karafiát o trošku dráž. Ale už je to pár let, jestli to ještě funguje, nevím. Na Rozvoji dobré papu, ale bydlení drahé.

                                      0 0
                                      • Greyhound  

                                        Díky za odpověď, nakonec jsme to k naší plné spokojenosti pořešili v nějakém internátu asi 1km od startu.

                                        Jinak závod super, hlavně díky tomu, že se tak příjemně ochladilo. Pravda, 9stupňů nahoře na Horské Kvildě a závěrečnej brutální slejvák v mnohakilometrovém rychlém sjezdu ze Špičáku kdy jsem si připadal jak podroben waterboardingu a dole se nekontrolovaně klepal zimou až jsem myslel, že spadnu z kola, až tolik se ochladit ze dne na den nemuselo…

                                        Vzhledem k tomu, že letos nemám na kolo moc čas a nejel jsem letos žádnej závod jsem měl z délky skoro 260km respekt a začal opatrně a zakotvil v pro mě až trochu pomalé a kromě dojezdu do Klatov nepříliš dobře spolupracující skupince. Takže místo očekávaného trápení se v zásadě výletní pohodička bez nějaké krize, škoda jen těch tří minut aby to bylo pod devět hodin. Lahůdka byly taky kostky u Prášil, to byly zvuky jak kdyby se mělo kolo rozpadnout a vyklepalo ho to tak až se mi úplně povolil košík.

                                        Co mě ale opět vytočilo k nepříčetnosti je, že se zase našel idiot co házel obaly od gelů do příkopu/do lesa, to jsem myslel, že se mi snad zdá když jedeme NP Šumava a „závodník“ na nějakém 60+místě hází tuby do lesa, to je regulérně na přesdržku. Tohle nikdy nepochopím, co je za problém strčit prázdnej obal zpátky do dresu a vyhodit na občerstvovačce, případně jí mrsknout někde ve vesnici k popelnici nebo hodit někomu kdo stojí u trati a poprosit ať jí vyhodí.

                                        0 0
                                        • marios  

                                          Tak po vystoupení si uprostřed Javorníku už to byla příjemná sobotní vyjížďka ve 2 v poklidném tempu, cestou jsme nasbírali dalších cca 7 odpadlíků, sjezd ze špičáckého sedla a Hojsovky jsme ještě stihli za sucha. Náladu mi zkazil snad jen zase zpackanej závěr a špurt a posledních 20km v totálním dešti.

                                          0 0
                                          • ¨MZ  

                                            klaním se až k zemi, super výkon!!! Že to zajedeš dobře mi bylo podle výsledků z bajkového Krále jasný, ale tohle jsem opravdu nečekal.

                                            0 0
                                            • marios  

                                              Dík, od bajkovýho jsem něco najel, nebyly žádný nemoce, takže to šlo, jen škoda že ten soudruh z Valaškého království, co nám 50km nestřídal, mě ve špurtu připravil o bednu.

                                              0 0
                                • martin7  

                                  Jo, kdo chvilku obcerstvuje, jiz obcerstvuje opodal:-)) Sorry, ze pisu bez diakritiky, ale jsem v Germanii a PC neni uzpusobeny

                                  0 0
    • Kalderon  

      Tak, první dojmy k Krále. Král byl opět Králem, jak volbou tras, tak atmosférou, a celkově. Jak jsem podotknul o pár článků výš, jel jsem dětskou 162. Kvůli nehodě motorkáře s autem byl start posunut asi o 20 minut, což mě, a asi nejen mě, vůbec nevadilo, protože co se dá dělat. POčasí bylo akorát na kolo: 13 – 15 stupňů. Dal jsem si Šimanov. Ke konci to je taková stojka, že to málem nepřežilo moje Šimano :D. Javorník – nádhera, šněrování do kopečka v serpentýnách, čekal jsem větší sklon, ale co mě překvapilo úplně nejvíc, že výjezd na Srní je taky taková pohodička, serpentýnky, pěkný asfalt, nádhera. Kostky na Prášilech, to byla palba = naklepanej jako řízek, ale spokojenost. Potom to přišlo, chcavec jak kráva. sice už předtim lehce bzíkalo, ale to bylo pět kapek. Takže pláštěnka to jistila, ale boty a kraťáky turch. Jakmile začalo pršet, tak jsem pěkně vytuh a prostě už se nerozjel, tak jsem to doklepal, k mýmu překvapení na 179. místě. Čekal jsem tak kolem 300, takže spokojenost. Gulášek byl tradičně výborný, potěšila mě i fotka z cíle gratis. Chtěl bych vyzdvihnout práci všech regulovčíků, kteří si to asi protrpěli víc než my na trati, smekám. Jejich práce je nepostradatelná a dělají ji zodpovědně. Zaráží mě chování několika závodníků. Viděl jsem jeden hodně ošklivý pád ze sjezdu, kluk šel asi přes hromadu pražců, snad bude v pořádku. Zdálo se mi těch sanitek letos nějak moc :(

      0 0
      • Bosu  

        jel jsem to poprvé a do smrti na to nezapomenu. začal jsem rozvážně odzadu, pač nebylo kam spěchat. v kopcích jsem byl ok, ve sjezdech opatrný. šimanov, javorník, svojše jsem si dobře užil. pak jsem upadl na písku na odbočce na churáňov, trochu jsem se potloukl, ale hlavně jsem chytil kreč do stehna. trochu jsem podcenil první dvě občerstvovačky, na kvildě jsem cyhtil hlaďák. kostky v prášilech jsou opruz, hlavně ty druhé. špičák jsem vyfuněl, ale pak jsem ve sjezdu totálně zmrzl a poslední dva kopce mezi nýrskem a běšinama jsem doslova protrpěl. posledních 15 km z kopce jsem chytil poslední dech a v nějaké skupině jsem to dorval. v cíli jsem cvakal zubama a kolenama, nebyl jsem v tom ale sám. smekám před všemi, kdo to dali. mých 10 a půl hodiny odpovídá mým možnostem. po čtyřicítce je těžké se zlepšovat, obzvlášť, když ráno běhám se psem, pak jsem 10 hodin v práci, doma žena a dvě děti … ale rád si to zopakuji, bylo to přísný, ale zasloužený :-)

        0 0
        • marios  

          Jo písek a štěrk jsou největší zlo, já se tak smotal letos v dubnu a od tý dobý jezdím v takovejch pasážích krokem, i kdyby mi měli všichni ujet. Jinak respekt, při 10h prac době se toho moc najezdit nedá, když chceš mít v rodině aspoň trochu klid. Nechápu jak to takoví Smazalové, nebo Kociánové dělají.

          0 0
          • McBlacky  

            nejsou jediný, i mladší ročníky, někdy trénují těžce na úkor rodiny. Mě pak pobaví, když si vezmou na bednu dítě. Ve skutečnosti by tam měla jít jeho manželka/přítel­kyně, bez který by nenajezdil ani polovinu a umřel u toho hlady a špínou :)

            0 0
            • Greyhound  

              No kdybych krome 10+hodin v kolbence v tydnu kdy na kolo sednu jen vyjimecne a obcas tam musim i o vikendu mel jeste pritelkyni/manzelku tak se obavam na kolo nedostanu uz skoro vubec :-/ To s hladem a spinou ale docela sedi :-)

              0 0
            • marios  

              Já se tedy snažím balancovat mezi rodinnou pohodou a ježděním, díky mému povolání můžu jezdit přes den a pracovat v noci. Stejně je to doma někdy hodně napjaté.

              0 0
              • McBlacky  

                My jezdíme spolu, což sice není ideální ale dá se. Nedostatek času je ale peklo. O domácí a servisní práce se dělíme jinak by to nešlo vůbec.

                0 0
                • Pebe  

                  máme to doma taky tak a myslím že to je asi nejblíž ideálnímu stavu ;-)

                  0 0
                  • McBlacky  

                    u vás je to trochu jiný, máte čas jezdit odpoledne. My dřív jak v 18,15 nevyrazíme a to za předpokladu, že Šári jede do práce na kole :(

                    k ideální stavu to má daleko. Ten by byl se služkou/kuchařkou a později chůvou k dispozici :)

                    0 0
    • Q_cze  

      Už jsem si říkal,že takový výsledek co jsem na 162 zajel nestojí za řeč ( a on taky nestojí :D ) 8:23:27.8, ale asi je to tím,že nebylo úplně pěkně. Dal jsem to po poctivě najetých tréningově vyhlídkových 150kilometrech s přítelkyní necyklistkou po místních polnačkách :D :D

      Byl to můj první silniční Král a jel jsem ho spíše jen z hecu, že to v klidu taky dám :D

      Šimandlovskou stojku jsem tedy raději vyběhl :D ,ale jinak až k Prášilským kostkám, kde to každou chvilku vypadalo,že mi vypadnou ruce z řidítek a dvěma defektům na kamarádovo kole,kdy jsme pak museli galusku každých 12 min dofouknout to nemělo chybu. Možná nebýt deště a po následném prochladnutí křečí mohl to být výsledek i o malinko lepší :) Už se těším na příští … :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.