• duk

    Ahoj,

    máte někdo zkušenosti s oblečením značky Assos? Koukám, že to k nám začal někdo tahat, sice je to dražší, ale zatím jsem od každýho slyšel, že je to pecka. Kdysi jsem od nich měl nějáký kraťáky a byly super. Uvažuju o obměně šatníku, zajímalo by mě, jestli se to za ty peníze aspoň trochu vyplatí :-)

    Anketa: Vyplatí se ten příplatek za kvalitu?

    22x
    61%
    Ne!
    14x
    39%
    0 0
    • vsn  

      http://www.kalas.cz/…olecnosti-1/

      http://eshop.kalas.cz/…ion-x3-cerne

      • a nebo počkej na kolekci 2014 – tam budou mít nový profi a vypadajparádně :)
      0 0
      • kubad  

        To je jak srovnat Octavku s S-class medvedem :-)

        Bohuzel Assos je o kevel jinde, ale uznavam cena uz je dost mimo, jestli koupit nebo ne si musi kazdy oduvodnit sam, kazdopadne patri to mezi nejlepsi na trhu, ale zazraky to neumi

        0 0
        • vsn  

          jo hlavně ty buzíčci na fotkách assoss :D

          Kalas na příští rok bude mít nový ty Profi kraťasy a ty vypadaj hodně parádně. Cena bude kolem 2500,–

          0 0
          • Jenda  

            mimochodem Kalas zacinal prave jako tovarna Assosu

            Mam assos jeden dres kterej je jak pise Kubad skutecne o level jinde nez zbytek co mam ale zase i to co mam tak mi staci, jsem nenarocnej. Takze pokud nekdo hleda perfektni funkci, strih a materialy tak to asi oceni i za ty penize, pro me je to zbytecnej luxus.

            0 0
            • vsn  

              zkus prosím kliknout hned to to první co jsem napsal.

              Co se týče Kalaše tak jejich zakázková výroba je supr

              kraťasy Pro Omega Revolutional jsou úplně luxusní, to samý dres Elite CarbonX … obojí skoro o půlku lehčí jak klasický dres. No a kdo chce i supr kvalitní z normální produkce tak pro toho udělali ty nový na příští rok … otázka jestli se jim to má šanci v čechách prodávat a co lidi na design (kraťasy se mi líbí, dres ne)

              0 0
              • camlost  

                co se týče Kalaše, tak jejich zakázková výroba je shit.

                švy se párají po pár použitích.

                0 0
                • vsn  

                  tak asi nám ty Kalaš oddílový dresy nechává vyrábět Kalaš u Assossu :) že by se švy páraly tak to fakt ne … Oproti Lawi co jsme měli před tím a rozpáral se mi šev u vložky u 2 kraťasů.

                  0 0
    • scalar  

      Já mám návleky na ruce Assos, mám je 20 let…

      0 0
    • makak  

      Mám čtvery kraťáky a ta vložka je neuvěřitelná, přestože vypadá jako houba do vany :-)

      http://www.chainreactioncycles.com/…rp-prod36446

      0 0
      • Delkim  

        a tos je kupoval za ty „běžné“ ceny co jsou na netu a nebo se dají sehnat občas někde za lepší peníze?

        ony ty krátké kraťasy s vložkou začínají asi na 5 litrech a ta nejvyšší zimní řada dlouhých zateplených je snad kolem 12 tisíc :(

        0 0
        • makak  

          Koupil od kolegy a pak jsem dokoupil na Chainu viz odkaz. Ceny jsou nářez souhlasím, ale jak píše Kubad výše … ;-)

          0 0
      • McBlacky  

        podobnou vložku dělá na některé modely i biemme.

        0 0
    • ajaj  

      Mám od nich kraťasy, 2× intermediateEvo, návleky. Nedám na tuto značku dopustit. Radši méně věcí, ale opravdu kvalitních, co vydrží…Určitě se vyplatí si připlatit. ( můj názor :-D )

      0 0
    • blaf  

      uvazuju, ze bych vzal na zkousku Assos T Pro S2

      zajimalo by mne srovnani se znackami jako Castelli, Sportful, Moa, … na wiggle se daji koupit za podobnou i nizsi cenu, je Assos i prestoze se jedna o dost stary model lepsi nebo ne?

      0 0
      • rasto1  

        Mozem dat porovnanie Assos x Castelli ale len pre 3/4 kratase. Castelli bola prva volba (a zaroven prve kvalitnejsie cyklooblezenie u mna) ale po skusobnej jazde som ich musel vratit. Dovod: spodna cast nedrzala pod kolenom tak ako som si to predstavoval a mali tendenciu sa na nohe posuvat hore. Skusil som teda drahsie Assos a za rok a pol jazdenia som spokojny. Maju z mojho pohladu prijemnejsi strih a drzia na tele perfektne – ked sa usadia po 5 min jazdy uz sa neposuvaju a zabudam, ze mam 3/4tiaky na sebe. Castelli som sice jazdil iba kratko ale aj napriek tomu si dovolim povedat ze Assos vlozka je omnoho prijemnejsia. Na zaklade tejto skusenosti som uz dokupil 2 Assos kratase a momentalne nemam potrebu nic ine skusat(nemam ziadne priame porovnanie kedze doteraz som jazdil v kde com…). Takze myslim ze skuskou nic neskazis. Maximalte ti nesadnu ale vacsinou sa potom da dohodnut na vymene.

        0 0
        • blaf  

          jake kratasy/vlozku mas?

          0 0
          • rasto1  

            Siel som do T fl.13 s S5 vlozkou. Rozhodoval som sa medzi uno, mille a fl.13. Podla recenzii vysli pre mna najlepsie tie posledne. Navyse zdalo sa, ze by mohli oproti uno a mille vydrzat dlhsie vdaka pouzitym materialom odolnejsim proti otreu. Po jednej sezone a ca. 10000km + jednom pade na sotoline su stale ako nove :)Co sa tyka komfortu tak ten sa s kratasami za 30€ absolutne neda porovnavat.

            Teraz som dokupil nove T.equipe s7 – tie este nemam poriadne odskusane.

            0 0
            • blaf  

              do faze, ze bych dal za kratasy 200+ eur jsem jeste nedospel a ani asi nedospeju :)

              zkusim vybehovej model S2 s FI.13, jsem na to zvedavej

              diky za info

              0 0
              • rasto1  

                Jj to si musi kazdy odovodnit sam. Ja som napr. donedavna jazdil vo volnych kratasoch bez vlozky z trhoviska za 5€ a nechapal som modu hnusnych obtiahnutych cyklo obleckov. A teraz som jednym z nich :)

                Potom pripadne daj vediet co si vzal ako si spokojny.

                0 0
    • MI.KU  

      Oživím – abraka dabraka ;)

      Zvažuji koupit Assos a zajímalo by mne jak sou na tom starší modely 2012–13–14 oproti novým 15–16.

      Nějaká zásadní změna?

      Co zvolit do občasného deštíčku – když je všelijaké počasí – z jejich nabídky?

      Jsem choulostivej na kolena – 3 operace – jak jsou na tom jejich 3/4 je to lepší jak klasika a návleky nebo je to méně pohodlné a blbě univerzální a je lepší vzít krátké s návleky?

      V čem to perete?

      Díky.

      0 0
        • MI.KU  

          Vtipné ;) šlo mi o to zda v tý jejich kajdě nebo sport wash a td.

          0 0
      • blaf  

        mam nejaky starsi model kratasu a dobry, ale ze bych si z toho sednul na prdel, to ne, mnohem radeji mam Sportfuly, ty nove modely jsou podle nekoho lepsi, podle nekoho horsi :) to jsem asi nepomohl, ale klidne bych zacal starsim modelem

        peru v perwoll sport nebo tak nejak, ten jejich praci prostredek je drahej jako prase a imo to nic neprinese

        assos je fajn, ale podle me se daji koupit jine, stejne dobre znacky levneji, plnou cenu bych za to nedal, ale to bych nedal ani za Castelli, Sportful, atd.

        zkusenost z pouzivani mam teda jen s kratasama, dres jsem videl a osahal si na ForBikes a material mi prisel dost neprijemnej

        0 0
        • MI.KU  

          Díky.

          No koukal jsem na Kalaše a ten mi přišel odfláknutej 2014 a 2015 no 2016 jsem nevidel. Castelli bylo rozhodně o třídu vejš. Určitě umí Kalaš super věci na zakázku to nepopírám, ale to co se pohybuje v obchodech jaksi… V Lídlovkách jsem jezdil a rád bych pokročil.

          Assos jsem viděl a zdál se mi fajn ale jak se neorientuji v jejich nabídce nevím co čekat od starší řady třeba vyšší úrovně v porovnání třeba s novou řadou v nižší úrovni při cca stejné ceně.

          Tady na to byla docela chvála až na tu cenu – klasika.

          Taky dost váhám nad těmi 3/4 versus krátké s návleky. Nemám rád když mi fouká na kolena proto pokud není 30 a víc tak ,,zatepluji,, tak si říkám 3/4 by byl ideál zas do veder se to nehodí a nepřišlo mi to pohodlné – zas návleky mě taky serou ;) je to spíš o konkrétním kousku asi.

          0 0
          • rasto1  

            Mam 3/4 assos t607.4 s5 aj kratase TK.tiburu s7 a z mojich skusenosti by som volil kratase + navleky. Oboje su velmi podobne strihom aj pouzitim neprefukaveho materialu v prednej casti – zima nie je ani v jednych ale 3/4 ma stvu tym, ze niekolko krat za vyjazd musim stahovat nohavicu dole lebo sa zvykne vyrolovat pod koleno. Navleky castelli nanoflex s kratasami to nerobia. Na leto mam este Assos T.equipe s7 a FI 13 s5. S7 su mozno o kusok lepsie tym, ze maju hlbsi vystrih a o cosi lepsie mi sedi strih ale oboje su perfektne a napriek tomu ze pouzivam uz 3–4 sezonu (15000 km rocne) vyzeraju ako nove. A nepozorujem ziadne znizenie pohodlia alebo presedenie vlozky (ale vazim len 65kg). Navyse zazili aj par padov kde koza bola odreta a kratase nad nou bez sramu. Viem porovnat len s castelli, ktore sa podla mna sa na assos nechytaju.

            0 0
            • MI.KU  

              Dík taky uz jsem došel k tomu ze ty 3/4 asi pro mne nebude to prave a lepsi bude krátké a dlouhé a návleky a budu mit idealní kombinaci ;)

              0 0
            • Mikikuba  

              Krásně shrnuto proč návleky a kraťasy a ne 3/4ťáky. Přesně souhlasím. 3/4 překonany víc nevýhod než výhod.

              0 0
    • Spící kníže :-)  

      Tak ty ceny jsou hodně ostrý. Ale když to za to někdo dá. Pak se to za to dá asi i prodávat.

      Já se spokojím s tím Kalas. To stačí a není to taková cenová bomba. Mam oblečení od sweep nebo jak se to píše čitatelé prominou. Taky dobré. Neco od Sykora to je trošku jinde. Kvalitou materiálu. Ale třeba se polepšili.

      0 0
      • MI.KU  

        To nesmíš zas tak řešit no – prostě si řeknu v sobotu máknu přesčas na kalhoty a v nedeli na dres a je to.

        Já netvrdím že je Kalas neco špatnýho v poměru cena výkon asi fajn, jen to co sem videl me nenadchlo a designově se mi to nelíbí – a když už na sebe nandat šprcku tak aspoň stylovou ať v tom člověk trochu vypadá před něžným pohlavím. No hledám prostě něco víc.

        Ale pokud má někdo typ na vyšší kvalitu a lepší oblečení rád si nechám doporučit – zatím jsem nic lepšího neobjevil.

        0 0
        • Delkim  

          a kde pracuješ, že za sobotní přesčas vyděláš deset litrů? :)

          Assos T.campionissimo_s7 Bib Shorts

          osobně jezdím asi nejvíc toho Kalase, ale je to teď díky designu co se mi zrovna hodí

          jinak jestli si vezmu ze skříně kraťasy Craft, Sportful, Castelli, Endura nebo poslední DHB tak tam zásadní rozdíl nevidím

          0 0
          • MI.KU  

            Myslel jsem ty levnejsi kol 5 a pracuji v UK.

            0 0
            • waters  

              moje zkušenost s Assos: Kraťasy vozím přes pět let, ta vložka je opravdu zázračná. Pro srovnání mám Castelli, Skins, Pbk a vůbec na ty Asoss nedosahujou. Je na nich cedulka /hand made in switzerland/. Nejsem si jistý jestli se nové modely také dělají ve Švýcarsku. Po pěti letech jsou na pár místech vysypané ale budu je jezdit dokud se nerozpadnou. Dále mohu hodnotit návleky na ruce /made in litva/ ty asi budu mít navždy jsou nezničitelné, spíše je ztratim:) Rukavice letní /made in italy/, lepší jsem nevozil, pohodlný lehoučký, nevím o nich:)

              0 0
              • MI.KU  

                Díky moc za info – tak do nich půjdu taky ;)

                0 0
              • sharkeeCZ  

                Zajímalo by mně, jak drží vložka přišitá? U všech kraťasů co mám (Spešl, Lawi i Dres.cz) mi po pár měsících začnou praskat švy po stranách. Po opětovném přišití se vše za chvíli zase opakuje.

                0 0
          • blaf  

            Jsi samozřejmě vybral ten největší extrém vid :) koupil jsem kratasy v akci za 100euro. Top kalas stojí podobně a vlozku má assos imho lepší, ale to je věc názoru. Osobně mě ta jejich karbon něco nenadchla. U dresu je rozdíl hlavně v tom, že assos a ostatní prémiové značky mají skvělý cyklostrih. To kalas nemá.

            Jinak mé kratasy jsou Made in hungary. Ve Švýcarsku už tuším nevyrábí.

            0 0
            • MI.KU  

              Jj videl jsem výrobu jinde cedulky ale což lepsi uz to nebude.

              0 0
              • johnny_B1  

                Taky jsem řešil kraťasy, resp. hlavně cyklovložku. Vozil jsem nějakou střední třídu od Craftu – největší problém byl, že mě při sezení na kole jaksi dráždily na určitých místech. Pořídil jsem základní model S7 Neopro (handmade in Bulgaria :-)) a super. Základní teda v uvozovkách, i tak jsem za ně dal dva nebo tři roky zpátky necelé 4k. Proti Craftu ale uplně jiná liga, s jinýma značkama bohužel srovnání nemám. A jak už bylo napsáno výše, je na každém, jestli si ty vydané peníze před sebou obhají. Mně to za to pohodlí stálo.

                0 0
          • Spící kníže :-)  

            :-) Ale jinak mu rozumím, když máš Maserati, jachtu, dobrý kolo tak přeci na tom nebudeš jezdit v kalasi…:-)

            0 0
            • MI.KU  

              K tomu sem jeste nedošel zatím jen BMW, a objednal jsem CAAD12 na Ultegre – jestli je to pro tebe dobry nevim ale ja nemám moc moznosti jezdit a tak myslim ze pro mne to stačí. V Kalasi jezdit nebudu to je věc vkusu. ;)

              0 0
              • Spící kníže :-)  

                Jezdím v tom co vozí tým. Ale ze bych si záměrně něco kupoval to ne. Nabízeli nám výrobu dresů nějací španěláci ale název firmy nevím. To bych se musel zeptat Rostě. Nevím jak to dopadlo.Jeslti vyrobili vzorový kus a on ho pak testoval. Ke mne se to nedostalo. Na druhou stranu myslím že když Kalase vozí i Wanty asi to nebude zas tak zlý. Hlavně za jiný peníze asi než top značky. I když tam je to asi za reklamu. Pořád si myslím že i když mají rozpočet tak přemýšlí co kde a jak koupit. Není to jen oblečení. Ale všechno kolem.

                0 0
                • MI.KU  

                  To je ale neco jiného. Jednak jim to usijí na míru a dle specifikací v požadovaném designu a s materiály. V obchodech se jako konfekce prodává neco jiného. A druhá věc je, ze mne nikdo nic neplatí takže si taky mohu svobodně vybrat co chci a co ne.

                  Kdyby mi to nekdo dal zdarma tak proc ne.

                  0 0
        • waters  

          když máš přesčasy… tak zkus Rapha

          0 0
          • MI.KU  

            Kouknu ale jestli to neni neco lepšího tak vemu ten Assos.

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Pearl iZumi PRO imho stejné jaké Assos. Kvalita top, vložka výborná, střih vymakaný do detailů, drobnosti jako silikonové manžety atd. Pro mě jednoznačná volba. Jen ten design není v posledních letech úplně ono, teda aspo%n pro mě, černé kalhoty jsou sice klasika, ale osobně mám raději, když to je něčím oživené. No koukni a kup Assos :)

              0 0
        • Spící kníže :-)  

          Hele beru to tak, vetšinou mám na sezonu 3 letní komplety znamena kratasy vršek. Po sezone je to sice jste nositelné to ano ale kvalita vložky na prdeli už moc neni. Samo ze musíš mít pár kompletů i podzim, neco na zimu. Protožese jezdí defakto pořád. Krom pár týdnů kdy je relativně klid. Takže ty prachy kdybych to spočítal ala asos za to bych měl hodně solidní kolo. :-)

          0 0
          • Delkim  

            jj, ono když v tom jezdíš třeba 5× týdně a samozřejmě to pokaždý pereš, protože nejsi prase, tak to nevydrží, to je jasný, to je pak člověku líto dát za kraťasy třeba bůra…

            nicméně Benčík má na eshopu jedny základní S5 za 3165, tak jsem si je zkusmo objednal, ať tomu Assosu třeba opravdu nekřivdím :)

            0 0
            • Spící kníže :-)  

              Já bych řekl nejlepší stav je když to nafasuješ, kupu týmových hader a když seš špička což já sice nejsem tak to dostaneš se vším všudy. Pak tě nemusí peníze pálit. Zas, pro někoho není zajímavé vozit na dresu reklamy nebo nějaký týmový nápis a libí se mu nějaká neutrální kombinace tak jde do obchodu a koupí si to. I to je možnost. Jasně to jsem chtěl říct. Když budeš panáček co jezdí 1× týdně v sobotu a ještě když je hezky tak ti to vydrží dlouho ty hadříky. Ale když jezdíš 3–6× týdně což je asi vetšina lidí co víc jezdí tak to nemůže přežít. Odejde ti stejně zip, vytahá se to vložka se osedí sepere. Prostě rok je maximum kdy je to použitelný.

              0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Se ještě zlepšíš a budeš fasovat top hadry, žádný Kalas, ale high end ;).

                Jinak k tématu, Assos je přesně ta značka, kterou Bejk nacpe těm, co si k němu jdou pro Kůlnu. Ale třeba V. Klaus ml. jezdí docela víc než zbytek jeho klientely 

                0 0
                • Spící kníže :-)  

                  Nemám strach žádný z českých týmu Asoss nebere. Ale je to tak když si koupíš fajnový stroj tak ti k tomu doporučí právě ty skvělé oblečky, někdo tu cenu třeba ani neřeší. Myslím že SWISS repre v tom jezdí ale ti to mají jasně za nakupní cenu nebo zdarma jako reklama to pak ano.

                  0 0
                • MI.KU  

                  ;) mel sem u nich domluvený kolo – StradaSL a chtel sem ho cca do 60 plus minus na Campě – ze vse bude ok a td zkusili sme velikost a domluvili se dal jsem kontakty a do 4 dnu mel dostat nahozenou konfiguraci s cenou – ubehl mesic po termínu a nic – tak jsem začal hledat jinde a skončil u konkurence. U teto firmy si bohužel jiz nic nekoupim – nejsou pro mne dostatečně solidní – firma která je solidní jedna jinak a pokud neni schopna nebo se jim nechce prehodit sada tak je slušnost klientovi zavolat poslat mail…

                  Takže Assos ano, ale jinde.

                  0 0
    • Delkim  

      no je pravdou, že třeba na Wigglu žádné jiné kraťasy nemají lepší hodnocení a ta oblíbenost je dost vypovídající i přes tu cenu cca. 5500 kaček

      http://www.wiggle.co.uk/…-bib-shorts/

      0 0
    • Delkim  

      tak mi ty základní S5 od Benčíka dorazily, balení ála dárková kazeta, uvnitř i assos krém zdarma, síťka na praní a nějaké propagační materiály

      velikost sedí přesně, jen mi maličko vadí délka nohavic, jsou o pár centimetrů delší než všechny ostatní značky co mám, je to nezvyk a naruší to linii opálení :)))

      vložka pocitově maličko širší, materiál super, jeho elasticita je neskutečná

      pokud mám zhodnotit to hlavní, tj. co na to zadek, tak upřímně musím přiznat, že to prostě bylo lepší než jakékoliv jiné co mám

      po nějakých 110 km jsem rozhodně cítil menší otlaky než normálně mívám (ještě jsem si úplně nezvykl na nové sedlo)

      za +5 tisíc by to asi nebylo, ale za ty tři tisíce je to ok a asi si objednám ještě jedny

      0 0
      • MI.KU  

        Super díky za recenzi – no jelikoz jsem jezdil roky bez vložky tak můj zadek by nemel otlak snad ani po 200 jestli jsou tak fajnový – jednou jsem dal 350 s krátkou 5h přestávkou na spaní – bez vložky – a tehdy jsem tedy jiz radeji dva dny sedel jen v měkkém křesle ;)

        Nezkousel je nekdo se spodárama? Stejne přes zimu beru tak by mne zajímalo jak to jde v těchto.

        0 0
        • Delkim  

          tak to máš plechový zadek a nebo jsi měl „holčičí“ sedlo :))) já loni v létě s dcerou ujel pár kilometrů na MTB jen v obyč kraťasech a rozjebal jsem si zadnici asi na dva měsíce :) ono se cokoliv blbě hojí, když do toho denně jezdíš 5–6 hodin…

          ad tvůj dotaz, to jako že si pod ně dáš ještě spoďáry nebo trenýrky? a proč bys to jako dělal???

          ta „plína“ musí být vždycky na holou kůži

          0 0
          • MI.KU  

            Plechovek zadek možná mám páč i na MTB mám sellecko ze ziletky a ani v terénu nemám problem ;)

            No uvažoval jsem nad tím že bych si bral merino boxerky co sou uplne na tělo a přes to tyhle fajnovky – proc bych to delal – abych si je ,,neznecistil,, a nemusel je denně prát čímž by určite vydrzeli o dost déle – co mne na to privedlo – to ze v zimně si beru stejne zateplovací merino dlouhé nohavice a nejak mi to nikdy nevadilo.

            Ale určite bude dost záležet na konkrétní vlozce a střihu kratas – proto se ptám zda by to v nich ,,šlo,,?

            0 0
            • Delkim  

              jj, a když si dáš pod spoďáry ještě kus igelitu tak nebudeš muset prát ani ty spoďáry…

              obávám se, že takový jelito co by vozilo trenýrky pod Assos kraťasy asi nenajdeš :)

              0 0
              • MI.KU  

                Ale notaaak ;)

                Hele a co delas v zimně – taky v tom jezdíš na ostro? To vám v tom neni zima? Tedy myslim v dlouhých samozřejmně.

                Víš jak nevozit pod tim nic mohu vždy, ale kdyby to šlo… ;)

                0 0
                • Delkim  

                  tak v zimě jezdím v zimních, proč by v tom měla být zima?

                  0 0
                  • MI.KU  

                    Ja nevim no… Ja vždycky mrznu a jak je pod nulou beru proste Devolda a na to cyklokalhoty jako krycí a druhou vrstvu s vložkou aby zadek netlacil. Treba kdyz jedu z kopce tak bez zateplení vysloveně trpím a zastavit někde a odpočinout si to je pro mne nemožné bez Devolda pokud mrzne.

                    Nahoru si přece taky neberes jen dres ale většinou cca 3 vrstvy ne?

                    0 0
                    • Delkim  

                      máš špatně zvolený kalhoty, potřebuješ s membránou proti větru

                      projdi si tady starší témata a nech si poradit

                      0 0
                      • MI.KU  

                        Dobre to ja si nechám poradit ale kdyz sem koukal i na ty nejteplejší Assosky mi rekni ze v –15°C ti v tom je teplo? Vzdyt je to taková slupka, me je zima jen si to představím :D

                        0 0
                        • Delkim  

                          teplo ne, řekl bych tak akorát, říká se že na kole je hraničních až –20

                          0 0
                          • MI.KU  

                            A ty dlouhé máš tedy konkrétně jaké? Ono to bude podle mne taky dost rozdílné ale výrobci proste nějaké hodnoty nějak neuvádí – nebo nevšiml jsem si a nepátral jsem po tom. Že by jedny byli treba do +5 druhé do –5 a treti do –15

                            0 0
                            • MI.KU  

                              A ze by se v jedněch dlouhých dalo jezdit v +10 tak i v –15 je blbost to ti bud bude vedro nebo kosa.

                              0 0
                            • blaf  

                              uvadet nejaky hodnoty je naprosto k nicemu, jelikoz kazdy vnima konkretni teplotu jinak a zdaleko nezalezi jen na te teplote

                              opravdu jezdis v –15, ze to resis?

                              ja mam kalhoty od Kalase, vpredu neprofuk, vzadu Roubaix, nad nulou pod tim vozim roubaix kratke kratasy, pod nulou si beru navleky na kolena, pod –5 na kole nejezdim

                              0 0
                              • MI.KU  

                                Já jo – neříkám ze vždy a pravidelně ale pokud je suchá čistá silnice tak mi nevadi ze mrzne pokud sem oblecenej – proste si beru toho Devolda – mám od nich komplet Expedition a v tom je pak pohodička i v takové teplotě.

                                A právě to mne dovedlo na to brát si trenky a ,,ušetřit,, si tak fajnový hadriky za tisice – neb kdyz to nevadi v zimně ze mam pod tim neco proc by to mělo vadit jindy ze si vemu boxerky – ano asi to neni ,,cyklisticky,, správně ale jak koukam nejsem jedinej kdo v zimně vozí pod cyklokalhotama další vrstvu.

                                Beru ze některé kratasy jsou udělané tak ze se spodní prádlo pod tim bude krabatit a td ale kdyz mas dobre prádlo co je pekne na tělo a sedne strih trenek – v čem je tedy ten problem? Kdyz v zimně tak stejne jezdim..... ?

                                0 0
                                • jecnak  

                                  Kdyz chces setrit, kup si levny kratasy.

                                  Jakmile mezi plinu a kuzi das nejaky hadr, tak se bude krabatit i kdyz bude elasticky a bude obrusovat kuzi – zvlast pokud to bude funkcni pradlo z nejakych PES vlaken a budes mit opruzeniny ci odreniny.

                                  V zime se vozi bud klasicke letni kratasy a pres to nekolik vrstev dlouhych a nebo dlouhe s vlozkou ale vzdy ta vlozka jde primo na telo. Pokud ti mrzne nadobicko, tak vol neco s neprofukem na te predni strane, pripadne se da jeste pouzit tepla ponozka.

                                  0 0
                                  • MI.KU  

                                    Jo o tohle jde ;) no s tim ale nemám problem jelikoz diky zpecificke praci drepim na něčem co je jako sedlo na motorku ze dřeva a drepim na tom celej den takže moje kůže je zvykla – tim neříkám ano je to takové pohodlnější na ostro – ale s prádlem nemám problem. A ten Devold to je čistá extra jemná merino vlna – žádné odreniny.

                                    Ale pokud jde o toto mohlo by byt tedy ,,cyklisticky,, spravne – krátké s vložkou na tělo na to treba ten Devold a na to dlouhé bez vlozky. To uz by asi bylo fakt na extrém ;)

                                    No na rozkrok mi ani zima neni spis na nohy – možná tedy přes to skusim brát jeste návleky to by mohlo pomoct.

                                    0 0
                                • blaf  

                                  no, nechapu proc kupovat drahy hadry, kdyz potom nevyuzivas jejich potencial, to si kup kratasy za litr a vem si pod to devolda, vyjde to nastejno

                                  jeste je alternativa si koupit trenky s vlozkou a na to dat devolda…

                                  ale jak koukam nejsem jedinej kdo v zimně vozí pod cyklokalhotama další vrstvu.

                                  nevim jestli tim myslis me, ale ja tohle nedelam, mam cyklokratasy z roubaix s vlozkou a na tom dlouhe kalhoty bez vlozky

                                  0 0
                                  • MI.KU  

                                    Jo myslel jsem tebe – me totiž nenapadlo ze kvůli opruzeninam myslel jsem proto ze víc vrstev se krabati.

                                    No jde mi o nějaké kvalitní hadry a dobrou vlozku z pohledu ,,tlumicich,, schopnosti – ale tak ok ted uz neni problem.

                                    Budu to vozit klasicky na ostro krátké a na zimu koupím dlouhé co nejvíc zateplene – k tomu návleky na jaro podzim a pro chladnější dny v létě a pokud bude hodne zima v zimně natáhnu je jeste na ty dlouhé – takhle by to mohlo fungovat ok?

                                    Ty Assos Mille S7 jsou asi nejteplejší z te rady?

                                    Koukal jsem ze mají i dlouhé návleky což by mohlo být dobre do tech mrazu k těm dlouhým kalhotům – má je někdo nehrne se to dolu?

                                    0 0
                                    • Divebull  

                                      Divim se ze se se v tom expeditionu neuvaříš. Mě osobně snesou nohy hodně. V od +5 do –5 jezdím winstoperové čapáky bez vložky od Gore a pod ně lehké síťované kraťasy s vložkou co mám na bike pod volné kraťasy. Od –5 místo síťovaných vozím Assos Mille. Nahoře do –10 (a jednou omylem i –15) triko dlouhý rukáv devold (myslím duo active) + zateplený dres s dlouhým rukávem Gore a windstoper bundu Gore. Návleky na nohy Assos Winter Bootie (ty jsou doslova boží). Rukavice a čepici Gore Windstopper. Když vylezu z baráku a ve sjezdu od něj je mi lehká zima, což je znamení, že je to dobře. Na prvním brdku se to srovná.

                                      Jinak k Assos kraťasům. K Mille které mám dva roky jsem loni pořídil ještě T.cento_s7. Jsou jinak střižené. Ve předu na břiše jsou hlouběji vybrané (což je výhoda když si potřebuješ za jízdy podrbat nebo přehodit péro:)) a mají úplně jinou, po stranách volnou vložku. Objektivně jsou trochu lepší než Mille. Doporučuju používak krém.

                                      Obecně mám od Assosu spoustu jiných věcí a musím říct že i oproti Gore (což není taky žádný béčko) je to zase trochu dál. Třeba takovou bundu sJ.climaShutz miluju. Naopak bych si už nekoupil jakékoli návleky z řady Uno (pokud by je někdo chtěl tak je prodám – na ruce a na kolena)

                                      Nezkoušel jsem Raphu…

                                      0 0
                                      • MI.KU  

                                        Hele neuvarim ;) – ja sem schopen treba to triko s dlouhým rukavem (je to dvojitá spletenina) nosit i v +20°C na pohodu treba kdyz se jdu projít a stavím se na pivko na terásku v podvečer s tim ze se pak ochladí – na aktivnější pohyb tak od 10°C a méně. Výhoda je ze i kdyz to propotis tak nestudí a dal jsem v tom dva měsíce v kuse a nesmrdelo – to je neco čemu nikdo neuveri dokud takové prádlo nevyzkousi – mam to hlavne na hory a treky ;)

                                        Bojím se uz zeptat a asi tuším ale i tak ;) K čemu je ten krém? Tedy chápu ze na obličej nebude ;) To už bych si ale mohl začít holit i nohy – a to je neco co nikdy neudělám ;)

                                        Neklouzou ty návleky na nohách dolů?

                                        Jo a jeste by mne zajímaly ty kšíry přes ramena – mám takovej silnejsi krk a šikmá ramena – takovej trojůhelník – takže mi vždy vse klouze dolů a u většiny tech kalhot se mi zdá široký rozestup kšírů – tak se bojím aby mi to pod dresem neklouzalo dolů – vždy mne to rozčiluje.

                                        0 0
                                        • MI.KU  

                                          Abych to jeste upřesnil – není ten krém to samé co krém pro miminka nebo jiný krém jen je s Assos nálepkou a 5 krát dražší?

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  
                                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                            0 0
                                          • blaf  

                                            neni, ten krem udrzi vlozku vlacnou a pruznou, ale je drahej jako prase a aby fungoval dobre, tak je treba ho pouzit dost :(

                                            0 0
                                            • MI.KU  

                                              Zlatá indulona desinfekcni…

                                              0 0
                                              • Mikikuba  

                                                Zkus Dermazulen. Je lepší hojivější cena více než příznivá. Vozím na ultra i treninky! Všechny top drahý značkový mazání je naprosto zbytečný. Jen velkej kšeft – to je alespoň moje zkušenost.

                                                0 0
                                                • Delkim  

                                                  30 gramů kolem stovky… to mi nepřijde moc příznivá cena.....

                                                  osvědčil se mi Morgan Blue Solid, je to tuhé jako vazelína, je to pořád na pokožce i po několika hodinách

                                                  http://www.kupkolo.cz/…50ml_z96333/

                                                  0 0
                                                  • kokoska.rokoska  

                                                    Jj, používám v zimě, v děšti a na triatlony. A jsem spokojen.

                                                    Na léto mám radši Morgan Blue Soft, protože člověk není tolik upatlaný a jde to lépe dolů :-)

                                                    0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    nepotřebuješ tolik jako některý specialitky…a hlavně je maximálně funkční! ale nijak ti nenutím – jen říkám že mě funguje i při jízdě nonstop několik dní. nevím kolikrát si to zkoušel při takovýhle zátěži ty.

                                                    jinak jsem měla na zadku ledascos a prostě tohle při extrémní tréninkové zátěži i závodní se mi osvědčilo nejvíc. je na každým co si bude mazat:)

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    my ale řešíme obyčejný krém na běžné tréninky, ne nonstop šňůry co jezdíš ty…

                                                    0 0
                                                  • Pijer  

                                                    Ahoj, máš nějaké nové vyzkoušené prostředky?

                                                    Postupně se mi ta tvoje osvědčená kombinace sesypala – framykoin jen na předpis a dnes jsem se v lékárně dozvěděl, že Dermazulen už se nevyrábí.

                                                    Je to smutné, když člověk takhle plíživě ztrácí své letité jistoty ;-)

                                                    0 0
                                                  • vt  

                                                    Nejak mi porad nejlepe funguje obyc lekazska vazelina.

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    Tohle, jednoznačně, poslední 2 roky bez jediného problému!

                                                    https://road.cc/…kin-care-oil

                                                    Amazon

                                                    https://www.amazon.co.uk/dp/B01M8NV48H/

                                                    UK distributor

                                                    https://pedalbuddies.com/

                                                    0 0
                                        • Divebull  

                                          Mám od Devoldu Sport, Energy a Active a u toho Active což je u mě nejtlustší si nedokážu představit, že bych si ho bral na nějaký potivější sport. Opravuji příspěvek nahoře,v zimě nosím jako základ Sport. Chtěl jsem i Expedition, ale kluk co nosí od D. všechno mě od něj odrazoval s tím, že si ho bral akorát na pólu do spacáku. Ale třeba dobře si ho dokážu představit do sucháče na potápění. Tam je benefit toho, že nesmrdí k nezaplacení, kdo nezažil nepochopí:)))) Ale každý jsme jiný. Souhlasím, že merino je úžasný materiál, nosím ho skoro furt.

                                          Jak už ti ostatní psali, krém se používá na zjemnění vložky, po praní se do ní vmasíruje. Vložka pak minimálně dře, což poznáš hlavně u delších švihů. Pocitově trochu chladí (akorát si to nesmíš nakydat tam, kde máš v pr..li díru = efekt zředěné tygří masti:)) Piksla stojí okolo 400,– a mě vydrží tak dva měsíce. 200 za měsíc mě zas tak hodně nepřijde, to je flaška slušnýho vína. Ale pro někoho to může být dost, to je jasný a možná se dá najít levnější alternativa, nevím. Jinak používám i ten jejich prášek na praní, je drahý, ale hrozně mi voní:)) Velkou flašku mám tak na 4–5 měsíců.

                                          Holení je opruz, ale když si zvykneš…

                                          Uno návleky na kolena mi právě trochu kloužou, nemají totiž nahoře silicon. Což nechápu protože ty na ruce ho mají. Pokud si koupíš ty lepší, který silicon asi mají, tak klouzat nebudou. Navíc jsou Una takový dost „tuhý“. Ale popravdě mám i nějaký starý návleky Force a ty svůj účel taky splní (silikon mají). Ještě jednu věc jsem u Asossu nepochopil a to lykrový jarní tenký návleky na boty. Nebyli jsme je schopný na tretry v krámě vůbec nasadit, velikost nevelikost. Co mají mimo věcí na kolo naopak super, jsou ty „volnočasový“ věci. Třeba trika.

                                          Kšíry nekloužou, teda mě ne, jsou dostatečně široký. To už poznáš při zkoušení. Nevím kde to budeš kupovat, ale Bejk má asi největší výběr, ať si říká kdo chce co chce.

                                          0 0
                                          • MI.KU  

                                            Dik no u Bejka určite ne jelikoz jak sem nekolikrat psal me totálně vytocili – mel jsem u nich vybrany kolo s tim ze sem ho byl zkoušet domluvit se osobne – pan rikal vse bude ok a td nic neni problem a td – dal jsem jim jak mail tak telefon domluvili sme se na záloze 20000 a ze do 4 dnu dostanu naceneno a 2–3 konfigurace kol 60 tyček – no a je to víc jak mesic a pul a nic – totálně se na to vysrali – tak sem složil zálohu jinde a u takového prodejce odmítám utratit jedinou korunu.

                                            Assos mají i jinde a asi ho koupím v nemecku kde budu záři a říjen – a jeste ušetřím – kalhoty krátké, dlouhé, dres, bunda, návleky na nohy a na ruce.

                                            Jo mohl jsem jim v Procykle nechat cca 80 tyček – ale asi jim nevoneli – no jinde budou radi.

                                            0 0
                                            • Divebull  

                                              Jasně, to chápu, jen že takhle po kupě to tady asi nikdo nemá. A v Německu kde? Není něco kde toho mají víc třeba v Drážďanech? Žena tam furt chce jet, tak že bych měl konečně důvod… A jak je to tam cenově?

                                              0 0
                                              • MI.KU  

                                                Mají to i v Bikeclinic v Praze a tuším ze i jinde sem to videl.

                                                V DE nevím zatím jsem nekoukal – jedu do Jeny – ale ofiko E-shop je za nějakou tu stovku levnejsi jak v ČR a nějaké ty E-shopy či kamenné prodejny budou mit nejaky ten výprodej určite – a klidne si to tam objednám na německou adresu za 1€ poštovné a mam to druhy den – mne jde o princip firma co se prezentuje jako top na úrovni a takhle se postaví k zákazníkovi v době kdy jim nabízí penize? No a jak se pak chovají asi k zákazníkům kteří u nich chtějí neco reklamovat? Takhle se solidní prodejce nechová a udivuje mne ze si toto mysli – hold jeste nejsou na západní úrovni – obchod nablejskanej ale jinak to vazne.

                                                V DE se ušetřit dá – pokud ti nejde pouze o neco konkrétního – ja tam loni videl treba hezkej fotak o 15000 levnejsi jak v cr na nejlevnějším e-shopu. Pokud chces jet nakupovat víc veci určite se to vyplatí a Drážďany nejsou daleko – pokud nejsi z Moravi ;) zbytek auta doporučuji pak vycpat salamama a jinejma pochoutkama ;) sem tam na jaře kupoval stanglu 1kg uheraku plisnoveho (takové ty bile) za 70 Kč byl luxusní.

                                                0 0
                                                • Divebull  

                                                  Ml. Boleslav.

                                                  Jinak já mám s Bejkem dobrý zkušenosti a mám ho docela rád. Líbí se mi na něm, že nemachruje. Ale pokud ti provedli tohle, tak chápu…

                                                  0 0
                                                • johnny_B1  

                                                  Taky potvrzuju dobré zkušenosti. Byl jsem tam párkrát vždy jen pro kraťasy, návleky či dres, nikdy jsem neutratil žádné horentní sumy, ale vždycky to byl příjemný nákup. V tvém případě bych to možná viděl spíš na nějaké nedopatření. Zkoušel ses jim třeba ozvat zpátky, jestli na tebe náhodou nezapomněli? Pokud by nereagovali ani po připomenutí se, tak už je to samozřejmě blbý přístup. Ale jinak…

                                                  Naopak já mám špatnou zkušenost s Bikeclinic. Chtěl jsem se tam podívat po nějakém dresu, týpek mi tam něco vytáhl, ani se na mě nepodíval. Spíš mi připadalo, že ho otravuju. Tak jsem slušně poděkoval a nic nekoupil. Ale mohlo jít jen o náhodu. Víckrát už jsem tam pak nebyl.

                                                  0 0
                                                  • MI.KU  

                                                    Hele ne…

                                                    Řeknu to takhle – strávil jsem tam hodinu – zkoušel kolo – debatovalo se o tom ze za to chci dat cca 60 – zda lip osadit StraduSL nebo vzít AC-R – sam mi rekl ze radeji vylepšit Stradu. Nahodila se hruba představa o osazeni, ukazoval mi nějaké zaplety a td. Bral si na mne mail a telefon, dohodli sme se ze ptal jsem se řeknete částku a pošlu vám ji jako zálohu – pan navrhl 20000 – fajn záloha neni problem – a to by ji meli minimalne 2 mesice před převzetím kola – a td a td – termín do kdy kolo musí byt hotove, navrhl termín do kdy mne kontaktuje se sestavou a přesnou cenou.....

                                                    I kdyby ten típek umřel – profesionální firma se ti ozve ze je ten a ten problem a ze jeho záležitosti převezme nekdo jinej.

                                                    Psal si to do PC psal si to na papír s velikosti kola a td.

                                                    Je mi pod úroveň se po z me strany takovém vstricnem jednání firmně nejak vnucovat. Neni mi NÁCT je mi 34 aby si treba mysleli ze jen plkam a nic nekoupim.

                                                    Nez jsem začal delat v zahraničí sam sem podnikal – ne ozvat se zákazníkovi kterému jsem slíbil naceneni zboží znamená prijit o zákazníka.

                                                    0 0
                                                  • johnny_B1  

                                                    Hmm, tak za to asi fakt pro ně body dolů. Třeba jsi jen nevzuzoval důvěru, tak se na tebe vykašlali :-D Ale ne, to samozřejmě nemyslím vážně.

                                                    Taky v dohledné době plánuju pořídit silničku cca za 60k a Colnago u Bejka zatím vidím jako největšího kandidáta…

                                                    0 0
                                                  • MI.KU  

                                                    No kdybych nevzbuzoval důvěru mohl to říct rovnou.

                                                    Zvazujes? Tak ja jim to ted trochu oplatim ;)

                                                    Colnago StradaSL a AC-R

                                                    Ty kola se liší jen rámem – hliník 42000 karbon 58000. Váha v 54s (mam 185cm) hliník cca 8,7kg karbon 8,5kg.

                                                    Osazeni – 105 neúplná – kliky sou základní Shimana, brzdové čelisti jsou Colnago – respektive to pro ne nekdo děla ted z hlavy nevim kdo no nevypadali špatně ale zas 105 to nebyla.

                                                    Kola to ma taky fabricky a ehm ehm no při dotazu co by za ne chtěli mi rekl 1500–1200 typuji to minimalne na 2kg, pláště 23 neco levného.

                                                    Riditka predstavec sedlovka je dědek hliník.

                                                    Sedlo bylo myslim Sellecko.

                                                    No u obou kol to chce bez debat jiná kola – aspoň neco za cca 5–6 tisic Aksia, nebo FR 5

                                                    Na obou kolech to chce jiny kliky.

                                                    Co bylo použito za hlavko a td sem radsi nezjistoval.

                                                    Provedeni laku a td čiste k tomu nemám výhrady.

                                                    Posed fajn – ja bych tedy šel niž s riditkama.

                                                    Za mne hezké rámy ale to osazeni chce změny = připlatit.

                                                    Cannondale CAAD 12

                                                    Je to hliník v konfiguraci za 55000 je kompletní Ultegra, kliky jsou HollowGram Si se SpideRing převodníky – lahůdka.

                                                    Váha kola ve velikosti 56 (pro mou postavu) je 7,5 kg.

                                                    Kola jsou Mavic Aksium Elite, pláště Yksion Elite 25mm

                                                    Cannondale řiditka predstavec hliník, sedlovka je karbonová.

                                                    Sedlo Fizik.

                                                    Lakovani parada bez výhrad. Na fotkách pro mne nezajímavé na živo ale hezké vyniknou detaily co na foto nejsou videt, tvarování rámu.

                                                    Testy si jistě dohledas – Colnago mivalo 3–4 z 5 možných Cannondale ma 5 z 5.

                                                    Za mne ,,kanón,, použitelný jak stoji a leží – Aksia jsou použitelná a časem budou dobra na zimu po výměně za nejvyšší Ksyria Exalith to půjde na 7 s lehčím sedlem na 6,9kg.

                                                    U Colnaga toho budes muset přecházet podstatne víc a je otázka ,,na kolik to vyjde,, a jízdně je hodnoceno hur.

                                                    Možná bych koukal i na De Rose nebo Bianchi a Cinelli.

                                                    0 0
                                                  • johnny_B1  

                                                    Díky za vyčerpávající popis. Mám v plánu karbonový rám, přece jen za tu částku, kterou chci investovat, už mi hliník nepřijde úplně jako to pravé ořechové. Právě o AC-R uvažuju nejvíc. I tedy s tím, že bude potřeba něco přeházet. Recenze na něj jsem četl. Většinou byl velmi kladně hodnocený rám, osazení už trochu hůř. Colnago kola a brzdy byly ty komponenty, které celé kolo srážely dolů. A tak jsem došel k tomu, že kompletní sada 105 plus nějaké rozumné kola by byl asi ideál. I když to asi ve výsledku už bude s čátkou dost přes 60k. Beru to tak, že rám je základ a to ostatní se dá časem vytunit.

                                                    Po ostatních značkách se taky koukám, ale Colnago se mi i designově líbí nejvíc. Nechci žádný cirkus, mám rád jednoduchý čistý design :-)

                                                    0 0
                                                  • MI.KU  

                                                    No přesně tak sem k tomu přistupoval i ja – chtel sem ,,moderní klasiku,, jen tedy sem šel jeste dal a kdyz uz hej ať s vybavením a je to Ital tak sem chtel Campu.

                                                    To AC-R – po tom co sem tak popovídal pokud se na tebe nevyprdnou jako na mne to typuji na čistou 105 komplet s kolama treba ty Aksia nebo FR5 na 70000 – respektive za součástky co tam sou ti skoro nic nesundaji (i tak jsem to chtel) takže počítej ze bys nebyl na 60 ale na 70.

                                                    No a pak je taky otázka zda osazovat kola jako Aksia nebo FR3 – zda neosadit jiz rovnou ,,neco,, takže 90–100.

                                                    Co sem z toho trochu vystrizlivel – a možná jsem i nastvanej nepopírám – za mne se to nevyplati – pokud Colnago počkal bych na novej model zda bude v zakladu rozumneji osazenej – tady hodne preplatis za to mit jen čistou 105. A pokud chces karbon – ja došel k závěru ze je to uplne fuk u rámu a to sem jel karbon za 150 – tak v ceně kol 60–70 mas vyber az az a mas zde jiz hodne top značek.

                                                    0 0
                                            • Člověk a jeho svět  

                                              No to víš, je to o prioritách a jestli toho mají hodně, tak to odsunuli. Pokud slíbili a nedodrželi, tak to je blbý.

                                              0 0
                                              • MI.KU  

                                                Blbý to je – pokud sam navrhne 4 dny.

                                                Blby je ze sem si po 2 týdnech rikal ok treba se omluví ze nestíhají po 3 ze jim dam čas – po měsíci ve mne ruplo a vybíral sem jinde. Jak jsem psal jsem v UK a do CR se vracím přelom července srpna – kdyby meli tolik slušnosti a zavolali je ten a ten problem slo by to posunout do srpna kolo bude na 100% – tak se nic neděje. Jenze kdyz si vemu ze všude to objednavaj a mesic jim to trvá a ja mam dovcu mesic a pak zas budu mimo ČR a nove kolo sem chtel tak nehodlám čekat – zvlášť na firmu co na mne kašle.

                                                No ve výsledku jsem na druhou stranu rad jelikoz ten Cannondale je lepsi nez Colnago ;) Ono věděl jsem o nem – ale dokud sem ho nevidel na živo tak se mi seredne nelíbil za což dostal distanc :D Jak sem jo ale videl v Londýně… :D

                                                0 0
                        • Smazaný účet  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
    • sharkeeCZ  

      Poslední dobou na zahraničních webech mají dobré recenze dresy/kraťasy Bontrager. Mate někdo zkušenosti?

      0 0
    • MI.KU  

      Ještě jedna závažná otázka – jezdit budu srpen/září a pak listopad/prosi­nec/leden – tak zvažuji co pořídit za komplet na začátek – prej srpen v ČR nebude moc hezkej sem se doslechl – pokud by to tak bylo říkám si zda rovnou nekoupit dlouhé kalhoty a bundičku/dres s dlouhým rukávem a začít testovat toto což by se šiklo na podzim a zimu.

      Pokud by mělo byt v srpnu vedro tak je to blbost, ale pokud bude kol 20 s deštěm a td tak si myslím, že by se to v dlouhém odjezdit dalo.

      Jinak výhled je tedy kratasy dres s krátkým, dlouhé kalhoty s bundou a návleky – což by treba slo ted na horší léto dres s krátkým a kratasy plus návleky.

      Co se vám jeví pro srpen/září lepší? Opravdu má být hnusně nebo je to blbost a budou 30°C teplíčka?

      Osobne se tesim na teplo ;)

      0 0
      • Delkim  

        před pár dny byla ještě ráno předpověď na celodenní déšt a nakonec bylo krásně… jak chceš proboha řešit nějakou předpověď na srpen?!

        0 0
      • Barak  

        Vzhledem k tomu, že někdy jim nevyjde ani předpověď na druhý den, moc bych na srpnovou předpověď nespoléhal.:-)

        0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Copak srpen, ale zima bude tuhá, indiáni štípají dříví jako o život :)

        0 0
      • blaf  

        Jinak výhled je tedy kratasy dres s krátkým, dlouhé kalhoty s bundou a návleky – což by treba slo ted na horší léto dres s krátkým a kratasy plus návleky.

        to je dost malo jako cyklovybava, chybi ti tam vesta/vetrovka, podzimni dres, rukavice, navleky na boty, ATD.

        0 0
        • Divebull  

          Přesně. Pozdní jaro a brzký podzim odjezdím s návlekama a větrovkou v kapse. Když je víc zima (tak pod 12), tak zateplený dres/bunda s dlouhým. Když je 20, tak spíš krátký/krátký (no možná návleky na ruce, ale spíš ne). Kup si víc druhů spodních trik a ber si je podle teploty. Hlavně se nestroj moc, když vyjíždíš tak by ti mělo být trochu zima, to se na prvním brdku srovná ( a pokud ses oblík moc tak tam poznáš, že je něco blbě…)

          Ale fakt základ je dobrá větrovka, tu užiješ pořád. A zrovna ta od Assosu je skvělá…

          0 0
    • MI.KU  

      Ok tak nebudu spoléhat na předpověď a zvolík trenky a dres s krátkým jako základ. No já sem proste zblblej tady je 15 pár dní bylo 20 a tak kdyz sem slyšel ze v ČR má být srpen hnusnej tak mi to ani nepřišlo divný no ;)

      Návleky na boty sem nikdy nevozil – beru si tlusté ponožky – dvoje (nosím dvoje i v létě na tůry nepotí se noha a je pohodlíčko)

      Spodní trika a td s tím se počítá, ostatně do mrazů mám toho Devolda.

      Ty kalhoty asi vede chválený Mille, ale jaký by jste radili konkrétní typ dresu?

      0 0
      • blaf  

        Castelli Gabba :) kolem deseti stupnu ideal

        0 0
        • MI.KU  

          Dík nechci Castelli – a vemu tedy nějaké ty kratasy a dres s krátkým, když to bude ok prikoupim zbytek na zimu.

          0 0
      • Divebull  

        Vozím tento a naprostá spokojenost.

        http://www.assos-shop.cz/ss-cento

        0 0
        • MI.KU  

          A v čem se liší třeba od Mille a Mangussta? To budu muset přebrat v reálu doufám, že toho bude dost skladem na prodejně.

          0 0
          • Divebull  

            Střihem a asi i materiálem, na sobě jsem to neporovnával. Chce to porovnat v reálu. Benčík to bude mít, ale tam se ti nebude chtít:)

            0 0
            • snas89  

              A tobě by se tam chtělo?:)

              0 0
            • MI.KU  

              Já tam tedy už nevkročím ;) kouknu se jinde nejsou jediní a kdyby bylo nejhůř tak si to koupím v nemecku ale u nich ani ponozku ;)

              0 0
              • Radovan84  

                Tak sem také podlehl :-) a udělal si radost k narozkám.Do kompletu už chybí jen botičky ale za 12t ani náhodou. Teda doufám :-)

                Jinak fakt mohu doporučit. Měl sem na sobě dost hadrů od hodně výrobců ale tohle je opravdu top.

                Tak snad hnedka někde nelehnu :-)

                0 0
                • MI.KU  

                  Gratuluji ;)

                  Taky si chrochtám a na podzim koupím zas teplejší kompletek – helmu a boty od nich ale brád nebudu – helmu raději POC a boty asi SIDI

                  0 0
                  • Radovan84  

                    POC sem měl ve výběru ale vypadal sem v ní jak **** :-) Jinak ve zpracování je POC lepší ale když sem vzal tohle do ruky tak sem si řekl že pokud sedne tak jdu do ní. Těch 170g je teda luxus :-). Mám velikost S-M.Teď už jen vyměnit silnici za to Colnago nebo za Infinito CV :-)

                    0 0
                    • MI.KU  

                      Colnago a mám rudo před očima a nemusím se ani dívat na svůj Cannondale ;)

                      A co to spíš bude? Už jsi to byl okouknout?

                      0 0
                      • Radovan84  

                        Nebyl :-) Já do těhlech krámů mám zákaz :-)

                        Nicméně splnit si sen s Colnagem by bylo krásný ale záda a naše cesty říkají kup Bianchi…záleží za kolik by šla Orca z baráku no.Rozhodně jasno mám v jedné věci a to že půjdu do elektriky.Ale cpát na Itala Shimano je hrich:-) Bohužel na Campu se finančně nedostanu (resp.se dostat nechci) a Sram ani nechci.Bude to ještě boj:-)

                        0 0
                        • Divebull  

                          Hele, pokud chceš Bianchi na elektrice tak se podívej do mýho profilu. V zimě asi půjde…

                          0 0
                    • MI.KU  

                      Tak Orbeu bych za Colnago ani Bianchi neměnil ;) i kdyz je to věc vkusu, ale přijde mi opravdu hezká. Nebo už dosluhuje?

                      0 0
                      • Radovan84  

                        Vůbec ne.Orbea je žihadlo jak sviň ale asi by to chtělo trochu kratší geometrii.Hezká je…to jo.I Benčík říkal a pak vytáhnul to svoje C60 limited edition :-) až sem si málem cvrknul do trenek :-) Colnago a Bianchi sou srdcovka.Orbea spíš něco jako pěknej materiál :-) Ale posunulo mě to zase o kousek dál a i jiným směrem. Na Mtb se už asi vracet nebudu…

                        0 0
                        • Canyon325  

                          OT: ohľadom Orbey, neskúšal niekto objednávať priamo od nich a navrhnúť si vlastný design cez ten ich kofigurátor Myo? už modely od 2,5K € je možné tak navrhnúť, pričom už na top ráme, na akom jazdia profíci… pýtam sa preto, lebo keď som to skúšal, tak v shippingu na výber boli len UK a Írsko, tak či by to bolo možné vyriešiť cez dovozcu a objednať takýmto spôsobom… zložiť si cesťák za 3K podľa vlastného nápadu by mohlo byť zaujímavé :)

                          0 0
                          • Radovan84  

                            Já sem bral Orcu přes Albie.cz.Tam napiš a dozvíš se víc. Chlápek je i zde na fóru a komunikace no.1. Měl by schopen ti odpovědět…

                            0 0
                            • Canyon325  

                              ďakujem za info… každopádne, tie ceny sú tam hodne vysoké (aj keď je mi jasné, že sa dosť platí aj za samotnú značku) oproti oficiálnym cenám na webe… ako píšem vyššie, tam vyšla Orca na Ultegre s OMR rámom vo vlastnom designe okolo 3K €, čo už je dosť rozdiel… keď tak im napíšem mail

                              0 0
                • snas89  

                  pekný! kde si to kupoval?

                  0 0
                  • Radovan84  

                    U známého v Hradci Králové (Bikero).

                    Vše je Mko.Mám 170cm a 70kg.

                    A trošku pupek :-)

                    0 0
                    • MI.KU  

                      170 a 70 a máš M jako já se 186/85 a taky s pupíkem ;) to nechápu – máš to na sobě napnuté nebo na volno?

                      0 0
                      • Radovan84  

                        Tak natěsno ale nijak zvlášť. Sedí parádně a délka je ideální. Tak on je rozdíl zda vozís Cento,Mangusta nebo Mile.Ty střihy jsou dost rozdílné.Mě sedí Mangusta výborně.

                        0 0
                        • Spící kníže :-)  

                          U této značky opravdu bych se bál toho že to někde v pádu zničím. Kalas se zničit dá. To taková škoda není.

                          0 0
                          • Radovan84  

                            Tak určitě škoda by to byla velká ale asi by mě spíš mrzelo nějaké poškození kola.

                            0 0
                            • MI.KU  

                              Přesně tak, že roztrhneš hadry za 10 tisic je vedlejší když poškodíš kolo za 100.

                              0 0
                              • blaf  

                                lepsi vubec nevyjizdet

                                0 0
                                • Radovan84  

                                  :-) však já toho taky moc nenajezdím…

                                  0 0
                                    • Radovan84  

                                      Přesně tááák…teda až na to leštění. Nemám spíš moc času takže sem rád že najedu tak 800 za měsíc :-) Smutné ale bohužel práce je práce a bez ní bych si to koupit ani nemohl.

                                      0 0
                                      • blaf  

                                        800 za mesic eni zas tak malo…

                                        0 0
                                      • MI.KU  

                                        To máš dobrý 800 za měsíc jestli je to pravidelně – já ted jezdím 400 za týden – chtěl sem 500 ale dlouho sem nejezdil, jde to ztuha, bolí to, teče ze mne – dnes sem si dal 20 km průměrem 30 za hodinu a nemohl jsem dýchat – takže asi budu muset víc zvolnit – no mám tu něco rozjednaného, takže pokud to vyjde končím s prací v UK a bude čas jezdit zas pravidelně na kole což bych rád a držet si pohodovej průměr 2000 měsíčně. ;)

                                        0 0
                                        • blaf  

                                          jestli mas problem s 20km@30kmph, tak na 2000 mesicne radeji zapomen nebo brzy dojezdis

                                          0 0
                                          • MI.KU  

                                            Nedojezdím, sem nějakej chcíplej dneska – hold včera to bylo těžké večer a spánku málo. Kdysi sem si dal i 3000 za měsíc když byl čas, potom moc práce a td a poslední 3 roky sem prd jezdil – kdyz sem se ted vrátil z UK tak sem jel s jedním kolegou tady a sice dost nachcípanej ale nedal sem ani 20 za hodinu průměr – pak sem si to těžce odlezel dva týdny – no a ted uz začínám jezdit kol té 30 – treba 100km prumer 28 a byl sem v pohode – jde to nahoru celkem rychle – až neco schodím a zas něco najedu nebude to problém ;)

                                            0 0
                                        • prodi  

                                          člověče ale na BF přispíváš s frekvencí, jakobys těch 400 jezdil za rok:)

                                          0 0
                • MI.KU  

                  Jo PS – jaké si bral velikosti?

                  Já mám kratasy L a dres M – zkoušel jsem 3 typy a v L mi to bylo vše volné – dodnes se tomu divím jelikož vždy beru L a že mám rozdílné velikosti dresu a kalhot od téhož výrobce se mi stalo poprvé.

                  0 0
                  • snas89  

                    Ja to mam taky tak (u spesla)

                    0 0
                    • MI.KU  

                      A to zrovna nejsem cyklistické postavy – 186/85 no sem zvědav na ty bundičky v jaké velikosti mi budou.

                      0 0
                      • ra.ma1  

                        Dres Assos Mile GT C2 EVO – mám 186cm/do 80kg, assos kalkulačka mi hází M, takže OK, jo?

                        0 0
                        • tomasz70  

                          Záleží jak si na tom s hrudníkem atd. Já vážím při 172,74kg a do M nevlezu. L je na hraně

                          0 0
                          • ra.ma1  

                            Hrudník 100, predtim jsem zmeril spatne… tzn L

                            0 0
                            • tomasz70  

                              L bude určitě lepší ale mám i jeden dres XL. Mám trochu širší paže pozůstatek z posilování a úzký pas tak vždy když mám dobrý pas, je úzký vrch a naopak. Když už je ok vrch zase volné v pase a to není úplně ok. Takže mám několik dresu od nich, ale nejsou úplně na mou figuru. Kraťasy jsou ok a vozim M. Jsou velmi elastické takže se dá do nich pěkně nasoukat ale pak sedí jak pribite po celou dobu jízdy. Nepohne se nic ani o kousek. Ale chce to fakt nebát se koupit trochu těsnější. Zpočátku jsem byl nesvuj. Dnes už jiné nechci.

                              0 0
                              • ra.ma1  

                                Kratasy mam mile GT vel L a pecka, tak koukam jeste ze by byl fajn dres kdyz ti nemcouri maji celkem slevy. Diky moc

                                0 0
                                • tomasz70  

                                  Pokud sedne není co řešit. Těžko odhadovat takhle na dálku. Kraťasy mám rovněž jedny Gt, dvoje GTS a jedny trail model. Všechny ok. Gts asi top, ale mají širší dvojitou vložku a jiný materiál Osidia. Mi ale sedí.

                                  0 0
                        • Hanz21  

                          Ja 181/80 a Lko

                          Krataky XL napr

                          0 0
                • Divebull  

                  Brzy bude chladněji, tak jsem si objednal z německa tohle:

                  https://www.4thebike.de/…ikot-langarm

                  vyšlo to nakonec na nějakých 3600,– (130,09 euro), u nás stojí přes 6000,–, tak doporučuju koupit.

                  0 0
    • Divebull  

      Na 4thebike.de mají slevu na tuhle bundu:

      https://www.4thebike.de/…j.habu-jacke?…

      v černobílé vyjde na 232 éček (pošta zdarma), nás je za 7975,–

      Dnes přišla, je skvělá (no aby za ty prachy nebyla), doporučuju.

      0 0
    • MI.KU  

      Oživím. S Assosem jsem velmi spokojen, jen mě teď napadlo zda už někdo využil záruční/pozáruční servis – opravu něčeho natrženeho nebo všití nové vložky, případně slevu na nové oblečení při velkém požkození třeba po pádu.

      0 0
      • ZdeNECK1  

        Obnovuji vlákno, vaše zkušenosti s Assosem?

        Konkrétně assos T.rallyShorts_S7 na XC, srovnatelný konkurenční produkt??

        https://www.assos.com/…llyshorts-s7?…

        0 0
        • tom.kh  

          Rallyčka jsou super, jsou z podstatně odolnějšího materiálu, než mají ostatní značky. Mám je dvě sezóny a jsou bez náznaku opotřebení. Jediné co se opotřebuje je stav na účtu, nejsou zrovna za litr :-D . Srovnatelný produkt netuším, jsou to jen kraťasy s vložkou… :-) Možná tak něco od ALÉčka, kámarád si to hodně chválí… ale assosáci ví své… :-)

          0 0
          • milan.v  

            Srovnatelných produktů je určitě více než dost, nemusí to být jen Ale … Těch značek a kvalitních je dnes na trhu tolik, že člověk ani neví, co koupit dříve…

            To, že se u nás prodává zlomek značek a ještě předraženě, to je věc jiná…

            0 0
            • Delkim  

              Od Alečko mám taky dost věcí, koupeno v eshopech v UK v 30–40% slevách.

              Nicméně pokud se týká vložky, tak na Assos to prostě nemá

              0 0
        • Canyon325  

          čakal by som, že za danú cenu to bude ušité z veľrybej predkožky

          0 0
      • tom.kh  

        Od Assosu mám hodně věcí. Měl jsem akorát na podzimních rukavicích povolený šev na zápěstí, na obou stejně, nejspíš od nasazování… bez jakýchkoliv problémů či náznaků neochoty posláno na opravu. Oprava asi deset dní a šev stejný jak na nových, zdarma a navíc už nepovoluje. Takže za mne pohoda.

        0 0
        • Delkim  

          Já si udělal na kraťasech díru asi po měsíci nošení, nechápu kde jsem za něco chytnul… Zdarma opraveno ve Švýcarsku a posláno zpět. Trvalo to sice díky vzdálenosti o něco déle, ale to je nepodstatný detail. Zdarma.

          0 0
      • milan.v  

        Zrovna tato informace mě zajímala, soudě dle pár referencí to opravdu funguje, což je obrovské plus.

        Takže jste poslali poškozené věci do fabriky do Švýcarska a vrátily se vám do cca 14ti dnů opravené zpátky?!?

        0 0
        • tom.kh  

          Poškozenou věc doneseš svému prodejci a on zařídí potřebné… vše máš cca za 14 dní zpět.

          0 0
          • Kacko  

            Bohužel to neplatí na 100%. Jarní bunda po pádu hodně potrhaná na rameni a menší díry zezadu a zepředu. Rameno a zadní díl opravený(vyměněný).

            Přední díl neopravený, bohužel bez nějakého komentáře. Posláno znovu a vráceno znovu neopravené a bez odůvodnění. U prodejce nabídnuto zašití elastickou nití.

            Takže pořád super, ale v mých očích už ne zase tak moc. Bunda za 6k. Jezdím v ní, ale při chladu ty díry(3× cca 1cm trhlina) jsou cítit.

            Každé zaslání trvalo o dost déle jak 14 dní, na což prodejce upozornil, vysvětlil že čeká víc pádů a že to odešle až s větším množstvím poškozených věcí. Neprotestoval jsem.

            0 0
        • ms82  

          Zareaguji na Tebe, protoze se ptas. Posilal jsem dvoje kratasy Cento, uplne nove, s uplne novymi dirami. Adresu mi dali nemeckou, to mi je jedno. Jedny kratasy mely malou dirku, kdy jsem v male rychlosti uklouzl na mokru. Uz dle fotek rekli, ze to opravi, ale pribude tam sev. Tak se stalo. Druhe kratasy mely na obou bocich spise ze zadu zhruba 5 cm diry a na prave zepredu uplne roztrhane (cca 15 cm). To komentovali, ze mam poslat, ale nic nemuzou slibit. Poslali zpet bez opravy. Nejdriv jsem byl smutny, ale nakonec je pouzivam na trenazeru, kde je to jedno.

          Oboje kratasy jsem mel na sobe mene nez trikrat, nez jsem je roztrhal. Proste smula :-) Cas vyrizeni byl do mesice, ale zpozdilo se Vanocema, jinak by to bylo asi driv. Meli volno a nasbiralo se jim dost veci, varovali me dopredu.

          0 0
    • Vvigos  

      Zdravím ve spolek, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s kuklou Assos face mask případně s Assos fugu face s7 face mask. Zajímá mne především míra neprofuku na čele a krku. Díky!

      0 0
    • waters  

      máte někdo zkušenosti s https://www.assos-onlineshop.de ? díky

      0 0
      • Delkim  

        ano

        0 0
      • milan.v  

        Pak je ještě jeden levnější outlet Assosu, odkaz teď nemám, ale kamarád už si tam něco koupil a vše standardně rychle a bez problémů.

        Nemají tam sice všechny velikosti a všechno, ale něco vybrat se tam v mezičase snad dá…

        0 0
        • waters  

          No ten odkaz je zásadní:) Ale už jsem objednal z toho výše – sleva 40% na dres, kterej mam dlouho vyhlídnutej. Jen velikost možná bude vedle…není Lko, tak jsem vzal XL.

          Btw. Jak je to s vel. dresů ve srovnání se Sportful, Castelli?

          0 0
          • milan.v  

            Jo, ten https://www.swissiconic.com/, co postoval Delkim, to je on.

            Osobně Assos nejezdím, ale kamarád, co máme stejnou postavu (prakticky se nelišíme :o) ), tak vozí XL dresy Assos, Castelli já osobně XXL, tzn. cca by to mělo sedět.

            0 0
            • waters  

              Castelli i Sportful vozim XL a je to akorát, tak snad to XL v Assosu sedne:) Díky

              0 0
              • Kacko  

                U kraťas mám Assos XL a Sportful L. Jinak ostatní věci shodně L. Přijde mi, že Assos má ty spodky víc kompresní a kratší.

                0 0
                • waters  

                  Assos dorazil a během té doby jsem stihl jeden dres vrátit. Cento nesedlo střihově – hodně dlouhé rukávy až po loket, na hrudníku se dělala na zipu vlna. Vzal jsem z doporučeného Bikezaar dres Rally Tekking u které je součástí baselayer. XL sedí perfektně. Pokud mám porovnat s Castelli nebo Sportful, tak je Assos o něco větší. V XL jsem dost narvanej… u Assosu je to pohodlnější.

                  0 0
        • Delkim  

          Tyhle dva doporučuji, občas lze koupit assos oblečení i za TŘETINU!!!

          https://www.swissiconic.com

          https://www.bikezaar.com/…assos-outlet

          Minulý týden jsem koupil dvoje kraťasy asi po 1400 Kč.

          0 0
    • milan.v  

      Assos dále vstupuje na českou cyklistickou scénu

      https://www.roadcycling.cz/…tickou-scenu

      Už jste tam někdo byl?

      0 0
      • McBlacky  

        Benčík už to prodává roky, tohle je jen dedikovaný butik.

        0 0
        • milan.v  

          To já vím, ptám se právě na ten krám…

          0 0
          • Delkim  

            No slevy tam nečekej :)))

            0 0
            • šimlos  

              Tak pár fanoušků značky si tam cestu najde ale tahle lokalita moc pro našince není :-)

              0 0
              • 01carbon  

                jak jsme sedeli v hospe v nizboru tak se me ptali na triko – jsem rikal ze ti by urco nekoupil za plnou bo cena jak za assos. kdyz jsem si je potom prohledl tak 3 z 5ti meli assos od hlavy az k pate :)

                0 0
            • milan.v  

              Holt budu muset rozbít prasátko… :o)

              0 0
              • Delkim  

                nemusíš, jen pátrej jinde :)

                já koupil na jaře Assos kraťasy na běžné nošení za 300 Kč a dokonce dvoje kalhoty po asi 400 Kč

                0 0
                • jIrI___  

                  Nespletl sis teď € a Kč? :O

                  0 0
                  • Delkim  

                    :)))

                    Ne, teď jsem to kontroloval. A jejich kšiltovku, ta vyšla na 150 korun. Ale měl jsem štěstí na poslední kusy v mé velikosti, klasické M nebo L neměli.

                    Ještě za tři kilča Assos EC Recovery Summer Socks, starší model.

                    0 0
            • Rednefstr  

              Chyba kupoval jsem tam koncem jara dvoje letní kratasy pro přítelkyni a prodejce sám od sebe dal při placení slevu nějakých 10%.

              0 0
    • Ali.g.i1  

      Ahoj, prosím odborníky kteří mají zkušenost s ASSOS produkty, mám postavu 193 cm a 93 kg, ale nevim jestli XL, XLG,TIR :(, bohužel do Prahy daleko, tak ať přes net nekoupím totálně mimo.

      0 0
      • Pikaču  

        Jedna vec je zkusenost s velikosti a postavou ale druha vec je kteoru ti poradím pokud kupujes drahou vec kup si rovnou dvě nebo tri velikosti a nevyhovujici vrat. Nekdy je fakt tenka linie mezi spravnou a spatnou velikosti.

        0 0
    • bik87  

      Ahoj takovej dotaz. Vozite Assos na MTB?

      Koukal jsem že mají nějakou kolekci XC a Trail no u toho Trailu už to jsou volné hadry což zrovna na XC kolo moc nebude a u XC kolekce mi komplet chybí dlouhé kalhoty a bundy – vypadá to jen jako letní hadry.

      V podstatě zimní se daji vybrat jen jako silniční což mě vede k otázce jak to je s odolností a zda ty hadry nejsou přeci jen už jinak ,,tvarované” jiný posed a styl jízdy.

      0 0
    • tomasz70  

      Asoss primárně dělá silniční cyklistiku a střih je většinou sportovní v pozici na kole. Ale to je v pořádku. Ze začátku mi to bylo divné jak je to v pozici ve stoje stahující ale při jízdě se to to ihned vytratí a naopak vše dobře sedí. Jezdím mtb a jejich trailove elastaky ve slevě myslím 4600kc jsou naprosto úžasné a o co se týče zpracování. Jsou velice pevné, zaměřené na případné poškození v terénu. Nebojím se sednout někde na pařez atd. Letos mají najeto 4500km a ani známka po opotřebení. Jako bych je koupil včera. Vložka je parádní a i když ze začátku byly na mě hodně kompresní tak dnes mi mé staré endura připadají jako hadra na podlahu. Dokonce jsem to konzultoval s panem Bencikem, že jsou moc natěsno a jeho otázka byla. Jsou vám nepříjemné nebo máte jen pocit většího stažení. Pokud nepříjemné tak větší velikost jinak nechat. Mám klasicky L, ale kraťasy M. Přítelkyni jsem koupil L a také mi sedí jen jsou malinko, ale jen malinko méně těsné. Asi6 bych i L zvládl. Samozřejmě ženské mají u Asoss jiný tvar vložky. To také nemá každá značka. Jsme nadšení a pokud někdy odejdou tak pořídíme znovu. Užitná hodnota je vysoká a je to pro mě asi nejdůležitější prvek oblečení. Dokonce s nimi jezdím i teď doplněné o zateplené návleky a volné šortky na ně. Přece jen je zima, že. Teď měli black friday a opravdu měli 50% slevy. Jelikož to sleduji tak slevy byly reálné a ne vymyšlené oproti původním. Koupil jsem nějaké ponožky, dres pro dceru a sobě letní dlouhé rukavice. Někdy nakupují o na bikeZaar v Anglii. Také spolehlivý shop a zajímavé ceny.

      0 0
      • bik87  

        Díky no já od nich mám letní komplet na silničku tak je jezdím i na mtb a tam jako v pohodě jen se prave bojím toho sednout někde na pařez a td a i hrubá lavička je pro mne zdroj strachu – za tu cenu je nechci zatrhnout i když už je mám par let.

        Ale prave co se dlouhých kalhot a bundy tyče trochu sem se bal aby už to v pozici na mtb nebylo nějak nepříjemné.

        Krasne zimní hadry jsou dle mne třeba v MILLE kolekci a přitom jsou cenově dostupné ten střih mi tam přijde volnější takže možná zde bych i něco vybral.

        Jak moc jsou zateplene ty Trail elastaky – dlouhé. Je to opravdu do zimy nebo se tam počítá ze přes to jdou ty volné kalhoty?

        0 0
      • ZdeNECK1  

        Mám od nich také ty xc elastáky, šedočerné, potvrzuju, že ten matroš je opravdu hoodně odolný např na otěry větví , když se někam člověk posadí, a stále drží tvar a vložka taky super. Jedna věc ale za mě, nemusí být nevýhodou, tím, jak jsou z odolného matroše, tak mi přijde, že nejsou uplně odvětrané a jsou relativně teplé pro delší švihy, pro letní teploty 30+,

        0 0
    • tomasz70  

      Tak Mille řada je méně na tělo než jejich racink nebo regular fit. Ono ty vrstvy jak jsou na tělo a trochu těsnější, ne moc tak si myslím i lépe odvádějí pot do další vrstvy. Pokud mezi základní vrstvou a dresem nebo bundou bude více místa tak to asi bude o něco pohodlnější ale zase bude větší možnost, aby se mezi ně dostal hlavně v zimě studený vzduch a potom jak se to dostane na tělo je pocitově zima. Tak se to drží těsně mezi těmi vrstvami a může se vytvořit ideální klima. Toť aspoň moje zjištění. Ty mtb šortky, které jsem zmiňoval nejsou zimní, ale letní doplněné jen o návleky a klasické mtb kraťasy co mi zbyly od Endur. Mtb šortky Asoss nedělá zateplené. Zateplené dělá jen klasiku silniční. Ty mtb mají takový zdrsneny pevnější povrch. Bál jsem se že v nich v létě v největších vedrech bude horko, ale v pohodě. Určitě by byly vzdušnějši jejich letní klasické šortky, ale jak říkám dá se. Jezdim s nimi od března doteď. Ano dnes – 6 by už to chtělo asi celozateplene. Ale na takovou zimu nemám už boty. Používám letní tretry a návleky. Včera už to bylo nahraně. Přijel jsem po hodině a půl a prsty napůl modré. A to bylo relativně pěkně i se sluníčkem. Zimní tretry plánuji. Rozšíří mi ježdění i v takové dny jako je dnes. Ale to sem nepatří

      0 0
      • McBlacky  

        investice do zimních treter je rozhodne lepší než do assos oblečení, pokud se člověk rozhoduje a nemá na oboje.

        Zatímco oblečení se dá vzít solidní i jinde, tak z letní tretry neudělá zimní žádný návlek. Samozřejmě kdo jezdí v zime silnici i bike musí mit dvoje zimní boty a to už je zase finančně jinde.

        1 0
      • bik87  

        Mě jde prave o to co od nich vybrat na zimu na mtb. Aby to bylo zateplene.

        V podstatě tam mají Trail volné kalhoty – což se mi na xc kolo spis nepozdava a hlavně mám rad ksandy s tím zadním panelem.

        Nebo tam jsou Trail dlouhé elastaky a ty nevypadají zateplene takže je to dle mne jen vrstva pod ty volné nebo na jaro/podzim – taky se mi nezdá ze by byla až na kotníky vypadá to víc jako 3/4. A třeba v dámské verzi je vůbec nemají.

        Nebo silniční rada a tady je velký vyber dle teplot jenže u toho se zas bojím toho ,,méně odolneho” materiálu.

        Tak teď tedy nevím jakým směrem se vlastně vydat – zkousnout volné kalhoty nebo zateplene elastaky ale silniční radu která asi bude co do oderu výrazně náchylnější.

        Na léto je to ok to se dá vybrat ale na zimu mají dost omezeny vyber pro MTB.

        0 0
        • Tencovozikmin  

          No asi to bude,tím že modelky jezdí hlavně v létě a řeší jak a co mají na sobě (hlavně značka) a jsou schopný za to dat nemalé prachy. V zimě už je většinou nepotkáš bo se řeší jiné věci,jako funkčnost a hlavně teplo. Takže nejdůležitější jsou tretry a zbytek se dá koupit i levněji,ale tak když na to někdo má tak ať si zaplatí.

          0 0
        • Pennywise  

          Aktuálně, tam mají tyto, viz níže:

          0 0
          • bik87  

            Jj to jsou ty volné – vadí mi ze nemají zadní díl s ksandami jelikož mi věcně táhne na zada a toto jsem si velmi oblíbil.

            A pak nevím jak se budou chovat na XC kde šlapeš – na enduro asi v pohodě.

            0 0
        • milan.v  

          Kup si třeba toto…

          https://www.sigmasports.com/…-Bundle/QV1V

          0 0
          • bik87  

            Jo jenže to je stále o tom samém ze to jsou hadry na silnicku. Nikde žádný přídavek oderuvzdorne látky jako mají na těch letních pro mtb.

            Vypadá to pekne ale myslím ze ta Mille rada bude lip sedět. Ale jak se dostanu do Prahy mohu vyzkoušet ono mi asi stejně nic jiného než zimní silniční hadry nezbyde.

            0 0
          • tomasz70  

            Tak ta RS řada je takový top u Asoss a i ta cena tomu odpovídá. Nechal bych si líbit. Jak jsem se bavil s Bencikem tak říkal že co Asos opravdu umí tak to jsou samozřejmě šortky, spodní funkční vrstvy a zimní bundy. Zimní bundu nemám tak nemohu hodnotit. Ostatní ok

            0 0
            • bik87  

              Jj spodní funkční vrstvy mám a třeba na jaro podzim v kombinaci s kratasy letními a letním dresem a navleky je to ok.

              0 0
            • kedi  

              Zimní bundu mám, už nějaký pátek, https://www.assos-shop.cz/…7-holy-white , ještě se sem tam dá někde najít. Měl jsem už lecos, ale tohle při teplotách do –5 v pohodě jen s jejich zimním funkčním trikem. Používám to na kolo i na běžky. Mít na sobě jen dvě vrstvy je neskutečná pohoda, navíc je to hodně prodyšné. Bunda sice při silném větru lehce profoukne, ale není to nic dramatického.

              Kraťasy mám jak na silničku tak i mtb. Mají stejnou vložku, verze „montérky“. Rozdíl proti tomu, co jsem měl dřív od různých značek asi nejvíc pohodlí, těžko to popsat, ale na silničce mám karbon sedlo bez výplně. Zůstaly mi ještě jedny kraťasy Peal Izumi, ve své době to byl topmodel. S nimi dejme tomu po dvou hodinách to už není nic moc, s Assosem v pohodě několik hodin. Ale to je asi hodně indivuduální. A jako plus je životnost, nic se nepáře, po cca 4 letech jsou stále stejné, vložka se sesedne. U dresů je to více méně hodně podobné, jen střih Assosu mi přijde více přizpůsobený poloze na kole, když člověk stojí lehce to „táhne“ přes ramena.

              0 0
    • tomasz70  

      Tak mtb dlouhé vyloženě v nabídce nemají. Pokud vyloženě zimní tak až bonka řada, ale tam už zaplatíš. Pokud jezdíš i v zimě hodně tak bych zaplatil. Pokud jen občas tak zateplené kraťasy a návleky. Nebo už levněji, ale jinou značku. Asi jich bude dost.

      0 0
      • ZdeNECK1  

        k tomu assosu ještě, víte o jiné značce, která nemá na vložce švy v tříslech? nebo je to assos patented?

        0 0
      • bik87  

        No já bych klidně koupil ty silniční – design mají fajn to není nic proti ničemu a na xc mi uple hadry nevadí naopak je chci.

        Jen se bojím toho matrose jak sám píšeš ze ty mtb mají výrazně oderuvzdornejsi.

        Přes zimu moc nejezdim pac blbé hadry a jelikož si letní Assos nemůžu vynachválit chtěl bych zimní a začít jezdit pravidelne v zimě.

        Prachy mi za to nevadí ale chci aby to vydrželo – abych se v tom nemusel bát někde sednout.

        0 0
    • tomasz70  

      Viděl jsem Castelli dcera má Specialized nejvyšší model a docela děs oproti Asoos. Lepený sev povolil po pár jízdách. Ale nemá to vliv na jizdu a byly v akci za půl a přesto staly 2400. Ta vložka a celkově zpracování nic moc. Ale dost možná je to jejich patent když to prakticky vymysleli…

      0 0
      • milan.v  

        Mám několikery kraťasy z nejvyšší řady Specialized SL Pro, sice střídám, včetně různých dalších značek, ale své si odjely, žádný takový problém jsem neměl ani s jedinými…

        0 0
        • tomasz70  

          Přesně ty kraťasy má. Jak říkám jen se rozlepil takový zahyb. Jinak ona má 17 a nic neřeší. Ujede 150km jen v elastakach. To bylo přemlouvání. Nelíbí se jí vložka jako taková, že prý se cítí jako by se… Víte co hihi

          0 0
      • bik87  

        Jo ty Specialized hadry jsou výrazně horší taky sem na ne koukal.

        0 0
        • milan.v  

          Záleží na řadě, v nejvyšších řadách nevidím prakticky rozdíl… Pokud koukáš na dres Specialized za dva tisíce, rozdíl tam samozřejmě bude, primárně v materiálu, ten Assos ale také nesrovnáváš s tím nejlepším od Lawi například… ;o)

          0 0
          • tomasz70  

            Jestli si četl pozorně tak ty šortky specialized byly kupovaný jako minulorocni nejvyšší model s původní cenou kolem 5tis což odpovídá ceně Asoss, které také nejsou letošní model. Takže byly srovnávany stejné cenové kategorie.

            0 0
            • milan.v  

              Nereagoval jsem na tebe, takže tvá potrefená reakce je zbytečná… Pár kousků kraťasů v této cenové kategorii náhodou mám, takže vím, o čem je řeč…

              0 0
              • tomasz70  

                Tak sorry. Srovnal jsem jen to co mi přišlo pod ruku

                0 0
              • bik87  

                Od Lawi sem viděl jen par věci a přišli mi tak možná na úrovni Castelli. Třeba Rapha je za mne daleko blíže Assosu.

                Specialized opravdu ne to je takový lepší Kalas.

                0 0
                • milan.v  

                  Myslím si, že vůbec nevíš, o čem mluvíš…

                  0 0
                • mrazik01  

                  Rapha je k Assosu blíže maximálně tak cenou ;)

                  0 0
                  • bik87  

                    Raphu sem jezdil dva roky a Assosu je podstatne blíž než cokoliv zde zmíněného.

                    0 0
                    • mrazik01  

                      A měl jsi od ostatních značek oblečení ve stejné cenové hladině jako ten Assos? Nebo to jsou tvoje první drahé kraťasy a podle toho usuzuješ, že všechno ostatní je shit? (Ty od Spešlu nepočítám)

                      0 0
                      • bik87  

                        Já nepsal ze je to shit. Konstrukce většiny jiných kratas má méně panelů, vložky nesedí tak příjemně a nejsou tak pohodlné. Nebo třeba u dresu nejsou opět tak propracované, kapsy na zip a td.

                        0 0
                      • bik87  

                        Jezdil sem Kalase Castelli Raphu Assos

                        Lawi, Gore, Majola, Ale, Cannondale, Fox, POC a další jsem si prohlédl a už na omak to není tak propracované.

                        0 0
                        • mrazik01  

                          Díky, to je aspoň rozumné vysvětlení. Jaký model těch kraťasů máš? Chtěl bych od nich něco zkusit.

                          0 0
                          • bik87  

                            Equipe

                            0 0
                            • tomasz70  

                              Takže jak říká Bencik montérky…

                              0 0
                              • bik87  

                                Jo mám nějaký ty lepší Eska ale asi jo nevím co říká Bejk.

                                Za ty peníze super a drží.

                                0 0
                          • bik87  

                            Jinak mě se hodně líbil Kalas nabízel dost muziky za nízkou cenu.

                            Teď dost zdražili ale zas ta kvalita šla nahoru. Nicméně za tu cenu už bych asi spis koukal po Castelli.

                            0 0
    • tomasz70  

      Jak jsem zmínil výše, hlavní zaměření Assos je silnice a mtb spíše jako doplnění. Ne že by neuměli ale vzhledem k tomu že většina bikeru mtb raději volné věci a tam se neprojeví úzké vrstvení funkčního oblečení. Ale mtb Rallye šortky jsou top. Tam to umí. Jen udělali napovrchu pevnější matros. O ten se opravdu nebojím.

      0 0
    • bik87  

      PS ještě sem teď koukal na Kalas a Castelli.

      No a ono v podstatě to samé – nemají v nabídce přímo nějaké čapáky speciálně pro mtb (s nějakým oderuvzdornejsim materiálem).

      0 0
      • vt  

        Prosim te a o co se furt na tom mtb odiras? :-)

        0 0
        • bik87  

          O zem :D

          No tak hlavně když někde v lese sednes na kladu nebo nějakou tu lesní lavičku, občas nějaké to křoví/větve.

          0 0
          • mrazik01  

            Pokud jezdíš xc tak tam se nemáš kde odírat a pokud enduro tak to už je případ pro módní policii.

            0 0
            • bik87  

              XC… ale kdo nepadá jezdí pod své limity ;)

              0 0
              • McBlacky  

                Pokud v lese vytiras, znicis i odolne Enduro hadry. Nekdy by ti mel vysvetlit ze existuji dve kategie obleceni, ty ve kterych muzes padat a ty ve kterych ne. Do druhe kategorie patri vsechny co jsi jmenoval ;)

                0 0
                • kejda  

                  Vytírá jako prdel? Jakou to má prosím souvislost o otěruodolnos­tí :))))

                  0 0
                  • McBlacky  

                    Kdyz nerozumis vete, proc komentujes?

                    0 0
                    • kejda  

                      No abych tomu porozuměl, ne? „Když v lese vytíráš“ – jak tomu mám rozumět? Dík

                      0 0
                • bik87  

                  Tak já padám i v tom Assosu a zatím dobrý ale proč to pokoušet a hlavně pokud b byla možnost chci co nejvyšší odolnost.

                  0 0
              • Kacko  

                Assos ti poškozený kus zdarma opraví.

                Jezdím silniční hadry na všem, od silnice po fatbike a pohoda.

                0 0
      • plzakj  

        Koukni na enduru

        0 0
    • milan.v  

      Bejk doporučuje kraťasy, hezky popsána celá škála jejich kraťasů…

      https://youtu.be/h-ZkAX1hdJM

      0 0
    • MI.KU  

      Má někdo tuhle bundu, nebo jí měl aspoň v ruce?

      Assos Trail Steinbeisser.

      https://youtu.be/6SCqMLDba-s

      Zajímalo by mne nakolik je ten materiál odolný a zda bude použitelný pod batoh, nebo bude hrozit jeho rychlé poškození.

      0 0
    • sheenecek  

      Novinky jaro / leto 2021 :)

      https://www.youtube.com/…_Pc48LNFTiIw

      0 0
      • vik  

        Proč měl Bejk proboha majk až někde na chodbě?:-)

        0 0
    • tomasz70  

      Já si nakoupil pár kousků oblečení na léto již teď, jelikož na některé věci jsou průběžně nějaké slevy a to ještě v určitých velikostech. Koupil jsem letní dres Campionissimo, který má všitou funkční vrstvu a je parádně pružný. Musel jsem ale měnit L, které od nich běžně vozím za XL, jelikož tento dres je hodně na tělo, a přes ruce a hrudník už to bylo hodně. Bál jsem se, že bude XL už moc, protože mám 172cm, ale je sice o něco delší než L, ale jinak sedí tak akorát. Dále jsem koupil dceři bundu na přechod jaro, podzim s Airblock ochranou a je velmi spokojená. No a na finále jsem včera objednal ženě, která má za měsíc narozeniny letní dres z řady Lalallai, kde byla opět 50% sleva a poslední velikost, kterou nosí v národní červené barvě a k tomu letní funkční tričko z nové řady. No, a aby toho ještě nebylo málo tak i sobě musím udělat přece radost a k mtb kraťasům jsem si objednal ještě jedny rezervní z řady Mille. Nejsou drahé, vložka klasika a věřím, že budou stejně dobré jako ty mtb. Chtěl jsem jedny do rezervy, když jezdíme na cyklodovolene tak po celodenním ježdění v horku je třeba oblečení přeprat a do rána většinou vložka, jelikož je silnější neuschne. A tady nastoupí zdatný náhradník. To je tak na začátek sezóny vše. No ještě bych také potřeboval bundu na přechodné období, ale momentálně žádná zajímavá akce v mé velikosti není. Jako jsou tam nějaké i pěkné slevněné kousky, ale většinou již malé nebo naopak velké velikosti. Plná částka se mi nechce dávat. I po slevě to není levné, ale akceptovatelné vzhledem ke kvalitě.

      0 0
    • Rednefstr  

      Ahoj jak to tady tak čtu tak Trail kolekci tu asi nikdo nemá?

      Mám jak letní komplet tak i zimní komplet a naprostá paráda. Jednak ty věci nejsou nijak výrazně volný mají úzký střih takže to na člověku nevlaje a hlavně jejich odolnost se zdá parádní plus se mi líbí kapsy na zip a promyšlené detaily.

      Pokud by někoho zajímalo víc klidně pište rád se podělím, za nákup to opravdu stojí.

      Mám i staré cca 7 let silniční hadry a pořád jsou ok.

      0 0
    • Lister  

      Nemá náhodou někdo porovnání velikostí kalhoty od těchto firem vůči Assosu – Gore, Endura, Castelli?

      Jsem typické M u Endury, Castelli v L je mi tak akorát na tělo, u Gore jsem mezi M a L.

      Dle tabulky mi Assos vychází spíše na M.

      0 0
      • kubad  

        assos je o fous menší než Gore

        1 0
      • nomecz  

        180cm/70kg dlouhé nohy – Castelli/Spor­tful/Assos/San­tini vse L

        1 0
        • Lister  

          Super pánové, díky moc.

          Takže L to jistí. Sice to neodpovídá jejich velikostní tabulce, ale budu vám věřit. Zvlášť když chci koupit membránovky, kde je dost omezená elasticita

          0 0
    • ra.ma1  

      Hoj, ahoj! Koukám že v DE se aktuálně dá koupit myslím dobře bibs kraťasy Assos Mile GT C2…nicméně jsem s 186 cm a 79–82 kg na rozhraní velikostí L & XL, máte prosím někdo zkušenost? Co jsem četl tak nohavice jsou spíše kratší ( takže xl), z čeho mám ale trochu strach je aby vložka nebyla moc velká…

      0 0
    • makak  

      Měřím 180, váha 87 kg, všechny sedmery Assos různých modelů mám XL. Délka ok, viz foto

      1 0
      • ra.ma1  

        Dík, ty xl by asi mohly být

        0 0
        • ladys  

          Mám 178/73 vel M. Nohavice mají standartní délku. Dělají i delší nohavice u GTO. Na CZ stránkách mají docela podrobnou tabulku pro výběr velikostí.

          Lépe mi sedli Equipe R S9 ,ale to si musí každý vyzkoušet sám.

          1 0
          • ra.ma1  

            Vypadají taky dost dobře! Koukám tabulky a různé kalkulačky a hází mi to L….jasně…nebo vemu 2 velikosti a nvyhovující pošlu zpět, protože v okolí je moc nemám kde vyzkoušet

            0 0
            • ladys  

              Můžeš vzít i různá modely. V DE mají celkem slušné ceny. Již mám také v košíku:)

              0 0
              • ra.ma1  

                Nakonec jsem vyměknul a včera vzal GT v L, i cena na víkend ještě spadla na nějakých 102€ ;)

                0 0
                • ra.ma1  

                  Dnes to přišlo. L je mi na 186cm /80kg OK. Materiály i zpracování se mi fakt líbí, už se těším jak je projedu. A mimochodem, jak jsou na tom jejich dresy? A velikosti..

                  0 0
            • sheenecek  

              Mám Mille řadu asi tu jejich předchozí i ty jejich nové „gravelové“ KIESPANZER a maji volnější střih. Na 181/68 vozím S.

              0 0
            • kandelik  

              Mam stejne miry jako Ty a mam velikost L, sedi paradne (2× Assos cyklistaky)…

              0 0
              • sheenecek  

                Tak to čumím :) Lko bych si netrofnul. Máj ještě jedny Mille v M a ty jsou mě volnější v pase, tak jsem bral Ska a s těmi jsem již spokojen.

                0 0
          • ra.ma1  

            Hledám,sleduju, študuju…a ještě mě do nosu ťukla zajímavá alternativa Castelli Premio Black zde:

            https://www.bike-discount.de/…it-polster-1

            Nohavice vypadají delší než Assos, otázka co vložka a co „záda“..?

            0 0
            • Kaire  

              Vložka je tam to nejlepší co Castelli dělá. Mám od nich skoro všechny lepší kraťasy a nikdy sem je neměl tak dlouhé jako na promo fotkách. 180cm, 70kg a nosím vždy L a možná bych zvládnul i M.

              Přišel sem si sem pročíst jaké Assos vyzkoušet, zítra se chci stavit u Benčíka. V těch Castelli mi často na silnici odumírá předek.

              0 0
              • ladys  

                Nevím jak to myslíš, odumírá předek. U Assosu je to vepředu celkově volnější. Pokud není problém jinde…

                0 0
              • keymaker  

                To, ze ti odumira predek je asi spis spatnym sedlem. Respektive ja to tak mel. Mel jsem uzsi sedlo nez jsem potreboval.

                0 0
                • TheJD  

                  Spis posed a nastaveni, pak az sedlo. Vlozkou by to opravdu byt nemelo.

                  0 0
                  • Kaire  

                    Jenže je. V Kalas je vložka vepředu volnější, v Castelli Endurance 3 zase vepředu skoro není a je to u nich naprosto v pořádku.

                    U Free aero 3, Free aero RC a Superleggra je ta vložka vepředu šíleně natěsno a vyloženě mi ho to drtí ze předu.

                    Dnes sem u Benčíka koupil Mille GT C2 a také je vepředu mnohem víc místa. Zítra se v nich pořádně projedu a napíšu první jízdní pocity.

                    0 0
                    • TheJD  

                      Jo tak to ovsem mluvis o fitu bibsu, ne tloustce ci tvaru vlozky.To chapu.

                      0 0
                    • KubaMiletin  

                      Mam uplne stejnou zkusenost, Castelli nema zadny stredovy kanal, naopak je vepredu stejne vlozky jako pod sedacimi kostmi, takze ma tendenci tlacit se a shrnovat. Mel jsem uplne stejne obtize, vyzkousel nekolik sedel, 2× bikefit a nakonec to vyresily prave kalhoty. Assos jsou super, na predek mi prijdou trochu prostornejsi Equipe.

                      0 0
            • Dzexon  

              Já si přesně tyhle na bike-discount objednal, ať vyzkouším jejich Top model. Oproti nižší řadě jsou z úplně jiného materiálu, takový tenký příjemný šusťák, ale sedí výborně. Délka nohavic bych řekl, že je o něco málo kratší než u Free Aero RC modelu. Jen pozor, tenhle akční model je v modré barvě, což jsem ve vedrech nakonec ocenil.

              0 0
              • milan.v  

                Jakože černá absorbuje o 2–3 % více slunečního záření? :-D

                Mnohem důležitější je správná kategorie materiálu, pokud možno Ultralight, je to pak úplně někde jinde, tolik má zkušenost…

                0 0
    • ZdeNECK1  

      Možná někomu pomůže, 185cm, 85–87kg, mám pár kousků od assosu, všechno XL, souhlasím naprosto se sheeneckem, mam i naposledy koupené kiespanzer, jsou volnější, tam bych asi snesl Lko, mají brutálně vysokou vložku každopádně… je to podlě mě hodně i o tom, co člověk chce, zda absolutní kompresi, tak bych se narval i do jejich Lka..

      0 0
    • nomecz  

      takze na 180/70 dlouhy nohy brat Mko ? vsechny kalhoty od Italu mam Lko a jso mi akorat nekdy i tesnejsi

      0 0
      • sheenecek  

        Záleží jakou řadu. Jak uvedl i ZdeNECK1 ta Mille řada je volnější a záleží jakou máš rád kompresi. U těch Mille bych vzal Sko a u Equipe Mko. Nebo si udělat výlet do Prahy k Benčíkovy a vyzkoušet :)

        0 0
        • ladys  

          Obě řady jsou momentalne stejně velké. Mám doma oboje M. Liší se hlavně vložkou (silou). V pase jsou objoje volnější, to je jejich vychytávka.

          0 0
      • ZdeNECK1  

        to nomecz: v tvym připade bych zvážil ale variantu s delší nohavicí, což je myslim GTS, pokud nechces teda extra kratky – mi se kratky nohavice nelibi na tour to vozi všichni ke kolenum he he

        0 0
        • ra.ma1  

          Kurde kdyby je assos delal dlouhe neco jak ma Castelli Competizione, protoze spravna “delka” proste urcite lip pojede ;)

          0 0
          • ladys  

            Netrpělivě čekám na začátek přenosu TdF, jestli mám správně dlouhé nohavice:D

            0 0
      • nomecz  

        ok diky, sem netusil ze je to zas takova veda :-) vezmu Mka , kratsi delka mi nevadi

        0 0
    • ZdeNECK1  

      musíš to mít kam schovat :)

      0 0
    • Kaire  

      Koupil sem Mille GT C2 (základní model), na 180cm a 70kg mi sedí M a nacpal sem se celkem v pohodě i do S. Všechny Castelli vozím L. V kraťasech sem najezdil na MTB 121km, 3k vm, cca 7h + na silnici 150km, 2k vm, cca 6h. Takže to jsou spíš prvotní dojmy.

      Při zkoušení sem měl divný pocit, jakoby volnosti v laclech a pase, mistr Benčík :))) mi vysvětlil že je to v pořádku a měl pravdu (to píšu pro ty kdo si je bude zkoušet poprvé jako já). V pozici na kole se lacle nastaví do ideální polohy a vyšpulením břicha se propnou kraťasy v pase.

      Plusy:

      • Lacle – opravdu nejlepší a neporovnatelné s ničím co sem kdy vozil. Neškrtí, vyvedení do boku je super, zadní část je tuhá a drží.
      • Hodně místa na citlivé partie – díky tvarování švů a jakoby naruby všité vložce mají kraťasy jakousi kapsu na nádobíčko.
      • Pružný pas – mnohem pružnější než ostatní značky a ten pocit volnosti při dýchání je opravdu fajn věc.
      • Vložka – neřekl bych že tlumí nějak lépe, spíš tvarově mi přijde propracovanější. Také je dobře prodyšná a ventilovaná.

      Zápory:

      • Lem na konci nohavic – sice drží ale nemá na sobě silikon (ten mají až dražší kusy), uvidíme časem

      Co víc napsat… objednal sem si ještě Equipe RS S9. Hodně pozitivní dojem zanechal střih, lacle a pas. Vlastně kvůli vložce bych je vyloženě nedoporučoval. Sem na sebe naštván, byl sem celkem spokojený průměrný cyklista a teď budu muset zase obměnit drahý šatník.

      3 0
      • milan.v  

        Ještě se zeptám, s čím máš srovnání?

        0 0
        • Kaire  

          Nejvyšší řady Castelli, Sportful, Kalas. Taky nějaké Endura, Alé a Rapha. Tyhle všechny za poslední tři roky, porovnávat starší asi není relevantní.

          0 0
      • ferencr1  

        Souhlasim zakladni model Mille GT C2 o hodne lepsi nez castelli superleggera v castelli je opravdu v predni casti malo mista … A vlozka v assoss jak rika bencik ma aj luxusni byt na kukacku u castelli je vlozka v podstate jen pod prdeli..

        0 0
      • kerim  

        Souhlas ve všech bodech, na starý kolena jsem si udělal radost. Řadím na úroveň koupè radaru a koženého Brookse- proč už to nemám dávno? :-)

        0 0
      • vik  

        C1 silikon na nohavicích měly… Asi upgrade kvůli ceně.

        0 0
        • Kaire  

          Hele on tam nějaký je, ale oproti ostatním značkám je ten lem nižší a není tak „lepivej“. Možná to tak záměrně. Kraťasy drží na místě a nehýbou se, tak zatím OK.

          Třeba Castelli free aero RC nemají žádný lem, žádný šev, žádný silikon a drží to parádně taky. Jako největší bonus má být že to neškrtí, ale to sem nikdy nepociťoval.

          0 0
    • nomecz  

      muzete mi jeste nekdo vysvetlit rozdil mezi ?

      Assos Mille GT c2

      a

      Assos Mille GT Summer c2 GTS

      0 0
    • tomasz70  

      Tak hlavně gts mají lepší materiál Osidia, lepší ksandy, silnější vložka ze dvou části a hlavně jsou více kompresní. Měl jsem doma obě v jedné velikosti a to M na mých 172 cm a 74kg a i když jsou klasické gt volnější pocitově tak jsem vzal gts. 3mm vložky navíc je znát i když někdo už to třeba nemusí a komprese mi nevadí. Musím se do nich více nasoukat ale pak už o nich nevím a hlavně jak si vše přes jízdou pěkně urovnám tak pak už se to po celou dobu nemění. Kdo není zvyklý na tolik komprese může zprvu být překvapen zda nemá špatnou velikost. Ale tak to má být. Vždyť jsou to elastaky a ty mají být na tělo. Pocit druhé kůže se dostaví ihned.

      2 0
    • Yaron  

      Ahoj, znáte někdo obchod assosvip.com ?

      Mají tam komplet věci Assoz za zlomek ceny. Což je podezřelý samo o sobě, ale jinak obchod vypadá důvěryhodně.

      0 0
      • ra.ma1  

        …asi scam

        Edit: nedá se jic dohledat, což je divné.

        1 0
        • vik  

          West263 International Limited vlastní doménu, dle analytiků vysoké riziko podvodu u této firmy z Hongkongu. Ale ceny hezký:-)

          2 0
    • Yaron  

      Děkuju za reakci. Škoda, mám v košíku 7 věcí v ceně min. cca 30k za 119€ což by bylo super, ale riskovat to asi nebudu.

      0 0
      • adam1  

        Holt podpoříš CH a Českou ekonomiku ,ty hadříky za to stojí

        Něco se dá i v jejich outletu .

        1 0
        • Yaron  

          :) s tím počítám, už mám jedny dlouhý a jedny krátký kalhoty. Těď chci ještě jedny krátký kalhoty a krátkej a dloujej dres + nějaký spodní triko. Tak jsem na chvilku myslel, že ušetřiím :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.