Oblečení na kolo pro vyšší postavu

21 nepřečtených
  • Hann

    Ahoj, po delší době jsem se rozhodl obměnit cyklistický šatník. Mám 193 cm a 70kg. Chci si pořídit obyč dres a k tomu příslušné krat´asy se šrákami. Naražím na problém, že je mi vše krátké(vel M,L) nebo široké(XL+)

    Zkoušel jsem zatim Assos a Castelli a oboje je bohužel nenositelné.

    Nemáte prosím nějaky tip na značku, která vyrábí “delší” dres a kraťasy?

    Koukám, že má Rapha akci, tak jestli to mám zkoušet nebo to ani nemá cenu.

    Předem díky za reakce

    0 0
    • petrx  

      Asi bych šel cestou oblečení na míru, mě např. u oblečení Atex bez příplatku oproti e-shop cenám upravili oblečení na mou postavu.

      0 0
    • milan.v  

      Mám stejnou výšku, ale k tomu nějakých 83–84kg, takže s velikostí až takový problém nemám, mám už ale jen vypasované oblečení v race-fit variantě, ostatní na mně visí…

      Zrovna Castelli si kupuji, tam mám XXL dresy i kalhoty, skvěle padne. Assos nejezdím, tak nevím, jezdím jiné značky (Le Col, POC), tam mám dresy XL, kalhoty XXL kvůli délce, ale např. Lawi, co vozí kamarád s prakticky stejnými proporcemi, ten má dresy dokonce jen L.

      Já osobně bych zkusil dotázat Kalaš (dělá prodloužené), Sykoru, Lawi.

      0 0
      • milan.v  

        Velikostní tabulka od Kalaše, ze které by se dalo alespoň odpíchnout pro konzultaci.

        Pokud navíc máš zájem o více kousků oblečení, myslím, že by nebyl problém se s nimi dohodnout na úpravě standardního oblečení, to ale nemám potvrzené, vstřícní ovšem byli vždy, to ano.

        0 0
      • nzg  

        Zajímavé s tím Castelli v XXL. Já mám 198 a 83 kg a skvěle padne XL.

        Každopádně k původnímu dotazu: buď přibrat, 70 kg je už docela málo nebo jít cestou zakázkového střihu.

        0 0
        • milan.v  

          No, každý máme asi jiné postavy…

          0 0
          • zarkow  

            187 cm, 77 kg a kalhoty Castelli XXL. Délka i šířka akorát. U hubených dlouhánů to asi bude s velikostma docela boj. Třeba Sýkora umí upravit na míru, ale designem si u něj kromě zimních čapáků a jednoho dlouhého dresu bohužel nevyberu.

            0 0
        • Velomiwookie  

          Skvele jakoze by tam byla i malinka rezerva jeste? :) mluvis o dresu, elastakach s ksandma nebo konpletu? asi to zkusim, mam 200/85 a zatim mi nic seriovyho nebylo :-/ kazdopadne ten sykora dobrej

          0 0
      • babkanakole  

        +1

        Buď se přímo ptát po prodloužené variantě, nebo na míru. Tam, kde se dá domluvit dres na míru, je prodloužení trika ta nejjednodušší úprava. Ve skutečnosti to na míru pak ani být nemusí, jen tomu natáhnou délku předního a zadního dílu. Tohle by mělo jít domluvit všude kde šijí. Pokud víš o dresu a velikosti, který by ti jinak seděl, jen je ti krátký, ptej se konkrétně u tohohle na možnost ušití v prodloužené variantě.

        0 0
    • Paja  

      Pokud ti nepadne ani Castelli, ktery vsechno ma na hubenoury, tak prodlouzeny verze dela Kalas (seriove myslim jen top modely kratasu), ve firmach jako Atex nebo Sykora neni urcite problem se domluvit temer na cokoliv.

      Ja s 192/80 mam od Castelli XL, zkousel jsem se narvat i do L, coz moc neslo, ale vyrazne kratsi mi to neprislo, takze me docela prekvapuje, ze je ti to kratky (nebo mas mozna predstavu, ze kratasy maji byt bliz ke kolenum nez ja ;)

      0 0
      • standoslav  

        Můj synovec, který je vlastně můj cykl.syn, (mé dvě děti kolo nechytlo) má tuším stejný problém. Zatím jezdí různé varianty, vlastně na nic, ale už teď ve 39ti začíná chápat, že to chce na silničce něco echt. Jenže má 200 na podle mne asi 65kg, prostě kostlivec. Nevím co na to trh, ale napadá mne spíše blízký dodavatel a výrobce, tady Fy Burik. Jo Vy na to ?

        0 0
        • satch  

          Atex má prodlužování v podstatě v ceně. Pokud jsou to nějaký větší úpravy, tak je tam něco navíc, ale ušijí cokoliv, aby to sedělo…

          Edit: prehlidl jsem ten konec s konkrétní firmou. Ale jestli nešijí na míru, tak při těch rozměrech bych šel do toho atexu.

          0 0
    • Vrci  

      První bych začal s tím co máš teď. Zkus stejného výrobce. Další je např. Sýkora, ten dělá prodloužení za pár korun. Tenhle týden jsem si všiml provozovny https://www.ivema.cz/. Na webu píšou o zakázkovém šití, ale nikdy jsem od nich nic neviděl ani o nich neslyšel. V profilu nemáš lokalitu, je těžké tě někam směřovat na zkoušení.

      0 0
    • milan.v  

      Tak já bych nic prověřeného a osvědčeného nebral, těch výrobců jsou mraky a dneska to šijí v každém druhém větším městě… :o/

      0 0
    • ms82  

      Jake kratasy od Assosu jsi zkousel? Mam 189/64 a mam stare neoPro v XS (predchudce volnejsich Mille) a nyni Equipe ve velikosti S. Jak Ti jsou kratasy kratke? Nelibi se Ti delka nohavic nebo je problem jinde? Mam stejny problem u dlouheho dresu nebo kalhoty, ale s letnim oblecenim problem neni, staci vybirat podle vahy a ne vysky :-) Castelli mam taky jedny kratasy, ale myslim, ze je to Mko (nemam po ruce) a jsou mi trochu volnejsi, kvalita je taky jinde. Dresy mam vetsinou od slovenskych Isadore, nejcasteji velikost S. Dokonce i s dlouhym rukavem mi sedi, ale chce to vyzkouset.

      0 0
      • Hann  

        Od Assosu jsem zkousel dvoje T.Milleshorts S7 a T Equipe Evo, oboje mi byly kratké šráky. Větší velikosti mi pak u stehen byly volné.

        Zkusím toho Sykoru a uvidim.

        Všem díky za tipy.

        0 0
        • ms82  

          Jestli to posuzujes podle pocitu ve stoje, tak to nepoznas. Mne se to na zacatku taky nezdalo, ale na kole o tom nevim. Mas o 4 cm vice, takze si nemyslim, ze tam bude takovy rozdil. Zkus je v pozici, ve ktere jsi na kole. Sel jsem do toho s tim, ze prinejhorsim to nahore rozstrihnu a nadsiju, nastesti na to nedoslo :-)

          0 0
    • gregorus  

      Ahoj, Rapha ne, dresy dělají krátké a u kratasu bys měl nejspíš taky problém. Za pokus na dresy muže stát santini, mají hodně úzký a dlouhý střih, aspoň teda u těch dvou, co mám. Tam bys mohl vzít menší velikost.

      0 0
      • Pikaču  

        Navážu tady jelikoz jsem vysokej 195 cm a taky zrovna resim Raphu.

        Kdyz jsem zacal jezdit tak jsem mel volnejsi dresy, delsi. Ted mam vse kratsi a uzsi.

        Kde je hranice kratkosti dresu na predni strane ( race strih)? Dres mi konci cca 4 cm pod pupkem. Kdyz sedim na kole parada, nic se nehrbi ale kdyz stojim tak nejsem na to zvyklej.

        Díky

        0 0
    • Kosíček  

      Mám stejný problém. Nechávám si šít na míru u fy. Salton v Holešově a jsem maximálně spokojený.

      0 0
      • milan.v  

        Jak už jsem psal výš – „tak já bych nic prověřeného a osvědčeného nebral, těch výrobců jsou mraky a dneska to šijí v každém druhém větším městě… :o/ “

        Nechci nijak nasazovat, ale o této firmě slyším poprvé, třeba šijí skvělé dresy pro hasičský sport nebo místním nohejbalistům, ale…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.