• Nutribird

    Zdravím, zajímali by mě vaše osobní zkušenosti s těmito bundami. Nebo tipy na jiné. Hledám opravdu teplou a v rámci možností funkční bundu na zimu při teplotách 0 a méně, použití na MTB bike.

    https://www.bike-discount.de/…jacke-761512?…

    https://www.bike-discount.de/…jacke-760987

    Endura Pro SL Thermal Windproof Jacket

    https://www.wiggle.com.au/…l-ii-jacket/

    Děkuji za věcné názory.

    0 0
    • tromboonen  

      Normálně bych si myslel, že spamuješ, ale tak dobrej, aby Ti šly prachy (a to šlY je tam kvůli prachů,, tY prachy, podobně tY zkušenosti!!, jenom jedno i/y zatím nemáme a s pohlavím toho, kdo ty zkušenosti má, s tím nemá vůbec nic:) z prodejů v Dojči a Rakósku asi nebudeš?

      Na zimní bundu mimo kolo v teplotách pod 0 bych rozhodně nebral tenhle druh (šito ka kolo, štíhle, s kapsama na zádech atd.). To bude pod 0 málo asi, kromě teda snad běhu, tam zas jen pomalu…kromě toho nosit to po městě jinak než na sport je blbost, možná pro nějakýho mladýho pomatence, ale ti z toho vyrostou… to samý na kolo, jsou to většinou tenký wind nebo softshelly, takže asi impregnované a nepromokavé, pokud víš jak to prát, nebo teda spíš neprat, jenže to seš na kole za chvíli jak po koupeli (mokrej)… podle mě jsou na kolo lepší v podstatě tlustější „letní“ dresy. Je todelší, má to dlouhý rukávy, promokne to (pláštěnku přes to na chvíli pokud bude pršet dlouho). Trochu to profoukne, takže když zmizí slunko, máš při jízdě z kopce studenej předek od „větru“. Ale to se zas řeší nárazově třeba tou pláštěnkou jen na vátr, nebo zavětrovaným předkem a pod, ale to je všechno vždy jen na cvíli a k tomu potu to povede, lepší nárazově zas, pak do kapsy… poslední a klasika jsou niviny nebo něco takovýho, zas mít kousek co pokryje předek těla v kapse a dát si jej pod dres, když se ochladí nebo fouká… pokud nemáš, řekneš si babce u domku a ta Ti něco dá…

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Nutribird  

        Dobře na pravopis jsem slabý.

        Jde mi o bundu výhradně na kolo, používanou v chladném počasí, kolem nuly a míň.

        Všechny postované mají neprofuk, nepromokavost a měli by nějak dýchat tedy paropropustnost.

        Mám tříletou zkušenost s jízdou v zimě i v –10 a chtěl bych zefektivnit a zjednodušit oblečení.

        Hledám kvalitní funkční bundu, témata zde jsem prošel, ale je také důležité aby byli obsaženy aktuální modely.

        Pokud by někdo měl osobní zkušenost s některou s postovaných, podělte se prosím.

        0 0
        • kubad  

          ten assos je silniční, na MTB blbost

          0 0
          • bagr84  

            V čem se liší road bundy od MTB?

            0 0
            • kubad  

              pevnost materiálu, švů, odolnost proti větvím, nepočítá se s použitím batohu atd..

              mám tedy přímé porovnání u podobné bundy od značky Gore, prostě ta MTB působí odolněji

              0 0
              • Nutribird  

                Ok díky za upřesnění. Tip ?

                0 0
                • waters  

                  Na bajk mohu doporučit C7 pro hood. Na toulání po horách „v hnusném počasí“ je to ideální. Na silnici, kde se nezastavuje perfetto apod. Aktuálně chci vyzoušet Neoshell od Sportful. Jsem zvědavej jak obstojí proti C7.

                  0 0
              • bagr84  

                Spousta výrobců ale vůbec žádný dělení road / mtb nemá (u ASSOSu to taky nevidím). Ja sám to taky nikdy neřešil a problém (na MTB) nemám. Asi záleží, co od toho člověk čeká.

                0 0
                • kubad  

                  Spousta výrobců ne. ale Assos je trošku něco jiného, z běžnou produkcí to moc srovnat nejde mám od nich pár věcí a je spíš zaměřený na silnici, na MTB toho v nabídce moc nemá,

                  právě Assos i Gore to dělí na silnici a MTB viz popis:

                  Strapazierfähige Radjacke für den Winter: die MILLE GT Jacket Winter Hashoogi von ASSOS

                  0 0
            • milan.v  

              No, primárně silniční bundy jsou upnuté, jsou mnohem více vypasované, počítá se s tím, že jejich majitel bude mít zájem co nejvíce snížit aerodynamický odpor při rychlejší jízdě.

              0 0
              • bagr84  

                No jasně, ale v čem je to „pro MTB blbost“? 95% lidí na XC stejně vozí „silniční“ hadry.

                0 0
                • milan.v  

                  No, z původního požadavku mi vyplynulo, že chce nějakou volnější bundu, ne upnutou, proto jsem to psal.

                  0 0
        • tromboonen  

          Záleží, jak a kde jezdíš, jestli na kochačku, bez velkého předklonu, bez pocení (to je na rychlosti, dravosti, i zdraví/typu člověka, pak taky výkonnosti na kole), spíše dojíždění okolo Opavy (MTB je tam malinko protimluv, ale pokud jsi takovej kochač, OK, pot a prodyšnost řešit nemusíš…).

          Ale zas i na nulu pomalu, a na těch –10 určitě je tohle málo, cyklistika je o vrstvách, když chci větší teplo, dám si pod obyč zimní dres třeba několik funkčních trik, aby to odvádělo pot pryč od těla, kdyby nastalo extrém vedro a pocení, třena něco z nich odložím do kapsy, jsou sbalitelné… Ostatně pokud jezdíš jen na kochačku, klidně by to mohla bejt i teplejší bunda, třeba péřovka z Čajny, ty stejně nejsou z pravýho peří, nebo něco vycpanýho lokál, ale ne softshell a podobný, tam se potíš skoro furt.

          Opět řešit třeba extra neprofukovou vestou (jenom vepředu plná, vzadu síťka, jsou jich spousty), neřešit neprofuk, to dodá ta vesta, opět malá na převoz, plus dýchatelnost, ale ne tu z umělé „chemické“ impregnace, nebo nějakého super duper materiálu…

          To prostě funguje nejlépe jen krátce a nejlépe bez praní, většině lidí to začne smrdět, anebo stejně za chvíli dusí, jinak prát pouze občas (ne po každé projížďce, ani ne každý týden, 1× za měsíc max?). Nebo občas v ruce v čisté vodě a mejdlem s jelenem (to se dělá i drcený nebo vodička do praček, ale lepší je klasickej blok za pár kaček, třeba nastrouhat do té pračky, nebo jen rukou, nebo nechat to nastrouhaný rozpustit ve vodě). To tyhle imprecnace nekazí, jestli ovšem nejsou nějaké levné z čajny jen pro krátkou funkci, a takové bundy stojej fakt hodně. Normální prášky nebo i pračka bez 2× naplno naprázdno b v sobě neměl stopy, ty zacpou i obyčejnou fleece softshell látku časem, i když není impregnovaná…

          Jestli něco a la softshell, tak tu verzi co není stavěná na protivítr, ani na déšť, plus tlustší, třeba Warmpeace u nás byli docela dobří, mám pocit, že něco jako 300 fleece? nebo shellka? Možná 200. Prostě ten třetí model v tloušťce odspodu, 100 by bylo takové spíš triko, doplněk pod jiný bundy na chvilku, 200 druhej model, už i na zimu, ale spíš na pohyb a ne na velkou zimu, na lyže když extra nemrzne taky OK, bylo to tlustší, ale ne naimpregnovaný ta 300, na –2 až –10 spíše na „pomalejší“ aktivity bez námahy, zato to vydrželo desetiletí, máme doma 2×, obě asi 16 let?, v zimě docela nošené, třeba i na sjezd, i když ne na kolo snad kromě nějakýho městskýho pojíždění v největší kose. Jinak i na chození po horách super, akorát teda do kapsy na kole to nesbalíš…

          0 0
          • tromboonen  

            Jo a jdi do Decathlonu, ne úplně vesnickýho, v Opavě by měl stačit, tam do cyklistiky, že chceš něco teplýho, ale klidně profuk, ne voděodolný, bez impregnace, asi spíš volnější střih? Trvej na tomto a minimálně uvidíš, co tam maj, někdy jsou to slušný věci, no name jejich značka, ale dost slušný až na ty nejlevnější… No a taky se tam podívej na ty funkční trika, plus třeba tlustší od firmy Moira, čistě na tu zimu, plus tenký jako od Force (černý), plus nějakou neprofuk vestu na kolo (neprofuk zepředu, vzadu prodyšná síť), plus třeba extra náhladní „letní“ rukávy a nohavice (prodloužení na jaro a podzim, hodí se i v zimu, nezabere to řádný místo). Jen tak pro inspiraci, první várku bych tam klidně vzal, pokud nejsi značkovej kluk :)

            0 0
            • Nutribird  

              S vrstvením mám zkušenost.

              Jezdím buď:

              • Tenké thermo triko nebo letní dres s dlouhým rukávem, bunda s neprofukem v předu a na to tenkou bundu, která neprofoukne z Lidlu. Ta je ovšem jak igelit a vůbec nedýchá, jezdím úplně mokrý.
              • Nebo zateplený dres, bunda a zase Lidl bunda.

              Jako zima mi není, ale jsem durch. Vydržím klidně i 40 minut venku umývat a mazat kolo než začne být cítit chlad po jízdě. Jo, dá se to, ale chtěl bych větší komfort.

              Spodek mám vyřešený zimní NV tretry, na ně klidně návleky. Dobré ponožky do půlky lýtek, chrániče kolen nebo bez, čapáky Castelli polar 2 a kraťasy. Tady jsem úplně v klidu.

              Čepice cyklo z Lídlu, ta je super, ale nemůžu sehnat stejně dobrou náhradu a sportovní šátek.

              0 0
              • Smazaný účet  
                0 0
                • mr.nikdo  

                  Cece ted jsem jezdil v 2,5 lamino. Telo v pohode. Ale jak stekal pot, tak nohy a kule mrzly.

                  0 0
              • tromboonen  

                Pro začátek bez pláštěnky, tu max do kapsy, ale v mínusovejch teplotách u Vás neprší, ne? Já teda jezdím většinou mimo zimu, v zimě jen když je stabilní počasí, to pláštěnku ani nevozím, v létě pro sichr, pokud déšť vypadá na dýl, nebo se není kam schovat (chvilka pod stromem taky nikoho nezabije), nasadím ji, taky „jakoigelit“ a taky se pod ní potím, za deště ale nejedu plnej knedlík, ani výkon, ani rychlost, protože to by mě to zasralo ještě víc odspodu. Potom pokud to přestane a vysvitne slunko, dám ji zas do kapsy a zpocené věci mi za chvíli vyschnou aspoň zvenku… případfně kdybych si vzal ještě jedno tenký funkční triko tak si jej můžu oblíct jako první vrstvu, pláštěnka je podle jména na déšť, na sníh ani mokrý není potřeba, pokud Tě to max otravuje, tak kup nějakou dražší co „dejchá,“ ale zas, spíš neprat nebo to zabiješ, takže jako protifuk nebo tepelná bunda nahovno, vyřaď ji ze zimního programu a v létě taky jen do kapsy.

                plus ověř si, že jako první vrstvu máš dobře a maximálně odvádějící pot (aniž by zůstával v něm) finkční triko, prostě něco tenkýho černýho s dlouhými rukávy, třeba od Force jedno mám a je super, i na běhání v létě, dá se sbalit do kapsy a případě dát dospodu jiný, že nějakej pot odejde do horních bund je, pokud jej pustí ven (a nejsou tedy antiprofuk ani antidéšť, nebo něco jo, ale pekelně drahé a ne moc staré a neprané), tak to nevadí, dá se to bez problémů vyprat, po dojetí na sebe můžeš když tak hodit něco starýho doma… no a případnej ofuk, na to tenkou extra vestu, vzadu síť, zase spíš s sebou kdyby se teplota změnila, viz výše, oblíct pod poslední vrstvu, nebo klidně na ni, ta zas trochu zadržuje pot, ale nic trága a tou sítí vzadu a na boku to bez problémů odejde… to, nebo klasicky ten papír/noviny, jako staří borci, co jinak jeli v krátkym a bavlněným, t.j mokrým od potu i ve sněhu na velkejch závodech… nahoře jim někdo podal noviny, třeba i divák a sjezd byl OK…

                0 0
                • Nutribird  

                  Nikdo nepsal, že je to pláštěnka, ale je fakt, že nedýchá. Dají se u ní odepnout rukávy a je z toho vesta. Pláštěnku mám a používám úplně stejně jak je psáno.

                  Pokud vynechám tu třetí vrstvu, mrznu ze stran kde to dýchá a není neprofuk. Vzhledem k tomu, že u nás velice často fouká jedním směrem. Tedy ven, jedu většinou proti větru, pak kopce a nakonec se vracím s větrem v zádech, který ovšem je dost co se teploty týče nepříjemný a mrznou mi záda.

                  Řeším tedy primárně poslední vrstvu. Něco aby to dýchalo, ale udrželo teplo.

                  • Může být tenká, ale aby fungovala.
                  • Něco teplejšího s možností, třeba vynechat jednu vrstvu.
                  0 0
    • plzakj  

      Mam windchill. Teplou jsem nehledal. Z predu a naramenou je to takovy nedychavy softshell s fleecem. Zada jsou z nejakeho tenkeho pruzneho matrose. Super je zpracovani. Ale moc nedycha no.

      Pouzivam pod +3st – –10 na kole a bezkach.

      0 0
    • hriva  

      Já teď bral toto: https://www.sportisimo.cz/…cket/209418/

      pod to navrstvit Craft.

      Jde o materiál, je to Windstopper absoltní neprofuk, vysoká vodě odolnost a prodyšnost taky dobrá. Od Odla mám několik věcí a např. zateplené elasťáky využívám už 9 let a pořád drží, tak že kvalita nebude problém.

      0 0
      • Cryzyy  

        napsat u Windstopperu o vysoke vode odolnosti, to se mi zda jako dost odvazne, kdyz se potkama s 0,5mm/h podle podpovedi pocasi, tak hodinu v tom domu dojedu, ale ze bych do takoveho pocasi planovane vyjel s tim, ze to obleceni pobere, to jako uplne ne

        0 0
        • hriva  

          Jsou to moje osobní zkušenosti a to jsem zkoušel různé nowindy, gelanots, softshel, pertex v goretexu se člověk potí, za mě okolo nuly + vysoká aktivita jeden z nej materiálů. Ale může ještě jezdit v pláštěnce, když ti jde o tu nepromokavost…

          0 0
        • jIrI___  

          +1. Mám windstopper větrovku od Gore a o voděoodolnosti se moc mluvit nedá. Lehké mrholení trvající pár desítek minut to zvládne, ale dál už to moc komfortní není :)

          0 0
          • Tencovozikmin  

            ***** chlapi taky byste chteli vsechno za par penez,odolnost vetru desti a hlavne co nejlehci. No ono to vsechno ma svoje specifika,takze pokud vim že bude nejake pocasi tak tse ak vybavim a ne ze budu brblat na bundu ktera k tomu neni urcena.

            0 0
            • jIrI___  

              S tím se dá plně souhlasit. Dešti a mokru se vyhýbám, proto jsem vybral windstopper. Kdybych v dešti jezdil nějak pravidelněji, tak čistě windstopper rovnou vyřadím z výběru.

              0 0
              • Tencovozikmin  

                On to tak kazdy nechape,jednu bundu na vsechno a ona asi vi co potrebujes.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Něco jako „chytrá bunda“ ;-) sama zjistí jaký je počasí a pak se podle něj nastaví :-D

                  0 0
                • krabica  

                  Mně stačí na zimu bunda, která neprofoukne a bude zároveň extrémně prodyšná, bo se potím jak prase, nemáš nějaký tip? :-)

                  0 0
                  • plzakj  

                    Nejakou s Gore Windstopperem. Sportful Light Wind Jacket (letos jsem si ji poridil a je fakt super), nebo jiz zminovane Gore phantom, Castelli Preffeto.

                    0 0
                    • krabica  

                      A ještě by mohla být civilního vzhledu s kapucí. :-)

                      0 0
                      • plzakj  

                        Tak jeste koukni na Endura MTR, pokud ti nevadi, ze nema kapsy. Pisou prodysnost 40k, coz ne jednou tolik, nez windstopper. Ale nemam zkusenost.

                        0 0
                        • krabica  

                          Enduru mám v merku a spíš to vidím na Singletrack II Softshell…

                          0 0
                          • JMT  

                            Ta profoukne…ale jinak je dobrá

                            0 0
                            • krabica  

                              Píšou, že ne, ale taky tomu nevěřím… :-D

                              0 0
                              • JMT  

                                Jako nový to je napuštěný nějakou sračkou, ale párkrát vypereš a je to dole…zas je to pak prodyšnější. Na bika na technický ježdění je dobrá

                                0 0
                        • JMT  

                          Endura MTR je velmi tenká větrovka (určitě né zimní bunda, spíš je to nouzovka na dojetí), která se dá zbalit do kapsy a neproprší, ale prodyšnost je určitě nižší než u windstopperu (porovnávám s Gore windstopper bundou)

                          0 0
                          • plzakj  

                            Aha, diky. Jeste, ze jsem do ni nesel. Me odradila absence kapes :-)

                            0 0
    • RUSH  

      Předesílám, že nemám žádnou zkušenost s odolností bund vůči nošení batohu na kole.

      Mohu doporučit bundy Castelli a Sportful. Určitě i Gore a Endura mají co nabídnout.

      Castelli udává na svých stránkách i doporučené rozmezí teplot. Zajímavá může být Castelli Alpha Ros.

      Osobně používám něco takového. V teplotách pod nulou není třeba počítat s nějakým extrámním deštěm, a proto windstoper většinou stačí.

      0 0
      • Nutribird  

        Tohle vypadá dobře. Jen mě zaráží jaký je problém dohledat na stránkách prodejců nějaký pořádný popis a parametry mnohokrát. Jeden název, několik variant. Hodnocení jako šafránu. Cizina je na tom mnohem lépe.

        0 0
      • milan.v  

        Castelli Alpha ROS jsme řešili v jiném vláknu k bundám, co se tu řešilo nedávno, je opravdu hodně vypasovaná, řekl bych, že pro některé zdejší jedince až moc… :-D

        0 0
        • Nutribird  

          Byl by odkaz na vlákno nebo název ? Stačí malá změna a nenajdu to. Na tu enduro wildchill 2 jsem narazil právě tady na fóru, ale už to nemůžu najít.

          0 0
          • Blunderbuss  

            Předpokládám, že Milan.v myslel toto vlákno: https://www.bike-forum.cz/…8000-na-bike

            0 0
            • milan.v  

              Ano, toto vlákno, díky.

              0 0
            • Nutribird  

              Děkuji, prostudováno, ale zaměření je spíše na podzimní/ jarní proměnlivé počasí. Určení MTB, silnice mě ani tak neomezuje. Takže Castelli a Assos by mohli být ok. Endura je hodně podobná, ale cenově úplně někde jinde a Foxka je čistokrevná MTB. Neměl by být problém batoh a odolnost materiálu. Jen ten tepelný komfort aby byl.

              0 0
    • LM  
      • začínal jsem s Lidl Softshell bundou, kterou jsem záhy vyhodil do kontejneru na oblečení (v tom jsem se zpotil i na pomalé procházce!)
      • pak jsem zkoušel metodu cibule s neprofukem z Decathlonu navrch (asi toto, mám ale starší model) to už bylo prodyšnější ale né úplně ono
      • do většího mrazu jsem to kombinoval ještě s neprofuk vestou (tj. několik vrstev, pak vesta a navrch neprofuk bunda)
      • teď mám Kupkolo – Eleven Cool Jersey, vozím o 2 vrstvy méně (je v tom fakt teplo) a prodyšnost taky supr.
      0 0
    • jatichy1  

      Ahoj, přidám se s dotazem. Sháním bundu na kolo ale všechny co jsem zatim zkoušel jsou mi krátké.

      Mám 185cm, cca 82kg a nemyslím že jsem zrovna hubený. Zkoušel jsem různé značky, na šířku mi někdy sedi M někdy L, ale zatím vždy mi byly krátké.

      Neznáte někdo značku, která má delší užší střih?

      0 0
      • RapMan  

        ano, bunda na kolo má být krátká, to je v pořádku :) Pokud chceš delší, nehledej bundu na kolo, ale třeba na běh nebo běžky… Možná nebudou mít ale tak velkou ochranu proti větru.

        0 0
        • plzakj  

          No nevim. Silnicni maj vetsinou prodlouzeny zada a delsi rukavy.

          Jakou bundu vlastne tazatel chce? Vetrovku / zateplenou / nepromok / membranu ?

          0 0
          • jatichy1  

            Nějakou teplejší na teploty kolem nuly.

            Jinak zada a rukávy jsou v pohodě, ale to břicho mi přijde krátké. Když člověk čte tabulku velikosti tak to i odpovídá M je většinou na výšku 175 az 180 cm

            0 0
            • milan.v  

              Nahoře máš několik výborných tipů v různých cenových kategoriích…

              0 0
            • plzakj  

              Kolem 0 a pod (bezky) mam Enduru Windchill. Ta vykrojeny bricho nema. 183/93 a od Endury beru vse XL.

              0 0
      • jIrI___  

        Mám Gore a ta má hodně cyklo střih, až mi to není úplně příjemné :). Vepředu je lehce pod pupek a vzadu až do půl zadku. Ale musí se nechat, že v cyklistickém posedu je tento střih funkční – vepředu se nic nekrabatí a vzadu člověku nelezou záda.

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Taky mi to nebylo (mimo jizdu) prijemne,ale prvni rok v zimnim obdobi jsem si zipem rozdrasal capaky a nez mi doslo cim to je tak byla dira v rozkroku.To uz je ovsem hooodne davno. Ted bych bundu necyklostrihu nechtel .

          0 0
      • JMT  

        Zkus enduru

        0 0
    • mr.nikdo  

      Mam softshell cyklobundu Briko z PlanetX. Bunda dobra. Ma kapsy. Podpazdi se da otvirat a jeste vice vetrat.

      Jsem dost zmzlik, tak po pul hodine pod nulou vytahuji dojezdovou neprofuk bundu (neco jako Pertex) a davam pres ni. Pak tu dalsi pul hodinu zvladnu dojet.

      0 0
    • sobor  

      Jezdím v zimě tuhle bundu a nedám na ni dopustit.A podle zimy vrstvím,takže ji mám celoročně.

      https://www.tilak.cz/…active-bunda

      0 0
    • Vvigos  

      Loni jsem jezdil s Windchill. Odjezdil jsem celou zimu hlavně do a z práce. Bunda je dobrá dle mého do teplot +5 až –5. Membrána se mi zdá docela tužší. Při +5 jen funkční Craft, při nižších teplotách jsem přidával vrstvu/y. Výhodu bundy vidím v relativně nízké ceně a v tom, že se dá rozepnout v podpaží. Má super límec. Nevýhodu v tom, že ať jsem jel jak jsem jel, tak jsem se v té bundě nakonec vždy zavařil s spotil.

      Letos jezdím s Gore Phantom a to je o třídu výš. Víc dýchá, má pohodlnej střih je tenčí a lehčí. Chybí mi rozepínání pod paží. Chce to chytře vrstvit s zbytečně to nepřepalovat jinak se v ní člověk taky uvaří. Teplotně ji beru od cca +7C a níž.

      Moc by mě zajímala bunda Castelli Aplha Ros nebo něco top od Assosu, hlavně s tím co všechno udýchá a jestli se v ní člověk taky neupeče.

      0 0
      • mrozu  

        Vozím Castelli Perfetto Jacket, je to slabounké, ale geniálně funkční. Dá se v tom jezdit od cca +10 do –5, stačí regulovat komfort přidáním funkčního trika navíc a/nebo otevírání ventilace v podpaží. Předpokladem je být stále v pohybu, samo od sebe to nezahřeje, zároveň je umění se v tom zpotit.

        0 0
        • Vvigos  

          Můžu se ještě zeptat jaké funkční triko/trička pod to používáte?

          0 0
          • mrozu  

            Většinou tenhle Craft: https://www.craft.cz/…05337-698000, nejlepší termotriko, co jsem kdy měl. S tím samotným vydržím tak do +5, když je chladněji, přidám ještě jeden teplejší Craft nebo slabou funkční mikinu.

            0 0
            • plzakj  

              Ty kraso :-) Musis jezdit vysoky intenzity nebo hodne topit. Ja jsem celkem obalenej tukem a horkokrevnej a jen v tomhle a bunde z windstopperu bych v +5 umrznul, pokud bych nejel horskou casovku :-)

              Ja pod ni beru podobny triko (od odla) a teplej dres s dlouhym a chloupkem.

              Jen ve fucnim triku si to umim predstavit tak na 15–18st.

              0 0
              • mr.nikdo  

                Chlad je subjektivni. A kazdy to ma jinak i pro ruzne casti tela :(

                0 0
              • mrozu  

                Tak třeba dneska byly podmínky přesně na jedno Craft triko + Perfetto. Vyjel jsem ve 12 stupních, to jsem se ještě celkem pekl, pak to spadlo pod 10 a už to bylo fajn i přes to vlezlé počasí, místy dokonce zapršelo. Na konci (93 km) jsem měl podle Garmina průměr 8 stupňů. Vysoký intenzity v zimě venku nejezdím, dnes 133 bpm a 239 W NP, možná fakt víc topím :)

                0 0
                • plzakj  

                  Jo, dneska v Plzni bych to i chapal. Nekoukal jsem, kolik je, ale bylo o poznani vic, nez vcera po praci, kdy to bylo 6–8. To jsem byl za 2 vrstvy pod WS rad.

                  0 0
            • Vvigos  

              Používám taky Craft. Maximální spokojenost. Zkoušel jsem i merino, ale na kolo to podle mě není ono nebo maximálně jako druhá vrstva.

              0 0
          • mr.nikdo  

            Ted jsou Craft Active na Chainu za 19 a 20 Liber ;)

            0 0
            • Vvigos  

              Nemít doma, tak hned beru.

              0 0
              • mr.nikdo  

                Ja mam doma kratke a dlouhe z lonska a beru znovu. Kratka nosim pod dres jaro/podzim a na turistiku.

                Vyborna trika.

                0 0
                • jIrI___  

                  Taky jsem měl tuto řadu v oblibě. Ale pak jsem narazil na polský Brubeck (konkr. řada Dry) a to mi ve všech ohledech připadá ještě o level lepší, Craft teď většinu doby leží ve skříni :)

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    Se mne snazis nastvat…

                    Kouknu. Diky za tip.

                    Koukam na to. Pripomina mi to Klimatex Fenix. Ten byl super.

                    0 0
                  • pepek  

                    Máš 3etí (Doome?) plusový puntík. Po šroubování prasklých maviců a nejvíc nejlepší nýtovačce toto je zase za sto bodov.. Až na tu cenu.

                    Nikdo: totok je rozhodně lepší, jak klimatex. Přijel jsem (skoro) suchý.

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      Jaky Doom?

                      Tak to jo. Bych si klidne tipl, ze je to stejny vyrobce :)…

                      Ja to myslim na stary Fenix. Mam jedno triko a je super. Ale ten Craft je jiny a tez v pohode.

                      Potim se jako prase… Takze jen tak neco neberu :)

                      0 0
                    • jIrI___  

                      Je fakt, že cena u Brubecku není zrovna nejnižší (trochu jsem se při koupi prvního kousku ošíval, přeci je neznámý výrobce, navíc z Polska, a cena srovnatelná s renomovanými výrobci), ale výdrž je fajn – nejstarší asi pětiletý kousek s krátkým rukávem tahám v zimě v létě několikrát týdně a stále drží, nic se nepáře apod. A vždycky když věším prádlo po praní a vezmu do ruky Craft a Brubeck, tak rozdíl jde cítit na první pohmat – Craft komplet mokrý, Brubec na vnitřní vrstvě takřka suchý, na horní mokrý :)

                      0 0
                      • tsunami  

                        Potvrzuji, mám od Brubecku dvě kompletní sady dlouhého oblečení. Jednu s merinem, druhou čistě syntetiku a obojí perfektní.

                        0 0
                      • Jirra  

                        Takový jako Ty tu mám nejraději.

                        No, ale už jsem to objednal, tak nebudu remcat :-)

                        0 0
                        • pepek  

                          Jiri má potenciál pro obchod všeho druhu. Přestože má divné názory na politiku a požívání alkoholu na kole, tak tyto doporučení mu, blbec, nějak vždycky uvěřím :-(

                          0 0
        • Jan_UL  

          Mám Perfetto a teplotně to u mě vychází dost jinak. S funkčním trikem je to ideál mezi +5 C až + 15 C. V horní hranici stačí funkční triko s krátkým rukávem. Castelli udává na svém webu rozmezí +4 C až +14 C. Kolem nuly a níž je v tom už docela zima, pokud vás nehřeje moc vlastního tuku a dvě vrstvy se pod to u mě nevejdou. Jinak je to v uvedeném teplotním rozpětí výborná bunda na silnici…

          0 0
          • plzakj  

            Tak to je neco jako Sportful Fiandre, ktera vyjde o poznani levneji.

            0 0
            • milan.v  

              Jo, jsou ze stejné kategorie.

              0 0
            • waters  

              Šel jsem do ní. Byla v akci na bike24. Přečetl jsem dost recenzí a u té druhé generace měli vyřešit problémy, té první g.:) Tak snad to bude ono.

              0 0
          • mrozu  

            Kolem 10 stupňů už vozím obyčejný dlouhý dres od kalase a vestu, případně jen návleky na ruce. 7 procent tělesného tuku mě moc nezahřeje, musím se hýbat a nikde moc nezastavovat. Ale vyhovuje mi to takhle lépe, než být nabalený a při trochu vyšší intenzitě se zpotit. Ale je pravda, že na nějaké dlouhé výlety v odpočinkovém tempu to chce něco teplejšího. Jinak 2 vrstvy pod to narvu, je to celkem elastické a navíc mám o číslo větší velikost (L).

            0 0
            • cosmo  

              Chlapi ted resim podobnou vec…kolem 10stupnu jezdim v decathlon 500 zatep.dresu a veste, kdyz je kolem 5, dam pod to funkcni triko a bud vestu nebo vetrovku sportful…nicmene resim problem, ze ten decathlon dres mam porad mokry, funkcni triko nic a dres muzu zdimat…stejne tak kdyz vezmu kolem 0 tento dres a zimni bundu specialized, tak prijedu a zase mokry dres…resim, co je spatne, zdali ten decathlon dres neschne a koupit nejaky kalas, rogelli nebo neco dlouheho zatepleneho, tak abych byl v suchu…konkretne kalasy titanky budou ok? Je to prodysne, ze to nebude stejne, mokry dres po vyjizdce?

              0 0
              • plzakj  

                Jestli myslis tu mission titan s membranou, tak to je igelit a pod ni jsem byl vzdycky mokrej. Podleme ti tam ta horni vrstva nedycha. Na tohle jsou nejlepsi bundy z Gore Windstopperu a podobnych.

                0 0
                • milan.v  

                  Od Kalaše na tyto účely spíše Passion.

                  0 0
                • Vvigos  

                  Můžu potvrdit, že gore windstopper dýchá víc, ale uvařit se v tom můžeš stejně tak. Podle me to chce se pod to neoblikat zbytečně moc. 0 až +5 C Pod to vozím jen scampolo a funkční triko Craft. Chvilku je chladno, ale pak se člověk zahřeje a je pohoda. Ten v zimně se navíc snažím jezdit tak, abych se nepřehříval, jen tak na klid motám nohy.

                  0 0
              • nomecz  

                Ten dres vyhod a kup si neco kvalitniho (sportful, casteli, u mavicu se taky da vybrat …) a cenove kdyz umis hledat se doatanes o doat niz nez Kalas.

                Prvni vrstvu

                https://www.chainreactioncycles.com/…p-prod176384

                V nicem jinem uz nejezdim

                Dres bych ale pod bundu typu Flandre nedaval radeji vic termotrik nebo neco co je schopno predat vlhkost dal

                0 0
    • milan.v  

      Někomu určitě pomůže v nasměrování ve správném oblékání, tady bundy od GORE, to je ale jedno, jde o princip – EXTRÉMNÍ TEST BUNDY GORE – TEST OD ŠTĚRBA KOLA

      0 0
      • plzakj  

        Dve bundicky a 10ka je v prdeli :-) Ale material je to super. To jo.

        0 0
        • LM  

          Jak jsou tyhle suprdupr bundy odolné?

          Zatím mám zkušenost, že všechno dřív nebo později protáhnu někde trním a radši budu mít dírky navíc v neprofuk bundě za litr :-). A stejně je to skoro pořád od bahna…

          0 0
    • Smazaný účet  

      Přestaňte řešit zimní hadry, letošní zimu odjezdíme v kraťasech a s návleky na rukou :-D

      0 0
    • Vvigos  

      Dnes jsem byl u Svorady omrknout bundy Castelli a musím říct, že vypadají suprově. Materiály, provedení a detaily ukazují na delší zkušenosti s návrhem bund. Střihově spíš pro hubeňoury. Cena 5k a víc.

      0 0
      • milan.v  

        Jo, Castelli je třída, oni umí, to se musí nechat. Co je neskutečné, je šíře a hloubka sortimentu, tam si snad člověk vybere na úplně všechny eventuality, které mohou při ježdění nastat.

        V porovnání např. s českými Kalašem a Lawi nebe a dudy…

        0 0
        • jatichy1  

          Jak to má Casteli s velikostmi? Když se člověk změří a ukáže to L, bude to sedět? Nebo to mají jako jedna světoznáma firma na džíny , kde různé barvy stejného typu byly v pase a 4cm různé a vysvětlení bylo, že je sili v různých továrnách..

          0 0
          • nomecz  

            Velikosti sedi s tabulkama co maji na webu

            0 0
          • milan.v  

            Velikosti sedí, každopádně jsou posunuté o jednu výš, jak už u Italů bývá zvykem.

            0 0
          • Paja  

            U Castelli se obecne doporucuje vzit o cislo vetsi nez podle tabulek. Mam dvoje kratasy a jedny dlouhy kalhoty. Podle tabulek bych mel mit bezpecne L, do kratasu L jsem se narval jen horkotezko, i XL je tesnejsi nez L od ostatnich neitalskych znacek (do te doby jsem mel vse v L -Pearl izumi, Kalas, Atex, Sensor). Dlouhy jsem vzal dokonce XXL s tim, ze je beru pres kratky casto i s nakolenikama a i ty jsou docela naknop. Rozhodne mi nepripada, ze by mezi temi velikostmi melo byt na obvodu vzdy +5 cm.

            0 0
            • mastihuba  

              tvl. kalhoty casteli v XL vozim taky :)

              0 0
              • Paja  

                Nebude to tim jednim „l“? ;) Nedovedu si predstavit, ze by ses do tech mych mohl nasoukat.

                0 0
                • RomanH  

                  :-)

                  0 0
                • mastihuba  

                  třeba ti o to dýl vydrží:) když se do nich zmáčknu vypadám hubenější :D spíš by mi u jednoho XL u tebe nepasovala délka šráků. To musíš mít zaříznutý v prdeli jak tanga. :)

                  0 0
                  • Paja  

                    Kratky byly akorat u toho L, tam ta delka byla vhodna jen na posez na kole pro chuzi typu homo sapiens sapiens uz moc ne :D

                    0 0
                    • mastihuba  

                      koukám do té jejich tabulky a rozměr C mi odpovídá XL horší je to s délkou nohavic, to mám jako 3/4 kalhoty :)

                      0 0
                      • Paja  

                        Nevim, jam to s tou delkou nohavic myslis, ale inseam neni delka kratasu ;)

                        0 0
                        • mastihuba  

                          to chápu jako délku rozkroku

                          0 0
                          • Paja  

                            Ano, vnitrni sev, ale neni to delka nohavice kratasu :) to bys nemel jako 3/4.

                            0 0
                            • mastihuba  

                              Ale poměrně to odpovídá, protože kraťasy v xl jsou mi dlouhý :)

                              0 0
                              • Paja  

                                Ale s tema 3/4 sis trosku zaprehanel ;)

                                0 0
                                • mastihuba  

                                  To ano ale je značný fopa když ti kalhoty konci těsně nad kolenem. To že druhý typ končí o 5–6 cm výše a nejsem schopné opalit přesně proužek je téměř na žlutou kartu :)

                                  0 0
          • Vvigos  

            Normálně mám velikost L. Co jsem zkoušel Castelli bundy tak XL mi bylo na těsno, ale asi by šlo (v pozici na kole). XXL by mi bylo taky, ale byly trochu delší rukávy. Asi trochu záleží i na konkrétní bundě. Přímo prodavač mi říkal, že vršky minimálně +1 velikost a u kalhot prý taky.

            0 0
          • plzakj  

            Velikosti v Castelli tabulkach odpovidaj maximalnim rozmerum v danny partii a je to strizeny na telo. Ja 184/94 zkousel XXL.

            0 0
          • JanITCZ  

            Castelli o jednu velikost vetsi -zkusenost overena na cca 40 kusech,posledni koupe Perfetto GTX – koupeno o 2 velikosti vetsi (rukavy hodne tesne).Pro orientaci 178,nohy 83,pres hrudnik 107,pas 95 = kupuji XL.

            0 0
            • Paja  

              Nechybi ti tam aspon jedno X? Podle jejich tabulky je velikost XL 105 hrudnik a 93 pas. Ty bys mel byt mezi XL a XXL i kdyby to tem tabulkam odpovidalo.

              0 0
              • zarkow  

                Taky si myslím, mám tedy jen zkušenost s kraťasy, tabulkově jsem L, ale sedí mi XXL.

                0 0
              • JanITCZ  

                Spis nez tabulky, vidim rozdil v zemi produkce Moldavie,Maro­ko,Rumunsko,Lit­va,… .Treba 3/4 kalhoty XL,kratky kalhoty velocissimo L,dres velocissimo XL na hrane pouzitelnosti,­...... ,spise jsem se naucil „cist“ jejich velikosti na zaklade zkusenosti a asi „klika“ jako vse v zivote.

                0 0
                • Paja  

                  Je to alchymie, v pase mam 86 a Velocissimo 4 vel. XL (do L bych se narval tak, ze bych v nich vydrzel tak hodinovy XCcko, navic vzhledem k vysce mely kratky sraky), zeme vyroby tusim Rumunsko (ted je nemam po ruce), kratasy Nanoflex taky XL, ale o neco min tesne, ale porad tesnejsi nez bezne L.

                  0 0
    • Speedball  

      Někdo zkušenost s touhle od Northwave?

      https://www.bike-eshop.cz/…panske-modra?…

      Nevypadá zle, ale cenově už se blíží k těm od Gore.

      0 0
      • plzakj  

        Za tu cenu radsi tohle https://www.sigmasports.com/…-Jacket/GGXU

        0 0
        • nomecz  

          Tak tak, tohle je za ty penize asi nejlepsi bunda co se da koupit, mam ji druhou sezonu a jsem z ni nadseny

          0 0
          • enjoy79  

            Prosím tě, a je použitelná třeba i na teploty řekněme pod nulou do těch – 5°C (s vrstvou navíc) ? A jak to mají s velikostma, sedí dle tabulek? Mohl bys hodit tvoje parametry a velikost bundy, klidně do SZ? Já mám 182cm/75kg (92 pas/ 107 hrudník)

            0 0
            • nomecz  

              Ano, ale přiznám se, že jezdím docela nalehko takže nejsem úplně berná mince co se týká „zateplení“

              jinak na 179cm/70kg sem bral Mko a sedí jak má

              0 0
            • Cryzyy  

              Mám FIANDRE LIGHT NORAIN TOP https://www.sportful.com/…0188519A-850 a je to takovej tenčí dres s neprofukem, záleží jak se člověk oblékne podto… s jednou vrstvou (Castelli Prosecco R) jezdím, jenom, když hodně fouká, na místo toho, abych jel v dlouhém dresu a vestičce, když předpokládám, že se počasí moc nezmění. Do větší zimy beru dvě spodní trika a když předpokládám teploty pod 10 stupňů, tak Castelli Prosecco R a dlouhej dres, v tom se dá tak do +6, potom už studeně profukují předloktí rukávů, která nemají neprofuk.

              Letos jsem v tom s jednou spodní vrstvou i dvakrát závodil, když bylo 6–10 stupňů, abych nemusel brát vestičku, přes kterou se špatně dostává do kapes.

              Občas to vezmu sebou do kapsy a použiji večer na přibléknutí, zahřeje víc, než vestička a dýchá lépe, než taková ta nanomikro větrovko pláštěnka, ale velikostně to je do kapsy u dresu dost hrana.

              Do teplot po 8 stupňů většinou vozím Gore Bike Wear Power 2.0, teď mám nově Castelli Alpha ROS Jacket, ale zatím bez zkušeností.

              0 0
              • enjoy79  

                Díky za reakci, chápu ale že to je jiný model, než postoval nahoře plzakj? Trochu se v tom ztrácím, castelli i sportfull v těch bundách mají velký výběr.

                Hledám něco ideálně aby mi to pokrylo rozmezí od – 5°C do 10°C. Dosud nemám žádný kousek s membránou nebo přímo s windstopperem. Vše kombinuji a přioblékám dle potřeby obyč neprofuk vestou. Většinou ve fázi, kdy už mám navlhlou bundu a začne víc propouštět chlad.

                Alpha ros vypadá parádně, ale cena už je na mě moc. Ta Sportfull Fiandre Light mě právě hodně zaujala i cenově. Gore by mi mohlo asi taky posloužit.

                Zkouším průběžně sledovat Wiggle, Sigmu i ostatní, ale moc se mi nedaří natrefit nějakou akci :-) a když, tak není velikost nebo barva co bych si přál..

                0 0
                • Cryzyy  
                  • 5 +10 je docela velké rozpětí, ale záleží jak a kde člověk jezdí, těch +10 je podle mého na full membránu i na zádech už moc.

                  Nevím, co je ten Fiandre Light Wind Jacket, tak jsem napsal název správně toho co mám já :) buď špatně koukám, nebo ho nemůžu najít… https://www.sportful.com/…tops/jackets občas v těch názvech mají prodejci bordel a nebo je třeba výrobce mění…

                  Sportful, nebo Castelli stejně používají Gore a Gore šije z Gore :), takže jde „jenom“ o zpracováni, nově teď snad mají věci z Polartecu a z Polartecu teď šije i DHB a Wiggle má slevy https://www.wiggle.co.uk/…ec-jacket-1/ https://www.wiggle.co.uk/…hell-jacket/ popis je trochu na houby a recenze asi nikde zatím moc nebudou. Barvu… no já mám tu Castelli taky v modro/šedivé, která se mi úplně nelíbí :)

                  0 0
                  • plzakj  

                    Ta Light Wind Jacket je ze ze stare rady. Na eshopech je ted za super ceny. Na webu vyrobce uz se nenajde. Je z Gore Windstopperu a je na +15 – +5.

                    0 0
                  • kubasek  

                    tohle se mi docela líbí, ale musel bych si dát asi na hrudník polštář. Ostatní míry pas/boky už by mi na xl seděly. Jsou tyhle materiály nějak strečové, nebo bych měl na hrudi pytel(chybí mi přes hrudník tak 10 čísel)? A to jsem si do nedávna pochvaloval, že mám konfekční velikost.

                    0 0
                • Vvigos  

                  Ještě se občas podívej na BikeE-Shop.cz. Docela pravidelně tam mají akce na věci Gore. Jinak Gore uvádí pro většinu svých (zimních) věci teplotní rozmezí +5 – +15, ale podle mě lze jít i níž jen to chce přihodit druhý funkční triko. Zimní bundy od Castelli jsou zateplený víc.

                  0 0
                  • enjoy79  

                    Jj, taky sleduju, dobrej shop, mám od nich ledvinový pás Gore a taky super doplněk.

                    0 0
            • plzakj  

              Velikosti podobne jako Castelli. Ja na 184/93kg (95pas, 106 hrudnik) bral XXL a sedi dobre. XL bych mit nemohl. Foto je s termo trikem + zimnim dresem Atex pod ni.

              Do –5 nevim. Asi s X vrstvama jo, ale nebude to ono. Tato je +15 – +5, realne kolem 0 s 2 vrstvama OK. Pod nulou jsem to zatim nezkousel. Nato jsou u Sportful jiny bundy s Windstopperem nebo polartecem, ale zatepleny.

              0 0
              • enjoy79  

                No asi to budu muset ještě nastudovat. Kolem deseti stupňů zatím vozím funkční triko, zateplený dres a obyč vestu. Potřeboval bych právě pokrýt ty teploty kolem nuly.

                0 0
                • plzakj  

                  Do nizzsich teplot byla ta Fiandre no rain jacket, kdyz jsem to hledal. Tady pisou, ze –5-+10. Ale asi se bude hur shanet, protoze to jsou vse stare modely a od letoska maji nove rady s polartecem a novejma gore materialama. A taky za novy ceny.

                  0 0
        • RUSH  

          Tak, tak,,, Už jsem to tu někde psal, ten poměr cena / výkon je prostě nepřekonatelný. A to rozmezí teplot taky platí. Všem doporučuji.

          0 0
        • davidk1  

          Jaký má střih? Byla by případě použitelná i na jiné aktivity, třeba na běžky?

          0 0
          • RUSH  

            Na běžky klidně, střih je tak akorát uplý, vzadu lehce prodloužená záda. Zadní část prodyšnější.

            0 0
          • plzakj  

            Asi jo. Ale tak za slunnyho pocasi v teplotach nad nulou. Preci jen je to +15 az +5. Neprofoukne. Super dycha. Hrat musis ty.

            Strih: sportovni, ale ne zavodni. Pokud nemas extra pivase, tak podle tabulek velikosti odhadnes.

            0 0
    • petrun  

      Jezdím tuto bundu a jsem s ní velmi spokojen:

      https://eshop.atexsport.cz/…da-NEON-ROAD

      Záleží hodně co pod to oblečeš.

      10–15 C tenká Moira s krátkým rukávem.

      5–10 C tenká Moira s dlouhým rukávem

      0–5 C Merino s dlouhým rukávem

      • 5–0 C Merino s dlouhým rukávem + tenká Moura s krátkým rukávem

      Méně než –5 Merino s dlouhým rukávem + slabá Moira s dlouhým rukávem (při velkém mrazu ještě čtvrtá vrstva slabá Moira s krátkým rukávem).

      0 0
    • milan.v  

      Tady je jen takový malý přehled, je třeba brát s nadhledem, ale jako představa, co mají dnešní hi-end bundy na cyklistiku za vlastnosti, to pro někoho může být dobré.

      Top Five Cycling Rain Jackets For this Season

      0 0
    • gersa  

      Co tohle? Má někdo zkušenost?

      https://www.wiggle.co.uk/…nter-jacket/?…

      0 0
    • milan.v  

      Novinka od Kalaše PASSION Z | eVent s parametry hodně špičkovými, řekl bych, srovnatelné s tím nejlepším, co je dnes na trhu.

      https://www.kalas.cz/…vent-cerna-m?…

      0 0
      • nomecz  

        fakt nechápu tu módu černých bund (a dresů) a taky aby ty papírové parametry odpovídaly realitě a zároveň to bylo kvalitně ušito.

        M.

        0 0
        • Paja  

          eVent jeden z nejlepsich materialu vubec.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Snese to batoh na zádech, nebo u takhle tenký je to nesmysl?

            0 0
            • Paja  

              Narozdil treba od GTX Shakedry je to klasickej trivrstvej laminat, takze batoh by to melo vydrzet, samozrejme umerne tomu, ze to je nalaminovane na nejaky lehky material.

              0 0
              • 01carbon  

                Ani omylem batoh. Mam z eventu bundu na hory nejaky patek a i kdyz mam zesilene mista kde jsou popruhy batohu na ramenou, tak je v techto mistech vnitrni vrstva porusena a proteka. A pritom jsem v ni batoh nosil malo – spise nikoliv. A kdyz se dam do pohybu tak ji zadejcham celkem lehce

                0 0
        • petrun  

          Potkávám tupce v černém, bez blikaček a pokud mají na zádech nějaký reflexní prvek tak je zakrytý batohem. Někdy bych si přál aby mělo mé auto místo pravého stěrače karabáč!

          0 0
      • jatichy1  

        A je to myšleno jako zimní bunda?

        0 0
        • Paja  

          Urcite ne, mysleno je to po promenliveho/des­tiveho pocasi.

          0 0
        • milan.v  

          Záleží na vrstvení, viz jiná vlákna k oblečení, okolo nuly by se s ní s kvalitními vrstvami pod dalo jet dle mého také… Pokud to chce někdo do sněhu, tak to asi ne…

          0 0
    • Speedball  

      A co třeba Rogelli?

      https://www.rogelli.cz/…lexni-zluta/

      Máte někdo osobní zkušenost?

      0 0
    • milan.v  

      23 of the best winter cycling jackets

      https://road.cc/…ling-jackets

      0 0
    • VladaC  

      Chtěl bych si konečně koupit pořádnou bundu, ale pořád se nemůžu zorientovat. Moje požadavky:

      • Priorita č.1 je maximální možný odvod vlhkosti
      • Neprofoukavost nemusí být absolutní, pokud to pomůže lepšímu odvětrání, ale měla by být na slušné úrovni
      • Ochranu proti dešti nepožaduju
      • Přiměřená mechanická odolnost – jezdím s batohem a najedu toho poměrně dost
      • Tepelnou izolaci bych chtěl podle počasí dorovnávat mezivrstvami – bunda sama o sobě nemusí být extrémně teplá
      • Fluo nebo jiná výrazná barva

      Mám chtít něco jako obyčejný softshell bez membrány (ale nějaký kvalitní) nebo Gore WindStopper? Pochopil jsem, že WindStopper je membrána, kterou výrobce různě vrství nebo laminuje. Hádám, že sbalitelná bunda nebude správná varianta kvůli opotřebení. Jaká verze WindStopperu nebo třeba jaká konkrétní bunda splní nejlíp požadavky? Bude třeba Gore C5 WS Thermo líp odvádět vlhko než obyčejná Gore Bike Wear WS?

      0 0
      • gersa  

        Za mě např Sportful Fiandre, Castelli Perfetto. Obojí tu bylo zmíněno

        0 0
      • waters  

        Mohu doporučit Sportful Fiandre Extreme Jacket. Jezdím s ní pouze měsíc, ale už nechci na kolo oblékat nic jiného. Když je hodně hnusně a bláto, tak beru Goretex. Ale ten neoshell daleko lépe dýchá a je příjemnější na těle. Na batoh teda ta Fiandre není.

        0 0
      • VladaC  

        Díky za reakce, Fiandre jsou různé varianty, pochopil jsem správně, že Gersa s plzakj doporučují Sportful Fiandre LIGHT WIND? Pak ještě existuje Sportful Fiandre Light NORAIN. Wind jsem na stránkách výrobce nenašel, tak nevím jestli ho NoRain nahrazuje? Jde zřejmě o podobnou konstrukci – WindStopper jen zepředu. Wind už se možná nevyrábí, bude asi trochu oříšek ho sehnat v přijatelné barvě a velikosti. NoRain se dá sehnat s pěknou slevou, ale nevím jestli na tom přecijen není hůř s odvodem vlhka. U breathability má o hvězdu míň.

        Fiandre PRO a EXTREME jsou oba založené na NeoShell. Pro mě (podle waterse) zřejmě nevhodné kvůli batohu. Mám teda cokoli s NeoShellem kvůli batohu vyloučit?

        0 0
        • waters  

          Jde o to, že Fiandre Extreme má lepené švy a batoh tomu nebude dělat dobře asi by se po čase zničily. Přidávám foto.

          Neoshell je na bundy obecně dost odolný materiál, ale pokud bys měl těžký batoh za silného deště mohl by ns. materiál na ramenou začít propouštět vodu. Naproti tomu přes Gtx Pro voda neprojde ani s krosnou, ale to si psal, že nepotřebuješ. Slyšel jsem dobré reakce na GTX C-knit. Vyvaruj se GTX AS, ať už v klasické verzi nebo shakedry.

          Ještě doplním: Fiandre Pro nemá kompletně podlepené švy jako verze Extreme, i když to na ofiko str. píšou.

          0 0
        • plzakj  

          Jo, ja doporucuju LWJ. Je to asi ukonceny model a nebyl jsem schopnej dlsledovat, ktera ji ted nahadila. Ale vzal hych neco s Windstopperem, pokud je.

          Sigma jeste nejake ma https://www.sigmasports.com/…-Jacket/GGXU?…

          0 0
          • waters  

            Skvělá bunda je tohle.. https://www.wiggle.co.uk/…-pro-jacket/ Nemusíš moc vrstvit a v podpaží má odvětrávání. Bohužel divné velikosti jak je u Gore zvykem:)

            0 0
          • waters  

            Funguje Ti dobře u téhle bundy krycí léga zipu? Neprofukuje to?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Úplně v pohodě. Jen mi to použití nepřijde úplně zimní, 9–15 stupňů. Na nižší teploty mi to moc komfortní nepřijde. Ale je to asi dost individuální.

              0 0
              • plzakj  

                Lega funguje dobre. Ono, kazdej si zimu predstavuje jinak. Ja mam zimu na kole pod nejakejch 13st. Zkousel jsem ji zatim 0–15 a neni problem. Staci ruzne zakladni vrstvy pod ni. Kdyz jedu sam a intenzivne, tak beru 1.

                0 0
          • plzakj  

            Malej update. Beru ji ted v tech teplotach ±0 a je to paradicka. Urcite by se dala i do –5. Ten dychajici komfort je super.

            0 0
        • gersa  

          Bral jsem tohle

          https://www.bike24.com/p2229140.html

          Bohužel zatím nemohu otestovat jelikož jsem po bouračce v pracovní neschopnosti. Ale pokud tě zajímají detaily ohledně provedení, tak se ptej

          0 0
        • VladaC  

          Znovu díky všem za upřesnění, zatím váhám mezi

          • Wind https://www.bike24.com/p2277985.html (tj. to co mají gersa a plzakj) ve velikosti L (XL ve fluo už není)
          • NoRain https://www.bike24.com/p2247875.html (která má možná víc WindStopperu, mj. i na bocích, na úkor prodyšnějšího materiálu, udávají lepší nepromokavost a o jeden křížek horší breathability), k dispozici je i XL a na wiggle se dá sehnat i za 84 EUR.

          Přikláním se k té Wind, ale mám hruď 100cm a pas cca 94, takže u L asi nebudu mít moc rezervu na mezivrstvy. Na délku by problém nebyl, trup mám krátký a ruce normální.

          • A ještě mám nabídku na GORE C3 WS Phantom od kolegy odsud z fóra. Hádám, že ta bude mít WS asi všude, takže bude víc nepromokavá a absolutně neprofoukavá, ale míň dýchací. Taky se mi moc nechce vzdát se fluo barvy, Gore je červená.
          0 0
          • plzakj  

            L ti bude maly. Ber ty miry v tabulce jako max. Takze i XL budes mit tak akorat.

            0 0
          • gersa  

            Jsem stejně hubený, 175cm a 80Kg a mám L

            Jinak obvykle beru M a L sedí perfektně

            0 0
          • RUSH  

            Pozor – Light NoRain není ani náhodou zimní bunda, tipoval bych využití tak 10–18 st. C. Nemá Windstoper (je to jiný materiál) a podle mě i hůře dýchá než Wind. Mám obě a za mě jednoznačně Wind. Lepší provedení, lepší materiál a opravdu funguje od 5 do 20 st.C.

            Podle mě potřebuješ XL (mám XXL na 106 cm hruď a je to přesně).

            0 0
            • Smazaný účet  

              Pokud sedí to, že wind má nápis norain na zádech :), tak mi taky až tak zimní taky nepřijde. Teda mám ji celkem na tělo a vozím pod ni různé tlustou jednu vrstvu. Možná s více vrstvama by to použitelný na těch 5 stupňů bylo.

              0 0
              • milan.v  

                No, správně by člověk být jako pumpa se čtyřmi, pěti vrstvami být neměl, toho bych se vyvaroval koupí vhodné bundy.

                0 0
              • plzakj  

                Ted jsi to zamotal.

                1. Light Wind Jacket ma windstopper, ma na zadech No Rain (napis i material) a mam ji ja. Funguje 5–15 a da se i pod 5.
                2. NoRain nema windstopper a nemam ji.
                0 0
                • Smazaný účet  

                  Máme oba tu samou, mě jen nesedí ta nižší teplota (dost individuální).

                  Když mi přišla, tak jsem chvíli řešil, jestli mi neposlali model norain, právě pro ten nápis na zádech :).

                  0 0
                  • plzakj  

                    Teplota je subjektivni, zavisi na intenzite a vrstvach pod. Teply zakladni triko + teplej dres s dlouhym rukavem a nizka intenzita (abych nevaril) a v pohode 0–5. Nad 10s a beru jen funkcni triko pod.

                    0 0
            • kubasek  

              už jsem se ptal výše, ale zustalo bez odpovědi. Jak řešíte ty velikosti? Podle kalkulaček jsou bundy na postavy s krásnnou „V siluetou“, jenže já jsem spíš taková silueta hrušky. hruď-pas-boky 96–96–100. Volit L (že to v pase krapet bude šponovat) nebo spíš XL (a nechat plandat přes hruď a pas)?

              0 0
              • waters  

                :) xl bude na 96 ok. Strihy jsou užší. Bundy jsou dole pružné, takže asi i L bude ok.

                Co bych ti tedy doporučil, tak cvičit na hrazdě záda + kliky. Myslím, že je ot. dvou měsíců, kdy se dostaneš s vrškem na 101…cm

                0 0
            • RUSH  

              Vyzkoušel jsem teď o víkendu Sportful Cabrio. Dá se teď na Wiggle koupit s využitím slevy za cca 2250 Kč. Je to bunda, která je teplotně (podle mně) pod Light Wind. To je asi okolo nuly s tenčím termotrikem. Vyzkoušel jsem jak na MTB, tak na silnici a mohu jen doporučit.

              Cabrio znamená oddělávací zadní panel (tenký windstoper), protože po sundání této části budou záda dýchat podobně jako u Light Wind. Na zádech je v tu chvíli jen látka s norain úpravou. Přidáním zadního panelu se naopak zvýší v zadní části větruodolnost a nepromokavost. Nepromokavá, ale bunda není, je to jen Windstoper. Výhodou je pro mě též barva Yellow Fluo.

              Nevýhodou je za prvé to, že v průběhu jízdy (při zastavení) lze sice zadní panel sundat, ale nasadit jej zpátky vyžaduje sundání bundy (alespoň já to neumím při oblečené bundě). A druhá menší nevýhoda je trošku složitější přístup k zadním kapsám za jizdy, navíc v zimních rukavicích (ale jde to). Je to dáno tím, že zadní panel lehce přesahuje přes okraj kapes.

              Bunda je ušitá ze dvou typů materiálů: Windstopper® 4 Way Warm (s chlupem) na přední části a Windstopper® 4 Way Mid (tenčí) na zadní části a zadní panel. Zadní panel se připevňuje pomocí dvou zipů.

              Bunda Cabrio je teplejší a odolnější verzí bundy Sportful Fiandre Light Wind Jacket. Což také ale znamená, že je logicky o něco méně prodyšná.

              0 0
          • VladaC  

            Tak RUSH zasadil poslední díl do skládačky a mám vyřešeno. Podařilo se mi najít poslední Wind XL fluo na all4cycling a s černopátečními slevami to vyšlo na vcelku snesitelných 118€ včetně pošty.

            Ještě jednou díky všem!

            Je mi jasné, že ta bunda není do mrazu určená. Zatím jsem to řešil přesně tak jak se to nemá – hodně tlustých vrstev. Ideální to není, ale vyhovovalo mi to líp, než méně vrstev s membránovou (asi dost mizernou) bundou. Nebráním se tomu, že bych přikoupil i pořádnou vysloveně zimní bundu. Na podzimní a jarní ježdení stejně nic pořádného nemám, tak Light Wind rozhodně nezůstane nevyužitá.

            0 0
          • vysmátej bajker  

            phantom je super bunda.

            zepředu a boky,rukávy neprofuk záda zateplená.

            vyjedeš v chladu odpoledne vyleze slunko.sundáš rukávy a večer když se vracíš nandáš nazpět a stále se jeden nevaří.

            jen je to trochu šílené s velikostí,stan­dartně mám „L“ a tuhle „S“.

            0 0
          • VladaC  

            Hlásím, že se Sportful Fiandre Light Wind Jacket jsem zatím spokojený. Díky za upozornění na velikosti. XL je mi akorát, a to nejen na šířku, ale překvapivě i na délku, přestože mám krátký trup. L by byla malá. Pokud si dopřeju víc mezivrstev, tak je skoro malá i XL, ale to už není chyba Sportful. Jednak ta bunda opravdu není do mrazu určená a hlavně je problém v mém stylu jízdy – v mezích svých možností se neflákám a jsem schopen se zahřát, ale jezdím delší trasy a musím občas krátce zastavit abych se najedl, případně kvůli navigaci, a to se prostě s třemi tenkými vrstvami nedá. Když se nepředpisově nabalím více mezivrstvami (tak jak jsem to dělal dosud), tak to funguje k mojí spokojenosti (a líp než dřív se špatnou bundou) – ty tmavé části bundy zřejmě posilují větrání řízeným „mikroprofuko­váním“, takže vlhkost odchází v dostatečné míře a při zastavení mám dost izolace a nemrznu.

            Jak jsem už zmínil, nebráním se vyzkoušet i nějakou vysloveně teplou zimní bundu (opět s prioritou odvodu vlhkosti před nepromokavostí) – budu to tady sledovat a uvítám i konkrétní doporučení. Fiandre bych pak používal v mírnějším počasí.

            0 0
      • waters  

        Tuhle jsem také zvažoval ale je hrozně teplá… Ve finále jsem rozhodoval mezi..VEGA MULTI – JACKET a Fiandre Extreme.

        Novinka je FIANDRE PRO JACKET

        0 0
    • moncco  

      Nemáte někdo osobní zkušenost se zimní bundou Castelli Double Espresso jacket?

      0 0
    • BabbaJagga  

      Čau borci, po přečtení tohoto a nějakých dalších vláken bych soudil, že v případě zimní bundy na silničku bych dle solventnosti (sestupně) měl vybírat asi takto: Gore – Le Col – Castelli – ..... – Kalas – Eleven ? Kam v seznamu zařadit Ekoi, nějaké zkušenosti prosím?

      0 0
      • plzakj  

        Rekl by, ze na urovni Casrelli je jeste Sportful. Casto za lepsi cenu.

        0 0
      • JMT  

        Vymenil jsem Gore za Enduru, konkretne pro sl a jsem nadsenej…(fs260 pro sl rada az takovej zazrak neni, urcite se vyplati priplatit za pro sl)

        0 0
      • Cryzyy  

        Řešit znacku a ne konkrétní model mi prijde dost divné.

        0 0
        • BabbaJagga  

          Pokud si chci a mohu dopřát to nejlepší, tak ani ne. Proto jsem takhle položil dotaz. Ohledně konkrétního modelu to bude dost složitější, každý z nás má jiné míry, jinak vnímá chlad/teplo, jezdí jinou intenzitu…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak že Gore jako nejlepší? ;-)

            0 0
            • BabbaJagga  

              Proto se ptám, jestli jo nebo ne. Zajímá mne kvalita a funkčnost všeobecně. Dal bys jiné pořadí? Rad si nechám poradit nebo doporučit.

              0 0
              • milan.v  

                O pořadí to přece není…

                0 0
                • BabbaJagga  

                  Tož povidej…

                  0 0
                  • milan.v  

                    Zajímáš se o Ekoï, zároveň mluvíš o dražších značkách, seřadíš je nějakým způsobem, což o ničem nevypovídá, jen jakýsi tvůj cenový žebříček, nikde nic není o používání, víme jen, že ji chceš na silnici.

                    Ekoï nebude o nic horší než například Kalaš, na druhou stranu nelze očekávat nějakou bombu za málo peněz…

                    0 0
                    • BabbaJagga  

                      No vidíš, tak jsme se dopracovali tam, kam jsme chtěli. Ze jsem zmínil i Ekoi, no protože mi to někdo poradil a zastávám názor, ze líná huba holý neštěstí. Uprostřed toho “pořadí” muže být samozřejmě dalších 20 výrobců. Jinak zimní bunda na silnicku pro mě znamená, ze budu jezdit kolem 0*C a bude občas nepříjemně foukat a v našich českých podmínkách i zaprsi. A nejsem závodník, jezdím na pohodu průměrem 25–28km/h v létě.

                      0 0
                      • milan.v  

                        Hodně lidí tu doporučuje Sportful Fiandre jako dobrý poměr cena/výkon, já mohu doporučit zimní oblečení včetně bundy Castelli, to vozím, v mínusových teplotách už také nejezdím.

                        Vždy je to jen o vrstvení a nenabalit se jak pumpa…

                        Nahoru určitě neprofuk vestu na to foukání.

                        0 0
                        • Paja  

                          Jo tak uz chapu, proc v nazvu toho tvyho vlakna jsou ty „chladne podminky“ ;)

                          0 0
              • Smazaný účet  

                Taky bych řekl, že to není o pořadí ;-) Každej podle svých zkušeností nějakou značku preferuje. Já používám Santini, Enduru a Gore, ale řadit je která je nejlepší a nejhorší to mě nenapadlo. Nakonec stejně skončíš u nějakýho konkrétního modelu, kterej ti bude vyhovovat bez ohledu na jakým stupínku ta značka byla ;-)

                0 0
                • BabbaJagga  

                  Jasně, to si rozumíme. Nepotrebuju na kole vypadat jako modeman, nikdy jsem si na značkovým oblečení nezakládal a mám to tak i s během a bezkama. Jen mě zajímá, zda podle vašich zkušenosti kvalita a vlastnosti těch dražších značek odpovídají ceně a má nebo nemá smysl o nich uvažovat. Mám třeba ne zrovna dobre zkušenosti s věcmi z Lidlu, až už oblečení, tak i kuchyňské spotřebiče. A už je ve svým věku nechci opakovat.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Já to mám spíš rozdělený podle věcí. Santini dresy a kalhoty, Endura bundy a vlastně i jedny zimní kalhoty a Gore spodní windstopperový trika. Porovnání nemám, protože věci z Lidlu jsem nikdy nezkoušel :-)

                    0 0
                  • milan.v  

                    Řeknu to takto, v momentě, kdy zkusíš kvalitní oblečení, těžko se budeš vracet k tomu levnému, které je většinou plné kompromisů, aby se to odrazilo právě v nižší ceně…

                    0 0
                    • BabbaJagga  

                      O to mi šlo. Děti z baráku, hypotéka z krku, auto aktuálně není třeba řešit…tak proč si neudělat radost a dopřát si kvalitu? Jasne, když se za týden někde položím a dodrbu oblečení, zabolí to víc než Decathlon, ale to bych musel sedět doma na zadku.

                      0 0
          • Cryzyy  

            je otázka podle ceho ma byt „to nejlepší“, kvalitu zpracování si výrobci hlídají, materiály používají casto stejné, takže zbývá strih, což může být dost individuální… Pak už je to opravdu o volbě konkrétního modelu pro dané použití, což třeba u Castelli může být problém, při jejich počtu modelů, nehledě na volbu zbytku oblečení, protože i sebelepší bundu můžeš zbytkem oblečení, stejně jako její volbou do nevhodných podminek úplně zabít.

            0 0
            • BabbaJagga  

              Ano, s postavou kulturisty s výškou 175 a obvodem hrudníku 110 to bude vždycky potřeba poradně vyzkoušet. Vrstvení je kapitola sama pro sebe, ale nějaké zkušenosti už mám z běhání a bezek.

              0 0
    • milan.v  

      Zkušenost sice nemám, ale náhodu jsem narazil na tuto zimní bundu Nalini od –5 do 10st..

      0 0
      • gersa  

        Cena pěkná, ale nikde v popisu není psáno o jakou membránu se jedná. Taky jsem trochu skeptický k rozsahu teplot. 15 stupňů je dost a pokud ti v ní má být teplo v –5, tak se IMHO budeš v +10 potit

        0 0
        • milan.v  

          Jo, ten rozsah teplot ve mně také hned na úvod moc důvěry nevzbudil, ale nijak jsem dál nezkoumal, protože ji stejně kupovat nebudu, nepotřebuji.

          0 0
    • RapMan  

      nějaké zkušenosti s bundami od Craft? Např. Craft Ideal ? V zahraničních e-shopech se dá sehnat za 900Kč…

      0 0
    • plzakj  

      Kompletni prehled obleceni od Sportful https://www.sportful.cz/…ling_W18.pdf

      0 0
    • marus123  

      cau chtel bych se zeptat na nejakou zimni bundu(teplota mirne nad 0) na mtb,co poradite na jizdu v lese trail polnacky zadna pila a obcasny prejezd pres cyklostezku,plus jeste bych se chtel pozeptat,kdyz jedu s termotrickem a zacnou se me potit zada od batohu,je to nekvalitou tricka nebo to bude delat u kazdeho i lepsiho materialu,mam tricko https://www.altisport.cz/…a-velikost-l a prijde me decela fajn,kdyztak poradte i nejake lepsi,sem docela nachylny na pruvan takze preferuju limec,dik za rady

      0 0
      • Velomiwookie  

        Pod batohem se poti vse

        2 0
        • LM  

          jj, ve velké zimě je lepší jet vhodně oblečen bez batohu

          0 0
      • plzakj  

        Delaj se lip odvetrany batohy a bundy tipu

        Sportful fiandre, ktere maji v predu membranu a na zadech lehkou prodysnou latku. Funguje mi to lip v kombinaci s batohem nez cela bunda ze stejnyho matrose.

        0 0
      • Monix  

        Craft

        0 0
      • MI.KU  

        https://www.assos-shop.cz/…ackseries-l/

        Jezdím v této a nemohu si ji vynachválit. Kolem 10°C jsem si pod ni musel vzít letní tričko s krátkým rukávem, kolem 5°C se už dá zimní tričko s dlouhým rukávem pokud se jede nižší intenzita na 0 a –5°C je zimní tričko ideální.

        Je moc fajn že máš rovnou kapucu dělenou jako kuklu s otvory pro řemínek přilby. Rukávy jsou krásně prodloužené a zrovna tak záda. Dvoucestný zip, kapsička, boční zip na větrání a pro přístup na kapsy ve vnitřních kalhotách (mám komplet sadu).

        Vozím batoh konkrétně EVOC Explorer Pro 30 záda mám suché – jednak batoh je skvěle větraný na zádech a zadruhé bunda na zádech hezky odvádí pot.

        0 0
        • Sulka  

          Za ty love nic moc parametry paropropustnosti…

          1 0
          • MI.KU  

            Záleží jak to kdo měří. Třeba u nepromoku jsem měl bundy které na papíře super a v reálu prd.

            Tahle mi funguje skvěle.

            0 0
    • rumik  

      Já přišel na to že prostě v mrazech jezdit v normální zimní bundě :D ať jsem koupil jakoukoliv zimní na kolo tak vždy jsem klepal kosu. Ale mám to tak i s rukavicemi atd…

      0 0
    • andydas  

      Taky jsem vyzkoušel různý vrstvení, až mně napadlo zkusit jezdit v bundě ve který jezdim prkno. Pod ní jenom termotriko + sebou radši ještě slabší funkční tričko s dlouhým, ale ani jednou jsem ho nepoužil. Do kopce lehce porozepnu zip, z kopce zastrčím bradu do límce. Jezdím teda max do minus pěti.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Po letech se chci zbavit Kalase, který už pomalu nedrží při sobě a ohlížím se po nové bundě.

      Viděli jste teď někde nějaký solidní výprodej např loňské kolekce? Něco ve smyslu sleva ze 4k na 2k … něco fakt kvalitního a vámi ověřeného a teplého, abych pod ni dal jen funkční triko a mohl jezdit při 0°C …

      0 0
    • Smazaný účet  

      Hledám ještě jednu bundu, ale chtěl bych nějaký univerzál. Něco, v čem odjedu 3h kolo, ale taky se v tom bude dát běhat. Na kolo sice bundu mám a potřebuji vyměnit tu na běhání, ale rád bych nějakou na obě disciplíny.

      Má někdo tip?

      0 0
      • RUSH  

        Obávám se, že v zimní cyklo bundě s membránou se budeš při běhu potit a v tenčí ti bude zase zima na kole. Takže univerzální bunda ano, ale asi ne přímo zimní,

        0 0
        • Smazaný účet  

          No právě, je z toho dilema.

          Asi vezmu jednu ryzí na běh a druhou, záložní (na cyklo na pořádnou kosu mám zateplenou) něco z Dekáče, ta by měla posloužit. U té cyklo se mi jednalo především o to, abych měl záložní např. pro případ, že tu svoji zašpiním apod … abych nemusel hned prát, protože zpravidla peru až mám všechno použité. Takže vlastně hledám bundu z dobrých 80% na běhání …

          Ale byla to jenom taková myšlenka za účelem ušetření nějaké té koruny :-)

          0 0
          • Melvin  

            Pokud nechceš vyloženě zimní bundu, vzal bych něco z polartecu. S tím jsem na horách spokojen. Pokud se hýbeš pořád drží komfortní teplotu. Na druhou stranu to není na postávání venku v mrazu, tam už to chce nějakou lepší izolaci. Jinak nevím jaký máš rozpočet, ale třeba něco takového by nemuselo být špatné.

            Dynafit Transalper Hybrid Polartec

            Ale podobné věci nabízí víc výrobců.

            0 0
            • RUSH  

              Mám něco podobného od DA, myslím že se jmenuje Alpha. Je to z materiálu Polartec Alpha.

              0 0
      • dkay  

        Přijde mi že 3h na kole a běhání jsou opravdu hodně odlišné disciplíny, ale pokud bych měl vymyslet něco co to zvládne oboje, tak jednoznačně bez membrány a s dobře vymyšlenou izolací, syntetickou nebo vlněnou. Nabízí se něco od Ortovoxu nebo Icebreakeru nebo Sir Joseph. Já mám tyto dvě bundy a v té druhé jezdím MTB v mrazech. Jsem schopen ji při climbech propotit skrz, ale zásadní je, že mě při tom pořád luxusně hřeje a nepustí dovnitř vítr – prostě to žene tu vlhkost ven a stoprocentní vlna uvnitř při tom prostupu vlhkosti nestudí. Je to bunda kterou nosím s děckem ráno do školky, jako zateplovačku na Lysou i na intenzivní jízdu na MTB. Než jsem ji kupoval, psal jsem si s lidmi ze SJ a kolo v mrazu zmiňovali také (byť já jsem tehdy tenhle usecase ještě neřešil).

        http://www.sirjoseph.cz/…-man-810.htm (tahle spíš na ten běh, ve vyšších rychlostech na kole už by asi mrzly ruce – nevím, zjistim tuto sezónu)

        http://www.sirjoseph.cz/…-man-810.htm

        (nedělám SJ reklamu, nemám na ně žádnou vazbu – jsem člověk který při kupování oblečení v první řadě hledá vždy u českých firem a až když nenajdu to co chci, dívám se jinde)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Dík za tip na – pro mě – novou značku. Podívám se na ně

          0 0
        • RUSH  

          Je pravda, že možná všeobecně bundy na skialp by mohly být použitelné pro tyto účely.

          0 0
          • dkay  

            Určitě. Další „necyklistická“ bunda která se mi na kole osvědčila je dneska už neprodávaná Elevation od Dynafitu https://www.tradeinn.com/…/136682733/p

            De fakto nemembránová větrovka s Polartecem Alpha na hrudi, ramenech a zátylku s dobrým střihem. Na kole bych ocenil kdyby dole bylo stahování a ne jen elastický lem, ale jinak ta kombinace větrovkového materiálu a PA na hrudi je na kolo fantastická, hlavně na sjezdy v počasí kdy ještě není uplně extrémní kosa ale průdušky už chce mít člověk trochu víc chráněné…

            Aktuální nástupce se jmenuje Mezzalama https://www.dynafit.com/…8-0000071064 – koncept podobný, jen ten hlavní materiál už bude asi spíš blíže ultralight softshellu. A je snad o 100g těžší než ta moje stará.

            EDIT: Teď koukám že někdo výše navrhuje taky hodně podobný Dynafit Transalper :)

            0 0
            • ratel  

              Ma ta Elevation bunda i zakryta ramena – myslím neprofuk material? Mám v ramene revma (asi) a bez zakryti ramen se bojim z kopce, Vcera cca 10st , 10 km sjezd a dole jsem snil o termalních laznich :-).

              0 0
              • dkay  

                Jo, ten neprofuk je uplně všude, rozdíl je jen v tom že někde je pod ním Alpha a na zbytku ne. Ten matroš není úplný šampion v prodyšnosti (např. v porovnání se současnou špičkou typu Pertex), ale pokud je člověk v situaci, kdy v první řadě potřebuje ochranu před větrem a přední část torza v teple, tak tahle bunda to zařídí dobře.

                Jinak bacha, v Dynafitu se někdo zamyslel a napadlo ho že je dobrý nápad přepoužít jméno bundy pro uplně jiný druh bundy, Elevation se pak později říkalo nezateplené goráčovce https://www.dynafit.com/…8-0000070830

                0 0
      • mirage  

        Podivej se na stranky Nalehko Halo Jacket

        0 0
    • FOSA  

      Čau,

      přiživím se v tématu… vybírám bundu/dres do teplot cca 0–10°C. Počítám, že se pod to navrstvím či na to půjde ještě větrovka nebo alespoň vesta. Myslím, že až tak náchylný nejsem a snesu relativne dost, hodně se ale potím, tedy oblékám spíš méně, než více. Jezdím v tom jak terén, tak gravel silnice, radši něco přilnavějšího než volnějšího…Důležitá věc, jezdím v podstatě vyjížďky vkuse, tedy prochladnutí snad nehrozí, zastavuje se až doma.

      Doposud jsem jezdil decathlon, ve kterém vydržím i teploty blížící se nule. Akorát se dres hodně roluje nahoru, tedy jsem přešil gumu, i tak to není úplně ono.

      A pak tohle, v čemž je rekord asi –8°C a relativně dobrý. Ta Force pocitově funguje super, záda větrají, předek neprofoukne, akorát střihově by šla vylepšit.

      No a teď k výběru – požadavkem je neprofuk vpředu, lepší střih, radši delší, ať nepodfoukne. Koukal jsem na Pearl izumi bundu, izumi dres, izumi dres 2.

      Dále pak na Siroko > tam počítám, že to nebude asi tak teplé…trehmal dres

      Varianta třetí je pak naběhnutí do decathlonu a zkusit něco od nich, kde počítám s větším vrstvením…

      Máte někdo zkušenosti s výše uvedeným? Nejvíce se mi zamlouvá asi Pearl Izumi…současně – jak jsou na tom s velikostma? Normalně cyklo beru vždy větší, o číslo či dvě, ale Pearl Izumi dle tabulek odpovídá klasice, tedy v mém případě XL=XL…

      Díky!

      0 0
      • žvejk  

        Střihy Pearl izumi jsou takové divné, pokud to není nějaká vrcholná řada, je to na malé tlusté lidí ???? A u těch lepších dražších věcí je zas brutální rozdíl v délce mezi přední a zadní stranou , zadní strana je zbytečně dlouhá a to mám 187cm už od nich nic nekupuji co to takhle domršili…

        0 0
      • larssen  

        V Decathlonu mám na zimu vyhlídnutou tuto bundu: https://www.decathlon.cz/…_/R-p-305746?… Akorát ji nemají v našem obchodě, budu si ji muset objednat naslepo a když tak vrátit.

        Mám její podzimní verzi a jsem dost spokojený.

        0 0
        • FOSA  

          Kolega teďka bral nějakou levnější verzi, né tak zateplenou, a taky vypadala super. Střihově, zpracováním, spousty kapes…

          0 1
          • larssen  

            To bude nejspíš ta podzimní: https://www.decathlon.cz/…_/R-p-311996?… S ní jezdím druhý rok a vyhovuje mi, proto jsem zvědavý na tu zateplenou verzi.

            1 0
            • Honzis  

              já si koupil 2 tyhle podzimní a ok. Konečně úzké rukávy i tělo a extra dlouhá záda. Jen to mohlo mít vyšší stojáček kolem krku. Překvapilo mě, jak jsou ty rukávy úzké, opravdu max na tenké triko pod.

              0 0
              • larssen  

                Mezi tím jsem už koupil i tu zimní a jsem taky spokojený. Je opravdu teplejší, a to ani zatím nedávám dovnitř vložku, která je součástí. Má stejný střih: úzká, dlouhá, tohle mi přesně vyhovuje.

                Po prvním obléknutí (kupoval jsem přes net) jsem byl trochu naštvaný, že po mírném předklonění dělá na prsou hrb. Ale při jízdě to vůbec nevnímám. Oproti podzimní má také jiný, ne tak hrubý zip. Už se mi dvakrát rozjel, když jsem si nedal pozor a dole ho pořádně nezasunul. Ten předchozí byl v tomto lepší.

                0 0
                • ghostik  

                  Dneska s v ní vyjel poprvé ( v té zimní) hrb mi dělá taky, ale nic strašného, pomáhá potáhnout dolů. Mko by to možná nedělalo, ale na to sem moc tlustý.

                  Zdá se mi, že moc nedýchá, ostatní je bez výhrad.

                  0 0
        • Alojs01  

          Bacha, ta bunda je na hrozne hubeny lidi…

          0 0
          • larssen  

            Přesně na mě :-) Všechny předchozí, které jsem zkoušel, byly buď hrozně široké, nebo mi byly zase krátké rukávy. Takhle mi sedí.

            0 0
    • Pescador  

      Čau máte někdo zkušenosti s bundou assos MILLE GT ULTRAZ WINTER JACKET EVO dik

      0 0
      • Hanz21  

        Ja vozim verzi Winter, ale recenze na Ultrazzde https://road.cc/…inter-jacket?amp

        Od Assos mam jeste MILLE GT SPRING FALL LS JERSEY a v kombinaci s Mille Wind vestou pokryju cely rok, pod 5st a v desti teda nejezdím:))

        Obecne to jsou hodne dobry a funkcni veci, bohuzel casto drahy…

        0 0
        • Pescador  

          Dík za recenzi, mám objednáno:)

          1 0
          • Hanz21  

            Chybu jsi myslim neudelal:)) kde jsi objednal? I nas Assos ma neco v outletu (po te co prevzal design svycarskeho webu, jede slevy jako tam, coz drive nebylo)

            0 0
    • Pescador  

      Brno 4kluci od kol standartní cena 8580,– víš o nějakém levnějším e shopu? uvítal bych:)

      0 0
    • Petr18  

      Nemá někdo bundu NALEHKO Alpha Aspiring ?

      Zajímali by mě osobní zkušenosti s touto bundou. Používal bych ji na turistiku a pokud by se osvědčila tak i na kolo.

      Prodejce v popisku uvádí, že je to takový univerzál „proti větru a zároveň nabízí vynikající prodyšnost“.

      Je to opravdu tak " špičkový ultralight kousek" jak uvádí prodejce?

      0 0
      • para242  

        Mám tuto kombinaci materiálů na vestě a je to za mne dokonalé – lehké, teplé akorát, prodyšné a neprofuk.

        Ta Naleho vypadá super. Jediné co bych si nebyl jistý je odolnost proti otěru od batohu. Pertex je jemňoučký, měl bych strach že mi bundu popruhy prodřou. Nicméně borci na stránkách říkají že s batohem v pohodě chodili. Kdyby někdo potvrdil že se neprodře, tak bych do ní sám šel.

        0 0
      • dkay  

        Vestu z kombinace PQA a PA mám, Quantum Air je asi nejčastější svrchní látka se kterou se Alpha kombinuje. A ano, je to extrémně prodyšné a hřejivé zároveň.

        1 0
      • Huawei  

        Na internetu jsem našel JAKUBŮV CESTOVNÍ DENÍK a tam bundu NALEHKO Alpha Aspiring velice chválí.

        Zde je celé hodnocení:

        Zvláštní hybrid z dílny Nalehko. Něco mezi větrovkou a mikinou. Zní to divně? Jo. Ale funguje to skvěle. Vrchní neprofuková vrstva je z materiálu Pertex Quantum Air, a díky tomu skutečně vypadá jako větrovka. Navíc je ošetřena DWR, takže má vodoodpudivé vlastnosti. Uvnitř je zateplena fleecovým materialem Polartec Alpha. Jeho funkčnost jsem si ověřil loni na fantastické mikině od RABu Alpha Flux Jacket. Zpočátku jsem měl strach, že se vrchní Pertexová vrstva brzy poškodí. Obzvlášť díky častému nošení pod batohem a častému prodírání se trnitým křovím. Ale přežila to bez ztráty květinky. Dokonce i dobře dýchala, takže jsem se ani při větší námaze nekoupal ve vlastním potu. V prostředí, kde se teploty po značnou část dne pohybovaly mezi 0°C – 10°C a přitom téměř neustále foukal vítr, byla k nezaplacení. Kluci ji měli pochopitelně též, a díky tomu jsme si chvílemi připadali, jako bychom měli společný dres. Pro mě to byl jeden z největších pokladů ve výbavě.

        Asi si ji také objednám a snad mě nezklame.

        0 0
    • dusansal  

      Nemáte náhodou někdo tuto bundu, nebo jste ji aspoň neviděli v obchodě. Zajímá mě jak moc je zateplená.

      https://www.kola-radotin.cz/…ket-sp-black

      0 0
      • milan.v  

        Jo, Polartec Alpha frčí už teď druhým rokem u většiny výrobců…

        Tu bundu jsem v ruce neměl, ale podle obrázku a popisu to nebude nijak extra zateplené, bude to spíše taková podzimní bunda do nijak velké zimy, něco jako na těle zateplená pláštěnka…

        0 0
    • skytr  

      Vydrží materiál Castelli Perfetto RoS nošení batohu při jízdách do práce? Primárně bych ji vozil na silnici, ale bylo by fajn, kdyby šla použít univerzálně.

      0 0
      • rasto  

        mám předchozí model – perfetto. nežmolkuje, negrabatí se. vozím tedy brašnu s ntb, žádný problém neeviduji.

        1 0
      • jIrI___  

        Jezdím do práce na kole 2–3 týdně, 45 km jedna cesta, na zádech batoh ±5 kg s bederákem a Perfetto to snáší zcela bez problémů. Což se nedá říci třeba o zatepleném dresu za nekřesťanskou cenu od Maloji…

        3 0
    • ufoncz  

      Vybírám mezi zimníma bundama na MTB, většinu času se plácám v nízkejch rychlostech buď do kopca nebo po nějakým trailu dolů, a patřím mezi lidi, co se dokážou potit jako prase skoro v čemkoli :-). Předvybral jsem čtyři bundy, co jsou okolo dvou až tří tisíc (víc peněz už by mně při občasné interakci s křovím nebo při lehnutí na kluzkým povrchu bylo líto), a mají pro mě celkem zásadní náprsní kapsu. Rád bych, aby to mělo prodyšnost nejen na papíře a zároveň membránu, co odolá aspoň takovýmu tomu typickýmu mlžnýmu počasí a mírnýmu mrholení. Velikost nejspíš L.

      1. Holokolo 2in1 Winter
      2. Etape Strong WS
      3. Silvini Anteo
      4. Endura SingleTrack

      Předem dík za postřehy a rady ke kterékoli z výčtu, případně tip na něco lepšího.

      0 0
      • nomecz  

        jedinou aspon trosku pouzitelnou prodysnost ma ta Endura, tech 10k u ostatnich je sklenik i tech 20 je pokud se hodne potis malo.

        Mrkni na Bunda ENDURA MT500 ta ma propustnost 40 a da se sehnat kolem 130E

        https://www.bike-components.de/…cket-p78620/

        1 0
        • ufoncz  

          Jako vypadá dobře, ale u Endury mám strach koupit L z Německa bez zkoušení. Jejich MTB kraťasy jsou mně M, ale vnitřní kraťasy bylo potřeba nakombinovat k nim L. 180 cm a hrudník 105 cm je i podle těch tabulek na pomezí.

          0 0
          • Paja  

            Mám Endura MTR v L, tak můžeš vyzkoušet, přes hrudník mám cca o 2 cenťáky míň, takže by ti to mohlo být. Ta MTR má podle obrázku možná větší rozdíl v délce předek/zadek.

            0 0
          • nomecz  

            Jeste me napada Castelli Go, takova spis XC zalezitost ale materialove supr (stejne jak perfetto) pritom celkem pohodlnej strih a da se sehnat taky za rozumne penize

            0 0
        • milan.v  

          Přesně tak, není důvod nekoupit kvalitní cizí výrobky se skvělými parametry a jen o trochu dražší, než se pídít po tuzemských výrobcích s mizernými parametry…

          0 0
          • ufoncz  

            Jak se říká, všecko špatný je k něčemu dobrý. Čekal jsem od tebe sprda, že jsem měl použít vyhledávání :-), ale tvůj jiným směrem jízlivej příspěvek mi dal vzpomenout, že turistický kalhoty Badile od liberecké Direct Alpine jsou ty nejvíc nejlepší gatě na pohyb venku od podzimu do jara včetně, co můžou být. Tak jestli je třeba ta jejich bunda Dragon srovnatelně dobrá jako ty gatě, tak by to stálo i za ignorování pro kolo ne moc vhodné kapuce.

            0 0
      • detoxy  

        Pokud to mžení je hustý, třeba tak, že už to od silnice stříká, tak to mi už moc nechce dávat ani moje Gore C5 shakedry. Je fakt, že už ji vozím 3 rok a na začátku to dávala lépe. Teď je to tak na hodinu, pak už to jde skrz.

        0 0
      • Kalic  

        Mrkni na vlákno se slevama, na fahrrad.de mají Castelli Alpha RoS 2 za 105 éček.

        0 0
        • ufoncz  

          To nesplňuje ale zadání. Radši nebudu mít ty zadní kapsičky a budu mít tu náprsní. Na bajka v drtivě většině jezdím s ledvinkou Evoc a kdybych tu bundu chtěl užít i trochu jinde, tak tam ty zadní kapsy spíš taky nechcu než chcu. Takovýhle silničkářský modely jsem viděl třeba i od Gore v akci okolo dvou tisíc tady u nás.

          0 0
    • GruPyk  

      Můžu doporučit Endura GV 500, vychytal jsem ji na bike24 za 116 E. Má výrazně delší záda což se mi ze začátku moc nelíbilo na mtb, ale je to fajn mít krytý zadek. Sbalím ji do vlastní kapsy a nacpu do ledvinky na místo bidonu, což byl jeden z hlavních požadavků. Nemá žádné větrání v podpaží, to mi nevadí jelikož fakt dobře dýchá. Má užší střih, takže nikde nevlaje.

      Původně jsem za bundu nechtěl tolik utratit, ale jsem rád že jsem ji vzal.

      edit: špatně zařazeno reagoval jsem na Ufona

      0 0
    • Murray  

      Mám jeden praktický dotaz – nemá někdo nějakej osvědčenej způsob, jak doma porovnat reálnou hřejivost dětské bundy s jinou dětskou bundu? Jde mi o to, že kupuju pravidelně dětský zimní bundy momentálně pro děti 3 a 5 let, gramáž výplně udává málokdo a když už ji někdo udá, stejně je to k ničemu, protože každá výplň hřeje stejně úplně jinak… malý dítě navíc neřekne moc relevantně, jak je bunda teplá… z vlastní zkušenosti třeba Sir Joseph s primaloftem 120 g/m hřeje mnohem víc než noname decathlon s vyplní 250g\m….

      Takže třeba strčit ruku do rukávu a z okna do mrazu ven nebo třeba zabalit do ni teploměr a po určitý době venku se podívat na teplotu? :-) je to blbost, ale reálně bych něco takovyho rad provedl, abych věděl, co jsem koupil za produkt

      0 0
      • nomecz  

        Flaska s tekutinou presne teploty strcit do bundy dat na hodinu ven a zmerit pak teplotu znovu … nemas zac :)

        1 0
        • Murray  

          Hmm tak asi jo no… :-) stejnou teplotu zebezpecim ze do 2 stejných flasek naleju stejný zdroj vody, a pak to venku stejně naaranžovat no, už teď předpokládám ze nic rozdílnýho stejně nenamerim :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.