Trakal a možná i Kejval měli pozitivní dopingový test!!!

24 nepřečtených
  • M@rtin

    **A? žije čístá a ušlechtilá cyklistika kde jde jen o sport a ne o peníze až na prvním místě!

    http://www.sportovninoviny.cz/index_view.php?…**

    0 0
    • Jogador  

      Tebe to ňáko vzalo:)

      0 0
    • Man  

      nie je ani prvy, ani posledny, len dalsi… :-(

      0 0
      • Gatier  

        Tym, ze nad tym len pokyvneme rukou tiez nic nevyriesime. Nepaci sa mi pasivita- je to len dalsi z mnoha… Je to zlozitejsie nez si kto z nas mysli. Alebo uplne jednoduche? Nemam rad tych co sypu.

        0 0
        • ihik  

          No taky se mi to nelíbí, ale nějak se s tím smiřuji. Každej něco bere (na urychlení regenerace, růst svalů atd.) a občas se to přešvihne. Zase bych se na ty kluky kvůli tomu nekoukal zkrz prsty. Přijde mi to, že jsou spíš obě?mi systému. Než někoho budeš soudit, zkus se vžít do jeho situace. Ten člověk se živí cyklistikou a je to jediné, co umí. Když nejsou výsledky, snaží se ZA KAŽDOU CENU těch výsledků dosáhnout, protože když je nemá, má smůlu. Se ctí a fair play to už nemá moc společnýho. Tím neřikám, že ten bere a ten nebere. To asi není u nikoho 100% jistý a? už jsou výsledky testů jakýkoli. I ti nejlepší profíci jsou jenom lidi se všemi slabostmi a za nimi stojí fronta těch, kteří jsou připraveni je nahradit. Těžko říct, co by udělal kdokoli z nás, být na jejich místě. Ale to nikdo nikdo není a asi nebude…

          0 0
        • Man  

          O.K. gatko, zajtra vezmem devinu a pojdem ich odpalit. spokojny?

          0 0
    • Volf  

      Hele v posledním Velu je dobrej článek o borcovi, kterej se přiznal, že bral EPO. Zkus si ho přečíst a možná spoustu věcí budeš vidět jinak, protože je fakt, že sportovci jsou snad jediná skupina lidí, která je zbavena práva na soukromí a jsou podřízeni diktátu, kterej by nikdo z nás tady nebyl schopen akceptovat. Je tam psáno jak vlastně dopuje zbytek populace, jak se považuje např. používání drog za normální v umělecké sféře. Celý boj proti dopingu je hon na čarodějnice a snad už to někdo konečně pochopí, že to patří ke sportu stejně jako k ostatním činnostem.

      0 0
      • 123  

        Uprimne receno by me zajimalo, jak by to dopadlo, kdyby se doping zcela uvolnil. Domnivam se, ze by kazdy, kdo by chtel neco v danem odvetvi sportu neco dokazat, zacal uzivat podpurne prostredky, ti co jiz sypou, by zacali sypat jeste vic, vykonnost by vyrazne vzrostla a postupem casu by se ukazalo, ze mnoho takovych borcu skocilo pod drnem nebo s vaznym zdravotnim poskozenim. A v tu chvili by se vsichni lekli (alespon ty chytrejsi) a vratili by se za jednaci stul, kde by se dohodli na nejakych pravidlech, a nebo by se oddelila nejaka „cista liga“, kde by platila soucasna pravidla o uzivani podpurnych prostredku. Mozna by se ale zalekli i rodice deti, kteri davaji sveho potomka na nejaky sport, protoze by se obavali, ze se jejich dite nedozije tricitky nebo si napriklad „vypestuje“ peknou impotenci nebo jiny zdravotni problem. A tak by byl tlak na zpetne zavedeni regulaci i z vnejsku. Z toho vyplyva, ze povoleni dopingu by mozna melo vliv na snizeni popularity profesionalniho sportu u rozumnejsi (a tedy i ekonomicky vykonejsi) casti populace a z toho by mozna vyplynul i mensi zajem sponzoru o sport … a nakonec by na tom profesionalni sport tratil.

        Mozna se pletu a mozna by to bylo uplne jinak.

        0 0
        • Volf  

          Nevím jak si představuješ vrcholový sport, ale dneska se na vrcholové úrovni sportuje pod trvalým lékařským dohledem, takže otázka dopingu by se pouze změnila ve smyslu, že by se nehledaly cesty jak dlouho před závody vysadit, aby se to nezjistilo nebo najít něco na překrytí. Zavírat oči nad dnešním stavem prostě nepůjde donekonečna a spíš dopingové aféry odvanou peníze z vrcholového sportu a tím může dojít k jeho zmyzení. No a potom bude nutný najít jiný způsob soupeření. a já jsem už tady jednou někde psal, že nikdo se nepůjde podívat třeba na atletiku kde budou sprinteři dělat stovku za 11 vteřin. Dneska je rozdíl mezi povoleným a nepovoleným pouze v tom, že ten povolený není ani tak povolený jako spíš ještě nezjistitelný a věřit tomu, že se dá vrcholově sport dělat a ještě posunovat hranice rekordů na bůček a B 12 je minimálně najivní.

          0 0
          • 123  

            Chapu, ze pod lekarskym dohledem by nemelo dochazet k situacim, kdy dojde k trvalemu poskozeni zdravi. Nicmene jak chcete zarucit, ze se proste nenajde nejaky pitomoucky mladik, chtivy po uspechu za kazdou cenu (pripadne jiz nabuzen predchozimi uspechy, slavou a vydelkem), ktery se na rady pana doktora vykasle a vezme si latek vic (nezdrave vic), protoze jiz poznal, ze vyrazne pomaha zlepsit jeho vykony. A protoze bude zvyhodnen, budou se muset pridat i ostatni, kteri brali do te doby podpurne latky „rozumnym zpusobem“. Samozrejme spravny „lekarsky dohled“ bude hlidat takove excesy, ale tim padem bude pouze delat to, co delaji dnesni antidopingove komise: hlidat zda-li sverenec nesype doma potaji. V neposledni rade kdo zaruci, ze lekarsky dohled bude jednat podle Hippokratovych zasad? Zvlaste je-li jeho uspech vazan na uspech sverence. Nebudme naivni.

            Je zajimave, ze Formule 1 byla v podobne sitauci: v 80. letech (nejsem znalec, mozna me nekdo upresni) nebyly prilisna umezeni na vykon motoru a jine parametry vozu, jezdilo se rychle a dochazelo tak k vaznym kolizim, zranenim, umrtim. Nasledovala omezeni, ktera se nekolikrat zprisnila, formule jezdi pomaleji a divakum se zavod stale libi a ani zavodnici se nebouri.

            Nakonec se vydam na pole spekulaci, protoze nejsem lekar. Na jakem zaklade byly stanoveny hranice obsahu ruznych dopingovych latek v organismu? Na zaklade nejakych prumernych hodnot v lidske populaci a nebo je to hranice, za kterou jiz dochazi k poskozeni organismu? Vi to nekdo? Nevi nekdo, zda-li se takto stanovene hranice neprekryvaji?

            0 0
        • Smazaný účet  

          Já bych s tím i souhlasil. Konečně by lidi měli nějakou reality show. Maratonci by chcípali na trati, sprinteři by degenerovali, ale show by byla. Každý by si nesl svou kůži na trh, je na něm, zda je ochoten obětovat zdraví. Lékařský dozor je blbost, v honbě za úspěchem není čas zkoušet nové preparáty, zda nepoškodí organismus. Vytvoření nějaké čisté ligy je nesmysl, to by byla akorát smyčka zpátky. Byla by to prostě show, nikoliv profesionální sport. Sportovat pro vlastní potěchu může vždycky každý sám. Pokud by se tím profesionální sport odepsal, budu jenom rád. Slovní spojení „profesionální sportovec“ mi prostě přijde divný. Je to showman, showbyznys, popkultura.

          0 0
          • rock  

            Já bych byl také pro … když to sjezdařovi nevyjde a totálně se zrakví, nic se neděje … poškození těla podpůrnými látkami je jenom další z rizik, která už stejně podstupují …

            0 0
      • wroum  

        1 – umelci nejsou hodnoceni za svuj fyzicky vykon, ale za patlaninu co vyplodej. v umeni nejsou zadna pravidla jakkoliv omezujici umelce v pozivani jakychkoliv latek. takze to srovnani je mimo.

        2 – jestli doping patri ke sportu, tak patrej vrazdy k podnikaní…

        fuuuj pro me dopingari nejsou sportovci. kazdej by se mel umet zivit poctive. to ze nekdo jako vymluvu pouzije ze musi, protoze to zerou i ostatni a on by pak na ne nemel…to je prece absurdni nesmysl.

        0 0
        • Volf  

          sory ale říkáš blbosti. Co je doping. To co nějakej senil z UCI nebo jiný sportovní asociace hodil na papír. Co třeba kyslíkový stany to není doping ? Nebo to, že tady už málokdo z nás jezdí na párek a limonádu, co třeba různý doplňkový preparáty a? na klouby nebo třeba na celkovou regeneraci. Vždy? ti to umožní mnohem dřív a intenzivnějc jezdit. Prostě otázka dopingu je tak jak je postavená naprosto nesmyslná a vychází z představy sportu jako zábavy a ne byznysu. No a k podnikání patří úspěch a ne vraždy, kde to proboha žiješ, no a proč by herec kterej vezme třeba kodein neměl být potrestán, za to, že tím, že použil zakázanou látku znevýhodnil svého ,, čistého ,, kolegu. Jo a ty jsi taky placenej čili profesionál za svoji práci. Umíš si představit, že by tě zaměstnavatel nebo nějakej státem určenej kontrolor testoval třeba na trávu ?

          0 0
          • wroum  

            nevim jak by mel kodein zvyhodnit jednoho herce pred druhym (neexistuje podpurny prostredek po kterem by herec hral lepe nez bez nej – mozna bude hrat jinak ale ne lip), co se meho povolani a travy tyce, nijak me trava nezvyhodnuje (ani obracene) v praci, presto sem si vedom ze by me zamestnavatel za to treba mohl vyhodit (ale porad to neni doping, pac mi to nijak nepomaha).

            doping je podle me vse co ti primo pomuze k mnohem lepsimu vykonu ale telo to nepotrebuje. kdyz pijes iontak tak doplnujes latky ktery behem zateze vylucujes (takze to neni doping), kdyz si vlezes do kyslikovyho stanu, tak to je tak nejak neco navic – stav do ktereho se tvuj organizmus normalni cestou nemuze dostat. takze podle me lze rozlisit co je doping a co jen treba zdroj energie, mineralu a latek nutnych pro fungovani organizmu…

            k podnikani patri uspech a ne vrazdy – ke sportu patri uspech a ne doping (analogicky totez)

            0 0
            • RomanH  

              No a co pripravny pobyt v horach ? To je totez, jako ten stan, ale vice nakladne.

              0 0
          • radek z BF  

            k tomu zamměstnavateli a kontrole trávy: nechal by ses operovat zhuleným operačním týmem? já teda ne… Já si dovedu představit, že někoho, kdo je zhulenej nebo vykorpenej vyrazím z práce ne na hodinu, ale na minutu…

            0 0
            • RomanH  

              Jenze zhulenej ses chvili vecer, kdezto THC Ti v krvi vydrzi okolo mesice.

              0 0
              • wroum  

                v krvi o neco dele, ve vlasech do ustrihnuti a v tucich radove v letech. zalezi na intenzite uziti a kvalite materialu.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No, když mi jednou na neurologii dělali krevní testy tak sem měl docela strach, neb sem asi měsíc předtim něco málo taky vdechnul. Ale asi ani testy na drogy nedělali, spokojili se s tím že nic neberu… :o)

                  0 0
    • BB  

      me zajima, kde je nejaky pekny sjezdik a vyjezdik, jak „vrcholovi“ sportovci dopuji me vubec nezajima, pokud dopuji za svy. Stejne tak me nezajimaji jejich vysledky. Necht se zdopuji do nemoty, jejich vec.

      0 0
    • J.A.V.  

      Hmm zrovna u toho Kejvala mi to přijde od těch novinářů dost sprostý, možná že nemá pozitivní nález ale je vážne nemocnej a už se huláká „zapalte hranici“.

      0 0
    • RomanH  

      At si kazdy dela, co chce. Zrusil bych dopingove testy. Ti sportovci si to zvolili jako svoji praci. V beznem zivote mas taky urcite prace rizikovejsi a vis, ze Ti nepridaji na delce zivota. Tak bych je alespon netrapil strachem z odhaleni. A navic si myslim, ze samotne bobule z Tebe sampiona neudelaji.

      0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.