Problem s klikama DEORE FC-M510 hollowtech,4hran

9 nepřečtených
  • crazyape

    Mam tyhle kliky.Koupil sem je novy ale nastal nasledujici problem:

    Prava klika me na osu nadherne zajela a sedi jak ma.Ale to se neda rici o leve,ta me tam skoro vubec nechtele vlezt.Nakonec sem ji tam narval ale stejne nejde az uplne na konec…je asi 3mm od konce.Vyjel sem se jen tak projet na dvorek a pak to kontroluju..prava klika je utazena jak byla ale leva uplne povolena.Jak je to mozny?Vzdyt sem ujel dohromady asi 100m.Ale kdyz sem vyndal pravou kliku a zkousel ji davat na levou cast osy tak tam taky sedla normalne.

    Nevim co to muze bejt.Pride me to ze je snad ta leva klika mensi…!?!Vubec nevim co s tim.nemuze to byt treba osou?Ze ty kliky sou kompatibilni je s osama SHINAMO?

    Diky moc vsem.

    0 0
    • tomaasz  

      Pokud máš kliky v záruce tak je reklamuj. Čtyřhran vprava i vlevo na ose je stejný, máš asi zmetkovou levou kliku – nepřesný čtyřhran. Pokud chybí 3 mm, doporučuji upravit čtyřhran pilníkem (ale musíš umět pilovat přesně a rovně, nekolébat pilníkem, často měřit a zkoušet) vypilovat tak , aby chyběl asi 1mm axiálně, sundat pravou kliku a levou nalisovat lisem nebo narazit na osu na kovadlině, a potom nasadit normálně pravou kliku. Ose se nic nestane, klika je hliníková a tudíž měkká. Ale pokud to nalisuješ nebo narazíš křivě tak bude klika v háji.

      0 0
      • crazyape  

        No v zaruce to je..

        pilovat osuuz sem zkousel…ale moc to nejde…prej ty 3mm od konce nejsou tak tragicky,ale spis nechapu proc se me ta klika takhle moc povolila po 100m s 5 olickach?

        0 0
        • Seppy  

          no protoze si poradne nesedla, proc jinak… bud rad ze tam ty 3mm mas, pac kdyz ti poradne nesedi tak budes furt dotahovat a za chvili se dostanes az nakonec… to sou moje zkusenosti…

          0 0
          • crazyape  

            No takze to nemam reklamovat?Ale ta prava sedla…tahle pak taky sla..ale proste jeste ty 3mm zbejvaj…cili by se to melo samo na to dorazit?

            Zas kdyz to dam do reklamace tak bude cekat dlouho…a to nechci…jestli je nakej jinej zpusob jak to tam dostat cely a nezkurvit kliku tak sem s nim.

            Diky

            0 0
            • hanz  

              To že nová klika na 4-hran se povolí je celkem běžné-ze začátku je to třeba kontrolovat. To že tam zbejvá nějaký prostor je taky normální-ono totiž když bys to dorval až do konce tak jak se to trošku vymačká tak klika začne mít vakl a můžeš jí zahodit, protože neni kam už dotahovat. takže jestlis tu jednu dorval až na konec tak ti asi dlouho nevydrží.

              0 0
              • crazyape  

                ja vim ze se to nema rvat na konec…jenze ono se to zaseklo 3mm od toho rozsirovani…dnes sem to dotah jak krava a zas sem 2× objel dvorek a bylo to uplne povoleny…proste ty kliky dou na reklamaci…tu lewou nak tchajvanec nedofrezoval.

                0 0
                • hanz  

                  jen tak mimo ještě-co máš za střed? taky jsem se setkal s nekompatibilním jakýmsi noname středem taky to může být tím a jestli je klika špatně vyfrezovaná poznáš snad okem ne

                  0 0
                  • crazyape  

                    Stredem to neni..ta prava de vlevo uplne normalne..leva na pravou cas stredu ne…presne to samy jako f pravo.Ta klika na pohled vypada zdrave,ale bude to naky vevntir trosku mensi nez to ma bejt.Jinak ta prava se jeste vubec nepovolila.Taky me to zarazi jak to muze byt nepresne…ale co…do akcebike sem uz volal a on rikal ze jo..at to prinesu ze neni problem to vyreklamovat.

                    Osu ani nevim jakou mam,ale je zapouzdrena.Nic na ni neni napsane-je sundana z kola rockmachine avalanche 03

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.