• defenger

    Ahoj.Zajímaly by mě vaše skušenosti s vysílačkami-CB, PMR, nejen pro MTB. (viz.: military-club.cz, bartsport.cz, armyshop.cz, trekshop.cz, aj…)

    0 0
    • jimmy63  

      hele,je to uplne bezvadna vec!!my to meli se SZABO Gangem na sumave pri bikovani a uplne super!!letos se dokonce nikdo nestratil a vsichni(jak na spici tak na chvostu)vedeli jak je to jeste daleko k nejblizsi hospode:)!!

      0 0
    • rejow  

      Já mám akorát zkušenosti s vysílačkou Motorola Talkabout T5422, pár stojí do dvou tisíc. Má 9 kanálů každý s 40 podkanály, je malá, vydrží na jedno nabití 3–4 dny. Používám ji hlavně v práci na kole sem to ještě nekoušel, ale už mě to párkrát napadlo. Tahle vysílačka má zdířku na headset a ten prý reguje na hlas automaticky, takže se dají používat třeba na motorkách. Já sem je zatím používal v Praze, v papírech má zapsaný dosah 3km, ale zatím jsem se v zástavbě nedostal nad 1200m, v otevřeném terénu to asi bude lepší. Vysílačky s větším dosahem jsou o dost dražší (dosah 10km cca 20–30kkc).

      0 0
    • jihra  

      Mne spíše napadla trošku jiná věc. Když takhle jedeme s kámošem na silničkách, tak si člověk rád pokecá, ale jet vedle sebe v tom provozu je o život. Takže kdyby jsme měli nějaké malé vysílačky s „náhlavním“ sluchátkem a mikrofonkem, tak si spolu pěkně pokecáme i když pojedeme za sebou. Má to někdo odzkoušené?

      0 0
      • sharkcom  

        Jo, používáme elix SL 01 P. Mají k tomu náhlavní soupravu. Stojí asi 1200Kč 1 vysílačka, má v sobě lion akku, je k tomu nabíječka a nemá víc jak 100g. Má VOX, tedy klíčování hlasem. Podívej na www.elix.cz Jinak jsem na ní udělal lepší anténu a během švihu se téměř kdikoliv dovolám domů. Tedy pokud jedu na kopec a tak do 20 Km vzdušnou čarou.

        0 0
        • mosquito  

          jo toz to je peknej kousek … a jak dlouho to tak vydrzi v provozu ? (zkus nahodit nejaky cisla z praxe treba 10hodin zapnuta na VOX + hodina mluveni nebo tak nejak) dik

          0 0
    • RomanH  

      V pripade, ze nejsi fanda do vysilacek, nebo neorganizujes nejakou hru, mne prijde vysilacka v dobe mobilu zbytecna investice. Vim, ze neni vsude signal, ale pokud se navzajem stratite, vzdy se muzes vyskrabat nekam na kopec nebo otevrenou louku a pak si zavolat.

      0 0
      • Volf  

        No jo, ale u vysílačky máš pouze investici za přístroj a víc už nezaplatíš ani kačku.

        0 0
        • RomanH  

          No jasne, ale ja to beru tak, ze na kole jezdim a vykecavam akorat z kamosem vedle. Mobil na kole pouzivam jen v pripadech, ze se navzajem stratime, nebo ho muzes pouzit treba na zavolani sanitky :o) Pokud se chces vykecavat, tak ma urcite vysilacka smysl, ale ja si jedu do lesa odpocnout.

          0 0
          • Volf  

            Jo to máš pravdu. Taky jsem je zatím nepotřeboval. Sice jsem si jich pár prohlíd, ale představa, že i na kole nemáš klid není zrovna milá, ale je to vlastně nejlevnější dálková komunikace.

            0 0
          • mastihuba  

            samozřejmě že je to zbytečná investice, když máš služební mobil. :)))

            0 0
          • jihra  

            A vo tom to je!

            0 0
      • blue  

        s tim mobilem mas asi pravdu, ale…

        1. ne kazdej operator ma vsade signal, a i kdyz ty muzes bejt na kopci, tak se stejne kamosovi nedovolas
        2. pokud jedes nekam na dovolenou do zahranici, tak by se takovy svolavani se mobilem mohlo trochu prodrazit
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.