osobní radiostanice (vysílačky)- používání v zahraničí ( I )

16 nepřečtených
  • brany

    Ahoj, tak trochu off topic. Ale chtěl bych se zeptat, jestli je používání vysílaček konkrétně tedy v Itálii bez problémů. Jedeme lyžovat 2 auty a rád bych vysílačky do auta kvůli domluvě a pak bych vysílačky rád používal na sjezdovce a v létě samozřejmě na kolech. Asi to znáte, většinou se vytvoří min. 2 skupiny lidí a sejít se pak někde je horor. Takže se ptám, jestli třeba italové či rakušáci nemaj nějaké omezení či případně zákazy používání. Jednalo by se o běžně dostupné vysílačky s dosahem okolo 5km. Ptám se, abych pak neměl problém třeba s horskou službou.

    Děkuji za rady :)

    0 0
    • makak  

      používám v Itálii v zimě i v létě bez problémů …

      0 0
    • tuleník  

      PMR bez problémov, CB … pre CB sú trošku rozdielne predpisy v každej krajine, ale existuje aj certifikácia pre celú EU (+/-) – odporúčam zobrať so sebou manuál a „Vyhlásenie o zhode“ (taliansky alebo anglicky)

      napr. u nás aj u vás bol dlhýýý boj o 80 kanálov a aj tak nám povolili len frekvenčnú moduláciu, obmedzenie je aj na výkon

      v Rakúsku sa stávalo že vysielačka „nezhodná“ s ich predpismi (stačilo nemať zhodu čím dokázať) skončila zabavená, počul som aj o scénach typu že majiteľ dostal nariadené ju prejsť autom

      0 0
    • karliner  

      Mobil vám nestačí?

      0 0
      • Ricci  

        skoda prachov,vysielacky su pre caste spojenie urcite vyhodnejsie,ale pokial mas roaming zadarmo…

        0 0
        • karliner  

          Jo, proto je lepší za x set nebo tisíc korun koupit vysílačky a kromě mobilu ssebou tahat ještě další krám :-).

          Nemyslím, že by hovor v cizině byl nějak extra drahý (běžný hovor typu, kde jsi, kam jedeš a kdy a kde se sejdeme bývá levnější než malé pivo…) a SMS je za pár korun všude, ale když už se potřebuješ vykecávat, co ti brání si koupit pár pre-paid sim karet? Vše mi přijde jednodušší, než ssebou tahat další krám, ale vaše věc…

          0 0
          • karliner  

            ty simky myslím italské…

            0 0
            • Marskatin  

              a pak pojedeš náhodou na lyže nebo na kolo do Rakouska, Německa, Francie to se i ty SIM karty prodraží…

              MYslím, že pro ty vysíláčky se najde dost jiného využití v místech kde není signál, nebo kde je v pohraničí signál zahraniční. Cena 1 páru běžných vysílaček je ve srovnání s tím, kolik toho kdekdo ročně narve do kola nevýznámná a vydrží jistě více sezón a má mnohostranní využití. Pokud je využije aťi si tje klidně koupí.

              0 0
              • drtyc  

                jj. simku pokud nedobijes, tak ti propadne po case, takze pokud nejezdis porad do italie kazdej rok a nejlip vickrat za rok a ne jen jednou, tak tu simku musis koupit kazdej rok nebo dobit, ale visilacku koupis jednou a vic to neresis dalsich 10 let. akorat jednou za 3 roky baterky. ale nejlepsi je samozrejme mit znamyho co ti je pujci za pivo nebo za to, ze mu vymenis baterky apod.

                0 0
          • Wilderness  

            v zasade mas pravdu, ale PTT na vysilackach ma taky neco do sebe… treba se takhle da kecat na lyzich kdyz kazdy sedi na jinem vleku (a ano, mam sluchatko do usi, takze to okolo nikoho nerusi :D)

            0 0
          • Ricci  

            ovsem nie vsade v horach mas signal GSM a nie kazdy si vysielacky musi hned kupovat kvoli jednemu vyletu, moze si ich aj pozicat…

            0 0
            • brany  

              Děkuju moc všem za rady :) Jak už tady někdo psal, právě že né všude je signál na GSM a navíc si půjčím vysílačky od známého, který je používá v práci. Tak snad s nima nebude nikde problém.

              0 0
    • miki  

      pročti si tohle:http://www.powderline.cz/…aci-stanice/

      0 0
    • lidumil  

      Taky jsme vozili na lyže vysílačky. ale ve členitějším terénu je jejich dosah dost problematický a navíc v Livignu, kam v zimě jezdíme, je tolik Poláků, kteří obsadí snad všechna pásma a vykecávají se snad i o tom, co měl kdo k večeři, snídani a kdy byl s..t, že to nemá smysl. Ale v létě tam jsou nezaplacení. To je má málokdo, a domluva je vynikající. Je pravda, že jsme v létě na jednom kopci, v zimě to občas funguje i přes údolí na druhou stranu.

      0 0
    • deyv  

      Jen do nich :o) Za ty léta, co je vozím sebou (ať v zimě a nebo v létě) bych zcela jistě provolal majlant :o) Takhle mě to stojí fakt jen cenu nových baterií.A omezení u PMR v Italálii,Ra­kousku,Německu… není žádné (pokud zrovna při tom netočíš volantem, to je pak bráno, jako telefonování)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.