• MartinXC

    Tak je ze mě částečný žiletkář… Kolegové brňáci, kam jezdíte kolem Brna na silničce (trasy kolem 100km)?

    0 0
    • DyEm  

      http://www.volny.cz/…profil-mapa/ zatím není hotovej web, tak se na pár tras koukni zde

      0 0
    • tjuren  

      Na sever od Brna je jich hodně, vyjmenuju styčné body, protože trasy si můžeš poskládat sám. Ochoz, Křtiny, Jedovnice, Blansko, Kojál, Hořice, Vranov u Brna, Jedovnice, Kuřim, Tišnov, Nuzířov, Lipůvka, Malhostovice, dále směrem na západ Vever. Bítýška, Ostrovačice, Grand Prix, Střelice, údolí Bobravy až Dolní Kounice, Ivančice, Tetčice. Na východ směrem na Vyškov, Račice pístovice, Bukovina, Bukovinka, Rousínov,Habrovany. No to by snad stačilo. Díky satelitním městečkům přibývá provoz takže bacha na řidiče.

      0 0
      • MartinXC  

        Právě toho skládání jsem se chtěl vyvarovat: v neděli jsem si „poskládal“, ale třeba taková drobnost jako rozmlácená krajnice směrem z kopce mi to trochu znechutila. Proto ten dotaz na „best practices“ Přesto díky !

        0 0
        • tjuren  

          Dobře přidám seznámek rozbitejch cest. Z Adamova do Křtin, dále z Adamova do Bilovic, z Babic do Bilovic, dědina Březina, Padák Křtiny Březina(objet raději přes serpentýmy). Dědina Ochoz(paves). Ostopovice Střelice.
          To sou asi ty nejhorší.

          0 0
      • Mucha  

        Nejspis ses preklepl, protoze mezi ty pohodove vesnice a mestecka se ti vloudila nejhorsi dira, jakou jsem za poslednich par let potkal: Ochoz! Na nejakym fullu se to mozna da projet, ale prekonavat na silnicce 10cm-dlazebni kostky mezi kterymi jsou 10cm mezery vazne neni jednoduchy :-( (jo a v Bukovince je to taky spis „traktor track“, i kdyz podle Ochozu je to samozrejme stale highway :-)

        0 0
        • PT  

          Jak říkají profíci,musíš tam najet šedesátkou a jedeš jen po vršcích kostek a jde to:)Já to vždycky klepal tak při 25,ale teď jsem to projel skoro 40 a jelo se líp,ale musíš hodně nenávidět svoje kolo:))A karbonová vidle by se asi taky hodila.

          0 0
          • Mucha  

            by se hodila…

            0 0
          • Máca  

            Taky jsem to zkoušel s vyšší rychlostí, ale nevydržel jsem celej ten úsek, je to dlouhý. Ale o obyvatelích Ochoza si teda s dovolením myslím svý.

            0 0
            • mastihuba  

              si nemyslim že by na to měli extra vliv. Napřed se musí dodělat kanalizace nebo co to tam poslední dobou furt kopou a pak dojde na vozovky možná :(. Svůj podíl na stavu jaký je mají údajně i památkáři. Druhá věc jsou přeložený auta, který jezdí z kamenolomu a tankodrom neustále zvětšují.

              0 0
            • PT  

              Jo,po zatáčku to jde,ale za ní už moc ne a pak rychle doprava na asfaltový proužek:)Směr do Brna.

              0 0
          • notakale  

            nevim co rikaji profici, ale kdyz jezdim 60 pres vydlazdene ostruvky pro salinu v Reckovicich tak to je dorby drncak drncak..

            0 0
            • PT  

              Tam tak moc bych teda na silničce nejel,jezdím dost opatrně a zrovna tam mi ztráty rychlosti líto není a myslím,že tě to může docela vyhodit a sklouzneš.

              0 0
            • 384  

              Tak na to bacha, tam uz jsem mel par neprijemnych zazitku z chodci a dlouhou brzdnou drahou ziletky. Jet tam 60km/h je vrazda/sebevrazda, zvast kdyz je trochu mokro. Ted si tyhle extremni vykony nechavam az za brno.

              0 0
        • tjuren  

          Nespletl, jmenoval jsem naopak úseky, kde je silnice mizerná. Paves jsou francouzky kostky. Jo a zapomněl jsem na další kostky v Hradčanech u Tišnova, ty sou taky hrozný. Docela pěkná silnice je z Tišnova na Deblín, z Deblína dále na V.Bíteš a Vlkov a Osovou Bítýšku je to už horší až špatný.Ale z Deblína na Maršov a Lažánky je silnice docela slušná. Okolo přehrady je to dobrý a pěkný.

          0 0
        • MartinXC  

          Jo, projet Ochoz – to mi dá zabrat i v autě, na čepy lepší než STK :-) Mimochodem, karb.vidli i sedlovku na CrMo rámu mám. Včera večer jsem si to hasil z Řečkovic dolů do města po hlavní tak 44–46kmh. Ale nevšiml jsem si, že 2 tramvajové nástupy jsou udělané jako muldy z kočičích hlav a málem mi kolo vyletělo z ruky…chtělo by to mapu města a okolí s vyznačením dlážděných úseků. I v Kuřimi z Jinačovic do Brna je kousek dlážděný do kopečka a obě kola se na něm rozehrály jako harfa :-(

          0 0
          • Bobo  

            No to jsem rád, že nejsem sám, ani nevíš, jak mě to těší :-). O prázdninách jsem si na té vrchní zastávce (1.od konečný) jen taktak nenatloukl hubu. Vlevo koleje, vpravo 20 cm schod s hrbatým nájezdem, rychlost>45, to se těžko vybírá, kudy. Nakonec jsem se zatnutýma zubama přelítl přes zastávku, do kolejí se mi nechtělo, vzpomínky na to, jak jsem prakticky v tomtéž místě zapadl před 20 lety s fungl novým favoritem při sjezdu do Krpole do drážky kolejí je ještě příliš živá :o) A ještě jednu veselou historku z poslední doby bych přihodil. Jel jsem z Řečkovic do Medlánek, z toho kopečka se to dá rozjet i na 70 a více a najednou – hele, novej kruhák, ten tady nebýval. A hele – nájezd na něj nějak podivně do zatáčky. A hele – to už asi nevyberu… Z toho plyne poučení, že novým asfaltem se silničářům vždycky nezavděčíš.

            0 0
            • PT  

              :)Jezděte to do kopce,to se vybrat dá.

              0 0
            • MartinXC  

              Z Řečkovic do Medlánek ten nájezd na kruháč jezdím na protest zleva :-) a kruháč je pak drobná vlnka řidítky vpravo (na biku).

              0 0
        • rock  

          Ochoz na fullu vyzkoušený nemám, ale na HT ještě pořád neskutečné utrpení …

          0 0
          • Mucha  

            A teď si představ tu divočinu na silničce … :-)

            0 0
    • Bobo  

      Rád si dávám Mokrou Horu, Jehnice, Vranovem nahoru k Útěchovu, před ním doleva na Adamov, Jedovnice, okolo Kojálu doprava na Ruprechtov, za ním lesem doprava na Račice, stoupáníčko směr Křtiny, Ochoz a přes buď přes Bílovice, nebo přes Klajdu zpátky do Medlánek. Pravda, trochu kopcovité. Anebo do Blanska, na Černou Horu, přejedu přes hlavní a pak něco pro vrchaře-stoupání do Žernovníku (jestli si někdy přísahám, že po dojezdu definitivně vyměním cyklistiku za gaučing, tak je to právě tam), nutná zastávka v cyklohospodě, pak Bukovice, Železné, Tišnov (nutná občerstvovací zastávka u ségry) a buďto Sentice, Bitýška a přes Bystrc, anebo přetrpím hlavní skrz Kuřim. Okolo Brna obecně se těžko hledají příjemný silnice s malým provozem, na kterých nejsou díry jak pro mamuta – přecejenom silnička není full.

      0 0
      • MartinXC  

        V sobotu jsem jel na zkoušku Žabiny-Kr.Pole-Řečkovice-MokráHora-Soběšice-Útěchov-Vranov-Lelekovice-Česká-Kuřim-Jinačovice-Kníničky-Komín-Žabiny a průjezd městem a Kuřim je teda chu?ovka. Pak jsem si vzal bika a prohnal ho trochu přes kořeny v lese a pochvaloval jsem si to měkké klidné pohodlíčko…

        0 0
    • Bobo  

      Hele lidi, já budu za čtrnáct dní zase trávit víkend v Brně, co takhle si dát v sobotu 23.11. nějakej pohodovej švih? Kdo jste pro?

      0 0
    • PT  

      A jaké máte všichni zkušenosti s hrboly na silnici při sjezdu od Veverské Bitýšky pod hrad Veveří,kde je odbočka na Ostrovačice?Mys­lím,že jinak než v protisměru je to dost o hubu a tam vlastně taky:)

      0 0
      • Mucha  

        na západ od Brna to ještě moc neznám, ale včera jsem zajel Bohunice – Kohoutovice – Žebětín – Ostravačice – do prava k Veveří – kolem přehrady do Bystrce – dolů (myšleno jako na jih, na z kopce ;-) do Troubska – zpět do Bohunic, a byla to hodně pohodová cesta! (srovnáno s tím co jsem zatím kolem Brna projel)

        0 0
        • MartinXC  

          Z Bohunic do Kohoutek kudy ? přes Kameňák nebo Pisárky ? Moc tama nejezdím, nevím v jakém stavu je ta silnice…

          0 0
          • RomanH  

            Oba dva smery jsou pekne, co se tyce povrchu, ale pres Kamenak moc nedoporucuji. Je to dost siroka silnice a do kopce to kazdej rozpali. Cesta pres Pisarky mi prijde hezci – sama tocka (i kdyz na konci se to take rozsiri).

            0 0
          • Mucha  

            jj, jak říka Roman – povrch je vážně pěknej! Já to bral přes Kameňák, a až na tu průměrnou rychlost to byla pohoda :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.