plaste schwalbe - kde je pravda <

38 nepřečtených
  • jarmilka

    chtela sem si je koupit, ale toto mne odradilo…

    http://www.bikehill.wz.cz/…schwalbe.htm

    mate s nemi nejake zkusenosti<

    0 0
    • DyEm  

      co chceš slyšet? Podívej se na váhu, která se rovná horším silničním pláš?ům a je to jasný.

      0 0
    • visby  

      este dodam ze aj plaste SPACE su vyhodene peniaze, nastastie sa uz nevyrabaju:-)

      0 0
    • McBlacky  

      většina tady chválí racing ralfy, což je něco jinýho. Zatím mám na něm jen 450km, defekt jen jeden (trn-ale tomu se nevyhneš, viděl jsem i velociraptora a jiný poctivý pláště propíchlý trnem), nasazeno na podniky jako Manitou železný hory 115m a Drtič, rozhodně se s tim vůbec nemažu, brzdim jak prase, smyky dávám i na asfaltu a vzorek zatím v pohodě, tipuju ho vzadu tak na 1500km takovýhle prasárny, pak ho dojezdim tak do 2500km, ale už ne na závody… VE předu bych ho tipnul i na 5tkm, tam si ho budu pořizovat v kevlaru, vzadu mám 2,25 drát…

      0 0
      • rodriguez  

        ten test teho schwalbu sem delal osobne, takze vim co je to za „swinstvo“. v zivote uz bych na to nesedl, ale je mozny ze ostatni typy od šwábů budou lepší…třeba sem měl jen nějakou zlou kusovku…

        0 0
    • homat  

      pěkná stránka, aktuální, bohatý výběr testů, špičkový e-shop. Budu navštěvovat častěji, plná důvěra :-(

      0 0
    • BB  

      jezdim Schwalbe Jimmy Light Tubeless a jsou to nejlepsi plaste co jsem kdy jezdil. Jeste pro uplnost, pred tim jsem jezdil Pythony a Micheliny Jet. Minimum defektu, zejmena predni kolo perfektne vede. Zadni se pomerne brzo ojede, menim tak po 1800 Km. Kdyz jezdim hodne asfaltu tak drive. Zkusenost kamarada s Racing Ralfem na zadnim kole negativni, tezke porezani od kamenu, pritom muj Jimmy ve stejnem terenu netknuty. Na prednim kole je Racing Ralf vynikajici. Proti Jimmy je to trochu vetsi balon a ma skvelou pruchodnost sutrama. Testovano v extremnich podminkach v jiznich Dolomit.

      0 0
      • McBlacky  

        neměl ty Ralfy co se řezaly z koloshopu, jak letos nabízel za cca 700kč? To je totiž šmejd :-(

        0 0
        • biker007  

          ja mam ty raplhy z koloshopu a zatim bez defektu. nemuzu se stezovat. ale mam je jen na zavody, treba na Gardu bych si je v zivote nevzal.. nesouvisi to rezani s prefouknutim? ja foukam max. na 3 bary a zatim ani jeden rizanec!

          0 0
          • rodriguez  

            no když je přefoukneš hrozí spíš že ti vystřelí duše…a když je zas nepřefoukneš, tak máš v kamenitým sjezdu jistotu že cvakneš…

            ale vesměs papírovej plášt o váze 300g se při nadsázce řízne i o stéblo trávy

            0 0
            • biker007  

              jo ty fast fredy sou uz fakt extrem(jak vahou tak silou behounu). ale ty ralphy maj 470g. a navic sou to celkem balony takze z cvaknuti pri 3 barech strach nemam. me se proste zda ze pokud je plast nafoukanej kousek nad spodni hranici doporuc. tlaku tak dost ostrejch predmetu pohlti (prohne se). a navic je to na HT neskonale pohodlnejsi.

              0 0
            • lubos  

              Nerizne. Jezdil jsem na tom plasti pres kameny a pohoda. Jedine riznuti bylo sklo na chodniku. Ale vzorek odchazel … Dusi nevystrelis, tenhle plast ma psane az 70psi jako max.

              0 0
            • homat  

              takle vypadaj po cca 2.OOO Km, a musej vozit 95 kilo, talk 5 – 5,5 bar.

              http://www.bike-forum.cz/…30131706.jpg

              moc rozřezaný mi nepříjdou

              dokud jsem nehustil na max. tlak, byly defekty, letos ještě nic

              0 0
              • McBlacky  

                z fota toho ale moc vidět neni, lepší by bylo foto kolmo ze shora, aby bylo vidět opotřebení vzorku, kromě toho dost záleží jak s tim zacházíš…

                0 0
                • homat  

                  tak to az v pondeli, bike odpociva na chalupe. S bikem jezdim na Sumave takze to je tak 30% asfalt; 30% šotolina a 30% lesní cesty (kořeny, kameny), v lete na suchu i mokru. Nějaký opotřebení samozřejmě vidět je ale není to aktuální na tolik, ze bych se koukal po novým plášti (do bahna používám WTB, takže od ff neocekavam že i v tezkem terénu má „výborné vlastnosti“). Chtel jsem rychlej a lehkej plaš? a to ff víc než dobře splňuje.

                  0 0
              • lubos  

                Takhle vypadal ten muj, po asi 800–1000km. 70kg + bajk. Husten na asi 60psi. http://www.ltokar.net/…ast_fred.jpg

                0 0
                • homat  

                  ten nevypada dobre :-)

                  0 0
                • McBlacky  

                  můžeš odhadem říct kolik asfaltu jsi na něm dal v %, a kolik z těch 1000km byly závodní/ostré km?

                  0 0
                  • lubos  

                    Asfalt max. 20%, myslim. Mozna i min. Nevim ale jestli vubec 1000km. Mozna ani ne 800. Zavodni – maraton Duchonka 2003 urcite (pokud zavodenim nazyvas v posledni tretine :), dalsi nevim jestli jo. Jo, na Duchonke jsem chytnul defekt … pac jsem mel rozrezanej tenhle plast o sklo a nepodlepil jsem jej. Pak mi ta ultralehka duse vylezla skr tu dirku, ale jenom tak do urovne plaste. Ale stacilo to pozdeji na malinkej defekt.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      takže jsi na něm nedával žádnej hardcore, jako brždění naplno na poslední chvíli do zatáček apod… to mě docela překvapuje že šel tak rychle do ......

                      0 0
                      • lubos  

                        Ne, to urcite ne. Jezdim setrne. Ale je to normalni,uz to tady nekdo psal stejne zkusenosti tak pulroku zpatky.

                        0 0
          • BB  

            ne prefouknuty urcite nebyly, asi tak 35 PSI

            0 0
    • lubos  

      Jo, 2.0" jsem jezdil docela dlouho. Asi temer 800km :) .. s maxiss flyweight dusi. Je to semislick, na sucho, asfalt, casovku. Nutno foukat fest, 60psi minimalne.Proste tak, aby vydaval takovy zvlastni zvuk pri jizde, kdyz nan narazeji kaminky. Vzorek se ani ne tak sjizdi jako likviduje. Je tenky. Vyslovene zavodni plast do sucha.

      0 0
    • jecnak  

      Jetli to neni podobny priklad jako treba tohle:

      Jenom bych chtel varovat, ze plaste Racing Ralph co prodava s velkou slavou Koloshop jsou Light, tedy z mene kvalitni smesi. Tyto plaste se davaji normalne na hotova kola – tzv.OEM (podobne se kdysi v obchodech ocitli Ritchey Z-max a lidi se pak divili, ze maj vydrz 800km a guma z nich jen lita). Nevim odkud a jak to Koloshop taha (typnul bych ze nejak z Nemecka), ale temhle plastum se vyhnete a priplatte tech 150 – 200Kc za Racing Ralph Light Evolution.

      0 0
      • biker007  

        no ja se zese musim koloshopu zastat. mam je od nich za 675 kc/kus a je to ten evolution. objednaval sem je i pro kamose (celkem 5 plastu) a vsechny byly Evolution. mozna se tvoje to tykalo jen urcite serie. v kazdem pripade mas pravo do 14 dnu od obdrzeni zbozi ho bez udani duvodu vratit (nepouzite). takze pokud by me nahodou poslali Ne-evoloution verzi tak jim ji hodim zpat na hlavu.

        0 0
        • lubos  

          No vida. A jsou predpokladam ok.

          0 0
          • Daf  

            Bracha je tam kupoval take a byly to evolutiony. A byl s nema vylozene nespokojenej. Co zavod to nekolik defektu (pichnute).

            0 0
            • lubos  

              Hmmm. Tak pak nevim. Ale kdyz ja jezdil Fast Fredy s maxiss flyweight dusemi a defekty jsem nemel. Tak pocitam, ze tvuj bracha by na FF nemohl jet ani po koberci, asi je na to treba mit stesti, nebo co.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Nevím co autor toho testu od pláště čekal. 330 gramů je na bajk naprostá šílenost a vzorek je jasně určenej na tvrdej suchej a hladkej povrch. Já vozil black sharky 2,1 drát – super univerzál, teď mám jimmyho 2,1 drát – těžkej terén, a včera sem zakoupil racing ralphy drát 2,25, na ty sem zvědavej.

      0 0
      • lubos  

        Nooo, zas takova silenost to neni. Ponevaz to je 1.9" a hodne uzky plast. Muj 2.0" ma 390g.

        0 0
    • fousac  

      The truth is out there

      0 0
    • TinkTink  

      Heled…Rodriguezi…ja verim tomu, ze se skutecne nudis, protoze napsat tudle slataninu ti muselo zabrat skutecne obrovsky kus casu…ze jo? :)

      Jo – a oprav si tam, ze jsi na tom jezdil 500km, kdyz za par vet pises, ze je na tom natestovano asi 600km… :o)…dyt to mas o 20% vic :o)

      0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.