• RomanP

    Než jsem napsal tohle nový téma, pročetl jsem diskusi a stejně nevím jak dál. Už jsem tady s tím jednou v diskusi o něčem trochu jiném otravoval, ale chtěl bych znát vaše názory s pohledu srovnání přístrojů lidmi co je užívají.

    Sháním Pulsmetr a rozhoduji se dle prospektů na netu mezi CICLOSPORT CP8+ , SIGMA PC14 nebo 1600 popř dalšími

    Papírový hodnoty znám ze stránek, ale nevím od nikoho jak se s nimi žije v praxi a hlavně, kde je pokud možno všechny zkouknout pohromadě (v Praze) Nechce se mi věc za dva litry koupit v e-shopu a pak koulet očima. Sigmu vcelku alespoň nějakou občas někde vidím, ale Ciclosport a další jsem navystopoval. Takže jak se Vám s nimi jezdí, co Vám chybí a kam na ně… please !

    0 0
    • Pavlos  

      ja kupoval na slepo Sigmu PC1600 a je pohodova ovladani je jednoduche. proste paradicka presne to co jsem chtel:)

      0 0
      • HonzaV  

        Je ta PC1600 vodotesná(nemyslím potápění) a je to vcetně držáku na řidítka? Nikde jsem to nezjistil.

        0 0
        • Pavlos  

          V manualu pisou 3metry Drzak na riditka tam je:)ale na svoje ho bouzel nedostanu:(

          0 0
          • Ceslo  

            Mam PC 1300 a normalne s nim plavu a funguje. Akorad se vyhybam mackani tlacitek pod vodou.

            0 0
            • stanas  

              Ja jsem svoji Sigmu PC14 bohuzel pri plavani utopil. Zhasla a ani po vyschnuti nejde rozchodit. Neznate nekdo, kde by se to dalo v Praze opravit? Staci na to normalni hodinarstvi nebo je potreba specializovany servis?

              0 0
    • Dreamer  

      jezdim s HAC4 Plus, tedy Ciclosport .. a spokojenost na 110% … funguje to tak jak ma, zadny nesmyslny udaje to neukazuje i kdyz se drbu na hrudi ci zadech, ruseni jsem taky nezazil, atd .. proste nemam co vytknout tomu, pas nezanechava na tele zadny otlaceniny ..

      0 0
      • RomanP  

        Ten jsem měl půjčenej právě kvůli tepáku od kamaráda a je fakt supr. Jediný co by mě trochu prudilo je, že když mu přestal zničehonic makat práve puls, po výměně vnitřku (týden) se nedají nastavit hodnoty ujetých km, ale jede od nuly a musíš si je pamatovat.

        0 0
      • lubos  

        Rok a pul a hrudni pas od HACu sel do kytek. Pry draty uvnitr. Tak mam novej, zaruka 2 roky, tak bud vydrzi, nebo se vyreklamuje.

        0 0
    • MARIN  

      Mam PC14 ve starem hranatem designu (viz recenze). Dneska bych bral tu 1600 protoze by mela mit cas straveny pod, v a nad nastavenym pasmem. PC 14 ma jen cas nad.

      0 0
    • HabanR  

      Jak dobre funguji vyse uvedene pulsmetry na chlupatem hrudniku… Premyslim, ze bych si pulsmetr take koupil, ale predstava, ze bych se musel holit az do pasu me od koupi trochu odrazuje :-)

      0 0
      • MARIN  

        Funguji dobre i pres srst :) Jen se ten pas proste musi pred nasazenim navlhcit, doporucuji se nejake gely ale ja si vystacim jen s naslinenim

        0 0
      • RomanP  

        Ten pás z HAC4+ fungoval po navlhčení vodou i na mém hrudníhu (rozuměj přes srst) a ostatní mi konstrukčně připadnou stejný, snad mimo Polar, nebo něco ještě uplně jinýho, kde se mění celej pás kvůli baterce. Teda v jedný prodejně to řikal.

        0 0
    • Loner  

      Chceš li vnímat přestárlého hobíka: Postačí přístroj, který má pamě? doby nad nastavenou horní TF a doby strávené mezi horní a dolní TF. Je lhostejno, zda je vyčísleno v procentech nebo v časových jednotkách. Ostatní vychytávky (kalorie, nastavení různých pásem, podsvícení, budík,…podle mne jenom zdražuje, možná bych si připlatil něco za přístroj, která má čítač okruhů a k němu časové paměti pro jednotlivá kola a to když na podzim si už tak jezdíš jenom v okolí po pár km a opakuješ okruhy a díváš se, jak vadneš. Navrhuje posoudit CP8+ nebo Sigmu 1600 a potom až HACky nebo Polary, chceš .i si hrát s počítačem namísto ježdění.

      0 0
      • RomanP  

        No hraní s počítačem asi bohužel oželím, to už jsem si tedy měl koupit HAC 4 rovnou. Ale na to je mi líto odstavit VDO 15+ a tak chci pulsmetr dokoupit. Nevíte někdo, kde mají v reálu CicloSporty ? Kvůli představe jak vypadá ta jejich 8+

        0 0
      • Ceslo  

        Souhlas s lenerem, akorat to podsviceni se nekdy hodi. Ja je nemam a v zime pri behani si sebou nosim malou baterecku.

        0 0
    • xo  

      vlastnim 6 mesiacov sigmu pc 1600. v nemeckom bike magazine dostala dobre hodnotenie(lepsie ako ciclosport).

      1.plno funkcii, ktore som doteraz nevyuzival. vacsinou kontrolujem aktulany pulz a podla neho volim tempo.

      2.nekodovany prenos– to poznas hlavne na maratonoch pri starte, ked ti bude ukazovat haluze.

      3.hrudny pas si treba obcas povytiahnut.

      neviem ako su na tom ostatne pulzmetre, ale ja by som znova siel to pc1600..uplne mi staci a okrem toho nekodovaneho prenosu mi na nom nic nevadi.

      0 0
    • Dico  

      Ciclosport CP8+ vozim nejaky mesiac. Funguje OK, iba naposledy v silnom protivetre stracal hrudny pas obcas kontakt (clovek rychlo schne). Za tie prachy (ca 1900,– Sk) v pohode – vsetky fn co potrebujes, nic co nepotrebujes. Nosim ho aj normalne ako hodinky, vyzera celkom civilne.

      0 0
      • RomanP  

        To přišlo za 5 minut 12. Teď jsem bral klíče od auta a ještě si jednou přečet příspěvky. Asi pro něj jedu.

        0 0
      • RomanP  

        Teď se Vám asi budu zdát jako „malej Jarda“ ale právě jsem se vráril od Štěrby, kde jsem si prohlídl ten Ciclosport 8+ a nazávěr jsem dostal sprchu v podobě odpovědi, že s analogovým VDO 15+ mi to prostě nebude chodit kvůli nepřetržitému rušení se dvou analogových přístrojů.

        Chápu jakej je rozdíl mezi digitálem a analogem obecně, ale myslel jsem, že je to ošetřeno například přeskokem na jinou frekvenci a že k rušení dochází pouze minimálně.

        To vy všichni co máte počítadlo a třeba nějakou Sigmu k tomu máte počítadlo v digitálů? Volal jsem i do PELLS a prý je to asi tak. Co teď ? :-( Setkal jste se s tím někdo. Myslím s absolutní nefunkčností?

        0 0
        • RomanP  

          Teď mě napadlo, že i při stejný frekvenci mají přístroje nějaký dosah a to VDO zlobilo již dva cen?áky přes předepsanou délku od snímače, takže snad nemá takový dosah. Jenže kdo Vám to půjčí na vyzkoušení.

          0 0
        • MARIN  

          Ted me tak napadlo ze kamos mel Sigmu1600 a bezdratovej pocitac Cyklosport CM409. V jednom kuse se divil ze mu to porad ukazuje vysoky tep. 230 nebyl zadny problem a za zavod mel prumerny TF taky treba 200. Nakonec ale Sigmu stejne prodal. Problem vysokych tepu ale mohl byt v tom prenosu

          0 0
        • Thorn  

          Ja mam bezdratovy cyclocomputer Sigma Sport a pulzmeter Sigma Sport a nikdy sa navzajom nerusili (ani minimalne).

          0 0
        • HonzaV  

          Kamarad ma VDO C15+ a pulsmetr Sigma PC14. Nikdy nemel problem s tim, ze by se navzajem rusili. Tuhle kombinaci pouziva asi rok a jeste si nestezoval. A on je hroznej perfekcionista, takze problem by hned hlasil.

          0 0
          • RomanP  

            No tak rotom nechápu, proč ma mě vykulili oči u Štěrby, když jsem řekl, že to chci používat souběžně. Pak jsem volal do zastoupení PELLS a tam to bylo podobný.

            Tohle VDO mam a o téhle sigmě taky uvažuju, tak nevím.

            Taky mě napadlo prodat tu C 15+ třeba za 900,– když je dva měsíce stará, má najeto cca 650km, má dva roky záruku a dokoupit ten dražší model i s pulsem.

            0 0
            • Thorn  

              Ved to vyskusaj v predajni, dojdi tam na biku a nechaj si vybalit pulzmeter… inak moja Sigma chyta pri monitore pulz :-))) A tiez po prilozeni na tikajuce hodinky – presne 60 :-))

              0 0
    • jaradal  

      Zdar. Mám cca. 3roky PC14. Spokojenost, akorát to nemá funkci měření času v zóně, ale jenom nad ní (tenkrát psali v testech, že to měří oboje, tak jsem si prožil malé zklamání…). Jinak funcí až až, funguje bez jakýchkoli problémů. Rušení=0.

      Ještě jedna zajímavost a řekl bych celkem výrazné +: měl jsem ten starší model, kde se nedalo nastavovat úroveň náročnosti disciplíny. Napsal jsem do Sigmy, jestli existuje možnost upgradu softwaru a oni na to a? jim to pošlu. Tak jsem to poslal a za TÝDEN!!! jsem měl doma NOVÝ HODINKY s novou verzí SW a to celý ÚPLNĚ ZDARMA! Takže servis zákazníkovi na 100%. Mohu jen doporučit.

      I když dneska už bych spíš šel do nějakého kombinovaného přístroje s integrovanejma funkcema tacháče.

      0 0
      • pali  

        Ta možnos? servisu ma zaujala mám PC14 tretiu sezónu zatiaľ spokojnos? akurát prestala ukazova? čas v pásme nad maximálnou TF.Poraď ako ich kontaktova?.

        0 0
    • RomanP  

      Díky za reakce, vše vyřešeno. Vzal jsem dneska VDO HC 12.6 a mám oboje v jednom a snad doufám i pokoj.

      0 0
    • Q_cze  

      Čau, mám malý dotaz ohledně PC 1600.

      Po výměně baterie a zakrytí zadní části sporttesteru se na display nic nezobrazí.

      Neexistuje nějaká posloupná kombinace tlačítek pro znovu naběhnutí ? Zkusil jsem stisk všech čtyřech najednou,ale na display se zobrazí udaje k editaci jen na tu chvíli co tlačítka držím,ale po uvolnění jich udaje opět zmizí.

      Mám sportester poslat výrobci na opravu nebo dělám něco špatně? Polaritu baterie mám plusem k plošnému spoji a mínus k víčku se šroubky.

      0 0
    • ememem  

      z mojich skusenosti s firmou ciclosport a ich vyrobkami bych ti to uzavrel asi tak ze tuto firmu treba obist.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.