• Honzin

    Mate nekdo sportester Echowell OPAL 100 (prip. RUBY 100)? Jake s nim mate zkusenosti? Pripadne co jineho byste doporucili v cenove relaci do 2000,–? Na co si dat bacha atp? Chtel bych to nosit i jako normalni hodinky, takze bych radsi nejakej rozumnej dizajn. Diky.

    0 0
    • Daf  

      Ja bych skoro jednoznacne sel do nove Sigmy PC14.

      0 0
      • Honzin  

        proc? co je ma lepsiho? Alespon papirove jsou ty Echowelly vybaveny lip.

        0 0
        • tutite  

          A co Cardiosport? Vozí to někdo? Taky mohutně přemýšlím, do čeho vlézt, Polar je sice slušivý, ale 2× tak drahý jako všecko kolem. ještě sem viděl nové modely Sigmy, ale zatím jen na netu. Těžké rozhodování.

          0 0
        • Daf  

          Tezko posoudit jestli je vybaveny lip to jen zalezi co si kdo zapocita do funkci. Ty zakladni funkce maji oba a ty ostatni jsou pro trenink na kole zbytecnosti. Na me mnohem lepe pusobi provedeni sigmy echowell mi prijde ze ma neprehlednej displej. Navic aspon podle ohlasu jeste ze stareho BF byla se sigmou spousta lidi spokojena. Jinak ja pouzivam polar asi 4 roky a te dvojnasobne ceny rozhodne nelituju. Polar je precijenom trochu nekde jinde.

          0 0
          • Honzin  

            no to je prave ten problem, kazda firma tam ty funkce uvede pod jinym nazvem a pak je tezky to srovnavat. proto by me zajimali zkusenosti tech kdo to opravdu pouzivaji.

            0 0
      • bronas  

        Já mám starší model PC14 asi půl roku. Jezdím s nim spin i venku a zatím bez problémů. Nový model je zajímavější co se týká designu, ale funkčně jsou stejné. Myslím, že pro běžného uživatele funkčně vyhovuje. Kolega používá PC7 už několik let a bez poruch. Dobrá je i možnost pouhé výměny baterie u pásu, u některých značek musíš vyměňovat celý pás, což asi provoz poněkud prodraží.

        0 0
        • Uža  

          Pripojuji se. Jsem vcelku spokojeným uživatelem „starého“ PC 14. V provozu asi 2 roky a bez problemu. Mohu doporucit.

          0 0
          • Pavlos  

            Ma analogovy nebo digitalni prenos?

            0 0
            • Uža  

              ma bezdratovej prenos:-))))

              0 0
              • Pavlos  

                to min je jasne ale ten bezdrat je analog nebo digital??

                0 0
                • rasto  

                  analog. je mi to trapne, ale taky se pripojuji ke chvale pc14 (starsi). dalsi plus je, ze v baliku se dodava s objimkou na riditka. coz neni (u jinych vyrobcu) samozrejme.

                  0 0
                  • Pavlos  

                    Proc trapne??? A ten analog nevadi to nejak???

                    0 0
                    • biker007  

                      ja mam taky starsi PC14. ten prenos neni v prvni rade kodovanej. takze to muze chytat signal od ostatnich lidi, at uz oni maji kodovanej ci nekodovanej prenos. to sem takhle stal jednou na stratu nejakeho XC-cka a koukam, tep 210:). rikam si kurna, ten Speed8 ale dava ;)) a pak se podivam vedle a clovek tesne vedle me mel taky sportestr. ale za ty 2 roky se mi to stalo jen jednou nebo dvakrat, pri bezne jizde je to skoro vylouceny.

                      0 0
                      • Pavlos  

                        Takze de ciste o to ze to muze brat signal i od nekoho jineho ? A co treba prejezdy pod vysokym napetim, nebo kolem vysilacu?

                        0 0
                        • biker007  

                          presne tak.a s vysokym napetim sem problemy nikdy nemel, jen obcas pokud jedu vedle tremvaje tam to zlobi (rozumej neukazuje nic..).

                          0 0
                        • lubos  

                          To ti rozhodi prijimac tak nebo tak (myslim tim tramvaj a tak).

                          0 0
          • MARIN  

            Pripojim se taky ke chvale PC14 mam ji uz pres 3 roky a nemam co bych vytykal

            0 0
    • Tommy  

      Mám Sigma PC 1600 a jsem maximálně spokojenej, dokonce přežil i vyprání v pračce – je fakt vodotěsnej ve vodě ne 50 metrů od vody :-))

      0 0
    • ondra  

      Sem mel pucenej Ruby 100 a byl naprosto v pohode.Prehlednej podsvicenej dysplej. Ma vic funkci nez sigma. Ja sem s nim byl spokojenej, kdyby byli penize tak si ho koupim. Za ty prachy super.Cau

      0 0
    • zdenek  

      Nedávno jsem sháněl co nejlevnější. Koupil jsem PC8+ a funguje OK. Za tu cenu 1100 Kč to bylo lepší řešení než shánět náhradní pás k CatEye.

      0 0
    • Petr 1  

      Vozím již druhou sezonu Sigmu PC 14 a jsem s ní absolutně spokojený.Měl jsem ji párkrát v bazenu v dvoumetrový hloubce a drží,takže nějaký déš?,nebo marast není problém.Většina funkcí je stéjně k ničemu protože jsou na computru/mám VDO C15/.Takže ze všech funkcí mi stačí tep a kalorie a protože jsem starucha tak sleduju max tep a když bliká tak sundám nohu s plynu.Ta nová Sigma je pěkná,asi ji hodím na další kolo.

      0 0
    • BB  

      pripojuji se ke chvale Sigmy, mel jsem PC 1600 a fungoval naprosto presne, jak bylo popsano v navodu. Nevyhodu mel v tom, ze strasne ochotne bral tepovku kamarada z jeho pulmetru, ale naucil jsem se nepriblizovat k nemu na min nez dva metry a bylo to OK. Potom mi vadilo, ze mam dva budiky na riditkach a proto jsem se rozhodl jit do integrovaneho reseni. A jeste jeden postreh, vyhodu pulsmetru jsem ocenil hlavne az potom, co jsem si nechal udelat laktatovou krivku. Mam dost nizko polozenou tepovku a kdyz jsem jezdil podle navodu prilozeneho k pulsmetru, tak jem byl porad v anaerobni zone a citil jsem se dost vycerpane.

      0 0
    • Honzin  

      jakej je vlastne rozdil mezi PC 14 a PC 1600? Co jsem koukal web, tak to vychazi hodne podobne. A jeste bych mel dotaz jestli nekdo nezkousel porovnat prahy stanoveny podle procent z maximalni tepovy frekvence (viz. napr. VELO 1/04) s laboratorne stanovenou laktatovou krivkou. Do jaky miry se to shoduje?

      0 0
      • Daf  

        Me se to neshodovalo vubec rozdil 15–20 tepu a to je strasne moc. Ja teda ale tenkrat maximalku odvozoval od vzorecku 220-vek. Mozna kdybych mel ale maximalku stanovenou laboratorne tak by se to mohlo aspon skutecnym prahum priblizit. Kazdopadne laktatova krivka je asi nejpresnejsi.

        0 0
        • Honzin  

          220-vek jsem uz taky slysel, ale podle me to muze odpovidat skutecnosti asi jenom jako prumerna hjodnota ve statistice velkych cisel :) ja jsem myslel stanoveni skutecne maximalky jak je popisovany v tom VELU a z ni to pak podle procent spocitat. to priblizne znamenalo 10 sekund max zateze, nechat trochu zklidnit a zase 10 sekund maximalni zatez … pri tretim maximu by mela byt namerena maximalka (za ty sekundy nerucim, jenom popisuju princip).

          0 0
          • McBlacky  

            taky jsem si podobně určil maximálku max zátěž asi 15s pak zpět na 170 tepů a max až do sebedestrukce :-)

            0 0
        • lubos  

          No, tak treba ja bych mel mit maximalku dle tohto vzorecku asi 190. Jenomze, nikdy jsem ji nevidel vyssi nez 184. Ale je fakt, ze pri tehle tepovce mi odchazeji prudusky, a nejde to vys. A tez, kdyz trenuju tak mi klesa tepovka. A na vysetreni jsem nesel vys nez 177. Ale kdybyme nechali jeste chvili, snad bych to zvedl jeste. Nebo opakovane, jak to tady nekdo napsal.

          0 0
          • Daf  

            Ja jsem na tom zase obracene :) Maximalku bych mel mit 193, ale na spinningu tepu klidne treba 204.

            0 0
          • tk  

            zkus vybehnout 14 pater. ja mam pri behani vzdycky vyssi tepy nez na kole. ted sem pulsmetr dlouho nepouzival ale pred tim to bylo tak 188 na kole, 198 behem.

            0 0
            • lubos  

              Muze byt, tam se zapoji asi vice svalu. Jenom najit 14patrovou budovu, do ktere me jen tak pusti :)

              0 0
            • Pá-dlista1  

              Ja taky. Konkretne maximalku jsem ze sebe vyzdimal na 200m trati.

              0 0
            • MARIN  

              MaxTF pri behu jsem dosahl 197, na kole 189 a podle vysetreni 195

              0 0
      • MARIN  

        na urceni anaerobniho prahu je presnejsi nez nejake dane procenta a vypocty Conconiho test je popsany na bikemaraton.cz Jinak ty procenta jsou opravdu jen hodne priblizne viz clanek VELO c.5

        0 0
        • lubos  

          COnconiho test by mel skutecne vcelku fungovat na anaerobni prah. Ale chce to mit slusnou rovinu a bez promenliveho vitru. Anebo, asfalt v lese s malym nemennym stoupanim . A davkovat presne vykon. Anebo , jak to tam pisou, uuuplne nejlepsi je prave ergometr.

          0 0
        • lubos  

          Jak si tak studuju vysledky, tak zjistuju, ze prakticky sedi s tim, co jsem vypozoroval za posledni asi mesic. Pohodove dychani nosem, kdyz si uzivam, jedu uplne v poklidu, uzivam si krajinky a vuni jara mi odpovida aerobnimu prahu, kousek nad nim uz sem tam pridam i dychani usty. Taky ANP prah mi neni prekvapenim, a rozsah zavodni zony dle www.kpo.cz stejne tak. Ovsem, bez tech vysledku jsem stejne myslel, ze je to mozna i o 5tepu vys, tudiz tohle mi to dost zpresnilo a odhalilo dalsi zakuti treninku hobika :) Jenom ale dodam, ze neslo o odebirani krve, jenom mereni spotreby kysliku a splodin.

          0 0
          • McBlacky  

            skoro bych řekl, že pokud jedeš v poklidu a dýcháš jenom nosem, tak mužeš být klidně i pod aerobnim prahem a technicky vzato netrenuješ…

            0 0
            • lubos  

              Jasne, ale kdyz kousek pridas a uz to nejde nosem, tak je to kolem toho prahu a mas hned hodnostu prahu. Asi tak jsem to myslel. Ten prah se zas tak moc nemeni.

              0 0
      • BB  

        u me rozdil 30 tepu, ve Velu psali, ze to sedi pouze u 5 procent

        0 0
    • notakale  

      Taky uvazuju o koupi pulsmetru, asi sigma jak to tady ctu, ale dalsi investice do laktatu to nevim nevim, tak snad jsou ty procenta max frekvence aspon trosku presne kdyz si dobre zmerim tu maximalku.. Nikde jsem ale nenasel zadnou stranku v jakych zonach trenovat, jak casto, a co trenink v jednotlivych zonach prinas, tak muzete mi sem hodit naky link?

      0 0
    • vtx  

      Mete nekdo Ciclosport? Maji dost funkci a cena je lakava.

      0 0
      • berus  

        mam CP10L a sem naprosto spokojenej normalne to pouzivam i jako hodinky. ma to zakladni fce, ale to myslim, bohate staci a hlavne jak pises cena je lakava.

        0 0
    • Máca  

      Mám CicloPuls CP 8+ za 1100 Kč – spokojenost, stačí mi. OPAL (Ruby) bych určitě bral má o trošku víc funkcí (cena však taky vyšší) a vypadá slušně.

      0 0
      • kovar  

        taky CP8+ a dokonale staci, mam trvale zobrazeny hodiny a puls. Dalsi udaje ani nepouzivam. Snad jen nekdy stopky pri marathonu.

        0 0
    • Honzin  

      dekuji vsem, vyberu jeden ze dvojice Sigma PC14 a Echowell OPAL 100 – vypada to ze ani s jednim se nedopustim zavazne chyby.

      0 0
    • Honzin  

      Tak jsem nakonec (hlavne kvuli cene) koupil prece jen ten OPAL 100 a ted mam trochu problem – sedim ted zrovna u pocitace a pulsmetr mi ukazuje tepovku asi 200 ikdyz skutecna je tak 60. Chvilema se to zase vrati do normalu, chvilema to vyleti. V terenu kdyz jedu tak se mi to zatim tak casto nestava. Taky vam to dela? Napadlo me jestli to nemuze delat treba monitor, ale pokud jsem to dobre pochopil, tak energeticka pole spis zpusobi ze to nefunguje vubec nez aby to urychlily.

      0 0
      • kankrlicek  

        Tenhle problém mám každý trénink. Klidně jedu i 238 tepů. A je jedno, jestli jedu plnej knedlík, nebo se flákám. Trvá to chvíli a zas jsem na správných tepech. Někdy je to častější, jindy vůbec. Tak jsem se poptal a prý to je nečistým hrudním pásem – je pravda, že když ho nějakým silným čističem odmastím, že to druhý den nedělá. Teď používám kombinaci Savo, omeju vodou a vyčistím ještě Cyklostarem.

        0 0
        • kankrlicek  

          Jo, a mám Polar 610

          0 0
          • Daf  

            Tak tento problem jsem take resil. Pomohlo mi kdyz jsem pred vyjizdkou napatlal snimace na hrudaku tekutym mydlem misto klasickeho navlhcovani. Od te doby s tim nemam problemy.

            0 0
        • lubos  

          Mne ted na HACu dela jinej problem, a sice, ze mi obcas na chvili klesne(vypadne ?) a pak se vrati zpatky. Zda se, ze nepomohla ani vymena baterie. Hmm. Ze bych to zkusil nejak poradne vycistit ?

          0 0
      • Honzin  

        diky za info, zkusim ho teda umejt (asi vi proc to v navodu doporucujou, dokonce mydlovou vodou). Uz jsem se zacinal bat ze jsem zase koupil nejakej smejd (podle hesla vzdycky neco navic :-).

        0 0
        • cubas  

          A nemate nekdo VDO HC 12.6? Je to pulsak s cyklokomputerem. Jdaky jsou zkusenosti, prehlednost displeje a hlavne poruchovost?

          0 0
        • cubas  

          A nemate nekdo VDO HC 12.6? Je to pulsak s cyklokomputerem. Jdaky jsou zkusenosti, prehlednost displeje a hlavne poruchovost?

          0 0
          • Dejv  

            Mam ho druhou sezonu a zatim pohoda,letos jsem si dokupoval druhej držák na kolo(ma dva pruměry kola) a konečně ten držák trocha vylepšily ,ten puvodní byl fakt kritickej.Střidam ho mezi silnící a bajkem a zatim spokojenost,hrudní pás take bez problemu.Jezdim sam takže nějake rušeni nepozoruji.Displej je přehlednej ale na biku náchylnej k poškrábání,o­vládání intuitivní.Snad se prodává i držák na zápěstí pro běžce.

            0 0
          • Max  

            Mám ho asi půl roku. Také občas vypadne a zase naskočí. Ale moc se mi nelíbí výrobcem vychvalovaný systém upínání do držáku – vložit a pootočit. Bojím se, když přepínám levým tlačítkem, tedy směrem otáčení při vyndavání z držáku, že ho místo přepnutí odjistím a spadne. Cyklistická tlačítka (AVG, ODO atd)se mi zdají malá a v rukavicích je těžko přepnu.Tlačítko pulsmetru je velké v pohodě.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.